Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 09:20:33

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15101) kali válasza Dani82 (#15099) üzenetére


kali
legenda

amennyiben wifi hálózaton is fontos a 40/20 megabit/sec maximális átvitele, úgy igen, ellenben ha elég a - jobb esetben - kicsivel több, mint 20 megabit/sec, akkor nem fontos!

(#15102) Dani82 válasza kali (#15101) üzenetére


Dani82
senior tag

nagyon köszi a segítséget és a türelmet :)

(#15103) ManUnited válasza krealon (#15086) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Le tudnád/tok írni hogy mit és hogyan kell beállítani? TP-LINK 1043ND a router, upc fiberpower120 a net és az 1es helyre dugott gépen win7 a 2es helyen pedig xp-s gép van.

(#15104) kali válasza ManUnited (#15103) üzenetére


kali
legenda

net a router wan portjára, munkaállomások a router lan portjaira, megfelelő beállítás mellett annak nincs jelentősége, hogy a router lan portjai közül melyikre milyen oprendszeres...stb munkaállomás kerül felcsatlakoztatásra!
a router beállítása az adminisztrációs felületen keresztül;
network -> wan -> wan connection type; dynamic ip
dhcp -> dhcp settings -> dhcp server; enable
az kiosztható tartományban az induló és a végső ip cím adott (192.168.1.100 - 192.168.1.199), ezen tartomány módosítható, de amennyiben megváltoztatod, úgy akkora tartomány kell, hogy legalább annyi ip cím kiosztásra kerülhessen, ahány gépet csatlakoztatni akarsz!
a többi beállítás alapban nincs kihatással a problémádra!

Dani82; nincs mit!

[ Szerkesztve ]

(#15105) Draken


Draken
őstag

sziasztok

40/20as diginethez szeretnék olyan wifis routert amin átfér a teljes sávszél (laptophoz kellene). Tudnátok ajánlani megbízhatót, olcsóbb árkategóriában? köszi!

(#15106) Alex91 válasza Draken (#15105) üzenetére


Alex91
félisten

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#15107) antivirtuoz


antivirtuoz
tag

Sziasztok!

Lehet, hogy felmerült már ebben a témában az alábbi probléma, nem tudom. Nem szeretném mind a kb. 15000 hozzászólást végignézni!
Problémám tehát a következő.
Pár nap múlva itt a 120Mb/s-os net, amihez az én D-Link DIR-300-asom nem elég. Úgyhogy szükség van egy új wifi routerre; ha pedig már veszek egyet, akkor az lehetőleg tudja mindazt, amire szükségem van.
Mire van szükségem? Wifi routerre (gigabites csatlakozókkal), aminek van USB csatlakozója (ez kezelje az NTFS külső HDD-met és a FAT32 pendrive-jaimat), jó lenne (de nem létszükséglet) a szimultán 2,4GHz-es és 5GHz-es frekvencia, és persze az alapok: gyors, stabil, megbízható legyen.
És a végére hagytam a lényeget: a külső meghajtó segítségével tudjon önállóan torrenteni! Ez utóbbi az, amivel problémám van igazából.
Már kinéztem a Netgear WNDR3700 routerét, de gyárilag nem tud torrentezni. Tudom, hogy ott a DD-WRT és az OpenWRT, de viszonylag kezdő vagyok a témában és sok helyen olvastam, hogy könnyű elrontani (még azt sem tudom, hogy kéne elkezdeni).
Nemrég jelent meg a Cisco/Linksys E4200-as routere, ami a tesztek alapján gyorsabb, mint a WNDR3700, de ezen kívül sokkal többet nem tud, így torrentezni sem, viszont sokkal drágább.
A lényeg? Szeretnék egy olyan wifi routert, ami tud gyárilag torrentezni és minél inkább megfelel a fent leírtaknak (gyors, stabil, megbízható, gigabites csatlakozók, szimultán dual band, NTFS HDD). Ha nincs ilyen, akkor egy minél könnyebb megoldást, hogy rá tudjam varázsolni valamelyik WRT-t.
Ebben kérem a segítségeteket! Előre is köszönöm szépen!

Antivirtuoz

[ Szerkesztve ]

"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein

(#15108) Coolmat válasza antivirtuoz (#15107) üzenetére


Coolmat
őstag

3. alternatíva: Asus RT-N16, ennek a gyári fw-jében is van torrent kliens, de állítólag nem igen használható egy dolog, erre is majdnem mindenki alternatív fw-t szokott tenni. Mellesleg 5 GHz-et nem tud a wifije.

4. alternatíva: TP-Link TL-WR1043ND, ez alapból nem tud torrentezni, csak alternatív fw-el, 5GHz-et ez sem tud, ellenben a legolcsóbb router, ami elbír a 120-as fiberpowerrel.

Ergó: torrentezni max alternatív fw-el fogsz tudni normálisan, és ne hidd, hogy maxon fog repeszteni a torrent akár a legbikább routerrel is, egyszerűen gyengék ehhez a SOHO routerek. Innentől a szimpátia és az pénztárcád vastagsága lehet csak döntő a jelöltek között :)

(#15109) antivirtuoz válasza Coolmat (#15108) üzenetére


antivirtuoz
tag

Kedves Coolmat!

Köszönöm szépen válaszodat!
Még megkérdezném Tőled és mindenki mástól is, hogy mennyire lehet torrentezésre alkalmas egy NAS tároló. Egyáltalán tudtok ilyen NAS-t?
Köszönettel,

Antivirtuoz

U.i.: egyébként csak azért szeretnék PC-től független torrent megoldást, mert nagyon sokszor csak emiatt van bekapcsolva a gép (ennek hátrányait pedig nem kell ecsetelnem).

"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein

(#15110) Intruder2k5 válasza antivirtuoz (#15109) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Routeren max. 1,5-2 MB/sec sebességgel fog menni a torrent, az RT-N16-ra könnyű feltenni, sokan megtették már 0 Linux tudással is... Elrontani nem tudod vele, mert gyárilag beépített restore funkció van benne, ergo a rontott firmware csere, vagy rossz fw felrakása sem okoz gondot. A moddolásról bővebb infó ITT, ha nem találsz jobbat, szívesen segítünk az okosításban.

Ja, és még valami... Bármilyen mellett is döntesz, legyen az akár NAS is, azt tudni kell, hogy ezeken mindegyiken Linux rendszer fut, így az NTFS nem a legjobb választás. Működget, de akadnak problémák vele, így célszerűbb az ext filerendszer használata.

[ Szerkesztve ]

(#15111) megint én


megint én
őstag

Hali!
Melyik routernek vannak a legjobb válaszidejei?
Azaz milyen routert javasoltok játékra???

(#15112) Coolmat válasza antivirtuoz (#15109) üzenetére


Coolmat
őstag

Sok torrent képes NAS van, a teljesség igénye nélkül linkelek pár tesztet: 1 2 3

#15111: kábelen szinte semmi különbség nincs a routerek között válaszidőben, wifivel lehetnek kicsi különbségek csak, az is az ellenoldal és a környezet függvényében. Ne dőlj be a gamer routernek hirdetett méregdrága cuccoknak, semmivel vagy észrevehetetlenül jobb csak a válaszidejük más routerekhez képest. Válassz inkább a netedhez mérten routert (lásd 1. hsz).

[ Szerkesztve ]

(#15113) Beri válasza megint én (#15111) üzenetére


Beri
addikt

Egy tisztességes router nem dobja meg annyira a válaszidődet, hogy az ms-okban mérhető legyen, ilyesmin ne törd a fejed, nem érdemes.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#15114) ManUnited válasza kali (#15104) üzenetére


ManUnited
aktív tag

Köszönöm szépen a segítséget! :R

(#15115) antivirtuoz válasza Coolmat (#15112) üzenetére


antivirtuoz
tag

Köszönöm szépen a segítségedet!
Azt hiszem a torrentező routerről lemondok, majd ha nagyon kell, akkor elgondolkodok egy NAS-on (pl. D-Link DNS-320 vagy -323).

Antivirtuoz

"A legfontosabb: nem szabad abbahagyni a kérdezést." - Albert Einstein

(#15116) Blackhole13


Blackhole13
senior tag

Üdv,
Wifis routert szeretnék vásárolni, de nem vagyok otthon a témában.
25/5 megás a net ezt kellene két gép között elosztani, a wifi csak az egyik gép miatt lenne fontos. Ha a router 50méteres körzetében van stabil jel az nekem bőven elég.
Az első hozzászólás alapján ezt néztem.TP-Link 841ND, de a kommenteket olvasva inkább ezt ajánlottátok: TP-Link 941ND. Szükségem lehet a drágábbra?

(#15117) kali válasza Blackhole13 (#15116) üzenetére


kali
legenda

amennyiben 300 megabit/sec elméleti maximális sebességű n szabványos wifi modul fog felcsatlakozni a routerre, úgy az ha 2 antennás (2*2 mimo), úgy mindegy, hogy a két router közül melyiket veszed, de ha 3 antennás (3*3 mimo), úgy adott némi előny a tl-wr941nd javára! lite-n (150 megabit/sec elméleti maximális sebességig) vagy g szabványos ellenoldal esetén szintén mindegy, hogy melyik routert veszed!

[ Szerkesztve ]

(#15118) Bálint85


Bálint85
senior tag

Jelenleg van a piacon az Asus rt-n16 router -nél jobb?
A processzor sebessége és a memória nagysága mennyire befolyásolja a sebességet, melyik a fontosabb, hogy nagyobb legyen?

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#15119) Intruder2k5 válasza Bálint85 (#15118) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Van-e jobb? Nézőpont kérdése... Mire, és meg bírod-e fizetni? A proci vs. memória, nyilván attól is függ, hogy mire szeretnéd használni. Sima router funkciókra kellene, vagy esetleg moddolnád, torrentezni, vagy a NAS funkciók miatt szeretnél ilyet? Mindkettő fontos egyébként, akárcsak egy asztali PC esetében, csak itt nem tudsz utólag korrigálni rajta, vagy legalábbis meglehetősen nehezen...

Szerintem az RT-N16 betonstabil, főleg Tomato-val (gyári fw-t nem is próbáltam), ellenben nem a leggyorsabb NAS, a WiFi-je sem a leggyorsabb a piacon, ám nagyon könnyen, és kockázat nélkül moddolható, a beépített restore mód miatt, ellentétben sok másikkal, amiket egy hét alatt kifektetnek OpenWrt-vel, aztán mehet vissza gariba. Na meg persze a 128MB RAM torrentezéskor sokat hoz a konyhára.

[ Szerkesztve ]

(#15120) Brogyi válasza Intruder2k5 (#15119) üzenetére


Brogyi
senior tag

"Na meg persze a 128MB RAM torrentezéskor sokat hoz a konyhára." Főleg ha az a torrent kliens a routeron fut.Azért öszintén negyed annyi RAM mennyiséggel eldöcög sok más router.Itt most direkt nem írtam márkanevet.

(#15121) Intruder2k5 válasza Brogyi (#15120) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, tökéletesen igazad van mindenben! Valóban a routeren futó torrentkliensre gondoltam, és ahogy írod, igen, eldöcög!

(#15122) Bálint85 válasza Intruder2k5 (#15119) üzenetére


Bálint85
senior tag

a NAS az mi? :B

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#15123) Intruder2k5 válasza Bálint85 (#15122) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mondjuk úgy, hogy fileszerver... Tehát a NAS funkciók alatt azt értettem, hogy a fő funkciója nagy adatmennyiség hálózati mentése, tárolása lenne, vagy innen szeretnétek (esetleg többen is egyszerre) FullHD filmeket nézni, stb... Na ilyenekre nem alkalmas a dolog. De, hogy rövidre zárjuk a témát, és el tudd dönteni, hogy elég Neked, vagy se, elmondom, hogy helyi hálózatos (samba) megosztáson keresztül mintegy ~6000kbyte/sec, FTP-n pedig ~7000kbyte/sec az átlagos sebessége. Persze ez csak akkor igaz, ha közben nincs agyonterhelve mással, mint pl. torrent letöltés.

(#15124) meszi16


meszi16
tag

Sziasztok!
Érdeklődnék hogy lehet venni wifi routerhez külön nagyobb antennát, ilyet érdemes venni, valóban jobb vele az átvitel ha nagyobb távolságra van a router a géptől?
Köszönöm szépen.

(#15125) kali válasza meszi16 (#15124) üzenetére


kali
legenda

igen - feltéve, hogy adott routeren cserélhető az antenna -, igen és igen!

(#15126) puru válasza meszi16 (#15124) üzenetére


puru
senior tag

Hello!
Én ezt vettem,és nekem nagyon bejött: [link]

(#15127) Andrewhouse


Andrewhouse
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani egy megbízható gyors Routert!

UPC Fibernet 120-as csomagom van, és ezt szeretném megosztani! két gépre, kell a wireless is azért!

Üdv.

(#15128) kali válasza Andrewhouse (#15127) üzenetére


kali
legenda

árkategória? vagy mindegy, hogy 12 e ft vagy például háromszor annyi?

(#15129) Andrewhouse válasza kali (#15128) üzenetére


Andrewhouse
aktív tag

Hellóka!

Bocsi igen az ár, mondjuk 12EFT körül? Tudnál eggyet ajánlani ami tényleg kihajtja a netet! és megbízható!

Üdv.

(#15130) Intruder2k5 válasza Andrewhouse (#15129) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

120Mbps-re gigabites eszköz kell, amiből 12000HUF környékén csak egy fajta létezik, a neve TP-LINK TL-WR1043ND.

[ Szerkesztve ]

(#15131) Predator2


Predator2
addikt

van egy TP-LINK TL-WR941ND ruterem honnan tudom megnézni h kik használják (melyek azok az ip címek?) illetve belehet azt állítani h csak az itthoni gépek tudják használni minden más gépet elutasítson? levan kódolva de nekem mégis fura

THX előre is

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#15132) kali válasza Predator2 (#15131) üzenetére


kali
legenda

dhcp -> dhcp clients list (itt olyat is láthatsz, ami jelenleg/már nincs fent, de korábban volt adott munkaállomással kapcsolata a routernek, osztott ki számára ip címet!)
wireless -> wireless statistics (mindig csak adott pillanatban - wifi útján - felcsatlakozott eszközöket mutatja!)

wireless -> wireless mac filtering; engedélyezed a funkciót, és az engedélyezési listába felveszed azon munkaállomások mac adress azonosítóját, akiknek engedélyezni szeretnéd a csatlakozást, mindenki más elutasítást szenved!

[ Szerkesztve ]

(#15133) Bálint85 válasza Intruder2k5 (#15123) üzenetére


Bálint85
senior tag

én elsősorban egy nagyon megbízható rouert akarok, ebben a routerben az tetszik ,hogy 128mb ram van benne ami sztem fontosabb mint a proci sebessége. mert csak ebben a rouerban van ennyi ram a többiben max 64mb. tuningolni a prociját nem szeretném nem akarom kifektetni.

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#15134) kali válasza Bálint85 (#15133) üzenetére


kali
legenda

azért húzós terhelés alatt a proci is elfogyhat ám, sőt!

(#15135) Predator2 válasza kali (#15132) üzenetére


Predator2
addikt

köszönöm a segítséget
sry a buta kérdésekért de honnan tudom megnézni a pc-k / notebookok mac adress azonosítóját?
és még az lenne a kérdésem h mik azok a fontosabb beállítások a routeren amiket nézzek át szerinted? (lassú néha és mivel nem lopják ezek szerint a beállításokra gyanakszom) vagy ha már kapcsolódnak a gépek akkor minden ok?
a harmadik kérdésem nem teljesen témába vágó:
hogy lehet hálózaton megosztani egy nyomtatót?
win7 és xp esetében is
és az utcsó kérdésem az h mire való a qss gomb a routeren?

THX előre is

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#15136) kali válasza Predator2 (#15135) üzenetére


kali
legenda

parancssor; ipconfig /all (noti esetén több fizikai azonosító is lesz/lehet, lan és wlan is!)
kábeles vagy wifi kapcsolaton lassú néha?
qss; egyszerű csatlakozási konfiguráció egy, a router által automatikusan generált pin kód segítségével, amit az ellenoldalon megadsz, a többi beállítással nem kell bajlódni! én nem használom, szerintem jobb a manuális specifikus konfigurálás!
nyomtató; link

[ Szerkesztve ]

(#15137) Intruder2k5 válasza Bálint85 (#15133) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Amit mondtam, azt továbbra is tartom... Tomato-val (vagy OLEG-el) betonstabil, gyári fw-t nem próbáltam, de szerintem stabilitási gondok azzal sincsenek, csak torrentezésre nem jó. A gyári sw egy rakás sz@rt nem ér ilyen szempontból. Én rendszeresen torrentezek rajta (mármint a routeren, és nem PC-n), és volt mikor 2 hónapig nem indítottam újra, de a topikjában volt már 150 napos uptime is, szintén moddolva, torrentezéssel egybekötve. Nekem is ment még volna tovább, csak ha kijön egy újabb Tomato, akkor azt nekem fel kell tolni azonnal... A WiFi maximuma valahol 80-85Mbps körül van, tehát ez nem a leggyorsabb a kategóriában. Samba ~6000KB/sec, FTP ~7000KB/sec, NFS állítólag (én ezt nem próbáltam még, mert jelenleg nincs linux a gépemen) ~10MB/sec. Nekem 60-80 torrent van benne egyszerre, de van aki 200-at is feltol rá. Persze ennyi torrenthez szükséges kapcsolattal nem bír el egy időben, de szerintem ilyen célra jó választás, főleg, ha nem vagy linux guru, és nem szeretnél az OpenWrt-vel küzdeni. Ha érdekel még róla valami, privátban megtalálsz...

[ Szerkesztve ]

(#15138) Beri válasza Bálint85 (#15133) üzenetére


Beri
addikt

Annak a 128MB memóriának csak akkor van értelme, ha torrentklienst futtatsz a routeren. Egyébként csak egy szép színes szám a prospektusban. Jól látod, mások nem pakolnak ennyit. Mit gondolsz miért? Mert semmi szükség rá.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#15139) need válasza antivirtuoz (#15109) üzenetére


need
addikt

Üdv...

Lentebb igaz linkeltek neked NASokat és viszont azt mondom hogy SYNOLOGY!
Kicsit olvass utána ez az egyik legmegbízhatóbb..NAS!

Tökéletes aílternatíva a Nas rendszer arra amire TE akarod..nem beszélve a 23 w fogyasztásról..arról hogy távolról kezelem pl. most 50km vagyok a NAS-tol és innen intézem a letöltést rá..ha haza megyek reggel legyen mit néznem.. de én nem csak a torrent funkciót emelném ki meg az a fórum nem arról szol..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#15140) Bálint85 válasza Intruder2k5 (#15137) üzenetére


Bálint85
senior tag

Ha nem az Asus rouer választanám, akkor melyik lenne szerinted - szerintetek a másik ami jó?

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#15141) Intruder2k5 válasza Bálint85 (#15140) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Valamelyik Linksys... Szerintem! :)

(#15142) vargalex válasza need (#15139) üzenetére


vargalex
félisten

Csak érdeklődésképpen: milyen sebességet lehet elérni vele letöltéskor, illetve LAN-ra másoláskor (mondjuk samba/ftp/nfs, vagy ami rendelkezésre áll)?

Alex

(#15143) Livius


Livius
őstag

Hello!
A mostani Linksys WRT54GS routerem kezd fagyogatni, van hogy pingelni se tudom, és persze az egész hálózat lefagy miatta, ezért gondoltam vennék egy újjat. Ezt néztem ki Linksys E1000 tudtok valamit, rosszat vagy jót erről a tipusról?

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#15144) n@p@lm


n@p@lm
őstag

ide is beírom hátha több szerencsével járok (meg valószínű ez a megfelelőbb topik):
sziasztok.
segítsetek legyetek szívesek.
routert keresek.
amit tudni kell.
internet kapcsolat : adsl
eddig egy 8 portos linksys router volt a megosztó, de a gépek száma felhízott 13 darabra, és még plussz 2 gép lesz ehhez tehát 15.
a modemből ment a wan portba a kábel, majd egy kábellel volt összekötve egy 24 portos switchel.
sajnos gyakran megszakad az internet, lefagy a router, gondolom a gépek által küldött sok kérés miatt.
tehát milyen routert javasolnátok ami nem fullad bele a kérésekbe?
köszönöm.

(#15145) puru válasza n@p@lm (#15144) üzenetére


puru
senior tag

Ide már valami komolyabb eszköz, és persze több pénz kell.
Pl Zyxell Zywall sorozat.

(#15146) Predator2 válasza kali (#15136) üzenetére


Predator2
addikt

és honnan tudom meg h melyik az? megköszönném ha esetleg egy képet is tudnál mutatni h melyiket kell keresnem
általában wifin keresztül lassabb de van h kábelesen is

a notebook amivel gond van egy ilyen adapteren keresztül kapcsolódik a routerhez [link]

qss: sry a buta kérdésemért de leírnád nekem h hogyan kell ezt pontosan használni
lehet h ezzel sikerülne leküzdeni a lassulásokat

a nyomtatóval kapcsolatban köszönöm

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#15147) n@p@lm válasza puru (#15145) üzenetére


n@p@lm
őstag

esetleg ez?
[link]

(#15148) kali válasza Predator2 (#15146) üzenetére


kali
legenda

a fizikai címeket nézd, és ha több is van - például a notinál -, és nem írja ki külön, hogy vezeték nélküli hálózati kapcsolat, akkor felkapcsolódsz csak wifi által, a lan port ne kapjon hálózatot, és máris látod, hogy melyik aktív - kap ip címet...stb-, így szépen sorban belövöd, hogy melyik milyen eszközt takar!
a wifi lassulgatás ügyében érdemes más/minden csatornát kipróbálni, hátha csak ütközés van egy - vagy több - azonos vagy szomszédos csatornát használó wifi hálózattal!
qss lesarkítva; az ellenoldalnak is támogatnia kell adott funkciót - adott régi típus esetén nem látok qss/wps támogatást, de azért kipróbálhatod, hátha... - a router adminisztrációs felületén legyen alapon minden wifi beállítás; gyári ssid, kikapcsolt a wifi védelem...stb, legyen engedélyezve a qss funkció, az ellenoldalon legyen telepítve a qss, legyen bekapcsolt - de nem csatlakoztatott állapotban - a wifi modul, a routeren megnyomod a qss gombot, majd az ellenoldalon 2 percen belül elindítod a qss alkalmazást, és megadod neki a router adminisztrációs felületén, a qss résznél kiírt pin kódot! illetve úgy is működik, hogy a router adminisztrációs felületén, a qss résznél; add a new device -> add device...stb!
bővebben; link

[ Szerkesztve ]

(#15149) Allure


Allure
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítségre volna szükségem. Van egy TP-Link TL-R460-as vezetékes routerem és van még egy TP-Link TL-WR841ND vezetéknélküli routerem OpenWRT-vel telepítve, az internetem T-Home ADSL. A vezetékes végzi a router funkciókat, a vezetéknélkülit csak AP-nak szeretném használni. A kérdésem az lenne, hogy mit kell ahhoz beállítanom az OpenWrt-ben, hogy működjön a dolog, mert nem nagyon akar összejönni. Köszönöm előre is a segítséget!

(#15150) Allure válasza Allure (#15149) üzenetére


Allure
aktív tag

Már megoldottam. :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.