Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#83351) Tulku


Tulku
veterán

Üdvözlet az egybegyűlteknek!
Téma adott: Csöves fejhallgató erősítő keresése itthon (külföldről csak megbízható forrás és egy hét szállítás legfeljebb, mert karácsonyra lepem meg magam).
Lánc: Naim CDS2 és LCD3 (fazor). Eddig egy tuning Gustard H10 tette a dolgát (Burson V6 dual és mono OPA tuninggal) de úgy érzem talán eljött az idő, hogy azt mondjam, perpill ő a szűk keresztmetszet.
Nem kell dac-amp (dac és diszkrét opa van a Naimban) csak erősítő, nem kell balanced be és kimenet (Naimot ugyan felszereltem a gyári bizbaz helyett egy lapra szerelhető komoly RCA párossal így közvetlenül táplálom egy Cardassal a H10-et) elég a 6,3-as SE....de az legyen sima mint a babám seneke és sokáig hallgatható (nyilván mindenki mást ért ez alatt, de a rendszer többi eleméből talán lehet következtetni, hogy nem pákót hallgatok...)
Tehát egy jóféle csöves kerestetik max 700 ezerig, de ha nagyon elcsábulok, főlé is lőhetitek...
Előre is köszönöm :R

(#83352) csƵ válasza Bodz (#83344) üzenetére


csƵ
őstag

Köszi az ajánlást. Jól látom, hogy erre még egy aktív hangfalat is rá lehet kötni?

(#83353) s4tch válasza Tulku (#83351) üzenetére


s4tch
veterán

https://www.nomono.hu/otthon/fejhallgato-erosito/

A határidő miatt kb. ez a kínálat marad, ha @contaxg tudja szállítani. Az Echo is nagyon szép volt a Meze Empyrean alatt valamelyik fejes talin.

(#83354) Ear001 válasza Polllen (#83330) üzenetére


Ear001
addikt

Az én szerény tapasztalatom szerint ott az a szűk keresztmetszet, az egyformásítja a D/A-kat. Ha a Muto, vagy a Tablás kombó nem udvariasítja el a zenét nagyon, akkor az jó kombó lehet annyi pénzért, többet nem is költenék rá, amíg az marad a forrás.

(#83355) Exodius válasza Ba cy lus (#83350) üzenetére


Exodius
őstag

Peddig a Topping-SMSL páros azért szépen felpörgette a piacot. Tagadhatatlan, hogy a nagy gyártók ráültek a piacra, kiélvezvén a szűk családias piacot.
Denon? Marantz? TEAC? (Nyilván vannak még mások is). Jóformán semmit nem hallani róluk évek óta, hogy jönnének kifelé az új termékekkel és tartanák az iramot.

A fenti kettő (meg még idevehetjük a Schiit-et is) meg gyönyörű vérfürdőt rendez bármelyik kategóriában, legyen az alsó, felső vagy közép. És ők 2013 környékén még hol voltak?

[ Szerkesztve ]

(#83356) Tulku válasza s4tch (#83353) üzenetére


Tulku
veterán

Köszi, beszéltem vele, Euphoriája most nincs, de az is elkelt ( :D ) és a várható szállítás 2-3 hónap...echo az szerintem a H10 (Vio 200 klón megupgrade-elve) szint, de nem egy nagy upgrade...
Lehet Vio 281-et lövök vhol, de az nem csöves...alakul ez ;]

(#83357) fattyu válasza Tulku (#83351) üzenetére


fattyu
veterán

monoprice 888 esetleg? erősnek tuti elég erős :D

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#83358) chrisnagy13 válasza Tulku (#83356) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

Én ilyet vennék, mert teccik... :D

(#83359) Polllen válasza Ear001 (#83354) üzenetére


Polllen
nagyúr

USB-n ezt még nem vettem észre rajta, de ezeknél nagyobb kategóriát már nem kötnék én sem mögé. (Hiába bírná el a quad.) Maximum akkor, ha allo usb bridge/digi one-ra lépnék, de ezen egyelőre nem gondolkodom.

Köszi a válaszokat amúgy.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#83360) dgyuri0123 válasza Ba cy lus (#83350) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

16/44.1-hez képest mi változott jelentősen? Semmi. Pár olyan formátum érkezett, ami már most kihalóban van? :)
Én ma is szinte csak 16/44.1 felbontású zenéket hallgatok és semmi bajom vele. No nem azért, mert erre vagyok kihegyezve, csak úgy hozta a sors, hogy ebben a formátumban tudtam beszerezni őket. A fejlődés mércéje elvileg az USB bemenet lenne, amiben jócskán volt még hibafaktor a legelején, de aki nem pc-ről streamel, annak kb. most is elég lehet a cd felbontás. Tud az jól szólni, csak legyen mellé okos elektronika párosítva. Szerintem... ;)

"csak a zene van"

(#83361) Sinesol válasza Ba cy lus (#83350) üzenetére


Sinesol
veterán

Ez kb olyan, hogy van aki mai napig megszallottan bütyköli a Ladát, vagy random oldtimer autot. :)
Hobbinak elmegy, a szenvedelyes, elfogult ember szamara kepviselhet nagy erteket, de azert nyilvan nem mai szint.

[ Szerkesztve ]

(#83362) Ba cy lus válasza Sinesol (#83361) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nem értem, miért kell mindig ilyen elcseszett hasonlatokkal jönni. A hifi az hifi, az autó meg autó. * Ez a te (egyik) téveszméd, hogy rá lehet húzni a hifire is azt, amit az autókra.
Takács Jenő azonban nem téveszmék alapján fogalmazza meg a véleményét, hanem tapasztalat alapján. Ha nem ismered a szóban forgó úriember munkásságát, elismertségét, szaktekintélyét, nem értem, miért állítod úgy be, mint valami lelkes amatőrt, aki nekiállt barkácsolni. :N

* És miközben ilyen remekbeszabott hasonlatokkal jössz, nem zavar az a tény, hogy az autók esetén, amivel a fejlett világban az emberek nagyrésze rendelkezik, sok-sok nagyságrenddel nagyobb pénz forog, mint a hifiben, minőségi audió világában, ami meg rétegigényeket elégít ki.

[ Szerkesztve ]

(#83363) dgyuri0123 válasza Sinesol (#83361) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ja, értem. Tehát egy 30 éves high end Accuphase CD játszó
dacja nem ér fel egy mai 30e forintos kínaival . :)

"csak a zene van"

(#83364) Ribi válasza Sinesol (#83361) üzenetére


Ribi
nagyúr

Sajnos a CD-re pont igaz, hogy audio szempontjából az első széria volt a jó, utána csak adattárolás szempontjából gyorsult, audio szempontból pedig romlott. Szóval emiatt audio szempontból nem igazán reprezentetív technológia.
Az is igaz, hogy nehány tranzisztort régen fejlesztettek pont audiora, de manapság ez megint nem jellemző. Inább mindenki próbálja megtalálni a "más célra" gyártottak közül a legjobbat. Inkább egybe chipeket gyártanak audiora.

[ Szerkesztve ]

(#83365) bkercso válasza Ba cy lus (#83362) üzenetére


bkercso
nagyúr

DAC-ból régen is volt jó, nem véletlen építenek vele ma is a komoly DIY-erek is.
De pl. integrált műveleti erősítőből már az új technológiával készültek alaposan rácáfolnak az elterjedt nézetre, miszerint az IC-k rosszul szólnának. A bemenet varicap jellegének megszüntetésével - amivel a TI az OPA1642-nél rukkolt elő - egy más világ köszöntött be ezen a téren, ahol már nem kell a neminvertáló erősítők tápját utánhúzni a jó hanghoz.

A jó minőségű és olcsó SMD alkatrészek a másik jó példa. Van egy 20 éves Casio karórám, ami >1 percet mászik el naponta. A mai alkatrészekkel ilyesmi már várhatóan nem fenyeget 20 év múlva.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#83366) Bodz válasza csƵ (#83352) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Aha, jól.

(#83367) Bodz válasza Tulku (#83351) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Kár hogy most nincs raktáron V8. Biztosan rábeszélnénk, hogy kipróbáld! :D
De mér pont cső?

[ Szerkesztve ]

(#83368) s4tch válasza Tulku (#83356) üzenetére


s4tch
veterán

Az Echót azért említettem, mert az is hozza a sima, stresszmentes karaktert, ami a jobb csövesek sajátja. A Feliks egyébként lengyel cég, ha van ott ismerősöd, akkor érdemes lehet izzítani a kapcsolatot, ott nyakam rá, hogy van bolt, amelyik tart készleten ezekből, és baráti országba ;] biztos szívesen postáznak is.

Itthon ami még érdekes lehet, az a dac-kal egybekötött Copland, de ebből sem biztos, hogy tudnak ilyen rövid határidőre szerezni, és ajánlani sem merem, még hasonlót sem hallottam.

A TMP Antból kérhetnél egyet tesztelni, vételi kötelezettség nélkül. Nekem nagyon tetszett. A fa alatt szépen mutatna a kis fa ládikában.

Fericske végighallgatta a Woo kínálatát, rendelt is egyet, de az a határidő miatt kiesik.

Nekem egyébként leírás alapján a Pathos Aurium is nagyon tetszik. Árban nagyjából a keresett kategória, itthon nem tartja senki, de elvileg rendelhető, és futárral itt is lehet időben: [link] [link] [link] [link] (utolsó kettő link ugyanazt az eladót takarja, utóbbin akciós, amazonon teljes áron kapható a cucc; írják checkoutnál, hogy a választott szállítási mód nem elérhető, lépjen kapcsolatba velünk)

Ez is izgalmas lehet: [Auris HA2 SE] Áradoznak róla mindenhol, több helyről lehet rendelni, de a szállítási határidő itt is kérdéses.

A Violectric tuti, hogy fasza cucc, az illesztésre nincs garancia. A típusokat már nem vágom pontosan, hallottam belőle többet, és egyik sem volt bántó. A "dinamika" szó nálam a hifiben a Violectric szinonimája. Ha végül ez lesz a választás, legyen hozzá szerencséd. :)

(#83369) Tulku válasza chrisnagy13 (#83358) üzenetére


Tulku
veterán

Ezüst és amerikából jönne...más bajom nincs vele, max még az, hogy egy vagyon mire a csőcsere eredményt hozna...

(#83370) Tulku válasza Ribi (#83364) üzenetére


Tulku
veterán

Most gondolkodom, hogy a Naim mellé veszek egy szép Philips 304-et és felturbózom...az az igazi...14 bit-es 1540-es dac....váóóóó....

Bodz: Na menj a ..... ;] Ez kereten kívül van bakker (vagy még sem? ;] )

(#83371) Bodz válasza Tulku (#83370) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Sileo megvolt már? Az biztosan belefér a keretbe, meg ki is lehet próbálni. Legalább a fejesed is látna valami ismerős szerkezetet. :D

[ Szerkesztve ]

(#83372) chrisnagy13 válasza Tulku (#83369) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

Hát akkor vegyél feketét. Még jó, hogy van belőle olyan is. :))

(#83373) borix válasza dgyuri0123 (#83360) üzenetére


borix
őstag

CD-vel kapcsolatban részben igazad van de azért nem gondolod, hogy egy minőségben rögzített komolyzenei anyagot le kellene vágni 16- bit 22050-re?
A másikon látszik, hogy ott vágva van, és hiába a nagy felbontása. [link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#83374) Exodius


Exodius
őstag

Érdeme lehetne összerni egy ilyen 'Milestones of H-Fi World (vagy DAC/erősítő)' dolgokat az elmúlt 30-40 évből, amik alaktották a hi-fi útján.
Gondolok itt korszakalkotó chip-ekre, megoldásokra, valamelyik gyártó kondijára, amik aztán kihatással voltak más kondi-gyártókra, stb....

Szerintetek? Ki mit írna fel? :)

[ Szerkesztve ]

(#83375) dgyuri0123 válasza borix (#83373) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Ki mondta, hogy bármit vágni kell? Én biztosan nem. ;)

"csak a zene van"

(#83376) borix válasza dgyuri0123 (#83375) üzenetére


borix
őstag

Jelentősebb változásnak tekintjük, vagy semmi különösnek a CD-hez képpest.

[ Szerkesztve ]

(#83377) Ba cy lus válasza Tulku (#83370) üzenetére


Ba cy lus
őstag

14 bites (gyárilag 4x-es túlmintavételezéssel) messze nem olyan extrém, mint a ma (illetve már jó ideje) legelterjedtebb 1 bites.

[ Szerkesztve ]

(#83378) orbano válasza Tulku (#83370) üzenetére


orbano
félisten

Én valami ultraanalogot hallgatnék meg nagyon, csak hogy tapasztalódjak :K Persze biztos sokkal jobban szó egy SMSL mert hát mennyit fejlődött a technika :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#83379) Polllen válasza orbano (#83378) üzenetére


Polllen
nagyúr

Sajnos a legdrágább SMSL dac is csak 400k... :(

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#83380) dni


dni
őstag

Khadas Tone 2 Pro DAC/AMP-ról hallottatok már? Mi az "előzetes" véleményetek? Érdemes lehet beszerezni?

(#83381) Sinesol válasza Polllen (#83379) üzenetére


Sinesol
veterán

Túl olcsó, biztos nem is lehet jó, nincs benne két szekér alkatrész meg 500 méter jelút. :D

[ Szerkesztve ]

(#83382) Ba cy lus válasza Dorien (#83229) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ehhez még visszatérve:
nekem RAM-ból (vagy SSD-ről, de zenetárolásra nem használom) játszva bár hallhatóan javul, plusz még használom a fidelizert is Purist-szinten, de még mindig nem tudja azt, amit mobilról Neutronnal. (Természetesen mindkét esetben digitális forrásként használva adott eszközöket.)
Most vagy 1.5-2 órát "neutronoztam", jól ráállt a fülem, utána ugyanazokkal a zenékkel PC-ről kiábrándító, hiába a szoftveres tuning. Kevésbé tiszta és jóval érdektelenebb.
Azt tudtam, hogy fidelizer hoz hallható javulást, a ramdisket viszont korábban nem használtam, mindig HDD-ről ment. Ezért reméltem, hogy ezzel együtt már ott lesz.
Szóval nálam sajnos nagyobb gondok vannak a PC-mmel, mint a HDD. :(
Még abban azért bízom, hogy az usb-kábel okozza nagyrészt ezt a különbséget.

[ Szerkesztve ]

(#83383) s4tch válasza Ba cy lus (#83382) üzenetére


s4tch
veterán

Próbáld ki a volumiót pc-n, nekem eddig az volt a legtisztább hang, ami kijött a számítógépből. (Daphile hasonlóan jól szól, de a ui nem tetszik annyira.)

[ Szerkesztve ]

(#83384) bkercso válasza Ba cy lus (#83382) üzenetére


bkercso
nagyúr

Vegyél egy jó tápot a PC-be!

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#83385) Ba cy lus válasza bkercso (#83384) üzenetére


Ba cy lus
őstag

FSP Raider S550 van benne. Míg forgalmazták, egy ajánlott táp volt.

(#83386) Sinesol válasza Ba cy lus (#83385) üzenetére


Sinesol
veterán

Az FSP inkabb ar/ertek aranyban jo, a Raider azon belül is egy megbizhato, közepkategorias tàpjuk volt. Ha komoly tapot akarsz, akkor felsobb kategorias Seasonic-ot, Superflowert vagy Corsairt erdemes nezegetni.

[ Szerkesztve ]

(#83387) Exodius válasza Sinesol (#83386) üzenetére


Exodius
őstag

be quiet!-et is csapd hozzá kérlek.

(#83388) Exodius válasza Exodius (#83374) üzenetére


Exodius
őstag

Nem voltam érdekfeszítő...jól van. :D

(#83389) Bodz válasza Exodius (#83388) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Nem nagyon. ;]

(#83390) CyberFriend válasza Exodius (#83388) üzenetére


CyberFriend
tag

Senki nem kért a chip-chip Csókából. :DDD

(#83391) vlaca2


vlaca2
tag

Sziasztok!

Sotm sms-200 kondi upgrade-el van valakinek tapasztalata?

Elvileg az sms-200 neo csak egy darab tápkondiban különbözik a régitől:

https://audiophilestyle.com/forums/topic/57483-sotm-sms-200-neo-upgrade-diy-capacitor-details/

Vannak akik tovább léptek és Audionote kaisei-t raknak bele.

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#83392) Sinesol válasza Exodius (#83387) üzenetére


Sinesol
veterán

Igen, a straight power/darkpower is elég jó, bár a Seasonic es a top CWT-k azert egy lépéssel mindig előrébb tartanak mint az FSP, amire a BeQuiet épül.

[ Szerkesztve ]

(#83393) vlaca2 válasza vlaca2 (#83391) üzenetére


vlaca2
tag

Ööö, ja bocs, ezt a zenelejátszós topicba akartam. Át tudja valaki mozgatni oda? :))

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#83394) orbano válasza Polllen (#83379) üzenetére


orbano
félisten

:Y annyiból már rendes dacot is lehet venni ;]

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#83395) orbano válasza Sinesol (#83392) üzenetére


orbano
félisten

SilverStone SFX 500W Gold (SST-SX500-LG) jónak számít? Érdemes amúgy lineárisra váltani?

A vér nem válik VAZZE!™

(#83396) Sinesol válasza orbano (#83395) üzenetére


Sinesol
veterán

Nem top kategoria, de egesz jo.
Nem hiszem, hogy különösebben sok ertelme lenne a linearis tápra valtasnak a mai modern tápok es alaplapok mellett. Arrol nem is beszelve, hogy a modern dacoknak is eleg jo szűrese van.

Inkabb regebben lehetett ezeknek a linearis tapoknak jobban értelme, amikor még sokkal korlatozottabbak voltak a technikai lehetősegek, joval gyengebb kepesseguek voltak a termékek.

[ Szerkesztve ]

(#83397) bkercso válasza Exodius (#83374) üzenetére


bkercso
nagyúr

Szinkron újraórázás a régi, jitteres chipekre. Persze nem terjedt el, csak DIY körökben. :DDD

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#83398) bkercso válasza Sinesol (#83396) üzenetére


bkercso
nagyúr

+1
A jó kapcsüzeműeknél már nem jobbak hangra sem a lineáris tápok szerintem sem.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#83399) #01758976 válasza vlaca2 (#83391) üzenetére


#01758976
törölt tag

Ear tudna róla bővebben beszélni, de röviden, nagyon megéri.

[link]

(#83400) osonte válasza orbano (#83395) üzenetére


osonte
senior tag

Én inkább egy ilyet vennék: [link] [link]

DC-DC átalakítás, max. 92%-os hatásfok, 5 év garancia és szinte hangtalan venti.

Xiaomi 14

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.