Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68251) Chuck Norris válasza HKorn (#68244) üzenetére


Chuck Norris
senior tag

Szerintem az a lényeg, hogy legyen kiszárítva használat után a cső meg a szopó is, akkor nem penészedik be, néha nem árt időnként átöblíteni az egészet ecettel. Azért nem ajánlott bele mást tölteni mert átveszi az ízét, ettől függetlenül én szoktam látni, hogy öntenek bele mindenfélét.
Arra figyeljél még, hogy télen be tud fagyni a cső, ha iszol belőle akkor utána fújjál vissza bele levegőt.

(#68252) bencze válasza Agony (#68248) üzenetére


bencze
senior tag

Én őszintén versenyen úgy vagyok, hogy ott adnak valamit és még észben sem kell tartani az időzítést, elég rendszeresen van a frissítés. Nekem bejött a banán, könnyű lenyelni nem kell sokat tökölni. Egy budapesti nyári maratonon jártam meg, adtak valami szponzoros csoda energiaszelet féleséget, na az úgy ahogy van ragadt a szájpadlásomra meg mindenfelé, borzasztó volt. :)
Én amúgy azon nagyon ritka alkalmakkor amikor valamit akarok használni (25km-ig nem igazán kell semmi jó időben, persze ha nagy meleg van akkor vizet nem árt) Decathlonos gélt próbáltam, nem volt undorító, teljesen megfelelt. Ha tippelnem kellene akkor valószínű az olcsóbbak között van. Amikor másodszor kerestem már nem volt olyan (ez a legnagyobb baj :( ).
Jártam meg versenyes izóval, valamelyik UB-n vagy UTT-n ittam mert meleg volt és nehezen ment és tiszta beteg lettem órákra, nem tudtam mitől de aztán gondoltam próba szerencse, ittam kólát (amit amúgy nem szoktam) és helyrehozta, szép lassan rendben lettem félóra alatt.

@-Pepe-
De nekem csodát sosem tett az ilyesmi, inkább megelőzés miatt használok nagy ritkán pl maratonra készülve, nagyon hosszú futásnál. Semmiféle robbanást nem éreztem soha, elmenő erőt azt igen néhányszor, azért is szoktam vinni valamit ha 30km vagy többet futok. Nem tudom mit futsz és valószínű mindannyiunk szervezete kicsit más, de tudtomal az a könnyű, hosszú futások lényege, hogy többek között növeli az energiatárolási képességet (mitokondria), izomrostok vérellátását meg hasonlók ami hozzásegít, hogy hatékonyabban és hosszabb ideig mehessünk. Kínlódni nem kell, de ezért jó, ha az ember a komfort határáig terjedő futásokat menet közbeni energiapótlás nélkül teljesíti mert azzal is tanulja a szerevzet, hogy raktározzon többet. Pl ha neked a 15 oké a 20 már szar kaja nélkül akkor fuss 18-20-akat hétvégén nyugodtan, de ugyanígy 25-tel ne kínozd magad mert az nyilván túl szar és nincs értelm :) majd 2 hónap múlva esélyesen jobban fog menni.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#68253) Agony válasza bencze (#68252) üzenetére


Agony
aktív tag

Amig jártam versenyekre eleinte én is úgy voltam vele, hogy benne van a nevezési díjban, de aztán egy Budapest Night Run -on, megettem valami (szintén esemény szponzor.. talán Biotech?!) gélt vagy energiaszeletet és a 18. kilómétertől, többet dolgozott a záróizmom minta lábaim. ;]

Végtelen kellemetlen volt, főleg a finish után instant toi-toit találni, úgyhogy akkor le is szoktam a versenyen frissítésről. Viszem szépen a 2-3 saját gélt, asztalról meg csak sima víz, aztán nagy baj nem lehet. :K

Start with a whisper, end with a scream!

(#68254) inf3rno válasza Agony (#68253) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én az ilyenekkel vigyázok, gyümölcsöt, olajbogyót szoktam enni meg vizet inni. Még isot sem nagyon, bár néha kell. Minden más csak hozott lehet, mert azt tudom, hogy működik. Egyszer már én is megszívtam így, mondjuk akkor étteremben ettem előtte kacsát, aztán a hatásából gondolom, hogy nem aznap készülhetett. A koffeinnel érdemes még vigyázni, aki nem szokta meg, a gélekben és a kólában is szokott lenni, illetve az édesítőszerekkel, mint a xilit.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68255) sherlock82 válasza -Pepe- (#68246) üzenetére


sherlock82
senior tag

Ismerős, nekem azt kiabálták egyszer h fussál még lehetsz első, :(

Mikor bicajozok, akkor kérdezik, hogy nem fázol ?
Válasz :

Ha nem állok meg hülye kérdésekre válaszolni akkor nem.

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#68256) tomcica válasza jimpo (#68225) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Keressek valami szegedi postacimet,ahova tudod kuldeni,vagy osszeszedsz egy autonyi FORUMTARSAT es lejottok egyik vasarnapi edzesre? Utobbi esetben attehetjuk 9:00-ra az edzest es kombinalhatunk egy kozos minitalit ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68257) tomcica válasza -Pepe- (#68249) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Probalj elektrolitokat potolni (magnezium,kalcium,kalium,natrium) es nezd meg,hogy ez lesz-e a gond. Az izom osszerandulashoz ha megbomlik ez az egyensuly,akkor kepes ilyen halott lab feelinget adni.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68258) archie17 válasza inf3rno (#68254) üzenetére


archie17
tag

Valaki csinált amúgy már valami házi frissítést mondjuk egy önellátó, több órás futásra? Ilyen 4-6 órányi terep mókára gondolok.
Az iso-t már sikerült helyettesítenem (régebben írtam itt receptet), de a kajával bajban vagyok. Se ezek a gélek, se a müzliszeletek annyira nem tetszenek, de jobb híján ezeket használom. Valami viszonylag környezetbarát, egészséges alternatívát keresek, amit otthon összeraksz. Lehetőleg porciózható, nem olvad szét a melegben, nem romlik meg.

Egyszer csináltam ilyen házi "müzli" szeletet (magvak, aszalványok mézzel nyakonöntve egy tepsiben, és egybesütve), azt lehetett törni és elállt, de nem volt annyira ideális.

(#68259) tomcica válasza archie17 (#68258) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mi szoktunk a kozos edzesre a padra kesziteni bananokat,aszalt fuget,datolyat,mazsolat stb.
Volt hogy keszitett valaki mezes hazi muzlit is :K
Ez inkabb a 20km+ edzeseknel van csak,vagy amikor volt napi 2db durva edzes,na olyankor fontos hogy a delelotti edzesnel ne uruljonek le a raktarak,mert a delutaninal gond lehet :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68260) -Pepe-


-Pepe-
tag

Köszönöm mindenkinek a tanácsot!
Az iso italt megpróbálom, hátha bejön.

Run fasta, eat cipőpaszta

(#68261) inf3rno válasza archie17 (#68258) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A sushi rizs és az apróra vágott sós füstölt szalonna, amit érdemes megpróbálni, ha ennyire hosszúra mész, vagy ha vegán, akkor szalonna helyett zöld olajbogyó. Jobb lecsökkenteni a rostosakat, mert egy bizonyos mennyiség felett végigmegy rajtad félig emésztetlenül. A banánnal és az aszalt király datolyával is volt már, hogy így jártam. A friss alma, mandarin, citrom, egész jók szoktak lenni kis mennyiségben. Ha választani kell, akkor gyümölcsnek az alma a legjobb szerintem, olyan 2 óránként 1 darab elosztva fél órákra, a citromlé meg mehet az italba. Nekem ennyi a tapasztalatom, de ritkán megyek hosszúra. Még ami esetleg jó lehet, ha iso helyett a szőlőcukrot választod. A fruktóz nehezebben szívódik fel és hasznosul, mint a glükóz. Viszont ha ilyen cukrosakat akarsz, akkor fontos, hogy ne legyen gyulladásod, mert akkor kontraproduktív, ha pl. belobbanik tőle az ínyed vagy a bélgyulladásod. Az alacsony rosttartalmú rizs azért jó, mert ugyanúgy glükóz, csak elnyújtottabban szívódik fel. Porciózni nem tudom hogyan érdemes, én csak zacskóba vagy kis dobozba rakom, ha házilag frissítek aztán megállok fél percre. Ha nincs pergősre főzve, hanem csomókban lehet enni, mint a keletiek, akkor teljesen jó.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68262) inf3rno válasza inf3rno (#68261) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Így belegondolva van ezer féle rizs golyó. Legközelebb megpróbálok valami ilyesmit, aztán megvan oldva a porciózás kérdése is. [link] [link] Amire érdemes figyelni, hogy a hosszúszemű rizs kevésbé jó, mint a sushi rizs vagy az arborio rizottó rizs mert magasabb a rost tartalma, illetve, hogy a víz aránya térfogatra valahol 2.5:1 körül legyen fedővel főzve és ne pirítsuk olajban, nehogy pergős legyen. Valaki mossa is, nem értem miért, oda talán 2:1 a jó víz arány, vagy valahol a kettő között. A lisztes gőzgombócok még a nagy kedvenceim, de sosem gondolkodtam el rajta, hogy frissítésre is jók lehetnek.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68263) norby_42 válasza archie17 (#68258) üzenetére


norby_42
aktív tag

Esetleg aszalványok, magok? Diákcsemege néven kapni zacskózva is.
A legfinomabb frissítés, amit rendezvényen voltam, az szárított sonka volt aszalt sárgabarackkal. A legrosszabb meg enyhén fagyott Haribo, azok a macik majdnem megöltek, jó sokáig küzdöttek az életükért. De nem köptem ki, fizettem érte :)

Holnapra jó hosszú van tervben, de szerintem elég lesz a gyümölcsszelet+gél. Meg útba esik egy réteses, ha elkészülök, akkor ott tolok valami túrós-barackosat kólával.

Eat pasta, run fasta

(#68264) Studi válasza norby_42 (#68263) üzenetére


Studi
addikt

Jah, ha már frissítés, elzárták a margitszigeti csapokat. Legalábbis a parkoló mellettit tuti. Én meg számítottam rá, 17 km után, még jó, hogy csak a fogam közé vettem a sótabit, nem dobtam be a számba... :DDD Jön a vízcipelés korszaka... :(

(#68265) archie17 válasza inf3rno (#68262) üzenetére


archie17
tag

hmm ez a rizsgolyó jól hangzik, ha egyben marad, akkor jól adagolható, és lehet sós meg édes variánst is csinálni.

Iso kérdést lefedtem a fél narancs+ fél citrom leve, gyömbér, só, méz házi itallal, az szuperül működik, bár ugye ebből amennyit csinálok, annyi van, nincs menet közben kék kútnál újrakeverés, mint a por állagú iso-nál. A kaja a nagyobbik problémám, nem találtam még meg a szent grált. Utánajárok, köszi a tippet :)

(#68266) jimpo válasza tomcica (#68256) üzenetére


jimpo
aktív tag

Személyesen jobb lenne. Akkor oda lehetne csapkodni a heréket is. ;] :C
Persze ehhez egyedül kevés vagyok, se autóm se jogsim. :B
Továbbá nekem Nov 13.-a és Dec 11.-e játszik, a többin dolgozok sajnos. Esetleg Év végén. :))

Azt mondjuk nem tudom mekkora készlettel jelenik meg az új Stryd, jó lenne nem kütyü nélkül maradni. Ugyanis nem rendeltem elő, fizu meg majd 4.én valószínűleg este. :U

Stryd Next Gen

(#68267) inf3rno válasza norby_42 (#68263) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A zselé jó ötlet, állítólag az aldisnak olyan az íze, mint 3o éve vagy ahhoz hasonló. A gumi maci szerintem nem az igazi, sokat kell rágni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#68268) bencze válasza Agony (#68253) üzenetére


bencze
senior tag

Ebből szerintem nem feltétlen az a tanulság, hogy rendes rendezvényre is cipelni kell mindent, hanem az, hogy ilyen műételt ne egyen az ember ismeretlenül. Még sosem tapasztaltam, hogy ne lett volna gyümölcs meg sós ropi meg ilyen normál cuccok, abból nem kéne meglepetés legyen. Nekem a gélezés meg cipekedés akkora macera, hogy olyan alkalomra tartogatom főleg ha mondjuk hosszú terepre megyek ahol nincs frissítés (olyanra mondjuk nem megyek de ha mennék), ahová úgyis viszek hátizsákot - ami azt is jelenti, nem akarok normál tempót futni, mert cókmókkal irtó szar...

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#68269) tomcica válasza jimpo (#68266) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem surgos ez,nem is tudom milyen iranybol jonnel,kik is vannak a forumrol a kozeledben?! Jo lenne egy kozos edzes :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68270) mark939


mark939
csendes tag

Sikerült egy jófajta 400/400-at nyomnom így reggel, igaz csak 10 km-en csináltam, de rendest odavertem a heréket, a felétől minden gyors után pokolba kívántam az életem. :DDD Sikerült is egy 180-as max pulzust összehozni, a gyorsak olyan ~4:00-re jöttek ki átlagban a lassúak pedig ~4.55-re.
A cél hogy közelebb hozzam a két átlagot egymáshoz, bár többet kell 400-on taposnom, inkább 1000-en szoktam gyakorolni, de jó ez a változatosság : :U

Másrészt már futás kezdeténél ledobtam a láncot, szokatlanul sok futó volt az útvonalamon, alkalmanként max. 1 fővel szoktam találkozni, na most 3-an voltak, de nem is ez volt amin kiakadtam. Oké oké, 10 fok alatt volt, meg köd meg pára, de nemár, hogy hosszú nadrág, kabát, sapka és kesztyűben fussunk. El nem tudom képzelni, hogy bírták ki, :F Én meg rövidnadrág plusz pólóban romboltam. :DDD

[ Szerkesztve ]

Földön kívüli intelligencia? Először a Földön találjunk valamit!

(#68271) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Futást nem tudok hozni, ezek sajnos nem azok a napok :(

Csak bedobom, érdemes lehet körülnézni Zalando-n, akad egy-két egész jó vétel (45-ös méretet néztem, pl. Pega Trail4, Infinity run, Solar boost, Inov-8 260 - ezek már így is egész jó fogásnak tűnnek, de megy rájuk ma még további 15%.

Hátha találtok valamit.

(#68272) tomcica válasza mark939 (#68270) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Mas az intenzitas ;) amugy en se tudom mit fognak felvenni,amikor esetleg tel is lesz :U szekrenyt?
Kell a 200/400-as resztav,mert egesz mas mozgasformat tudsz gyakorolni,amivel majd a hosszu tempodra is kihatsz (kozvetetten). :K
Amig allsz ra ezekre a rovidebbekre,addig nyugodtan szabad lassabban a pihenot akar 5:30ig is kimehet.Kesobb a gyors fix,a pihenot meg kezded szepen gyrsitani ide 4:55 kornyekere

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68273) tomcica válasza Peterhappy (#68271) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Apropo cipo,vasarnap feldobta a helyi webshop h utols 40-es NB Rebel 2 rozsaszin van meg, 60euro szallitassal. Lecsaptam ra,epp most fogyott el a regi teljesen,jo sok gyors km-t birt ki,es utan ameg lazara is tudtam hasznalni 1000km+ biztos van benne :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68274) LanyUs válasza mark939 (#68270) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ugyanez csak közel 12km, mert messzebb a pálya!
Comegetsame írta, hogy motiváló ha mozgunk :R Ez a gondolat nekem nagyon tetszett.
Szóvala babakocsival ment a résztáv 400m/200m. Adta rendesen a reggeli kakaós csiga :)
Aztán a harmadik résztávnal úgy lihegtem, mint a gőzös nyelgazzal emelkedőn felfelé :) Mintha körülöttem Mindenki le akart volna előzni és verseny van :D Aztán visszavettem. Szép volt a Tiéd :R

(#68275) Peterhappy válasza Fred23 (#68233) üzenetére


Peterhappy
őstag

Jobbulást, kitartást, ne siettesd a visszatérést, várunk vissza! ;)

(#68276) stefyY


stefyY
őstag

Mintha dicsértétek volna ezt a cipőt... :)

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#68277) Peterhappy válasza stefyY (#68276) üzenetére


Peterhappy
őstag

Picivel olcsóbban volt hétvégén az AY-n, míg le nem rabolták, én nem mertem bevállalni, de Feleségemnek lőttem egyet, mert a női viszont nevetséges áron volt (12.400,-) - bár félő, hogy túl nagy lesz rá.
Én egy Puma Magnify Nitro Surge-t lőttem 22k-ért, bár inkább csak kíváncsiságból, szerintem megy vissza - csak gondoltam ha már jön a másik cipő, próbaképp melléteszem.

(#68278) #76500480


#76500480
törölt tag

Erre futotta [kép] Az idő rendben a jelenlegi állapotokhoz képest, szombaton a 28km 4:38’ (2h10p edzés). Ez a köd rendesen odavert hajnaltájt. :(( Fekete pólórol nem tudtam eldönteni, hogy izzadság vagy kinti nedvesség :C 10. nap

[ Szerkesztve ]

(#68279) Agony válasza #76500480 (#68278) üzenetére


Agony
aktív tag

Nem tudom, nálam pont fordítva van... már alig vártam, hogy sötétben futhassak, a köd már csak extra mellé. :P Ahogy kiérek a városból és nincs semmi fény, csak a fejlámpa, valamiért baromi hangulatos. :U

Nekem is hosszú futás (100 perc) volt a menü... ebből 80 perc laktátküszöb alatt kicsivel (173 BPM -5), 20 perc pedig laktát küszöb felett kicsivel (173 BPM +5). Végre kezd hasonlítani a forma a tavaszihoz, legalábbis ami az állóképességet és a hosszú futást illeti, aztán remélem hamarosan a 3:50 alatti rész is elkezd felépülni. :K

Start with a whisper, end with a scream!

(#68280) tisn válasza Fred23 (#68233) üzenetére


tisn
addikt

fosul nez ki, jobbulast :(
nagy kar a fociert :(

(#68281) stefyY válasza Agony (#68279) üzenetére


stefyY
őstag

Ez gyönyörű, csorog a nyálam... ;) :DDD :R

[ Szerkesztve ]

"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."

(#68282) norby_42


norby_42
aktív tag

Elmentem én is futni kicsit, egész rendes lett az október...

Eat pasta, run fasta

(#68283) tomcica válasza Agony (#68279) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:Y korrekt menet volt ez

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68284) Zozo0525


Zozo0525
őstag

norby_42, Agony, gratulálok. :R

(#68285) Agony válasza tomcica (#68283) üzenetére


Agony
aktív tag

Meglepően könnyűnek érződött és gyorsan lepörgött. A LT küszöb alatti résszel elégedett vagyok. Viszont amikor váltani kellett 175-180 BPM-re, ott azért nagyobb gyorsulást vártam, mondjuk úgy 3:45-3:50 közé, de a 3:50 alatti zóna nem sok ingert kapott az elmúlt ~2 hónapban, úgyhogy várható volt a visszaesés.... majd alakul! :K

Az mindenesetre biztató, hogy a februári 3:53@172 BPM (30K), kezd lőtávolba kerülni ezzel a 3:56@171 BPM-el. Már csak pár másodperc hiányzik, aztán a 3:40-3:50 közötti részt kell masszírozni, hogy a félmaratoni tempó is a helyére kerüljön, aztán már nagyon bízok benne, hogy 2023 végre egy tiszta év lesz sz*pásoktól mentesen. :U

Start with a whisper, end with a scream!

(#68286) Peterhappy válasza norby_42 (#68282) üzenetére


Peterhappy
őstag

:Y
+Agony: gratula mindkettotoknek :R

(#68287) emvy válasza Agony (#68279) üzenetére


emvy
nagyúr

Gyönyörű, hogy ilyen egyenletes tempót mentél.

while (!sleep) sheep++;

(#68288) emvy válasza norby_42 (#68282) üzenetére


emvy
nagyúr

Emellé pár burger lemegy :)

while (!sleep) sheep++;

(#68289) tibcsiworld


tibcsiworld
aktív tag

Sziasztok.

2 hónapot kihagytam a fórumon. Most viszont lenne egy fontos kérdésem:

Ki milyen fejlámpát használ? Campgo-t néztem, ami saját aksis, Campgo HL-R-201 .

Leírás alapján már ez is sok nekem, de kinek mi a véleménye?

Faluban kevésbé forgalmas úton, néhol nem világító lámpa. 100m sötét szakaszhoz kell. Mivel forgalommal szembe futok, az autókat se vakítsa meg.

Ki mit ajánl?

Köszi előre is.

(#68290) emvy válasza tibcsiworld (#68289) üzenetére


emvy
nagyúr

Petzl a jellemző szerintem.

while (!sleep) sheep++;

(#68291) tibcsiworld válasza emvy (#68290) üzenetére


tibcsiworld
aktív tag

Esetleg tapasztalat valamelyik típusról?

Hmm. a belépő szint is dupla annyi fényerejű (papíron), mint, amit linkeltem.

(#68292) Hi!King válasza tibcsiworld (#68291) üzenetére


Hi!King
őstag

Nekem Petzl Tikka sorozatból van/volt többféle, jó tapasztalataim van velük futásban, túrázásban, egyedül tájfutásban számít ez a kategória kevésnek szerintem.

Az autósokat nem vakítod el, ha jól használod, lehet állítani, hogy mennyire lefelé világítson.

Szerk.:
Ja, és a Petzl lámpáknak vannak fokozatai, a Tikka-nak almodelltől függően 3 fokozata van, plusz van amelyiken van még boost, ami még nagyobb fényerejű, de csak egy rövid ideig. Általában a 3. fokozatot vagy a boostot adják meg lumenben nagy betűkkel.

[ Szerkesztve ]

(#68293) sherlock82


sherlock82
senior tag

Nekem tegnap jelezte a strava alkalmazás, hogy a cipő amiben futok 800 km - en van, csere érett már vagy csak ez amolyan jelzés értékű lehet?
1000-1200 km körül szoktam futni bennük de lehet én tudom rosszul h akkor még használható?

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#68294) jimpo válasza tomcica (#68269) üzenetére


jimpo
aktív tag

Északkelet-Magyarország, egész pontosan pedig innen. Miskolc és Debrecen között vagyok nagyjából félúton. :K Azt nem tudom kik vannak a közelben...
Előbb utóbb tuti össze jön egy közös, én legalábbis benne vagyok. ;)

Az október elég jó lett távolságban, igaz elég sok volt az extra laza. Na meg a piknikezős, folyton kajálós terep, az lerontotta az átlagtempót. :B
Nyáron a gyorsak jobban pörögtek, mondjuk sokszor sokszor estefelé futottam. Akkor meg jobb kevesebbet aszalódni.... :DDD

Január, Február esetében a Watt értékeket nem tudom honnan álmodta meg a Runalyze, de még a Stryd sehol nem volt. Márciusban vettem meg. :K

[ Szerkesztve ]

Stryd Next Gen

(#68295) tomcica válasza Agony (#68285) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igen,neked olyan alapod van az elmult evekbol,hogy ez a 3:50 nem kellene,hogy gond legyen. A kerdes az,hogy a 3:45-os lepes mit kivan,es milyen heti rutinna tudod egyensulyba tartani (azok az edzesek utan,amelyek szuksegesek ahhoz a tempohoz).
A harmadik kerdes az,hogy az a gyorsitas mit vesz el az iparos 3:55-os hosszubol?!
Mert ez olyan,hogy ha az edzest eltolod egyik iranyba,akkor a masik resz visszaesik kicsit.
Nalam a 3:30 alatti zona komolyabb edzese azt csinalja,hogy a 4:00-3:40 kozotti resz nem sporolosan egeti a glikogent,hanem mintha nem szamitana.Ez altalaban 25-30km utan erzodik is.
Amikor a 3:30 alatti zona nincs fokuszban,es a hosszu kozepes,meg a hosszu tempocska van fokuszba,akkor szepen sporol,cserebe barmi ami gyorsabb szinte sprintnek erzodik. :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68296) tomcica válasza tibcsiworld (#68291) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Tikka Core
Reactic (ha meg van)
(nekem a Tikkina a belepo,tempora keves volt,lazara az is eleg)

ja nekem a regi NAO van,az NASA...ha most kellene valasztanom akkor SWIFT RL eleg lenne barmire :K

ja,volt Led Lenser a kezeim kozott,nem tudom melyik tipus....na az is tudta amit a Petzl :K

[ Szerkesztve ]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68297) Peterhappy válasza jimpo (#68294) üzenetére


Peterhappy
őstag

Csak azt nem ertem, aki ilyen jol fut, annak mi szuksege fuvarra ;)

(#68298) Hi!King válasza sherlock82 (#68293) üzenetére


Hi!King
őstag

Strava-n 1200-at is be tudsz állítani, ez esetben akkor jelez. Sajnos többet nem, pedig én 2000-nél cserélem...

(#68299) tomcica válasza sherlock82 (#68293) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Cipofuggo,valamint milyen feluleten hasznaltad es milyen edzesekre. 2000km is mehet cipobe,meg van amelyik 800nal mar olyan,mint a dobozza :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#68300) tomcica válasza jimpo (#68294) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ilyen heti 100km-nel meg fontos ez az atlagtempo dolog,de ahogy majd noveled egyre jobban a hatterbe fog szorulni. Ami fontosabb lesz,hogy az eros napok megfelelo terhelesen menjenek,a laza napok pedig regeneraljanak :K
Kulonben megrekedhet a fejlodes.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.