Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83501) HUNNIA1920 válasza sNk77 (#83498) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Nem értem, hogy mit nem értesz, de egyébként mindenképpen talán. :D

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#83502) Polllen


Polllen
nagyúr

Valamelyik topikban a múltkor szóba került, hogy van új SMSL SH-9 thx-888 erősítő. Most nézem, hogy menüből állítható rajta a gain, nincs hozzá dedikált kapcsoló. :Y

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#83503) -Skylake- válasza Tulku (#83489) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Félre ne értsetek, nem akarok mindenkit az ősöreg dolgokról győzködni (4 lasert rendeltem hozzá, hátha kibírja velük még 20 évig) de néha szánalmas a tech tudomány vívmányainak tüzetesebb górcső alá vétele (értsd: összehallgatása)...tkp a technológia elveszik a hang útvesztőjében..."

Teljesen egyetértek ezzel a gondolattal , de akkor fogadjuk el az ellenkezőjét is. Ha szánalmas az, hogy valaki a technológiai fejlődésre hagyatkozik egy olyan terméknél, aminek minden négyzetnanométere tisztán elektronikai termék , akkor legyen az is szánalmas mikor valaki mindezt teljesen tagadja és azt mondja , hogy "mer én hallom, hogy jobb".
.
Itt ütköznek mindig ezek a vélemények, hogy mindenki csak a "másik" oldalt tartja szánalmasnak , a sajátját sosem. Pedig pontosan , de pontosan ugyan akkora racionalitása van bármilyen audio cuccot technikai tulajdonságok alapján összehasonlítani mint hallásra.
.
Azt végképp ne felejtsük el, hogy a hallás az nagyrészt ízlés, én hallhatok valamit számomra jobbnak mint Te , miközben simán lehet (sőt...), hogy egyébként én egy kevésbé jó hangminőségű termékre mondom, hogy jobb , mint amire Te. Ha nekem egy füles tetszik , másik 99 ténylegesen hozzáértő ember meg azt mondja, hogy nagyon nem olyan mint kéne, akkor több mint valószínű, hogy én tévedek. Ezért nagyon nagyon jók a számok, mert egzaktok. Nekem a 113,4 ugyan annyi mint neked a 113,4. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy pusztán mondjuk THD alapján egy füles mindenképp jobb , ha a szám alacsonyabb, csak azt , hogy ugyan úgy kell a képletbe mint az "én hallom".
.
Felesleges nosztalgiából eltagadni az új termékek előnyeit , erre a legjobb példa a kínai hifi cuccok világa, itt is számtalanszor előjön, hogy de hát tuti nem lehet jó , mert egy másik random gyártó terméke az 20x annyiba kerül. De miért ne lehetne legalább olyan jó ? Vagy miért ne lehetne csak egy hajszállal gyengébb (miközben amúgy 1/20 annyiba kerül ?) Miért elképzelhetetlen az, hogy ahogy egyre komolyabb a gyártástechnológia , egyre inkább eltolódnak a termékek és ami 10 éve volt a high-end az most 30k aliexpressen ? Persze közben a high-end is nyilván eltolódik és "még sokkal jobb lehet" adott esetben, de akkor ha 10 éve jó volt az akkori high-end akkor most miért lett "kevés"? Mert abszolút ezt éreztetik itt sokan, hogy "de hát az nem lehet olyan". Engem csak az érdekelne, hogy miért ne lehetne...
.
Mindig csak azt nem bírom felfogni, hogy bármit nézel ami árammal megy, számítógép, processzor , videó kártya , digitális fényképező, mobiltelefon, játékkonzol , lézeres távolságmérő , LED lámpa , bármi , mindenben abszolút érezhető a gyártás fejlődése. 10-15 év alatt

- Phenom 555-ből és Core 2 Duoból Ryzen 9 5950 lett és i9-10900K lett , - Samsung Wave-ből és iPhone 2-ből Note 20 Ultra és 12 Pro Max lett ,
- GeForce 8800-ból RTX 3090 lett
- Playstation 3 ból meg Playstation 5.
.
Ezek között a termékek között olyan világi különbségek vannak, hogy kvázi nem is említhetőek egy lapon , nagyságrendi különbségek vannak köztük minden mérhető és érzékelhető tulajdonságukban. Érdekesnek találom azt, hogy a világ fejlődése csak akkor áll meg, ha egy termék hangot ad ki. Ha nem dolgozni, játszani , videózni , kommunkálni , akármit tudsz rajta hanem zenét hallgatni , akkor megállt a világ, mindenhol fejlődés van csak ott nem ahol van hang. Ezt a hozzáállást nagyon nehéz komolyan venni.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#83504) fattyu válasza -Skylake- (#83503) üzenetére


fattyu
veterán

értem amit mondasz és technológia oldalról igazad is van.

csak nem telefonhoz processorhoz kéne hasonlítani hanem fotózáshoz mondjuk. és még ez sem jó analógia

Az is olyan dolog hogy fejlődik a technika szenzorokban sokat, és egyre okosabb a váz és technikailag a top üvegek már már hibátlanok tökéleteshez konvergálnak akár teljesen nyitott blendén is.

Aztán meg mégis ami neked beüt kép ki tudja mikori technikával netán analógra készült.

csak gondolatébresztpnek szántam.

A thd szám exaktna jobb. Matematikailag igen. aztán már a 0.02 meg 0.00004 között se hallasz semmi difit mert tök csönd van mindkettőben a fülednek. szóval hót felesleges így nézni.

nemtudom :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83505) Ba cy lus válasza -Skylake- (#83503) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az itt a gond, hogy addig gondolja így az ember, míg nem volt komolyabb vintage hifi cuccokkal tapasztalata. Akinek meg volt/van, az simán elfogadja, látja, hogy messze nem volt itt olyan óriási mértékű fejlődés, mint pl. tv-knél, fotózásnál, számítógépeknél, autóknál. Volt fejlődés, de olyan mértékű, hogy ami a 70-es években jó hangnak számított, az ma épp úgy jó hangnak számít, nem lett belőle low-fi. Ami a 90-es években high-end volt, ma sincs sokkal elmaradva.
Ezt lehet akár vakteszten is, hogy a "nosztalgiafaktort" kikapcsoljuk.

Kicsit unalmas már, hogy olyan dolgokról nyilatkoznak többen (most épp te, de főleg Sinesol kolléga él ezzel) teljesen magabiztosan, amivel semmi tapasztalatuk nincs. Csak megnézték a mérést meg a fizetett youtube-os beszámolókat, és akkor ők már tudják. Tapasztalat nem kell. Akkor nem tudom, minek ez az egész. Meg kell nézni a mérési adatlapját adott terméknek, és sűrűn mondogatni magunknak, hogy amit hallunk, az jó. Az tuti nem placebo. ;]

[ Szerkesztve ]

(#83506) fattyu


fattyu
veterán

tudunk valakit aki elmelborulást megépít? fejhallgató erősítő témakörben.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83507) Sinesol válasza -Skylake- (#83503) üzenetére


Sinesol
veterán

Nagy +1 :K

(#83508) alphamooncam válasza Sinesol (#83507) üzenetére


alphamooncam
őstag

Nagy -1

Hamár szavazunk :DDD

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#83509) Bodz válasza letoltobeze (#83462) üzenetére


Bodz
Topikgazda

És ezt nem sikerült csitítani az ADI-2-ben? Valamit akkor rosszul csinálsz. Mit állítgattál eddig?

(#83510) Sinesol válasza alphamooncam (#83508) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem ártott volna az adott posztra válaszolni, ha már szavazunk...ennek igy nincs sok ertelme.

[ Szerkesztve ]

(#83511) Ba cy lus válasza Sinesol (#83507) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Én meg majd akkor +1-ezek, mikor kinövitek végre ezt a tündérmesékben hívős korszakot, és végre tapasztalat alapján osztjátok itt az igét. :D

(#83512) Sinesol válasza Ba cy lus (#83511) üzenetére


Sinesol
veterán

Szal a vintage mitológia rendben van, a tudomány pedig tündérmese.
Mindegy, részemről téma lezarva, inkabb nem fejtem ki a véleményem, mert ugysem vezet itt sehová. :R

[ Szerkesztve ]

(#83513) alphamooncam válasza Sinesol (#83510) üzenetére


alphamooncam
őstag

Egyáltalán el sem kezdtem volna "szavazni", ha el nem kezded támogatni az egyik oldalt, amivel azt kívántam jelezni, hogy semmi értelme pártoskodni. :P

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#83514) Polllen válasza fattyu (#83504) üzenetére


Polllen
nagyúr

Szerintem minden terület "megszenvedte" a maga analógról digitálisra váltását.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#83515) Exodius válasza -Skylake- (#83503) üzenetére


Exodius
őstag

Hát igen. Itt azért sok igazsgág van.

Annyival kiegészíteném, hogy bizonyos értelemben a büszkeség is közbeszól, mikor azt látjuk/halljuk, hogy ami anno prémium árú volt, az mostanra sok esetben medium vagy entry-levellé redukálódott, az új versenytársak miatt.
Mert ne gondoljuk azt, hogy Topping-ék vagy SMSL-ék nem csináltak boncolást a többiek dolgain, hogy megnézzék a felépítést és röhögjenek azon, hogy ki hogy húzza le a vásárlóit a fillérekből összerakott dolgain. No persze, ez csak az egyik dolog.
Értelemszerűen mindenki a saját cumóit dicséri, védi. Vagy hallottátok azt, hogy valaki azt mondaná a rendszerére, hogy sorry, de valójában pocsék ár-érték aránnyal rendelekezik a vasa? Elmegy a talira, meghallgatja más emberek rendszereit, és rájön, hogy feleslegesen szórt ki egy rakat pénzt az ablakon, mert más, fele annyiból produkálta nagyjából ugyanazt....a füle szerint.

Mindenki védi a cuccait.

[ Szerkesztve ]

(#83516) fericske válasza Bodz (#83509) üzenetére


fericske
addikt

Valami nem kerek azzal a konkrét dac-kal. Nálam is ilyen fs volt, de sziszegés nem volt vagy bármi hiba, és rádugtam pár fejest, fülest. A Pandora sziszegős tud lenni, ha nem tetszik neki valami, de ott semmi nem volt.

(#83517) Ba cy lus válasza Sinesol (#83512) üzenetére


Ba cy lus
őstag

De ez még mindig csak tündérmese. Racionális köntösbe bújtatva.
Tapasztalatot szerezz. Mitől félsz? Hogy kiderül, hogy nincs mikulás? ;]

Tényleg nem vezet sehová, de nem azok miatt, akik tapasztalat alapján írnak.

[ Szerkesztve ]

(#83518) Sinesol válasza Exodius (#83515) üzenetére


Sinesol
veterán

Plusz az emlitett dolgot még megtamogatja az ego is, sok ember képtelen beismerni, hogy ő csak egy ember, hogy a hallás egy igencsak tökéletlen, megbizhatatlan érzékszerv. Látás, izlelés, tapintás, szaglás terén az ember tisztában van azzal, hogy könnyen becsaphatóak az érzékszervek, nem minden az aminek látszik, nem feltétlen jó az, amit szeretünk, de valahogy a hallás az mégis abszolút, a fül az atyauristen, ami nem tévedhet. Miközben a jelszinttől kezdve a mentális, fizikális állapoton át az előzetes elvárásokig kb. minden befolyásolja az érzékelt hangot.

Pedig ott a példa, hogy a Beats-et is lehet jónak hallani, ha épp ahhoz van szokva az ember. Hiába tesz fel egy LCD4-et, csak azt mondja majd a random emberke, hogy ez sz@r, ebbe' nincs mély... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#83519) s4tch válasza Sinesol (#83512) üzenetére


s4tch
veterán

Lehet, hogy vezetne valahová. Engem nagyon érdekelne, hol és mi volt itt a tudomány.

(#83520) Zoliee válasza Sinesol (#83510) üzenetére


Zoliee
senior tag

Ha már számon kéred, te is el vagy maradva: [link]

Exodius: "...Mert ne gondoljuk azt, hogy Topping-ék vagy SMSL-ék nem csináltak boncolást a többiek dolgain, hogy megnézzék a felépítést és röhögjenek azon, hogy ki hogy húzza le a vásárlóit a fillérekből összerakott dolgain..."
Én kipróbáltam párat cuccot tőlük, el is adtam. Nekem nem jöttek be, ennyi.
Direkt vásároltam über jó méréses eszközöket, csak hogy halljam/tudjam mi a répa van. Nem varázsolt el. És ez a lényeg, ugyanis a szórakoztatásom a feladatuk.
Mindig van jobb, ha hallottad, ha nem.

[ Szerkesztve ]

(#83521) Bodz válasza fericske (#83516) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Lehet túl érzékeny rá, eleve nagyon sziszegős dolgokat hallgat, stb.

(#83522) Ba cy lus válasza Sinesol (#83518) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ha szerinted ennyire lehetetlen kérdés eldönteni, hogy amit hallunk, az jó vagy sem, mert csak tippelünk bele a vakvilágba, neked teljesen felesleges a jobb hangot hajkurászni, úgyis full hülyének tartod az emberi hallást.

(#83523) Ribi válasza Sinesol (#83518) üzenetére


Ribi
nagyúr

És mit csinálsz hogy leleplezd a "trükkös/becsapós" képet? Megméred valami módon.
Oan nincsen az audióban, meeee az nem az nemlehet az a fül az sokkal jobb minden műszernél az nincsen. Ja...

(#83524) fattyu válasza Bodz (#83521) üzenetére


fattyu
veterán

nem irigyellek itt a flamevihar közepette próbálsz ontopik maradni :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83525) Bodz válasza fattyu (#83524) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ó, ez már a sokadik ismétlése ugyanannak a műsornak, megszoktam. Most még visszafogottan tolják, majd ha túlzásba esnek, elkezdődik a személyeskedés, akkor vége lesz hamar.

[ Szerkesztve ]

(#83526) -Skylake- válasza s4tch (#83519) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nem volt szo konkretan tudomanyrol, o szerintem azt ertette tudomany alatt, hogy ha elfogadjuk a tenyt (mert ez megkerdojelezhetetlen teny), hogy az elektronika mint komplett iparag brutalis mertekben fejlodik evrol evre, akkor fogadjuk mar el azt is hogy ez akkor is sikerul, ha a termek nem kepet jelenit meg hanem hangot ad ki.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#83527) Dorien válasza Ba cy lus (#83517) üzenetére


Dorien
veterán

"Mitől félsz? Hogy kiderül, hogy nincs mikulás? ;] "

Nemrég épp az derült ki, hogy van. :)
...és ereszcsatornán közlekedik. :D

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83528) Ba cy lus válasza -Skylake- (#83526) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ez csak azt bizonyítja, hogy a tudománynak a hallás terén van még mit tanulnia.

Egyébként te is egészen nyugodtan szerezhetsz tapasztalatot régen királynak számító vintage cuccokkal (pl. vintage Stax fejes). Aztán próbáld meggyőzni magad, hogy mára az low-end. Ha legalább ott tartanátok...

#83527 Dorien:
Pornómikulás. :D

[ Szerkesztve ]

(#83529) Dorian válasza -Skylake- (#83526) üzenetére


Dorian
félisten

Ezzel az a bibi, hogy a valóban jó hangra a fizetőképes kereslet elenyésző, így a fejlődés mértéke is pont ehhez mérhető.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#83530) letoltobeze válasza Bodz (#83509) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Amit eddig tapasztaltam, hogy ha nem USB-n csatlakozok, hanem coax-al, akkor jobb a helyzet.
Beállítási lehetőségek között eddig nem találtam olyat, ami ezen igazán segíthetne.
Most nem vagyok otthon, így nincs előttem a menü, de majd ha otthon leszek írok megint...

(#83531) -Skylake- válasza Ba cy lus (#83528) üzenetére


-Skylake-
addikt

Mi itt nagyon másról beszélünk. Én a hifi eszközöket termékeknek tekintem , nem pedig hangnak. Egy fülhallgató , fejhallgató , egy hangfal , egy erősítő , egy DAP ezek termékek , amiknek sok összetevője van , sok szempont szerint értékelhetőek. Az egyik ilyen szempont például az, hogy meg tudom vásárolni. Ugyan így egyébként lehet szempont a színe is, én pl nem vásáolnék szivárvány színű kábelt egyetlen rendszerbe sem, tehát az esztétika ugyan úgy egy szempont. (Legutóbb ez egyébként 2 napja jött velem szembe, mikor Tulku keresett ampot és valaki a Human Audio-t ajánlotta. Nézd meg nyugodtan a weboldalukat , nekik is van külön fejezet arról, hogy mennyire fontos a hang mellett a design is és ez részemről is abszolút igazság. Mert nem hangot veszek , hanem egy ampot aminek térbeli kiterjedése is van, ergo szempont, hogy hogy néz ki.)
.
Egyszerűen nem értem, hogy egy olyan beszélgetésben amiben arról társalgunk, hogy Béla milyen eszközök irányába induljon el ha zenét szeretne hallgatni , ott egyáltalán hogy jön fel olyan termék amit nem tudsz megvenni egy boltban ? Nem hangot akarok vásárolni, egy fülhallgatót akarok vásárolni. Nem megyek vele sokra, hogy a 69-es mustang menyire szuper autó , mert ha mustangot akarok venni akkor az most a 2021-es Mustang Mach 1. Azt adják oda a boltba, ha bemegyek , hogy szeretnék venni egyet.
.
Senkit nem arról akarok meggyőzni, hogy egy vintage Stax fejes nem jó. Arról akarlak meggyőzni, hogy a Stax ma is gyárt fejest és eléggé irracionális azaz elképzelés, hogy 40 évvel a vintage Stax után , tehát +40 év tapasztalat , +40 év technikai fejlődéssel a Stax hátrébb van , mint 1980-ban. Márpedig ha elfogadjuk, hogy előrébb van, akkor mások szintén előrébb vannak. Ha nem fogadod el ezt akkor részemről a vita tárgytalan, arra nem tudok mit mondani.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#83532) Ba cy lus válasza -Skylake- (#83531) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Arról nem írt senki, hogy egyáltalán nem volt fejlődés. A mértékről volt szó. Ahhoz meg tapasztalni kéne csak. Nem feltételezni.

(#83533) orbano válasza -Skylake- (#83503) üzenetére


orbano
félisten

Ez akár lehetne is így. De nincs. Ezt pont egy hete vitáztuk végig :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#83534) Ba cy lus válasza Ba cy lus (#83532) üzenetére


Ba cy lus
őstag

És persze arról is lehetne beszélni, hogy a fejlődést mennyiben alkalmazzák a megfizethető hifi kategóriában. Technikailag legjobb hang = legtöbb eladás, ez lenne az ideális eset.
A hallás "szeszélyességét", ízlést, placebot, kutyafülét itt is elő lehetne húzni a kalapból, ami miatt nem feltétlen kell az adott kategóriában technikailag (azaz objektív) legjobb hangra törekednie a gyártóknak. A hiányosságok megtámogathatók még jó véleményezésekkel, jó mérési eredményekkel is (melyekkel minő véletlen, manipulálni is lehet), hogy teljes legyen az öröm. Itt most a ti logikátokat alkalmaztam, és ellentmondásra leltem. Mert ha a fül megbízhatatlan teremtés, amit könnyedén át lehet verni, ugyan miért ne használnák ezt ma ki a több profit érdekében?

[ Szerkesztve ]

(#83535) Sinesol válasza Zoliee (#83520) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem sok köze van a ket dolognak egymashoz.

Egyebkent mar megfogadtsm, hogy nem megyek bele a parttalan vitakba, ezert sok mindenre nem is valaszolok, főleg ha olyan elfogult tagoktol jön valami, akiknek amugyis felesleges valaszolnom, csak a vita kedveert vitaznak. Megsporolok egy csomo energiat, a topik sincs teleszemetelve es a topikgazdat is kevesebb et mérgelődik. Elmondom amit gondolok, amire tenylegesen erdemes valaszolni, arra esetleg valaszolok, a többit meg ignoralom.

[ Szerkesztve ]

(#83536) Ba cy lus válasza Sinesol (#83535) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Írja ezt az, aki a legnagyobb vallási fanatikus, aki nem hajlandó a valóságról tudomást venni, tapasztalni, és aki már évek óta ugyanazt írja még akkor is, ha közben kismilliószor rávilágítottak a hittételeinek gyenge pontjaira, ellentmondásaira. :D

szerk.: Azon a valóságon, amit továbbra sem tapasztalsz, csak feltételezel. Persze kényelmesebb út ez, legalább jó ideje van miről vitáznod. Csak úgy a vita kedvéért, nem az igazságért.

[ Szerkesztve ]

(#83537) Sinesol válasza Ba cy lus (#83536) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem zavar, ha ebben hiszel, a valosagon ez nem valtoztat. :R

[ Szerkesztve ]

(#83538) Dorien


Dorien
veterán

Jól van, inkább hagyjátok ezt abba. Nem vezet ez sehova...

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83539) letoltobeze válasza alphamooncam (#83477) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Köszi, elolvasom...

(#83540) Tulku válasza -Skylake- (#83531) üzenetére


Tulku
veterán

"Én a hifi eszközöket termékeknek tekintem , nem pedig hangnak."

Ezen analógia mentén bizonyítható annak igazságtartalma amiről írsz.

Nyilván vannak sokan, akik még ma is hangot szeretnénk hallani, nem termékeket tesztelni...és itt semmilyen személyeskedésbe nem szeretnék sem pro sem kontra belemenni, de ....de....a hang az másmilyen ügy...és itt nem titokzatoskodom, csupán egy személyes példát hozok fel...
Naimban ki kellett cserélnem a 22 éves tápkondikat, mert elértek (kis póposodás volt már)...mivel hangben hoztak ezt azt (tisztaságot) ezen felbuzdulva saját upgrade kábelekkel próbálkoztam az analóg szekciónál (OPA-khoz és az RCA-khoz menő régi merev vezetékekről van szó) és mit ad Isten, itt is nagyobb lett a felbontás...aztán egy nap múlva villámgyorsan visszaforrasztottam az eredetit és megnyugodva ültem le a megnyugtató hanggal a fotelembe...
A hang nem egzakt, persze vannak olyan ügyek, amik nanométerben, THD-val és egyebekkel mérhetőek, de a hang nem...épp ezért van épp ezen a téren vajmi kevés előrelépés (szerintem), míg a többi audiovizuális protézis fényéveket lépett előre (nekem is 2 db OLED tv-m van már....mert jók).
De nem vitát akartam generálni, csak ezek a bitek és kiloherzek amint a hatványaik fokozásaként hypeneveken zengedeznek hifista körökben...nos ez néha megmosolyogtató számomra...de hát ugye emberek vagyunk és mind mások...

(#83541) fattyu válasza -Skylake- (#83531) üzenetére


fattyu
veterán

de látod ezt én nem értem.

elfogadom hogy neked így van de fel nem fogom.

Veszel egy terméket aminek az a dolga egy lánc ( jelentős ) részeként HANGOT csináljon. ez a funtkicója.

Te pedig kb azt írtad le hogy szólhat akárhogy ha nem tetszik a fizikai valója térben elfoglalt helye esztétikája.

Nekem ez olyan fura.

Bár végülis beats jól szerepel a piacon szóval biztos az én fejemmel van a baj.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83542) Ear001 válasza Ba cy lus (#83536) üzenetére


Ear001
addikt

+1

(#83543) -Skylake- válasza fattyu (#83541) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Te pedig kb azt írtad le hogy szólhat akárhogy ha nem tetszik a fizikai valója térben elfoglalt helye esztétikája.
Nekem ez olyan fura."

Igen. Ahogy egy autó is lehet bármilyen gyors , ha egyébként a mindennapokban végtelenül kényelmetlen , egy nő is lehet bármilyen okos ha egyébként nem találom vonzónak és egy étel is lehet bármilyen egészséges , ha egyébként nem finom..
Az egyensúlyt kell megtalálni, az autót ami számomra kellően gyors és közben kényelmes , a nőt aki kellően okos és vonzó és az ételt , ami egészséges de finom.
.
Egy hifi rendszer döntően a háznak amiben élek az "ékköve" , elvárom, hogy adott esetben több millió-tízmillió forint elköltése után nézzen is ki úgy , mint a környezetem ékköve. A hangja a legfontosabb jellemzője, de közel sem az egyetlen.
.
Egyébként semmilyen feloldhatatlan összefüggést nem látok a Beats és az ízléses/átgondolt/szép design közt , példának okáért Focal. A Cleart leszámítva ( mert nem szeretem az ezüst színt) minden Focal fejes gyönyörű, ezáltal sem a minőségről , sem a megjelenésről nem kell lemondanom, ha ezt választom. Ez ugyan így igaz pl HD800s/HD820-ra , Kennerton/Meze fejesekre , stb. Nagyon sok fejes van, ahol amellett, hogy a fülemet kényeztetni akarja a gyártó, a szememet is. Úgyhogy igen , én először megnézem melyik az amelyik külsőre tükrözi azt az árat amit elkérnek érte, aztán utána bele lehet menni, hogy mi hogy szól.
.
Az nem baj, ha ezt valaki nem így érzékeli, de én itt egy komplett terméket veszek , nem egyetlen egy funkciót. Engem az is érdekel, hogy egy termék hogy van becsomagolva , hogy néz ki a doboza, mert az is tükrözi a gyártó hozzáállását.

(Itt egyébként nem csak hifiről beszélek , bármilyen termék lehet , porszívót sem veszek meg olyat aminek a megjelenése nem üti meg azt a lécet amit én elképzelek egy porszívó mellé)

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#83544) wdarty válasza fericske (#83490) üzenetére


wdarty
tag

Köszi!

(#83545) fattyu válasza -Skylake- (#83543) üzenetére


fattyu
veterán

de nem.
egy fejeserősítő pl. eleve nem kell nagy legyen simán rejthető.

autó: de itt ferdítel... nem az a lényeg hogy gyors legyen. hanem hogy kényelmes és ellássa a funkciót. az hogy jól néz ki amikor benne ülsz irreleváns.

fejhallgató: fejeden van hallgatod nem nézed.

beats nem azt mondom szar a design. azt mondom szarul szól :D

ne haragudj nem bántani akarlak csak nálad a külsőségek úgy látszik felül tudnak írni objektív szempontokat.

te pl megfosztod magad egy stax élménytől, mert a csúcs lambda még mindig egy 80as évek casio rádió izénak néz ki, a hangja meg semmihez nem hasonlítható. Ami meg dárának néz ki az meg nem is az a hang mint egy lambda

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83546) fehér_ember válasza Ba cy lus (#83532) üzenetére


fehér_ember
addikt

Amit most ebben a témában leírkáltál azokkal teljes mértékben egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#83547) Exodius válasza fattyu (#83541) üzenetére


Exodius
őstag

Ugyan már kérem...a Suzuki Swift is elvesz A-ból B-be, meg a 67-es Chevrolet Camaro is.
Mégis melyikbe szállná be szívesen? Nah ugye...

Egy dolog a funkció és egy dolog a köré épített dizájn. Mit gondolsz ezekre miért épült külön iparág?

A technikai dolgokról meg annyit, hogy sikerült kihagyni egy igen fontos dolgot. És itt most nagyon kíváncsi vagyok, hogy erről az oldalról, hogyan közelítjük meg a Hi-Fi technikai fejlődését. Megjegyeznem nem sikerült egy igen érdekes kérdésesemre válaszokat kapnom (bkercso azért megpróbálta), még-pediglen, hogy az elmúlt 20-30 évben milyen olyan jelentős technika innovációk, megoldások lettek mérföldkövek a hi-fiben, amik aztán így vagy úgy DE hatottak az egész kis mini-kultúránkra. Ettől húzhatunk szaggatott vonalat a.......MARKETINGHEZ!
Mert hogy ez kurv*ra nem az a piac, mint régen volt. Hiába van már vége a GOLDEN AGE-nek. Úgy van bizony....nagyon szerencsétlenül nem beszéltük meg azt, hogy a mi zárt világunk milyen volt kb. 20-30 éve és milyen most.
Ha valaki be akart szállni ebbe a fejhallgatós világba.....mivel tehette ezt? 20 éve mi volt ez ENTRY-LEVEL? Ezt tényleg nem vágom.

Ha azt mondjátok, hogy a hallás teljesen szubjektív, becsapható, átverhető, akkor azoknak adok igazat, akik azt mondják, hogy egy régebbi cucc is tud ütni. Mert ugyan az érvényes rá, mint sok más technika dologra (lehet rossz példa, de a Sony Trinitron-szériája még most is nagyon drága, mert hiába az LCD, nem ugyanazt az élményt nyújtja. A kockák még is zabálják azt az elavult technikát, mert nagyon jó rajta játszani), hogy a régi is üthet, a hallás pedig valahol egy folyamatosan változó tényező. Hiszen kopnak a felső frekis dolog, és nem ugyanazt szeretjük mind most, mint 5-10 éve. Istenem, hogy oda voltam azért a retek 500X-ért anno, mikor jött a futár és ott volt az eredeti japán kandzsis papír hozzá. Most meg....jóformán nevetek rajta. Pedig hót ziher, hogy sosem fogok megválni tőle, mert meghatározó fejes volt az életemben.

Akik azt mondják, hogy a a Hi-Fi alig fejlődött, azzal meg azért nem tudok egyet-érteni, mert akkor egyáltalán nem kellene, hogy ennek piaca legyen. Komolyan. Egy Topping-Schiit-SMSL miből tartja el magát (a legdrágább, legprominensebb gyártókat meg nem is értem pl.: Moon)? Az egész létüket a hi-fi határozza meg. Ők nem egy Sony, akik mindent is gyártanak, így kit érdekel, ha kevesebb DAP-ot adnak el, ha egyenesen veszteséges az a részlegük? Semmit. Ellenben ez egy Astell&Kern-nél, iBasso-nál, Cowonnál egyenlő lenne egy halálos ítélettel, ha kiesne az audio, vagy csak a DAP részleg.

De a marketingről: több versenyző, több termék, több potenciális jelölt, hogy eladjuk a terméket. Ezeket be kell vonzani, hogy fennmaradjunk. Ezért mit csinálnak? Hülyére keresik magukat, hogy minden árkategóriában indítanak pár jelöltet és kész. Az eddig szakrális hi-fi szépen leszivárgott a plebs-hez (bár ugye az a Lenco lemezlejátszó se biztos hogy olyan jó volt régen, ozst mégis egy csomóan arra gyűjtöttek, csak... :))
Eddig is fillérekből rakták össze és adták el 10x-es áron régebben a nagyok. Most ezt megcsinálják a kínaiak csak mondjuk max. 3-5x annyit kérnek el adott termékért. A Denon 300USB 140 ropi volt 6 éve. És egy normális erősítőt nem tudtak beépíteni annyiért.
140-ből már majdnem Chord Mojo-t kapsz, ami tudom, hogy megosztó, de ők megcsinálták kb. azt mint a japánok csak negyed akkora méretben és még erősebb is.
Az micro iDSD Black Label normális módban 950 mW-ot ad le 32 ohm-on. 310 grammos termékről van szó. Hol voltak a hordozható erősítők 20 éve? Mi ez, ha nem innováció?

Bocs ha hülyeségeket is mondtam, majd kijavítotok. :)

Mondjátok ti, mit gondoltok erről. Marketing-részleg? THEN AND NOW! :D

(#83548) Exodius válasza fattyu (#83545) üzenetére


Exodius
őstag

"te pl megfosztod magad egy stax élménytől, mert a csúcs lambda még mindig egy 80as évek casio rádió izénak néz ki, a hangja meg semmihez nem hasonlítható. Ami meg dárának néz ki az meg nem is az a hang mint egy lambda"

1. Ha nem tetszik, akkor veszek olyat, aminek a hangja hasonló, de jobban néz ki.
2. Le*arom....mert eszméletlen a hangja és elviselem a rendhagyó dizájnt. :D

(Feljegyzés: Skylake randiztatása egy Stax-fejessel, aminek téglalap alakú kagylói vannak, hogy megtudjuk 1. vagy 2. ;] ;] )

[ Szerkesztve ]

(#83549) fattyu válasza Exodius (#83547) üzenetére


fattyu
veterán

továbbra is.

akarsz egy élményautót.

van egy ami 200 lóval 200 nm több 200 kilóval könnyebb de úgy néz ki mint a fiat multipla.

vagy ferrari f40nek látszik de a fentiek ellentéte.

én erről beszélek.

hogy a vizuálerekció felülírja a használati cél által meghatározott tulajdonságok fontosságát.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83550) sNk77 válasza CyberFriend (#83500) üzenetére


sNk77
aktív tag

Értem. Ugyanez igaz USB-re is?

nádpálca

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.