Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59001) guppy


guppy
őstag

Sziasztok!

Sort kerítettem AMB M^3-as erősítőm befejezésére (végre rájöttem h tudok egy 3 állásos kapcsolóval 2 körben 3 ellenállás értéket is beállítani) . Épp a bass boosthoz számolgatom hova állítsam be a görbét, és ehhez kéne nekem segítség. Ehhez a képhez hasonló EQ-t szeretnék beállítani foobarban, h kipróbálhassam h fog szólni, milyen kiegészítővel lenne ez a legegyszerűbben kivitelezhető ? :))

Szerk: K1000-hez kell majd a bassboost, ellensúlyozandó hiányosságait :B

[ Szerkesztve ]

(#59002) Bodz válasza Tumisz95 (#58999) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Hát, ami plug & play az X-Fi HD, E10K, esetleg Q1. Az X-Fi némítja a vonal kimenet, ha fejest dugsz be, az E10K-nál egyszerre szól mindkét kimenet, Q1 passz, majd valamelyik tulaj megmondja. Mint látod ezeknél sehogy sem tudsz váltogatni, csak dugdosással.
Nekem óriási problémám sosem volt a Creative drivereivel.
Ha mondjuk kapcsolós megoldást szeretnél, akkor Logilink UA2011, de ezt itthon elég drágán adják.

[ Szerkesztve ]

(#59003) Bodz válasza Rasiel (#59000) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Póbálj ki egy ilyet. Itthon is lehet kapni, max visszaküldöd, ha nem használ.
Ez a jobb usb port dolog megint olyan dolog, amit ki kellene próbálnod. Elvileg lehet értelme, de főleg marketing.

(#59004) Tumisz95 válasza Bodz (#59002) üzenetére


Tumisz95
csendes tag

Akkor úgy tűnik, az Omni lenne a legmegfelelőbb nekem. Remélem, nálam sem lesz probléma a driverrel. Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: az, hogy USB-ről kapja az áramot a DAC, és nincs tápcsatlakozója, nem befolyásolja negatívan a hangzást? Tehát nincs semmiféle "hozzáadott zaj", és nem tapasztaltál egyéb teljesítménybeli vagy csatlakozási problémát?

(#59005) Rasiel válasza Bodz (#59003) üzenetére


Rasiel
senior tag

Próbáltam már AQ Jitterbug-ot, de az többek szerint nem sok mindenre jó.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy javarészt marketingről van szó, szkeptikusan állok hozzá, viszont azért is kérdeztem, mert ezek az alaplapok drágábbak is, szóval, ha valaki konkrétumot is tud mondani ezzel kapcsolatban (ami természetesen pozitív irányba mutat), akkor nyugodtabb szívvel vágnék bele. :K

[ Szerkesztve ]

(#59006) Bodz válasza Tumisz95 (#59004) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Befolyásolhatja nyilván, de olcsón, itthonról nem kapsz semmit, ami külső tápos.

(#59005) Rasiel: De ez nem a Jitterbug. :) Minden működött vele. :D
Ilyen lapom van. Írhatok pozitívumot, negatívumot, de hogy a te esetedben érne-e valamit azt tudja a fene. Ezért kell a próba. Oké, kicsit több a meló vele, mint az Oehlbach megoldásávál, amit csak be kell dugni. Ugyanúgy visszaküldheted 14 napon belül, ha nem válik be.
Egyébként majd minden alaplap gyártónál van hasonló, csak más néven.

Leírom a többiek ötleteit is még előttük. :D USB táp, olcsó kínai izolátor, kábel, Schiit Wyrd, ferrit gyűrű.

[ Szerkesztve ]

(#59007) duo


duo
őstag

Sziasztok!

talán egy másfél hónap dilemma és gyűjtögetés után, leszűkítve a kört két versenyzőre végül a régi Xonar U7-et egy TASCAM us-2x2 váltotta.
pár napja hallgatózom.
szimmetrikus kimenettel 6,5 Jack van rákötve hátul 2 prodipe pro5 v3
elöl nincs perpillanat semmi csak egy xiaomi hybrid headset (nem röhög) ->erről még írok egy két gondolatot.
A forrás PC, OS debian9 4.11-es bpo kernel, openbox, ALSA.
a vas gond nélkül felismerte a kártyát. szoftveres hangerőszabályozás nem megy. illetve megy, de erről is később.
nos, a hang.

PONTOSAN AZ TÖRTÉNT amit bkercso mester mondott fentebb. eltűnőben a technika, és közelebb jött a zene, a zenész. már ha van olyan (minden yonderboi-al és czadikkal kezdődőtt '97-98-ban. aztán jött a tilos rádió, a ninja tune records, warp, schema, és a kiadványaik. downtempo elektronika, triphop, nu jazz.
késöbb bossa nova, chill, lounge.) hogy miért mondom ezt. szeretem ezeket a zenéket. sokat hallgatom. szerintem az underground zenei világban a maguk helyiértékén kezelve képviselnek vmiféle értéket.
De mióta itt a TASCAM, most már napok óta gitárznenét hallgatok. gypsy jazz, finger style cuccok.
[link] és ott ül a faszi a nappaliban!
nagyon nagyon elégedett vagyok.
____
Xiaomi. V-karakter. -- >volt. aztán bejáratódott és nálam megjelent a középtartomány. még mindig mélyorientált egy kicsit, de nincs kiugró hibája. amennyiért vettem meg főleg nem. Nem ez a zenehallgatóm de jelenleg csak ezzel tudtam kipróbálni a fejes kimenetet, és azért mentálisan itt is bokán fostam magam kicsit. mintha egy másik fülest hallanék olyan részletek és tér aminek a létezéséről nem is tudtam.
tesómnak van valamilyen superlux studiófülese; kiváncsi vagyok azzal mit gurít a cucc.
_______________
a feketeleves: kicsit (halkan)pattan bekapcsoláskor a cucc egyszer áram alá helyezéskor egyszer mikor a rendszer betöltödik és elindul az alsa.(vagy betöltődnek azok a kernelmodulok. :P nem tudom. szociálpolitikus vagyok nem informatikus.) szóval az a pattanás ez valami hiba?
szoftveres hangerőszabályzás nincs. csak egy állíthatatlan PCM csatorna van.
potikkal megy mint a parancsolat. sőt ha --no-install-recommends kapcsolóval rakom fel a pulseaudiot (csak 4 csomagot rak fel.) és akkor a pulse létrehoz egy master csatornát és az kezeli a szoft. hangerőállítást. de a pulse azért csak ront valamit a hangzáson. --> ha valaki másképp látja jelezze mert amúgy olykor kényelmes tud lenni. esetleg ha van valami nem erőforrászabáló beállítás hozzá amitől jó transzparens módon megy és nem szól bele a hangzásba azt megköszönöm.

mindenkinek köszönöm a türelmét és a segítségét :R

[ Szerkesztve ]

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#59008) #01758976 válasza Rasiel (#59000) üzenetére


#01758976
törölt tag

Hehe, nekem is volt/van hasonló problémám. Én próbáltam az AQ jitterbug-ot, meg az Oelbach cuccot is. Meg van kábelem amin két ferrit gyűrű is van. Magukban a legkisebb eredményt sem hozták. Aztán új OS, majd [ez] alapján szétdobáltam pár drivert, az eredmény kézzelfogható. Egy próbát megér nálad is.

(#59009) Tumisz95 válasza Bodz (#59006) üzenetére


Tumisz95
csendes tag

Rendben, még átgondolom a dolgot, de akkor valószínűleg az Omni lesz a nyerő. Köszi szépen a segítséget! :)

(#59010) lonbardo


lonbardo
újonc

Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a témában ezért segítséget kérnék. Audio-Technica ATH-AD500X alá szeretnék (lehetőleg hangban hozzá illő) forrást a keret ~30K. Külföldi vásárlás nem gond a fejes is onnan van. Nézegettem párat (Logilink UA2011, Schiit Fulla 2, Musiland-ok stb.) de sajnos egyiket sem ismerem, így nem tudom hangban illik-e hozzá valamelyik egyáltalán vagy teljesen más kellene-e. A segítséget előre is köszönöm

(#59011) Xbean


Xbean
tag

Vajon érdemes-e várnom év végi ünnepi akcióra, ha Audio-GD terméket akarok vásárolni? Szoktak ünnepi akcióik lenni? Mert ha nem, akkor már most rendelnék egy R2R 11-et Sennheiser HD700-hoz, de ha jellemző a cégre az év végi akciózás, akkor inkább kivárok. :))

(#59012) HUNNIA1920 válasza Xbean (#59011) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Szerintem a cégre inkább az áremelés jellemző, legalábbis régen így volt. Anno amikor az NFB-15-öst vettem, akkor a DAC megjelenés és a vásárlás közötti időszakba legalább kétszer emelték az árat, legalábbis az itthoni képviselet (gondolom a dollár is beleszól), tehát árleszállításra ne várj, főleg ne új cuccokknál. Régi, kivont termékekre előfordulhat.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#59013) Bodz válasza Tumisz95 (#59009) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szívesen!

(#59010) lonbardo: Geek Out V1 pl.

(#59011) Xbean: Ha van is valami kis akció, akkor sem éri meg közvetlenül tőlük Kínából rendelni. Drága a szállítás + a sarcok. Inkább a Magna Hifitől vedd szerintem.
Komolyabb ár csökkenés esetleg kifutó terméknél szokott lenni pár helyen, de ugye ettől még nagyon messze van az R2R 11.

[ Szerkesztve ]

(#59014) alphamooncam válasza guppy (#59001) üzenetére


alphamooncam
őstag

Ha jól értem a foobarhoz keresel kiegészítőt, EQ-t.

Ént ezt a wrappert használom:[link]

Installt követően tetszőleges VST plugint használhatsz.

Én spec ezt

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#59015) guppy válasza alphamooncam (#59014) üzenetére


guppy
őstag

Köszönöm, pont ilyesmit kerestem! :R

(#59016) lonbardo válasza Bodz (#59013) üzenetére


lonbardo
újonc

Bodz Köszönöm a gyors választ (Igazából hordozhatóra nem is gondoltam, de ha a hangja jó akkor végül is mindegy)! Rákerestem a "Geek Out V1"-re és nem igazán találtam sehol kivéve ebay-en egy két használt Geek Out 1000-et illetve 450-et ezek lennének azok? Amazonon van egy Geek Out IEM 100 de az meg már túl drága nekem $169.00 + $55.49 (adó és szállítás).

(#59017) smallmer válasza Picabia (#58997) üzenetére


smallmer
őstag

még nem, de köszönöm felrakom :) próba cseresznye :) :R

(#59018) Bodz válasza lonbardo (#59016) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Szerencsére az AD500 könnyen hajtható, forrásra sem kényes, így ha a hozzáillő karaktert eltalálja az ember, akkor nyert ügye van.
Azok, igen. A V1 nem a hivatalos neve. A nagyobb teljesítményűekből most tényleg csak használt van eBay-en, de szerintem bőven elég az IEM100 is. Az eladó postáz ide, csak szerintem néha elfelejti beállítani, írj neki.

[ Szerkesztve ]

(#59019) Rasiel válasza #01758976 (#59008) üzenetére


Rasiel
senior tag

Kipróbáltam már a DPC Latency Checker-t, de az abszolút maximum érték ~1100µs volt, tehát a már elvileg problémás szintet (2000µs) közel sem érte el, végig a sárga szinten maradt, játékok alatt mérve még a zöld tartományba is leesett néha.

Ami még érdekes, hogy amíg a régi tápegységem volt, az egér zaját is lehetett hallani a jobb oldali hangfalban, illetve, amikor nagyobb sebességgel töltöttem tartalmat az internetről (~13 MB/s), abban az esetben nagyobb mértékű, zavaró sercegést lehetett hallani az előbb említett hangfalból. Tápegység cserével ez a két zaj teljes egészében megszűnt, illetve a játékok alatti is redukálódott.

(#59020) lonbardo válasza Bodz (#59018) üzenetére


lonbardo
újonc

Értem, Köszönöm Bodz. :R

(#59021) #01758976 válasza Rasiel (#59019) üzenetére


#01758976
törölt tag

A Latency Checker nélam szart sem ért, mindenem zöld volt, bárhogy bármikor, de csak külön magokra osztottam vagy tíz általam fontosnak vélt drivert. Tök csönd van, nem hallok semmi zavarót, de lett pár nagy tüském a dpc szerint :))

[ Szerkesztve ]

(#59022) Solicidium


Solicidium
aktív tag

Sziasztok!

Újfent tápos kérdés. A téma még mindig TC Impact Twin alternatív táp. Megrendeltem az általam korábban linkelt tápok közül az egyiket, 12V/2A-es kiépítést kérve belőle (ezek a paraméterek vannak az Impact Twin gyári külső tápjára is írva, ha jól gondolom, akkor legalább ilyen értékekkel rendlekezőt érdemes vennem is), azonban az eladó írt, hogy ehhez a konfigurációhoz ki kell cserélni a 15W-os transzformátort egy 25W-osra, ami viszont nem fér bele ebbe a házba, szóval ezt ajánlotta helyette a különbözet megtérírtése ellenében (így összesen 30k-ba fog kerülni). A felépítés szerintem teljesen ugyanaz (a linken a termék leírásánál található képek alapján (a default termékfotók nem töltődnek be rendesen)). Három kérdésem lenne. 1. Ezen két kimeneti csatlakozó van. Ha az egyiket használom csak akkor le fogja-e adni a teljes teljesítményt egy "ágon" (amennyiben egyáltalán megállapítható-e ez a képek alapján; erről nyilván az eladót is megkérdezem) ? 2. Találtam egy másik tápot is, ami viszont már 45k szállítással együtt. Ami furcsa, hogy paraméterei alapján kétszer akkora tranyú van benne, viszont a linkelt, hivatalos weblapon 12V/2A van megadva rá a kimenetére, az ebayen viszont ugyanez a cucc mindenféle kimeneti áramerősséggel szerepel (2-4,5A), ez hogy lehetséges? 3. És az utolsó egyben legfontosabb kérdés a szakikhoz: Érdemes lehet-e a képek alapján megállapítható/látható különbségek alapján ez utóbbit vennem, a felajánlott helyett? Elnézést a vergődésért, de ham ár majdnem annyi pénzt kiadok egy tápra, mint maga a DAC ára, akkor szeretném a lehető legjobb megoldást választani. Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#59023) bkercso válasza Solicidium (#59022) üzenetére


bkercso
nagyúr

12V*1.2A=~15W. Érdemes 2x-esen túlméretezni a trafót, hogy ne torzítson, bár a torzítását a regulátor részben kiszedi.
A többit az eladótól kérdezd meg szerintem.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59024) Solicidium válasza bkercso (#59023) üzenetére


Solicidium
aktív tag

Köszönöm! És a kettő közül a képek alapján te melyiket választanád? Ha valóban felvesz az Impact Twin 12V-ot 2A áramerősség mellett, akkor a 25W-os 30k-s táp is épphogy csak elég. Ebben a tekintetben a második felé billen a mérleg nyelve (elvileg abban 50W-os trafó van, gondolom a gyártó is a kétszeres túlméretezés miatt ír 2A/12V-ot az esetében) ? És esetleg felépítés tekintetében látsz valami előnyt egyik és másik között vagy a trafó dupla teljesítménye a döntő érv?

[ Szerkesztve ]

(#59025) bkercso válasza Solicidium (#59024) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem tudom. Kínainál mindig van zsákbamacska faktor; képről nehéz bármit mondani. Bár a TeraDAK jó hírű cég, azt be lehet próbálni. Az eBay-es épített cuccokban előfordul, hogy nem az van benne, mint a fotón (hamis alkatrészek stb).
Én a gyári kapcsolóüzeműeket szoktam inkább szűrni újabban: azokban van beépített korrekt védelem.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59026) bkercso válasza guppy (#59001) üzenetére


bkercso
nagyúr

Meghallgatnék már egy M^3-at!... :))

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59027) Xbean


Xbean
tag

(#59012) HUNNIA1920 és (#59013) Bodz Köszönöm a tanácsaitokat! Megrendeltem magnahifiről az említett R2R-11-et, remélem minnél hamarabb ideér, kíváncsi vagyok mit tud a headstreamerhez képest, ezért az árért minimum egy WOW hatást várok. :)

Kellett megvennem nekem a jóárasított HD700-at, előtte jól megvoltam HD598+headstreamer kombóval, sokba fájt ez nekem. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#59028) Bodz válasza Xbean (#59027) üzenetére


Bodz
Topikgazda

DPD futárral küldik majd. Olyan 4-5 nap szokott lenni.

Milyen jó fejhallgatót lehetne már venni az 598, 700, meg a Headstreamer árából... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#59029) Xbean válasza Bodz (#59028) üzenetére


Xbean
tag

HD700at nem hiszem, hogy lecserélném másra, nekem a hangtér nagyon fontos és abban első osztályú, a dinamika még amit sokra értékelek, abban is nagyon jó, no meg a kényelemről nem is beszélve, HD598-at is az egyik legkényelmesebb fejhallgatónak tartják számon, de a HD700 még annál is sokkal kényelmesebb. Ebben talán még azt is kimerem jelenteni, hogy nincs nála jobb.

+Ahogy észrevettem egy szint fölött ( mondjuk HD600 ) , ha nem professzionális felhasználásról van szó, akkor inkább ízlés és nem ár kérdése, hogy kinek mi tetszik. :)

[ Szerkesztve ]

(#59030) Per Degaton


Per Degaton
tag

Sziasztok!

Elég furcsa problémám van, leírom hátha tud valaki valami megoldást rá.

Jelenleg egy Acoustic Research UA1 DAC-ot és egy Myryad Z40 fejhallgató erősítőt használok.
És nagyon úgy néz ki, hogy a Z40 bizonyos nagyon "erős" hangoknál átmenetileg kikapcsol, illetve elveszi a hangot egy olyan 5-10 másodpercre, aztán utána visszajön és megy tovább rendesen.

De csak akkor ha bizonyos hangerőnél nagyobbat kellene kiadnia, viszont nem kell hozzá extrém hangosra feltekerve lennie, normál hangerőnél már csinálja, csak halknál nem.
Zenéknél még nem csinált ilyet, de pl játékoknál csatajeleneteknél mikor zene, robbanás stb egyszerre van akkor gyakran, illetve filmeknél is előfordul, azoknál rádásul fixen, tehát ha egy résznél kikapcsol, akkor ugyanakkora hangerővel mindig kikapcsol ott.

Amiket eddig kipróbáltam:
- windows hang beállítások, de nem ért semmit
- másik lejásztó filmnél, de mindegyiknél csinálja
- átdugtam másik USB csatlakozóra az UA-1-et mert először a DAC-ra gyanakodtam, de így is csinálta.
- három fülessel megnéztem, ugyanaz a helyzet mindnél
- az UA-1-re dugtam közvetlenül a fülest, így nem csinálja. (Természetesen sima alaplapi hangkártya+hangszóró kombóval se.) Innentől vagyok biztos benne, hogy a Z40 a gond.
- gain low és high állásban, mindkettővel csinálja
- mindkét füleskimenetével próbáltam, mindkettővel csinálja
- a Z40 másik bementével kötöttem össze a DAC-ot, de így is csinálja
- másik DAC-cal kipróbálva is fenáll a probléma
- viszont ha másik erősítőt kötök az UA-1-re akkor semmi gond (SAP-8)

Itt van egy videó, ennél kb 0:16-nál pl fixen elmegy a hang: [link]
Bár itt jóval hangosabbra fel kell tekerni hozzá, kifejezetten hangosra, míg a ugyanennek letöltött verziójánál normál hangerőnél is elmegy.

Van valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez? Iszonyat idegesítő...

(Amúgy ezt leszámítva mindkét cucc tök jó, köszönöm Bodznak, hogy ajánlotta őket :) )

(#59031) friday13 válasza Per Degaton (#59030) üzenetére


friday13
csendes tag

Nekem jelenleg pont ugyanez a kombó (UA-1 / Myryad Z40) működik itthon és nálam ilyet nem csinál az erősítő. A belinkelt videót többször lejátszva egyre nagyobb hangerővel próbáltam de még max-on (low gain) többedszerre sem kapcsolt ki, igaz csak egy 24 ohm-os Sennheiser HD201-et kötöttem rá a teszthez.

Peter Tyson-tól rendelted az erősítőt? Újnak árulták vagy open box volt olcsóbban? Elektronika guruknak biztos azonnal lesz tippjük az okára.

(#59032) Per Degaton válasza friday13 (#59031) üzenetére


Per Degaton
tag

Hmm... ez érdekes, köszi, hogy megnézted. Akkor lehet tényleg valami baja van...

Peter Tyson-os az enyém is, kb egy hónapja rendeltem, szeptember elején. És újként vettem, a doboza is teljesen bontatlan volt.

(#59033) PuMbA válasza Rasiel (#59019) üzenetére


PuMbA
titán

DPC Latency Checker már régóta nem mér jó értékeket. LatencyMon a jó :)

[ Szerkesztve ]

(#59034) Dave™


Dave™
nagyúr

Használ valaki (vagy próbálta-e már a) Myryad Z20-at Linux alatt?

(#59035) Mickey73 válasza Rasiel (#59019) üzenetére


Mickey73
csendes tag

Szia,
Nagy valószínűséggel földhurok alakult ki nálad a villamos hálózat védőföldelésein keresztül. A pc-d védőföldelt, a dac szintén és a hangfalad is, tehát többszörös hurkod van. A dac-ban nincs véletlenül jelföld-ház megszakító kapcsoló (gnd lift)? Valahol meg kellene szakítani a jelföldet és ezáltal a hurkot. Az ilyen gépzajok érzékelése a hangfalban általában a földhurokra vezethető vissza (egérmozgás, netezés, vinyó felpörög stb).

(#59036) YceBear


YceBear
tag

Sziasztok,

Szamitogep es sztereo erosito (NAD326) keresnek DAC -ot. Milyen ar/minoseg szinten erdemes nezelodni? Pl a hirdetett SMSL Sanskrit eleg lehet hozza?

Koszonom

(#59037) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Olvasgatom, hogy téma ismételten a latency kérdése, és bár a megoldást illetően nincs nálam a bölcsek köve, de cserébe ajánlom a Process Lasso program kipróbálását.[link]
Itt van két leírás róla magyarul.[link] [link]
Én most per pillanat Spotify Premiumot hallgatok, és korábban néha előfordult, hogy egy-egy másodpercre megakadt, ezzel a progival viszont vajsimán fut azóta, hogy a folyamatnak a legmagasabb prioritást adtam, meg persze a többi zenei cuccnak is. :)

Szerintem nagyon hasznos kis progi, sok beállítási lehetőséggel.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#59038) Krissz80 válasza Solicidium (#59024) üzenetére


Krissz80
senior tag

Én úgy tapasztaltam, hogy 1,2A-nál többet nem kér a Twin.
És szerintem az Abasco 12V 1A-es tápjai sincsenek túlméretezve, mégis sokat hozott a Denon-nál hangban.

Ha számít az a +10k, akkor én a kisebbet választanám, elég kell legyen.
De ha nem, akkor meg a nagyobbat, mert lehet az a plusz tartalék jól jön, esetleg később egy másik DAC esetében.

[ Szerkesztve ]

(#59039) bkercso válasza Per Degaton (#59030) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem ismerem a Z40 lelkivilágát, de akkor tartom indokoltnak egy belső limiter használatát, ha a hangerőpoti előtt is van erősítőfokozat. Ez ugyanis klippelhet, ha túlvezérlődik (mivel low és high gain állásban is csinálja, ezért gondolok belső fokozatra). Elképzelhető talán, hogy a te példányodnál ezt a limitert rosszul állították be (?). Mindenesetre, ha nem akarod szervízeltetni, akkor próbáld ki, hogy a DAC-on (akár digitálisan) lejjebb veszed a hangerőt, és a Z40-en tekered feljebb (akár high gain mellett, ha amúgy nem lenne elég)!

Hány ohmos a fejhallgatód?

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59040) s4tch válasza bkercso (#59039) üzenetére


s4tch
veterán

Az UA1 kézikönyve (pdf) azt írja a hangerő potira, hogy a fejes kimenet hangerejét szabályozza. Gondolom, az RCA-k jelszintje fix, így marad a digitális jelszint szabályozás.

Este kipróbálom az enyémet is, mindenesetre eddig nem tűnt fel hasonló jelenség...

(#59041) bkercso válasza s4tch (#59040) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem a DAC fejeserősítőjének a potijával gondoltam a jelhalkítást, hanem pl. a lejátszószoftverből. Bár gyaníús, hogy inkább szervízben kellene megnézetni a Z40-et, mert lehet, hogy garanciális hiba. Én az eladónak írnék...

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59042) Per Degaton válasza bkercso (#59041) üzenetére


Per Degaton
tag

Ezt próbáltam, csak ezek szerint végül nem írtam bele a már így is marha hosszú hozzászólásba :)

Az van, hogy a Windows, a lejátszóprogram és a Z40 potijának az összesített hangereje határozza meg, hogy kikapcsol-e a hang.
Tehát ha mondjuk Windows-ban 100% a hangerő, lejátszó 100%-on, akkor ha a Z40 potiját kb 1/3 fölé tekerem már elmegy a hang.
Viszont ha a Windows hangerejét leveszem mondjuk 30%-ra, akkor már csak kb a Z40 poti 2/3-ánál megy el a hang.

Csak az a baj, hogy mindenképp a normál általam használt hangerő alatt van ez az érték.

A két fejhallgató amivel főleg próbáltam a 80 Ohmos Beyes DT770 és a NAD Viso HP, ami szerintem 32 Ohm-os.
Érzésre mindkettőnél kb ugyanakkora hangerőnél megy el az erősítő hangja.

Sajnos a visszavitel, gariztatás nagyon problémás mert én is a Peter Tyson-tól rendeltem Angliából és mivel nem szállítanak ide a forward2me-vel hozattam be az országba.

(#59043) s4tch válasza Per Degaton (#59042) üzenetére


s4tch
veterán

Írj azért nekik, illetve a gyártónak. Itthon elvileg a totel végzi a javításokat, második körben lehet őket is keresni.

(#59044) Bodz válasza Dave™ (#59034) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Működik.

(#59036) YceBear: Jó ár/érték arányú dac. Drágábban is van ilyen. Azt neked kell tudnod, hogy mennyit költenél.

[ Szerkesztve ]

(#59045) bkercso válasza Per Degaton (#59042) üzenetére


bkercso
nagyúr

Akkor a fejhallgatóvédő áramkör is lehet a hunyó. Sőt, valószínűleg az, mert abban szoktak relét alkalmazni (felteszem, kattan egyet a készülék, mikor elmegy a hnag (fejest levéve tudod meghallani)).

Az lehet még, hogy van egy kis DC-feszültség a DAC-od kijáratán, és arra szuperponálódik a "hang", vagyis az AC. Az összesített rtékük miatt tilt le a fejesvédő. Ekkor nem az erősítő a hibás, hanem a DAC. Ki kell próbálni másik DAC-kal is. Ha ez a probléma, akkor a fejeserősítő potijának tekergetésekor sercegést kellene hallanod.
Ha ez van, akkkor viszont ne használd így, mert a DC-t nem szeretik a hangszórók!

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59046) Per Degaton válasza s4tch (#59043) üzenetére


Per Degaton
tag

Köszi, nem is tudtam, hogy van itthoni konkrét cég aki foglalkozik a márkával.
Írok a Peter Tysonnak, meg a Myryadnak is.

#59045 bkercso:

Két DAC-cal is kipróbáltam, az UA-1 mellett a Nuprime uDSD-vel, mindkettővel ugyanaz a helyzet.
Kattanást nagyon nem hallottam, de majd otthon meghallgatom. Az biztos, hogy akkor pattan egyet mikor visszajön a hang, pontosan úgy mint mikor bekapcsolom az erősítőt.

És ha tényleg ez a fejhallgatóvédő áramkör a hibás, akkor azzal lehet valamit kezdeni? Esetleg szoftveresen? :D Vagy mindenképp csere/szervíz?

[ Szerkesztve ]

(#59047) Bodz válasza Per Degaton (#59046) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ha az erősítőből hallod, nem pedig a fülesből, akkor az a pattanás lesz a relé kattanása. Szerintem ugyanarra gondoltok.
Én még mindig nem értem, hogy zenénél mér nem csinálja?? :F

[ Szerkesztve ]

(#59048) bkercso válasza Per Degaton (#59046) üzenetére


bkercso
nagyúr

Bodz +1

Szoftveresen nem. Rosszul lehet beállítva a treshold-szintje. Ezt fix ellenállással szokás beállítani (vagy az IC-n belül van beállítva, de akkor nem lehetne rossz), de előfordulhat, hogy egy kis trimmerrel van megoldva.

Csatornánként két trimmert látok: a bemeneti áramtükör szimmetrizálására és a DC-szervó threshold szintjére (minden biszonnyal). Igazából nem csak a fejesvédelem (DC-detector), hanem ezen két fokozat bármelyike is lehet hibás. Ekkor az erősítőn belül, a poti után születik meg a DC, így nincs sercegés, mikor a potit tekergeted.

Na most azt nem javaslom, hogy műszerezettség, kapcsolási rajz, képzettség és a kapcsolás működésének megértése nélkül ezeket tekergesd! Ellenben egy szervízben 5 perc alatt megoldják.

Először is ki kell mérni, hogy tényleg DC-gond van-e. Leírhatom, hogy házilag ezt hogyan kell, de igazából mindegy is, hiszen a problémát lokalizáltad az erősítőre, innentől meg szervíz.

Felteszem, DAC nélkül is kattan az a relé, igaz?

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#59049) Dorian válasza PuMbA (#59033) üzenetére


Dorian
félisten

És amúgy hogyan kell értelmezni a LatencyMon által jelzett értékeket?
Most kipróbáltam, legtöbbet az 50 körüli értékeken volt, kb. szabályos 5-10 mp-enként felugrott valahová 150-200 környékére, és néha elért hátborzongató 440-es értéket is maximumként.
Mennyi a jó? Ezeket zenelejátszás nélkül mértem, vagy azzal együtt kellene?

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#59050) Per Degaton válasza bkercso (#59048) üzenetére


Per Degaton
tag

Hazaértem és próbálgattam egy kicsit.

Igen, egyértelműen kattan egyet a készülék akkor is mikor elmegy a hang és akkor is mikor visszajön. Ezek szerint a relé az.
Poti tekergetésekor viszont nincs semmiféle sercegés. És DAC nélkül is kattan a relé bekapcsoláskor.

Azt nem értem, hogy ha tényleg ez a védőáramkör a ludas, akkor miért csak a hangok egy igen kis részénél csinálja. Tehát egy csomó durva heavy metal, vagy drum n bass vagy bármi számot fel tudok tekerni akár csutkáig, hogy már torzít is és lehetetlen lenne fejen tartani a fejest mégsem megy el a hang.

Ennél a konkrét videónál (és néhány másiknál), meg pl egy játékban a csatajeleneteknél meg fixen elmegy.
Pedig olyankor sokkal-sokkal halkabb hangot kellene kiadnia mint az említett feltekert zenélnél.
Fura ez nekem :F

Még kicsit próbálkozok ezzel-azzal, de szétszerelni nem fogom, nem értek hozzá egyáltalán.

Valószínűleg írok a Peter Tyson-nak, meg a Myryad-nak egy levelet hátha mondanak valami okosat, vagy adnak valami itthoni garancia szerűséget. Ha meg nem akkor vagy a s4tch által ajánlott céget keresem fel, vagy itt helyben Pécsen keresek valami erősítő szervízt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.