Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Årpi
őstag
Sziasztok! Egy ideje már érlelődik bennem a gondolat, hogy le kellene cserélni itthon a hálózati komponenseket, a szolgáltató által biztosított modem/router kombó kezd kevés lenni több szempontból is.
A jelenlegi helyzet a következő. A kék csillaggal jelölt helyen van a szolgálgató által biztosított "noname" router/modem kombó, 2.4/5 GHz jeleket szór magából. A helye nem igazán módosítható több okból is, az újnak is ott lesz a helye. Kb. 100 négyzetméteres házikóról beszélünk, a rajz kicsit egyszerűsített a valósághoz képest.
Jelenleg a legfőbb problémát az jelenti, hogy a bíborral jelzet, fix helyű készülékek a bal oldali szobában már nagyon gyenge jelet kapnak, 5GHz szinte esélytelen, 2.4GHz még talán okés. Viszont ide is kellene a sebesség már, konzolokról, gépekről beszélünk. Annak a szobának a router felé eső fala extra vastag, de a többi fal is jó vastag, tégla. Arra gondoltam, hogy a jelenlegi szolgáltatós modemet bridge módba kapcsolnám, mellépakolnék valami korrekt routert, illetve a sárga négyzettel jelölt helyre is lepakolnék még egy routert vagy valamilyen egységet, hogy garantáltan stabil és gyors kapcsolat legyen a képen bal felül ábrázolt szobában is.
Az arany középutas megoldást kerestem, nem feltétlenül venném a legolcsóbb routereket, de nem akarnék nagyon elszállni sem. AX is jöhet(ne), mert már több eszköz is támogatja a házban. Gyártópreferenciám nincs. Mi lenne a legjobb megoldás erre a célra, s mely gyártó eszközeit válasszam?
Előre is köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
Alex91
félisten
[link] , ez ha nem tudod a ket routert kabellel osszekotni… (Most jo aron van itt!)
Ami meg szoba johet: [link] , jobban nez ki, lehet szint valasztani, de csak AC-s.
[link] , ennek meg keves a LAN portja, es a tobbi ajanlottamhoz kepest relative draga.
Ha tudsz esetleg vezeeket huzni a ketto koze, akkor valamivel olcsobban is meg lehet uszni, bar az az AX92U pack most valoban jo aron van…[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
Ha a kábelezés megoldható akkor egy Asus AiMesh hálózat megfelelő lehet.
Főegységnek egy AX56U/AX58U, másodlagosnak egy AX55/AX56U már megfelelő választás lehet de lehet árban felfelé menni igény szerint.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
B-L-A-C-K
titán
Úgy döntöttem csak lecserélem a routerem Digi1000net miatt jobb ha ax vonalon megy ki a wifi. Egy 50nm-es lakásba lenne (Wifi az elsődleges, innen megy torrent minden), jelenleg egy ASUS RT-AC65P váltana, szerintetek elég egy ASUS RT-AX58U utódnak vagy vegyek egy komolyabb AX82U-t?
[ Szerkesztve ]
-
D@ny7
aktív tag
Egy ilyenben gondolkodom: ASUS 4G-AX56
Szerintetek lehet rá esély hogy a közeljövőben beszerezhető lesz hivatalos Magyarországi forgalmazótól? -
Årpi
őstag
válasz Gubek-Einste #91455 üzenetére
Kábelezés nélkül elvetendő ez az ötlet? Megmondom őszintén a visszaolvasások után egy AX58U+AX55 kombóval kezdtem el szemezni, ez még árban is megfelelő lenne. A mostani, valószínűleg gyengébb routeremmel is még a 2. egység (AX55) feltételezett helyénél jók a sebességek (300+), utána kezdődnek a bajok.
Köszi mindenkinek az ötleteket
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
jeni
félisten
-
B-L-A-C-K
titán
Ahogy nézem 1 ilyen hatótávban nem a legbikább. AX82U jobb választás lenne ahogy utána olvasgattam. Viszont itt másnak több tapasztalata lehet ebben.
Szóval mástól is kérdezném a leírtak alapján akkor az AX82U-t vehetem, vagy van jobb alternatíva? 50-ért van most akcióba ez is amúgy.
-
Topikgazda
-
kory24
őstag
válasz Gubek-Einste #91300 üzenetére
Az AX56U-ra is van Merlin, nem?
Itt a listán szerepel:
Épp most tervezek routert venni és jelenleg AX56U a kiszemelt, de ha nem lehet rá merlint tenni, akkor lehet AX58U inkább.
-
blakey
titán
válasz B-L-A-C-K #91462 üzenetére
AX58U és Merlin FW. Mindhárom (AX92U, AX82U, AX58U) router volt nálam, mindegyiket több hónapig használtam, Wifi hatótávban gyakorlatilag azonosak, sebességben nálam az AX58U Merlin FW-vel volt a jobb, többször ellenőriztem, okát nem tudom, de ez volt az eredmény. AX58U, AX82U gyakorlatilag ua. Ha Wifi a fő szempont akkor minden az adott környezetben és területen fog kiderülni. Alapesetben az 50nm nem nagy kihívás egy AX56U-nak sem és arra is van Merlin FW.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
D@ny7
aktív tag
válasz Gubek-Einste #91464 üzenetére
Az 4G-N12 -t és a 4G-AC53U-t forgalmazzák, gyári garival (mysoft, mediamarkt). De ezeken nincsen wan port így csak mobil hálózatra alkalmasak.
-
blakey
titán
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
D@ny7
aktív tag
-
blakey
titán
Mi a gond ha 2018-as? Erős és jó router ha 4G is kell.
-
-
blakey
titán
válasz Alex91 #91473 üzenetére
Te "kész vagy". Szerintem leszakadhatnál erről a témáról, mert látszólag nem tudod, hogy mire jó a Merlin FW, csak ez "fogott meg" téged. A Merlin lényege nem ez, sokkal több, jobb. Egyébként a DoT (DNS-Over-TLS) egy nagyon jó dolog.
-
blakey
titán
válasz B-L-A-C-K #91471 üzenetére
Itt egy leírás arról, hogy miben más, mivel tud többet a gyári firmware-hez képest.
-
félisten
Ennyi pénzért szerintem nem érdemes amúgy is durva kompromisszumot jelentő kombi eszközt venni.
Szerintem sokkal jobban jár az ember egy megfelelő Mikrotik LTE-eszközzel (SXT/LHG -- azon belül vigyázni a típusra!) + egy AX56/AX58 vagy egyéb, tetszés szerinti routerrel.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz blakey #91466 üzenetére
Nálam az AX92 érezhetően jobban teljesített wifi-lefedettségben, mint az AX58. A 3*100 négyzetméteres ház közepén elhelyezve a 92-es mindhárom szintet kiszolgálja 2,4 GHz-en, az 58-as viszont a sarokhelyiségekbe már nem ért el -- még ha látható is volt <-90 dBm-mel, kapcsolódni már nem tudtam hozzá a Note9-cel.
MaCS
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #91477 üzenetére
A Wifi már csak ilyen, ezzel nagyon nem tudunk mit kezdeni, nálam ugyanazt a lefedettséget tudta mindhárom AX-es router, semmivel sem rosszabb egyik a másikhoz képest, mindezt 100nm-en. Az AX92U-t akkor szeretném igazán, ha "igazi" AX-es router lenne és nem csak 1 5GHz-es sávon, mert az édes kevés.
-
félisten
válasz Alex91 #91478 üzenetére
Először AsusWRT-vel próbáltam, aztán már a Merlint lakban be, de annak a beállításaiban sem találtam a lefedettséget javító lehetőséhet -- ami mondjuk nem nagy csoda, hiszen a wifi-drivetbe (szemben Hugóval és a szép emlékű HGG-jével) Merlin nem nyúl bele.
MaCS
-
félisten
válasz blakey #91479 üzenetére
Hét, így van....
Részben ezért is tervezem a 92-es lefokozását mesh-node-dá.
Eladni már nem érdemes, és két AP azért csak stabilabb wifit fog biztosítani, ha okosan helyezem el őket. Kettővel ráadásul a kert lefedését is optimalizálni tudom.
A másik ok az, hogy a hiú reményeim ellenére nem lett rá Merlin, és a jelen jelek szerint szükségem lesz a szolgáltatásaira.
MaCS
-
vzozo
senior tag
válasz #81733120 #72038 üzenetére
Még a D-Link DWR-118 Router-t is néztem, Telekomnál 8-ért van, de ha jól látom a LAN sebessége nem gigabites.
Ez ipari hulladékon kívül jó bármire? Nemrég kiderült, hogy anyámra a Telekom egy ilyet tukmált rá évekkel ezelőtt, "wifi jelerősítés" gyanánt, és helyszíni kiszállással együtt valami 40 ezer forintra húzták le.
Most már nincs rá szükség, én pedig eddig csak annyit tudtam, hogy egy AC-s routert kapott, meg is örültem neki, hogy ha felszabadul, majd felhasználom a saját lakásban wifi lefedettség növelésre.
De most, hogy már tudom a típusát, ez tényleg egy nulla. Gigabites port csak egy és csak LAN oldalon van, ami még AP-nak jó lehetne, de ha jól sejtem, ez rádiós oldalon egy sima 1x1-es max 433Mbps képes AC.
Érdemes ezzel foglalkozni, vagy vegyek inkább valami normális mai AC-s cuccot?
-
blakey
titán
válasz MaCS_70 #91481 üzenetére
Sokkal tovább bírtad Merlin FW nélkül, mint én.
-
Ferenc874
csendes tag
Egy Asus RT-AX86U router be tudna sugározni egy 3 szintes, vastag téglafalú házat (kb. 300 négyzetméter) vagy kellene néhány AiMesh node is? Amennyiben kellene, mi ajánlott egy viszonylag jó sebesség (lehetőleg maximálishoz közeli) eléréséhez? (1000/40 Mbps a net)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Alex91
félisten
válasz Ferenc874 #91491 üzenetére
Igeny, penztarca szerint... Mit szeretnel, mire van penzed?
En minden szintre tennek 1 eszkozt, esetleg ahol preferaltabb a hasznalat meg betennek pluszban, ha a 3 eszkoz keves lenne.
Fo routernek egy tobb LAN csatlakozos router, node-nal mar lehet esetleg LAN csatlakozoban szerenyebb is az eszkoz, de ezt is az igeny dontheti el.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
blakey
titán
válasz Lali-213 #91492 üzenetére
Már írtam, a 3 sávból csak 1 AX-es, tehát megveszed és azt tapasztalod, hogy a készüléked hiába AX-es, ha pl. 5GHz-en a 100-as csatornát nem szereti/nem látja, akkor ebben az esetben a másik 5GHz-es sávot fogja látni, ami "csak" AC. AX55 2,4 és 5GHz-en is AX-es. Nem tudom, hogy miért merül fel a kérdésed amikor nem is az a kiszemelt router.
-
atti1848
senior tag
Sziasztok!
Megadta magát a Router, így vennem kell újat. 20e körül vagy inkább max. 20e Ft -t szánnék rá.
Eddig egy Tp-Link Archer C5 AC1200 -s (3 antennás) működött otthon és teljesen meg voltam vele elégedve
Amit néztem: Tp-Link AX20; ASUS RT-AC65P AC1750; ASUS RT-AC57U Router .
Melyiket lenne érdemesebb megvenni? Semmi komoly nincs a hálózaton, kb. 3-4 telefon, 1-2 laptop, 1-2 TV. Csak netezés, töltögetés.06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
atilla100
tag
Sziasztok,
routert szeretnék vásárolni egy 75 nm lakásba. Az eddig átolvasottak alapján a Tp-Link AX20 készüléket ajánljátok. Árukereső a legolcsóbb helyen 17 490 Ft utána pedig az átlag ár 24 000 Ft.
Mi okozza ezt a nagy különbséget az egyes boltok árai között?
Köszönöm szépen a segítséget.
Üdvözlettel: Attila
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- OLED TV topic
- Autós topik
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- Építő/felújító topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest