Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
zsoltip
őstag
válasz Intruder2k5 #92852 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Vannak olyan tesztek, ahol a Gigabites nethez már kevésnek tartják, és 500 Megásig tartja a cikkíró megfelelően használhatónak.
Ez valótlan szerintetek és elég hozzá? Mert épp a Gigás net kihasználása végett kellene, hogy végre ne 150-es max sebességgel tudjak letölteni vele. -
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
Van egy "régi" ASUS RT-AC1200G+ Routerem és úgy döntöttem megérett a cserére, mert van hogy egyszerűen elmegy a net és nem talál magára, csak restart segít és mivel bánya gép is fut róla, így nincs mese mennie kell.
Kinéztem az alábbi kettő routert:
TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
ASUS TUF-AX5400 RouterFontos a stabil működés ugyanis bánya gép is menne róla meg gamer gép is+több wifi eszköz, itt adódik a kérdés, hogy a TUF gaming portja ér valamit, vagy csak parasztvakítás? Tegnap a TUF még 43k lett volna, nem értem miért drágult ennyit, szóval inkább hajlanék a Tplink felé az ára végett.
Szerintetek?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz SzlobiG #92856 üzenetére
Üdv!
Én az ASUS TUF-AX5400-asra cseréltem, már több mint egy hónapja használom elégedetten. Igaz én akciósan vettem Black Friday-kor az egyik ismert webáruházból, akkor úgy nagyon jó vétel volt azért az árért.
Rengeteg extra funkciót és szolgáltatást tud, jó kis router, remélem pár évig kiszolgál tisztességgel.
Megy róla egy PC, PS4, meg vagy 16-18 WiFi-s eszköz és eddig semmi gond nem volt vele.Ettől függetlenül a TP-Link AX73-as is jó vétel lehet, árban nagyon jó mondhatni "best buy", specifikációkban és tudásban meg szinte ugyan az mint az ASUS.
Mondjuk nekem van pár rossz múltbéli tapasztalatom TP-Link routerekkel, ettől függetlenül mások nagyon sokan szeretik őket a jó ár/érték arányuk miatt, így azt mondanám, hogy mindkettő jó választás lehet.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Topikgazda
válasz w.miki #92848 üzenetére
Garázs födémet vigye át, legyen net a garázsban is, az 1. emeletről.
Szinte esélytelen ekkora távolságból, két szintet átvinni csak nagyon alacsony sebességgel lehet, ide már több eszközös rendszer kellene.10e Ft környékén.
Max valami használt jöhetne szóba ami komolyabb képességekkel is rendelkezik de annak kétes a minősége, emelni kellene legalább 20k-ra.
Amivel lehet próbálkozni az a Mercusys AC12G de tapasztalat nem nagyon van vele.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
válasz SzlobiG #92856 üzenetére
Sajnos mindkettorol olvasni rosszat is. Lehet, hogy valakinel jo, nalad meg rossz lesz, vagy forditva.
Gondolom te is a TUF-ot valasztanad, rugalmasabb, mint a masik. Esetleg varsz egy kicsit, hatha ujbol lesz jo aron, vagy lenyeled az arkulonbseget, vagy marad a Tp-link…Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Milyen környezetben lenne használva?
Tégla lakás, jelenleg egy D-Link dir 842 üzemel, komolyabb problémám nincs vele, de szeretnék fejleszteni, sebesség (ez ~4-500-at tud az 1000-es digiből) illetve megosztás miatt.
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Vezetéken 1 TV (később talán 2, ha gond lesz a vezetéknélküli lejátszással), 1 PS4 pro, 1 PC.
Wifin 1TV, átlagban 2-3 telefon. AX-es eszköz nincs
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
DIGI 1000
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
20k
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Torrent kezelés, fájl megosztás (film) rá csatlakoztatott merevlemezről előny lenne.Asus AC65P/85P megfelelő lehet ezekre az igényekre?
-
w.miki
veterán
válasz Gubek-Einste #92859 üzenetére
De ez nem rejtett antennás router, mint amit keresek pl.
ASUS RT-AC56U vagy ASUS RT-N56U Router
Használt is lehet, vagy új is. Lehet 20e is, ha az sokkal jobb/erősebb, mint a 10e-s.
Viszont elírtam, nem 1. emelet, hanem földszint.
A földszinti lakás, és az alatta lévő garázs közti födémet kellene átvinni, és ne nézzen ki úgy, mint egy szarvas agancs vadász trófea a falon.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Melyik lenne a legjobb választás ezek közül?
[TP LINK Archer AX55 AX3000]
[TP-Link Archer AX50 ]
[Asus RT-AX55 Wireless AX1800] -
SzlobiG
félisten
válasz Exelsior24 #92858 üzenetére
Közel 50k-ért szerintem nem fogom megvenni a TUF-ot sokkalom egy routerért azt az árat, bár inkább az Asus-t venném, lehet várok kicsit hátha csökken az ára.
Alex91: Tp-link ennyire nem ajánlott típus? Mert az asus mellett az lehet amit a legtöbben választanak az emberek, persze ez nem jelenti azt hogy jó is...
-
félisten
válasz SzlobiG #92866 üzenetére
A TP-Link egyáltalán nem rossz, de az Asus azonos, illetve kicsivel magasabb árért általában érdemben többet nyújt. Olyankor érdemes TP-Linket választani, ha ezekre a többletszolgáltatásokra garantáltan nincs szükség.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Alex91
félisten
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Routert keresek, kitöltöttem a lenti kérdéseket. Köszönöm a segitséget.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
150-200 m2 házban, földszint 120 m2, emelet 60m2. A belső falak 10 cm-es tégla falak, és van pár szoba. 2017-es épités, vagyis relative modern.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Összesen 3 laptop, 1 TV, 2 asztali gép. Szerintem a TV, 1 gép és 2 laptop ismer AX-et. De az eszközök szaporodnának majd jócskán.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1 Gbps, de ha megvan a ház legeldugottabb részén is 30-50 mbps, akkor az nekem elég.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Alapvetően rugalmas vagyok, de 100 eFt fölé nem szeretnék menni. Próbálnám 1 router-al megoldani, és nem egy mesh rendszerrel.
■ Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Nincsen.Amit kinéztem az az ajánlott ASUS RT-AX82U. Néztem pár tesztet ha jól láttam, akkor elég erős lehet ahhoz, hogy kiszolgáljon. Amit irtak, mint hátrány, hogy csak 1 USB van rajta. Ez miért is baj pontosan? Én még sosem használtam a routernek az USB kimenetét, miért olyan jó ez?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz laci06 #92870 üzenetére
Nálam nagyobb házat szolgál ugyan ki egy AX92-es, de mégsem ajánlom az egy AP-os megoldást. Ha összejön, örülni kell neki, de készülj fel arra, hogy több eszközre lesz szükséged. (A házadban, gondolom, nem egyetlen izzó kályha van, hanem több hőleadó eszköz.)
Elindulhatsz mondjuk egy AX58/AX68-assal (ezekre van Merlin, az 58-as alteregójára, az AX82-esre nincs), aztán jól meglátod.
MaCS
-
laci06
senior tag
válasz MaCS_70 #92871 üzenetére
A Merlin miért jó, hogy van? Őszintén szólva próbálnék mindent a gyári dolgokkal megoldani, hacsak nem feltétlenül szükséges egy 3rd party dolgot használni.
Mivel lehet később kiegésziteni ha szükség van rá amúgy? Nem nagyon ismerem ezeket a rendszereket, de bármit hozzárakhatok, vagy limitált amit lehet tenni?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz laci06 #92874 üzenetére
Akkor erdemes megvarni mig bekoltoztok, hogy kideruljon…
Es ha a szolgaltatoi eszkoz nem fogja lefedni a hazat, akkor nagy valoszinuseggel egy masik router is ugyanugy keves lesz…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz laci06 #92875 üzenetére
A Merlin a fetisuk egyeseknek . Neked valoszinuleg semmi szukseged ra, a gyari rendszer is eleg lesz, mar ha Asus-t veszel.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
félisten
válasz laci06 #92875 üzenetére
Csak egy kicsit kéne rákeresni, itt is annyira sokszor volt már téma.
A Merlin a gyári rendszer kiegészítése baromi hasznos funkciókkal, a gyári rendszer érintetlenül hagyásával.
Nem nélkülözhetetlen, de két nagyon hasonló tudású router közül szerintem a merlin-képest érdemes választani.
MaCS
-
blakey
titán
válasz Alex91 #92877 üzenetére
Amikor egy amúgy okos routeren egy kissé korlátozott (de amúgy használható) képességű rendszer fut és az helyettesíthető egy nagyobb tudású és a router képességeit jobban kiaknázó OS-re, akkor azt nem nevezném fetisizmusnak. Egyszer használnád vagy szükséged lenne olyan apró dolgokra, amit a gyári rendszeren egyáltalán nem, vagy csak körülményesen tudnál megoldani akkor mindjárt értenéd, hogy miért is jó egy olyan rendszer, amivel okosabb, jobb a router.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz CragON #92865 üzenetére
Körülményektől függ:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gaben19
kezdő
Sziasztok router vásárlás előtt állok.Jelenleg egy tp link 1043 v2 őt használok de sajnos megadja magát.Helyette tp link c7 v5 öt nézegetem 2,4 ghz en lenne használva.Tud annyit mint a 1043 lefedetségben?Mennyire stabil a gyári firmware.Esetleg ha nem ezt akkor kb 20 e ft ig mit ?Padlásszobás ház. Router fent és eddig tökéletesen szórta a teljes házat usb fontos lenne nyomtató miatt.Köszi
-
Topikgazda
válasz Gaben19 #92884 üzenetére
Kezdetnek:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Helyette tp link c7 v5 öt nézegetem 2,4 ghz en lenne használva.Tud annyit mint a 1043 lefedetségben?
Valószínűleg nem de ez csak helyszíni teszt során derülne ki.Esetleg ha nem ezt akkor kb 20 e ft ig mit ?
Asus AC65P jó választás volna de érdemesebb lenne feljebb menni és már AX-es eszközt választani.Padlásszobás ház. Router fent és eddig tökéletesen szórta a teljes házat
Eddig...Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gaben19
kezdő
válasz Gubek-Einste #92885 üzenetére
Szia B30 as téglaépület nem szükséges az 5g mert 30 mbit es net van és soha nem haználtam 1 laptop és 3 telefon lenne használva az a lényeg h stabilan legyen net.Eddig wrt vel használtam a 1043 at de most mindegy mit csinálok dobálja a netet gyári szoftal is meg wrt vel is.Másik routerrel próbálva semmi gond de az meg nem fedi a házat (740nd ősrégi)Szóval a nagyobb hatótáv lenne a fontos és az usb hálózati nyomtatás miatt.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Jelenleg egy Asus RT-AC87U routert hasznalok egy switchel egy fali szekrényben.
Tőle 16m-re van a TV szekció. 2db LAN kiállás.
Rátéve egy jó régi router, amit jelerősség erősítésre használok.
Na ezt cserélném. (Pl mert a Tv-t lehet wifiről használnám inkább)
De javasolták h akkor már a "nagy" routert cseréljem es azt tegyem be a nappaliba.
A helyére meg valami modernet.Szóval ezert vagyok itt.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? Családi hazas környezet, kevés szomszed. 17m hosszú a haz, az egyik végén van a modem, router, switch egy szekrényben. Közte és a nappali között gyakorlatilag nincs fal
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? KB 20, de nem tudom mennyi ismeri a WiFi 6 ot
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? Pr Telekom elméleti sebessége 250/12 Mbit/s
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! Ár - értékben jót
■ Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? NincsKülön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
félisten
Na, akkor itt is:
Ajánlott routert, mivel a routerek ismerik az AP üzemmódot és nem drágábbak (sőt...) mint az AP-ok.
Sőt, érdemes lenne előregondolkodni, és főüzembe betenni egy modernebb, biztonságosabb, jövőállóbb eszközt, a 8-est pedig AP-ként használni tovább. Elsőre számomra az Asus AX58, de még inkább az AX68 tűnik nyerőnek.
Mesh mondjuk nem lesz így, de érdemes gondolni a jövőre a router kiválasztásánál.
MaCS
-
CragON
aktív tag
válasz Gubek-Einste #92883 üzenetére
1 szint, tégla falak, 150 nm családi ház. Szomszédok “messze”.
1 tv 3m távol, 25 cm téglafal mögött (netflix, stb)
1 nyomtató 1,5m távol 25 cm téglafal mögött
1 tv fél m távol, semmi fal (netflix, stb)
3 mobil (w6)
1 tab
2 notebook (film letöltés, normál használat)
1 okosóra
1 okoskonnektor, 4m távol, semmi fal
1 okoskonnektor, 8m távol, 10 cm téglafal mögött
1 okoskonnektor, 9m távol, 25 cm téglafal mögött
1 okosrelé, 4m távolt, 25 cm falban.
1 okosrelé, 6m távolt, 25 cm falban.
1 robotporszívó, legtávolabb kb 10m megy, 25 cm + 10 cm téglafal mögöttLegtávolabbi pont házban kb 11m, 10 cm téglafal mögött
Jó lenne ha az udvaron is lenne jel. Legtávolabbi pont udvaron 30m, 3 rétegű üvegfal vagy 54cm külső fal (44 cm tégla) mögöttJelenleg vodás 500-as net van de szeretnék 1000-et ha megtudják stabilabbra csinálni itt. (egyelőre sok a panasz az 1000-esre)
Jelenlegi upc (vodafonos) fehér színű connect box-ot akarom leváltani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alex91 #92890 üzenetére
A jelenlegi tapasztalatok legfeljebb közvetettek lehetnek, mivel az AC87-es szintjét már nemigen fogja semmi sem elérni, és rá mint routerre már nem számítanék. Hosszabb távon semmiképpen sem.
Sőt, tulajdonképpen az is kérdéses, hogy AP-ként mennyire biztonságos.
MaCS
-
Alex91
félisten
válasz CragON #92893 üzenetére
Gondoltam… El kell, hogy szomoritsalak, ezt 1 db eszkozzel nem igazan fogod megoldani (mokolt Xiaomi Ax3600 talan, ha van hozza affinitasod…), es ha vezeteket nem tudsz kihuzni a fo routertol egy masik routerig a hazon belul, akkor nagyon olcson se…
-
Alex91
félisten
Elsőre számomra az Asus AX58, de még inkább az AX68 tűnik nyerőnek.
Javasolt…
Bar en is azt mondom, hogy dobd ki mindkettot, azt csinalj egy normalis mesh-t…
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Elsőre számomra az Asus AX58, de még inkább az AX68 tűnik nyerőnek."
Ez nem elég konkrét? Amúgy nem hülyeség, amit Alex mond, bár értem én, hogy az ember nem szívesen ad ki feleslegesen pénzt. A 87-estől meg ugye érzelmileg sem könnyű megválni.
Amúgy meg: wifi = empirikus út. Bármi megtörténhet.
MaCS
-
Elar
senior tag
Köszönöm!
Es ha mesh, akkor ahhoz mit kellene vennem?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
félisten
Két meshképes egységet -- Asus AX58, 68, 56,55...
Nem kell egyformának lenniük, mondjuk egy 68-56 páros elég erős.
De több szempont is befolyásolhatja a döntést. Például a ház beosztása, és nem mellesleg az, hogy a wifiigény a lakáson belül mennyire homogén.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kupon kunyeráló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Eredeti játékok OFF topik
- Napelem
- PlayStation 5
- Ez lesz a legolcsóbb Snapdragon 8 Elite modell idén
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Érkezik az Accolade Sports Collection
- További aktív témák...
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
- Csere-Beszámítás! MSI G32CQ4 E2 Ívelt WQHD 170HZ 2560x1440 1MS Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest