- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stickermajom #168788 üzenetére
És mi volt az? Vagy irány a szerviz??
-
BigBlackDog
veterán
Érdekességképpen ránéztem a VW konfigurátorra, meglepődtem, hogy a Polo motorválasztékát mennyire kiherélték. Eltűnt az 1.6-os dízel, eltűnt a 116 lovas 1.0 TSi és már a GTI sem érhető el. Van egy tippem, hogy a kibocsátási normáknak estek ezek mind áldozatul. Persze, a legtöbb ember városi autónak választja (gondolom én), oda meg elég a 95 ló is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom #168788 üzenetére
A fogyit írd meg inkább.
Itt 7,52 liter a vegyes de többségében városon kívül klímázva (mezei GO).
mod:
sylex1: Nekem 23k volt B oszloptól körbe hátra. Igaz egy mérettel kisebb is az autóm mint az S80.
-
válasz
molnarpeter #168791 üzenetére
Ezt még nem próbáltam csak az ECO módot ki és be kapcsolni, akkor is volt különbség (szerintem) viszont rá próbálok majd az általad említettre is!
-
Köszönöm mégegyszer!
Estére hoztam el aztán már nem volt időm fotózni, de később lesz róla!Jól hangzik és felhívom őket, hogy mennyiért csinálnák meg.
Egyik ismerősöm [őket] ajánlotta. Tőlük már kértem is ajánlatot és a B oszloptól hátrafelé 35-ért meg is csinálnák ami egészen türhető összeg.
Mindenképpen rákérdezek az általad ajánlottra is és amennyiben nem nagy az eltérés lehet inkább őket választom, ha már voltatok náluk!
Gondolom ők is adnak műbizonylatot és minőségi fóliáva dolgoznak? -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
BigBlackDog #168785 üzenetére
nem
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Oppenheimer #168784 üzenetére
Ez nem marad el (mintha lenne még valami tiltás a rendezvényekre)?
-
Oppenheimer
nagyúr
Ki jon a hetvegi speed festre es red sun festre?
-
válasz
bulikavagyok #168779 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Sziasztok!
Tegnapi napon sikerült megvenni az első Volvomat.
Eddig nagyon tetszik és remélem, hogy 2-3 évig (ameddig vele tervezek) nem fog cserben hagyni semmilyen téren.
Egy 2012-es S80 D3 lett az új társam ami eléggé jól felszerelt. 2.0 Diesel motor van benne 163 LE-vel.
Szépen húz és szépen megy nem kattog, ropog vagy recseg semmilye.
Egyetlen olyan kérdésem lenne amire nem jöttem rá.
A váltón nincsen S betű ami általában a Sport mód viszont a DrivE modell és Eco-ba kapcsolva nézegettem eddig.
Az lenne a kérdésem az kis DrivE gombocska a műszerfalon ami jelenleg zölddel világít, hiszen be van kapcsolva, ha ki kapcsolom ezáltal érem el a "sport" módot és pörgeti jobban a motort?
Esetleg bármilyen tipp, tapasztalat ezzel a modellel? -
static00
csendes tag
Sziasztok!
Pesten keresek olyan helyet, ahol kormányt újrabőröznek és két első ülést újrakárpitoznak, mit tudtok ajánlani?
Köszönöm
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Magnum_ #168751 üzenetére
Jó lesz az, szerez egy kis rutint és menni fog a dolog. Örülj neki, nálunk egyáltalán nem akar vezetni a fehérnép... Pedig most tudnék venni egy megkímélt Fokát, városi harcosnak pont jó lenne. Nem drága, nem egy aknamező és biztonságra is oké.
Jah és nem tankoltam, nem mostam kocsit viszont még időben beálltam vele a garázsba. Hazafelé a Börzsönyön át jöttünk olyan nagy cseppekben esett, hogy már-már féltem jég is lesz benne.
-
Magnum_
nagyúr
Csumpy megy szerda reggel az obudai ugyeskezuhoz, kis kattogast hallok, valszeg toronycsapagy
-
Reggel volt egy vicces pillanatom, amikor egy kavicsosnepper előtt mentem el. Felfogható egyfajta őszinte kórtörténetnek is, ahogy kipakolt a nepper az egyes autók elé. Volt klímatöltő, gyorsbika, olaj (focus, gen1 mini, lerúgott bömbi), hűtőfolyadék (mini, másik fóka). Ilyenkor kell autót nézni.
Aero.: Pöpec nagyon.
-
rbalint88
addikt
válasz
Magnum_ #168758 üzenetére
Prius fasza, ma voltunk Érden is vele. 140-et viszi, érdi emelkedőn gyorsul is, igaz akkor ordít. egyébként 140-nél kellemes, nem hangos, de nyilván nem pályára van optimalizálva.
Kell még annak is egy alapos takarítás, nem volt elég alapos a kereskedő kozmetikás partnere.
Impregnáló így néz ki: [link] egyébként viszonylag gyakran szokott lenni, most is van már legalább két hete, csak most épp akciós is.F_Zolee: nem lett foltos, csak alaposan kell fújni mindenhova. vagy kifújod és nyomsz neki egy biztonsági áttörlést. cégesre meg Priusra jó lesz
-
rbalint88
addikt
válasz
Magnum_ #168746 üzenetére
grat!
impregnáláshoz: lidlben épp akciós a waterproofing spray, félévente egy flakon arra a méretű tetőre elég lesz, az Audira kettőt rakok - szebben dobja a vizet, mint a starcargarage által 18ezerért megcsinált tisztítás+impregnálás. mosás közben körömkefével dörgöld át, aztán ha megszáradt, porszívózd ki a tetőt, rengeteg dzsuva fog még kijönni belőle.
ja és bónusz lidl tipp, 750-ért a 600ml-es gumiápoló hab is jónak tűnik.
-
fant0mi
őstag
válasz
CactuS #168752 üzenetére
En meg kb 2002-2003 kornyeken benzinest (600 ccm), meg dizelt is (talan 800 ccm?). Hat ize... Ugy kellett levennem magamrol, mint egy hatizsakot.
Varosba kurvajo, messzire mar kenyelmetlen, es hat nem eppen nagy sebessegnel nem volt az a nagy biztonsagerzetem. Epp ezekert nem is vagtam, miert van dizel ebbol.
-
válasz
fant0mi #168748 üzenetére
1x ültem eddig egy ilyenben. Megkértem a tulajt, hogy nyissuk ki a tetőt, úgy egyébként kényelmes volt. De nálunk a gyerekek miatt minimum 3 fős kéne, hogy legyen, plusz, ha jól emlékszem akkor motorikusan nem egy ász az autó. Bár még mindig jobb, mint egy peugeot 1007 automata váltóval. Asszonyt 1 hónapig beszéltem le róla, hogy értem, hogy cuki, de dög nehéz, kb. 20 sec alatt van százon, zabál és elektromosan nyílik az ajtaja annak a Peugeotnak!
-
Magnum_
nagyúr
válasz
CactuS #168747 üzenetére
tök gyomoridegem van tőle amúgy.
Mindegy, bírja tovább, mint előző, szerezzen rutint, adjuk el és vegyünk egy fiat 500-at, vagy mittomén.
viszont előző tulaj tényleg pakolt ebbe praktikus megoldásokat. Majd lesznek fotók. Holnap korán reggel lemegyek átgőzolni a belterét.WiteWolf:
kellemesen buzis látvány egy férfi a cabrio smartban, nem? Egyébként melóba ezzel fogunk együtt járni, de külön útjaimon maradni fogok a bmw-nél.
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Richard! #168745 üzenetére
jó, írom már.
szóval, ugye az megvan, hogy kisfeleségnek autókeresés vol.RENGETEGnél járunk. Smurt muszáj, bármekkora is a gyomoridegem, ez van. A pénteki megtekintés is kidobott idő volt, a mai első meg tipik nem nepper vagyok, csak van 5-6 eladó autóm, ami megteszik megveszem, de nem tudok semmit erről az autóról, de legalább ne hagyá bent a csomagtérben az éppen az érkezés előtt használt olajos flakont, rajta finom friss olajjal
Légzsék visszajelző világít és lejár a műszaki augusztusban? Nem baj, majd segítek neked áttolni műszakin, klímát csak tölteni kell. jó, hagyjuk. Ugye eddig cabriot nem néztem, mert nincs rá igény, de muszáj volt rájuk néznem, ha nem akarok Németo.-ba menni. Hopp, itt egy a kerületben, rendszám van, sok minden kicserélve, megcsinálva, telefon, ki a szerelő, ismert smart szerelő, ismerjük, igen, jó, beszéljünk már vele, tudom, vasárnap van, stbstb. Márciusban volt olaj és szűrő cserén, karbantartott, oké, nézzük. Utólagos tolatókamera tök jó megoldással rejtve, BT (sőt még rgb fények is alul, kisfeleség szerint ez fontos
), van benne klíma (hűt is), fűthető bőr ülés, kultúrált belső (lesz vele dolgom), kívül szintén, egy pici rozsdafolt, kriszfiksz javítás lesz, minden elem ép, kell neki polír, kis festésjavítás okosan 1-2 helyen, impregnálás. Szerető gazdik voltak, kedves pár, megsiratták, 5 évig használták.
Időpont átírásra már van, intézek eredetvizsgát, közben kikerázom, megkapja a Magnum treatmentet, nyaralás után elmegy szépen a szakihoz egy alapos átnézésre. Remélem, 1 évet bírni fog ÉS addig kisfeleség magabiztosabb lesz, mert a mai betolatás a helyére nagyon-nagyon hosszú volt...szerk: egyébként lemostam, szárazoltam, most szakad.
-
Doki16
addikt
válasz
BigBlackDog #168734 üzenetére
Ez bazi jó. Én a hibriddel jártam meg 4,9-ből múltkor a Dunaújváros-Velence-Dunaújváros távot. Pedig mentem elektromosan is, bár mondjuk megnéztem a német pályán, hogy mit megy és tartottam is egy jó tempót
De amúgy csak benzinnel országúton nálam a 4,5 a reális. Az a 1.0 TSI nagyon szépen fogyaszt. -
Magnum_
nagyúr
Van Smurt.
erdekelnek valakit infok?Fotok nyilvanvalo okokbol csak kesobb lesznek.
-
törölt tag
válasz
barnam_ #168735 üzenetére
Én nem váltogatom végig visszafele, kinyomott kuplunggal is minél kevesebb ideig gurulok.
Ötödik 100-ról fék, fülre/sebességérzékelésre ilyen 1200-as fordulatnál megy 40-nel akkor kuplung és már dobható a kettes neki és jöhet is fel a kuplung és utána kanyar.
Ja, szóval úgy ahogy az autósok 90%-a. -
kisza25
félisten
válasz
BigBlackDog #168734 üzenetére
Igazából meg is válaszoltad, országút
-
-
kisza25
félisten
válasz
DonThomasino #168715 üzenetére
Ha ki volt vonatva, akkor neked kell, ha forgalomban volt, akkor előző tulajnak kell
-
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark #168709 üzenetére
Szerintem is, de ehhez sajnos nincs.
-
törölt tag
válasz
DonThomasino #168719 üzenetére
Fotókat kb. addig, néhány infót kicsit korábbról is, de ennyit tud. Előtte gondolom papír alapú volt az egész és azt nem fogják digitalizálni utólag, azért nem is látható.
-
DonThomasino
veterán
Az ügyfélkapus lekérdező rendszerben, visszamenőleg,
csak 8 évig lehet lekérdezni az adatokat ? -
törölt tag
Jó, hogy mondtátok. A gépjárműadónál aki félévente fizeti, de ugye a szabály ha jól rémlik egész évre szól január 1-től, tehát én meg fogom kapni még szeptemberben a 4900Ft-os csekket és be kell majd fizetnem a kocsimra amit eladtam egy hónapja?
Vagy az új tulaj fizeti be szeptemberben? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ha belföldi vétel akkor igen, a tárgyévit az fizeti akinek a nevén van jan. 1-én.
Ha külföldről vetted akkor részarányosan kell fizetned erre az évre. -
Jorus
nagyúr
válasz
Igen, majd márciusban kapsz csekket, mindig az fizeti, akinek január 1-én a tulajdonában van a kocsi.
-
Doki16
addikt
válasz
DonThomasino #168712 üzenetére
Nincs semmi. Majd amikor kell, akkor küldi az önkormányzat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #168712 üzenetére
Küldik majd maguktól, a kormiablak lejelenti helyetted.
-
DonThomasino
veterán
Az átírás után a gépjármű adóról majd küldik a csekket maguktól
nincs vele semmi teendő? -
törölt tag
válasz
barnam_ #168707 üzenetére
Lassításnál rakta a kettes 60-nál. [link]
Ezt egy normális váltó tudja, a Renault viszont nem tudta, se a Megane, se a Kangoo nem tudta, a Megane váltója főleg nem tudta, de erre mások is panaszkodtak. Ladánál megy szépen, bár azon mit nem lehet megtenni.
Ha húzom kettesbe akkor nem ugrik be csak ha lelassultam annyira 30 köré, vagy ha bevágtam izomból akkor vinnyogással kísérve. Nem nekem való a kéziváltó, én ezekhez balfasz vagyok. Nem is lesz többet és nem is ülök bele olyanba csak ha muszáj. -
válasz
#89309696 #168677 üzenetére
60-nál váltott kettesbe? Szerintem addig nem forog el, a km órán látni a vonalakat, mi a max sebesség adott fokozatban. Nekem a 2-es 80-nál forog le, akkor a 2,5d se hosszabb szerintem.
Jól kihúzatva nekem is szebben veszi a fokozatot, mint tatásan elváltva 1500-2000-nél. -
Qtya123
őstag
válasz
CactuS #168560 üzenetére
Igen, az a kép erősen túlzásnak tűnik. Igaz én nagyon nagyon ritkán járok a belvárosban hála Istennek. A 18. kerületből általában csak a népligetig kell befelé mennem és már fordulok is a Rákóczi hídra. Nekem a demarkációs vonalat az Üllőin befelé a Corvin Plaza jelenti. Oda és onnan beljebb csak nagyon nyomós indokkal merészkedem akár autóval, akár tömegközlekedéssel. Nagyon nem az én világom az egész.
Két napja be kellett mennem, de előtte nem jártam arra vagy 3 hónapja szerencsére. Akkor láttam, hogy na itt vannak ezek a híres kerékpársávok. Utána a Teréz körúton is mentem, látom ott is végig az van. Kerékpárost viszont alig láttam rajta, azoknak is a legnagyobb része futár volt azokkal a nagy piros, meg kék dobozokkal a hátukon. Talán ha kettő nem futár bicajost láttam.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a dugó mértéke, ha visszaáll minden a régi kerékvágásba és újra lesz iskola és minden más. Bele se merek gondolni. Azt hiszem a 2-3 hónapos bemerészkedés gyakoriságát meg kell emelnem majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart