Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46272) janos666 válasza Sasos (#46271) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Mármint olyan QoS, ami kezel IP:port=priority listát és ténylegesen alacsonyan tudja tartani a pinget is, miközben a prioritások szerint osztja szét a sávszélt?
(Az OpenWRT-nek ez szépen megy, csak kajálja is hozzá rendesen a CPU-t. Még durván 30/3-es volt a netem, mikor beüzemeltem így a WDR4300-at, és még épp elég volt a 60/5-höz is, de már jön a 120/10...)

Olyan értelemben még vigasztalhat, hogy ha viszonylag drágán vagy más kompromisszummal, de van megoldás (az RT-AC56U csak barkácsolva akasztható falra, de gondolom, hogy akkor más AC-s router-ük is tudhatja ezt, főleg olyan amiben hasonló a chipset, csak a burkolat más...).

A NAS-ból sem tudok ingyen router-t csinálni, sőt, még sohasem konfiguráltam desktop/server Linux-ot router-nek, így egész komoly WiKi/Handbook lapozgatós meló lenne, mire mindent összeszedek, ami egy router-re összeválogatott OS-ben készen vár.
Bár amúgy is szemezgettem már a használt Mellanox ConnectX-2 kártyákkal, hogy a NAS és PC közt 10Gbe optika legyen, azoknál nem sokkal drágább a 2db SFP+ portos se és fogad 1Gbe UTP modult is, nem csak 10Gbe optikát.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.