Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58501) Dany007 válasza Revolit (#58499) üzenetére


Dany007
veterán

Azért baja nem esett senkinek ugye?

Mindenki csinál hülyeséget. Ítélkezni max akkor kell ha ez már a 3. eseted lenne. :D
Pár éve én is piruetteztem egyet a Mondeoval olyan 110-ről indulva... Csak azért élünk mert nem jött szembe senki és mert az autó gyönyörűen "beparkolt" háttal az út melletti töltésre... Nagy kár sem lett a kocsiban és még a bizt. övek se feszültek meg. De a legtöbb ilyen esetnek amúgy csúnya vége szokott lenni...

Na azóta visszafogottabban megyek és igyekszem az érzéseimre is hallgatni nem csak vakon bízni az autóban.

(#58502) Balupapa válasza Revolit (#58499) üzenetére


Balupapa
senior tag

tehát telefon v pia :DDD

_-=*WheelWhores*=-_

(#58503) aphra2 válasza Revolit (#58497) üzenetére


aphra2
aktív tag

Néhány kép sokat segítene a beárazásban , (akár privátban is) de mindenhol azt fogják mondani , hogy élőben kéne látni,... javítási árban pedig elég nagy szórás tud lenni , ezt helye válogatja , szintúgy mint az alakatrészárakban.

Balu: a csajokat kihagytad :D

[ Szerkesztve ]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#58504) DeFranco válasza Dany007 (#58501) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hasonlót írtam neki én is privátban... ezek sajnos ilyen rutintalanságból adódó farokságok, amik ha szerencséd van nem végződnek kárral, ha nincs, akkor szívóhatás.

@Revolit: dokumentálj még most le mindent pontosan, hogy eladáskor ha megmérik a festéket lehessen megmutatni, hogy nem TK-s lett az autó, meg nem borult, "csak" meghúztad.

(#58505) hdman válasza Balupapa (#58502) üzenetére


hdman
őstag

Vagy elaludt....

Haverommal is volt ilyen:

Lenyomtunk 10-12 óra munkát, éjjel 4 körül indultunk haza (2 óra autópálya hazafelé) 3 tele kocsival voltunk. A srácnál 4en ültek, hátul hamar elaludtak, a sofőr meg az anyosülésen utazó srác volt ébren, beszélgettek. Egyszer csak bealudt az anyós csávó, majd szép lassan a sofőr is. Az anyóson ülő arra ébredt, hogy a szalagkorlát vezeti őket, és a sofőr még erre sem kelt fel. Odanyúlt, elkapta, tartotta a kormányt és neki kellett ébresztgetni a sofőrt...

Valaki Reventont? [link]

Csak 1,288 millió euro :DDD

[ Szerkesztve ]

Sopron city :)

(#58506) Revolit válasza Balupapa (#58502) üzenetére


Revolit
senior tag

Hűha, na jó, inkább leírom akkor ide is, mert ennyire messze nem durva :)

Jó, most már tisztább fejjel belegondolva nem nagy dolog, de persze hogy nagy f***ságnak élem meg most így frissen... szóval (bemásolom azt amit DeFranco-nak is írtam az esetről):

... véletlen autópálya felhajtóra kanyarodtam, de nem oda kellett volna, vészvillogó ki, mondom tolassunk vissza... lehúzódtam szalagkorláthoz, jól belátható volt út, mondom gyorsan letolatok, és bal oldalra koncentráltam, nehogy jöjjön valaki, aztán egyszer csak jött a csattanás... nem tudom mennyivel mehettem, egyértelműen túl gyorsan (és figyelmetlenül, és szabálytalanul), de azért nem is a max tolatási sebességgel. Az autó viszont sajnos szerintem irreálisan nagyot sérült ahhoz képest. Hát, pont az illesztésnél sikerült eltalálni...

Ez a sztori. A találgatások meg mások sztorija után meg lenyugodva nekem is "semmiségnek" tűnik, de sajnos a számla nem lesz az. Ez van, ami biztos, hogy egy jó lecke volt, hogy egy apró rossz döntés, akármennyire ártalmatlannak tűnik, mennyibe kerülhet, na meg hogy nem véletlen vannak a szabályok.

Pluszban még csak nem is saját autómat törtem, hanem családtagét... ami súlyosbítja számomra a dolgot...

[ Szerkesztve ]

(#58507) Dany007 válasza DeFranco (#58504) üzenetére


Dany007
veterán

Én úgy vélem kell egy ilyen mindenkinek... Legalábbis minden olyannak mint én, aki szerette nyomni neki "gyerek" korában...
Volt egy b.nőm ~ 14km-re tőlünk és az út pont a 4 sávos 8-ason vezetett majdnem végig... Na amíg jártunk azon versenyeztem magammal, hogy minél rövidebb idő alatt érjek oda. :D Ilyen 170-190-nel amikor csak lehetett... Most nézem a google útvonaltervező szerint 16 perc az út. Az én rekordom 8,5 perc volt. :D

Szóval na, én örülök neki, hogy ennyivel megúsztam a dolgot, mert lehetett volna sokkal csúnyább is. Sikerült időben észhez kapni. Sokaknak nem sikerül. És ami mégrosszabb, hogy sokaknak még egy ilyen-olyan baleset után sem sikerül.

Gyakorlat meg rutin nélkül nemsokmindent tehet az ember ilyen hirtelen, váratlan helyzetben. Nekem egyszerűen csak annyi volt, hogy nosztorin fölfelé (b.füred) balos kanyar -10-15 fok és a kormány egyszercsak megindult balra mi meg át a szembesávba... Persze, hogy reflexből visszarántottam jobbra... Onnantól már csak a kék Duna keringőt hallottam és vártam mikor rongyol belénk valaki. De mázli volt.
Azóta úgy megyek mint a kisangyal! :B Ezt leginkább Dr Zoo-nak üzenem! :P

@Revolit:

Tehát akkor csak simán nekitolattál a korlátnak? Az csak szimpla figyelmetlenség. Szvsz az, hogy tolattál ott ahol az nagyobb "bűn". :D
A kocsi meg gondolom azért törött össze nagyon mert talán már újabb modell, ahol jobb a gyűrődési / energiaelnyelő zóna. Ezért könnyebben törik.

De lehet tényleg csak rossz helyen találtad el a korlátot.

Vannak ilyen storyk ismeretségi körből is (sőt még rokoniból is), hogy xy régi típusú autót koccant / kicsit ütközött yz új típusú autóval. A régi autó lököse csak karcos lett, esetleg megrepedt, az új autónak meg szarrá ment az egész hátulja úgy ahogy volt... :D

@hdman:

Kettőt kérnék! De csak ha 7 alatt megáll városban! :D Na meg aztán hátha az egyikért adnak egy jó Volvo-t! :D

[ Szerkesztve ]

(#58508) aphra2 válasza Revolit (#58506) üzenetére


aphra2
aktív tag

Tolatásnál nagyot nem sérülhetett az autó , ezt úgy mondjuk inkább , hogy "látványos " a sérülés, és a javítás is inkább "öltöztetés" lesz :K ... (az ár az más kérdés)

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#58509) dabadab válasza Revolit (#58497) üzenetére


dabadab
titán

"Mennyire számíthatok?"

Csak hogy ne erjen kesobb sokkent: ez korrektul megcsinalva siman millio kozeli osszeg.

DRM is theft

(#58510) Revolit válasza aphra2 (#58508) üzenetére


Revolit
senior tag

Van mit öltöztetni... :(

(#58511) Dany007 válasza dabadab (#58509) üzenetére


Dany007
veterán

Ne siess ennyire. Még csak annyit tudni, hogy egy Fiestáról van szó...
Azt nem hogy mikori... Vagy a roncsolódásból tippelsz, hogy újabb típus? Vagy kihagytam valamit?

@(#58510) Revolit :

Szvsz ezzel nem kell szarozni, cserélni kell az ajtót úgy ahogy van. Jobban jársz ha bontóban találsz két ajtót és kicseréled fenébe.

Hogy nálad ez mibefáj azt nem tudom.. .De nekem az Omegára egy 10-es lett volna ha hagyják kifizetni a bontóban... :D Jó, mondjuk ez egy ezeréves Omega... Tiedé biztos több lesz, de én meg se mutatám karosszériásnak szvsz úgyis csere meg ha meg is tudná valahogy "hegeszteni" akkoris olcsóbb lenne az új ajtó. De ez csak az én véleményem. Nem vagyok szakértő. :) Se hozzáértő... De szeretek belepofázni mindenbe amiről akad némi véleményem / elképzelésem. :B

[ Szerkesztve ]

(#58512) !Overdose! válasza dabadab (#58509) üzenetére


!Overdose!
őstag

Képek nélkül inkább ne vitázzunk róla, de akár pár százezerbe is beleférhet. A Fiesta nem ritka autó, akár színben illő sárvédőt és ajtókat is találhat hozzá pát tízezerért. Akkor pedig komolyabb lakatolást és fényezést csak az autó hátulja igényel.

Mod: Közben lettek képek is. Nem lesz ez olyan horror, ha talál bontott karosszériaelemeket.

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#58513) Kornel válasza dabadab (#58509) üzenetére


Kornel
veterán

ugyan mar.
ket bontott ajto, meg ket sarvedo elem karosszeriazasa okosban megall max. 200-bol.

(#58514) MunezXBK válasza !Overdose! (#58512) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Képek alapján...ez kövér összeg lesz. De megoldható otthon is a csere. ;)

(#58515) pocokxx válasza Revolit (#58510) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

:Y

Mennyivel tud tolatni egy Fiesta...?
Bár ez inkább csak egy nagyon peches találat...

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#58516) Revolit válasza Dany007 (#58511) üzenetére


Revolit
senior tag

Írtam is, hogy az ajtó biztos csere, ennek javítása szerintem esélytelen, képeken nem is látszik annyira, de tényleg olyan, mint mikor a papírt tépem vissza, és még végig is húzom az ujjam rajta, és ilyen hullámos lesz.
Ami aggaszt kicsit, az a hátsó keréktakaró elem. Az a egész egy baromi nagy elem, ami a szélvédőig előre nyúl a küszöb mentén és ajtóív tetején is. Amúgy én ajtóra is ilyen 50 körül számítottam. Na majd kiderül mennyi lesz...

(#58517) dabadab válasza Revolit (#58516) üzenetére


dabadab
titán

"Ami aggaszt kicsit, az a hátsó keréktakaró elem. Az a egész egy baromi nagy elem, ami a szélvédőig előre nyúl a küszöb mentén és ajtóív tetején is."

Most nincs elottem a Fiesta, de az azert kulon elem szokott lenni, ami macerassa teszi, az az, hogy azt nem csavarozassal, hanem ponthegesztessel szokas rogziteni.

DRM is theft

(#58518) !Overdose! válasza Revolit (#58516) üzenetére


!Overdose!
őstag

Üres, sérülésmentes ajtó 4k/db bontottan az autómhoz. Nem hiszem, hogy ne találnál max. 10k körül egy ilyen gyakori autóhoz. Még a szín sem ritka. Kis utánajárással és szereléssel csökkentheted a kiadásokat.

Inkább aggasztó, hogy nem a tiéd az autó. Ha az enyémmel történne ilyen, akkor a javításon felül elvárnám az autó értékcsökkenésének a kompenzálását is. :U

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#58519) runner 125 válasza Revolit (#58510) üzenetére


runner 125
nagyúr

Úf, ez nagyon csúnya, de én is a cserére szavazok.
Racing bazar, aprod, jofogas, vatera, google, meg bontókban tuti találsz. Lehet még olyat is, amit nem kell fújni.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#58520) Dany007 válasza !Overdose! (#58518) üzenetére


Dany007
veterán

4 k az k...va olcsó lenne. Attól függ mi van még benne? Centrálzár, elektromos ablak stb.. Ez szvsz megdobhatja az árat. Ha sima tekerős akkor talán nem. De egy ilyen autóban ha van elektromos ablakemelő az külön is érték ugye tehát kompletten szintén...
Az utsó mondatban igazad van... =/ Bár ha elég sokáig hajtják még a járgányt és kiöregedés miatt adják majd csak el akkor ez már nagyon nem fog számítani...
16-20 éves autóról senki nem fogja elhinni, hogy törésmentes így már az értékéből se fog levonni akkor.

(#58521) !Overdose! válasza Dany007 (#58520) üzenetére


!Overdose!
őstag

Üres ajtóról beszéltem. Én egy horpadás miatt kerestem ajtót, semmi szükségem nincs a hozzá tartozó szerelvényekre, ahogy valószínűleg a kollégának sem. Mindent át kell tenni a sérült ajtóból. Nem nagy munka.

Mod: Linkelni sajnos nem tudom, de:

"ajtók üresen (rohadás és sérülés mentes)4000ft/db"

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#58522) aphra2 válasza Revolit (#58516) üzenetére


aphra2
aktív tag

A két ajtó csere az tuti , sztem bontotan 20-30-40 k/db , évjárattól is függ , az ajtókat üresen adják , és kell még az első kilincsnél a kis betét , + a belső rész, de lehet az nem sérült , a képen nem látszik jól , a leglényeg a hátsó sárvédő arról nincs kép , bár a kicsi részlet szerint az menthető lesz, elemenként fényezésre számolhatsz átlagban 20 k-t, + lakatos mdij,...a végösszeg függ majd a bontott áraktól, és a munkadijjaktól , ami helyenként eléggé változó.

Overdose!
csodálnám ha 10k alatt kapna ajtót , a 4k inkább nagyon egyedi, mintsem általános ár egy üres ajtóra.

[ Szerkesztve ]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#58523) runner 125


runner 125
nagyúr

... ma kapott egy alapos mosást a Volver. Szigorúan mikroszálas szivaccsal és törlőkendővel. :))
Noh nem mintha koszos lett volna, de a garázsban mindig leszarják a bogarak, a 3 rovarcsapda ellenére is.

01, 02, 03, 04, 05, 06

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#58524) Qru válasza runner 125 (#58523) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Pofás járgány. :K

#nincsbennetarcsi

(#58525) Viszlát válasza runner 125 (#58523) üzenetére


Viszlát
addikt

Bútiful. De tényleg. :K

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#58526) MunezXBK válasza runner 125 (#58523) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Like-olom. :D

(#58527) DeFranco válasza runner 125 (#58523) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ejj, de irigykedem... rendes szivacsos mosásra nincs mód, a kézimosó meg olyan mint halottnak a csók, szárazra törölni sem tudom utána, mert annyira mocskos marad egy alapos mosás/öblítés után is vízágyútól hogy két húzás után fekete a rongy...

(#58528) Dany007 válasza runner 125 (#58523) üzenetére


Dany007
veterán

Nem kicsit szép!
Vigyázz rá, mert 5-6 év múlva megvenném kp-ra :D

(#58529) TaaT válasza DeFranco (#58527) üzenetére


TaaT
veterán

Önkiszolgáló mosóban is rendesen le lehet mosni [link] csak van egy kis trükkje ;)

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#58530) FerNandor válasza runner 125 (#58523) üzenetére


FerNandor
őstag

szép :K

---------

ha olyan 15ezerFt körül van szélvédö MII-re (ami fény- és esöérzékelös) szerintetek mennyi lehet a végösszeg szereléssel? kb mennyiért csinálják átlagosan a szervizek?
vennék hövédöset, de azt 50-60ezerért látok.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#58531) DeFranco válasza TaaT (#58529) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ne kímélj brädä

(#58532) TaaT: ezt hogy? odamegyek vödörrel, szivaccsal, telenyomatom a pisztolyból a vödröt is, meg lecsapatom az autót, aztán kényelmesen fütyörészve átdögönyözöm a vödörből majd pisztolyból öblít és szárazra töröl? ez a trükk?

mert mifelénk nyáridőben ezért lincselnek a kerületben, mire bedobod az első százast hárman állnak sorban mögötted

[ Szerkesztve ]

(#58532) TaaT válasza DeFranco (#58531) üzenetére


TaaT
veterán

vödör, szivacs, egy kis wax, és mikroszálas kendő. :)

Give them hell Ukraine!

(#58533) giigz válasza runner 125 (#58523) üzenetére


giigz
veterán

B+ ezt kár volt... :R

(#58534) -v- válasza TaaT (#58529) üzenetére


-v-
addikt

Jó ez a felni :K

(#58535) Dluinet válasza TaaT (#58532) üzenetére


Dluinet
nagyúr

részletesen?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#58536) giigz


giigz
veterán

Én mindig este megyek, akkor itt nincsenek sokan :)

Havonta egyszer mosom le, 100 Ft-ból mosólével, 100 Ft-ért meg öblítővel, tehát 200 Ft-ból lemosom :D Télen ha sáros, akkor max. 500-ért mosom, de akkor már nagyon alapos vagyok :D

Egyébként sosem szoktam túlzásba vinni a mosást, mert szenvedhetek vele egy csomót, aztán 2 nap múlva ugyanúgy lehetne menni mosni... :U

[ Szerkesztve ]

(#58537) DeFranco válasza giigz (#58536) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az úgy csak lecsapatás, attól még koszos marad

amúgy legit, én is ezt csinálom jobb híján, de jó lenne legalább párszor rendesen lemosni

(#58538) TaaT válasza DeFranco (#58531) üzenetére


TaaT
veterán

Én késő délután megyek oda, feltankolom helyben a vödröt csapból (ha vannak előttem akkor ez nem plusz idő, ha meg hideg van akkor otthon tankolom fel meleg vízzel), lecsapatom a nagyját, aztán szivacs, aztán öblítés, kigurulok a mosóval szemben a placcra, lefújom wax-al, lehúzom a nagyja vizet, aztán szárazra törlöm, ez így kb 45perc. :)

[rvilike]: Köszi. Én is oda vagyok érte. :K

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#58539) neduddki válasza !Overdose! (#58495) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

modom en hogy eglaaaaa!!!!

duv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#58540) giigz válasza TaaT (#58538) üzenetére


giigz
veterán

Wax-szal lefújni hogy kell? :)

(#58541) TaaT válasza giigz (#58540) üzenetére


TaaT
veterán

:) [link]

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#58542) MunezXBK válasza giigz (#58540) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nyomod a gombot. :D

(#58543) TaaT válasza DeFranco (#58531) üzenetére


TaaT
veterán

"mert mifelénk nyáridőben ezért lincselnek a kerületben, mire bedobod az első százast hárman állnak sorban mögötted"

Nálam a mosás, szivacsozás nem tart tovább mint amikor az apuka lecsapja a kisbuszt családi egyterűt, vagy a vállalkozó a terepjárót. :)

[ Szerkesztve ]

Give them hell Ukraine!

(#58544) !Overdose! válasza aphra2 (#58522) üzenetére


!Overdose!
őstag

Pedig japánhoz drága az alkatrész... ;]

Persze, tudom, hogy egyedi. Az oka pedig az, hogy gyakorlatilag a motor+váltó kombó miatt hozzák be az angol Civic 1.8 VTi-ket. Esetleg még a félbőr belső és a "nagyfékes" futómű és valamit. A többi sallang pedig szotyiért megy el vagy rohad a bontósra.

Kis kereséssel találtam 15k-ért a Fiesta-hoz, igaz feketét. Szerintem ha alaposan körbenéz fog találni olcsón. Lehet, hogy végül nem 10k lesz, de nem is 50. Én inkább arra mennék rá, hogy ne kelljen fényezni, mert az alaposan megdrágítja a javítási költségeket. :K

[ Szerkesztve ]

Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás

(#58545) runner 125 válasza DeFranco (#58527) üzenetére


runner 125
nagyúr

Köszönet mindenkinek, jól esik. :R

DeFranco

Őszintén, ilyen gyorsmosót még nem próbáltam, de talán az a taktika működhet ott is, h első körben egy alapos áztatás után egy vödröt teleengedsz, némi autósamponnal, majd szépen átmész az egészen szivaccsal, utána ismét levereted tiszta vízzel, s végül mikorszálas kendővel neki lehet esni. Ugyanígy csinálom itthon, csak nem nagy nyomásúval. :)

Pont ezt a kendőt vettem múlt hónapban. Nagyon jó. Nem lesz csíkos, foltos, "opálos", és elképesztően gyorsan magába szippantja a vizet, csodálkoztam én is. Sőt, még az ablakokat sem kellett utána áttörölnöm másik kendővel, teljesen foltmentesre tudtam ezzel.
Szivacs pedig ez.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#58546) giigz válasza runner 125 (#58545) üzenetére


giigz
veterán

Milyen sampont és waxot használsz? :)

(#58547) zolikaDB válasza TaaT (#58538) üzenetére


zolikaDB
veterán

A vizes kasztnit waxolod?

(#58548) TaaT válasza zolikaDB (#58547) üzenetére


TaaT
veterán

Igen :K

Give them hell Ukraine!

(#58549) hobizoli


hobizoli
nagyúr

[link]

Honda Civic, 1.4 16v turbo 14.255@156.81 - /winner/
PuntoGT, 1.4 8v turbo 13.835@174.33

"It doesn't matter if you win by a second or a mile, winning is winning!" - FnF :K

több drón kell ;P

(#58550) aphra2 válasza FerNandor (#58530) üzenetére


aphra2
aktív tag

A csere általában 10-12k a ragasztót is beleértve , + az üveg ára ,.. esetedben 25-27 vagy elszállt esetben max 30k lehet üveggel együtt, ha többet mondanak akkor fuus el :D

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.