Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73001) pendre54 válasza Ribi (#72999) üzenetére


pendre54
addikt

Hát ez az, én hifizgetek is, meg gémelgetek is, néha mikrofon is kell, akkor mi legyen? Na, ha sikerül elröptetnem a baglyomat, meg lesz a megoldás :D : [link]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#73002) ribizly válasza pendre54 (#73001) üzenetére


ribizly
veterán

Hogyhogy mi? Rengeteg jó minőségű leállítható / csiptethető mikrofon van: V-moda BoomPro, modmic, samson go mic, ... És akkor az állványozható, tripod-ra rakható megoldásokról nem is beszéltünk. Vagy ha van webcam (pl. Logitech C525-be már elég jó minőségű mikrofon van már szerelve). Szóval nem értem mi a gond. :U
De végső esetben ott van a link-elt Audeze is természetesen.

[ Szerkesztve ]

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#73003) Ribi válasza pendre54 (#73001) üzenetére


Ribi
nagyúr

Én ilyenen gondolkoztam valamikor.
Mondjuk nekem nincs sok fülesem, így kb mindig a 900 csücsül a fejemen, de amikor nyáron nagyon meleg van, van hogy fülbedugósat használok. Na annak tényleg szar hangja van :D
(#73002) ribizly: Én is csiptetőset használok, de pont nyáron amikor trikó nélkül tespedek, akkor nem tudom hova tenni. De csiptetős akkor is relatíve messze van. Amikor meg "fekszek" a székben, az asztalra sem tudom lerakni, mert messze van. Szóval a füleshez csatlakozó lenne a legjobb. De hát mindig azzal víz amivel főz.

[ Szerkesztve ]

(#73004) fericske válasza pendre54 (#73001) üzenetére


fericske
addikt

Azt tartsd észben, hogy a Mobius minden esetben a saját dac/amp-ját használja.

(#73005) pendre54 válasza ribizly (#73002) üzenetére


pendre54
addikt

Félreértések elkerülése végett, nem a mikrofon miatt van képben a Mobius. ;]
fericske : ez ügyben is nagyjából képben vagyok, ezért szinte biztos, hogy csak az asztali PC-vel használnám, USB kábellal.

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#73006) -FreaK- válasza ribizly (#73000) üzenetére


-FreaK-
veterán

Így van, multiplayer FPS játékoknál (nem is kell kompetitív legyen), sokat számíthat ha a fejes minél pontosabban pozicionál térben (hogy tudd honnan jön/lő az ellen), ebben pedig a HD800 úgy tudom a legjobbak között van. Ezt mondjuk szerintem a legtöbb verseny gamer sem tudja még.

[ Szerkesztve ]

(#73007) Eugene Roe válasza -FreaK- (#73006) üzenetére


Eugene Roe
őstag

AKG 712 és társai is tudják a tizedéért... de az biztos, hogy az árdifi nem jelentkezik érdemben.

[ Szerkesztve ]

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#73008) Balázs Z.


Balázs Z.
tag

Sziasztok!
Másfél hónapja vettem egy CompositeAmp-ot, (kisDAC_carddal) fehér_ember kollégától. Egy fiio E10K-t váltott, szóval elég jelentős volt az ugrás. :K
Most úgy néz ki, egy ideig nem fogom tudni használni a hangfalas rendszert itthon, jó lenne a fejhallgatós zenehallgatásból kihozni, amit lehet. A fejes egy dt770pro (80ohm).
Elgondolkoztam egy MomentDAC MKII beszerzésén, de bizonytalan vagyok.

Először is nem tudom, a dt770+CompositeAmp kombó alá érdemes-e egy ilyen árú DACot rakni, vagy nem lesz jelentős eltérés a kisDACcard-hoz képest...?
Másodszor a Momentnek ugye "csak" RCA és optikai bemenete van. Elég sokat olvastam vissza a topikban, és nem egyértelmű, hogy optikai bemenetről hajtva mennyit romlik a hang, viszont a gépemen csak az van. Ennek megoldására mit javasoltok? Esetleg a fiio digitális RCA kimenetét kössem a Momentre? Milyen megoldás van még?
Köszi előre is.

(#73009) #56474624 válasza Balázs Z. (#73008) üzenetére


#56474624
törölt tag

A hallgathatóságának mindenképpen jót tenne szerintem. Csodára azért ne számíts, onnantól a fejhallgató lesz a láncban a szűk keresztmetszet.

(#73010) Balázs Z. válasza #56474624 (#73009) üzenetére


Balázs Z.
tag

Igen, én is valami ilyesmire számítok (annak ellenére, hogy nagyon szeretem a dt770 hangját). Abban biztos vagyok, hogy nem lenne akkora ugrás, mint a fiio -> CompositeAmp váltás, de nem tudom, mi az, amiben többet nyújt a Moment ebben a rendszerben...

(#73011) bkercso válasza Balázs Z. (#73008) üzenetére


bkercso
nagyúr

Biztos, hogy a Moment sokat hozna. Szerintem a DT770 nem egy rossz fejes, van felbontása. A Moment hangja pedig részletesebb és nyugodtabb is, mint a DAC-kártyájé.

Össze kell hallgatni a fiio digit kimenetét és az alaplapi opto kimenetet a Momenttel. Elég sok jitterszűrés van benne, de ettől még elképzelhető, hogy hallasz különbséget (?).

Viszont alkudj ki az eladóval egy 2-3 napos meghallgatási garanciát! Ez jár szerintem. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#73012) krichd1 válasza ribizly (#72995) üzenetére


krichd1
addikt

Ez tényleg fura, mert szerintem a HD800 az egyik legjobb gamer fejhallgató, és talán a legkényelmesebb. Zenehallgatásra viszont nagyon nem kedvelem gyári állapotban.
A gamer fejhallgatónak nevezett dolgok meg igazából nem valóak semmire sem.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#73013) fehér_ember válasza Balázs Z. (#73010) üzenetére


fehér_ember
addikt

Hallgass meg más fejeseket is a számodra még elérhető árkategóriában. Ha nem találsz olyat ami egyértelműen jobban bejönne a jelenleginél akkor a dac-ot lépd meg.
Amúgy biztos ütős páros lenne és a jövőben más fejeseknél is profitálnál belőlük, de ha feljebb szeretnénk lépni akkor a lánc végét sosem szabad kihagyni a megfontolásból; vagy legalább gondolkozz hangosan, és meséld el mi az ami most zavar, ami nem elég jó, vagy csak amivel többet szeretnél.

[ Szerkesztve ]

(#73014) Sinesol válasza ribizly (#73002) üzenetére


Sinesol
veterán

Én arra jöttem ra, hogy a legjobb megoldas a telos headset, az gyakorlatilag direkt beszed celjara van kalibralva, tervezve. A headsetre meg raveszi az ember a fejest, Discord megy headseten, játék meg fejesen. A beszedminoseg a tobbiek szerint bőven veri a dedikalt mikis gamer fejesemet ( Qpad aka. Cloud), semmifele zaj nem tapasztalhato, tisztán, stabilan, hallanak.
Raadasul meg kenyelmesebb is az egész, mint a gamer fejes, ami olyan mint egy suketszoba es ram is izzad. A Modmic-el az a baj, hogy borzalom az anyagminosege, par honap alatt kepes meghibasodni, miközben nem is olcso. Van otthon asztali miki de ott figyelni kell, hogy közel hajoljak, kulonben halk, szoval az sem az igazi.

[ Szerkesztve ]

(#73015) ribizly válasza Sinesol (#73014) üzenetére


ribizly
veterán

Nem egy rossz megoldás, amit mondasz. Mondjuk én ráálltam már egy ideje a standalone mikrofonra (Rode NT-USB), ami karral magam elé van állítva (nem, nem stream-elek) és így tökéletes a hangminőség meg a hangerő is. Mondjuk nálunk erre azért "volt szükség", mert tudni kellett halkan beszélni a gyerekek miatt és kb. így oldható meg.

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#73016) #56474624 válasza Balázs Z. (#73010) üzenetére


#56474624
törölt tag

Nem írtad, mit szeretnél kihozni a DT770-ből. Ha mondjuk akusztikus zenén, énekhangokon akarod javítani, akkor a fejhallgató cseréje a megoldás, ott tényleg a fejhallgató jelenti a fő gátat.

[ Szerkesztve ]

(#73017) -FLY->


-FLY->
őstag

FiiO K5PRO-ról van valakinek tapasztalata? Megéri az árát, vagy van jobb is így 60k-ig?

(#73018) kromatika válasza #56474624 (#72987) üzenetére


kromatika
veterán

Igazából nincs evvel nagy gond,mert előbb utóbb rá jön az említett réteg ,hogy azt nem nagyon fogja vissza kapni,amit élőben hall.Nálam sem ez a cél. Ha nem hogy közel álljon hozzá. Sinesol"Fene tudja, igazából a zeneszek egy resze hallaskarosult, a masik resze meg fuldugot hasznal" Érdekes kijelentés.De azért meg kérdezném. Miért van ez az általános,és lenéző véleményed,egy olyan közegről,akik évek óta,nap mint nap, kvázi a "hallásukból" élnek?

[ Szerkesztve ]

(#73019) Sinesol válasza kromatika (#73018) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem volt benne semmi lenézés, csak tudom hogy elég jelentős egészségügyi ártalmat jelentenek a hangszerek hosszu távon nézve, ezért füldugót használnak. Gondolom füldugó mellett meg nem épp a koncertélményt kapjátok meg hangzásilag. Meg amugyis ha valakinek ez a munkája, nem valószínű, hogy hasonlitgatja majd az otthoni rendszert, ahelyett, hogy élvezné a zenét munkán kívül. Hacsak nagyon nagy gondok nicsennek a megszólalással, nem hiszem hogy problémát jelentenema kikapcsolódás.

[ Szerkesztve ]

(#73020) dgyuri0123 válasza kromatika (#73018) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A zenészek jelentős része valóban halláskárosult. Ezek tények. Lányom 15 év után bukott a "normál" hallásából nem keveset és hol van még a vége??

"csak a zene van"

(#73021) Tin


Tin
veterán

sziasztok,

asztali géphez lenne szükségem a vmv magic mögé valami fejes erősítőre. a z40 átkerült a hangfalakhoz, ezért kéne valami hasonló karakterű és erejű valami, ami hang-karakterisztikájában passzol a magichez, és a z40-hez hasonlóan meleg hangú.

hd600-al használnám, és dt770pro/80-al. és jó lenne, ha rendesen ki is hozná, ami bennük van.

árban 100€ körül. lehet valami egybe dacamp megoldás is, csak szóljon normálisan.

köszi előre is!

(#73022) Balázs Z. válasza Balázs Z. (#73008) üzenetére


Balázs Z.
tag

Sziasztok, köszönöm a sok választ!
Átgondoltam a dolgot, osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy azok a dolgok, amik jelenleg zavarnak a rendszerben, talán inkább a dt770pro-hoz, és annak zárt voltához köthetők.
Amit szeretnék: nyitottab, részletezőbb hang, szeparált(abb) hangszerekkel, nagyobb "színpaddal". A dt770 klasszikus zenénél nem igazán találja magát, bár fényévekkel jobb lett a fiio -> composite váltás után.

Arra gondoltam, kipróbálok egy vintage dt990 600Ω-ot, aztán meglátjuk merre tovább.

(#73023) #56474624 válasza Balázs Z. (#73022) üzenetére


#56474624
törölt tag

Az nem rossz választás, csak a párna miatt kissé problémás lehet. A gyári párnája nagyon egyedi, más párnával nincs meg az a nyitott, kiegyenlített hang.

(#73024) Balázs Z. válasza #56474624 (#73023) üzenetére


Balázs Z.
tag

Igen, visszaolvasgattam a topicban a "vintage" szóra keresve, és bár még csak pár száz hozzászólásnál tartok, az kiderül, hogy nagy a küzdelem párna-ügyben :))
Egyébként rendelhető gyári párna hozzá, vagy már csak az újak kaphatók? A beyer oldalán csak EDT 990 van két színben, és a bőr... de ez inkább a másik topicba illik már :R

[ Szerkesztve ]

(#73025) fehér_ember válasza Balázs Z. (#73022) üzenetére


fehér_ember
addikt

Hát amiket írsz (kivéve a nyitottság) azokon a dac is javíthat; bár nálad nagyobb mértékű változást hozhat egy magasabb kategóriás fejes.
Csak hallkan jegyezném meg, hogy én pl. nem szeretem a nyitottabb hangzást, nyitott fejessel lehet több olyan dolog is "el fog illanni" amiket lehet szeretsz a zártadban. Én nem várnék több részletet egy dt990-től. De amúgy persze akadhatnak kivételek, szóval "nyitottja" válogatja.
Hallgass meg véleményeket, konkrét fejes ajánlásokat. De csak azután vegyél bármit, hogy már hallottad, vagy esetleg használtan nagyon olcsón, vagy webáruházból elállási lehetőséggel.
Menj el hallgatózni üzletekbe vagy ugorj be majd a fejestali-ra.
Én nem biztos hogy el tudok lenni, mert szabadságot (vagyis inkább szabadságokat) kellene intéznem a beosztásom miatt, de majd még meglátom (végülis rühellem az éjszakást :D ).

[ Szerkesztve ]

(#73026) #56474624 válasza Balázs Z. (#73024) üzenetére


#56474624
törölt tag

EDT990V-vel nem az igazi, a középtartomány sokat veszít a részletességéből, illetve az egész hangzás nem olyan zenei. Nem véletlen, az eredetivel csiszolták össze, nem egy későbbi, "random" párnával.

A kínai párnákkal sem az igazi, azokkal is a mély lesz túlsúlyban. A párna belső fele a döntő itt szerintem, mert a gyárin hálós borítású, olyat viszont nem kapsz. Aminek a belső felülete sima műbőr, azok a legrosszabbak tapasztalatom szerint. Az EDT990V belső felén vannak lukak, az egy kicsit jobb, de a háló sokkal nyitottabb attól is.

(#73025) fehér_ember:

Sokszor le lett már írva, hogy a vintage DT990-nek a neven kívül nincs sok köze a mostanihoz. A vintage egy elég jó részletességű hang, főleg a középtartományban nagy az eltérés egy aktuális DT770-hez képest, és akusztikus zenékre alkalmas.

De csak akkor érdemes vadászni régi 990-esre, ha gyári a párnája, egyébként nem.

[ Szerkesztve ]

(#73027) fehér_ember válasza #56474624 (#73026) üzenetére


fehér_ember
addikt

Való igaz, ez az infó tényleg nem volt "elraktározva".

(#73028) gaben22 válasza Bodz (#72747) üzenetére


gaben22
senior tag

Köszi a segítséget, meg is vettem. Sok időm még nem volt vele foglalkozni, ráadásul épp új fejhallgató vásárláson töröm a fejem :).

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#73029) budo82 válasza budo82 (#72700) üzenetére


budo82
tag

SMSL SP200 THX HP Amp
Mérésmániásoknak
Egyéb info:
-290 USD
-2019. október 25-től

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

(#73030) K1LLMy53Lf


K1LLMy53Lf
senior tag

Sziasztok,

Jelenleg egy Musiland 04 MX-et használok otthoni DAC-ként, viszont tetszik a TinHifi P1 planár iem-e, ami elvileg eléggé erőigényes kis cucc, ezért gondolkodtam, hogy esetleg beruháznék egy Topping NX4-be.

A kérdésem az lenne, hogy esetleg valaki le tudná írni nagy vonalakban, hogy a Topping hangképe miben és mennyire más, mint a Musiland? Illetve előrelépést jelentene-e a váltás? (hangban, erőben)

Amit preferálok hangzásban: minél több részlet és szeparáció, a tér szélessége annyira nem érdekel. Hangképre a semleges vagy enyhe kiemelés (V vagy közép), ami tetszik. (musilandben picit sok a mély számomra, de hangfalon ez ugyebár orvosolható könnyedén :) Amit preferálok hangzásban: minél több részlet és szeparáció, a tér szélessége annyira nem érdekel. Hangképre (amennyiben ez számít) a semleges(ebb) vagy enyhe kiemelés (V vagy közép), ami tetszik. (musilandben picit sok a mély számomra, de hangfalon ez ugyebár orvosolható könnyedén :) )

Illetve lenne-e más, amin érdemes elgondolkodnom a Topping NX4 árkategóriájában? Elsősorban PC-re kötve DAC-ként, de néha DAP-hoz AMP-ként is használnám.

Előre is köszi az infókat/segítséget :R

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#73031) krichd1 válasza K1LLMy53Lf (#73030) üzenetére


krichd1
addikt

A hangzás preferáláshoz amit írtál nekem nem világos. Minél több részlet alatt a valódi részletességet érted vagy a divatos közép-magas kiemeléses hülyeséget? A hangszer szeparációhoz általában kell tért, ami egyébként a fejhallgatós világban kicsit nehezen értelmezhető dolog, a fülhallgatósban méginkább.
Saját tapasztalatom az NX4-el Oppo PM-3 fejhallgatóval van, ezt könnyedén hajtotta, meglepően tiszta hangja van árához, méretéhez és Sabresége ellenére, és még azért abszolút értelemben is. Musiland 04 MX jó régen volt nálam, de emlékeim alapján a kis Topping előrelépés lehet, de lehet tévedek.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#73032) K1LLMy53Lf válasza krichd1 (#73031) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

Hali,

Sry, ha furcsán/nem feltétlenül érthetően fogalmazok, egyáltalán nem vagyok jó az ilyen dolgokban :B

Szerintem valós részletességre gondolok. Akusztikus zenékben pl a húrok/cinek lecsengését, az apróbb neszeket, akár a zenészek lélegzetvételét stb Nem tudom milyen az a "divatos közép-magas kiemeléses hülyeség"
Térben arra gondoltam, hogy nem zavar, ha nem érzem magam egy nyílt koncerten miközben hallgatom a zenét, nem kell, hogy "légies" legyen stb (sajnos fejes fronton nincs szinte semmi tapasztalatom, egy K550esem van, az nagyon légies számomra, ami nem rossz, de nem is igénylem, jó nekem egy iem zártsága), ugyanakkor szeretem, ha szépen, érezhetően elkülönülnek a hangok, de nincs szétesve, egyben van az egész, de ha egy adott hangszerre akarok odafigyelni, akkor kivehető, nem erőlködve tudok ráfókuszálni, ergó nincs egybemosva stb.

Tudom, hogy ez nagyban függ az fülestől/fejestől is, illetve a szinergiától, ezért elsősorban az erő, ami fontos, hogy előrelépés legyen a musiland-del szemben. (illetve természetesen ezért is kérdeztem ehhez viszonyítva a hangképét/részletességét a Topping NX4-nek, mint bázispont)

Remélem megadtam a kérdésedre a választ és tisztult a kép egy picit :)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#73033) niof válasza budo82 (#73029) üzenetére


niof
addikt

Mondtam én, hogy szépen szállingóznak majd a THX-et alkalmazó gyártók! Ez több szempontból is szimpatikus. Kisebb, belül van a tápja, elöl van a ki/be kapcsoló, és nem utolsó sorban olcsóbb. Még jó, hogy nem ugrottam bele a Drop 789- ébe! Január-február környékén be is rendelek egy ilyet szerintem. :))

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#73034) -FreaK- válasza niof (#73033) üzenetére


-FreaK-
veterán

Még jó, hogy beleugrottam a THX-be! Még két-három hónapig nélküle lettem volna, azt meg hogy bírtam volna ki? Hogy a franc enné meg.. ;]

(#73035) krichd1 válasza K1LLMy53Lf (#73032) üzenetére


krichd1
addikt

Ha K550-ed van, akkor pontosan tudod hogy milyen az a divatos közép-magas kiemeléses hülyeség. Szerintem próbálj ki minél többféle fejhallgatót/fülhallgatót, mert azok karaktere, hibái sokkal jobban meghatározzák a kapott hangminőséget, mint amennyiben a Topping NX4 korlátozza, befolyásolja azt. Erőben mindenképp előrelépés a 04 MX-el szemben.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#73036) Sefter válasza niof (#73033) üzenetére


Sefter
veterán

Milyenek azok a “THX-et alkalmazó gyártók” :F

Psn ID: sefter_hun

(#73037) Bane03


Bane03
csendes tag

Üdv!

Nem kizárt hogy OFF.

Aimp 4.60-nál egy Denon Da300-al használva, a kijelzőjén folyamatosan 192khz mintavételezést jelenít meg, azonban DSD64/128 esetében ennél magasabb mintavételezés az elvárt :))
DSP kezelőben próbáltam bűvészkedni, de nem sok sikerrel jártam...
Google-t böngészve + plugin után kutatva sem jutottam semmire.
Wasapi - Asio felváltva üzemel de így sincs semmi eredmény.

A segítségeket előre is köszönöm!

(#73038) p76 válasza Sefter (#73036) üzenetére


p76
senior tag

A THX cég (George Lucas cége) létrehozta a THX AAA erősítő technológiát, amit bármelyik cég megvehet és felhasználhatja az erősítő készítéséhez.
Előremutató hibajavítást (feed forward error correction) is használ a visszacsatolás mellett, azért ilyen jók a mérési adatai.
Kíváncsi vagyok hogy szólhat, ugye jó nagy visszacsatolással is jó mérést lehet produkálni, ez meg még előre is csatol :)

Monoprice, Massdrop, SMSL, Benchmark használja eddig. Persze ASR szerint elég az Atomot megvenni mert az ugyanazt tudja 100 dolcsiért. Az Atom hátránya hogy olyan mint egy ócska műanyag játék; a doboz, a csatlakozók és a gombok.

[ Szerkesztve ]

(#73039) Sinesol válasza Sefter (#73036) üzenetére


Sinesol
veterán

A THX labs által kifejlesztett design, ami megfelel az általuk kialakitott THX Szabvanyoknak.

Egyebkent az Achromatic Audio Amplifier rövidítése. A cél az volt, hogy minél kevesbe szinezzen az erősítő, azt a hangot kapd, amit a hangmérnökök megálmodtak. Ezt a szabvanyt alkalmazzak egyebkent hazimoziban is, gondolom nem ismeretlen a THX név.

A THX AAA-t elvileg jovore mar jobb kategorias telokba is beteszik, meg gondolom a legtobb audio cucc hasznalja majd. Ha jol emlekszem a legujabb Benchmark erosito mar erre epul.

[ Szerkesztve ]

(#73040) nLali


nLali
senior tag

Külön a THX logót nem lehet megvenni? Csak kérdem...

(#73041) krichd1 válasza Sinesol (#73039) üzenetére


krichd1
addikt

THX szabvány és a hangminőség, haha. Hello Logitech Z5500. :DDD

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#73042) Sinesol válasza krichd1 (#73041) üzenetére


Sinesol
veterán

Hangfalban nem tudom mennyit er, amugyis nehezebb merni ott a dolgokat, na meg gondolom vannsk kategoriak is, nem ugyanazok egy szempontok mondjuk egy Nautilus meg egy budget Logitech cucc eseteben. De egy erosito elektromos kimenetet elég pontosan meg lehet mérni, ott nem nagyon van mirol beszelni.

[ Szerkesztve ]

(#73043) K1LLMy53Lf válasza krichd1 (#73035) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

persze azt értem/tudom, hogy milyen a kiemelés egy adott tartományon, csak a részletességgel szemben/mellé állítva nem értettem mire gondolsz. de ha jól sejtem, akkor arra, hogy megemelve a közép-magas részt, előrébb kerülnek "térben" a hangok, azt az érzetet keltve, hogy részletesebb a hangkép egésze.

Egyébként nem használom a K550et ~2éve, csak nincs másik fejesem, így nem tudtam más példát hozni. :B

Legutóbbi DAP-váltásom amúgy elég sok részletet előhozott a főfülesként használt IEM-ből, ezért merült fel/írtam le ezt is. De feltételezem a korábbi DAP-om is hagyott a fülesben és nem csak az új DAP chipje adta hozzá azt a pluszt :)

Köszönöm szépen a segítséget, két kérdésem még lenne:

- van-e bármilyen más alternatíva ebben az ársávban?
- ez a Topping NX4 megfelelő alacsony independenciás iem-ekhez is?

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#73044) nLali válasza p76 (#73038) üzenetére


nLali
senior tag

Régen olvastam valahol, hogy Lucas bácsi a THX-et üzleti okok miatt találta ki. Állítólag úgy gondolta ( szerintem helyesen ), hogy egy film élmény 50% a hang. Az első Star Wars filmek idejében állítólag nagy szórás volt a mozitermek hangteknikájában. Lucas bácsi szerette volna, hogy az ő filmjét ne vetítsék egy bizonyos minőség alatt. Talán ez a minőségi feltétel lett a THX. Olyan régen olvastam, hogy talán nem is igaz.

[ Szerkesztve ]

(#73045) Sefter válasza p76 (#73038) üzenetére


Sefter
veterán

Na ez megvan, azt hittem valami új, nem a (házimozinál pl) megvehető logó (“certifikáció”), 0 tartalommal...
Nem gondoltam, hogy már hifiben is nepperkednek vele.

[ Szerkesztve ]

Psn ID: sefter_hun

(#73046) krichd1 válasza Sinesol (#73042) üzenetére


krichd1
addikt

Semmit, abszolút semmit nem ért a "régi" THX szabvány, semmilyen kategóriája nem volt, vagy volt valamin THX plecsni, vagy nem. Egy nagyon erős marketing eszköze volt azoknak a cégeknek, akik megvették, ennyi. Ez érvényes a hangdobozokra, HM erősítőkre, komplett rendszerekre. Iszonyat gagyi 2.1 cuccokon is büszkén ott van. B&W Nautiluson nem volt THX logó.

Én sem gondoltam volna soha, hogy pont a fejhallgató erősítőket fogják majd THX logóval reklámozni. Eszem megáll komolyan, hihetetlen, hogy mik vannak . :W

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#73047) Sinesol válasza krichd1 (#73046) üzenetére


Sinesol
veterán

Amig olyan kepesseguek, mint a tesztelt darabok, addig nem latok benne problemat. Plusz elvileg itt egy konkret design-rol is szo van, nem csak egy plecsniről.

[ Szerkesztve ]

(#73048) peter100


peter100
csendes tag

Jack nélküli telefonokhoz vannak filléres USB Type-C / Jack átalakítók.
USB C csatlakozón az analóg jel is átjön, vagy extra low cost DAC van az átalakítóban? Vagy mi itt a megoldás? Help. :F :F

(#73049) pulutodurumo válasza peter100 (#73048) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ki lehet tolni analóg jelet is USB C-n, de nem tudom mennyire általános. Eszköztől függ. És persze van olyan is, amiben ott a DAC.

[ Szerkesztve ]

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#73050) peter100 válasza pulutodurumo (#73049) üzenetére


peter100
csendes tag

A telefonhoz adott füles USB C csatlakozós és nem úgy tűnik, mintha külső DAC lenne benne. Nem tudtam, hogy USB-n az analóg jel is átjön.
Köszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.