Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14851) kali válasza ps_feri (#14847) üzenetére


kali
legenda

te azt írtad, hogy modemnek nézted ki a tl-wr1043nd típust, de az nem modem, hanem router! :U routernek jó - modem után bekötve -, de modem funkciót nem fog ellátni!

@matthew@; ezek az eszközök már folyamatos üzemre vannak kifejlesztve, bírják a non-stop üzemet, de néha azért újraindíthatod őket, illetve ha sokáig nincsenek használatban, akkor akár az áramot is megvonhatod tőlük - bár nem fogyasztanak valami sokat...

[ Szerkesztve ]

(#14852) ps_feri válasza kali (#14851) üzenetére


ps_feri
csendes tag

Igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Természetesen nem modemnek néztem ki. Eredetileg kombó megoldásban gondolkoztam, de tényleg jobb a külön modem és külön router.
Gondolom a Zhone ADSL+ modem nem fogja le a sebességet, tehát nyugodtan gondolkodhatok Gb-es LAN-ban "mögötte". Persze mindegy, később ezt is "modernizálhatom", amúgy sem a leggyorsabb netet fizetem, 7-8 ezret nekem nem ér meg.

(#14853) @matthew@ válasza kali (#14851) üzenetére


@matthew@
őstag

Nem is a fogyasztás a gond, hanem a melegedés miatt kérdeztem, igazából nem melegek (nem úgy :N ) de akkor lehet havi egyszer kapnak egy este szünetet, vagy inkább heti :F

Matthew 24:42

(#14854) kali válasza ps_feri (#14852) üzenetére


kali
legenda

modem mögé meg jó lesz az!

@matthew@; régebben - még a upc korban - kikapcsoltam a modemet meg a routert, ha egész nap nem voltunk otthon, de akkor sem a melegedés miatt, alig langyosodtak az eszközök! jelenleg a tl-wr941nd is alig langyos, a cisco hgw inkább hajlamos a melegedésre - persze közel sem forró azért -, de azt meg nem nagyon áramtalanítgathatom az iptv miatt sem!

[ Szerkesztve ]

(#14855) @matthew@ válasza kali (#14854) üzenetére


@matthew@
őstag

Oksi, akkor lehet néha néha lekapcsolom őket. A router nekem is hűs a modem kicsit langyi de nem forró, am nekem a falra van fölfúrva mind2, így sztem jobban hűlnek és jobban is néz ki :DD

Matthew 24:42

(#14856) felic555


felic555
tag

üdv!
azt szeretném kérdezni, hogy ez a router(TP-Link 340GD 54M) elég lenne-e egy 8 vagy 15 MB-es ADSL-es nethez? Most 5 Mb-es van de a jövőben bővítés lesz:) Egyébként most kiszolgál egy asztali gépet kábelesen és egy laptopot wifin keresztül + néha telefonon is wifi. A laptopon és a gépen is 620 kbps körül tudok tölteni tehát nincs veszteség wifivel. Mit gondoltok ez a 340GD elég a 15ös nethez is? Mert ha nem akkor néztem egy ilyet(TP-Link 741ND 150Mb).
előre is köszi!

(#14857) kali válasza felic555 (#14856) üzenetére


kali
legenda

átviteli sebesség szempontjából elég 15 megabit/sec alá is a tl-wr340gd, csak nem mai csirke már, elég gyenge hardveresen, nem bírja a húzós terhelést, a tl-wr741nd jóval erősebb és gyorsabb is!

(#14858) Nemesys


Nemesys
tag

Üdv!

Gondolom, már sokan kérdezték de én is szeretném. Egy szerencsétlen Wifi-s Routert szeretnék. A mostanit egyfolytában ki kell húzgálni mert ledob a netről. (SMCWBR14-G2) Többször cseréltem rajta FW-t egy ideig jó, majd megint nem. De van, hogy FW csere nélkül is jó egy csomó ideig, ma meg vagy 4szer ki kellett húzni egymás után és pihentetni. Lehet, hogy már öreg? Olvastam az első hozzászólást és lehet, hogy nem bírja a kiképzést? 15Mb-es netem van, szörfölök és youtube-on halgatok zenét hd-ban ha van. Lehet, hogy már sok neki? Pedig nekem eddig az SMC mindíg bevált! Van egy sima Barricade routerem azt szoktam használni ha ez tényleg nem akar feléledni. Az bírja a le/fel töltögetést. És nem tudom mit vegyek helyette...

Kérdésem az lenne, hogy egy olyan Wifis router kellene ami tényleg megbízható. (több éve szolgál a felhasználók 90%-ánál hibátlanul) és bírja a 15-ös netet a fenti használattal.
Vagy esetleg, ha nagyon rám jönne a fel és le töltögetés akkor azt is bírja!
Nem muszály a zsír új széria, inkább veszek használtat de olyat ami bevált!

Előre is köszönöm a tengernyi türelmet! :)

TELEFONON ERDEKLODJ(ön)! "És mindennapi stratégiánkat add meg nekünk ma, de ne vigyél minket a ritmusjátékok közé, mint ahogy mi sem megyünk az XBOX közelébe, mert miénk az egér, a monitor, és a klaviatúra, mindörökké - ENTER."

(#14859) kali válasza Nemesys (#14858) üzenetére


kali
legenda

az említett smc router 15 megabit/sec sebességű net alá még bőven elég lenne - átviteli sebesség szempontjából -, de hardveresen elég gyenge, ezért a komolyabb terhelést nem nagyon bírja, húzós terhelésnél először a wifi része hal be, de végszükség esetén a vezetékes hálózata is eldobja magát!
mondjuk pont árkategóriát nem írtál, ezért nagy lehet a szórás, de amiket mostanság érdemes lehet venni - ár függvényében; tp-link tl-wr740nd és tl-wr1043nd között minden típus (~ 5 - 13 e ft között), asus rt-n10 vagy attól felfelé (~7 e ft-tól), illetve lenne még néhány linksys típus, de ha fontos a wifi, akkor csak óvatosan a beépített kis antenákkal!

(#14860) felic555 válasza kali (#14857) üzenetére


felic555
tag

köszönöm a választ! akkor azt hiszem csere lesz. de lehet megvárom míg ez megadja magát:D

(#14861) Kleroo


Kleroo
veterán

Sziasztok!
Router köllene nekem,mert jön egy laptop a házba,és a wifi-s telók is elszaporodtak.
A TP-link 741ND-vel, valamint a 841n-nel szemezek.

Lenne egy kérdés,ami femelrült. Ezen routerek tudják osztani a wlant párhuzamosan, több gépre is? Szóval mehetne egymás mellett 2 pc is wifin, és akár melléjük még egy teló is?
Netán egymás közt adatot küldözgetni?
Vagy egyszerre csak 1 eszközt tud kiszolgálni,mint amire a leírásuk is utal...

Egy 2 szintes (2x100nm) családi téglaházba menne a készülék.Valahova a lépcsőházba raknám,hogy mindenütt jó jel legyen. Gondolom a 841 megérné jobban.
De így már az én fő pcm-re is wifin menne a net, ezért fontos,hogy sok wifi kacspolatot tud e kezelni párhuzamosan, avagy nem :)

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#14862) kali válasza Kleroo (#14861) üzenetére


kali
legenda

igen, több wifi ellenoldalt is kiszolgál párhuzamosan egy router! hol olvastál olyat a leírásukban, hogy egyszerre csak egy eszközt szolgálnak ki?
igen, egymás között is tudnak adatot küldözgetni az azonos wifi hálózatra csatlakozó eszközök!
a tl-wr741nd és a tl-wr841nd között a wifi a különbség; előbbi egy antenna és 150 megabit/sec elméleti maximális sebesség, utóbbi pedig 2 antenna, mimo képesség, és 300 megabit/sec elméleti maximális sebesség! amenniyben csak g szabványos vagy lite-n (maximum 150 megabit/sec elméleti maximális sebességű eszközökkel fogsz felcsatlakozni, úgy nem fog jelentkezni különbség a két router között, a valós n szabvány adta 300 megabit/sec elméleti maximális sebességet, illetve a két antenna/mimo többletet csak azonos ellenoldalak mellett tudod kihasználni!
a családi ház teljes területének a lefedésének a kérdése majd csak a gyakorlatban derül ki, látatlanban nem lehet megmondani, mert környezeti tényezők [távolságok, falak száma és milyensége, nagyobb (fém)tárgyak...stb ] függvénye is, sőt...

[ Szerkesztve ]

(#14863) Kleroo válasza kali (#14862) üzenetére


Kleroo
veterán

Az megtévesztő,mert én úgy tudom,hogy a wlan rész elég sok klienst tud kiszolgálni, csak a technikai specifikációban megtévesztő,hogy 4 lan port,és 1 wlan port.... :)
Szóval a 2 antenna nem jelent jelerősség terén nagy többletet?

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#14864) Beri válasza Kleroo (#14863) üzenetére


Beri
addikt

Jelent, ha kliensoldalon is van MIMO.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#14865) kali válasza Kleroo (#14863) üzenetére


kali
legenda

a wlan esetén ugye nincs fizikai rácsatlakozás, tehát egy kapcsolat még nem zárja ki a többi csatlakozását! a fizikailag is kapcsolódó lan portos kapcsolat esetén ugye behatárolható, hogy 4 lan port van, wlan port esetén ez nem ilyen egyszerű, illetve annyira sok is lehet, hogy nem szokás számszerűsíteni!
leírtam, hogy mikor számít többletnek a 2 vagy 3 antenna; amennyiben az ellenoldal is 2 vagy 3 antennával rendelkező, mimo képes n szabványos eszköz!

(#14866) Wapetya


Wapetya
tag

Sziasztok!
20/10es kapcsolathoz elég a tp-link 741ND? Lenne rajta egy g-s wifijű laptop,meg később egy n-es netbook is.

(#14867) kali válasza Wapetya (#14866) üzenetére


kali
legenda

maga a router bőven elég, de az fontos, hogy a g szabvány 54 megabit/sec elméleti maximális sebességű jelölés esetén valósan ~ 20 - 22 megabit/sec átvitelére képes ideális körülmények között, tehát csak jobb esetben fog átmenni a g szabványos wifi modullal rendelkező notidra a neted teljes sebessége!

(#14868) Kleroo


Kleroo
veterán

Köszi fiúk :)
Akkor marad a kisebbik. Legfeljebb majd azt upgradeelem erősebb antennával ha kell

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#14869) ManUnited


ManUnited
aktív tag

Sziasztok! A szakértelmetekre lenne szükségem. A kérdés hogy milyen routert vegyek (20-30e környékén) egy 120/10-es upc fiberpower nethez. Wifi-s kéne de természetesen azon nem kell átmennie a 120-nak. Én linksys márkában gondolkodom mert azt hallottam az egy jó márka de nyitott vagyok a tp-link,netgear,smc vonalon is. :D Segítségetek előre is köszönöm, ManUnited!

(#14870) Gubek-Einste válasza ManUnited (#14869) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Linksys-ből E2000 vagy E3000.
TP-Link-ből TL-Wr1043ND.
Netgear és SMC nem ajánlott kategória.
Esetleg még Engenius ESR-9850.
Én egy Linksys WRT320N-t használók és teljesen meg vagyok vele elégedve, kábelen maximálisan át jön a teljes sebesség, wifi-n megfelelő ellen oldal hiányában nem tudtam kipróbálni. Ez már egy kifutott termék így a megvétele már nem annyira ajánlott, inkább a két utód, E2000 és E3000.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#14871) puru válasza Gubek-Einste (#14870) üzenetére


puru
senior tag

Netgear miért nem ajánlott szerinted?
WNDR3700-at próbáltad már?

Üdv.

(#14872) Gubek-Einste válasza puru (#14871) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Próbálni nem próbáltam de többször halottam, hogy sok gond volt velük. Ha mostanra már jobb a helyzet akkor elnézést.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#14873) puru válasza Gubek-Einste (#14872) üzenetére


puru
senior tag

Ok, én nem felháborodásból írtam, tényleg kíváncsi vagyok, mi a baj a Netgear-rel.
Az 1.hsz-ben amúgy ajánlott típus között van.
Most készülök (ha végre megjelenne) WNDR3800-ast venni.

(#14874) Beri válasza puru (#14873) üzenetére


Beri
addikt

Semmi baj nincs vele. A WNDR3800 egyébként pontosan ugyanaz a vas lesz, ami a 3700v2 volt.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#14875) ManUnited válasza Gubek-Einste (#14870) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Köszönöm a választ! Eddig is az E2000 felé hajlottam és ha nincs senkinek rossz tapasztalata vele akkor valszeg az lesz.

(#14876) kali válasza ManUnited (#14875) üzenetére


kali
legenda

a wifi szórása például okozhat csalódást, a beépített kis antennák miatt!
említetted, hogy wifi hálózaton nem kell átmenni a 120-as netes sebességnek; nem is fog, n szabvány; 300-as eszközök esetén ~ 80 megabit/sec, 150-es esetén ~ 50 megabit/sec, g szabványnál pedig 54-es jelölés esetén ~ 20 - 22 megabit/sec, 108 és 125 kiterjesztéssel pedig 26 - 28 megabit/sec! persze wan -> wlan irányról beszélek, és minimális eltérssel azért lehet számolni mind a két irányban!

[ Szerkesztve ]

(#14877) SLYM válasza kali (#14876) üzenetére


SLYM
veterán

megjött a TP-LINK TL-WR1043ND routerem. kábelen simán átadja a 120 megabitet, ami jelenleg most csak 95 (modemen is). wifin viszont a max az 70 megabit 20 centi távolságról. ez egyébként tényleg normális? aztán a router-nél az admin/admin acc/pass párost hol tudom átállítani? köszi

[ Szerkesztve ]

(#14878) ManUnited válasza kali (#14876) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Wifi csak laptopon meg mobilon való netezésre kell a letöltés kábelen megy a nagy gépen úgyhogy az bőven elég.

[ Szerkesztve ]

(#14879) StevenKing


StevenKing
csendes tag

Sziasztok!
Hamarosan eljutok oda, hogy 2 számítógép lesz a lakásban. mindkettőre szeretnék netet varázsolni. Digikábel netem van, jelenleg 8Mb-es.
Nos szeretnék egy wifis routert ami legalább 150 Mb-s (optimistán a jövőre gondolva!) és a két szobával arrébb lévő (2 fal + kb 10 méter!) gépen is jó sebességgel menne a net! A távolabbi szobában lévőt csak wifivel fogom tudni használni, ezen ubuntu linuxot tervezek, a közelebbi mehet vezetékről is akár, ezen win7 fog menni. Ezeket azért írtam, mert olvastam pár fórumon, régebben, hogy a linux válogatós a wifis routerekkel.
Legyen könnyen beállítható és megbízható minőségű!
Ajánljatok ezeknek az elvárásoknak megfelelő, ugyanakkor elfogadható árú, (minél olcsóbb!) routert!
Köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

Ha a feleséged és az ügyvéded fuldokolna, és döntened kéne, étterembe mennél vagy moziba?

(#14880) Greenbook válasza SLYM (#14877) üzenetére


Greenbook
tag

Jelszó állítás:
"System Tools" menüpont
"Password" almenü

http://csatlakozok.atw.hu

(#14881) kali válasza SLYM (#14877) üzenetére


kali
legenda

sajnos normális, és nem is a router vagy az ellenoldal miatt, hanem mint előtted is írtam, a 300 megabit/sec elméleti maximális sebességű átvitel a gyakorlatban az általad írt érték körül realizálódik, illetve jobb esetben kicsivel feljebb kúszhat, de terheléses átvitelnél 80 - 90 megabit/sec tartós sebességnél már tapsolni kell!
esetleg még a channel (1 - 13), és a channel width (20/40) módosításával kísérletezhetsz, illetve a 11bgn mixed mód helyett a 11n only is gyorsít némileg, de ekkor ugye csak n szabványos eszközök tudnak felcsatlakozni!
továbbá az ellenoldali wifi modul illesztését is ellenőrizd, annak az esetleges frissítése is segíthet felnyomni picit a sebességet!

ManUnited; ok, csak azért írtam le, hogy esetlegesen ne érjen meglepetés - egyrészt a wifi tényleges sebessége miatt, másrészt pedig azért, hogy ahol például a külső antennás tl-wr1043nd wifi hálózatát még simán látja a legtöbb noti, ott - azonos feltételek mellett - az általad kiszemelt, beépített antennás router jelét már alig, vagy egyáltalán nem, illetve emiatt a problémás helyeken a wifi hálózat stabilitásával is gond lesz/lehet!

[ Szerkesztve ]

(#14882) ManUnited válasza kali (#14881) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Köszönöm szépen a segítséget :R majd még hétfőig van időm eldönteni hogy melyik legyen. Tudom hogy béna és teljesen felesleges szempont de a linksys olyan jól néz ki :D Na mind1 majd még eldől melyik lesz.

[ Szerkesztve ]

(#14883) SLYM


SLYM
veterán

köszi srácok

(#14884) kali válasza ManUnited (#14882) üzenetére


kali
legenda

valamikor/valakinek a kinézet is számít(hat), és én nem azért írtam a wifi dolgot, hogy eltántorítsalak a linksys routertől, csak sajnos néha kompromisszumokra vagyunk kényszerítve, ritka az olyan, hogy minden általunk elvárt feltételnek maximálisan megfelel egy eszköz...

(#14885) Bálint85


Bálint85
senior tag

Hali
Érdeklődnék, hogy milyen routert ajánlotok ami nagyon jó.
Ami fontos h N-es legyen legalább, nagyon jó legyen a jelerőssége, 1gb Lan legyen rajta, 300m-re elvigyen, és ami tartós, torrentezésre is stb használnám. Úgy tudom h ezért erős procijának kell lenni h ne menjen tönkre. 3 gépre kellene. Jelenleg 5mb a netem de később többet szeretnék.
Az alábbit néztem ki Netgear WNDR3700 router
Vélemény róla? Vagy ha tudtok ajánlani jobbat várom a véleményeket. :R

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#14886) kali válasza Bálint85 (#14885) üzenetére


kali
legenda

nagyon jó legyen a jelerőssége - ellenoldal és környezeti tényezők függvényében (is) kérdéses lehet...
300m-re elvigyen - környzeti tényezők, ellenoldal...stb függvényében is erősen kérdéses lehet, sőt...
erős procijának kell lenni h ne menjen tönkre - gyengébb procival hamarabb megy tönkre a router? :U
amúgy maga a router jó, ha ennyi pénzt rászánsz, hogy ágyúval lőhess verébre... :)

(#14887) Bálint85 válasza kali (#14886) üzenetére


Bálint85
senior tag

köszi a gyors választ :R
egyébként mennyire számít , h ennek belső antennája van? ugyanolyan erős a jel továbbítása mint a külsős antennásoknak?

vagy ez tl-wr1043nd jobb ennél?

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#14888) kali válasza Bálint85 (#14887) üzenetére


kali
legenda

márkától és típustól elvonatkoztatva, hogy egyik oldalról sem merüljön fel elfogultság látszata sem; a külső, méretüknél, kialakításuknál...stb fogva jobb jellemzőkkel bíró antennák jobb szórást biztosítanak, mint a kis beépített társaik! persze igényesebb daraboknál a beépített kis antennákat valamilyen módon próbálják szintre hozni, ezért azok között is van/lehet különbség, de általánosságban elmondható, hogy jobban érvényesülnek a külső - nagyobb...stb - antennás wifi eszközök!

(#14889) Kleroo


Kleroo
veterán

Végül 740n lett belőle.
De valami nem stimm.
A 2. ikon lassan villog ami valami hibát észlel. Többszöri reset után nagy nehezen felismerte a gép,de akárhányszor elindítom a saját kis quicksetup progiját ,mindig azt írja ki hogy baj van a dhcp-vel.
Nagy nehezen bejutottam az admin részre. Ott kikapcsoltam,majd újra bekapcsoltam a dhcpt.
Az egész nagyon labilis....

Hardver hiba, vagy más?

Hodor. Hodor? Hodooor!

(#14890) kali válasza Kleroo (#14889) üzenetére


kali
legenda

nem lehet, hogy valamit rosszul csinálsz? milyen ikon, és milyen progi?
a routerhez adott cd jól eldug, a gépen a kapcsolat alapra állít, automatikus címkérés, korábbi esetleges pppoe kapcsolat töröl vagy letilt...stb, routeren pedig nullázás (reset gomb több, mint 5 másodpercig benyomva tart!), majd net a router wan portjába, router lan(1) portja és munkaállomás lan portja kábelesen összeköt, munkaállomáson böngésző indít, 192.168.1.1 cím megad, a felhasználó és a jelszó is admin, ezek megadásával belépsz a router adminisztrációs felületére! a többi már beállítás kérdése, netes (wan) kapcsolat típusának (dynamic ip, pppoe...stb) megadása...stb!

(#14891) Bálint85 válasza kali (#14888) üzenetére


Bálint85
senior tag

te melyik routert ajánlanád?

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#14892) echterion


echterion
nagyúr

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.Olyan wifi-s routert keresek, amivel úgy tudom az internetet hozzákötni egy számítógéphez és egy laptophoz közé, hogy ha kikapcsolom a routert, a számítógépen lesz internet. A számítógéphez kábellel lenne kötve, a laptophoz meg wifi-vel. Az ok egyszerű: nem akarom folyamatosan használni a laptopot itthon, és nem akarom, hogy állandóan legyen wifi a lakásban.

Előre is köszi a segítséget. Remélem, nem beszélek nagy hülyeséget, és meg lehet így oldani az internetmegosztást.

**********

(#14893) GhostHunter válasza echterion (#14892) üzenetére


GhostHunter
tag

echterion !

Kezdj el azon agyalni, ha netezel, dolgozol, akkor laptop, ha játszol akkor asztali, már csak a fogyasztások miatt is..! A router meg csak hagy menjen, ha befejezed a dolgaid kapcsolj le mindent ! ( egy laptop 20-50W, egy asztali 160-250W + a monitor )
DÖNTS TE ! :K

(#14894) kali válasza Bálint85 (#14891) üzenetére


kali
legenda

elég nehéz megfelelni minden kívánalmadnak, de ha annyira fontos, hogy nagyon jó legyen a jelerőssége, akkor ne beépített kis antennás típusokat nézegess, hanem külsőset, és az sem hátrány, ha cserélhető antennákról van szó!
mivel az n szabványú wifi elvárt - azt írtad, hogy legalább, de jelenleg nincs jobb! -, meg gigabit lan - olyan router meg alig néhány van, amin a lan gigabit képes, de a wan csak 100-as -, így a gigabit képesség a fő szempont, ami sok más jellemzőt meghatároz!
mivel húzós igénybevételt írtál (torrent...stb), vagy egy, a gari megtartásával felturbózott tl-wr1043nd (link) 13500 ft-ért, vagy ha még ettől is jobbat szeretnél - mert jóval drágábbat választottál elsőre -, akkor egy rt-n16 ~ 25 e ft-ért!

[ Szerkesztve ]

(#14895) Bálint85 válasza kali (#14894) üzenetére


Bálint85
senior tag

és erről valami tapasztalatod van Asus rt-n16 / ez cserélhető antennás igaz /? csak annyival jobb mint a Netgear WNDR 3700 vagy 3800 ,hogy külső antennás, minden más funkciója megegyezik?

[ Szerkesztve ]

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#14896) echterion válasza GhostHunter (#14893) üzenetére


echterion
nagyúr

Nem érted a problémám. Engem nem a fogyasztás érdekel elsősorban, hanem a wifi hálózat elektroszmogját akarom kikerülni amikor csak lehet.
A laptopot csak asszony fogja leginkább használni, mikor nem engedem a géphez :)) , de neki dolga lenne, vagy suliba viszi magával. A többi esetben ki lesz kapcsolva, alapesetben mindig az asztali fog menni.

**********

(#14897) reset válasza echterion (#14896) üzenetére


reset
senior tag

Hali!
A modem és a router közé esetleg berakhatnál egy Ethernet Switch-et...

(#14898) ballington


ballington
addikt

Sziasztok!
Kis otthoni hálózatot szeretnék kiépíteni otthon UPC 15/1 Mbps-es sávszélességgel. Most csak egy pc van a UPC-s modem után, semmi több. Szeretnék egy médialejátszót venni, amit hálózatba kötnék mindenképpen fizikai kontaktussal, tehát kábellel. Viszont jó lenne, ha lenne wifi is, hogy ha netán később lenne laptopom, illetve telefonnal lehessen netezni.
Tehát egy olyan routert ajánljatok, ami wifi-s, de tud kábellel routolni. Jó lenne olyan, aminek a beállítása viszonylag egyszerű, mert nem vagyok otthon annyira ebben a témában.
Köszi.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#14899) kali válasza Bálint85 (#14895) üzenetére


kali
legenda

igen, azon is cseréhető antennák vannak! más eltérések is vannak, mint az antenna - például hardveres -, akár bele is áshatod magad az rt-n16 témájába, bár ott többnyire módosított firmware verziókkal történő használatról folyik a társalgás... telepítettem már ebből is több darabot, de csak gyári firmware verzióval használtatom, amire használják, arra az is elég/jó!

[ Szerkesztve ]

(#14900) Alex91 válasza echterion (#14896) üzenetére


Alex91
félisten

Akkor szépen kikapcsolod a WiFi üzemmodot a routern, ha nem kell. Nekem is sokáig így ment, mig nem volt WiFi cuccom...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.