Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84151) Ba cy lus válasza Joe123 (#84148) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Hificity jó kis oldal volt. :)

Szerintem ott is lehetett ilyesmiről szól, pl. a CD-futóművek hangjáról.
Kétkedők természetesen voltak akkor is, én például hajlamos voltam azt gondolni, hogy szimplán az analóg hanglemezjátszásnál jellemző futómű saját hangját próbálják a digitálisra is ráhúzni. :)

[ Szerkesztve ]

(#84152) Joe123 válasza bkercso (#84141) üzenetére


Joe123
aktív tag

Én azt el tudom fogadni, hogy olyan digitális jelnél, amiből _közvetlenül_ analóg jel lesz és nincs hibajavítás, ott a jitter miatt számít(hat) a kábel. Azt nem tudom elfogadni, hogy a HDD vs. SSD számít, már csak azért sem, mert az oprendszer valószínűleg a file megnyitásakor 1mp alatt berántja RAM-ba az egészet, tehát onnantól memóriából lejátszás történik, teljesen mindegy honnan lett behúzva.

Vagy ti tényleg azt mondjátok, hogy ha fogod ugyanazt a filet, felmásolod SSD-re illetve HDD-re, utána betöltöd a két különböző helyről egy zenelejátszóba egymás után, majd véletlenszerűen lejátszod, hol egyiket hol másikat, hogy van ember aki vakon megmondja, hogy épp melyik szól? Számomra teljesen abszurd még a felvetés is. De megnéznék erről egy vaktesztet hogy valaki ezt 100-ból 100x megmondja, szerintem teljesen kizárt.

(#84153) dgyuri0123 válasza Exodius (#84150) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Hogyne lenne konklúzió... :) Amíg nincs olyan rendszered, amin meghallható a (digitális) kábelek közötti különbség, addig nem a helyes úton jársz. MK25-ös kazettásmagnótól ne várjunk túl sokat, főleg ne azt, hogy a kábelek közötti különbséget megmutassa.

"csak a zene van"

(#84154) Tulku válasza Joe123 (#84152) üzenetére


Tulku
veterán

Érdekes ezzel szemben, hogy ismert cégeknél bevált policy (Naim, Lumin, Aurender) hogy merevlemezről először ssd pufferbe töltik, majd onnan olvassák ki az adatokat...

Eugene: Nyilván...és le is írtam, hogy ezeréves Cat5 (nincs árnyékolva) de ezt az AQ-t tudtam 12 méteresen kari előtt beszerezni gyorsban csatikkal egy tizesért...nyilván nem fogok 200 ezret adni cat kábelért (pedig van olyan is....)

[ Szerkesztve ]

(#84155) Eugene Roe válasza Joe123 (#84152) üzenetére


Eugene Roe
őstag

Hdd-nél a tányérokat mozgató motor, illetve a fejparkoltatás okozta fizikai rezgések, és elektromos zajok játszanak. Lehet, hogy a motornak 0,1A a pillanatnyi felvétele, de sem at átlag 5-10-15 ezres tápegység, sem az alaplap nem annak fényében lett megtervezve, hogy ezek kezelve legyenek. Kvantumszámítógépnél lehet, hogy számítani fog, de a mai informatika (helyesen) érzéketlen ezekre.

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#84156) Mathiask válasza bkercso (#84139) üzenetére


Mathiask
senior tag

Nem igaz?

Emeljük ki ezt, amit most is tartok természetesen: "a jitter csakis a fogadó oldalon használt órától/megvalósítástól függ"
Végülis ez a lényeg, nem akartam technikailag belemenni.
Nézzük meg ezt a képet. Ebből a mérésből. Ez most SPDIF jitter szűrés PLL-el, de mindegy, USB-n is ugyanez a helyzet. A lényeg a cikket végig nézve, hogy fogadó oldalon az a DAC képes nagy jittert is teljesen eliminálni. De lehetne nézni ezt is. (Topppingnak is vannak ilyen dacjai) De vannak mások is. Illetve más megoldások is, nem csak PLL. Az első mérésben szereplő SPDIF reclocker is más elven működik és tulajdonképpen teszi a dolgát. Szerintem a Mola Mola Tambaqui DAC -ban is hasonló lehet az elv. Annak idején a Naim DAC-jában pedig minden bekerült egy "RAM bufferbe" és onnan olvasták ki a saját órájukkal. Persze nem mindegyik DAC független a bemenő jitter-től.
A lényeg, hogy ha van rá akarat bármelyik gyártó kezében tudja tartani a jittert. Technikailag megoldható. (nem akarok olyat mondani, hogy ezek jobban szólnak vagy sem)

(#84157) Polllen válasza dgyuri0123 (#84153) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ez téves konklúzió.

Van aki ezt soha sem fogja hallani, mert nem képes rá vagy hallja, de annyira nem fontos neki, hogy átsiklik felette.

És lehet olyan jó rendszer, ahol ennek tényleg nincs hallható hatása.

(Mert még mindig arról beszélgetünk, hogy különböző dolgok hogyan zavarják meg a konverziót. Teljesen biztos vagyok benne, hogy lehet olyan eszközt építeni, aminél ezen zavaró hatás nem érzékelhető.)

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84158) dgyuri0123 válasza Polllen (#84157) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy lehet olyan eszközt építeni, aminél ezen zavaró hatás nem érzékelhető."

Én nem bíznék ebben, sőt, minél feljebb megyünk egy képzeletbeli ranglétrán, annál jobban ki kell szolgálni az eszközöket. Pl. egy 40 milliós hangsugárzó/legolcsóbb "Kácsás" kábel... ? Gondolod nem sínylené meg azt a szakadékot, amit szándékosan képeztél a szinergiában?

Aki nem hallja, örülhet, mert olcsón megússza. :)

"csak a zene van"

(#84159) David75


David75
őstag

Sziasztok!

A fejhallgatós topikban már odáig eljutottam, hogy k712 pro/sennheiser hd600/650 közül fogok választani, ehhez kéne vagy külön dac meg amp vagy amp&dac. Pc és a füles közé kellene. Eredetileg a Modi+Magni párosban gondolkodtam, de egyrészt drágállom, másrészt szinte sehol nem lehet kapni. Fiio k5 pro-ra gondolok most, szerintetek elég lenne-e a fent említett fejhallgatókhoz, vagy esetleg van-e más amit jobban ajánlanátok hasonló árszinten?

Leginkább zene hallgatásra kellene. (Komolyzene, chillhop, metál). Nem feltétlenül csak veszteségmentes zenére, hanem esetenként spotify-ra is használnám.

Előre is köszi. :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 pro | Cube Acid 2020

(#84160) -Skylake- válasza bkercso (#84141) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Akkor így mondom: kétféle digitális jel van: amelyikből analóg lesz, és amelyikből nem."
.
Ezzel nekem szemelyesen nincs is semmi gondom. De az a ket fele digitalis jel nem a kabelen, hanem a kabel utan dol el. Az a digitalis jel amibol analog lesz az elindul digitaliskent, atmegy a kabelen digitaliskent es a kabel utan lesz majd valamifele elektronika ami a digitalisbol analogot csinal. De ameddig ezt a pontot, az elektronikat el nem eri addig az digitalis jel. Amelyikbol nem lesz vegul analog jel az pontosan ugyan igy vegigkozlekedik, csak mikor a kabel veget er es eleri az elektronikat, nem tortenik meg a DA atalakitas. Viszont ebbol konnyu belatni, hogy akar digit marad a jele akar analogga alakitod, az atalakitas pontjaig a kabelen egyforman kozlekedik, hiszen nem a kabelen megy vegbe az analogga alakitas, hanem a kabel utani elektronikan. A kabel nem tudja megkulonboztetni, hogy majd ha vegigment rajta valami akkor azzal utana egy masik eszkoz mit csinal. Legalabbis szerintem nem, a csatorna se tudja megkulonboztetni, hogy esoviz folyik vegig rajta vagy en locsolom bele a csapvizet. Belemegy a viz es vegigfolyik rajta. Itt mi a kulonbseg ? A digit kabel nem fog maskepp viselkedni azert mert egy DAC-ba van kotve, a DAC fogja a jelben eloidezni a valtozast.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84161) Polllen válasza dgyuri0123 (#84158) üzenetére


Polllen
nagyúr

Digitális kábel esetén a legolcsóbbnál is 100%-ban megvalósul a digitális jelátvitel, ha nem pattog a hang. - a szkeptikusok ezért szkeptikusak többnyire

A problémát valószínűleg az okozza, hogy más zavaró dolgok is továbbításra kerülnek (vagy éppen menet közben szedi össze).
Ezek kizárása - szerintem - a készülékben kellene, hogy történjen. Onnantól kezdve pedig tényleg mindegy lenne, hogy 300 vagy 300.000 forintos usb kábelt használsz, mert a digitális jel jól át megy, a külső zavaró tényezők pedig kizárva.
Jelenleg úgy tűnik, hogy a szűrésben egy bizonyos szint fölé nem mennek a gyártók és vannak emberek, aki hallják a maradék zavart.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84162) Ba cy lus válasza David75 (#84159) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az az igazság, hogy ezek a fejesek azért jól skálázódnak, többszázezres cuccról is tudnak újat mutatni. Ilyen szempontból jövőbiztosak. :)
Egyébként én inkább körbenéznék az apróhirdetések között. Ha adott keretből a legjobb hangot szeretnéd kihozni - nem érdemes újhoz ragaszkodni, ha ilyen szűkös a keret.

[ Szerkesztve ]

(#84163) Polllen válasza Tulku (#84128) üzenetére


Polllen
nagyúr

Szerintem ez "nem más", mint hogy a láncodhoz neked tetsző torzítást adsz azzal a "zajjal", amit a jel összeszed.
A csöves erősítésnél is ez történik, bár az tervezés eredménye. :P

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84164) nbencee válasza Polllen (#84161) üzenetére


nbencee
tag

a konklúzió igazából valahol ott van, amit Pollen, és Skylake leír: teljesen legit és mérhető, hogy az USB kábel vesz fel zajokat a környezetből, és általánosítva kimondható hogy minél hosszabb és olcsóbb a kábel, annál több anomáliát okoz, DE , ez a kutatás (Do USB Audio Cables Make A Difference?) bemutatja, hogy egy jól összerakott, akár olcsó DAC is ki tudja szűrni a zajokat, amit az USB kábel minősége okoz, innentől kezdve az írásban is benne van, hogy semmi magyarázat nincs, hogy hallható különbséget halljon valaki USB kábelek között

->>> So nothing here explains the fantastical subjective differences people report between USB cables. I suggest those people conduct some blind test to get to the truth of whether they are hearing any differences especially if they are using better DACs than Schiit Modi 2. "

"With decent DACs, USB cable does not matter.." -> ennek ellenére árulják az AQ USB kábelt 360 ezerért, és ezzel visszaértünk az elejére szerintem: marketing.

(#84165) Dave™ válasza nbencee (#84164) üzenetére


Dave™
nagyúr

Vannak, akik a kábelek alatti fakockát vagy a DAC alatti tüskéket is hallani vélik, ezekhez képest ez még nem is annyira extrém :D

(#84166) Ba cy lus válasza nbencee (#84164) üzenetére


Ba cy lus
őstag

ASR-en már ott tartanak, hogy jó fejhallgató sem kell, csak meg kell eq-zni. :DDD

(#84167) Joe123 válasza Tulku (#84154) üzenetére


Joe123
aktív tag

Azt el tudom fogadni, hogy jobb ha egy audio eszközben nincs mozgó alkatrész, motor, ventillátor. De hogy így is úgy is ott egy működő HDD és arról előbb beolvassák a hangfilet SSD pufferbe, majd onnan a RAM-ba, az szerintem parasztvakítás level 1000.

(#84168) nbencee válasza Dave™ (#84165) üzenetére


nbencee
tag

:DDD :DDD abban is biztos vagyok, hogy ha valaki ideírna egy féloldalas hsz-t arról, hogy sűrített levegővel kifújkodta a port az "audiophile USB kábeleiből" meg a csatlakozókból, és ezzel jobb lett az USB csatlakozó felület áteresztő képessége, szabadabban áramlanak a bitek, és ettől hallhatóan tisztább lett a hangkép, hiába linkel bárki grafikont , tanulmányt, bármit, hogy ez baromság, az lenne a vége, hogy nem elég jó a füled /DAC-od, fejesed, stb. hogy halld a különbséget, vegyél drágább rendszert ;] kb. most is ez történt, hozzuk az érveket, hogy kb. mindegy milyen USB kábeled van, másnak az a konklúzió, hogy szar a füled, meg a rendszered.

(#84169) dgyuri0123 válasza Polllen (#84161) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Életem folyamán kipróbáltam 10-12 féle USB kábelt, ami ugye egyáltalán nem számít soknak. Ezek mind másképp szóltak, pedig akkor még "csak" egy Denon DA300 dacom volt.
A leggyengébb minden esetben a (3-4 féle) nyomtató kábel volt. Fedett, lapos, gyenge felbontással, unalmas interpretációval.
Következők (a teljesség igény nélkül) ...
AQ Forest/AQ Cinnamon. Mindkét kábel magasba húz, elviszi a hangzási balanszot. A mélyeket természetesen vágja és kissé "ideges" reszelős/forszírozott a hangja.
Aztán, Klotz kábel...olcsó, de bamba hangú, mogorva, erős közepekkel, de gyenge mély átvitellel és igen fedett magasakkal. Visítós dacokat lehet vele visszafogni... :)
Supra kábel: megvan mindene lent is, fent is. A tere akkora, amekkorát az elektronika képes megmutatni, nem fékezi a rendszert semmiben. Itt meg is álltam...

Mehettem volna tovább is, mert a Supra igen olcsónak számít a maga 13-20e Ft-os árával, (mérettől függően), de nem mentem, mert számomra tökéletes. Viszont határozottan tartom, hogy az összes kábel más hangot ad, azonos rendszeren belül. Nyilván, ha 100 kábelt halottam volna, nem mondanám, hogy mind a száz másképpen szól, de azok a minták, amiket én vettem, bizony határozottan más karaktert adtak a zenének. A következő (sokkal sokkal drágább) dacommal is megejtettem pár tesztet és jé...ugyanaz jött ki. A Supra abban a dacban is jelesre vizsgázott (nálam). Aztán jött utána egy másik, szintén nem olcsó dac és azzal is. Nekem ennyi elég. :R
Ja, a Klotzot néha előveszem és ráhallgatok, hogy vajon én voltam e a bamba, vagy a kábel, de most is ugyanazt halom tőle, mint évekkel ezelőtt..

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

(#84170) Ear001 válasza nbencee (#84164) üzenetére


Ear001
addikt

Ez nem kutatás, hanem egy mérés, ami még ráadásul rosszul is van értelmezve.

(#84171) Bodz válasza OPiiPO (#84106) üzenetére


Bodz
Topikgazda

R1 esetleg. Soekris cuccok közt is érdemes lehet nézelődni.
Az a baj(?), hogy annyira olcsó az Airist, hogy értelmes előrelépésnek valószínűleg kb semmit sem lehet nevezni.
R8-at venném. :)

[ Szerkesztve ]

(#84172) Exodius válasza dgyuri0123 (#84153) üzenetére


Exodius
őstag

Ez csak a TE konklúziód. De olvasd el a kommenteket: mindenki hozza a saját igazságát, a saját tapasztalatait kiegészítve azzal, amiket még hozzácsapott valamelyik honlapról mert mérés az kell.
Ezért nem tud EZ sem szilárd pont lenni a Hi-Fi-ben. Szürke zóna, valaki hallja, valaki nem.

A HDD meg SSD-t közti különbséget valaki elmagyarázta annak tükrében, hogy mi van ha RAM-ból játszódik ki a zene? Esetleg van aközött különbség hogy csak 1600 Mhz-s a DDR3-as a memóriám vagy 3600-as DDR4-es + még alacsony késleltetésű is?

[ Szerkesztve ]

(#84173) Bodz válasza David75 (#84159) üzenetére


Bodz
Topikgazda

60-ért vehető a K5 Pro is éppen, ha nagyon nem akarsz többet költeni.

[ Szerkesztve ]

(#84174) fehér_ember válasza nbencee (#84168) üzenetére


fehér_ember
addikt

Kiokosodtál, hisz olvastad hogy van ilyen meg olyan vélemény is.
Így mostmár legalább tudod hogy ki kellene próbálnod.
Ennyi hasznod volt belőle. Nekem ennyi elég volt :P.

Ha valamit meg tényleg oltári nagy baromságnak tartok, akkor az a téma egyáltalán nem tud érdekelni. Ott biztos nem kezdek el beszólogatni, mert akkor én ott csak trollt játszanék.
Szóval onnan csak gyorsan elmenekülök; elkerülöm azokat a dolgokat amik számomra agyrémségek.

[ Szerkesztve ]

(#84175) -Skylake- válasza Dave™ (#84165) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Vannak, akik a kábelek alatti fakockát vagy a DAC alatti tüskéket is hallani vélik"

Igen , csak ez ugye nem azt jelenti , hogy hallják. Hallani vélik, ahogy Te is megfogalmaztad. Az azért nagyon mást jelent.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84176) nbencee válasza Exodius (#84172) üzenetére


nbencee
tag

Nálam SSD-ről megy, de erre az SSD-s dologra kíváncsi lennék én is, főleg ha be van állítva a lejátszómba, hogy akárhány gigás a zenefájlom, akkor is egyből beolvassa az egészet bufferbe:

Tehát ilyen esetben mindegynek kéne lenne, hogy van-e mozgó alkatrész, meg milyen gyors, nem? Mivel RAM-ból megy.

Fejestalira programötlet: vakteszt zenelejátszás USB 2.0 pendriveról, USB 3.0 pendriveról, HDD-ről, SSD-ről, M2 szupergyors SSD-ről, stb. és hogy valaki meg tudja-e mondani a különbséget .. :D

(#84177) -Skylake- válasza Ear001 (#84170) üzenetére


-Skylake-
addikt

Azért még így is kicsit többet mond, mint rögtön feletted a "bamba , mogorva" hangú usb kábel nem gondolod ? Vagy nem értem, bennem van a hiba, hogy egy grafikonon egy mérés többet mond mint egy random jelző egy random embertől egy random ízléssel meghallgatott random zenével egy random rendszeren , mindezt úgy természetesne, hogy a placebó nemhogy nem zárható ki, hanem egyenesen valószínű ? :U Hiszen szó sem volt róla, hogy ezt valóban mindig hallja , szó sem volt róla, hogy ezt rendes vakteszten is hallja, semmiről nem volt szó csak arról, hogy kicseréli a kábelt és "bamba" a hang.
Azért durván sajnállak, ha Neked ez egy biztosabb megállapítás.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84178) Dolphin válasza Joe123 (#84167) üzenetére


Dolphin
tag

En ugy latom, itt sulyos egymas mellett elbeszelesek vannak. Teljesen mas USB Asynchronous modja a szamitogepen belul barmilyen adattovabbitas modjatol, mivel minden adatmozgas ellenorzotten megy vegbe, semmilyen zaj nem adodik sermmihez (pontosabban javitva, ellenorizve van). A hattertartol egeszen a CPU-ig, es vissza. A jitter lenyegtelen, mivel mindenhol bevarja egymast az adat (meg a CPU cache tobb szinten, stb is) Rengeteg algoritmus es ellenorzo bitek-byteok felelnek ezert, es csak azert veszteseges az USB-n ez az aszinkron mod, mert semmi ilyen nem felel erte, ott elengedi az adat kezet sajnos az ellenorzes.
A hardverszintu biztonsagi resek is azert leteznek, mert a bitek-byteok szintjen irjak at a kodot, magatol nem vesz fel talalomra mas jelszinteket. Akik nem tanultak ilyen szinten informatikat, barmit le tudnak nyelni, de ha tenyleg modosulnanak ilyen forman adatok, egyik naprol a masikra nem tudnad elinditani a gepedet, eleg ha a particios tabla nehany bitje/byte-ja serul meg ilyen forman, 512-es SSD/HDD-bol mindjart 0GB lenne, rajta ertelmezhetetlen adatokkal (legfelso bit serul pl).
De ahol nem "masolodik" az adat, hanem csak ki van kuldve, es nincs ellenorzo kod/algoritmus, nincs visszajelzes, hogy mit kapott a vevo oldal, ott a kodbol lesz ami lesz, mire ater... Alap, normalis esetben az USB is ellenorzotten mukodik, a protokoll legalabbis rajta, de ezt az asszinkron modot en sem ismertem, ami sajnos nem allt sorba, amikor a protokollt osztottak, de pont ez volt a cel vele, gyorsabb atvitel es feldolgozas az ellenorzo kodok nelkul.
Ne keverjuk az ellenorzott digitalis jelatvitelt, az ellenorizetlennel, es az analogot se, ahol vegkepp nincs ellenorzes. Aki SSD/HDD hallgatasaval vakit, annak erosen megkerdojelezheto a hitelessege szerintem. Lehet a zenehez ert, de a technologiahoz ilyen szinten nem.
Persze ez mind szerintem, de az egyetemen is ezt kertek szamon a vizsgakon.

[ Szerkesztve ]

(#84179) dgyuri0123 válasza Exodius (#84172) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Nézd, az igazán jó hangot nem könnyű kifizetni, ezt belátom, de, amikor esetleg, valaki, egy belépő rendszer mellől/mögül írogat saját véleményt, az semennyire nem mérvadó. Mindenki mélyen hallgat, hogy milyen rendszeren hallgatott, hányféle kábelt, hogy ennyire szkeptikus.
Elő a farbával és lássuk, ki miért ilyen hitetlen? ;)

"csak a zene van"

(#84180) Dave™


Dave™
nagyúr

Azért szeretem ezt a témát, mert vannak objektív paraméterek, mint hogy hogyan sikerül feltenni a fejhallgatót (főleg a nagyobb, szellősebb darabokat, pl. AKG-k), vagy éppen milyen hosszú az ember haja (nekem fodrász előtt már érezhetően kevésbé szigetel, mint közvetlen utána), de ezekről szó sem esik, hogy esetleg emiatt is lehetnek más eredmények, de az ezotéria az hódít minden téren.

(#84181) nbencee válasza dgyuri0123 (#84179) üzenetére


nbencee
tag

pont azért hiteltelen, mert így állsz a témához, hogy ami drágább az jobb nálad, a mérés nem számít... szerintem irreleváns, hogy ki milyen drága rendszert használ, ha ennyire hiszel a kábelekben, akkor bármelyik DAC-on hallhatónak kéne lenni, nem gondolod? Majd ha az USB kábelek specifikációja között lehet választani a morgós, bamba, lapos hangkép meg istentudja milyen jelzők között, akkor hiszünk neked :DDD

(#84182) Dolphin


Dolphin
tag

Egyebkent most megy a bitek utani harc, de arra gondolt valaki, hogy a felvetelkor mennyit torzulhatott a hang a studioban? :D Ahhoz kepest van egy olyan erzesem az SSD/HDD, de talan a normalis/meregdraga USB kabel vitaja is eltorpul :DD

(#84183) Polllen válasza dgyuri0123 (#84169) üzenetére


Polllen
nagyúr

A denon da-300 ékes példája annak - én is tapasztaltam, meg írtam is vagy itt vagy zenelejátszó topikban -, hogy az usb kábelekre mennyire érzékeny. Ezután kezdtem el spdif forrásokat használni, amiről sokkal jobban szólt. Később persze találkoztam olyan dac-kal, aminél nem volt jelentős különbség spdif meg usb között és azóta újra usb-t használok.
(És külön szempont, hogy értelmes usb legyen rajta.)

A legtöbb vita azért megy félre, mert mindenki a saját tapasztaltaiból vetít ki általános igazságokat. 3-4 dac-s tapasztalatból nem következik, hogy mindig ez lesz az eredmény. Nem cáfolat arra, hogy más dac kevésbé érzékeny. Annyit bizonyít, hogy annál a 3-4 dac-nál ez így van.

Más
SSD, HDD, pc... Mióta külön lejátszót használok (rpi3), ilyen jellegű gondjaim nincsenek. ;]

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84184) fehér_ember válasza Dolphin (#84182) üzenetére


fehér_ember
addikt

Szóval akkor már nem számít hogy mennyivel rontod tovább :F

Amúgy nem értem én ezt az egészet, mert ha valakinek csak ~20k-ja van dacra, az úgyse fog hozzá ~13k-ért venni supra usb-t.
Ő vegyen olyat amilyenre futja, ennyi. Nem kell szégyenkezni sem, de nem kell a "drágát" ócsárolni sem. Mert sokszor (mégha nem is minden esetben) ez megy.
Ahol meg van 100k dac-ra, de nincs pénz normálisabb kábelekre, az sem igazán hat meg. Felőlem vehet mindig drágább dac-ot is ha úgy gondolja csak azzal tud feljebb lépni, és felőlem lehet akár örökké elégedetlen is valami "misztikus" ok folytán ;].

Én a kábel lejtőn már egy ideje rajta vagyok, és odébb még a vége. Persze erőltetnem már nem szükséges ...; majd ahogy épp futja.

[ Szerkesztve ]

(#84185) Sinesol válasza David75 (#84159) üzenetére


Sinesol
veterán

Kezdetnek bőven jó, lehet teljesen elegedett leszel vele es nem is kell más, de ha ugy erzed cserelheted is kesöbb, vagy veszel elé egy külön DAC-ot.

Amugy tenyleg nem konnyu ezeket a Schiit cuccokat beszerezni, vám miatt kicsit sok is rájön pluszban. Alternativakent ott a Topping E30+ L30 kombo, hasonloan jo ar ertek aranyu cucc. Es ott még van dsd meg bluetooth kepesseg is. Francia oldalrol rendelhető, minimalis pluszkoltseg jon ra.

[ Szerkesztve ]

(#84186) dgyuri0123 válasza nbencee (#84181) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Egy 30 ezres dactól mit vársz azon kívül, hogy szól ? ;) Nem is várható, hogy kábelt tesztelj vele, mert nem lesz semmi értelme, de legalábbis alig. Volt nagyon olcsó dacom is, szóval nem vaktában lövök ám. Aztán lett jobb..

#84183Polllen : Több tucat dacot hallottam, jó párat birtokoltam, de olyan nem volt még, hogy kábelre immunis példánnyal találkoztam volna. A DA300 sem volt érzékenyebb a kábelekre, mint egy "átlagos" dac. A jelenlegi két dacom sem immunis a kábelekre, vajon miért? Csak én fogom ki folyton az érzékeny darabokat/gyártókat?

Megaztán a "Videoton" hangfal sem jó arra, hogy rajta keresztül kábeleket méregessünk egymáshoz. Ez nem sznobság, hanem tény és ezt nem neked mondom, hanem azoknak, aki nincsenek tisztában pár alapfogalommal. Ami hifi, az hifi. Nem fog átjönni rajta túl sok érzelem, így aztán rejtve is hagy rengeteg dolgot a zenében. Ha ezt nem érted, akkor sajnálom. Nem lehet s.arból várat .. és ez vonatkozik mindenre, nem csak a zenére, hanem az élet minden területére. :R

"csak a zene van"

(#84187) Dave™


Dave™
nagyúr

Lehet azért is szól jól a DF Red, mert nincs USB kábel előtte, ami elrontaná a hangját :D

(#84188) alphamooncam


alphamooncam
őstag

Na akkor egy kis történet. Van vagy 5-8 éves nem tudom.

Profi cuccokat áruló üzletbe mentem meghallgatni egy Tascam US2x2 Dacot megvétel előtt.

Eladó láthatóan profi volt a témában.

Egy laptopról demózott Win7 volt talán, meg Jriver. De lehet Foobar.

Egy Denon talán 5200 fejessel hallgatóztam, majd beszélgettünk kicsit, hogyan milyen beállításokkal érdemes zenét hallgatni.

Most figyeljetek, mert a lényeg az volt hogy érdemes a memória puffert a lejátszó szoftverben a lehető legkisebbre venni, különben kiveszik belőle az élénkség, ellaposodik érdektelenné válik a zene.

Na erre varrjatok gombot!

Ja és próbáljátok ki, ha úgy gondoljátok, hogy elég minőségi rendszerrel rendelkeztek....

Kiváncsi vagyok a véleményekre!

P.S: Foobar készítője is emlékeim szerint a lehető legkisebb puffert ajánlotta, ha jól emlékszem.

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#84189) Dorian válasza alphamooncam (#84188) üzenetére


Dorian
félisten

Igen van ilyen vèlemèny is. Ők szeretik a vègül tipikusan magasfrekvenciákon megjelenő torzìtásokat, szerintük az èlènksèg.
De a teljes fájl vagy album memòriába olvasása kicsit jobb ötlet.
Win alatt mondjuk ezek nem sok különbsèget hozták, Linux alòl eleve jobb a hang ès amemòriábòl lejátszás ott mèg egy szinttel növeli a hangminősèget.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#84190) bkercso válasza Joe123 (#84152) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem kell elfogadni: tisztán hallani. :)
Ha az ember fizikus, van benne szerénység is. :B

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#84191) zatom válasza Exodius (#84172) üzenetére


zatom
tag

Nem csak az ő konklúziója, csak a legtöbben unják már a meddő vitákat, sokadik köröket.(És még elő se került a tuningbiztosíték téma)

A "bambát" körülírhatjuk akár úgy is, hogy lélektelen, unalmas, semmitmondó, köze nincs a zenéhez...aki akarja, az érti.

(#84192) alphamooncam válasza Dorian (#84189) üzenetére


alphamooncam
őstag

Nem Téged akartalak megszólítani, és nem is mondtam hogy ki is próbáltam, de ott helyben megtettem és valóban a kisebb pufferméret volt a nyerő.

De mi lenne ha te is kipróbálnád? A Te véleményedre régi bajtársként jobban adok ismeretlenül is mint az informatikus urakéra... :K

[ Szerkesztve ]

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#84193) Ba cy lus válasza Dave™ (#84180) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Sok embernek ez is ezotéria, hogy hajmosás után másképp szól. :DDD

A feltevés valóban rengeteg számíthat. Egyetlen fokozat eltérés az öreg DT440-emen nálam rengeteget jelent: alul-felül kiteljesedik (pl. így jön meg a szubbasszus; na azért mélyláda-szerű élmény nem lesz, de határozottan érezni, hogy meggyütt), transzparensebb lesz stb. Ez azért nem minden fejhallgatónál számít ennyit, mindenesetre én minden fejhallgatónál kitartóan kísérletezem ezzel. :)

[ Szerkesztve ]

(#84194) Exodius válasza dgyuri0123 (#84179) üzenetére


Exodius
őstag

Kérdés nálad hol kezdődik az a cucc, aminél már markánsabban kijönnek a kábelek közti különbségek.

Az én DA-300USB régi áron csak 140 ropi volt. :U

(#84195) Dorian válasza alphamooncam (#84192) üzenetére


Dorian
félisten

Hát, ha egyszer lesz időm rá, eskü kipròbálomom. De ez sztem hònapokban mèrhető.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#84196) fehér_ember válasza Exodius (#84194) üzenetére


fehér_ember
addikt

Pl. az én TC Impact Twinem annyi sem volt, de mégse mindegy milyen firewire kábelt használok.
bkercso kis dac kártyájánál, ami a presenterben volt, annál pedig az usb kábel is számított.

Amúgy én elhiszem hogy valami oknál fogva nem mindenki egyformán "fogékony" mindenre. Szóval nem cáfolom hogy vannak olyanok akiknek nincsenek ilyen gondjaik. Azoknál meg lehet másmilyenek jelentkeznek (remélhetőleg ;] és még mindig a hallásnál maradva ;) ).

(#84197) Dave™
Tudják ők :K :C

[ Szerkesztve ]

(#84197) Dave™ válasza fehér_ember (#84196) üzenetére


Dave™
nagyúr

Azoknál meg lehet másmilyenek jelentkeznek

Nem tudják mire költsék a kébeleken megspórolt pénzt :D

(#84198) Ba cy lus válasza Dave™ (#84197) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Audiophile tablettákra. Tablettánként egy kategóriaugrást jelent. :DDD

(#84199) dgyuri0123 válasza Exodius (#84194) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Én még 120e-ért vettem a DA300-at +lineáris táp. Már akkor Supra USB kábelt használtam hozzá, mert magasan jobb volt azoknál, amikről írtam korábban. Egy ilyen kombájn volt utána kötve sztereóra is:

ilyen dobozaim voltak akkor:


Forrás laptop i7/ Foobar vagy JRiver.
De a korábbi erősítőmmel :


sem volt gond, mert fejvakarás nélkül is megmutatta a kábelek közötti különbséget DA300- daccal.

ilyen volt az első dacom: :)
A vicc az, hogy mezei nyomtatókábel után ez a " kácsás" kábel is mutatott különbséget, ezzel a daccal, ami a digitális hangzás legaljának tekinthető kb:

Most ilyenen hallgatok zenét:

ilyen erősítővel:

ilyen dobozokon:


Nos, én nem rejtem véka alá, hogy min hallgattam és hallgatok zenét. Lehet kutyázni, lehet kritizálni, de addig, amíg valaki a háttérből írogat, fogalmunk nincs milyen rendszer birtokosaként, ugyanakkor kételkedik minden mondatomban, az inkább maradjon csendben szerintem. :)

"csak a zene van"

(#84200) OPiiPO válasza Bodz (#84171) üzenetére


OPiiPO
addikt

köszi :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.