- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Elmondom szerintem mi itt a matek. Figyelembe véve a kiscsajt aki hirdeti, tutira egyetemista. Július 1-től költözhető Gondolom úgy van vele, hogy bérli hosszabb távra, aztán most nyárra vagy egy akár kimaradt félévre keres valakit, aki fizeti helyette az albit, ha már úgysem lakik ott. Viszont nehogy már ne keressen ezen, ezért gondolom, hogy a valós bérleti díj megvan tolva kb havi szinten egy 100-assal.
Elméletemet alátámasztja, hogy a csaj amúgy Debreceni, és nem mellesleg több közös ismerősöm is van vele, sőt, annyira ismerős a képe alapján, hogy szerintem láttam is már korábban
-
KROK640
nagyúr
Itt vaskályha adta a meleget, és az sem volt túl nagy, kb akkora mint 4db ATX számítógépház 2 egymáson, kettő egymás mellet. Úgyhogy a kb 10m2-es konyhát felfűtötte ha jól megpakolták, de a szobát esélytelen volt, a spájzt meg nem is akarták.
Nem véletlen volt, hogy télen kora este a szüleink mindig hazavittek minket, (50km-re laktunk Debrecenben) és csak néha-néha nyáron alhattunk ott. Bár nekem konkrétan egyetlen egy nyári reggel rémlik mikor ott ébredtem.Én azt a 60 centis vályogot is kőzet vagy üveggyapottal képzelném el, belülről gipszkarton béléssel, és persze mondanom sem kell, hogy a szigetelt beton alap a minimum. De akkor már, ha mondjuk egy szintes a ház, akkor mehet bele a padlófűtés is. Egy modern hűtő-fűtő klímával ötvözve biztos király lenne

-
t72killer
titán
Ahol kályha - legyen az nagy cserépkályha akár - adja a meleget, ott ugye a kint mínusz 20as januári napon jellemzően késő délután megpakolták, 5-6 körül begyújtottak. A legnagyobb hideg ugye reggel 6-7körül van, addigra már tűznek semmi híre, csak hamva, az olyan-amilyen szigetelőképesség mellett meg pár óra alatt simán lelép a meleg.
Annyi, hogy szigetelt+betonalapú, száraz vályog már jó kiindulási alap lehet passzívháznak a tömeghatás miatt (bár ennyi erővel lehetnének nagy, 60centi vastag víztartályokból is a falak).
-
KROK640
nagyúr
Dehogy volt eljárás. Nagymamám mesélte, hogy a jó kis 1900-as években épült (asszem 1907) alaptalan vályog düledezőben a hideg téli reggel a lavórban betörék a jeget és úgy oldották meg a reggeli tisztálkodást.
Estére felfűtötték, aztán forró vasakat raktak az ágyba ami a nem fűtött szobában (mert csak a konyhában fűtöttek) felmelegítette legalább az ágyat. Aztán reggel meg nem számított a hideg, mert úgyis elmentek dolgozni. Az a durva, hogy hogy ők még a '90-es évek elején is így éltek, csak akkor már bőven nyuggerként legfeljebb hideg napokon egész nap sütés főzés volt a konyhában. Na meg ha épp nem, akkor kabátban ülés. Döngölt padló volt, amit később jéghideg kő váltott, a szobában meg hajópadló.Akármilyen nyár volt a klímának még a gondolata sem merült fel, maximum extraként bekerült egy ventillátor, ha már nem bírták legyezni magukat.
-
t72killer
titán
Az mondjuk tény, hogy egy 60as vályogfal komoly tömeget ad és pláne ha nincs alapja és még kicsit vizes is = jó a hőtranszfer a talaj felé, NYÁRON hűvösebb. Akkoriban nem volt elvárás, hogy egy januári reggel +22°C legyen a szobában, ill olcsó volt a szén - nyárra viszont a drága áramból kellett volna üzemeltetni egy méregdrága+falun nemigazán elérhető/luxus luxusának számító klímát.
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
Nem tökéletes, most olvasom, hogy nem túl jó szigetelő/elég magas a hővezetése és jól jön rá egy réteg üveggyapot így a modern korban. A vastagsága segített, a tipikusan 60 centi körüli vastagságú falakat csináltak belőle, az azért jobb volt a panelnél. Az óccó szén korszakában jó volt, ma, amikor passzív házat szeretne mindenki, kevés.
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
mármint a villanyfűtésnek. A villanyradiátorok faék egyszerű képződmények, felfúrod a tartókat a falra, kábelezés neki (mondjuk tény, amikor úgyis újrakábelezteti az ember a házat, a radik ellátását elő kell készíteni).
Igen, ott cserélni kell keretet, mindent. szerk: most olvasom, hogy a vályog nem túl jó szigetelő, szóval kell a falra is kőzetgyapot kívülről.
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
az komoly, ha nem is nő vissza a szutyok
.Annyi még, hogy idővel lehet átállna az ember tuti fullos szigetelésre és ~nullás hőveszteség mellett villanyfűtésre: kevésbbé macerás, mint a cirkó, 0 a szakemberigénye, ráadásul napelemmel be lehet segíteni (főleg, ha a jó szigetelés miatt kicsi a hőigény).
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
+telekméret stimm és még valami kilátást is emleget (persze nem mutat), szóval figyelőbe betéve az objektum, hátha csiszolódik érdemben az ára. Fullosan rendberakva, napelemrendszerrel megfűszerezve 30nál meg kéne állnia a végösszegnek, amihez azért még faragni kell az ajánlatból. Tényleg kell rá alsóhangon egy tizes, de úgy tűnik ez végre olyasmi, amin van értelme elindulni.
A verandai ablakkal a penészedés a probléma, amit a felső sarokban látsz is. Ha nincs normálisan leszigetelve a rész, akkor bizony oda gyűlik a pára és nő a penész.
-
KROK640
nagyúr
Így van, szerintem is a négyeztes alaprajz vagy a L (jó kis félig körbevett teraszt tud csinálni) a legcélszerűbb.
Tényleg jobban néz ki, a Verandához tényleg kell normális dupla rétegű üveg, bár már ígyis lényegesen jobb min a teljesen nyitott. Pláne ha ott nincs fűtőtest, akkor nem is hűti a rendszert, amolyan mégsem kint vagy rendszer.
A hajópadlót/parkettát sose értettem, nekem kb annyira otthonos mint egy középület.
jah, azt a tetőt nem ártana jobban megnézni. -
t72killer
titán
igen, "belső" szempontok (elérhetőség, szigetelés/hőtartás) szempontjából a kocka a célszerű, de ha csak ez a baj, hajlandó vagyok a kompromisszumra.
Dunaföldvár, 25M - lényegesen jobb üzletnek tűnik, mint a 10millával drágábban árult #5152-es, annyi, hogy erre többet kell locsolni (verandára normális modern üvegezés ami nem lapátolja ki a meleget, hajópadlók /alatta tuti föld van.../ cseréje normális +szigetelt burkolatra+komplett nyílászárócsere, elektromos vezetékrendszer cseréje. Szóval olcsóban-ügyesbe is rámegy még egy 10es + még azért a tetőt megnézném közelebbről.
-
KROK640
nagyúr
"a 2m magasan kezdődő budi/fürdőszoba-ablak mutathat" --- oh, hát oszt ez még a '90-es évek házaiban is így volt, sőt, messzebb megyek, itt most épül egy új utca, csupa 2023-2024-2025-ös házakkal, és azokban is mindben így van.
Meg persze a kádár kockákban is így volt.Ez a vonalas elrendezés nem igazán célszerű, még akkor sem ha a gangod mondjuk teljesen zárt, és fűtött is. A szobákon átbumlizás megint nem oké, meg az utca felőli szobából minden is messze van.
-
t72killer
titán
Egy haszna van az ilyen hosszúházas kialakításnak, van egy viszonylag nagy privát kerted/udvarod, mert a szomszédé is ilyen és az irányodba max a 2m magasan kezdődő budi/fürdőszoba-ablak mutathat. Magánszféra, amit elképesztően hiányolok a brit ingatlanokból, még a miénkből is, pedig van egy magas, nemigazán átlátható kerítésünk az egyik irányba. Persze legyen mindenképp egy az elemektől zárt, fűtött folyosó és ne legyen muszáj a többi szobán végigbumlizni amikor mész a konyhába, fürdőszobába.
#5156: A #5152-es árából meg ahogy nézem a frekventáltabb Dunaföldváron is kapsz már használhatót.
-
KROK640
nagyúr
Tipikus régi parasztházas alaprajz, és beosztás. Az utcafelé 3-4 szoba egymás mellett, jobb esetben belülről is átjárhatóak, de sokszor csak a gangról közelíthetőek meg, aztán utána jön a konyha, spájz ilyenek. Minden mindentől messze van, sokszor járkálhat az ember a szobákon vagy a gangon át. Nekem nagyon nem tetszenek ezek.
-
la_cc
addikt
-
KROK640
nagyúr
"a legtöbb helyen 3,40cm belmagasságú." --- felejtő.
"Az előző tulajok a képen látható állapotban hagyták hátra" --- Micsoda mosakodás, hogy nem ő az igénytelen.
"egy másik ingatlan megvétele miatt sajnos meg kell válnom tőle." --- Gondolom meglátta, hogy mennyibe kerülne széppé tenni, és inkább már ki is száll belőle gyorsan -
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
Viszont ha már nagyobb város közel van, rögtön 30+M-t kérnek egy VERTFAL (vályog alatti minőség...) szerencsétlenségért, itt is kocsival mégy kakaós csigáért, orvosról nem is beszélve:
Baracs (Dunaújváros mellett), 90/3066m2.
-
t72killer
titán
"Közeli nagyváros Békéscsaba ,Orosháza,Gyula, ... 60%tégla ,40%vályog ... fűtés hangulatos kandallóval megoldott " - ok, "nemdrága" 8MFt (nem ér 4et se ott...), csak a "nagyváros" jelző miatt linkeltem
-
KROK640
nagyúr
Egyébként a teljes Pesti agglonak baja ez, hogy csúcs időben olyan dugók vannak, hogyha mondjuk 8-16 vagy 9-17 időben dolgozol, akkor gyakorlatilag 2-3 órát ülsz a kocsiban naponta mire elérsz a célodhoz. Nem csak az idődet rabolja, de a zsebedet is, mert a dugóban araszolva más lesz a fogyasztás...
Tényleg, most, hogy így mondod simán lehet az az oka a nem hitelezhetőségnek. -
t72killer
titán
ja, a dugókat borítékoltam volna/hogy normális keretek közt nem lehet onnan BP-re ingázni. Az elszennyezett talajvizet és a csúszást nem tudtam - utóbbi lehet belejátszik a nem hitelezhető házikó sztorijába.... Igen, ez igencsak vastagon "pestközeli árazás", konkrétan a Ráckevei hév gyaloglótávolságában kapni ilyen árakon kertest.
-
KROK640
nagyúr
A nagydömperes kavicsbányászat az egyik, de ha még be is fejezték volna azóta (nem tudok róla, sőt legutóbb még bővülést hallottam) ami már a 2010-es évek végén is probléma volt, a bányásazt miatt süllyed a talaj, repednek a házak, és a talajvíz is szennyezett lett.
Azonfelül Budapest 35-40 perc kocsival, de csúcsidőben reggel és délután olyan dugók vannak, hogy simán felmegy a duplájára, így hacsak nem valami déli külső kerületben dolgozol, akkor simán elérheted a napi 3 órát is ingázással, ami egy 8-10 órás munkaidővel összeadva már nagyon nem baráti. De azért a "Pest közelségi" felár még benne van.Napelemes putri : Legalább azt a nyomorult tetőt kicserélte volna, mielőtt feltüsszenti rá a napelemet. De ennek a ganédombnak pont nem a napelem hiányzott. Ráadásul a beosztása is szar. Kiváncsi vagyok miért épp az lett, de sejtem, hogy valami "okosság" van a háttérben. Mindenesetre én ezért pénzt nem adnék.
-
t72killer
titán
Amúgy milyen bajok vannak vele (nagyon nem vagyok jártas a környéken, csak a vízparti dologra figyeltem fel
)? Még aktív nagydömperes-zajos kavicsbányászat folyik? Bulis környék?Más: szakadt putri napelemmel: Kisszékely, Tolna megye enyhe 25ösért. Nem mondom, a házikó lehet szerkezetileg okés, de mégiscsak vályog. Hogy ott kipengessem ennek a FELÉT ugyan legyen már normálisan rendberakva, mint ahol emberek laknak (padló, járólap, nyílászárók stb-stb...)
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
Igen, lehet a hirdetési ár miatt túl szigorú voltam a Délegyházival
, 300kEUR-s összeg felett már kb mindennek IS klappolni kell egy Mo.-i objektum esetén, ebben a kategóriában már kb a világon bárhol komoly versenytársak vannak...A közvetlen vízparttal értem, hogy ennyire felhúzták az árat, bár azért az a "víz" mégcsak nem is egy Balaton, random tavacska.
Közvetlen saját "part" nélkül 85 Mihályért egy komolyabb objektum a faluban.
-
KROK640
nagyúr
Az a baj, hogy a hajóskonténerből ígyis hiány van, és mostanában eléggé felment az ára is.
Igen, amilyen könnyű szerkezetest/mobil házat én ismertem, az nagyon nem volt jó. Egy ismerősnél sokat jártam, 1000m2-es telken négy térdig érő betonlábra egy 20nm-es faház felhúzva. Télen pokoli hideg volt, annyi fát fűtött el, mint én a 164nm-es házamra (mondjuk hűlt alulról is); nyáron meg rohadt meleg volt. A wc meg háztól 15 méterre a pottyantós. Hangszigetelés nulla, papírhatású falak, különösen a benti válaszfalak, kb csak a fényt takarták el semmi mást. 2010-es évek végén 800 ezer ft-ért adta el a telekkel együtt.
Délegyháza :
" Alma, cseresznye, sárgabarack, őszibarack és dió, ribizli, málna, eper, füge , szőlő és mini kiwi kényezteti a tulajdonost." -- ez mondjuk nagyon tetszik. Aztán a képeket megnézve maga a ház is, nagyon otthonos, tetszetős. A faborítás tényleg kopott, de azt le is lehet szedni, vagy le is lehet festeni. Meg van napelem, kát beállós fedett garázs stb. Nekem ez összességében tetszik, annak ellenére is, hogy Délegyházára és környékére elvből nem mennék lakni. (a közeli kavicsbányák és a velük járó problémák miatt) -
t72killer
titán
"Sajnos a mobilház (...) meg a könnyűszerkezetes a fejemben nekem is a gagyi híg levű "olcsóhús" kategóriát juttatja eszembe"
Sajna a bóvli terjedt el, mert itt alapvetően a piac a "vettem egy telket majdnem az összes pénzemből, gyorsan könyörögjünk rá valami épphogy lakhatót" réteg. Hajóskonténerekből pl már építenek tartósabb darabokat és az elég masszív anyag, nem rágja ki az oldalát a szú vagy a patkány.Más: Délegyháza. Első ránézésre még rendben is volna (no mondjuk nem a 350k EUR-s árazással, az konkrétan már Paphos-i medencés villa kategória
), de kicsit belepiszkálva kiderül, hogy inkább csak igyekeztek ügyesen fotózni. Az egyik képről kiderül, mennyire kopott az épületre amúgy felesleges (?) fa borítás, a lakófelület az alaprajz alapján kb 90m2, nem pedig 111.
A ház alap megjelenése is ritka igénytelenséget tükröz: hol terméskő, hol fa, hol fehér vakolat külső + műanyag előtető, kb mint a telepen, ahol abból építkeznek, ami épp leesik a kamionról. Bent hasonló: "klasszik nehézfa" bútorzat, agyonvágva a konyha közepéig betüremkedő ultramodern hűtővel...
Kérdés persze, hogy mit csinálsz Délegyházán - mert ott ugye munkahely nincs, bejárni messze van. -
KROK640
nagyúr
Igen, például ez is remek ötlet. vagy akár a gyerekek vihetik el az extra modulokat, saját háznak későbbre.
Egyébként itt pár háznyira volt egy példa : 2003-ban költözött egy akkor fiatal pár, egy csecsemővel, egy I alakú házba. Mikor nőtt a lány, akkor L alakúra lett bővítve a ház, mert egy szoba a gyereknek, meg jajj akkor már az étkező meg a konyha is legyen nagyobb. Igen ám, de a gyerek/csaj pont abban a korban van (25 éves) mikor már csak néha jár haza a szülőkhöz, már össze költözött valami fiúval stb a szülők meg ott maradtak a kibővített L alakú házban ami már most bőven sok nekik.
Remélhetőleg nem lennének gyengébb verziók, mondván, hogy földszintes családi házra mennek csak. Mondjuk panelben sem volt amennyire tudom, és Szegeden meg Székesfehérváron kertes családi házak is születtek panelből, sőt Debrecenben a tócóskertben is tudok mindössze 2 szintes lakó panelről, de óvoda pl földszintes panel is van ott.
Igen, esélyesen a m2 árak sem lennének olyan magasak. Szerintem sok cég azért bukik bele, mert gyenge minőséget gyárt. Sajnos a mobilház (ami a legtöbb esetben csak az első lerakásig mobil) meg a könnyűszerkezetes a fejemben nekem is a gagyi híg levű "olcsóhús" kategóriát juttatja eszembe. amiből télen kifagysz, és hangszigetelés sincsen.
-
t72killer
titán
Sőt, családi ház esetén olyat is el tudok képzelni, hogy ifjú párocska 1db modult vesz a telekre, ahogy bővül a család, tesznek mellé még 1-2 modult a gyerekeknek - majd amikor ezek kirepülnek a fészekből, a szükségtelenné vált extra modulokat eladják.
A szocreál-panel tervezés kedvező mellékhatása lehet, hogy egy 10emeletesre is alkalmas modul tuti szuper erős-megbízható lenne földszintes családi házként.
Annyi, hogy ezeket kétlem, hogy többe kerülne 10MFt/80m2-nél legyártani, ergo ~30MFt körül ezekből szeretnék már egy kész házat látni. Ilyesmi valahogy sehogy sincs a piacon, ami "mobilházakat" árulnak, azok nemigazán modulárisak, m2-arányosan sokkal drágábbak és/vagy gyakran igencsak gagyi a minőség. TLDR fel kéne ezt az ipart rendesen futtatni, szvsz tényleg valami ilyesmi lehet a jövő egy olyan világban, ahol semmire se lehet már szakit találni.
-
KROK640
nagyúr
Igazából sandásan pedig az lesz belőle, mert szükséglakásoknak meg ilyesminek futtatják fel először. De tágas telken nagyobb házakat is eltudnék velük képzelni.
Az IKEA rendszeres cserélhetőség is jó ötlet, gondolom idővel működni fog az is. Ráadásul mivel egy fedett gyárban gyártódnak a modulok, csak egészen keveset kell szabad ég alatt lenni míg összerakja az ember.
Ez a külföldiként bérled a területet olyasmi mint Angliában a land lease ha jól gondolom. Amikor bérled a ház alatti terültetet X évre, és a végén a házad is a föld tulajé lesz. Ilyen esetben praktikus lenne, ha eltudnád vinni a házat.
-
t72killer
titán
Nincs ezzel semmi gond, sőt. Csak annyi, hogy ne egymás tetejére legyenek hajigálva egy szocreál lakótelepen, hanem egy pl 2000m2-es telekre egy családnyi méretben.
Viszont fontos, hogy valóban tartós anyagokból készüljön (nem kamu rozsdamentes acél, tartós műanyagtípusok) és szabványos, könnyen cserélhető darabokból "IKEA rendszerben megrendelem az eltört panelt, kiszállítják, sk cserélem" javítható legyen.
Láttam hasonlóra nagyon szép példákat nagyon vastag pénztárcájú emberek igencsak puccos telkén, a mobilház egy ideje létező kategória, csak jobban fel kéne futtatni - és persze ránézni a minőségre-tartósságra

+Vannak olyan országok, ahol külföldiként csak lízingelheted a földterületet (DK Ázsia): úgy azért elég nagy szívás egy méregdrága beton+tégla valamit felhúzni úgy, hogy kvázi csak bérled a területet 30évig.
-
t72killer
titán
Tanya Szakmár mellett (Kalocsa, Dunapataj): 26,9M
Hektáras telek, FÉLIG felújítva. A csilliós számok mellett, amikkel manapság mindenfelé dobálódznak, még olcsónak is tűnhet, de:
- aprítsd a fát+salakolj "fűtés"
- totál sík, "sehol semmi" terep
- a képek alapján kihaló szomszédság, ezt az életben nem veszi meg tőled senki 8M felett.
- mindenhez IS autóba kell ülni. -
KROK640
nagyúr
Köszi

Igen, nagyon úgy tűnik, hogy stratégiailag van ott, és velük szemben az a matrac is fura nekem az előszobában, ki tudja az is mit takargat. Mikor házat nézek, nagyon rááll a szemem ezekre.
ITT írtam is egy storyt amikor ilyennel találkoztam. -
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
...vagy az alapozas "csak" anno el lett baszcsizva a kalákában építéskor
aztán első évtizedekben még nem jött ki a hiba azon sem, ami alapján ezt is csinálták, csak később
vagy nem mind1, hogy a talajszerkezet az adott milyen
mert lehet 2 faluval meg 5km-l odébb simán működik hibbbbátlanul ez az "ítycoktuk" is -
t72killer
titán
-
la_cc
addikt
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
Igen, gyanítom én is erősen, hogy nem jó kedvéből adja el, pláne, hogy sürgős is.
Akkor ezekszerint nem csak én látom a vizesedést. Az a baj, hogy ezt legtisztább lebontani lenne és újta húzni a helyére, de ahhoz meg brutál drága.
Egyébként a hely nem lenne rossz ahol van, bár sajnos eléggé isten háta mögötti feeling, és hegyek is csak a távolban vannak. -
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
A csaj (Nikoletta Csönge) profilját elnézve neki egy hatalmas csapás lehet, hogy el kellvalamiért kölötözzzön innen, mert igazi cowgirl.
Maga az ingatlan egy '90-es évek közepén/végén felújított kádárkocka, ami szerintem aa '60-as években épülhetett. A folyosói képen a két gyanús helyrerakott fotel ellenére is látszik a kövön, hogy bizony vannak bajok. Alaposabban megfigyelve a házat, látszik, hogy vizesedik rendesen, és nekem úgy tűnik mintha egy picit még süllyedne is. Akárki is veszi meg, egy jó nagy adag problémahalmot is vesz vele.

-
t72killer
titán
Veszprém megyei ársztori valószínű még az eleje - kíváncsi leszek mennyit is fogadnak el végül (FB posztok), ránézésre kő alapra épült vályog kádárkocka, vizes.
Február 21: "32ről leárazva 29.8M-ra (LoL)"
Ápr 3 még 29.8-ért tovább hirdetve "sürgős"
Ápr 24-én már "árzuhanás" no nem zuhant sokat, csak 27.4M-ig
"Eladó 4 szobás családiház Bodorfán !
Remek helyen , közel Sümeghez , Ajkához ,és a Balaton is közel van , mégis egy csöndes , biztonságos kisfaluban !
Ideális nagycsaládosoknak , falusi turizmus megvalósítására , állattartáshoz , növénytermesztéshez !
Ipari áram , gáz , csatorna , házi vizmű, fúrt kút , már csak a napelem hiányzik hogy nagyon alacsony kölcségen , a természet közelségében , nyugott biztos otthona legyen !
Ez már nagyon alacsony ár , ne késkekedjen , lehet lemarad erről a nagyon kedvező ajánlatról !
-A ház 120m2
-A telek 1700m2
-Viz, csatorna , gáz ,villany , fúrt kút , házi vizmű, 2db cserépkályha , parkettás szobák , beépíthető tetőtér tervrajzokkal !
-9 gazdasági épület ( istálók , széna tároló ,ólak ....)
-garázs
- pince
- sajtmühely "
Még az első hirdetésből pár igen érdekes apróság: "Óvoda , iskola a szomszéd faluban , falugondnoki szolgálat !" - orvosi rendelő, posta szintén, bolt meg mégmesszebb. -
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
Havanna ltp 35m2
Havanna ltp 53m2
....a felso arazasanal azert lennenek kerdeseim
-
KROK640
nagyúr
Persze, ezek lehetnek, de attól én még biztos ami biztos húznék a tenger felé egy kicsit magasabb kerítést. Ez persze én vagyok. (nyilván rontaná a kilátást az alapszintről)
Az ajándék Rolls se rossz, de 35 Milla és dollárban, már nem kevés pénz. Vajon az eladónak bedőlt a csoda businesse? Esetleg valamelyik NER lovag árulja máris?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Nekem piszkosul tetszik a környéke, az elheylezkedése ennek a görtög házacskának, meg élőben is látni kéne, hogy mekkora mert így képek alapján tök nehéz behatárolnom. Megnéztem, 100+ 25m2, ez nekem pont kellemes élettér lenne. A 10000 m2 of land viszont tényleg túl sok hozzá, még azzal együtt is, hogy ahogy elnézem füvet nem nagyn kéne nyírni.
A viharsarki vályogrettenetes az olyan, hogy pár évente egyszer ha gazdát tud cserélni mindenki örül. De jól mondod " amennyiért ez a balek fél éven belül(!) tovább is tudja adni"
-
t72killer
titán
Attól, hogy valami tizedannyiba kerül, nem biztos, hogy ér is annyit
. Ez a görög kecó megéri az árát - nem mondom, hogy meg is tudnám venni, meg ha lenne ennyim, nem keresnék inkább egy tizedekkora telken valamivel kisebb házikót az összeg harmadáért, de valami, ami korrekten van árazva. Úgy vagyok vele, hogy egy ingatlan nem annyit ér, amennyiért épp nagy nehezen rá tudják sózni EGY balekra, hanem amennyiért ez a balek fél éven belül(!) tovább is tudja adni. nna, ez egy viharsarki sivatagi komforthiányos, felújítandó (de szerkezetileg ép!) vályogrettenetes esetében egy 5ösnél kisebbel kezdődő 7számjegyű szám. Továbbra is aktív pár csongrádi és békési járásra az ingatlan.com-os figyelőm, nem egy 10+millás objektum áll bent már több, mint egy egész éve. -
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
egy hektáras Görög birtokocska klasszik kőházzal tengeri kilátással, parttól 200méterre:
ezerötszázmilliárdcsilliárdLölőcsődbement fori...- 370eEUR, azaz 134MFt.
-
KROK640
nagyúr
Itt legalább bevállalja, hogy telket rommal árul :
Tiszanánán eladó egy 1980 nm-es telek, rajta egy házzal…
…ami már fejben rég el lett bontva.
A képeket nézve valószínűleg benned is megszületik a gondolat:
👉 „igen, ezt le kell dózerolni.”
És pontosan ez benne a jó.
Itt nincs “kicsit felújítom”, “majd jó lesz” meg “ráhúzunk még egy szintet” –
👉 itt tiszta lappal indulsz.
Ami viszont nem vicc:
víz és villany már a telken (igen, tényleg)
közel 2000 nm, ahol nem kell centizni a házat meg a kertet
zöld, nyugodt környezet, ahol a szomszéd nem a faladon keresztül hallgat téged
Ami viszont igen:
🏚️ a ház nem felújítandó, hanem búcsúztatandó
🌿 a kert jelenleg „vadregényes” kategória
🛠️ itt az első projekt nem a festés lesz
Cserébe kapsz valamit, amit kevés helyen:
👉 egy telket, ahol nem kompromisszumokból építesz, hanem nulláról.
Ha olyan ingatlant keresel, ahol csak le kell ülni a kanapéra…
👉 lapozz tovább.
Ha viszont azt mondod:
👉 „na, ebből én valami nagyon jót csinálok” —
akkor lehet, hogy pont ezt keresed.
I.ár: 1,5 m FtAz más dolog, hogyha a nulláról 80-100 Misiért egy új házat húzok fel, akkor azt nem mordorban Tiszanáná-n tenném.
Szerintem amúgy nem is biztos, hogy összedőlt, inkább elkezdték bontani, mert az ólon sincs tető stb. A szt András törésvonal viszont jogos

-
KROK640
nagyúr
Te jó ég ... az anyai nagyszüleim háza nézett így ki az 1990-es nagy felújítás előtt.
Ahogy ezt elnézem, 2-3 millát rá kéne locsolni (hogy elbontsd), vagy 20-30-at (lakhatóvá tegyed). Ha így nézed akkor már telek szinten is durván túl van árazva.Az epic érvelésen meg én is nevettem XD
Az 1950-es építést meg kicsit csalósnak tartom, mert a kinézet és a technológia nekem inkább a '30-as éveket idézi. Egyedül a lapradiátorok "tájidegen"ek. Érdekes szint, amikor az extrák között fel van sorolva, hogy áram és víz bevezetve. Legutóbb Majosházán láttam egy ilyen extrákkal hirdetetett bevallottan 100+ éves düledezőt, de már a képekről tudtam, hogy haverral meg se kell nézzük. -
t72killer
titán
Tiszanána, elismerten dózerérett 2000m2es telken: 1,5M
Ami viszont kérdés: mitől dőlt így össze a ház és lehet-e oda bármi stabilat építeni
?
hmmm, szt András törésvonal Tiszanánán...
-
t72killer
titán
Mezőberény-i vályogdüledező 11,9M. Ez a kategória 10éve konkrétan tipik 1M Ft volt, ennél szakadtabb falvakban párszázezerért ment. simán 10x-es áremelés...
"A családi háznak igen alacsony a rezsije (20 000ft) , mivel a gáz nincs bevezetve!" - epic érvelés
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
Igen, pont Ráckeve jutott eszembe, ami ugye 1000x jobb lokáció. A saját stég ennél a viskónál annyira nem nagy szám, uis nem egy privátszférás saját vízterületed van, hanem ott vagy a szomszédtól 4méterre. A házból rendesen nem is lehet rálátni a vízfelületre.
Ez a házikó se nagyon több egy minimál horgásztanyánál, 60m2 bruttó felületen (még +padlás sincs, mert a padlásteret belakták és beleszámolják a 60nm-be), normális fűtés, csatornázás nélkül nemigen fogsz egész évben családdal lent lakni.
-
hobizoli
nagyúr
bp-i aggloban vannak ennel nagyobb, es szinten vizpart kozeli kerok a rackevei Duna ag menten (is)
onnan 5-10perc M0 es Bp deli reszen vagy mar
sajat stegje mondjuk nincs, mert a hazak nem a vizparti reszen allnak
de Szigetszentmikloson vmi regi kavicsbanya to korul is vannak ennyiert horgasztanya szeru hazak steggel is -
t72killer
titán
Békésszentandrási nyaraló stéggel: 210e EUR
.
telek: 765m2, teljes lakófelület, ami két szinten oszlik el: 60m2.A környékbeli vizeket kb ismerem: posvány...
Mindez egy Adria parti kégli áráért...
-
KROK640
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Autós topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- Honor Magic 8 Lite 256GB Midnight Black Újszerű állapot 2029.02.11. garancia
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
?