Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-11 13:42:24

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17151) Joshi válasza Intruder2k5 (#17150) üzenetére


Joshi
titán

Jelenleg ez a firmware van fent:

Kiváló jelerősséggel pedig ilyen eredmény ami kábeles csatlakozásnál 20Mbit simán meg van.

[ Szerkesztve ]

(#17152) Intruder2k5 válasza Joshi (#17151) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ha megfelelő HW verzió, akkor megpróbálhatod Tomato-val is, illetve ez a fent lévő DD-WRT is jó régi már...

(#17153) repvez válasza Beri (#17143) üzenetére


repvez
addikt

Nem tudom , hogy mi a pontos tipusa , de bent a cégnél van egy tp link wifis router amibe az USB-s mobilnet sticket be lehet dugni az 6k körül volt, vagy ez csak arra jó a sima adathordozot és nyomtatot nem tudok rátenni?

(#17154) Intruder2k5 válasza repvez (#17153) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Biztosan az MR3220, de az 150-es WiFi-s, és gyárilag csak 3G nethez van USB támogatása, persze OpenWrt-vel ott is lehet okoskodni...

[ Szerkesztve ]

(#17155) repvez válasza Intruder2k5 (#17154) üzenetére


repvez
addikt

igen azt hiszem ö lessz az .
Az okositás alatt mit értesz ?Mert rákerestem erre az openwrt-re de nekem ez magas lenne megcsinálni, mivel még linuxot futni sem láttam, nemhogy telepitgessek rola.
Olyan megoldás nincs rá ami windows alapu és kevés buktatóval jár?

(#17156) Joshi válasza Intruder2k5 (#17152) üzenetére


Joshi
titán

Ok, köszi megpróbálom. :R

(#17157) Intruder2k5 válasza repvez (#17155) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Routerre Windows? Nincs!

Az okosítás alatt azt értem, hogy felteszel rá egy OpenWrt firmware-t, amire aztán a megfelelő USB driverek telepítése után tudsz tenni HDD-t, és azt megoszthatod a hálózaton, de akár nyomtatóval is megteheted ugyanezt, stb... A hardver korlátait figyelembe véve még akár torrentezni is lehet vele! De ezt már tényleg csak szerényen... :)

[ Szerkesztve ]

(#17158) repvez válasza Intruder2k5 (#17157) üzenetére


repvez
addikt

Hát köszi azért, de ez a firmwares dolog nekem magas, mertha csak arrol lenne szo mint a más harwereknél hogy felinstallálja ezt a modoltat és ugyan ugy webes felületen lehet tovább állitgatni akkor még talán, de igy hogy parancssorbol meg linuxxal az nekem magas még.És utánna még a használat se menne olyan egyszerüen gondolom
Wagy létezik valahol egy lépésröl lépésre magyarázó magyar leirás?

(#17159) Intruder2k5 válasza repvez (#17158) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Továbbiak mentek priviben, én meg mentem aludni, mert 4:40-kor ébresztó van!

Holnap folyt. köv.

(#17160) Beri válasza bambano (#17149) üzenetére


Beri
addikt

Ennyi pénzért sokkal többet is kapsz. Mi számít nálad nem leggagyibb processzornak?
Egyébként alapból ott a tp-link 1043ND sokkal kevesebbért, gigabittel, n-es wifivel, 400MHz-es atheros chippel, 32MB memóval. 30 alatt kapsz netgear wndr3700-at, ami komolyabb vas, vagy ott az asus n16, de az már inkább 30-32.

Joshi: Az egy ezeréves build, amit használsz. Azóta nagyon sokat gyorsultak a vasak az újabb verziókkal, viszont a wifi sebességeden több mint valószínű, hogy ez nem segítene. Ha kipróbáltad az összes csatornát kézzel egyesével, akkor annál többet nem tehetsz. Csak az marad, hogy n-es eszközre váltasz.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#17161) kosa333


kosa333
csendes tag

Sziasztok, szeretném segítségeteket kérni router ügyben.

Van most egy TP-Link 841ND (v5.2) routerem de folyamatosan lefagy géptől és modemtől függetlenül főleg wifin de előfordult már hogy kábelen is (ritkán használom úgy). Ez azt jelenti kb hogy néha akár egy pdf megnyitásánál vagy egy youtube videó megnézésénél is, de torrentezni még a kapcsolatok számát korlátozva is esélytelen. (erős a gyanúm hogy túlmelegszik mert nyáron óránként, télen akár napokig is elmegy, és visszavittük, de a problémát nem produkálta ott állítólag, pedig jól szellőzött helyen van <25C, alja nem ér az asztalhoz és nincs a közelében semmi.

Dobtam amúgy rá OpenWRT-t is, a hiba fenn áll, mondjuk nem igazán értem mert a proci szerinte 0%-on van mindig, persze ha shellben indítok egy végtelen ciklust hogy teszteljem és fölmegy 100%-ra, órákig is mehet semmi baja.

Mindenesetre 30Mbit/s netem van és 1 hónapon bellül uppolom 60-80-ra, azt már ennyire sem fogja vinni, új router vételén gondolkozok, de nem akarok a tp-linkkel szívni megint, inkább fizetek egy kicsivel többet.

Tudnátok ajánlani MEGBÍZHATÓ routert panellakásbeli használatra (akár 20-25k HUF-ért)?
Többen ajánlották a CISCO márkát, nem tudom 35k alatt létezik e N-es routerük..

(#17162) Gubek-Einste válasza kosa333 (#17161) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Én jelenleg egy Linksys (by Cisco) WRT320N-t használok ami gigabites N-es és semmilyen bajom sincsen vele, ezt már nem lehet kapni, az utódja az E2000 kb 20-22k-ba kerül.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#17163) MasterDeeJay

Wifi Routert keresek ami olyan célból kell hogy egy netet osszon meg, úgy hogy csak adott weblapokat lehessen rajta megnyitni.

legyen távmenedzselhető
nagy hatótávja legyen
a lehető legkevésbé keljen hozzányúlni

A korlátozható weblapelérést tudnia kell!
Az ár nem számít.

(#17164) shiz


shiz
csendes tag

Vezetékes routert mit érdemes venni ha nincs szükség a wirelessre?

(#17165) bambano válasza Beri (#17160) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

bocs, de tájékozatlan vagyok ezen a piacon, lehet, hogy nem jól kérdeztem.

olyan cucc kellene, ami képes http-n letölteni etherneten keresztül legalább 50 megával, wifin legalább 10 de inkább 15 megával. rá lehet rakni pár egyszerű dolgot. nem torrentre és nem fájlmegosztásra kell.

ja, és a legfontosabb: soha nem raktam még fel ezekre nem gyári firmware-t, nem szeretnék téglát gyártani.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17166) Intruder2k5 válasza bambano (#17165) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

50Mbps-el egy router sem fog tölteni, ez biztos! Persze, ha Te arra gondolsz, hogy a rákötött PC-k tudjanak ennyivel tölteni, az már más, de ebben az esetben, ezeket a sebességeket szinte bármely ma kapható router kiszolgálja.

Sok olyan router van, amiben beépített recovery mód van, amit vagy közvetlenül böngészőből, vagy tftp-vel, vagy külön egy hozzáadott programmal, de el lehet érni, és egy félre flash-elt, nem működő routerre is lehet új firmware tenni anélkül, hogy azt szervizbe vinnéd, szétszednéd, bármi ilyesmi... Ezt tudják az ASUS-ok, Linksys-ek, és D-LINK-ek is, legalábbis a DIR-825 egész biztosan. Akár egy mp3-at is rátölthetsz, túl fogja élni. Jelenleg az általában moddolni szokásos eszközök közül a TP-LINK WR1043ND az, amihez soros kábel és némi forrasztás kell, ha balul sül el valami, a többi simán éleszthető. Persze azért ennek is utána kell nézni a konkrét típus ismeretében vásárlás előtt, ha ez is szempont! Nem egyszer raktam már fel ASUS-ra olyan fw-t, amivel aztán végül nem indult el, de sosem volt ebből probléma.

[ Szerkesztve ]

(#17167) bambano válasza Intruder2k5 (#17166) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Arra gondolok, hogy elindítok rajta egy wget -O /dev/null http://valahol/testfile parancsot, akkor az nem lesz processzor-korlátos. Meg arra, hogy legyen rajta valami minimál webszerver, amiről lehet letölteni, és az is tudjon néhány megabitet.

"Sok olyan router van,": nekem az lenne a segítség, ha konkrétan mondanád, hogy melyik a sok közül. Én most nem szeretném végigbogarászni a netet, venni 3-4 fajta tesztpéldányt, letesztelni, stb. stb. hanem szeretném hallani azok tanácsát, akik már csináltak ilyet. tehát az álmaiban az szerepel, hogy valaki azt mondja: én már csináltam ilyet, vedd meg az xxx routert és működni fog.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17168) Intruder2k5 válasza bambano (#17167) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Bár nekem nincs elég gyors netem ahhoz, hogy a felső végét kipróbáljam az RT-N16-nak, de erősen kétlem, hogy találsz olyan routert, ami 50Mbps-el fog tudni le/fel tölteni, főleg úgy, hogy közben még stabil is marad! Én inkább felezném ezt az értéket, és körülbelül 25Mbps-re tenném azt a sebességet, amit a router ki tud szolgálni procival, de ezt sem 7/24-ben! Ettől nagyobb igényekhez egy erősebb NAS, vagy pedig igazi szerver kell!

Konkrétan az ASUS RT-N16-ról tudok Neked nyilatkozni, ezt használtam, és használom jelenleg is. Erre ha rossz firmware-t teszek is fel, az ITT leírt módon bármikor helyreállítható 3 perc alatt, szétszedés nélkül!

Moddolt firmware-el van rajta webszerver, PHP, FTP szerver, Samba, DLNA Media szerver, torrentkliens (rtorrent vagy transmission), stb... A telepíthető csomagok listája ITT található. Gyári fw-vel ne sokat várj tőle!

[ Szerkesztve ]

(#17169) vargalex válasza bambano (#17167) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Sok router tudja ezt a sebességet, ha nem az UPC (illetve azóta elvégzett tesztek alapján pl. a T-Home kábelnet esetén, tehát úgy tűnik, hogy a DOCSIC szabványt használó eszközöknél) hálózatáról van szó. Az elvégzett mérésekről itt olvashatsz. Ahogy azt is láthatod a hozzászólásból, hogy a legolcsóbb gigabites router, a TP-Link TL-WR1043ND is tud teljes sebességgel letölteni 80 Mbps-es Digi Net esetén.

Alex

(#17170) bambano válasza vargalex (#17169) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

nálam annyival egyszerűbb a helyzet, hogy én vagyok az isp illetékese. tehát ha véletlenül mégis az derülne ki, hogy nem jó a hálózat, én pontosan tudni fogom, kinek a seggét kell szétrúgni (javarészt a sajátomat:) )

nekem elég lenne az, ha a router a közvetlenül mellette levő, vele egy szál etherneten összekötött szerverről tudná a sebességet. ha ezt utána a hálózaton nem produkálja, azt már az én munaköröm megoldani.

kösz a segítséget neked is meg a többieknek is.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17171) vargalex válasza bambano (#17170) üzenetére


vargalex
félisten

Ahogy írtam, azt a TP-Link TL-WR1043ND is tudja. Persze az más kérdés, hogy a wget futtatása miatt alternatív firmware-ra van szükséged (OpenWrt, vagy DD-Wrt).

Alex

(#17172) Beri válasza kosa333 (#17161) üzenetére


Beri
addikt

Nem jutott még eszedbe, hogy kliensoldali probléma lesz? Ha másik szoftverrel is csinálja, én megnézném a helyedben, hogy mi van a másik oldalon.

bambano: Nem kell tartani az openwrt/dd-wrt telepítéstől, teljesen ugyanúgy történik, mint a gyári fw telepítése. Két katt az egész a webui-ban. Az általam korábban ajánlott típusok közül bátran választhatsz a pénztárcádtól függően, nem jársz rosszul egyikkel sem.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#17173) bambano válasza Beri (#17172) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

megszületett a végeredmény :)
mivel errefelé a vásárolt cuccot nagyobbrészt az határozza meg, hogy mi van a bótban, nem az, hogy mit akarsz venni, így vettem egy 941nd-t meg egy 1043nd-t.

le fogom tesztelni, hogy melyik milyen, mennyit bír. ebben a pillanatban addig jutottam, hogy a 941nd-n már van openwrt, 98 megabittel tolta a letöltést, 72-vel a feltöltést. Ez nekem bőven jó lesz, szerintem a 1043nd-re már nem lesz szükség teljesítmény szempontjából.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17174) bambano válasza bambano (#17173) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

hogy ez az openwrt mekkora találmány... :R

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17175) bambano válasza vargalex (#17171) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

a 1043nd 99 Mbps-t tol lefelé és 80-at fel. szóval valamivel gyorsabb, mint a 941nd, de nekem ez most nem számít.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#17176) kosa333 válasza Beri (#17172) üzenetére


kosa333
csendes tag

Hogy ne jutott volna eszembe, de ahogy írtam is, számítógéptől függetlenül csinálja, egyiken linux van a másikon win7 a harmadikon xp. Tehát elég vegyes, mindegyiken más szoftverek nem sok közös van de ugyan úgy lefagy az összesnél ha "nagy" sebességgel töltök ami kb 1-2MB/s-t jelent, legyen az youtube videó, valami file http/ftp-n vagy akár torrent, protokolltól függetlenül. Persze ritkábban forul elő direkt letöltésnél mint p2p-nél meg, wifin gyakoribb, de semmi képpen sem konkrét szoftverről van szó, egyszerűen nem úgy működik ahogy kéne, akárhogy is nézzük, és a szervíz visszaküldi hogy nincs baja.

Az pedig már más dolog hogy a 2 méterrel arrébb lévő TV-re nem tudok HD adást streamelni mert szaggat, de ez valószínüleg betudható annak hogy nem 5GHz-s de azt az 1-1.5MB/s-t kéne tudnia vinnie még falon keresztül is (szerintem).

@Gubek-Einste:
Köszönöm a tippet, megpróbálom az E szériából kiválasztani a nekem legmegfelelőbbet :)

(#17177) Brogyi válasza kosa333 (#17161) üzenetére


Brogyi
senior tag

Figyi, leírtad a kulcsszót "panel". Ott még a WC-ben is wifi van. A szomszéd wifi zavar.
Megnézted már valaha mekkora tömeg van körülötted? Ha igazam van akkor nem segít az új router.Főleg ha az új is ua. channel-t használja. Mielőtt vásárolnál bármit mérj!
A túlmelegedés pedig parasztosan , kézzel ellenőrizhető.

[ Szerkesztve ]

(#17178) Kantorpe


Kantorpe
tag

Hasznal e valaki Dlink DIR-635 tipusu routert DIGI vagy nagyobb sebessegu internet kapcsolaton. Milyen sebesseget tud vele elerni WIFI n keresztul ?

Esetlegesen erdekelne, hogy van e olyan wifi router amely kepes wifi halozaton atvinni 80-100Mbit letoltesi savszelesseget ?
Az elso hozzaszolasban neztem a TP-LINK es ASUS eszkozoket, ez a ketto szimpatikus. Kepesek a fenti parametereket teljesiteni ?

Koszonom a valaszokat.

Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...

(#17179) Brogyi válasza kosa333 (#17176) üzenetére


Brogyi
senior tag

Ugye nem ADSL-ed van?

(#17180) kosa333 válasza Brogyi (#17179) üzenetére


kosa333
csendes tag

Nem, UPC.
Az alja a routernek forró szokott lenni, de nem tudom mennyire szabad forrónak lennie és meddig természetes.

Tisztában vagyok vele ha sok a zavar, az átvitel lassabb lesz, ezzel nincs is nagy problémám (bár sok a dead spot, 10 méterre a routertől 10MB/s a sebesség, 2 méterre pedig 0.5MB/s), de ezért is írtam hogy panellakásbeli használatra.

A problémám a lefagyással van, meg azzal hogy nem lehet szervízbe küldeni mert visszaküldik :)

No most elkezdtem műszerrel méregetni a hőmérsékletét, stabil 38 fokot mutat (most nem meleg) és letöltés közben sem nő meg, de alkalom adtán hirtelen random felugrik a hőmérséklete néha, általábban nagy-sebességű letöltések közben és akkor lefagy, majd újraindítás után újra jól működik amíg újra random meg nem hülyül.

Most pl istenért se akar lefagyni :) (ami elég ritka)

(#17181) Beri válasza kosa333 (#17180) üzenetére


Beri
addikt

Egy 10W alatt fogyasztó eszköz nem lesz forró, akárhogy taperolod. Csináld, amit javasoltak már, nézz szét, milyen hálózatokat látsz, melyik csatornán, aztán kerüld el azokat. Vagy próbáld végig a csatornákat egyesével. Ha mindenáron kitartasz az instabil router tézised mellett, azt dróton vizsgáld.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#17182) kosa333 válasza Beri (#17181) üzenetére


kosa333
csendes tag

Rendben, le fogom tesztelgetni a csatornákat, most egy gyors scannel 13 hálózatot talált, és az enyémen kívül még 2 használja a 9-es csatornát (auto-ra van állítva pedig). Nem tudom hogy ez lehet e a hiba, de ettől függetlenül dróton is le fagyott régebben, mondjuk azt nagyon ritkán használom lehet hogy független volt ettől.

Amúgy mik a tapasztalatok a routeremnek mennyire kéne bírni kb a torrentet elvben? (kapcsolatok száma/átviteli sebesség?)

(#17183) Lada007


Lada007
csendes tag

Sziasztok!

Van egy 30/3-as UPC- (idővel lehet 60-as lesz) kábelnetem, és szeretném megosztani, hogy itthon tudjak mobilról is netezni, ha az asszony nem enged a géphez. :B Van kedvezményem D-Linkre. Melyiket ajánlanátok 8-e Ft környékén?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#17184) Gubek-Einste válasza Lada007 (#17183) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mivel kilátásba helyezted a felfelé váltást így inkább egy gigabites portokkal rendelkező típust lenne érdemes venni, hogy nem legyen a jövőben sem ez irányú gondod.
Gigabitesből a legolcsóbb a
TP-Link 1043ND 13-15k,
ha nem valamivel olcsóbbra vágysz akkor
TP-Link-ből a 74x-től felfelé 6k-től,
ASUS N10 9k,
D-Link-ből DIR-6xx 8k-tól,
Linksys-ekből pedig E1200 12k.
Több márkából most nem tudok ajánlani

Én egy Linksys WRT320N-t használok FP120 mellett és semmilyen gondom sincsen vele, ezt már nem lehet kapni, az utódja az E2000 20-22k.

Már nincsen FP60, csak 50 vagy 120.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#17185) BMWFan


BMWFan
aktív tag

Ajánlana valaki egy routert ami gond nélkül kiszolgál laptopot,iphone-t,androidot? És lehetőleg nagyobb legyen a hatótávolsága mert egy kétszintes házba kéne.

[ Szerkesztve ]

(#17186) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Kellene valami auto-replay-script, ebbe a topikba, ami bizonyos kifejezésekre ugrik, mint például "erős wifi", "nagy hatótávolságú wifi", "100+ méter 5 falon át", meg ilyenek, és egyből válaszolna is...

Milyen routert? (Olvasd el az első hozzászólást!) (kiemelt téma)

Pár gondolat a wifiről
A listában közzétett sebességek kábelen mért értékek. A wifin egységnyi idő alatt átvihető adatmennyiség a használt szabványtól függ, az azonos felépítésű routerek között nagyságrendi különbség nincs. A hatótávolságokra ugyanez igaz. Azt megtippelni, hogy egy hálózat meddig ér majd el, mennyire csökken majd a jelszint a routertől távolodva, vagy hogyan esik majd vissza a hálózat sebessége a jelszint csökkenésétől, kb. esélytelen. Több dolog hatással van egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére. Számít a környezet zajossága (zavaró jelek a wifi frekvenciatartományában), a közvetlen rálátást gátló objektumok és természetesen az ellenoldal (a hálózati eszköz, amely a routerre csatlakozik).

[ Szerkesztve ]

(#17187) Daffni2


Daffni2
addikt

Sziasztok,
szerintetek javulna a helyzet egy Netgear WNDR3700 Routerre cserélve a jelenlegi Belkint?

/F5D8233 tip N MIMO/

A másolás a WiFi-n levő számítógép és egy laptop között történt 700 MB avi fájl másolása.
A Router kb 3 méterre téglafal túloldalán van.

"Aki ad,az nyer"

(#17188) Intruder2k5 válasza Daffni2 (#17187) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Megnézted már a szabad/foglalt csatornákat, és, hogy a Tied ennek tekintetében hol üzemel?

inSSIDer2

[ Szerkesztve ]

(#17189) Daffni2 válasza Intruder2k5 (#17188) üzenetére


Daffni2
addikt

Már mindent megpróbáltam, az inSSIDer segítségével állítottam be, az USB vevő helyzetét is.

A Lenovo az enyém:

"Aki ad,az nyer"

(#17190) Chandler


Chandler
senior tag

sziasztok

routert szeretnék venni, megkédezném melyiket érdemesebb:
TP-Link TL-WR841ND

vagy

Linksys WRT160N

ha nem számít hogy a linksys egy kicsit drágább?

(#17191) Intruder2k5 válasza Daffni2 (#17189) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Esetleg új firmware a routerhez, új driver a WiFi adapterhez, mást nem nagyon tehetsz... Sajnos tény, hogy nem egy komoly darab, amit jelenleg használsz!

(#17192) Intruder2k5 válasza Chandler (#17190) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ha az a Linksys WRT160N, egy v3-as verzió, akkor mindenképpen az!

Szerintem... :)

Abból ugyanis van v1, v2, és v3, jelentős harveres eltéréssel!

www.dd-wrt.com

[ Szerkesztve ]

(#17193) Daffni2 válasza Intruder2k5 (#17191) üzenetére


Daffni2
addikt

A routerhez nincs újabb firmware az adapterhez a legújabb van.
Egyébként milyen átviteli sebesség lenne normális, és megoldás lenne e a Netgear rotere a hozzá illeszkdő adapterrel.
Számitana jelen esetben a dual band is?

"Aki ad,az nyer"

(#17194) Intruder2k5 válasza Daffni2 (#17193) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem mindig a legújabb driver a legjobb, meg lehet próbálni visszalépni is!

A normális sebességek ideális esetben ilyen távolságról, egyéb zavaró körülmény nélkül n-es hálózaton mindenképpen 50Mbps körül, vagy még jóval e-felett kellene, hogy legyen, de még g-s szabvány használata mellett is illene 15-18Mbps-t átvinnie. Ezek persze nincsenek kőbe vésve, mint ahogy semmi más, ami WiFi-vel kapcsolatos, csak mondtam egy becsült értéket! De én azt mondom, hogy ha veszel egy komolyabb routert, akár a fentebb említett WNDR3700-at, egy tudásban hozzá illeszkedő adapterrel, akkor 95% esélyed van rá, hogy drasztikusan javulni fog az átvitel! 3-4 méterről, n-es WiFi-vel, ha csak nincs abban a falban egy vaslemez, ez az eredmény mondhatni nulla! Az 5GHz-es tartomány jó eséllyel üresebb is lenne...

[ Szerkesztve ]

(#17195) DrJános


DrJános
aktív tag

Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni.

Szeretnék valami jobbféle Wifit itthonra. A cél az lenne, hogy 15 megás net stabilon tudjon működni a lakásban. Egyenlőre csak 1 mobil lesz rajta, de tervbe van egy második számítógép és az miatt szeretnék valami erősebbet, hogy biztos ne legyen probléma. Fel, letöltés, torrent szokott menni (csak a fő gépen van/lesz torrent ami vezetékkel kapcsolódik). Úgy 20-25 ezer lenne rá. Mondjuk azon is gondolkodtam, hogy mivel D-link 360R modemem van (amiről tudom, hogy nem a leg acélosabb, finoman fogalmazva), hogy nem járnék-e jobban ha modemes lenne, csak az a baj, hogy ebben a témában egyáltalán nem vagyok jártas. A másik gép másik szobában lesz szóval olyan dolog kéne aminek nem akadály pár fal, úgy is stabil és gyors. Ha 15 megás netnél erősebbel is megbirkózik az még jobb hisz a technika folyamatosan fejlődik, kár lenne pár év múlva csak azért kidobni mert gyorsabb net van itthon és kevés hozzá (Persze ha ennyiért lehet olyan eszközt is kapni)
Lenne még egy nagyon amatőr kérdésem, hogy ezekre a Wifis hálózatokra amúgy mennyi eszköz tud egyszerre csatlakozni?

Eredetileg kérdésem a wifis topicban tettem fel de ide küldtek. Tegnap óta volt időm a neten nézelődni és ezeket találtam TP-Link TD-W8960NB vagy TP-Link TD-W8961NB Ezek mennyire jók? Az én céljaimra megfelelnének? Esetleg melyik a jobb?

Segítségeteket előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10

(#17196) Intruder2k5 válasza DrJános (#17195) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

A modemes kombó eszközöket általában nem szokták javasolni, és én sem teszem, mert szerintem sem praktikus! 20-25k-s keretben javaslom a Linksys E2000 modelljét. Minden mai sebesség kritériumot teljesít, gigabites LAN portok, és 300M-es WiFi van benne! Ha inkább olcsóbbat szeretnél, akkor pedig ASUS RT-N12 is szóba jöhet, amiben szintén 300-as WiFi van, de csak 100-as portok, és mellé esetleg futja még a keretből egy komoly ADSL modemre is, a D-LINK DSL-321 személyében.

[ Szerkesztve ]

(#17197) DrJános válasza Intruder2k5 (#17196) üzenetére


DrJános
aktív tag

Köszi a segítséget. :R
Őszintén megmondom nem gondoltam volna, hogy ez a kombós megoldás nem ajánlott. Sőt azt hittem, hogy sokkal előnyösebb mert így tuti nem tud összeveszni a modem és router. Szerintem Asus D-Link kombó lesz. Bár mikor átküldtek akkor ajánlották a TP-Link TL-WR1043ND -t szerinted az Asus vagy a TP-Link a jobb?

[ Szerkesztve ]

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10

(#17198) Intruder2k5 válasza DrJános (#17197) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A TP-LINK WR1043ND, az első hozzászólásban fel van tüntetve az ajánlott routerek listáján, illetve paramétereit tekintve szinte azonos képességűnek mondható a fentebb említett Linksys E2000-el, én személy szerint mégsem szoktam ajánlani ezt a márkát, mert nekem nincsenek jó tapasztalataim vele. De persze, amit én mondok, az sem szentírás, ha gondolod, vedd meg a TP-LINK-et! Az kétségtelen, hogy árban mindet veri! :)

De, hogy válaszoljak a kérdésedre, számomra ez nem kérdés, ASUS!

[ Szerkesztve ]

(#17199) DrJános válasza Intruder2k5 (#17198) üzenetére


DrJános
aktív tag

Köszi ismét a segítséged. :R Hát majd még rágódom rajta és csak eldöntöm, hogy melyik lenne a jobb :DDD

Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10

(#17200) Intruder2k5 válasza DrJános (#17199) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Tedd azt! Amúgy ha mégis úgy döntesz, hogy megbízol a TP-LINK-ben, akkor nem is kell feltétlenül a csúcsmodellt megvenned, ha csak nincs szükséged az USB-re, mert abból neked bőven megteszi egy 841ND, vagy egy 941ND is, amik szintén megfelelőek ehhez a sebességhez, sőt még ennek a többszöröséhez is!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.