- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tromotixc
friss újonc
ezt próbálta már valaki? vélemény?
https://www.instantingatlanertek.hu/
jó adatot adnak?
elsőre jónak tűnik, értelmes cikkek -
KROK640
nagyúr
Pannónia utca, panel, 7em, 84 Milla
Ismerem a konkrét lakást, mivel régen egy haverom bérelte, és sokszor jártam benne. Kicsi. A 9-es képen látható konyhában is de sokat főzőcskéztünk, és iszogattunkFura így látni.
Az erkély a képeken nagynak tűnik, pedig nem volt az.
Laza 26%-al magasabb az ára mint a környékbelieknek. -
KROK640
nagyúr
-
válasz
dellfanboy #3983 üzenetére
segíthetne a tulajdonosoknak (bár 85éves mamónak nem biztos), hogy bármilyen változásról azonnal EMAILBEN értesítőt küldjenek - így még az első elkövető sem jut messze.
Vevői oldalról meg alapból nem vennék olyasmit, aminek ott a tulajdoni lapján, hogy 2héttel korábban gazdát cserélt... -
dellfanboy
őstag
-
Dr.Én
veterán
válasz
hobizoli #3981 üzenetére
El lett engedve ezen ház.
Nézelődünk tovább a asszonnyal. A terv valami olyasmi hogy 14-16 millió között egy felújítani való, jó állapotú házat lenne jó venni
Bár sok reményt nem füzünk hozzá.opr
KROK640
t72killer
Maga az utca tényleg nagyon jó lett volna.
Semmi más pozitívum nincs -
-
opr
nagyúr
Uh-huh, ez tényleg felújítandó. Értsd: előbb le kell bontani a picsába, aztán fel kell húzni a helyére egy új házat. Benne van a fel is meg az új is, csinálni is kell, szóval végülis nyelvtanilag technikailag igaz, hogy felújítandó.
Telek: gyönyörű, tehát még azzal is át akart vágni. Az ilyet nem úgy hívják, hogy eladó, hanem úgy, hogy ornitológus...
-
KROK640
nagyúr
Nekem az osztatlan közös tulajdon ami első vészkapcsoló, de ha jól éretlmezem, akkor ez csak a telekre vonatkozik. Illetve, hogy szolgalmi útja van a telkeden, vagyis ő bármikor átmehet a te telkeden (ha ez nem zavar, akkor nem para).
Amúgy kicsi, de szép, jó kerítéssel és kapuval.A hitellel kapcsolatban meg annyit, hogy érdemes sietni, mielőtt beleárazódik a házak árába.
-
KROK640
nagyúr
Kissé (nagyon) ó divatú, de masszívnak tűnik így képekről elsőre. Persze meg kéne nézni ... Bár kicsit gyanús, hoyg a lábazat felett javítva lett több helyen, de legalább nincs elhanyagolva.
Az biztos, hogy a veranda utólag lett beépítve, és került elé még egy sokkal kisebb veranda (ez a magyarázat arra, hogy az egyik folyosón bentről befelé nyíló ablakok is vannak).Gyümölcsfák : Ha valami vész nem jön, akkor a mai gyümölcsárak mellett nyaranta kb egy havi béredet még ki tudod árulni belőle ...
-
opr
nagyúr
Azt kivéve, hogy házrész, meg hogy abban a konyhában tésztánál komolyabb dolgot főzni nem fogsz, így hirtelen én nem látok benne semmi riasztót. Ára kicsit magasnak tűnik, de ha tényleg fel lett újítva és jól (2002 azért 23 éve volt, szóval simán lehet, hogy megint kell rá költeni bőven, az azért sok idő), akkor még jó is lehet.
3%-os hitel: igen, a helyedben én is igyekeznék még az előtt lépni, hogy ennek a hatása megjelenik a piacon és minden ház ára ugrik egy laza 10 misit, ha van elég önerőd a dologhoz.
Arra azért figyelj/gondolj, hogy nem csak annyi az önerő, hogy meg tudd venni és öröm bódottá: van vagyonosodási illeték (első házra is van? Ebben nem vagyok biztos), plusz biztos, hogy bármit veszel, lesznek extra költségek, esetleges ingatlanos díj, ügyvédi költség, stb.
-
Kumbi
friss újonc
Sziasztok!
Iszonyatosan laikus vagyok az ingatlanvásárlás/figyelés terén, de eléggé elkapott sajnos a FOMO a 3%-os hitel hallatán.
Erről a házrészről első látásra milyen hasznos véleményetek lenne? Van valami hasznos tanács, érdemes belevágni vagy ránézésre egyből ki lehet zárni a listáról?[kertkapcsolatos ikerházfél]
Egyéb infó:
"Osztatlan közös tulajdon a másik házrész tulajdonosával, aki vidéken él. Átjárása van a kerti járdánkon az utca felé. Használati jogok ügyvéd által megosztási szerződésben rögzítve vannak + a fenti rész 2002-ben épült, amikor a teljes épület fel lett újítva. Építési engedélye meg van. A hiteles energetikai tanúsítvány D van.
Cím: Átlós utca 176." -
A nagyobb telkeseket, ha nincsenek rosszabb állapotban, mindenképp érdemes megfontolni szvsz. Nektek sem árt, ha van hol focizni, és az biztos, hogy 20-30-50év múlva ha a gyerekeitek el akarják majd adni, sokkal szélesebb vevőköre lesz egy 1500m2es "standard méret" portának, mint egy párszáz m2-es zsebkendőnek.
A családi-ismerősi szakik mellett saját kezű munkát is bele kell majd vinni nem keveset, beletanulni a burkolásba-tetőzésbe, úgy legalább a minőséget is közvetlen kézben tudod tartani.
-
Dr.Én
veterán
válasz
t72killer #3966 üzenetére
Ingatlan.com oldalon egy ingatlanos 22 misiért hirdeti ezen házat.
Mi max 15 milliót tervezünk, vagy kicsit lejjebb. Talán össze jön.
A szomszéd faluban is van kettő felújításra váró ház, mindegyik 21 millió ért van hirdetve.
Annyi hogy kétszer ekkora telken vannak.Ha minden jól menne a vétellel, akkor a rokonságból lenne villanyszerelő, vízvezetékes is. Burkoló is lenne ismerős.
-
Ha statikus is úgy gondolja, hogy nem bontandó, akkor bruttó 10misi környékén érdemes lehet belefogni HA sk tudtok családilag tetőt cserélni (rem csak cserépcsere + pár helyen lécek), belső kulimunkájat csinálni (pl fürdőszoba szétverése-újrarakása), központi fűtést összerakni (mínusz gázgazán persze). Máskülönben a sok-sok tétel nem fog megállni 20-30misi alatt + könyörgés a szakiknak +alsóhangon egy év huzavona, míg el is készülnek - úgy viszont már nem éri meg, 50misiért egészen biztos van a hasonló falvakban kész+lakható ház. Jjam: a telek kicsi. Értem, hogy neketek elég, viszont az értékbe nagyon is számít: ekkora telken bármennyire kacsalábonforgósítja az ember a házat, a "gazdag vevő" kategóriát el lehet felejteni vele a későbbi újraértékesítésnél.
Érzésre itt az eladó még az álomvilágában él és nem érett meg az értelmes alkura, de legyen szerencsétek
-
Dr.Én
veterán
Holnap délután nézzük meg személyesen. Csinálok friss fotókat még pluszban. Képek alapján szerintem nem bontásra ítélt. Persze lenne mit tenni vele.
Újra húzni a villanyt. Víz vezetékezést. Fürdőt fel újítani.
Szobákba laminált padló alá víz szigetelés. És még lehetne sorolni.Azt nem tudom hogy van-e alapja, azt holnap talán a tulajdonos megtudja mondani.
Tetőt is megnézem természetesen. -
opr
nagyúr
Mennyire vagy biztos benne, hogy ez felújítandó, nem pedig bontandó? Külső képek kicsit ijesztőek nekem, pedig csak mobilon néztem meg. Élőben láttad már? Alapja van neki? Vizesedik? Tető milyen állapotban van? Falak mennyire vannak megmenve? Elég nekik egy új réteg szigetelés plusz vakolat, vagy repedeznek meg dőlnek mindenfelé?
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Kedden nézünk egy felújításra váró házat.
[link]
El gondolkodtunk rajta hogy ha árban meg lehet normálisan egyezni. Meg vennénk. Akkor rendbe rakni annyira hogy költözhető lenne és utána apránként még rendbe tennénk a többi részt.
-
-
-
KROK640
nagyúr
-
Alföldi telek, helyben kicsinek számít - ezek is inkább 1M Ft környékén mentek, bár konkrétan Füzesgyarmatról nincs emlék.
-
válasz
KROK640 #3955 üzenetére
+#3954: ezek a feudalizmus maradványai, amit a modern jogrend b.szott kigyomlálni. Svájcban pl megveszed csillióért a Zürich-i lakást, de hoppá: a "földért" ami alatta van bérleti díjat kell fizetni a parasztnak, aki a földet birtokolja és csak "bérbe" adta az ingatlanfejlesztőnek. Vannak ilyenek Ausztriában is (Pacht), ahol még pl az Eszterházyak és hasonlók bitorolják a földterületet - ha másra nem is, erre jó volt a kommunizmus, hogy az előző, ugyanolyan genyó rendszer urait kipakolták.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3954 üzenetére
Ezt a bérleti jogosdit sosem értettem : Kifizetsz egy lakás árát arra, hogy X ideig nem lesz magasabb a bérleti díjad, de azért lesz.
És a végén, mikor a bérleti díjjal együtt két lakás árát kifizetted, akkor még mindig nem lesz semmidEzt maximum akkor tudom elképzelni megoldásnak bérlő oldalról, ha valami olyan helyen akar lakni, ahonnan amúgy már kiárazódott volna.
Egyik régebbi munkahelyemen volt egy kollégám, ő vagy 10 fizetett 16 Millát egy belvárosi 40nm-es 4 méteres belmagasságú lakásért, ami jó zajos helyen van. A fűtésszámlája télen kétszer annyi, mint nekem a teljes rezsim, a 164nm-es kertesemre(!). Cserébe érdemi felújítást nem csinálhat, még klímát se tehet fel, mert műemlék épület. Pont ugyanezért hiába ott van minden szolgáltató optikája, senki nem köt neki netet, mert jajj műemlék épület és azt nem lehet fúrni, faragni; úgyhogy kénytelen mobilnettel ülni a belváros közepén.
De legalább elmondhatja, hogy gyalog is 2 perc a Debreceni nagytemplom neki. -
hobizoli
nagyúr
ha jol ertem ez vmi berleti jog 160k EUR-ert + felujitos is erosen
meg havi 550EUR-t kell khogoni, de 2069-g szol a berleti szerzodesilyesmik UK-ban is szoktak lenni
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3952 üzenetére
Nos, az üres telek árát megnézve, kb 5 Millával van túlárazva az iménti bontandó házikó. Egy filmforgatásra még majdnem jó lenne (csak a szilikátot kéne kivenni a tető alátámasztásból, és vidéki 1950-es évek).
Jah és ebbe belevettem azt is, hogy Kossuth Lajos lova egyszer pont azon a telken legelt, Örkény István pedig még a nevét is adta a településhez -
válasz
KROK640 #3951 üzenetére
Üres telek Örkényben: 6.5M Ft.
Ebből kiindulva lehet számolgatni, bontási ktg + saját munka költségelszámolása, tovább lakási költség máshol...
Az biztos, hogy az objektum a bontásérettség iskolapéldája, ilyet max akkor restaurálunk, ha macedóniai Nagy Sándor majd II. Szulejmán használta nyaralónak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3950 üzenetére
Hát ez az.
Az első képen rögtön láttam, hogy fel van vizesedve, és tele van repedéssel az anmúgy süllyedő ház.
A második kép ebben megerősített, illetve, hogy az egész tetőt nulláról újra kéne építeni... már ha az alatta lévő jó lenne. Valamint, hogy jó ideje lakatlan, lásd bedeszkázott ablak, és nyakig érő gaz.
A haramdik kép egy az egyben nagy szüleim házát idézi, az 1909-ben épült, de az 1994-ben majd 2024-ben is nagyon komoly átalakításon/modernizáláson esett át, ez meg itt nem.Egyébként 8,5Milláért a világ végén egy telek, bontandó rommal, és sok szeméttel ... Ez tényleg, ha nem is negatív, de erősen nullához közelít.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3939 üzenetére
Nagyon divat most ez, hogy a török oldalon mindenféle luxus ingatlanokat mutogatnak aránylag aprópénzért. A fele átverés, a másik fele meg tiszta vagyonmentés pl oroszoknak. Oroszok közt vannak olyanok akik az új török oldali lakóparkokban konkrétan ötössével veszik a villákat/lakásokat úgy, hogy sokszor meg se nézik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3937 üzenetére
Talán ez az egyik oka annak, hogy a mai fiatalok már pályakezdőként is 4-500 ezres netto fizukat képzelnek el maguknak (mondjuk joggal).
Itt keleten a netto 700K-s havi jövedelemnek csak a felső pár %-nak van meg, Pesten talán jóval szélesebb ez a réteg, de még mindig nem a "köznép" szintje.
"Anya" meg nem eshet ki gyerekszülés miatt, mert akkor tönkremennek, így 40 évesen majd még nem akar gyereket, aztán egyszercsak azon kapják magukat, hogy nagyszülő korú szülők, ha egyáltalán van gyerek.
-
KROK640
nagyúr
"nehogymár ugyan annyi legyen, mint a másik (és ez jogos valahol)" - pontosan, én magam is így vagyok a sajátommal, hogy a fejemben anynival növekszik az értéke mint a környékbelieknek. Nem mintha árulnám ...
Jah, sok éve egyszercsak úgy a semmiből megjelent egy fiatal pár. Becsengetettek és közölték, hogy azonnal KPban itt van 28 Milla, ha eladom nekik a házat (a pénzt persze nem láttam, de tegyük fel így van). Mondtam nekik, hogy egy nem akarok elköltözni, kettő, adjanak pár percet, míg megnézem mennyire korrekt ez az ár (persze nem engedtem be őket, pedig jól szituáltnak tűntek).
Akkor láttam, hogy ezen a környéken az ilyen házak 38-45Milla körül mennek. Szóval már azzal mentem ki, hogy ennyiért én is azonnal megvenném, sok sikert nekik a szomszédokkal. Mivel azóta is az összes szomszédom ugyanaz, túl sok sikerrel nem járhattak.ha a szomszéd azt mondja, hogy az ő háza 130 Milla, akkor az enyém is minimum 125 ... Sőt, ha a szembe szomszéd mond 130-at, akkor én 180-at
-
Ebben a FB csoportban szoktam vidéki ingatlan ügyben kibicelni, bár nem néztem rájuk az elmúlt pár héten, gyanús, hogy mai dátummal rengeteg hirdetés került fel.
Az árak persze tipikusan a reális érték 2-3xosa, és nem ritka a március-áprilisi hirdetés reposztja. Puding próbája az evés, meglássuk, mennyi ilyen újraposztolt hirdetés marad őszig. -
-
hobizoli
nagyúr
-
-
opr
nagyúr
válasz
t72killer #3939 üzenetére
Persze, de itt most a tipikus első ingatlanos, otthon elő, fiatal népekről van szó. Az meg, ha eddig nem ment, jóeséllyel ez után se fog, csak ha tényleg nincs más választása.
Nameg most a kérdés az, hogy milyen hatása lesz ennek a hazai ingatlanpiacra. Első házas, otthon elő fiatal meg nem fog Görög meg Olaszországban nézelődni. -
"Mert hol venne?" - nyilván nem mindenki, de egyre növekszik a külföldön ingatlant vásárló magyarok száma - ez is közvetve az állami ingynehiteles marhaságokból: felverték otthon az ingatlanárakat, így egy pesti lakás árából most elmegy Görög, Spanyol, stb lakásárakat felverni. Konkrétan magyar ingatlanosok tolják már legálisan és átverősen is. (utóbbit pl ciprussal kapcsolatban most is nyomják, valami kecskeméti illetőségű fazon a linkelt eset után írt rám facebookon, hogy érdekelnek-e a Török oldalon ingatlanok. Marhajó...)
-
opr
nagyúr
válasz
hobizoli #3937 üzenetére
Nekem 45 milla hitel, 25 év, 3% kamatra 230k körül jött ki havonta. Mert hol venne? Ha valaki Magyarországon akar élni, pont leszarja, hogy máshol mennyi a micsoda.
Ha valaki egyedül van, minek lőne 100 millás ingatlanra? 5-700k nettó meg még Debrecenben is sima ügy egy normális szakmával ma már, nemhogy mondjuk Budapesten. Mindjárt jön Krok és elmondja, hogy 300k felett Debrecenben csak a nerlovagok keresnek, de most beszéltem itt élő arcokkal, nettó baromság, egyikük se keres nettó 450 alatt, akinek van szakmája is, az meg simán felette. Ha meg ketten keresnek, általában elég közel vannak a nettó havi 1 millához.
Persze, nem reprezentatív mérce, mert ezek csak az én ismerőseim, de nem programozó - jogász - könyvelő vonalon, hanem villanyszerelő, festő, autószerelő, ilyesmi szakmákról beszélgetünk.
Van is köztük, aki már most dörzsöli a tenyerét, várja a banki ajánlatokat, még az előtt ugrani akar, hogy kapcsol a piac és megkezdődik az agyatlan drágulás.Azaz inkább fizet 200k-t hitelben a saját kis paneljére (neki ez a matek jött ki, igaz nem minimális induló és nem 50 millányi hitel), mint most 230k-t egy olyanra, amit még az építés évében bútoroztak be, aztán úgy maradt azóta is...
-
hobizoli
nagyúr
mondjuk aki ennyit ki tud fizetni az miert itthon vesz barmit...?
50 millionak 3%s kamatnal is 280-290k a havi torlesztoje
ha ennel dragabbat akarna venni es a tobbit ez felett rendes piaci alapon kapja, akkor havi ~350-400k-val fog torleszteni?
+rezsi, meg azonkivul meg talan kajalnia is kene vmit
szerinted az mennyi embernek van meg itt?
lakossag par %-anak
ehhez legalabb kell netto 700k-s jovedelmet igazolni a bank fele
ha meg anya keresete kiesik a gyerekeszules miatt, akkor addig mibol kohogik...? -
opr
nagyúr
Gulyás Gergely ismertette a szeptembertől igényelhető új, 3 százalékos államilag támogatott lakáshitel-program részleteit. Maximum 50 millió forintot, 10 százalékos önrésszel, legfeljebb 25 éves futamidőre igényelhet majd az, akinek legalább 2 éve van TB-je Magyarországon, nincs és nem volt 50 százaléknál nagyobb részesedése lakóingatlanban. A hitelt maximum 100 millió forintot érő ingatlanra, legfeljebb 1,5 milliós négyzetméterárra lehet megkapni."
Tehát akkor innentől a 1,5 millás m² ár a standard, illetve egészen 100 milliós ingatlan árakig biztosan lesz erős emelkedés. Pláne, hogy 100%, hogy pár héten belül megjelennek a kombi hitel ajánlatok, ahol 50 milla ilyen hitel, a maradék meg hagyományos. És 10 milla önrész. Így már viszont ez nem csak a panelekbe fog nagyot rúgni, hanem az olcsóbb (60 milla körüli) kertesházakon is emelni fog egy szépet.
Meglátjuk. -
opr
nagyúr
válasz
t72killer #3933 üzenetére
Jah, pontosan így. Aztán meg mikor a fiataloknak lehetetlen ingatlanhoz jutni, csökken a népesség, a milliárdos politikusok meg nem értik, mi van...
Krok: igen, én is ezért néztem meg. 5 millát azért nem lehetetlen összekuporgatni még ma sem, szvsz sok embernek, aki amúgy is ingatlanra akart lőni, már simán van ennyi lerakva, konkrétan MOST. Simán látok a dologban egy akkora keresletnövekedést, hogy (ahol van munka, amiből lehet fizetni a hitelt) minimum 5-10 millióval megdobja az árakat a 30-50 milliós sávban. Ami ugye megdobja az árakat az 50-70 milliós sávban is, mert nehogymár ugyan annyi legyen, mint a másik (és ez jogos valahol). Kérdés, hol fullad ez ki egyáltalán, meg hogy vidéken mit fog okozni. Mert ez simán jelenthet még egy falusi elvándorlási kört is, ha más nem, a relative fiatalok körében (mondjuk 35 alatt).
Nagyon, de nagyon kíváncsi leszek rá, mi lesz. Max egy hónap és meglátjuk szvsz. -
válasz
KROK640 #3928 üzenetére
Az IT szektor kisiklása után vesztettem el teljesen abban a hitemet, hogy xy ezer €/$/£-t perkálj ki, ülj le 2-3-5évet és MAJD TALÁN lesz valami, amiből megélsz. Ez volt még egy utolsó olyan terület, ami a nagy klasszik 70-80as évek könnyű belépős létbiztonságát nyújtotta a dolgozónak (a "plebs"-hez képest csillagászatinak tűnő számokkal), de persze vége.
#3932: politika: amit csak lehet, belefújnak az ingatlanlufiba, növelik a következő kormányzat költségeit és kötöttségeit. A Petiék helyében eleve ellenkampányt hirdetnék az állam és állampolgárok eladósítása ellen (nem figyeltem, mennyire téma ez náluk), azt hangsúlyozva, hogy az állítólag segítendő osztályok helyzetét ezek csak rontják. Persze nehéz ügy, mert
#1: Európai viszonylatban még mindíg olcsó a magyar ingatlanok 60-80%a, ha nem akarunk spéci külföldiek vásárlását blokkoló intézkedéseket hozni, akkor a piac is megoldja az áremelést
#2: a gengszterváltás óta szinte minden kormányzat ingatlanlufikon keresztül élénkítette a gazdaságot + ez nyugaton is bevált módszer. Igen nehéz dolog lejönni a szerről és persze óriási gazdasági válsággal jár, ha olyan intézkedéseket hozunk, aminek eredményeképp pl visszontlátjuk a ~2015-16 körüli kb reális árszinteket. -
opr
nagyúr
Most néztem meg kíváncsiságból.
Ezzel az új hitellel havi 30-60k-val olcsóbb a törlesztője, mint a bérleti díja ugyan annak a lakásnak Debrecen, Budapest vonalon.
Ez akkorát fog rúgni az ingatlanpiac aljába, hogy a csok is csak nézi... -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3929 üzenetére
Jah, "csak" 370 ezer, és 3-5 hónap, vagyis az én esetemben pl még annyi Pesti albérletet (közelekedéssel, megélhetéssel) is mellé kéne venni.
De annak aki ott él, persze jó lehet, Pesti fizetések mellett nem nagy pénz ez annyira, pláne, ha apu-anyu összedobja. (ne felejtsük pályakezdőről beszélünk) -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3926 üzenetére
"nem tartják megbízható befektetésnek a képzettséget/azzal végzett munkát" ---- egyrészt az amit leírsz (erre még visszatérek) másrészt pl egy rövidebb, ilyen mint Klíma szerelés is hogy néz ki egy pályakezdőnél mondjuk?
Tanulja meg a szakmát, szerezzen jogsit, szerezzen eszközöket és autót, és mindeközben éljen meg valamivel. Nyilván ha otthon lakik és a szülők tartják el / támogatják, akkor ez könnyebb.Vagy itt van az én esetem, több szakmával a zsebemben, nyelvismerettel, több év és több országnyi külföldi munkatapasztalattal, is azt mondom, hogy beülök az iskola padba, ha ettől (akár itthon) érezhetően könnyebb megélhetésem lesz. De nagy baj az, hogy miből élek meg még 5 évig mondjuk egyetemre járok? Mert inflációval felszámolva komoly kezdő tőke kéne.
Mi garantálja, hogy amikor elvégzem az adott szakot, tényleg JÓL FIZETŐ állásom lesz is benne?
Ennyi időt és pénzt már másba is érdemes lehet befektetni. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3925 üzenetére
Leírtam, hogy a munkás hitellel együtt akár erre is költhető. Persze ha van esze akkor nem minimálbéres meló mellett akar kétfelé hitelt törleszteni, bár ahol a szülők aktívan tudnak segíteni, ott szerintem ez is simán járható.
Van egy távolabbi klímás haverom, ő 10+ éve csinálja. Van itt a falu jó részén szép, kétemeletes nagyobbacska kertesház, egy pár éves Merci sedan + a csajnak is is külön autó + munkás autó, és semmin nincs hitel. Van két 5-10 éves gyerek. Évente 1-2szer Kanári szigetek, vagy New York, Florida ilyesmi kiruccanások. Mondjuk ott a csaj családja is eléggé pénzes, szóval így kivülről nehéz megállapítani, hogy ki mennyit is rak(ott) bele a jólétbe.
-
válasz
hobizoli #3925 üzenetére
"csak bele is kell allni es csinalni pont nem keglibe tolnam bele" - itt a bibi. Sokaknak nincs hozzá sütnivalója, mások lusták dolgozni ha már egyszer az ingatlanlufi úgyis emeli a vagyont, megint mások pedig nem tartják megbízható befektetésnek a képzettséget/azzal végzett munkát. És hát az utóbbiban is van valami, számtalan példát láttunk arra már, hogy az embernek csillogó igéretekkel sokszámjegyű fizetéseket villogtatva igértek fényes karriert, "csak" húzzon le 5évet xy suliban : mire diplomázott, mumkahelyek sehol.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3923 üzenetére
mondjuk abbol a munkashitelbol csinalsz egy egyeni vallalkozast, pl villany+klimaszereles
tanfolyamok ara meg felszerszamozni magad, az ki is jon belole
linzingelsz vmi furgont hozzaazzal qrva jol lehet keresni havonta Bp-n, csak bele is kell allni es csinalni
pont nem keglibe tolnam bele
6-7 eve 80k-ert szereltek fel egy klimat (munkadijkent + a szerelekek ezen felul) es az tuti azota sem lett olcsobb
az egesz melo max masfel ora alatt megvanegy nap tudsz vele keresni szezonban 3-400k-t (!), hiszen valszeg nem kizarolag 8-16h kozott fogod csinalni ilyen oraber mellett....
ex-kollgam csinalta meg regebben ugy, hogy 18h-kor vegzett meloban, utana a kornyeken meg feldobott 2 klimat es este 22h-kor mar otthon voltmax nyaralni nem nyaron mesz el 2 hetre, hanem az off szezonban telen, es vmi egzotikumabb helyre, amit a legtobb humanoid max jpg-kent lat hatterkepnek beallitva
manapsag aki "csak klimas" az mar nem csinalhat villanyszerelest is ehhez, szoval amire jon a klima felszerelese a dedikalt kiallasnak ott kell lennie hozza
osztol-tavaszig meg villanyszereles, hoszivattyu-napelem telepites is boven ad eleg melot
ezekre is olyan idopontokat adnak meg, hogyha vki +50-100k-ert vmi ertelmesebb hataridon belul tud jonni es megcsinalni, inkabb siman kifizetik -
KROK640
nagyúr
Ugyanez Debrecenben. Minden köhhintésre, hogy talán esetleg éppensséggel lehetséges, hogy épülhet egy újabb gyár a városban/mellett, rögtön 5%-ot ugranak az árak és albéreletek árai is, még az alapkő letétele előtt! Mintha ezekben a gyárakban amúgy nem minimálbérért hanem mondjuk Luxemburgi fizetésekért lehetne melózni. Aztán amikor meg kijelentik, hogy valami mégse épül meg (lásd CATL második ütem), akkor az semmit sem sem csökkent az árakon. Az ingatlanok már kb Budapesti árban vannak, miközben a megkereshető pénz kb a fele.
Nem véletlen mondtam azt, már pár éve mikor Berlinből hazajöttem, hogy ARÁNYAIBAN NÉZVE (megkereshető pénz/mennyibe kerülnek a dolgok) Debrecen és környéke az EU legdrágább része.
-
KROK640
nagyúr
válasz
dellfanboy #3921 üzenetére
Munkás hitellel kombinálva azt néztem, hogy nulla önerővel akár 44 Milláig is jó lehet az ember, azaz indíthat egy 40+ éves panel lakással akár pályakezdésnek is. Külföldre se kell már menni, maximum nyaralni, de arra meg nm fog telni a két hitel mellett.
-
Dr.Én
veterán
válasz
dellfanboy #3921 üzenetére
Sopron környéke is vicc kategória árak szempontjából.
És árak csak fel felé mennek folyamatosan. -
-
KROK640
nagyúr
Én sem számoltam ki, elfogadom a számaidat. Sőt, az 55 Millás ingatlanhoz, 5milla önrész is elég akár, mivel 10%
Szerintem nem csak a 40Milla és környéke fogja úgy gondolni, hogy akkor "zárkózzunk fel", hanem a kcisit drágábbak is, merthogyha a szomszéd eddig 40 Millás háza már 50, akkor a mi 55 millás házunk is legyen 60-65 ...Gyanítom Debrecenben még rosszabb lesz a helyzet, hiszen minden lélegzetvételre drágulnak az ingatlanok. Most, hogy kiderült nem lesz CATL második ütem, persze egyik lakás se lett olcsóbb, meg egyik albérlet sem
Biztos vagyok benne, hogy sokan fognak vele élni, akár munkás hitellel kombinálva (önrésznek)
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #3917 üzenetére
Ahogy látom, max 50 milla a hitel, minimum 10% önerő. Viszont a kamat kb a fele vagy kevesebb, mint a normál hiteleknek.
Tehát, max hitel, minimum önerő mellett (első házas vásárló, tehát sok ilyen lesz), az úgy néz ki, hogy:
Kb 55.5 millás ingatlan, 5.5 millás önrész.
Ez ha jól tévedek (bevallom, hasracsapás esete történik, lusta vagyok kiszámolni) egy normál hiteles, kb 40 millás ingatlan havi törlesztőjének felel meg.Kíváncsi leszek rá, hirtelen mennyi 40 millás ingatlan (és ez is csak a csok meg stb agyrém miatt) lesz 50 milla pár héten belül. Meg hogy ez végig fog-e gyűrűzni megint az ingatlanpiacon.
Szvsz a 80+ millás kategóriára nem lesz sok hatása, alatta viszont tökön rúghatja a piacot rendesen.Ui2: mivel az infláció bőven több, mint 3%, kb hülye az, aki ezzel nem él, ha amúgy a lehetősége megvan rá.
-
KROK640
nagyúr
Akkor jöhet egy kis ingatlan áremelés?
Megvannak az új kedvezményes lakáshitel első nyertesei -
válasz
KROK640 #3914 üzenetére
Gyakorlatilag tiszta bukta...
Ahogy ez is, a fentihez képest gyíkfing méretű telek 17 misiért a Bakonyban. OK, változatosabb kicsit a tájkép, de ugyanúgy a világ végén van és az életben nem térül meg amit oda épít az ember.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3913 üzenetére
Ha lenne 235 Misim, akkor még mindig meglenne
ezt látva.
"A tó fekvése K-Ny-i irányú" : Ez egy L alakú tónál hogyan értelmezhető?
"A tavat 9 forrás táplálja" : egy darabot nem látok, pontosabban az egyik képen van egy gyanús csatornának tűnő izé, ami beleömlik a tóba, de ennyi.
Némelyik képen látni egy szomszédos tavat is, ami nekem arra utal, hogy installálva van a konkurencia is -
#3912: tény, de azon sakkozni tudó rózsaszíncsőrű fehér holló ingatlanok közé tartozik, amire azt mondanám, hogy tényleg nincs túlárazva.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3911 üzenetére
Tedd azt is hozzá, hogy hacsak nem tud a Merci gyárban elhelyezkedni, vagy magán gazdálkozni, akkor jó nagy sugarú körben nincs semmi munkahely.
Konténerház nem rossz ötlet, de az inkább ideiglenes lakásra való, és a gazdálkodáshoz még kellenek egyéb épületek, és körbekeríteni sem árt.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3909 üzenetére
Azért erre mire felhúzol egy élhető méretű normálisan megépített tanyát (100nm lakóterület, 1-2 melléképület), meg körbekeríted, meg a villanyt is beviszed, tuti járni fogsz majd 50-60 Millánál. És akkor van egy olyan házad ami kocsi nélkül mindentől is messze van.
Szerintem plusz buktató nem kell ide... -
Másfél hektár majorság-besorolású terület az Alföldön, eltakarítandó rom nélkül: 5,5M-ért kb korrekt is az ajánlat, kérdés, mik a buktatók azon kívül ugye, h fel kell húzni rá egy tanyát, mert 99%, hogy lesz...
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3905 üzenetére
Azért a 2-es kép bitang szép.
De a képek egy részén ősz van, egy részén meg nyár. De melyik év?Amúgy ez lesz az
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Egészen különleges társasházat építenek Debrecen belvárosában – látványtervekkel
32 lakás? Miért érzem úgy, hogy egyik sem lesz megfizethető? Vagy hogy ettől nem fognak lejjebb menni a lakás árak?
A végén a Tóciban az 1100 lakást is említi, de valami az súgja mire felépülnek, azok sem lesznek megfizethetőek
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lexus, Toyota topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest