Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83151) bajaki válasza Bodz (#83136) üzenetére


bajaki
őstag

Van vele esetleg konkrét tapasztalat?

(#83152) Dorian válasza borix (#83149) üzenetére


Dorian
félisten

Igen, azt gondolom, ugyanis ezt írtad: "A laposra feltelepíted a ront az már attól Audió pc?"
Kispajtás, ez itt egy fórum, ahol közös a beszélgetés. Ha ez téged nem érdekel, akkor írkálj - vagyis a te szóhasználatoddal "hányj be" - privátba, ne ide.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#83153) borix válasza Dorian (#83152) üzenetére


borix
őstag

Volt egy téma amit már átbeszéltünk, majd mindenki kiragad valamit és reagál, a reagálásra reagáltál.
Ez hőbörgéshez vezet csak.

(#83154) Ear001 válasza borix (#83137) üzenetére


Ear001
addikt

Nem értem miről beszélsz. A kérdés az volt, hogy szerinted mire lehet tovább lépni Roon-ról. Hogy jön ide audio pc vagy hálózati lejátszó? Mindkettő lehet Roon hálózati elem, gyakran csak nézőpont kérdése, hogy mi micsoda, végpont vagy szerver, az adott vas pc vagy streamer. De mi az, ami egyértelműen jobb?

(#83155) borix válasza Ear001 (#83154) üzenetére


borix
őstag

Arról beszélek, hogy te hiszel a programba én meg nem teljesen.
pl 1 Laptop - Roon player - DAC/Amp 100eFt-os fejes.
2 Laptop - tárolt minőségi FLAC zene - DAC/Amp - PlayPcmWin - 300eFt fejes.
Szerinted az első változat a jobb mert többet ad a Roon player...
Mindkettő lehet Roon hálózati elem?
Igen, és a laptop + Roon player megegyezik egy minőségi hálózati lejátszóval mert Roon-ban megegyeznek?

(#83156) Ear001 válasza borix (#83155) üzenetére


Ear001
addikt

Ne haragudj, de nem erről volt szó. Amit te írsz, az a te nem tudom honnan jött kitalálásod. Én használom a Roont, és örülök hogy megtaláltam, de te azt mondod egy szint felett ez már kevés, és egyáltalán kár érte pénzt kiadni.

Akkor kérlek hozz egy jobb, akár fizetős példát , vagy ingyenest, legalább ilyen jót ami tud:

Vegyes, pc-osx-ios-android-linux környezetben működést, teljes körű távvezérlést hálózaton, wifin, több végpont kiszolgálását hálozaton belül különböző forrásból különböző végpontokra, a hálózatban eltérő helyeken tárolt zenék és Tidal integrációt, szobakorrekció integrációt grafikus vagy fir-eq val, ügyes keresés metaadatokra, zeneajánlót linkekkel.

[ Szerkesztve ]

(#83157) s4tch válasza Ear001 (#83156) üzenetére


s4tch
veterán

Én is megkérdeztem a kollégát ugyanerről, de nem kaptam választ.

Az a baj a roonnal, hogy mint komplett csomag, nehéz vele versenyezni. Van, ami idegesítő benne (pl. nincs folder play, ami a működésből akad, de néha klassz lenne; nincs formátumra szűrés; évszámra nagyon bénán szűr a roon, már ha egyáltalán sikerül neki, tidal playlistet csak olvasni tud, írni nem, stb), de az általad is felsorolt okosságok máshol tudtommal nincsenek meg egy csomagban.

Nekem egyébként bőven elég lenne a volumio, ha jobban kezelné a tidalt. Még nem tudom, mit fogok tenni, ha lejár ez a 3 hónapos próbaidőszak is.

(#83158) borix válasza Ear001 (#83156) üzenetére


borix
őstag

(Vegyes, pc-osx-ios-android-linux környezetben működést, teljes körű távvezérlést hálózaton, wifin, több végpont kiszolgálását hálozaton belül különböző forrásból különböző végpontokra, a hálózatban eltérő helyeken tárolt zenék és Tidal integrációt, szobakorrekció integrációt grafikus vagy fir-eq val, ügyes keresés metaadatokra, zeneajánlót linkekkel.)
Ez lenne a fő szempont mindenkinek?
Tátolt zenénél a Roon jobban szól mint pl a PlayPcmWin és megéri a 700 dolcsit?
[link]
Azért megnézném mi szól jobban tárolt zenénél egy Roon - jobbfajta DAC/Amp - HD 600 vagy egy PlayPcmWin és Focal Clear.

(#83159) s4tch válasza borix (#83158) üzenetére


s4tch
veterán

Elképesztő érveléstechnika. Egy support nélküli, fapados szoftvert hasonlítasz valamihez, ami teljesen másra van kitalálva. Körte, alma.

Ha valaki csak pc-n hallgat zenét, nem streamel, nem érdekli távirányítás, nincsenek hálózati hifi elemei, annak nyilván még sem fordul a fejében sem a roon, sem a volumio virtuoso, sem a plex, de még a tidal sem.

Az a 700 dollár örökös emlegetése is agyrém. Tidalra mennyit fizetsz ki? És mennyibe kerülnek a hi-res fájlok a hdtracksről, vagy egy pár ezer cd-ből álló gyűjtemény? A roon és a tidal (family csomagban) havi 4e alatt megáll, ez havi 1-2 CD ára, és van egy csaknem végtelen nagyságú zenetárad. Ezt is kalkuláld bele a számításba. A rutracker mint ingyenes forrás persze szóba jöhet, de ilyen alapon a HD600 és a Clear között is csak annyi a különbség, hogy melyik üzlet raktárába megy be az ember egy pajszerral.

(#83160) orbano


orbano
félisten

Na sziasztok megint :)

Kezd összeállni a rendszerem, de úgy érzem a Rega DAC szűk keresztmetszet. Jó meleg, meg dinamikus, meg ritmus, meg akármi, csak valahogy az én fülemnek nem hiteles. Nagyon sokat olvastam mostanság a neten, próbáltam fellelni a hifizés szent grálját, hogy objektíven megfogalmazhassam az igényemet, de nem sikerült. Legfeljebb egy élményt tudok leírni, amit keresek, hátha ez segít nektek, hogy ajánljatok valamit :)
Autóhifin szocializálódtam, ott két nagy iskola volt, az Alpine és a Pioneer. Az alpine volt a "száraz", "levegős", "analitikus", precíz irányvonal, a Pioneer pedig az enyhén "kerekített" hangú, kicsit több hússal. Nekem ez utóbbi tetszett, volt is egy felső kategóriás P88 RSII-m. Az én fülemnek ez volt a "semleges", zenei. Aztán megvettem a nagytesót a DEX-P9 kombót. Processzor és DAC külön házban, futóművel optikain összekötve, készülékház vörösrézből, stbstb. Alapvetően ugyanaz a hangkarakter, de valahogy ahogy betettem, minden olyan sokkal hitelesebben szólt. Nem tudtam kiragadni különösebben semmilyen különbséget, egyszerűen csak kapta a visszajelzést az agyamtól, hogy jobban elhiszi, hogy az egy hangszer. Főleg a vonósok, fúvósok, az énekhangok voltak olyanok, hogy hmm.... zenei, romantikus, amit akarsz. De nem csak tonálisan volt a fülemnek elképesztően kellemes, de részletességben is, gyakorlatilag vizualizálni lehetett az énekes hangszálán a nyálkát. Mindezt úgy, hogy hosszan hallgatható, kellemes hangja volt.

Most pont ezt az irányvonalat keresem, hangszóróban meg is van egy szép háromutas Dynaudio selyem dóm középpel, egy melegebb (vagy inkább selymes? :) ) hangú, de nem basszussal nyakonöntött japán erősítő. Már csak az kéne, hogy ehhez valami meggyőzően hiteles, de mégis kicsit a fülemnek kellemes irányba hazudó DAC adja a kottát.

De hiába olvasok teszteket, meg user reviewkat, azt látom, hogy főként két extrém tábor képviselteti magát: van a holisztikus, áltudományos hifibuzi, aki babzsákokat pakol jobbra balra, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy a saját pszichológiája veri át naponta 3x, és van a techbuzi (nem sértésnek szánom), aki nem zenelejátszót akar, hanem valami precíz hangvisszaadó eszközt, és ő meg arról feledkezik meg, hogy alapvetően zenét az élvezetért hallgatunk, ezért az egész valahol elkerülhetetlenül szubjektív. Persze valahol mélyen lent megvan az az információ, hogy melyik frekvenciasávban szeretnék és hány decibel kiemelést, vagy hiányt, meg milyen típusú torzítást szeretnék meg milyet nem, de hát na.

Amit még tudok, hogy Burr Brown PCM1704-ek voltak bennük, de gyanítom a körítés, jobban számít, mint maga a chip (nem véletlenül került csak a futómű része 2300 dollárba, és még 2800-ba a DAC+DSP).

Szóval a kérdés, hogy a fentiek fényében tudtok-e ajánlani valamit, ami továbblépés a Regáról? :B

Köszönöm, ha végigolvastad :R

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#83161) borix válasza s4tch (#83159) üzenetére


borix
őstag

Majd rakok be Tidal MQA spektrogramját, hogy ne legyünk már oda annyira tőle. ;]

(#83162) Dorian válasza borix (#83161) üzenetére


Dorian
félisten

Most MQA-ról beszélsz? Annak mi köze van a Roon-hoz?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#83163) borix válasza Dorian (#83162) üzenetére


borix
őstag

A Tidal-hoz lenne köze elvileg, amiért sokaknak fontos... ;] [link]

[ Szerkesztve ]

(#83164) CoroStar86 válasza orbano (#83160) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

"főként két extrém tábor képviselteti magát: van a holisztikus, áltudományos hifibuzi, aki babzsákokat pakol jobbra balra, és nem hajlandó tudomásul venni, hogy a saját pszichológiája veri át naponta 3x, és van a techbuzi (nem sértésnek szánom), aki nem zenelejátszót akar, hanem valami precíz hangvisszaadó eszközt, és ő meg arról feledkezik meg, hogy alapvetően zenét az élvezetért hallgatunk" - én sem fogalmazhattam volna meg jobban.

Életem első és legjelentősebb (mindenki az elsőre emlékszik... :D ) hangélménye egy Wolfson chipes Samu Galaxy S 1-es volt, Voodoo Sound tuninggal, Xears TD3 fülessel. Na, ekkor hallgattam először újra végig az összes kedvenc zenémet - az élményért. :)

(#83165) Ear001 válasza orbano (#83160) üzenetére


Ear001
addikt

Szerintem a Regáról csak tovább lépés van. ;] Árat nem írtál. Elsőnek kipróbálnék egy ilyet. Benne van az a Pioneer-os levegősség, ami a jó autóhifi cuccaikban. Ott van a Holo Spring, ami tudja a Pioneer nagy lebegőjét, de azért okosabb, ügyesebb, mindenben jobb.

(#83166) Ear001 válasza s4tch (#83159) üzenetére


Ear001
addikt

+1

(#83167) dgyuri0123 válasza orbano (#83160) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Van Burr-Brown (PCM 1792) és SABRE32 (Ultra ES 9016S x 2) chipes dacom is. Egyik Primare erősítőbe beépítve szolgál, másik egy Pioneer N70A lejátszóban. Azt kell mondjam, a Pioneer-nak sikerült Sabre köré olyan dacot építeni, ami kicsit sem technicista, korrekt, pontos, részletes, ami inkább melegbe forduló, semmint végtelenségig analizáló. Összevetve a Burr Brown daccal, a Pio jött ki jobbnak nálam. Igaz, nem volt számottevő különbség, de a Pio picit mélyebbre megy, több részletet megmutat alul, felül, középen, ami miatt többre értékelem a produkcióját.
Ezt csak azért írom, hogy a Sabre sem az már, mint volt 10 évvel ezelőtt. Én pl. ki nem állhattam a hangjukat, mert ízekre szedték a zenét. Na, ez már nincs így... ez a lényeg.

Ez csak egyetlen tapasztalat. Lesz itt még ezernyi vélemény... :)

És jól gondolod, mert a körítés legalább annyira fontos, mint maga a dac chip.

"csak a zene van"

(#83168) orbano válasza Ear001 (#83165) üzenetére


orbano
félisten

Akármennyire is nem szeretnék, nagyon azt látom, hogy az általam áhított minőség újonnan ez a 2-3000 dolláros kategória lesz (az egész rendszerem nem került ennyibe). Persze preferálnék valami használtan is fellelhetőt féláron ;] nem akarok/tudok azonnal váltani, szóval szívesen vadászgatok.

A vér nem válik VAZZE!™

(#83169) borix válasza orbano (#83160) üzenetére


borix
őstag

Hallhattam a Jean-Michel Jarre Oxigene-t 24Bit/96kHz mondom ez aztán a zene, mennyivel jobb mint sima CD minőségben. Mikor ránéztem, 16kHz-nál le volt vágva a dinamika tartománya sem volt fényes. :Y Utána már egyből nem hallottam olyan jónak. ;]
Jól megvezettem magam vele de rendesen, sose felejtem el.

(#83170) Mathiask válasza borix (#83163) üzenetére


Mathiask
senior tag

A Tidal nem az MQA miatt érdekes, hanem mert elvileg egy jó minőségű streaming szolgáltatás. Be lehet állítani, hogy ne használd az MQA-t.

(#83171) Gasparius


Gasparius
aktív tag

Sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem fejhallgató ügyében, amit zeneszerkesztésre szeretnék használni, mert ami volt tönkrement.
Nagyon vájtfülnek való nem szükséges, a jelet a hangkártyából kapja egy kis Behringer NNA400-as erősítőn keresztül.
Mivel azonban jelentősége lenne a jó hangminőségnek mégis, és a külső hangok kizárásának is, szeretnék egy jó ár-érték arányú fülest venni, maximum olyan 40-50 000 között....
Szerintetek, milyen lehetne a nyerő?
Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

(#83172) s4tch válasza Gasparius (#83171) üzenetére


s4tch
veterán

Rossz topik. Vagy fejhallgatót, vagy fülhallgatót keresel. Kezdd a szaktopik összefoglalóval, és a megfelelő formátumban kérdezz a megfelelő helyen. Vagy vegyél pl egy AT40x-et vagy egy SRH840-et. ;]

(#83173) Gasparius válasza s4tch (#83172) üzenetére


Gasparius
aktív tag

Bakker...benéztem, mert kapkodok, bocsi és köszönöm!

(#83174) borix válasza Mathiask (#83170) üzenetére


borix
őstag

Elvileg a Deezer nem az? Nem mert azon nincs Master zene?

(#83175) Mathiask válasza borix (#83174) üzenetére


Mathiask
senior tag

De, a Deezer is jó. Csak kevésbé elterjedt, mint a Tidal, valamivel kevesebb tartalommal.
S4tch azért mondta épp a Tidalt mert épp azt használja, ha Deezer előfizető lenne mondhatta volna azt is. Nincs jelentősége.

(#83176) csƵ


csƵ
őstag

Kicsit kezdek aggódni, múlt hét hétfőn leadtam a rendelést a hifi-express-en, rögtön jött a confirm e-mail, de azóta semmi shipping infót nem kaptam.

(#83177) Exodius válasza csƵ (#83176) üzenetére


Exodius
őstag

Majd egyszer csak betoppan.

(#83178) L4D1K


L4D1K
őstag

Köszi ezt a rengeteg ROON-os hsz-t. Ennek hatására feltettem és kipróbáltam... És két nap múlva nyugodt szívvel töröltem is. :) Itthon se NAS, se komolyabb streaming szolgáltatás. Foobar vs ROON összehasonlításaban nem éreztem különbséget, vagyis az én rendszerem ill a fülem kevés hozzá.

Irigylem azokat, akiknél már hallható különbséget jelent ez a szolgáltatás, azokat meg végképp, akiknél már ez sem hoz semmit a konyhára. :))

# ANTAL Tuning #

(#83179) letoltobeze


letoltobeze
aktív tag

Sziasztok!
Megint az RME ADI-2 FS tulajokat kérdezném, hogy tudnátok-e ehhez egy jó ár/érték arányú fejhallgatót ajánlani?
Amivel eddig próbáltam:
Sennheiser HD600
Beyerdynamic Amiron Home
Audeze LCD-2

Az Audeze sajnos túl nehéz és nem tetszik a hangképe valahogy. Nincs tere meg kevés a közép, vagy nem is tudom, de nem.
Valahol azt érzem hogy a HD600 és az Amiron között félúton lenne a jó megoldás.

Valahogy az kellene, hogy részletgazdag és kiegyenlített legyen a hang mégis sokáig hallgatható, olyan amelyiknek nem sérti a fület se a magasba se a közepe.
Lenne ötletetek?

[ Szerkesztve ]

(#83180) Ba cy lus válasza L4D1K (#83178) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Simán foobarhoz képest, vagy fidelizer+foobar ramdiskkel (vagy SSD-ről lejátszva)?

[ Szerkesztve ]

(#83181) Ba cy lus válasza letoltobeze (#83179) üzenetére


Ba cy lus
őstag

HD660S? Esetleg HD650. Persze nehéz így megítélni, hiszen te fogod hallgatni. :)

[ Szerkesztve ]

(#83182) borix válasza letoltobeze (#83179) üzenetére


borix
őstag

Amiron-nal mi volt a baj?
Mojo-val is próbálgattad őket és ugyanarra jutottál?

[ Szerkesztve ]

(#83183) letoltobeze válasza Ba cy lus (#83181) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

A HD650-el már szemezek egy ideje, csak nem tudom, hogy kell-e a HD600 mellé/helyett...

(#83184) letoltobeze válasza borix (#83182) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

Az Amiron-nak mosottak a basszusai. Legalább is így hallom. Pl. egy Ghymes számnál a HD600-al ki lehet venni hogy a basszus az nagybőgő vonóval, az Amironnál meg csak azt hogy mély és kész (vumm-vumm).

[ Szerkesztve ]

(#83185) letoltobeze válasza borix (#83182) üzenetére


letoltobeze
aktív tag

A Mojo-val jó, de az más kategória...

(#83186) fattyu válasza letoltobeze (#83179) üzenetére


fattyu
veterán

holnap jön meg az enyém. megnézem mit tud. ezzel azzal ha nem sürgős. bár főleg használtan beszerezhető dolgok lesznek :D

Megnézzük mit tud egy jópár éves csúcs egy mostani megfizethető ellen. érdekes hét lesz.

[ Szerkesztve ]

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83187) Ba cy lus válasza letoltobeze (#83183) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Persze ez nyilván oldalralépés a HD600-hoz képest, illetve én a HD660s-t is annak tartom (amúgy ezt inkább ajánlom, mint a HD650-et, most hogy így olvastalak a méllyel kapcsolatban), de lehet pont erre van szükséged. Sajnos most nem nagyon van szaküzletben meghallgatási lehetőség, így ez zsákbamacska.

(#83188) L4D1K válasza Ba cy lus (#83180) üzenetére


L4D1K
őstag

Simán foobar.

Fidelizert nem használok. Amikor használtam évekkel ezelőtt, akkor úgy hallottam fejhallgatón minimális különbséget, hogy mindent lekapcsoltattam vele.

Egy dedikált PC, win serverrel vagy hacintoshal + fid/roon/etc...biztos jelentős változást hozna. Majd egyszer, ha lesz felesleges pénzmag. Egy ilyen csomag árából szerintem még sokkal jobban megéri hansgsugárzót/erősítőt/dac-ot cserélni.

# ANTAL Tuning #

(#83189) nbencee válasza L4D1K (#83188) üzenetére


nbencee
tag

Amúgy erről légyszi meséljetek, vagy küldjetek olvasnivalót, hogy ez hogy lehetséges, hogy szoftverek segítségével javítani a hangminőségen? IT-s vagyok, nem műszakis, és igazából nem értem a digitális hangképzésben hogyan lehet az hogy pl. egy foobar2000 jobb minőségben játssza le ugyanazt a zenefájlt mint egy VLC pl. FLAC esetén? Meg ez számít különbséget integrált hangkártyáknál is, vagy csak komoly DAC-oknál? Ahogy most rákerestem a Fidelizerrel, ez kb. több erőforrást ad a windowsnak a hangra.. akkor ezek szerint ugyan az a DAC más teljesítményű windows gépeken, és pl. android telefonokon is másmilyen hangot adnak? :Y :Y

(#83190) Dave™ válasza nbencee (#83189) üzenetére


Dave™
nagyúr

Itt két iskola van. Az egyik állítása szerint hallja a különbséget, a másik nem. A foobar esetén pl. ott volt a QA részben, hogy semmivel sem szól jobban, mint akármi más.

(#83191) nbencee válasza Dave™ (#83190) üzenetére


nbencee
tag

köszi akkor kipróbálom, hogy hallok-e valamit :) de amúgy ha jól látom ez egy futtatható program, nem lehet telepíteni, így egy újraindításig tart a hatása, utána visszaállnak a windows proccessek szépen a helyére? remélem nem tesz tönkre semmit, mert még szeretnék néha játszani is windows újrarakás nélkül :(

(#83192) Dorien válasza nbencee (#83191) üzenetére


Dorien
veterán

Egész biztosan van hallható minőségkülönbség bizonyos lejátszó szoftverek között. (Sőt operációs rendszerek között is.) Én anno a JRiver Media Center-re azért váltottam, mert egyszerűen sokkal élőbben szólaltatta meg a zenéket. A felületét eleinte kifejezetten rühelltem a minimalista Foobar után, de aztán gyorsan megszoktam / megkedveltem... Ráadásul ennek a "headphones crossfeed" opciója is kifejezetten használható, nálam mindig a "standard, increased spat." van bekapcsolva. (99%-ban fejhallgatót használok)

Ja igen, a legutóbbi minőségjavítást azzal értem el, hogy minden zenémet SSD-re másoltam. :)

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#83193) Sinesol válasza letoltobeze (#83179) üzenetére


Sinesol
veterán

Szerintem a HD660s-el tegyél egy próbát, nagyjából azt a fejest irtad le.
A HD600-hoz képest jóval kevésbé agressziv a közepe és a mély is hangsúlyosabb, miközben elég tiszta is.

[ Szerkesztve ]

(#83194) borix válasza Dorien (#83192) üzenetére


borix
őstag

A PlayPcmWin elég minimalista felületű és a RAM-ból dolgozik, ezért megvan SSD nélkül is.
;]

[ Szerkesztve ]

(#83195) Ba cy lus válasza borix (#83194) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Csak ape fájlokkal nem boldogul.

(#83196) borix válasza Ba cy lus (#83195) üzenetére


borix
őstag

Nem sok formátumot támogat.

(#83197) Exodius válasza Dorien (#83192) üzenetére


Exodius
őstag

"Ráadásul ennek a "headphones crossfeed" opciója is kifejezetten használható, nálam mindig a "standard, increased spat." van bekapcsolva. (99%-ban fejhallgatót használok)"


Ez a crossfead mire jó? Mit nyúl bele ilyenkor a JRiver?

(#83198) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello,
Ipod classic illetve mobilhoz kerestem vezetékes dac/amp -ot.
DX3 Pro- t ajánlottátok.
Se az ipod-al se a mobillal nem működik.
Hiába dugom rá usb-vel semmi. Villog az usb mintha nem lenne rajta semmi.
Ipod classic 7, Redmi 8A, Galaxy S8 plus.
Egyik se.
Mit csinálok rosszul?

(#83199) borix válasza lanszelot (#83198) üzenetére


borix
őstag

Telefonon milyen lejátszóhoz kapcsolnád? Tidal alkalmazás vagy USB Audio Player? [link]

(#83200) s4tch válasza lanszelot (#83198) üzenetére


s4tch
veterán

UAPP-pal működnie kell: https://www.extreamsd.com/index.php/technology/usb-audio-driver

Nem minden usb kábel egyben otg kábel is. Lehet, hogy simán rossz kábellel próbálkozol.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.