Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83909) Polllen válasza -Skylake- (#83905) üzenetére


Polllen
nagyúr

Jogos amúgy a felvetés, a hifihez gyártott tápkábeleken jelölni kellene, ha nem teszik. (Te amúgy megnézted, hogy jelölik-e?)
(Bár szerintem a készüléket kellene úgy megtervezni és kivitelezni, hogy ez se számítson.)

Illetve számos országban csak egy irányba állhat. Ott nem lehet forgatni semmit.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#83911) zatom válasza Polllen (#83909) üzenetére


zatom
tag

Jogos a felvetés, de van, aki jelöli piros pöttyel a fázist, pl. Ákos(Valhalla).
Az angol dugókat csak egyféleképpen lehet bedugni.Vagy Izraelben is.

(#83912) borix válasza Zoliee (#83889) üzenetére


borix
őstag

Az, hogy mennyire tartja távol a hálózatból érkező zajokat, ha valaki a villanyórájától egy külön hálózati kábellel el tud jönni a hifi láncáig, az sokat segít. A legtöbb zaj és zavar a hálózaton keresztül kerül a készülékekbe, ezt célszerű kivédeni.

Hajrá...
De a legoptimálisabb az lenne ha innét oldaná meg az ember hi fi szűrők beiktatásával. ;]

[ Szerkesztve ]

(#83914) bkercso válasza Sinesol (#83880) üzenetére


bkercso
nagyúr

Mondjuk az a magyarázat, hogy az RCA-kimenet földelt készülékhez csatlakozik. A nullán kisebb zaj szaladgál a földhöz képest, mint a fázison.
A 100+ MHz-es zaj átszalad a trafó szórt kapacitásán általában.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#83915) borix válasza bkercso (#83914) üzenetére


borix
őstag

A színpad és hangkép változásra mit mondasz?

(#83916) Tulku válasza funkmester (#83897) üzenetére


Tulku
veterán

12 méter hosszú Audioquest cat6-os is be lett kötve mellé, így első nap kissé érces volt...mára jobb lett, illetve csak a hülye nem hallja az ezer éves matávos cat5 és a cat6 közötti különbséget (5-10 mp-en belól újraáll a rendszer ha kicserélem) tehát már egyértelmű előnye van az ój kábelnek. Vmi Mikrotik routert kell a készülék mellé telepítenem hogy teljes mértékben kiaknázzam az NDX képességeit, de így is más ligában fut mint a Lumin....egyelőre nagy szavak nélkül azt mondanám, hogy a Lumin minden zenén egyenzenélt, itt teljesen különbözőek a stílusokhoz tartozó hangképek, hangjegyek....élet keletkezett a zenében....és ez jó...
CDS2 továbbra is magasan a király....

PS: Édes Jóistenem, hogy mi volt itt szenteste....szerencse hogy nem egyformák vagyunk...ugye...

(#83917) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

alphamooncam, OPiiPO, Sinesol, és esetleg akit még érint! Vagy befejezitek magatoktól ezt a hetek óta tartó vitát, vagy minden érintettet kivágok januárig a fórumról. Hiszitek vagy se, de nem kívánjuk Ti cicaharcotok moderálásával tölteni az ünnepeket. Ehhez tartsátok magatokat!

(#83918) dgyuri0123 válasza Tulku (#83916) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Hű de jó hogy ezt mondod. Hallottam pár Lumint és mindegyikkel az volt a bajom, hogy szétszedte a zenét. Semmi intimitás nem volt a hangjukban. Poroszos tűzoltózenekart csinált minden felvételből előadótól függetlenül. :) Már kezdtem azt hinni, hogy az én izlésemmel van valami gond. A sajátom szintén ezer színű képeket fest, hogy így mondjam. :B

"csak a zene van"

(#83920) Ear001 válasza -Skylake- (#83905) üzenetére


Ear001
addikt

Akkor szedjük sorba. Rajta van a jelzés.

Ez speciel egy készülékbe szerelhető aljzat, ott a jel, hogy L(ive), középen a föld, túloldalt pedig egy N(eutral) betű jelzi, hogy mit hova kell kötni.

Az, hogy te úgy látod, hogy a csatlakozó úgy lett tervezve, hogy mindkét irányba be lehet dugni, az igaz, de ez egy meglehetősen régi fejlődés eredménye és a világ nagy részén nem így van. Ha sose láttál volna még a főleg az angolszász világban elterjedt csatlakozót, íme:

Három csatlakozója van, csak egyféleképpen lehet bedugni, sőt még egy biztosítékot is integráltak bele. És igen, ott vannak benne a jelölések, hogy melyik csatlakozó micsoda. Ennek a három tüskés csatlakozónak rngeteg másik változata van, sőt, még a mi két tüskésünknek is van olyan kivitele ami csak egyféleképpen bedugható, amiért nem is kell olyan messzire menni, a legtöbb szlovák házban ilyen található:

És természetesen a készülék gyártók is odafigyelnek erre. Ez itt egy Audiomat erősítő használati utasítása, ahol ott a visszajelző, hogy jól van-e bedugva a tápkábel:

Itt pedig a hozzá tartozó leírás:

A magyarázat pedig egyszerű, "Bkercso írta: Mondjuk az a magyarázat, hogy az RCA-kimenet földelt készülékhez csatlakozik. A nullán kisebb zaj szaladgál a földhöz képest, mint a fázison., de amúgy is volt róla szó ezerszer." A mérés sem egy ördőngősség, kell hozzá egy multiméter és kész. Itt a leírás.

Amúgy vicces, hogy a méréseknek hihetelen jelentőséget tulajdonító ember kérdőjelezi meg azt a mérést, ami otthon is elvégezhető mindenki által, az effektus fizikai magyarázata pedig annyira tudományos, amennyire a hifiben csak lehet.

(#83922) kecstama válasza Tulku (#83916) üzenetére


kecstama
tag

Ezt a netkábelezést ki fogom próbálni valamikor, lehet hogy én nem értek annyira hozzá, de számomra elképzelhetetlen hogy az utp cseréje akármilyen változást hozzon egy Tidal/Spotify esetleg DLNA stream adatátvitelében :D

(Tud valaki olyan hálózat tesztelő progit ami ellenőrzi a hibákat is? :R )

Ui: Ezt a fázisos dolgot multiméterrel hogy tudnám kiméregetni? Csak fáziscerkával műkszik a dolog? :)

[ Szerkesztve ]

(#83924) -Skylake- válasza Ear001 (#83920) üzenetére


-Skylake-
addikt

"Amúgy vicces, hogy a méréseknek hihetelen jelentőséget tulajdonító ember kérdőjelezi meg azt a mérést, ami otthon is elvégezhető mindenki által, az effektus fizikai magyarázata pedig annyira tudományos, amennyire a hifiben csak lehet."
Ne haragudj, en nem kerdojezeltem meg ennek a dognak a hasznossagat. Pusztan csak szerettem volna, ha valaki aki tenylegesen otthonosan mozog az elektronikaban levezetne nekem, hogy amennyiben ennek valoban konoly jelentosege van, akkor miert fordithato el 180fokkal a halozati dugo. En ennyit szerettem volna, egyetlen betuvel sem emlitettem meg azt, hogy ez nem igaz. En csak amellett erveltem, hogy ha ennek valoban komoly jelentosege van, akkor nem kellene hogy mukodjon "fejjel lefele", ennyit mondtam semmi tobbet.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#83925) Dorian válasza -Skylake- (#83924) üzenetére


Dorian
félisten

Esetleg mondjuk azèrt, mert a porszìvònak kislámpának, turmixgèpnek tök mindegy.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#83926) Bodz válasza nbencee (#83858) üzenetére


Bodz
Topikgazda

UK dolgot én elengedném. Gondolom olvasod a híreket, bizonytalan a szállítás, ráadásul teljesen kizárt lenne amúgy is, hogy idén megkapd.

Látom van moderátor a közelben, akkor én már nem is mondok inkább semmit. Gondolom csodás dolgok lettek törölve.

[ Szerkesztve ]

(#83927) Ribi válasza Bodz (#83926) üzenetére


Ribi
nagyúr

UK oldalról teljesen leállították a kamionokat ahogy láttam, szóval valszeg igencsak cumi most onnan rendelni bármit. Viszont ahogy olvastam továbbra is vámmentes marad dec31 után onnan hozni cuccot? Vagy ezt félreolvastam?

(#83928) Bodz válasza Ribi (#83927) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Kb 1,5 napja direkt nem olvasok híreket, de mindjárt megnézem.

[ Szerkesztve ]

(#83929) Bodz válasza bala6120 (#83896) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Nem fogom... :) De akkor áruld el légyszi, mennyi a józan keret?

[ Szerkesztve ]

(#83930) dgyuri0123 válasza -Skylake- (#83924) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Picit tovább gondolom a dolgot, ha nem haragszol. Vannak olyan elektronikák, aminek tényleg mindegy, hogy dugod be a, konnektorba...fázishelyesen avagy sem, de nem csak a kenyérpirítónak nem számít ez, hanem olyan elektronikának sem, ahol a tápvezeték bele van építve a házba, tehát nem cserélhető. Például ennek is kb. tökmindegy, hogy áll a dugója:

Miért? Mert bizonyos hangminőségi "szint alatt", az égvilágon semmit nem hallasz meg a dugóforgatás lényegéből. Voltak rendszereim, (nem egy, inkább sok) ahol én is próbálkoztam vele, de semmi hallható eredménnyel nem járt az ide oda forgatás. Aztán egyszer csak eljutottam oda, hogy már nem volt mindegy, hogy áll a dugó. Magát a "dugóforgatást" kb. 30-40 évvel ezelőtt már olvastam (talán Darvas Lászlótól ) és azóta próbálgattam az össze rendszeremen, hogy vajon mi értelme lehet. Nos, ma már tudom, hogy van értelme.. "jobb" rendszeren. A kipróbálása szerencsére ingyenes, tehát, ha valaki esetleg semmi különbséget nem hall a fázishelyes és fordított bekötés után/közben, ott gyaníthatóan maga a rendszer képességei lehetnek igen szolidak, hogy így mondjam. Ettől függetlenül lehet olyan, hogy "csiliárdos" rendszeren sem lesz hallható változás, de erre, az én ismeretségi körömben még nem volt példa.

Nálam a rossz bekötés eredményeképpen összeesik a tér, unott/fásult lesz az előadás és rosszabb kedvvel (fáradtabban) énekelnek az előadók. Inkább hangulati változásokat okoz a rossz dugóállás, semmint komoly hangminőségbéli visszaesést, bár, azt gondolom, ha a zene hangulata/aurája elvész, az azért eléggé komoly változás, de ugye ki, hogyan éli ezt meg, milyen rendszeren. Ez sem volt tudományos magyarázat, de egyfajta magyarázatnak talán elfogadod. :)

"csak a zene van"

(#83931) OPiiPO válasza Ribi (#83927) üzenetére


OPiiPO
addikt

Elvileg igen, megállapodás van, de a részletek még homályosak, ennyit lehet tudni: "a hazai termékekre vonatkozóan marad a vám- és kvótamentes árukereskedelem az Egyesült Királyság és az Európai Unió között. Ez azt jelenti, hogy az olyan termékek, amelyek brit vagy uniós hozzáadott értéke elér egy, a szerződésben meghatározott szintet, továbbra is ingyenesen és mennyiségi korlátozás nélkül mozoghatnak a két piac között."

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#83932) Mathiask válasza Ear001 (#83920) üzenetére


Mathiask
senior tag

"a méréseknek hihetelen jelentőséget tulajdonító ember kérdőjelezi meg azt a mérést, ami otthon is elvégezhető mindenki által"

Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy földelt készülékház esetén, vagy ha más készülék földelt amivel össze van kötve a mérendő készülék, akkor 0-át lehet mérni csak. És akkor szét kell húzni a többi készüléktől és/vagy földeletlen aljzatba dugni, ami ugye nem normál használati állapot. A másik, hogy nem közvetetten hangminőséget, vagy kimeneti jelet mérünk ilyenkor, hanem, valamit, ami akár hathat a hangminőségre is.

"Célszerűbb, ha a belső fele kapja meg, mert úgy a külső fele egy kicsi árnyékolást végez a bekerülő zajokkal szemben, így kevesebb zaj kerül be a készülékbe a transzformátoron keresztül."
Ugye e szerint "egy kicsi árnyékolást végez", ami vagy jól jön az adott készüléknél az adott környezetben, vagy nem annyira számít. Végülés trafó után is van még egy pár áramkör a készülékben.

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nem számít a dugóforgatás, csak azt, hogy nem azért számít feltétlenül, mert "valamit" mérünk "valahogy" a kimeneti jeltől függetlenül. :R

(#83933) Zoliee válasza Mathiask (#83932) üzenetére


Zoliee
senior tag

Ha mindenáron magyarázatra vágysz, első körben fogadd el a Darvas féle törvényt: [link] :DDD

[ Szerkesztve ]

(#83934) Tulku válasza dgyuri0123 (#83918) üzenetére


Tulku
veterán

Olyan egyenzene volt igen....nyilván Naim meg naimb.zi lettem, de ez baromira egyedi, teljesen más..nyilván jobb, de ezt nem fogom bizonygatni, inkább az uniformizmusra hangoltam be a posztomat, de látom, te is azt hallottad....

Kecstama: Buddha mondta, hogy semmit ne higgyenek el neki a tanítványok, mindent tapasztaljanak meg...tehát gyere el és hallgasd meg...hidd el én sem adtam volna egy lyukas garast sem amikor elveim ellenére megvettem a 12 méter audioqestet, hogy ez változást fog hozni, de könnyen össze tudom hasonlítani....és te is... :)

(#83935) bala6120 válasza Bodz (#83929) üzenetére


bala6120
senior tag

Kb. 200e Ft a plafon.

[ Szerkesztve ]

(#83936) Mexbacsi


Mexbacsi
tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert egyáltalán nem látom át a dolgot, hiába próbálkozom kutatni a neten. Van egy 3. gen focusrite solom, amire rá van kötve egy microlab 6c és egy dt770pro. A problémám, hogy korábban feltelepítettem az asio-t és ha hallgatok egy zenét foobarban és ott asioall v2 használom a youtuobe videók recsegnek + minden egyéb más. Azt sem értem, hogy mire, hogy kell beállítani a sample ratet, buffer sizet az asioban és a focusrite softwarében. Nincs valahol egy érthető leírás erről, hogy kell összepakolni a rendszert? Másik, foobarban elég hangos a fejhallgató viszont youtubbal nem. Lehet nem jó helyre írtam, de nem találtam ilyen kérdésnek megfelelő topicot. Teljesen elvesztem már az egészben :F

[ Szerkesztve ]

(#83937) alphamooncam válasza Mexbacsi (#83936) üzenetére


alphamooncam
őstag

Úgy látom van saját Focusrite ASIO-d.
ASIO for all egy mankó, ha nincs saját, gyári ASIO.

Playback >Output lapon, fent a lenyíló ablakban ( DEVICE ) legyen ASIO: Focusrite

Illetve a Playback >Output>Asio lapon jelöld be, pipáld ki a magas prioritással fusson négyzetet.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#83938) Mexbacsi válasza alphamooncam (#83937) üzenetére


Mexbacsi
tag

Köszi, belőttem így. Youtube megy elvileg mellette gond nélkül. Annyit csináltam még, hogy a buffer sizet lehúztam 256-ra. Bár sok változást nem vettem észre, de működik így is. Annyit tudok erről, hogy az a legjobb, ha minél alacsonyabb. :DDD
Tesómnak van egy senheise hd 518, aminek a hangereje jóval jobb. Gondolom, itt a technikai paraméterek miatt van. Kicsit halknak érzem a beyert. Nem azt mondom nem hangos, de néhány sörike utána akár feljebb is tolnám. Plusz youtuobe is jóval halkabb mint a foobar. Illetve foobarban van egy dsp, ami ajánlott ha jól láttam affix silence.

[ Szerkesztve ]

(#83939) alphamooncam válasza Mexbacsi (#83938) üzenetére


alphamooncam
őstag

" Youtube megy elvileg mellette gond nélkül. Annyit csináltam még, hogy a buffer sizet lehúztam 256-ra. Bár sok változást nem vettem észre, de működik így is. Annyit tudok erről, hogy az a legjobb, ha minél alacsonyabb. "

Annyira szabad lehúzni a buffert, hogy még ne kezdjen el pattogni.

Affix silencet sose használtam, szerintem nem az okozza a hangnyomás különbséget.

Ha nincs egyéb probléma szerintem nem gond ha tekergetni kell a hangerő potit, ez erősítési probléma, de biztos lesz itt olyan aki tanácsot tud adni neked ebben, nekem nincs Focusrite-om, soha nem is volt, meg nem látom a többi beállításaid, csak amit megosztottál.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#83940) chrisnagy13 válasza Mexbacsi (#83938) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

Micsodaa? Ha ASIO-t használsz foobarban semmi más hangnak nem kéne mennie. Az Asio4all se kell, mert most annyit csinálsz, hogy közbeiktatsz még egy plusz drivert.

Szóval foobarban Focusrite asio-t használj, a kontroll paneljébe, meg állíts 44.1khz 24 bitet. Asio4all meg delete.

[ Szerkesztve ]

(#83941) Mathiask válasza Zoliee (#83933) üzenetére


Mathiask
senior tag

Én nem vágyom mindenáron magyarázatra, sőt, pont azt mondom, hogy más se tegye.

(#83942) verybigboy


verybigboy
senior tag

Hozzáértőktől H-E-L-P!

Sikerült beszereznem 4 külön helyről AD826 erősítőt.

E 4 db. közül kettő egyformának tűnik "küllemileg" a másik kettő külsőleg más ... azaz a 4-ből 3 különböző kinézetű chip van.

Melyik lehet "original" a 4 közül? Mit kell nézzek ami árúlkodik arról hogy ez original vagy hogy fake? ... az is lehet hogy mind a 4 fake, meg az is hogy mind a 4 original ... aki "látott" már ilyet, segíthetne!

(#83943) Mexbacsi válasza chrisnagy13 (#83940) üzenetére


Mexbacsi
tag

Na ezért is írtam, ide mert fogalmam sincs igazából mi az asio szerepe, de egy már ment az uninstal és a focusritot használom. :) Így legalább megy a youtuobe is mellette.
Nem tudom milyen beállításokat kellene megosztanom, amire érdemes ránézni, de megtenném ha segítetek, mert látjátok zavar van a fejben :DDD

(#83944) borix válasza Mexbacsi (#83943) üzenetére


borix
őstag

A foobar 64 bit alatt pipáld be a magas processzor prioritást is.
Rakd fel a Wasapit is [link] [link] teszteld le ezeket is.
A lényeg, hogy ha Asio vagy Wasapi (event-et) használsz akkor nem lesz hang csak a foobar alatt.
Azt akarod, hogy legyen más alatt is akkor meg Default vagy Wasapi (Shared) beállítást csinálsz.
Nem ártana megtanulni az alap Foobar beállításokat is, pl kirakni az Output részt, hogy könnyen lehessen váltani. [link]
Ezt a régebbi írást is átnézheted! [link]

(#83945) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Hello!

A 10K körüli rétegben kapható valami értelmes még, ami lekörözné az ASUS DS-t (gyári NE5532P OPA-val), vagy inkább érdemesebb, ha ebben cserélem az OPA-t? Csak mert amikor cseréltem itt a Forum-on ajánlott LM4562NA-ra, eléggé csalódott voltam, ment is vissza a "lehúzott" gyári.

Köszi!

(#83946) Mexbacsi válasza borix (#83944) üzenetére


Mexbacsi
tag

köszi a tippeket :)

(#83947) :AMF: válasza verybigboy (#83942) üzenetére


:AMF:
senior tag

Az Ali-s (az áruk alapján biztosan fake) 826-ok között van olyan, ami hasonlít az utolsóra.
Vegyél eredetit (4db 10k+áfa a Mousertől) és akkor nincs gond. Vagy kérj kölcsön egy eredetit és hasonlítsd össze a hangot azzal, amit ezek produkálnak. Az adatlapon (14. oldal) vannak pontos méretadatok, talán az is segíthet.

(#83948) bkercso válasza verybigboy (#83942) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az én AD826-aimon halványsárga felirat van és AD logó (teli négyzetben üres háromszög). Szinte az össze DIP8-as AD-m ilyen (eredeti, mert termékminták), de pl. az OP02C fehér feliratos, logó nélküli.
Jellemző, hogy eredeti IC-n kontúros a felirat. Nem színre - mert van,. hogy nehezen olvasható a színe miatt -, hanem a betűk széle nem elmosódott.

Szerintem hallgasd meg őket, egyformák-e! Illetve mérd meg a nyugalmi áramukat, valamint a bemeneti bias áramot (egyik bemenettel sorba 10k-t, másikat földeled, arősítés mondjuk 1x-es és kimeneti DC-t mérsz).
Adatlap szerint ezek rendre 6,6mA és 3,3uA.

Ha hallgatni kell, akkor azOPA1678 jobb és olcsóbb.
Kölcsönkérésnél nagyon kell vigyázni az ESD-re!

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#83949) kabi79


kabi79
csendes tag

Sziasztok!

Samsung tv-m optikai kimenetét szeretném bekötni az ac3-as 5.1 bementbe (rca már foglalt az erősítőn, optikai bemenet nincs rajta). Milyen dac-ot tudtok ajánlani ehhez? Alább az említett be-, kimeneti csatlakozók képei.



(#83950) _Dumber_


_Dumber_
őstag

Sziasztok!

Szeretnék a 3000 Ft-s apple DAC-rol feljebb lépni.
Fontos lenne, hogy a mic funkciót kezelje mind számítógépen, mind mobilon (ha lehet akkor a fülhallgató mikrofonján keresztül.)

Kinéztem a Fiio ubtr/1k/3/3k közül valamelyiket.
A BT funkciót nem igazán használnám, sokkal inkább az USB DAC módot. Azt is tudom, hogy rendelkeznek mikrofonnal. Engem az érdekelne, hogy:
- mikrofonos 3.5 dugó csatlakozó e ?
- működik e a fülhallgató mikrofonja USB esetén ?
- telefon kezeli e hívás alatt a mic-et illetve a fülest USB összekötése esetén?

Tapasztalatok alapján BT funkciók leszámítva melyik éri még?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.