Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#84601) Cort2256


Cort2256
újonc

Értem, köszönöm! Ez sokat segített, jelenleg most még csak kutatok hogy mikre figyeljek oda és az alapján talán találok egy optimálisat.

(#84602) bkercso válasza Cort2256 (#84601) üzenetére


bkercso
nagyúr

Csak a hangra figyelj. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#84603) Polllen válasza s4tch (#84596) üzenetére


Polllen
nagyúr

Először usb kábel mozgatásra elkezdődött szakadozni, pattogni a hang. Amikor szétszedtem, rendesen működött. Így használtam jó ideje.

Tegnap akartam használni, egy ideig szólt, mindenféle mozgatás nélkül egyszer csak elkezdett torz zajt kiadni magából. Kb. mint amikor a comodore tölt kazettáról. Azóta bármit csinálok, csak ez jön ki belőle.
Lehet usb port, de akár az alaplapon is elpusztulhatott valami.

Nem szeretnék vacakolni vele, inkább lecserélem másra.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84604) Tulku válasza Cort2256 (#84599) üzenetére


Tulku
veterán

Hogyne érné meg...jó nagy tárhelyet foglal...
Komolyabban: én konvertálok mindent waw-ba (16 bit rendszerint) és ennyi...nem hiszem, hogy különbséget hall vki ilyen felbontások között...

Próbából begrabbeltem pár CD.met waw formátumban....aztán kikerestem dsd és iszonyúnagybites streameket az oroszoktól és összehasonlítottam...nos a CD grab-ek egytől egyik jobban hangzottak...

(#84605) btraven válasza Cort2256 (#84599) üzenetére


btraven
őstag

Én most szereztem be az egyik kedvenc lemezemet 24bit/192kHz HD-Audio-ban. Sokkal jobban szól mint CD-n. Persze lehet hogy valamit remastereltek és igazából azért, nem a felbontás miatt. De ez a 24/192 kell mint maximum.

(#84606) Alu


Alu
senior tag

Sziasztok!

Korábban hifiztem, most szeretnék áttérni a fejhallgatós vonalra és ehhez keresek fejhallgató erősítővel rendelkező DAC -ot. Valószínűleg egyszerűbb lenne, ha már meg lenne a végleges fejhallgató és ahhoz keresnék dac -ot, de hirdetnek a közelemben egy konvertert, amin elgondolkodtam. Szóval:

(1) Kinéztem egy Denon DA 300 USB konvertert, amiről viszonylag jókat írnak, viszont a fejhallgató erősítő részéről nem nagyon esik szó. Ahogy néztem az erősítő teljesítménye 50mW 32 ohm-on, ami összevetve pl. a Teac UD-501 2x100mW (32ohm) vagy a Fiio X5 250mW (32ohm) teljesítményével nem valami kecsegtető. Fejhallgatóból jelenleg egy Beats Studio 2 -m van, ezért első körben dac -ot keresek, viszont a jövőben egy rendes fejhallgató is tervben van max. 50-70e magasságában (Sennheiserekkel barátkozok). Szerintetek érdemes beruháznom a Denonra? Elég lesz ez az 50mW egy komolyabb fejeshez később? Az erősítővel kapcsolatban nagy előny lenne, ha teljesítményben lenne benne tartalék. Megesik, hogy egyszer-egyszer kicsit megcsúszik a hangerő. :B

(2) Ha nem Denon, akkor tudnátok ajánlani 40-50eFt magasságában olyan dac -ot (használt is szóba jöhet, ha nem fehér holló itthon), ami rendelkezik beépített erősítővel, a lehetőségekhez képest jó hangja van és a későbbi fejhallgatóhoz is megfelelne?

(3) Előbb a fejhallgató és ahhoz nézzek dac -ot?

λŁƯ™

(#84607) Exodius válasza Alu (#84606) üzenetére


Exodius
őstag

Komolyabb fejeshez nagyon karcsú az 50mW. Könnyen hajható fejesekkel el van a Denon és DAC-ként sem rossz, de erősítő kellene mellé szerintem.

(#84608) bkercso válasza Alu (#84606) üzenetére


bkercso
nagyúr

A fejesed 140ohmos és nagyon érzékeny, így az 50mW elég is lehet neki akár, viszont én inkább először egy vállalható fejest vennék, ha zenét szeretnél hallgatni.

A fejeshez inkább az erősítőt kell megválasztani (ha van spec erősítőigénye), a DAC univerzálisabb dolog. Abból csak minél jobb kell. :)

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#84609) Alu válasza Exodius (#84607) üzenetére


Alu
senior tag

& bkercso

Köszönöm a gyors válaszotokat!

Zenehallgatás a cél. Én is így gondolom, hogy első körben a fejhallgatót kéne megvennem és ahhoz a többit, de ez a Denon most beindította a fogaskerekeket.

Alapvetően az a problémám, hogy nem szeretnék mindent egyszerre megvásárolni és azért gondolkodok ennyire a Denonon, mert úgy gondolom, hogy (mivel egy viszonylag korrekt fejesem már van) hangminőségben jelenleg a legnagyobb előrelépést egy DAC -kal érném el. Az is elképzelhető, hogy annyit hozna minőségben, hogy egy jó darabig el is lennék vele. Sajnos nem tudom mik ennek a Beatsnek a határai, bár nagy reményeket nem fűzök hozzá. Egyébként nem tudom mennyire igaz, de több helyen írták, hogy ha a Denonnál jobb hangot szeretne az ember, akkor árban jön egy nagy ugrás és az bőven a 100+ ezres kategória. Ezt mennyire szabad elhinni?

Egyébként a Beatsben (szerintem) van belső erősítő, mert hangerőben laptop vonalkimenetről is elég korrekt. Csak hát a minőség...

Tegyük fel, hogy később vásárolnék egy fejest a 40-60 ezres kategóriából. A Denont csak DAC -ként használnám és ehhez kellene külön erősítőt néznem. Ez esetben mennyire kellene a zsebembe nyúlnom? 30-50 körül már találnék olyan erősítőt (használt is ok), ami nem lógna ki nagyon a rendszer minőségéből?

Szerk.:
"A fejeshez inkább az erősítőt kell megválasztani (ha van spec erősítőigénye), a DAC univerzálisabb dolog. Abból csak minél jobb kell."
Jól olvasok a sorok mögött, hogy inkább külön DAC és külön erősítő, mint DAC+erősítő egyben? :)

[ Szerkesztve ]

λŁƯ™

(#84610) Vanos válasza btraven (#84590) üzenetére


Vanos
aktív tag

Az élénk hangú Focal Chorushoz vettem a D50-et. Ahhoz nagyon jól passzolt ez a teszteknél "meleg" jelzővel illetett DAC.
A D90 biztos jobb DAC, tesztelők szerint az egyik legjobb ezen az áron. De jelenleg nem az a befutó.
Egy kicsit inkább kívárok. A D50-nel se szól rosszul a rendszerem, csak most ez a leggyengébb láncszem.

[ Szerkesztve ]

HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles

(#84611) bkercso válasza Alu (#84609) üzenetére


bkercso
nagyúr

A Beats-eknek nem csupán határai vannak, hanem lehetetlen irányba mutatnak. :)
Erősítő nincs a fejesedben (nyilván, hiszen tápbemenet sincsen), csupán nagy a hatásfoka.

Szerintem vásárlás előtt érdemes lenne kicsit hallgatózni, de már az új fejessel.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#84612) Alu válasza bkercso (#84611) üzenetére


Alu
senior tag

Wireless verzió, van benne akku. Vezetékről is lehet hallgatni, de akkor is csak úgy szól, ha fel van töltve és be van kapcsolva. Ezért gondoltam, hogy van benne valami kis erősítő, mert tényleg leordítja a fejemet és nehéz elhinni, hogy mindezt egy egyszerű vonalkimenetről.

Tudom nem fejhallgató topik, de kikérhetném a tanácsodat, hogy fejes vásárlása során milyen gyártóknál érdemes körbenézni?

λŁƯ™

(#84613) bkercso válasza Alu (#84612) üzenetére


bkercso
nagyúr

Erősen attól függ, mit keresel, mennyiért és mennyire vagy hajlandó elektronikával kiszolgálni.
Nálam van Hifiman HE-4XX, AKG K240 Sextett és Yamaha HPH-MT5. Mindegyiket szeretem, a Hifiman planár szerintem a legkomolyabb hangra, de nagyon kihallatszik, és kell alá az elektronika, hogy megérje az árát. (Vacak kiszolgálásról egyiket sem ismerem igazából.)

Sennheiserek viszont pl. nálam nem annyira nyerők: amenlyik nem zavar, azt unom. :B

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#84614) Ribi


Ribi
nagyúr

-

[ Szerkesztve ]

(#84615) chopin42


chopin42
őstag

Erre esetleg kaphatok kis iránymutatást? Hogy merre induljak,/hol keresgéljek (tesztekről az derült ki, hogy nem jók semmire a fejes és ezen topik olvasgatása után, ki ezt, ki azt mond). Bocs, ha túl hosszú :R

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#84616) mekelek válasza bkercso (#84580) üzenetére


mekelek
csendes tag

Nos a fejhallgatózás és igényes zenehallgatás útjára nem rég léptem, ennek tükrében olvassátok az élményeimet, harcedzett hifisták lehet megmosolyognak majd.

Idő és plusz kábelek hiányában AB tesztet nem végeztem, de ahhoz véleményt mondjak nem feltétlen kell, a különbség halható ötperces átdugdosás után is :D Van egy listám amit egészen sokszor halgattam végig az SMSL M8+CanAMP-el+K702 kombóval. Ezen a klasszikustól a jazzen át a psychedelic trancig van minden, ügyelve arra hogy a dinamika és a masterelés rendben legyen. Külön külön nem néztem a DAC és AMP párosításokat tehát csak az M8+Canamp és bkercso műhely S100D+S100A kombóját hallgattam össze.
A számok 95%-ra nagyon jótékony hatással van a bkercso DAC+AMP kombó, a többivel sem rossznak mondanám, átrendezte a színpad erőviszonyait egy picit, és inkább csak szokatlan, ezeknek még AB tesztel neki fogok futni ha megjönnek a kábelek!
Az biztos, hogy kevésbé meleg a hangzása, de ezt én ezt abszolút pozitívan élem meg (kevesebb torzítás?), mivel sokkal jobb lett a leképzés, és nem csak abban az értelemben hogy honnan jön a hangszer hangja, hanem becsukom a szemem akkor élesen "látom" őket, mármint képként a hangszert és a hangok forrását. Igazság szerint nem is az audio termék hanem video :DD :DD :DD. Több lett a részlet, mintha gyorsabb lenne az egész élmény, több mikrodinamika. A brummogó basszusból mintha egy paraszthajszálnyit kevesebb lenne, de határozottan tisztább és fokozódott ez a torló, toló érzés, amit nem tudom mivel illetnek a hifisták, mélyebbre megy?.

Nagyon elégedett vagyok velük, a zenehallgatás az előző kombómmal is nagy élmény volt, de most lehet újra felfedeznem lejátszási listámat :D , habár még nem világos hogy a DAC vagy az AMP játszik az élményben nagyobb szerepet. Olyannyira elégedett vagyok, hogy már paradox módon alig várom hogy valami nagyobb vadakkal hasonlítsam össze őket, kíváncsi vagyok, hogy ezt vajon mennyiért lehet überelni. Ezúttal is respekt bkercsonak termékéért :R

Ha megjön a Sundara, akkor arról is beszámolok majd, bár most jelenleg nincs nálam az M8+Canamp kombó, és a Canamp már lehet nem is elég a Sundarához. Ebben az esetben majd konkrét zene címeken írom majd meg élményeimet.

#84581Balerik: Köszönöm válaszod, sajnos külhonban legalább kétszer olyan drága ez a kábel, így ha tényleg annyira jó akkor az otthoni áráért addig vegyétek amíg van :D

#84584 fehér_ember: Köszönöm válaszod, a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, most jelenleg nincs nálam semmilyen kábel, otthon hagytam az M8+Canamp kobót. Ja még plusz előny bkercso remekeihez :D .Sokkal könnyebb és kisebb, minta az előző szettem, így repülővel könnyebben szállítható :D :D :D.

(#84617) kecstama


kecstama
tag

"Véletlen" rájöttem hogy az S100D magában is kihatja a fejhallgatóm, még erősítő se kell.

Kicsit érdekesen néz ki RCA - Jack átalakítóval, de működik :R

Ugyanitt jó és könnyű RCA-Jack kábel kerestetik :D

[ Szerkesztve ]

(#84618) Patice válasza Patice (#84542) üzenetére


Patice
nagyúr

A mai napon megérkezett a Roon Ready firmware a Matrix Audio Mini-i 3/Pro 3-ra.
Ha még képben van ez a DAC/AMP/Streamer, akkor most már a hirdetettnek megfelelően működik.

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#84619) Alu válasza bkercso (#84613) üzenetére


Alu
senior tag

Köszönöm! :R

λŁƯ™

(#84620) lorcsi


lorcsi
veterán

Errol mi a velemenyetek ?

Erdemes ilyet, vagy van jobb ettol ?

(#84621) Zoliee válasza lorcsi (#84620) üzenetére


Zoliee
senior tag

[Ez] egy tuti nem szponzorált vélemény róla, amit a múltkor olvastam egy vásárlói véleményezés kapcsán:

"Átlagos minőségű DAC, semmi extra, egy jobb integrált kártya színvonalát hozza (audiofil fülessel is).
A mélyeket túlvezérli, nem teljesen semleges a hangszín - talán ezért is, de teljes hangerőn kifut a szuflából, főleg mélyeknél csúnyán betorzít (több forrással és USB-A valamint USB-C interfészen is).
Olcsó megoldás lehet gyengébb gyári/integrált hangkártya mellé - vagy mobilhoz. Ár/teljesítmény ok."

(#84622) Polllen válasza Zoliee (#84621) üzenetére


Polllen
nagyúr

Azért nagy kérdés, hogy mit kötött rá. Leírhatta volna. Ha egy nehezen hajtható planárrel ez van, nem lepődünk meg. Ha egy könnyen hajtható fejessel is ez van, akkor meg elszomorodunk. De ez így nem túl informatív.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84623) lorcsi válasza Zoliee (#84621) üzenetére


lorcsi
veterán

Koszi!
Akkor ez felejtheto

Belepo szinten mit erdemes ezekbol nezni, hallgatni ?

(#84624) Polllen válasza lorcsi (#84623) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ha a véleményt elfogadod, akkor érdemes az utolsó mondatra is figyelni:

Ár/teljesítmény ok.

Ez alapján nem nagyon lesz jobb ennyiért.

;]

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84625) Zoliee válasza lorcsi (#84623) üzenetére


Zoliee
senior tag

Jól írta Polllen: hogyha elfogadod a véleményt, akkor azt a részét se hagyd ki, hogy mire szánva/használva, és mindezt mennyiért, nem rossz vétel.

(#84626) lorcsi válasza Polllen (#84624) üzenetére


lorcsi
veterán

Ok, ertem...szoval..innen csak felfele visz az ut :D

(#84627) kromatika válasza Alu (#84609) üzenetére


kromatika
veterán

Szia.40 és 60 között pl elég nehéz jobb hangot találni nyitottban mint pl a Senheiser HD 58X.És ráadásul nem kell mélyen zsebbe nyúlni a kiszolgálásához,mint pl a Hifiman 4XX ,vagy a AKG 712 Pro esetében.Ha van rá mód hallgasd meg valahol.

[ Szerkesztve ]

(#84628) jarlax válasza Zoliee (#84621) üzenetére


jarlax
tag

Ezt egy kicsit megcáfolnám. Nekem pár hónapja van egy ilyenem is, és szerintem határozottan élvezhetőbb a hangja bármelyik integrált hangkártyánál. Az én gépemben egy Soundblaster "Z" hangkari van, ami azért sokkal jobb az integrált megoldásoknál (saját fejhallgató erősítő része van), és hallhatóan jobb ez a kütyü ettől is. Sőt hangerőben sincs vele gond, torzítást meg nem hallottam. Fejesek amivel próbáltam: DT 770 pro, ATHW1000Z és egy Dharma D200 fülhallgató. Egyiknél sem hallottam basszus túlvezérlést se PC-n se mobilról. Mondjuk semlegesnek én sem nevezném a hangját, de határozottan élvezhetőbb a legtöbb mobil telefonnál és PC-s hangkártyánál.

[ Szerkesztve ]

(#84629) Bodz válasza leon11 (#84567) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Jobban belegondolva ott a Zen Can, az balanced, csak akkor át kell szereleni a kábelt vagy pedig átalakítót szerezni.

(#84630) Bodz válasza Polllen (#84593) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Ha feljebb akarsz lépni, akkor pénztárca nyitást javaslok... Hordozható cuccok közt szerintem a Dacportable elég magasra teszi a lécet, szóval ~50-ből nem lesz méltó utód.
Ha megoldható a dolog egy próbát ezekre megbeszélnék, hátha megtetszik valamelyik.

[ Szerkesztve ]

(#84631) Bodz válasza chopin42 (#84598) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Vigyázz mit kívánsz, de ha tényleg valami monitor szerűt, akkor pont van egy Spartan aprón. Drágábban egy jó kis Mobile UA mondjuk. Drivert azt kell telepíteni mindkettőhöz.

[ Szerkesztve ]

(#84632) Polllen válasza Bodz (#84630) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ez jó hír is meg nem is. :DDD
Azért köszi!

Amúgy tényleg csak laptophoz keresek, szóval aksi meg ilyesmi nem kell.

Illetve végül is kicserélem rajta a microusb portot, aztán meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#84633) aliencore


aliencore
csendes tag

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, ez lesz az első alkalom hogy próbálok ilyet, pontos típus NUPRIME uDSD valakinek van vele tapasztalata illetve mennyit ér egy ilyen használtan?
20-ért adná egy ismerős, Sennheiser momentum on-ear-höz lenne asztali pc vel használnám

(#84634) fericske


fericske
addikt

Periodic Rhodium [link]
(Február 1-től)

(#84635) Sinesol válasza fericske (#84634) üzenetére


Sinesol
veterán

Ez ennyiért igencsak jó ajánlat, kösz az infót. :R

Mondjuk az AudioQuestet Black-et azért nem túl nehéz tulszárnyalni, szerintem ez cakompakk a palettájukat is veri, ha jól emlékszem a RED is elég gyenge kimenetben, nem tudta azt, amit ráirtak.

[ Szerkesztve ]

(#84636) fericske válasza Sinesol (#84635) üzenetére


fericske
addikt

Majd kiderül milyen. Talán veszek egyet, még nemtom.
Se a DF-eket, se más ilyesmi mobil dac-okat nem hallottam még, de eddig még rossz cuccot sem a Periodic-tól.
Persze ízlések és pofonok. Fülesükből a Ti meg a Ca nem az én világom, de attól nem rosszak.

(#84637) chopin42 válasza Bodz (#84631) üzenetére


chopin42
őstag

Kösz! (Végre van kiindulás :) ) Ezek jók lennének egy akg k612 pro vagy Hd58x esetleg ad900x (ha találok 50 körül)-hez? Illetve a jelenlegi a550z is jól menne velük? Mint írtam, az a lényeg, hogy azt adja, amit "kap" (ne húzzon erre-arra), játék, film, komolyzene, jazz, rock, blues, hasonlók mennének, jól szóljanak. Spartan szimpi a mikrofonbemenet miatt (elképzelhető, hogy majd kelleni fog egyszer egy projekthez).

Szakmai kérdések csak a fórumban...

(#84638) btraven válasza Tulku (#84604) üzenetére


btraven
őstag

~190k mp3 LAME-ba érdemes konvertálnod, úgy még kevesebb helyet foglal, a foobar tudja hi-res-ről ezt a konverziót

(#84639) btraven válasza bkercso (#84613) üzenetére


btraven
őstag

Én még mindig nem értem ezt a Topping L30 balesetet.
De ugye egy jó mérnöki munkával megtervezett erősítőnél nem fordulhat elő olyan hogy egy elektromos kisülés, ESD tönkreteszi az eszközt?
Hiszen bármikor előfordulhat hogy leveszem a műszálas pulcsit és utána hozzáérek az erősítő házához. :Y

(#84640) -Skylake- válasza Sinesol (#84635) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Ez ennyiért igencsak jó ajánlat"

Nekem is megjott tegnap ez a mail, de az "ennyiert" sajna nem annyi. Kuponnal a 49 USD lesz kb 37, arra jon ra a periodic szallitasi dija ami 19 USD, az mar 56USD = 17.000 , arra 6990 a DHL vamkezelesi dija ( 24.000 ) es ugye ennek kell az x1.27-et venni afa miatt. Igy lesz egy 37 dollaros dongle nagyjabol 30.480 forint mire atveszed. Az mar eleg messze van a kezdeti artol :) Ha veget er ra a preorder kupon akkor pedi kb 36.000 forint lesz a vege.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84641) csƵ válasza -Skylake- (#84640) üzenetére


csƵ
őstag

Még mindig olcsóbb, mint a Black. Azt meg sajnos el kell fogadni, hogy az USA cuccok jóval drágábbak EU-ban, mint odaát.

(#84642) -Skylake- válasza csƵ (#84641) üzenetére


-Skylake-
addikt

Persze, nem is mondtam, hogy ennyiert mar alapbol kuka. Csak azt, hogy megteveszto az a raaggatott 37 USD ar. Usa cuccokkal nekem nincs bajom, csak a vamkezelesukre kotelezoen fizetendo 7K akkor eri meg valoban, ha nagy erteku a termek. Nekem is van Periodic fulesem, toluk , amire ugyan igy kifizettem ezeket a plusz terheket, csak nem mindegy 15.000 forintnyi termekre raknak ra 7ezer forint vamkezelest es 7ezer forint szallitast, vagy 70.000 forintnyi termekre.
.
Jelen termeknel konkretan nagyobb osszeg ennek az adminisztracioja es szallitasa, mint a teljes termekertek, ami szerintem aranytalan. Ha tervezek toluk a jovoben fulest venni (ez azert annyira nem biztos) , akkor siman "bedobva melle a kosarba" mar egy lenyegesen jobb vasarlas, mint onmagaban.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84643) csƵ válasza -Skylake- (#84642) üzenetére


csƵ
őstag

Elvileg vámkezelés nem terheli.

(#84644) -Skylake- válasza csƵ (#84643) üzenetére


-Skylake-
addikt

Nem nem, "vám" mint olyan nem terheli, de "vámkezelési díj" az mindenképp terheli. Ha rendelsz bármit (bármit, egy doboz gyufát az USA-ból) az abban a pillanatban, hogy a DHL repülő belép a légtérbe, azonnal rákerül egy 6.990 forint + áfa "vámkezelési díj" ami kb azt jelenti, hogy a DHL behozta neked azt a csomagot az országba. Annyi, hogy magánszemélyként azt a + áfát nem kell kifizetned a vámkezelési díjra , tehát Neked mint vásárlónak az bruttó 6.990 forint (cégként vásárolva persze az nettó marad és akkor + áfa).
Ha rendelsz valamit ami 10 USD egy boltból és 10 USD a szállítás is, akkor a második táblázat első sora alapján vám és áfamentes , de a 6.990 forint vámkezelési díjat rá fogják számolni, ami után már egyébként összességében átlépi majd a 22 eurót és akkor onnantól már áfát is fizetni kell.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84645) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Hány jó vintage hifi cuccot láttam ebay-en, amit csak USA-ban árulnak, és alapból nem is drágán. Csak hát, mire ideér, már nem is oly kedvező. Egy haverom kint él, marha mázlista ilyen szempontból. :)

[ Szerkesztve ]

(#84646) csƵ válasza -Skylake- (#84644) üzenetére


csƵ
őstag

Hát ez nagyon szomorú. Akkor semmit se érdemes onnan rendelni.

(#84647) Exodius válasza Ba cy lus (#84645) üzenetére


Exodius
őstag

Akár be is hozhatná neked, ha néha erre keveredne, nem? :)

(#84648) -Skylake- válasza csƵ (#84646) üzenetére


-Skylake-
addikt

Viszonyításképp amikor én a Periodictól rendeltem, akkor az így nézett ki :

Árfolyam : 303.88 HUF/USD
Áru értéke : 118.95 USD ( ez 99 USD kosár és 19.95 USD szállítás)
A vámérték : ,00%
A Vám alapja : 36.147 forint (HUF/áruérték + szállítási költség)
Vám : 0 HUF
ÁFA mértéke : 27%
Áfa alapja : 42.137 forint (HUF/áruérték + szállítási költség + DHL szolgáltatási díj)
Számított ÁFA : 11.377 forint
Fizetendő : 11.377 forint (ÁFA) , valamint DHL szolgáltatási díj : 5.990 forint

Így a Periodicnak kifizetett rendelés 36.147 forint volt , amire a kiszállításig még rákerült 17.367 forint. Így a vége 53.550 forint lett.

kiegészítésként a DHL díj 5.990 forint + áfa nem pedig 6.990 forint + áfa , így ezt rosszul írtam az előző hozzászólásimban , rosszul emlékeztem.

[ Szerkesztve ]

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#84649) Ba cy lus válasza Exodius (#84647) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Súly- és méretfüggő. Egy nagy hangfalat gondolom nem szívesen csapna a hóna alá. :DDD
Mikor Chicagóból San Franciscóba költözött, akkor sem vitte magával a régi kef reference dobozait.

[ Szerkesztve ]

(#84650) btraven válasza -Skylake- (#84648) üzenetére


btraven
őstag

Bizony az én 100$ cuccom 50ezer lett a végére.
Még jó hogy bkercso ezt nem tudja.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.