Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#106001) Ba cy lus válasza decoati (#105999) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Szerintem az első mindig az, hogy pl. a hegedű hegedű legyen. Ez (főleg fejhallgatóknál) ritkábban teljesül, mint hiszi az ember, részben amiatt, mert ilyen-olyan kiemeléses trükköket vetnek be, hogy jobbnak tűnjön a felbontás.
Elektronikus zenén nincs értelme hangzáshűségről beszélni. Ez nem azt jelenti, hogy igénytelen az eszközökre, de mi a referencia, ami alapján kijelenthetjük, hogy annak pont úgy kell szólnia? Még hagyományos hangszereknél sincs egyetlen ilyen, de azoknál legalább van támpont. Tehát ami klasszikus zenékkel nem hangzáshű, az jó eséllyel populáris, elektronikus zenékkel is csak vetít. :)

[ Szerkesztve ]

(#106002) -NoVa- válasza decoati (#105999) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hans Zimmer - Mission Impossible 2 Orchestra Suite Part 1 (Live) felvételen a tapsoló csapat még "látványos" különböző szintelen. Alap cuccokon megfoghatatlanul betölti az előadást, jobbakon elhelyeződik egy területre a csapat, majd feljebb tovább bomlik emberekre. A felvétel nem változott évek alatt, csak a közvetítő réteg precizebb.

(#106003) nobela válasza s4tch (#105982) üzenetére


nobela
senior tag

"volt Ananda, az pedig úgy sejtem, nagyjából ugyanaz a méret, mint az Edition XS."

TELJESEN más a fejpántjuk. Az Ananda oké, az XS-é meg egy darab némileg párnázott vas.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#106004) PuMbA válasza -NoVa- (#106002) üzenetére


PuMbA
titán

Istentelenül jó mix az egész album. Nagyon sok hangszer úgy "szétrakva", ahogy a színpadon eredetileg volt. Én is használom :)

[ Szerkesztve ]

(#106005) bitrograde válasza Ba cy lus (#106001) üzenetére


bitrograde
senior tag

Igen, hegedű, zongora, csemballó, cimbalom, stb. És énekhang. Én nem vagyok részletfetisiszta, jobban érdekel, mi jön át az egészből, mint hogy megtörölték-e az izzadt tenyerüket a harmadik sor jobb szélén ülve tapsolók. A HDR-es képeket utálom, ahogy a korai 3D-s mozik hamis mélységélességét. Nem így nézünk, látunk. Nem így hallunk, hallgatunk zenét. Már aki, persze.

(#106006) btraven válasza Ba cy lus (#106000) üzenetére


btraven
őstag

És van plankton is.

Legrészletesebb fejhallgató a Monolith M565C. Olyan részletes hogy letéped a fejedről és tátva marad a szád. (Zeos)

[ Szerkesztve ]

(#106007) Exodius


Exodius
őstag

Srácok!

Mennyire igaz az az állítás, hogy kb. minden hifi láncba két eltérő karakterű fejes erősítő kell, hogy lefedjen bármilyen fejest, amit esetleg tesztelnék?

Gondolkodok én tovább lepésen és olyan erősítőt keresek, ami értelemszerűen megveri a Presenter3-at, de kb. mindennel elboldogul, amit rákötök.
Vagyis: gondolom én, hogy elbír 10 fejesből 6-7-el, a másik 3-hoz meg mondjuk egy eltérő hangolású erősítő passzolna. Így 2-en kb. elbírnak mindennel. Van erre nektek szabályotok, rendszeretek?

Jolly joker erősítő nálam valami olyasmi, hogy: lehet nem lesz tökéletes párja az adott fejesnek, mintha pont rászabták volna, de lehet van annyira jó is, hogy ne fogalmazzam meg magamnak azt a kérdést, hogy jó ez, de mi lehet az igazi párja, mert azért mégis megvan valamennyire a szinergia.

Létezik ilyen nálatok? MFA3 maybe jolly joker? :U

(#106008) bitrograde válasza Exodius (#106007) üzenetére


bitrograde
senior tag

Nálam a Violectric V280 lett ez.

(#106009) RetepNyaraB válasza Exodius (#106007) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Az MF3 szett nagyon jó hangú, nekem nem sikerült semmilyen zenével megfogni. Ha megbékélsz az abszolút fapados kiépítésével (semmi csilivili fícsör és csak usb in).
Mindettől függetlenül ha nem jön ki jól a kannával amit rákötsz, hiába remek cucc. Szinergiavadászatot nem lehet megspórolni sajnos.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#106010) Exodius válasza RetepNyaraB (#106009) üzenetére


Exodius
őstag

Milyen fejesekkel tesztelted?

És te bitrograde a Violectric V280-at?

[ Szerkesztve ]

(#106011) Bogyó bá' válasza bitrograde (#106008) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az durva cuccnak tűnik belülről: [kép] :Y

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#106012) bajnokpityu válasza Bogyó bá' (#106011) üzenetére


bajnokpityu
félisten

gustard h10..

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#106013) decoati válasza bitrograde (#106005) üzenetére


decoati
aktív tag

Igen, az énekhang [link] . Sztem sokan azért nem tudnak mit kezdeni a klasszikus zenével, mert egyszerűen hihetetlen, "kidobja az agyuk", mert soha nem hallották élőben. Pedig ott egyetlen pillanat alatt átjön az az elképesztő összhang, zsenialitás, brutális mennyiségű meló, tapasztalat és tradíció, amiből összeáll egy ilyen darab.
Az olyan felvételeket kedvelem, amelyek ezt megsejtetik, és ennek az apró részletek sztem fontos összetevői: a karmester kopácsolása és pisszegése, a rezesek gépészkedése, a rosszul intonált belépő, az egyik tenor tájszólása, a kiscsaj, aki beletüsszent a kórusba, az "egy szál szőr" pianissimo-k pontatlansága... emberivé, hihetővé teszik az egészet, nekem ezek segítenek észben tartani, hogy egyszerű, földi halandók több évszázados tradíciókra támaszkodó több évtizedes, brutál kemény munkája adja azt az elképesztő élményt, amit jobb híján felvételről ugyan, de átélhetek. Ha jó a cucc. :D
(A lányom zeneművészetis, jómagam elég sok klasszikust hallok élőben. Egy komplett univerzum, imádom :)))

család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken

(#106014) Ba cy lus válasza Exodius (#106007) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Bkercso összes Presenterek utáni erősítője veri a Presenter3-at. Ezt még úgy is ki merem jelenteni, hogy az MFA3-at még nem hallottam. :)

(#106015) fattyu válasza Exodius (#106007) üzenetére


fattyu
veterán

szerintem.ha van 10 jó fejesed akkor két dolog sem elég.
szerintem: ha van egy fejesed és egy erősítőd ami imádja egymást nem nagyon kell tovább nézelődni.
szerintem: az MFA3 (amennyiben az amp része ugyanaz mint a kombóban levő ) egy nagyon erős ajánlat a jolly jokerre.
szerintem: amíg nem ülsz egyszer értetlen vigyorral a fejeden hogy lyé ez a fejes ezt is tuja addig nehéz megtalálni.

Amugy részemről az MFA mellé a singxer sa-1et tudom még ajánlani. Majdnem mindent amit rádugtam iszonyúan kiszolgált. a TH900IIvel imádják egymást.
ugyanakkor ez a singxer ami amugy balanced módban irgalmatlan wattokat fel tud köhögni, úgy elvérzett egy egy argon mkIII-on hogy arra nincsenek szavak. Az MFA meg olyat csinált vele hogy keresgéltem az állam, pedig én is hallottam már ezt azt rendesen kiszolgálva.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#106016) stellaz válasza decoati (#106013) üzenetére


stellaz
addikt

A zeneiskolai tanárnő is panaszkodott rá, hogy sok gyerek nem is érti azt a zenét, amit játszik, mert otthon csak csimmbumm zenét hallgatnak.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#106017) Ba cy lus válasza stellaz (#106016) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Rosztropovics ellenben értette:
[link]. Ezért is lett az egyik legnagyobb csellista, anélkül nem lehet.
Érdemes megnézni, amit mond, nagyon érdekes. Bár tudományosan nyilván nem bizonyított, de talán ez (is) adja az élő zene varázsát.

[ Szerkesztve ]

(#106018) bkercso válasza Bogyó bá' (#106011) üzenetére


bkercso
nagyúr

NE5532...

fattyu: Ugyanaz, vagyis majdnem, mert az erősítéskapcsoló miatt az MFA3-nak 10dB-vel gyengébb a torzításkioltója, mint a Kombóban lévő változatának. Egymás mellett észrevenni, emlékezetből nem tudom.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#106019) bkercso


bkercso
nagyúr

Úgy néz ki, megkényelmesült az XS egy a fejpántot érő középgyenge hajlító mozdulatra: már nem a búbon támaszkodik, hanem kétoldalt.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#106020) decoati válasza stellaz (#106016) üzenetére


decoati
aktív tag

Igen, pedig egy művésztanár egy egyszerű skálagyakorlat mögé olyan tartalmat be tud pakolni, hogy tátva marad a szád. :)
Még egy példa, hogyan támogatja a hangminőség a tartalom megértését: Bach I. Brandenburgi verseny. Egy alap cuccon hallgatva oké, elnyünnyögnek a gyerekek, rendben van. Egy közepesen ilyen fura disszonanciák kezdenek jelentkezni a kürt játékában. Egy normálisabb cuccon viszont azt hallani, hogy alapvetően kétféle előadásmódja hallható a darabnak: az egyik tempós, pontos, de valahogy jellegtelen kürtjátékkal, a másik viszont karakteres, határozott, gazdag, gyönyörű kürt hangzással, de valahogy tele van disszinanciával, és a kürtös jól hallhatóan küzd, mint malac a jégen.
Mi történik?
A mű keletkezésének időpontjában (172x) még csak ú.n. natúrkürtök léteztek, amin sem ventilek, sem cúgok, gyak. egy karikába tekert rézcső. A hangmagasságoknál csak a természetes felharmonikusokra lehetett hagyatkozni, így brutál nehéz rajta játszani. Megnézve egy különösen disszonáns részt (pl. Allegro tétel 1. kürt 32. ütem), láthatjuk, hogy a májsztró beírt egy pár #F-t (F kürtön hangzó H), ami az alaphanghoz (F) egy szűkített kvint (11. felhang), ami natúrkürtön soha a büdös életbe' nem lesz pontos. :)
Tehát: ha modern hangszeren játszák, akkor lesz tempós, pontos, de jellegtelen, ha natúrkürtön (korhű előadás), akkor ragyogó, de melós, és itt-ott disszonáns.
Mi vitt nyomra? A hangminőség. :)
(Hint: és innentől hangolási módok, jóltemperált és kirgyenlített hangolás, Wreckmeister hangolások, harmóniakarakterek a régizenében, stb.)

család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken

(#106021) bitrograde válasza Exodius (#106010) üzenetére


bitrograde
senior tag

Ment rajta Hifiman HE6SE (az egyik legnehezebben hajtható fejes), Sennheiser HD540 RG, Neumann NDH30, ismerősnél Focalok. Távolról sem "minden", de mindegyikkel jó volt, pákász ismerősöm szerint az opampok cseréje után a "legjobb tranzisztoros, amit hallottam".

(#106022) bitrograde válasza decoati (#106020) üzenetére


bitrograde
senior tag

Wreckmeister.... :DD
Nem sok natúrkürtös előadást hallottam, de azok nagyon ütősek. Mintha direkt szórakoznának az ember agyával, hogy meddig képes többfelé menni-figyelni dallamban és tempóban.

(#106023) btraven válasza bitrograde (#106021) üzenetére


btraven
őstag

Tranzisztoros és opampos az 2 külön dolog?

(#106024) Ba cy lus válasza btraven (#106023) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az opampos is tranzisztoros, de nem diszkrét elemekből felépülő.

(#106025) bitrograde válasza Ba cy lus (#106024) üzenetére


bitrograde
senior tag

És persze az adott kontextusban: "tranzisztoros=nem csöves". ;]

(#106026) RetepNyaraB válasza Exodius (#106010) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Hemp, HD600, Sextett, Beyer DT550 600Ohm. Plusz hangdobozon persze. Megalázóan veri agyon a Wiimpro-t (mondjuk elvárható, ezt csak a most divatos "a PC úgy szar ahogy van" tételre)

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#106027) s4tch válasza RetepNyaraB (#106026) üzenetére


s4tch
veterán

Ha a Wiim Pro belső dacját használod, ebben semmi meglepő sincs. A bkercso dac látatlanban is jobb, mint az, ami a Wiimbe került. Tegyél a Wiim mögé egy kulturált dacot, úgy lenne fair az összevetés.

(#106028) RetepNyaraB válasza s4tch (#106027) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Hát ja ugye mögé tenném a kercsó műveket, csak nem fogaggya a koakszot :N Se.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#106029) Bogyó bá' válasza RetepNyaraB (#106028) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha nem megy - erőltesd! :B

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#106030) Ba cy lus válasza RetepNyaraB (#106028) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Koax bemenet + xlr kimenet. Ezek azért sok embernek számítanak. :K

(#106031) bkercso válasza Bogyó bá' (#106029) üzenetére


bkercso
nagyúr

SPDIF-bemenete a MomentDAC-nak volt (van), ezt rendelésre készítem, addig meg prototípust tudok adni meghallgatásra - de abból se ment el össz. egy tucat. A DAC része kb. ugyan az, mint az MFD3-nek, diszkrét OPA is belemegy, de SPDIF után kell az ASRC (van is benne), ami egy jó XMOS-on meg már csak ront.

Koax/optika + XLR több mint a duplájára emelné az alkatrészszámot. Diszkrét OPÁ-kal bő triplájára. Ezt kézzel kösz-de-nem, főleg sokat belőle esélytelen.
Ami most van, az hang, nem készülék, tudom. Nem is kerül készülékárba a hangjához képest; csak a visszajelzésért készül. Alu előlapon viszont gondolkodom...

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#106032) Bogyó bá' válasza bkercso (#106031) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

:R

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#106033) bitrograde válasza bkercso (#106031) üzenetére


bitrograde
senior tag

Azért ha lenne XLR-változat, én erősen elgondolkoznék a kipróbálásán. Meg van az a kivitel, amit hajlandó mwgfizetni az ember. :R

(#106034) bkercso válasza bitrograde (#106033) üzenetére


bkercso
nagyúr

Tudom, jön majd, de már nem kézzel és nem hobbiból...

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#106035) btraven


btraven
őstag

Az mitől lehet hogy erősítőnél a távirányítás bekapcsolás után működik, majd fél perc múlva már nem? Elektronikai hibára tudok csak gondolni a fogadó résznél, fél perc múlva másképp állnak a feszültségek?

(#106036) decoati válasza bitrograde (#106022) üzenetére


decoati
aktív tag

Bachnak van olyan kétszólamú cucca, ahol a két szólam kottája ugyanaz, csak az egyik szólam az elejétől a végéig, a másik a végétől az elejéig megy. A kettő együtt kiad egy rendes kis kontrapunkt szerkezetű darabocskát. :Y :D

család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken

(#106037) s4tch válasza btraven (#106035) üzenetére


s4tch
veterán

Merül az elem?

(#106038) btraven válasza s4tch (#106037) üzenetére


btraven
őstag

Távirányítóban új elem van. :R

(#106039) woldy


woldy
csendes tag

Sziasztok!

Ajánlást szeretnék kérni tőletek.
Amire szükségem lenne: egy usb c - usb c összekötő kábel, hogy a dacomat forráshoz tudjam kötni.
Viszont fontos lenne, hogy a csatlakozó derékszögű legyen mindkét oldalt.
Van egy ilyen ugreen kábelem, de minőségileg rendesen hazavágja a hangot, meg anno nem is erre lett véve.
Hosszba meg minél rövidebb, annál jobb, max 50 centiig.

Előre is köszönöm!

(#106040) fericske válasza btraven (#106035) üzenetére


fericske
addikt

Az infra vevő meg tud dögleni, ha mondjuk folyamatosan éri fény (napfény ablakon keresztül pl.). Nem költséges kicserélni.

(#106041) duo


duo
őstag

Sziasztok!
Munkaállomásomhoz vettem egy usb-s.studió interfészt.
UA VOLT 176 (igen tudom: a csicsa) :) a héten jon meg.
Usb-ről kapja a tápot de van egy 5 voltos dugaljzata is
Vegyek hozzá valami transzformátoros tápot? (A csomag nem tartalmaz adaptert) régebben sokat olvastam az ABASCO-ról de most nem kapható. van annak valami alternatívája most?

Köszönöm!

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#106042) s4tch válasza duo (#106041) üzenetére


s4tch
veterán

Meanwell tápok nem rosszak. A Volt 176-ot nem ismerem, mindenesetre amikor lehetséges, jellemzően érdemes külső tápot használni.

(#106043) duo válasza s4tch (#106042) üzenetére


duo
őstag

Köszönöm!

néztem az oldalukat:

[link]

ezeket találtam, mert ha jól értetttem, a gyártót, mikor ő tápot javasol (leginkább mobileszközre csatlakoztatáaskor, hogy ne merüljön a cucc)
standard telefontöltöt javasol. Ad is egy madzagot, usb-dc végűt és bármilyen töltőfejre rá tudod dugni. 5V /2,4 A.

A linket tekintve a fenti kettő közt mi a különbség egyátalán jó lenne-e nekem?

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#106044) RetepNyaraB válasza duo (#106043) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ki kell próbálni. Ha nem hallasz különbséget, akkor visszaküldöd a meanwellt. Egy telefontöltő az égvilágon semmilyen audio célú felhasználás igényével készült. Ebbe kell belegondolni, de amúgy tényleg csak az számít hallasz-e bármit a végén.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#106045) duo válasza RetepNyaraB (#106044) üzenetére


duo
őstag

"Egy telefontöltő az égvilágon semmilyen audio célú felhasználás igényével készült."

perszehogy.
csak azért írtam hogy ilyen paraméterekkel bíró r"endesebb" cuccot keresek. nem egy töltőfejet.

a linken ha láttad ilyen iec aljazos tápok vannak, csak nekem tök egyformának tűnnek. tipusszám alapján az egyik GS15A végű a másik GS15B.

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#106046) RetepNyaraB válasza duo (#106045) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Csak a főoldalt linkelte, a kiválasztás nem jött át sajna...
De táp altípusokban (is) teljesen hülye vagyok, valami nagytudásúbb majd becsatlakozik.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#106047) s4tch válasza duo (#106045) üzenetére


s4tch
veterán

A pdf-eket nézd meg, a B végű (drágább) táp kevesebbet fogyaszt készenlétben és magasabb a hatékonysága. Én megvenném a kettő közül a drágábbat.

Audio célra még az iFi kapcsolóüzemű tápjait szokták ajánlani. Most adtam el egy 5V-osat, a célnak megfelelt, amíg használtam. Illetve vannak lineáris tápok, de azok árban húzósabbak.

(#106048) duo válasza s4tch (#106047) üzenetére


duo
őstag

köszi! B végű megrendelve! :R

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#106049) Feck


Feck
tag

Sziasztok!

Egy ismerősöm ATH M50X fejeséhez szeretne DAC/AMP-ot (mindenképp egyben eszköz játszik nála).
TOPPING DX3PRO+ ? Én első blikkre ezt mondanám, de azóta biztosan van újabb, jobb. Tudnátok adni 1- 2 jó tippet?
Keret: 100e HUF és ha lehet, belföldről.
Köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

(#106050) Gzula[HUN] válasza Feck (#106049) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Persze lehetőség szerint minél jobb DAC/AMP van az M50X-hez, annál jobb, de szerintem egy olcsóbb megoldás is elég volna hozzá. Kivéve, ha hosszabb távon tervez az ismerős, és más fejhallgató is szóba fog jönni a későbbiekben. Szerintem.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.