Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63350) Marvinyo válasza Gubek-Einste (#63348) üzenetére


Marvinyo
aktív tag

"A szimultán dual band ma már általánosnak számít."

Akkor jó. Amit a UPC-től kaptunk az nem tudja, és ők eddigi tapasztalatok alapján nem a leggagyibb cuccokat szokták adni, amiatt emeltem ki külön :-) Ez meg kell, mert van néhány eszköz ami bár ritkán (havonta 1-2-szer), de az még csak 2,4-et tud.
(de ami most a tárgy, az egy másik ingatlan, Digivel)

"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
A lakás egy panel tömbház egyik "szélső/sarki" lakása. Távolság nem sok, úgy gondolom ezzel nem lehet probléma, de nagyon maximum 5-6 méter lehet a router és a legtávolabbi eszköz között.

"Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
Általánosságban 1 eszköz kábelen, 1 "passzív" eszköz (a mobiltelefon kommunikációjára gondolok, frissítések letöltésére meg ilyesmi, ez minimális fogyasztó szerintem), illetve 1 aktívabb eszköz, nevezzük multimédiának (részletek még kidolgozás alatt, de a cél az, hogy vagy a számítógépről küldött tartalmat és/vagy saját tartalmat jelenítsen meg)

"Mennyi lenne a beszerzésre?"
20 000 körül, nagyon maximum.

Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
A szimultán dual banden kívül: Alkalomadtán ez a lakás egy kisebb "fejlesztői" központtá alakulhat (ez szebb kifejezés, mint hogy átugranak hozzám kockulni :-D), 3-6 aktív eszközzel, és lehet most égek, mint ama bizonyos épület Berlinben, de ekképp gondolkoztam:

Gigabites kábel kell, ez egyértelmű. Egy ilyen routert én 13k-ért láttam legolcsóbbat,, de lehet csak béna vagyok. A pontos típusra nem emlékszem, de a szimultán dual-band-ről nem ejtettek szót, így nem kockáztattam, nézegettem tovább. 16-ért láttam az elsőt aminél biztosra mehettem a szimultán dual-bandre, de ez 300/~450-et tudott 2,4/5 GHz-en. És ezután láttam meg 20-ért ezt a típust, amely papíron 1200Mbit/s-et átvisz 5GHz-en, és annyival nem drágább, hogy ne férjen bele. Úgy gondolom, hogy a 450 nem kevés (bár lehet bottleneck lenne ennyi eszközzel), de minimális az a többletköltség amit egy ~800/1200-as jelentene.

Valóban, azt beismerem, hogy másik routert nem is kerestem, lehet van 20 000 környékén olyan, ami erre megfelel, de többet nem szeretnék rászánni, ugyanis - legalábbis körülbelüli számolással - az alap állapotot egy ~800Mbit-es router szerintem kiszolgálná, amihez képest a 30k majdnem kétszeres ár, míg a 20k csak minimális ráköltés.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.