Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16701) DBob válasza sigmoid (#16700) üzenetére


DBob
őstag

Érdekes, most én is azt találom mindenhol hogy működhet Cat5 is akár, de Cat5e _erősen_ ajánlott. Cat6 mellett meg elég egy érpár egy irányra, mint 100 mbit és Cat5 esetében (így mehet továbbra is poe, telefon mellette, stb).

Én továbbra is javaslom, fektess be Cat6 kábelekbe minimum, akár árnyékoltban. Nincs két hónapja hogy vettem kábeleket, elenyésző a különbség Cat5e és Cat6 közt. Árnyékolás megdobja jobban az árat.

(#16702) vargalex válasza róland (#16699) üzenetére


vargalex
félisten

Elvileg a cat5e tudja a gigabitet. Sőt, az eddig nálam járt gigabites routerek mindegyikéhez cat5e kábelt csomagolt a gyártó. Mellesleg én is azt használok gond nélkül.

Alex

(#16703) ttower


ttower
aktív tag

Sziasztok

Tudnátok ajánlani olyan routert ami képes USB portról netet megosztani? Jelenleg Telenoros Hipernet van a lakásban, de 2 gépre kéne szétosztani (egy laptop és egy asztali). Értelemszerűen így kéne USB megosztás, wifi és Gigabit lan (gigabit wan előny). Ár egyelőre mindegy, de különböző dizájrouterek nem érdekelnek.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#16704) sigmoid válasza DBob (#16701) üzenetére


sigmoid
tag

Igazából a kérdés nem az, hogy Cat5e vagy Cat6, hanem hogy kell-e egyáltalán kábelt venni. :) Mivel közel 5-6 méter van felcsévélve a jelútban, abban reménykedem hogy ha ezt a kábelvezetési őrületet megszüntetem, akkor átmegy ezen is a gigabit. XD

Amúgy jah a Cat5e később jött ki, mint az 1000base-T szabvány, ami így Cat5-öt írt.
Az 5e nyilván jobb persze, gondolom az 1000base-T megbízhatóságának növelése volt az egyik fő cél a fejlesztéssel.

...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban

(#16705) krealon válasza ttower (#16703) üzenetére


krealon
veterán

A legolcsobb a TL-MR3220. De vasarlas elott ellenorizni kell a kompatibilitasi listat az USB-s modemre.
En TL-MR3420 -ast hasznalok Huawei E1750-es (Web 'n' walk stick V) modemmel hibatlanul.

(#16706) vargalex válasza krealon (#16705) üzenetére


vargalex
félisten

Ezekkel egy baj lesz, ha jól értettem: nem gigabitesek.

Alex

(#16707) Intruder2k5 válasza ttower (#16703) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A fentebb ajánlottakon kívül azok a routerek is szóba jöhetnek, amikre moddolt firmware-eket lehet telepíteni, mert ezek többnyire mind képesek 3G net megosztására. Például ilyen az általam (RT-N16 routeren) használt Tomato is.

A kompatibilis routerek listáját ITT és ITT megtalálod, de arra azért figyelj, hogy ezek nem mind USB-s eszközök. De a DD-WRT, és az OpenWrt szintén támogatják a 3G net megosztását.

szerk.:
Gyárilag az ASUS RT-N56U is képes még ilyenre...
(bár ez dizájnrouter) :))

[ Szerkesztve ]

(#16708) krealon válasza vargalex (#16706) üzenetére


krealon
veterán

Nem gigabitesek. De ha veszel 6500-ert egy 8 portos gigabit switch-et (TP-Link TL-SG1008D), akkor is olcsobban kijossz, mint barmely mas vetejtars.

(#16709) vargalex válasza krealon (#16708) üzenetére


vargalex
félisten

Viszont akkor már kicsivel olcsóbban van TP-Link TL-WR1043ND, ami igaz, csak alternatív firmware-val, de képes a 3G net megosztására.

Alex

(#16710) ttower válasza Intruder2k5 (#16707) üzenetére


ttower
aktív tag

köszi. a te routered is jónak tűnik. mi a trükkje a paradicsommal való megtöltésnek?

krealon: ha lehet egy dobozban oldanám meg a dolgot. illetve ha gigabit a switch akkor bukom a gigabit wan lehetőségét.

It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.

(#16711) Intruder2k5 válasza ttower (#16710) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igazából nincsen semmi trükkje... Minden ASUS routerhez adnak gyárilag egy Firmware Restoration Tool nevezetű programot, ami akár utólag is letölthető, és azzal tudod feltenni. Későbbiekben a frissítés már mehet a saját webes felületéről is. A feltöltéshez segítséget ITT találsz (2. pont), a firmware-t pedig ITT megnézheted jobban. Utóbbi link csak szemléltető jellegű, mert mint láthatod, ebben többek közt a 3G támogatás sincs benne, illetve például a torrent kliens se!

[ Szerkesztve ]

(#16712) OnLy16


OnLy16
tag

sziasztok

azon gondolkoztam hogy lehetseges e halozaton kivuli geprol elerni a routert dinamikus ip eseten. vnc kliens jo lehet viszont ahhoz be kell hogy kapcsolva legyen a gep. esetleg van valami megoldas a router kozvetlen eleresere es konfiguralasara?

Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.

(#16713) Intruder2k5 válasza OnLy16 (#16712) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Van megoldás, és nem kell hozzá VNC sem... Mindössze regisztrálnod kell egy dinamikus DNS szolgáltatónál (pl. www.dyndns.com), a routered megfelelő menüpontja alatt ezt a szolgáltatást beállítani, illetve engedélyezni a távoli elérést, és onnantól kezdve a dyndns címmel eléred bárhonnan a routered.

(#16714) OnLy16 válasza Intruder2k5 (#16713) üzenetére


OnLy16
tag

igen ez a dyndns is megfordult a fejemben, csak nem tudtam pontosan hogy mukodik. eddig csak otthoni webserverre hasznaltam amig nem vettunk tarhelyet:)

koszi a segitseget

Soha ne szállj vitába ostoba emberrel...lehúz a saját szintjére és megver rutinból.

(#16715) Intruder2k5 válasza OnLy16 (#16714) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A DynDNS (amennyiben jól be van állítva) mindig az aktuális otthoni IP címedre mutat! Az, hogy azon a címen a router admin felülete, vagy egy FTP szerver, vagy éppen egy webszerver, esetleg VNC, vagy egy másik alkalmazás nyílik meg, csak azon múlik, hogy milyen porton, és milyen kliensprogrammal próbálkozol...

(#16716) sigmoid válasza Intruder2k5 (#16713) üzenetére


sigmoid
tag

Ilyet én nem csinálnék. Admin felületet kinyitni a nyilvános hálózatra olyan, mint a postaládában tartani az útleveledet, pár millió forint készpénz társaságában.

Egy IPsec VPN elérést kell bekonfigurálni - a DD-WRT például tud ilyet -, és a VPN-re felcsatlakozva már úgy látod a hálózatot, mintha fizikailag rajta ülnél. Ott megcímzed a router belső címét, és konfigolsz.

A DynDNS-re viszont mindenképp szükséged lesz, ha nem fix IP-címed van, hiszen a VPN-t is csak ezen a címen keresztül találod meg távolról.

[ Szerkesztve ]

...s elindulnék Nagy Szellemként rendet rakni a világban

(#16717) dnelb


dnelb
veterán

Hali, DLink DIR-300 routerem van, de az admin felületere nem tudok belépni az admin-admin párossal. (admin-üressel se jó). Az előző tulaj átírta szerintem, hogy lehet resetelni?

(#16718) Intruder2k5 válasza sigmoid (#16716) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor Te túlzottan paranoiás vagy... :)

Egy megfelelően erős jelszó mellett, ami nem az admin / admin páros, szerintem semmi akadálya. Ne gondold komolyan, hogy bárki annyira kíváncsi a Te hálózatodra, hogy azt napokig, vagy hetekig hackelné... Ráadásul ha folyton "eltűnik", mivel megváltozik az IP cím, akkor ez elég nehézkes is. Én évek óta használom, ahogy Te mondod, "kinyitva", és eddig semmi problémám nem volt vele. Elérhető kintről az SSH, WebAdmin felület, illetve a lighttpd webszerver is, amin keresztül tudom a torrentet, és egyéb dolgokat vezérelni. Az esetleges támadások logolva vannak, és sem az admin felület, sem pedig a másik webszerver nem érdekelt eddig senkit, csupán az SSH-t érte néhány "támadás", ahol valami bot bepróbálkozott a standard név / jelszó párosokkal, de természetesen sikertelenül, ráadásul mivel a harmadik sikertelen próbálkozás után pihentetve van a támadó IP címe, így elég hamar fel is adják. Szóval szerintem kicsit túlspirázod ezt a VPN dolgot, bár kétségtelen, hogy biztonságosabb, de nem hinném, hogy egy otthoni hálózat esetén nélkülözhetetlen! Mondom ezt annak ellenére, hogy bár VPN-em nincs bekonfigurálva, de az SSH Tunnel nálam is adott, mint lehetőség, és az is felér a VPN biztonságával, de nagyon ritkán használom, és amikor használom is, többnyire akkor is a céges proxy netfilter funkciójának megkerülésére.

[ Szerkesztve ]

(#16719) Beri válasza dnelb (#16717) üzenetére


Beri
addikt

Bekapcsolt állapotban tartod a reset gombot addig, amíg újra nem indul az eszköz (~10 sec).

eladó Aromamizer RDTA V1

(#16720) gangapurna


gangapurna
csendes tag

Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van két épület, mindkét helyen ki van már építve a LAN hálózat és csak az egyikben van internet, itt van egy wifi router és switch is. A lényeg, hogy a másik épületben található LAN-t össze szeretném kapcsolni az előbbivel. Ehhez van két db TP-Link TL-WA901ND típusú Access Point, melyek hatósugarát két kültéri antennával megnöveltem, a két eszköz jól látja egymást.
A két eszköz Bridge with AP módban van és ha a netes épületben található egyik LAN végpontra rakom az AP-t, a túlsó oldalon is lehet netezni egy ideig. Viszont egy idő után problémák jelentkeznek a hálózaton, elmegy a net mindkét oldalon, szerintem a DHCP miatt. Ha leállítom az Access Pointokat, újraindítom a routert és a gépeket, akkor az internetkapcsolat visszaáll a netes épületben. Az ip cím kérése minden gépen automatikus. Ha tudja esetleg valaki, hogy hogyan kell konfigurálni a két Access Pointot, kérem írja meg! Köszönöm!

(#16721) krealon válasza gangapurna (#16720) üzenetére


krealon
veterán

A TL-WA901ND normal mukodesehez 3 egyforma antennara van szukseg.
Ha csak az egyik antennat cserelted, akkor nem csoda, hogy nem mukodik.

Jobban jartal volna 2 ilyennel

(#16722) gangapurna válasza krealon (#16721) üzenetére


gangapurna
csendes tag

De nem az a probléma, hogy a két eszköz nem látja egymást, mert a jelerősség stabilnak mondható. Igazából a confighoz kellene segítség.

(#16723) krealon válasza gangapurna (#16722) üzenetére


krealon
veterán

De nem az a probléma, hogy a két eszköz nem látja egymást, mert a jelerősség stabilnak mondható. Igazából a confighoz kellene segítség.

Ha kozos alhalo, akkor egyszeru bridge modba kell tenni az AP-ket. Az AP-k ilyenkor csak a 2 epulet kozti jelatvitelre vannak hasznalva es kulon AP-kell az epuleten beluli WiFi tovabbitashoz.

A problemak alatt en pont ilyeneket ertek:

a túlsó oldalon is lehet netezni egy ideig. Viszont egy idő után problémák jelentkeznek a hálózaton, elmegy a net mindkét oldalon, szerintem a DHCP miatt. Ha leállítom az Access Pointokat, újraindítom a routert és a gépeket, akkor az internetkapcsolat visszaáll a netes épületben.

Ha kulso antennak nelkul is latja egynast a 2 eszkoz (WA901ND), akkor jobb a sajat antennajaval hasznalni.

(#16724) gangapurna válasza krealon (#16723) üzenetére


gangapurna
csendes tag

Csak "Bridge with AP" mód van, amihez lehet csatlakozni wifis eszközökkel is...
A DHCP-t - ha engedélyezem az Access Pointon - hogyan kell konfigurálni? Beleessen abba a tartományba, amit a router kioszt, vagy azon kívülinek kell lennie? Én úgy gondoltam ki, hogy 100-199ig a router oszt ki IP-t, 200-225 az egyik AP, 226-254ig a másik AP, a DHCP kiszolgáló pedig az éppen aktuális eszköz IP-je. Ez így elvileg működhet?
Volt olyan hibaüzenet, hogy "Rendszerhiba - Kettős név van a hálózaton!" Ez IP ütközést takar? Thx.

(#16725) magicnumber


magicnumber
csendes tag

Sziasztok!

Segítene nekem vki?

Routert/ AP-t szeretnék vásárolni. A LÉNYEG HOGY "UNIVERSAL REPEATER" MÓDBAN SZERETNÉM HASZNÁLNI!
Legalább minimum 25-30 Dbi erősségű-t szeretnék, cserélhető antennával...
Ami márkákból eddig szemezgettem : AIRLIFE, LINKSYS ?? ezek jók?
Pontosan az AIRLIVE N.POWER-t néztem volna de ez még nem is kapható?! :(

remélem tud vki segíteni...esetleg ajánlani itt PH-n 1 routert... ?!
előre is köszönöm!
:R

Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)

(#16726) Geza26 válasza krealon (#16721) üzenetére


Geza26
senior tag

Hello!

Ha két antennásnál csak az egyiket cserélem le ilyen antennára a másik marad a gyári akkor az úgy jó lesz? (A kültéri ellőné egy másik épületbe, a gyári antenna meg a lakásban szórná szét a jelet!)

Köszönöm!

Géza

(#16727) krealon válasza Geza26 (#16726) üzenetére


krealon
veterán

Nem. A tobb antennas rendszerek antennai nem fuggetlenek.

(#16728) Geza26 válasza krealon (#16727) üzenetére


Geza26
senior tag

Akkor tudsz valamilyen egyszerű megoldást erre az esetre?

Köszönöm! :R

Géza

(#16729) Beri válasza Geza26 (#16728) üzenetére


Beri
addikt

+1 AP.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#16730) magicnumber


magicnumber
csendes tag

akkor esetleg ebben tud vki segíteni?

Universal Repeaterként használok egy külső AP-t....TP-LINK WA5210G
nem tudok beállítani mást csak "MAC CÍM SZŰRÉST"...

beállítom "deny"-ként a saját mac címem, én tudok hozzá csatlakozni, viszont fél óra mulva a DHCP KLIENSEKnél mégis megjelenik más címe is!

akkor nem működik a mac szűrés??? vagy miért van ez??

milyen biztonsági beállítást tudnék csinálni universal repeater módban?
:R

Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)

(#16731) Winne


Winne
nagyúr

Uraim! Egy feltehetően furcsa kérdésem van felétek.

Birtokomba jutott egy TL-1043ND. A kérdés arra irányul, hogy ha jól láttam, akkor ennek 3db 3 dBi-es antennája van. Adott ugyanez a téma egy 841ND-nél mondjuk 5 dBi-es antenna gyárilag a leírás szerint. Ha módomban áll, akkor lecseréljem erre a 3 antennámat, illetve érezném-e a különbséget?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16732) Winne válasza Winne (#16731) üzenetére


Winne
nagyúr

Szerk.: annyi változott, hogy a 841-en nem lecsavarható az antenna, de a WR340GD-n is 5dBi-es van és leszedhető.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16733) Intruder2k5 válasza Winne (#16732) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Fillérekért lehet venni 8dBi-s TP-LINK antennát...

(#16734) Winne válasza Intruder2k5 (#16733) üzenetére


Winne
nagyúr

Tehát akkor érdemes nagyobbra cserélni? :)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16735) Intruder2k5 válasza Winne (#16734) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tudom, hogy magában mennyi eredményt tudsz vele elérni, de valami változás biztosan lesz... Ez persze nagyban függ a környezettől is, és, hogy mire szeretnéd használni. Ha egy WiFi-vel, és egyéb zavaró körülményekkel túlzsúfolt nagyvárosi környezetről beszélünk, akkor nem biztos, hogy a várt eredményt fogja hozni, mert a nagyobb antenna ugyanúgy több zajt is felvesz, mint ahogy több hasznos jelet! Vidéken, ahol ebből a szempontból is nagyobb a nyugalom, jobb eredményt hozhat, hatványozottabban növekedhet vele az áthidalható távolság. Ez persze nem jelenti azt, hogy városban nem lesz jó, de garancia erre sehol sincs! Majd ha kipróbáltad, akkor megtudod... Én ASUS routerre tettem ilyen 8dBi-s TP-LINK antennát, mellette moddolt firmware használatával megemeltem a WiFi kimenő teljesítményét, ezáltal mondhatni, hogy megduplázódott a távolság, ahol a hálózatot használni lehet. Amúgy egy 1 antennás RT-N10 routerről van szó.

(#16736) krealon válasza Winne (#16734) üzenetére


krealon
veterán

Ha nem gond, hogy az adas-veteli javulas csak bizonyos iranyban lesz.
A "nagyobb" erosites az antennaknal az iranyhatasnak koszonheto.

A keresoszavak: antenna radiation pattern (erdemes a kepeket megnezni a gugli-n)

(#16737) Winne


Winne
nagyúr

Jelen helyzetben faluról beszélünk, ahol a szembe soron még csak házak sincsenek és 3 háznyi távolságon belül nincs másik wlan eszköz. A szobámban elég sok az elektromos eszköz, ez nem tudom mennyire befolyásol. Eddig volt már nálam 6-7 router, kb ugyanaddig lőtt hátrafelé minden N-es. :K Wlanon 2 gép megy róla nap, mint nap, teló ritkán, meg az én pc-m kábelen. Az utolsó a WRT160N volt, azzal 8.5 MB/s-et tudott hálózaton a notebook és a pc között.

A képeket meglesem mindjárt. :R

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16738) justo00


justo00
tag

Sziasztok!

Mi a különbség a TL-WR740N és a TL-WR741ND Között?
A D betű mit jelent?

(#16739) Intruder2k5 válasza justo00 (#16738) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A cserélhető antenna, az ND javára...
D = Detach

[ Szerkesztve ]

(#16740) justo00 válasza Intruder2k5 (#16739) üzenetére


justo00
tag

Szia!

Akkor tulajdonképpen csak annyival jobb, hogy azon letudom cserélni az antennát?

(#16741) Intruder2k5 válasza justo00 (#16740) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, a különbség csak annyi!

(#16742) magicnumber


magicnumber
csendes tag

Ezek a routerek közül melyiket ajánlanátok jelismétlésre?(a 8.-on lakok panelban...és kb 1 km-re van a jel.....a TP-LINK WA5210G 15-20 dbi-vel veszi a szobából a jelet, csak hát mivel ebben panelantenna van, nem sugározza körbe a jelet a lakásban :( ...)

- AIRLIVE WL-5460AP v2
- AIRLIVE AIR3G
- AIRLIVE N.POWER( sajnos erről nem sikerült megtudnom hogy REPEATER módban a WDS-t ki lehet-e kapcsolni....úgy olvastam hogy sajnos talán csak WDS-el együtt müködik a REPEATER mód )

vki segítene? :R

[ Szerkesztve ]

Nem teszek félre senkinek semmit.... Aki jön, fizeti, az viheti.... :)

(#16743) justo00 válasza Intruder2k5 (#16741) üzenetére


justo00
tag

OK!
Köszönöm a gyors választ!

(#16744) sbazsi


sbazsi
veterán

létezik olyan router, aminek két wifi belső hálózata van? mondjuk egy nyilt "vendég", és egy zárt jelszavas. ha igen, hogy keressem?
ha nem, akkor marad a két router megoldás...

(#16745) Intruder2k5 válasza sbazsi (#16744) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, létezik... Ez a Guest Network funkció, ami többek közt a Linksys cuccok nagy részében megtalálható, illetve az OpenWrt is tud ilyet, tehát azok a routerek, amik képesek OpenWrt-t futtatni, mind rávehetőek erre.

(#16746) sbazsi válasza Intruder2k5 (#16745) üzenetére


sbazsi
veterán

Ez aguest network is lehet jelszavas? Hogy a kornyek ne haszanlja az adott hely netjet?
Es idonkent valtozna a jelszo...

(#16747) Intruder2k5 válasza sbazsi (#16746) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nyilván lehet....

Bár részleteket én sem tudok, mert nincs Linksys routerem. Az emulatorokat ITT találod.

(#16748) vargalex válasza sbazsi (#16746) üzenetére


vargalex
félisten

Ha OpenWrt-ről van szó, akkor ott elméletben akár hány SSID-t hozhatsz létre, mindegyik tetszőleges kódolással rendelkezhet.
Akár azt is megadhatod, hogy egy SSID-re csatlakoztatva csak a LAN-t érje el, a másikkal csak a WAN-t, a harmadikkal pl. mindkettőt.

Alex

(#16749) klepto


klepto
addikt

Sziasztok!

Kb. 1 hónapja vettem egy 2 antennás Tenda W306R routert, ami azóta non-stop üzemel.
A driver cd amit adtak hozzá, csak a beállításokat, és a bejelentkező szoftvert tartalmazta, semmilyen megnyitható beállító programot nem telepített a gépemre, és manuálisan keresve a lemezen sem találtam semmilyen Win alatt futtatható beállító programot.
A kérdésem az lenne, hogy másnál is, aki ilyen routert használ, szintén nem hagyott semmilyen beállító programot a gépen a router szoftvere?
Hogy lehet kikapcsolni éjszakára a routert, hogy ne sugározzon állandóan, ha nem akarok netezni?
Bár olvasgattam, hogy nagyon alacsony a sugárzási értéke a routereknek, de valóban nem káros a router folyamatos sugárzásában tartózkodni, élni, és aludni?
Ha áramtalanítom éjszakára a routert, visszadugva a hálózatra ismét meg kell adnom a belépési jelszavamat, vagy azt az információt áramszünet idején is megőrzi?
Mennyire kell aggódnom a folyamatos működés miatt, és mennyi áramot fogyaszt ez a szerkezet 24 óra alatt?
A válaszaitokat előre is köszönöm :R

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#16750) DBob válasza magicnumber (#16742) üzenetére


DBob
őstag

Ugye te sem gondoltad hogy ezek közül bármelyik ellát 1km-re?

Ezzel lehetne már próbálkozni. Igaz, 5GHz. Ám ha saját eszközöd van a túloldalt, jobb ha átállsz te is 5GHz-re, lévén sokkal kevésbé zavarható, nem telített ISM sáv.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.