Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71151) bencze válasza ígyvanferi (#71147) üzenetére


bencze
senior tag

Nekem hasonló problémám volt. Mostanában kezdtem el (újra) hordani a Garmint folyamatosan, éjjel is. Decemberben megbetegedtem, szenvedtem 4-5 napot, nem akart elmúlni (felső légúti dolog, nekem ez az achillesem úgy tűnik; próbáltam párszor, hogy nem szedek gyógyszert és 2-3 hétig voltam szarul) kaptam rendes gyógyszereket, antibiotikumot és már 1 nap után éreztem, hogy kevésbé voltam szarul este és elmúlt pár nap alatt nagyjából. Ellenben utána vettem észre, hogy a Garmin szerint még nem vagyok jól. Van ilyen stresszmérője (nem tudom pontosan mit mér, szerintem ez is HRV-ből van), és folyton stresszet mért, éjjel is, amikor meg szinte teljesen kék (nyugis) zóna kellene legyen, valamint a HRV is azt mondta, szar.

Erre gondolok, a 4 heti HRV-m.

A 4 heti "stressz" grafikonom így néz ki. Látszik utolsó napokban milyen szép, visszaesett az érték a grafikonon, és ennek megfelelően a karikák nagyjából kékek. Ez a normális nekem.
Pár hete viszont így nézett ki, ezért is volt megugorva a grafikon (a narancs az az alacsony / magas stressz, a kék a nyugi). Eddig sosem láttam ennyire fura értékeket. Ezek a konkrét napok 1 héttel azutániak, hogy elvileg helyrejöttem (Karácsony előtti héten szedtem gyógyszert, szombat 25. fejeztem be az 5 napos kúrát).

Nem tudom mennyi benne a valódi science, de valami lehet benne. Azért kezdtem el figyelni mert kolléga mondta, hogy nála és feleségénél is rendesen látszott rajta a covid, ehhez hasonlóan.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#71152) ígyvanferi válasza tomcica (#71148) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Sajnos így végül teljesen el is fog maradni már a Hadd-teszt, amire összeállítottál nekem egy felkészülést. Karácsony környékén mindig tolódott, most meg ez a kihagyás okafogyottá tette. Mármint nyilván mostanában is csinálhatok egyet, csak abból pont azt nem fogjuk látni, hogy az előző teszt óta eltelt 9-10 hét milyen eredményt hozott (volna).
Mindegy, most emiatt is alulról kezdek gyorsan újra felépülni, a következő két hétben egyelőre a mennyiséget visszaállítva, meg némi óvatosabb intenzív munkával kiegészítve, aztán február végéig maradnék is az alapozósabb módban. Ezt még mondjuk pontosan nem tudom, hogy lesz, majd böngészem itt a korábbi posztjaid. Aztán meg elkezdem egyrészt az UB-ra, meg a május végi FM-ra a célzott gyorsítást. Elsősorban a FM a cél, az előtt lesz 3 héttel az UB, szóval azt inkább állapotfelmérőnek fogom használni. Valami részcélt azért kitalálok idénre is (volt már 2x15 km 4:00-es átlagra - ez nem jött össze; aztán tavaly a dimbes-dombos első szakaszokon a kora délutáni melegben legyen meg a 15 km/1 óra, annyi kiegészítéssel, hogy ne nullázzam le magam teljesen a későbbi etapra, ahol már nincs szigorú tempó megszabva - ez mondjuk összejött).

Aztán meg újabban ott motoszkál a gondolat a fejemben, hogy csak kellene egy maratont is futni. Ezt lehet idén őszre betervezem. A Runalyze marathon shape ajánlója, amit Péter linkelt, nekem heti 92 km-t irányozna elő, amivel a vo2max alapján prognosztizált 2 óra 59 percre lenne esély. Hát, nemtom, brutál soknak tűnik az átlagosan 50%-kal nagyobb mennyiség. Ráadásul ennek a nagy része nem is gyors munka lenne, tehát ráfordított időben lehet még nagyobb a növekmény. Ez riaszt csak el egyelőre. :(

(#71153) Hi!King válasza bencze (#71151) üzenetére


Hi!King
őstag

Ha beteg vagy, azonos terhelésre magasabb a pulzusod, illetve nyugalmi állapotban is lehet magasabb. De hát ez kihagyás után is igaz valamennyire. Szerintem egy ebből kalkulált mutatóra önmagában nem lehet alapozni, érdekességnek jó, de ez alapján nem érdemes edzést tervezni.

Egyébként Garminnak nem tudom milyen a rendszere, de Corosnál az evolab vagy hogy hívják egy nagyon nagy gyengesége a rendszernek. Kezdve azzal, hogy automatikusan átállítja a pace zónákat az edzések alapján, miközben ugye pont az lenne az értelme az egésznek, hogy te rögzíted a pace és a heart rate zónákat, jó esetben diagnosztika alapján, rossz esetben a becsléseid vagy valamilyen saját felmérés alapján, és ehhez képest tudjon valamit becsülni a rendszer. Pedig egyébként az adatelemzést leszámítva nagyon jó a Coros infrastruktúrája, az app gyors, stabil, jól kezelhető.

(#71154) Hi!King


Hi!King
őstag

Nekem most február 27-ig nem lesz esti egyetem, így addig tudok hosszú futásokkal alapozni. A héten meglesz a 100 km, ma 28-at futottam, jövő héten 30 fölé is akarok menni, olyan 34-35 körülit akarok február végére leghosszabb futásnak. Április 2-án lesz a Kis-Duna Maraton, még nem lehet nevezni, de nevezni fogok, a cél a 3:08-as időm javítása, a 3 óra alatti túl merész cél lenne, tekintve, hogy tavaly sokkal kevesebbet futottam, mint 2021-ben, és ez a felkészülés sem optimális.

(#71155) tomcica válasza ígyvanferi (#71152) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem csinalnek maratoni felkeszulest csak ugy mokabol :N meg akkor se ha 2:5X eredmenyt adna. Nem valo az mindenkinek,es minden elethelyzetben :N
Viszont egy jo FM kondit azert erdemes kiepiteni es fenntartani,abbol kesobb mindket iranyba el lehet indulni: gyorsulni a rovidebb tavokon vagy kitolni es megcelozni a maraton kondit :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#71156) margithid


margithid
veterán

Pega 38 flyeasy 1 db 25k, 2 db 37.5K.
[link]

(#71157) tomcica válasza margithid (#71156) üzenetére


tomcica
Topikgazda

na ez se penz ennyiert :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#71158) sherlock82


sherlock82
senior tag

Nem tudom ti hogy csináljátok, de én képtelen vagyok órában aludni. hason alszom a kezem a fejem környékén szóval esélytelen.
Pedig kíváncsi vagyok mit mutatna egy éjszakai alvás után.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#71159) Studi válasza tomcica (#71145) üzenetére


Studi
addikt

:R :R :R Nagyon köszi, felvésem ezeket! :K

(#71160) Studi válasza margithid (#71156) üzenetére


Studi
addikt

Feles méretek náluk egyáltalán nincsenek? :Y

(#71161) margithid válasza Studi (#71160) üzenetére


margithid
veterán

Nagyon régen láttam feles méreteket sportfactoryn.

(#71162) SirRasor


SirRasor
őstag

Üdv mindenkinek!

Mitől van záptojásba áztatott rothadó borz szaga a futóruhámnak?
Ez a második tél, amit végigfutok és tavaly nem volt egyáltalán büdös.
Ugyanúgy mosom, mint 1 évvel ezelőtt.

Gugli szerint bacik okozzák, de...bacik nem léteztek az elején? 1 éve is ugyanúgy belerohadtam a ruhába 1-1,5 óra alatt...

Make Love not war!

(#71163) Maximum1 válasza SirRasor (#71162) üzenetére


Maximum1
őstag

Fertőtlenítő mosószeradalék.
Gépi mosás: Öntsön 1 kupaknyi (45 ml) mosószeradalékot az öblítő helyett a mosógép öblítőtartályába. Mossa ki a ruhaneműt a szokott módon.

[ Szerkesztve ]

(#71164) tomcica válasza SirRasor (#71162) üzenetére


tomcica
Topikgazda

tegyel egy kis ecetet a vizbe mosasnal...ezt irjak ra

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#71165) jimpo válasza SirRasor (#71162) üzenetére


jimpo
aktív tag

Nem szoktam szagolgatni túlzottan a ruhákat, hazaérkezvén mennek a szárítóra. :DDD

Minden nap futok ~40 percet, van hogy többet. Igaz még mindig csak keveset heti 40-50 km, nem érzem hogy menne több. Így nem erőltetem. :B
Általában heti egy alkalommal mosok mindent, van hogy ritkábban. ;]
Mosni ezekkel szoktam, Nikwax Tech Wash, Holmenkol Textil Wash, Nikwax Basewash. Van amikor mindet összekutyulom... :U

A családi kiszerelés bár hirtelen nagyobb "befektetés", viszont anyagilag olcsóbb hosszútávon. Jobban megéri, mint több kicsit megvenni. :))
Áztatni is szoktam előtte 2-3 órát, oda vagy a speckó mosószer vagy egy teáskanál mosószóda. :K
Öblíteni én csak sima vízben szoktam, legalább 3x. Közben mennek a centrifugába :CIgaz régi darab, de ezzel a cipőt is közel szárazra lehet pörgetni fél óra alatt. :R

Stryd Next Gen

(#71166) jimpo válasza jimpo (#71165) üzenetére


jimpo
aktív tag

Még az lemaradt, hogy a mosószódát minél melegebb vízben kell feloldani. Mert elég darabos, szemcsés szokott lenni. Bár ez is gyártó specifikus. Utána persze a sport ruháknál javasolt 30-40 °C víz hőmérsékletre kell törekedni. Már ha hosszútávra tervez az ember az adott ruhadarabbal. :K

A mosógép öblítő adagolójába én semmit nem tudok tölteni. :O Ez van, legalább látom mi van, mennyire tiszta a mosóvíz. :U
Ja még a ruhákat a következő sorrendben mosom, aláöltöző-felső, sál sapka. Kívül használt felső, kesztyű, nadrág. Végül a zoknikat, esetleg sáros nadrágot.
A gyapjú csősálat is együtt mosom a többivel, elvileg megy gyakorlatilag is van hozzá speciális mosószer. De nem szoktam vele túlzottan foglalkozni. :B

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#71167) Peetta14 válasza Maximum1 (#71163) üzenetére


Peetta14
tag

Én is ajánlom, csak ez vált be. Sima ruhákkal mosom a futó cuccokat, öblítő helyett megy ez.
Btw nekem is így volt, amikor elkezdtem futni, nem éreztem, hogy büdös lenne a ruhám…most mást mondanék :)

(#71168) tisn válasza SirRasor (#71162) üzenetére


tisn
addikt

a szegedi rossz levego :)

nekem nincs ilyen bajom, igaz en szaritogepezem oket.

(#71169) totron


totron
addikt

Adidas Supernova nem +, nem 2, hanem a sima, hátul, a sarkán vertikális Supernova felirattal initiál (egyben számomra utolsó) experimentumokz: kék edition, álombársonyfény anyaghasználat kívül (a termékfotók lókukit nem adnak vissza ebből a tulajdonságából), s legalább ugyanilyen jó tapintás. Tényleg pazar. Kicsit másra számítottam, a sarok- és talpközépi technológia nincs jelen az elülső részben, a tesztekből ez eddig is tudható volt, viszont a gyakorlatban van a kettő (meglét és meglét hiánya) között egy jó nagy kontraszt, így nem annyira adta, azt hittem ez egy értelmesebb, egymást átkötőbb átmenettel valósult meg. Ennek ellenére elhasználtam volna, ha nem lett volna egy sorjás szintnek megfelelő, rücskös a pár egyik tagjában a márkajelzés egyik csíkjának belső felülete. Nonszensz. Először azt hittem, hogy a belső, harántíven felfutó betét oldala irritálja az ott egyébként meglehetősen vékony humánbőrömet, de nem, az egyik Adidas-csík volt a ludas. A többi csík és a pár másik tagjában is az összes csík a fonákja teljesen selymes, hibátlan, ahogy az kell. Nem vártam gyártási hibát egy ilyen kategóriájú cipőtől, még ha az alapnál csak 1 fokkal magasabb is.
Hétszentséges hálódivat van, aki távolról rendel annak csak képek alapján lehetetlen megállapítania a szellőzést/hideg elleni védelem fokát, a tesztek sem feltétlenül térnek ki, hogy mi hol mennyire vékony vagy éppen áteresztő. A hol alatt jelen esetben az orrívi védelem véget érése utáni szakaszt értem, vagyis a külső talpív környezettel/nem nyári külső hőmérséklettel való közvetlen érintkezését nem gondolom túl előremutatónak itt, pocsolya-közel állapotról vagy konkrét pocsolyáról nem is beszélve, de egy általánosan nedves környezetet, ködös időt is megérez az ember benne. A felülső résznél ugyanez a közvetlenség jobban elmegy, talpélnél - közelebb a talajhoz - nem. A felülső részen egyébként nagyobb a védelme ilyen tekintetben.
Bizonyos fokú, érezhető emelés van benne talpívileg, így túlpronálóknak tényleg ajánlható. 24 ezerért megérheti, a fentiek figyelembevételével.

Egy alap Sketchersben mégnagyobb emelést találtam, ami így már ténylegesen stabil cipőként értelmezhető, de a felsőrésze (szürke tónus, szürke-fekete mintás) tipikusan nyári jelleggel készült, így kihagytam, a többévszakos nyerőbb. Keresés folytatódik...

[ Szerkesztve ]

(#71170) TripleB


TripleB
senior tag

Nemsokára megyek a dunakeszi Nike outletbe. Írjak helyzetjelentést? 😃

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#71171) ígyvanferi válasza TripleB (#71170) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Mindenképpen. :K

(#71172) LanyUs válasza tomcica (#71164) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ma közepes nap első km után véletlen találkoztam Papival és az atléta cimbijével, akik szintén futottak. Céltempójuk eleje 05:10, közepe 04:30, vége megint laza. Adta napom volt, ereimben pezsgett a vér, ezért úgy döntöttem kivételesen se lesznek soha kivételek. Elköszöntem Tőlük, jó futást kívántunk. Ők balra, én jobbra, majd megcsináltam a saját kontrollos edzéstervem. Na akkor ennyit a fegyelemről :)

(#71173) tomcica válasza LanyUs (#71172) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Alakulsz :K igy kell ezt

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#71174) TripleB válasza ígyvanferi (#71171) üzenetére


TripleB
senior tag

Tele a féldoboz fal futócipőkkel. Pegasus 37, Superrep, Md runner, React Infinity, Zoom Winflo, FreebRun Trail, Zoom Fly 4

Normál Pegasus 38 shield, ZoomX, Pegasus 37 stb

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#71175) SirRasor


SirRasor
őstag

Köszönöm mindenkinek a hsz-t, veszek a DM-ben ilyen csoda Sanytol fertőtlenítő mosószeradalékot :)
..aztán ha ront az illaton, és ettől még áztatott kocaszaga is lesz, akkor megküldöm egy kis UV-lámpával is ;]

Make Love not war!

(#71176) sherlock82


sherlock82
senior tag

Kipróbáltam ezt az új csodás hengert.
Hát gyerekek nem volt egyerű.
Vádli achilles rész volt a legfájdalmasabb. A többi nem vész.
Ajánlom mindenkinek.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#71177) Chuck Norris válasza SirRasor (#71175) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Én miután futottam megszárogatom őket, aztán mosás előtt az összeset beáztatom ecetes vízbe pár órára. Öblítő helyett is ecetet szoktam rakni, nem sokat mert olyan szagod lesz mint egy uborkának.

(#71178) tomcica válasza Chuck Norris (#71177) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A vege az lesz,hogy ecetes uborkaba fogja aztatni ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#71179) Alg


Alg
veterán

Én a kék flakonos Lenor Sport-ot használom, jóval olcsóbb mint a Holmenkol és társai...

Amúgy kb hetente egyszer mosok spoprt cuccot, 2-3 használatot simán kibírnak büdösödés nélkül (bár néha az aláöltözőt már falhoz lehet támasztani miután megszárad :DDD )

Szerk: tudom milyen jóindulatú a társaság ;] , szóval hozzáteszem: alsónadrág, bringásnadrág persze kivétel, az minden használat után mosva van :P

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#71180) Chuck Norris válasza tomcica (#71178) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

A lényeg, hogy be kell áztatni :) [link]

(#71181) ígyvanferi válasza Chuck Norris (#71180) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Klasszikus. :DDD

(#71174) TripleB: ezek nem igazán mozgatnak meg. :( Bezzeg redditen néha ilyen 70-90 dolláros Vaporflyokról mutogatnak képeket outletből.

[ Szerkesztve ]

(#71182) ígyvanferi válasza bencze (#71151) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Valami science biztos van benne, nemcsak betippeli az értékeket (mégha páran már a csuklós hr mérésről is ezt írják). Nekem csak rövid ideig volt garminom, az alatt az idő alatt beteg nem voltam, viszont a 3. oltást az alatt kaptam. Az majdnem egy napra eléggé hazavágott, amit szépen mutatott is a stresszmérő. Szóval egy betegség lecsengését is adott esetben láthatóvá tehet.

(#71183) norby_42 válasza Alg (#71179) üzenetére


norby_42
aktív tag

Én is kicsapom őket az erkélyre levegőzni.
(Azért komoly dopping, ha gyorsan kell futnod, hogy lehagyd a szagod...)

Eat pasta, run fasta

(#71184) tomcica válasza Chuck Norris (#71180) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DD

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#71185) danielsz válasza TripleB (#71174) üzenetére


danielsz
tag

Nem emlékszel, hogy a Zoom Fly 4 mennyibe kerül?

(#71186) ladybug


ladybug
őstag

Az Asicsnál Winter Sale van.
[link]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#71187) ladybug válasza Alg (#71179) üzenetére


ladybug
őstag

Teljesen egyetértek veled.

A Sodasan is nagyon jó mosószer.
Egyébként alapvetően bármelyik folyékony mosószert lehet használni. A következő alapelveket kell betartani. [link]

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#71188) TripleB válasza danielsz (#71185) üzenetére


TripleB
senior tag

Nem, sajnos. Hívd.fel őket, szerintem segítenek benne. A legtöbb eladó amúgyis beszélgetni jár oda 😃 Egy nadrágot vettem, az durván le volt árazva. Therma-fit -nek viszont nyoma sem volt amit furcsállottam és sajnáltam nagyon. Örülök hogy nem a.közelben lakom, a világ pénzét el tudnám költeni. Kosarascipőből kisebb vagyont halmoztam fel. 😃

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#71189) tisn válasza ladybug (#71187) üzenetére


tisn
addikt

hat elolvastam. ez pont olyan baszakodas, mint a fa cuccot ne rakjunk a mosogatogepbe.
hazaerek, lebaszom a futos/focis/kondi/uszis cuccot, ha eleg sok van indul az eco program, aztan megy a szaritogepbe.

mjad biztos kezzel baszakodom vele, meg kiakasztom szaradni.

(#71190) Maximum1 válasza tisn (#71189) üzenetére


Maximum1
őstag

+1, nem is bírtam végig olvasni, látszik hogy valaki fizetésért írta. :DDD
20 perces öblítő program, kis mosószer és öblítő helyére fertőtlenítő, évek óta így csinálom minden műanyag ruhámmal /technikai/, de majd írok róla egy 2 oldalast :D

(#71191) ígyvanferi válasza tisn (#71189) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Már pedig van benne értelmes tanács bőven. Sőt, a sarokba lebaszom a levetett edzőruhát, egy alkalom után, majd ha elég összegyűjt, rakom a mosógép a lehető legnagyobb f.szkodás, amit lehet csinálni sok szempontból.
Kiöblíteni kézzel én sem szoktam, bár nem hülyeség, és kb. 2 percig tart, viszont kiakasztani kiakasztom és másnap is felveszem vagy akár harmadnap. Persze attól függ, melyik ruhadarabról van szó. De semmi bajom nem lesz tőle, ha kétszer egymás után ugyanabban a pólóban futok, viszont egy rakás fölösleges mosást, meg vegyszert megspórolok.

(#71192) jimpo válasza ígyvanferi (#71191) üzenetére


jimpo
aktív tag

Nyáron én is szemrebbenés nélkül mosok kézzel, bár nem komplikálom túl.
A lényeg úgy is az út porát, kiizzadt sót kidörzsölni, kiöblíteni belőle. :K

Plusz melegben van hogy futás előtt is bevizezem, általában hamar megszárad. Legalább van egy pici hűtés is a futás elején, utána meg úgy sem bírni vízzel a test és ruházat locsolását. :U Főleg ha inni is akarsz valamit közben. :O

Oké azért ne izotóniás, hypotoniás itallal locsolja magát az ember. Bár volt rá példa, hamar rájöttem hogy rossz kulacsot használtam. ;]

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#71193) Peetta14 válasza sherlock82 (#71176) üzenetére


Peetta14
tag

Mondtam, hogy bújj el, mert sírás lesz a vége :DD

10k-ért lőttem egy Garmin pulzuspántot, kár, hogy nem hamarabb, mert rentegegszer volt, hogy nagyon furcsálta
a HRM adatokat, amit az órám mért. Illetve így talán egy évvel kitoltam az óracsere időpontját. Jól gondolom, hogy kevesebbet fogyaszt a bluetooth kapcsolat, mint az órán a pulzus szenszor?

Ma voltam egy városnéző futáson, meglepően sok turista mászkált. 32km, 2:52, 5:22 AVG, átlag pulzus: 136 :Y

(#71194) tisn válasza ígyvanferi (#71191) üzenetére


tisn
addikt

amibe beleizzadtam azt nem veszem fel ujra. kb. 20 eves korom ota alap igenyszint...
semmi baja nem lesz, ha all kicsit a mosogep mellett/mosogepben.

legkesobb 2 nap alatt sorra kerul, mert addigra osszegyulik eleg cucc.

nincs szaritom, el vannak rakva, majd biztos eloveszem, hogy kellemes izzadsagszagot szagolgassak az egesz lakasban :)

mosogep, szaritogep elbirja.

(#71195) TripleB válasza Peetta14 (#71193) üzenetére


TripleB
senior tag

Az szép, mindkettő!👍
Pánt.annyiért engem is.érdekelne.🙂

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#71196) ladybug válasza tisn (#71194) üzenetére


ladybug
őstag

A sportruházat szárításához kifejezetten ellenzik a szárítógépet. Tönkreteszi a szálakat és ezáltal elveszti az anyag a rugalmasságát.

De tégy úgy, ahogy jónak látod.

Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

(#71197) Studi


Studi
addikt

Szolgálati közlemény: Dunakeszi Nike-ba benéztem én is, cipőből nem láttam annyira vonzót, a 37-es Pegák vannak 32e-30%-ért. Viszont van Nike Aerolayer Vest, szürke színben. 7,5k-ért van kitéve, de a kassza erre is vitte a 30%-ot, így 5 250 volt.

(#71198) ígyvanferi válasza Peetta14 (#71193) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Igen, tapasztalatom szerint valamivel kevesebbet fogyaszt az óra, ha övvel megyek.

Azt esetleg lehet tudni, hogy a garmin connect honnan veszi a szintemelkedést? Áttöltve egy edzést fit fájlból, strava, coros, runalyze nagyjából megegyező értéket mutat, míg a garmin jóval többet. Ez mitől lehet vajon? Strava egyébként pontosan átveszi az óra által rögzítettet, tehát amit a coros appban látok, a runalyze valamiért egy kicsit eltér általában, de a connect egész mást mutat. (4, meg 10 m helyett 50-et, 560 vagy 600 m helyett 750-et, kb. mindig jelentősen többet)

[ Szerkesztve ]

(#71199) Peetta14 válasza TripleB (#71195) üzenetére


Peetta14
tag

Használtan, futás adok veszek csoportból jött.

Futócucc megy nálam a szárítógépbe, kivéve a vízálló cuccok, kabátok. Nem vettem észre semmilyen romlást rajtuk. De vettem ősszel egy Odlo hosszú “nadrágot”, amit imádok. Tök vékony, de mínusz 1-2 fokban is volt rajtam, és elvoltam benne. Egyetlen drágább holmim (kb 15k volt lealciózva), erre az egyik varrás kezd elengedni a fenéknél. Lidl 4k Ft nadrágok 3 éve bírják…

(#71200) tomcica


tomcica
Topikgazda

[link]
egy kis Walmsley

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.