- Fórumok
- Hálózat, szolgáltatók
- Milyen routert?
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 09:15 Téma összefoglaló
▼▼▼ MILYEN ROUTERT VEGYEK? Topik összefoglaló▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. április
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
● Márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb router kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen netsebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Jobb átviteli sebességben a lakáson belül (plusz eszköz, pl. repeater nélkül).
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Az Archer AX50-nél van most olyan router ebben az ársávban, ami előrelépés lenne?
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Akinek több falon kell átvinnie a jelet, annak tudom ajánlani a TP-Link Archer AX50-et, nekem megoldotta a problémámat

-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Korábban már írtam, hogy a jelenlegi Xiaomi Mi Router 3G-mmel több falon keresztül néha laggol a 4K-s tartalom tévére átvitele, így szeretnék egy másik routert, amivel ezt ki tudnám küszöbölni. Nem kell, hogy sokkal jobb legyen, épp csak annyival, hogy ne laggoljon a 4K stream.
Írtátok is és tudom is, hogy egy másodlagos eszköz lenne a megoldás, de sajnos sehogy nem tudom megoldani ezt, nem részletezném, hogy miért.
Szóval mégiscsak megpróbálkoznék egy erősebb routerrel, 1x1 MIMO-ban, AC-n keresztül kellene, hogy jobb legyen a jelenlegi eszközömnél.
Mit ajánlanátok max. 30 ezer Ft-ig? Valaki írta a Xiaomi AX3600-t, de olvastam róla véleményeket és nagyon lehúzták, mondván, gyenge a jel, amit sugároz. Akkor most mi a valós?
Köszönöm előre is!
-
Brandynew
őstag
Na igen, csak az a gond, hogy nem részletezném, hogy miért, de nem tudom hová bedugni, egy dupla L alakú utat kell leküzdenie a jelnek. Ezért keresnék olyan routert, ami pont jobb annyival, mint a jelenlegi és az a kis lag leküzdhető...
-
Brandynew
őstag
Gigabites nethez lenne használva, de csak annyi kell átmenjen a kérdéses helyiségbe (3 falon keresztül), hogy stabilan steamelhessek 4k-ban a tévére DLNA-n. A jelenlegi routerrel néha megakad az adatfolyam, ami idegesítő. A vevőegység 1x1 MIMO-s tévéokosító, tudja az AC-t (2,4 Ghz-en még rosszabb a helyzet).
Xiaomi Mi Router 3G-t váltana, az nem elég ehhez a művelethez és repeatert új áramkimenet kiépítése nélkül nem tudok olyan helyre dugni, hogy érdemben javuljon az átvitel.
Más igény nincs, ez a lényeg. Köszi!
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Olyan routert keresek, ami erős 1x1 MIMO módban AC frekin. Tudtok ebben segíteni?
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Őőőő, nem tudom. Hogy tudom ezt megállapítani anélkül, hogy nagyon szét kelljen szednem a gépet? Ha 2 kis kábel van rápattintva a kártyára, az azt jelenti, hogy 2 antennás? Vagy az egyik a Bluetooth?
-
Brandynew
őstag
A laptopon külső antenna nincs. Miért felesleges a csere?
(És amúgy felfele miért van meg a max. sebesség?)
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Nem közvetlenül routerrel kapcsolatos kérdésem lenne, de azért kapcsolódik hozzá.
Vettem egy Xiaomi Mi Router 3G-t. A gépemben pedig egy Intel 3165NGW wifi kártya van.
A problémám a következő: a letöltési sebességem wifin max. 50 Mbps, a feltöltési viszont 95 Mbps (kábelen átviszi le és föl is a 95 Mbps-t).
Talán az lehet itt a probléma, hogy a wifi kártyám 1x1 MIMO-s, a router pedig 2x2 MIMO? Mondjuk azt nem értem, hogy a feltöltési sebesség miért van meg rendesen (?!).
Hogyha azt mondjátok, hogy ez azért van, mert a kártyám csak 1x1 MIMO-s, akkor vennék egy 2x2 MIMO-sat, és csak az a kérdés marad, hogy a három közül melyiket?
Intel 7260NGW
Intel 8260NGW
Intel 8265NGWÁrban a számozás szerint megy felfelé, szóval kérdés, hogy megéri-e nem a 7260-ast venni, nagyobb sebesség vihető-e át a másik kettővel?
Köszönöm előre is!
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Ha lehet is, csak kétszeres áron, mert a magyar kereskedő is Kínából rendeli meg, aztán ráteszi a sarcot.
Ha innen rendeled meg a HNYear113 kuponnal, akkor csak 9 ezer Ft: https://www.gearbest.com/wireless-routers/pp_642436.html
Ugyanolyan biztonságos és megbízható a Gearbest (sőt!), mint a jobb magyar webáruházak. Csak ugye várni kell rá 2-3 hetet.
Ja és ehhez a routerhez érdemes telepíteni a Padavan custom firmwaret, nem bonyolult és van hozzá részletes leírás. A gyári firmware kínaiul van.
-
Brandynew
őstag
Hogyha érdekel valakit, akkor GearBest-re a HNYear113 kupon még érvényes, most vettem vele egy Xiaomi Mi WiFi Router 3G-t 9 ezer Ft-ért. A hasonló hardverű Asus-ok, D-Linkek legalább a duplájába kerülnek (Gigabit WAN és AC-wifi), szóval szerintem jó vásár volt. Padavan CFW-t teszek majd fel rá, azzal megy a torrent és az IPv6 Digi alatt (is).
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Az AC-s wifinek kb. itt a vége, illetve ha teszel a router vételárára egy 5x-ös szorzót, meg veszel hozzá megfelelő vevőt, akkor olyan 500-700-ig is elmehetsz.
Ha kábelen mérsz ennyit, az probléma, akkor lehet gyanakodni a gépedre (hálókártya, processzor) és a UTP kábelre, ami ha minimum CAT5e, akkor is lehet, hogy túl lett hajtogatva, vagy rosszul van ráillesztve a vége, újra kell krimpelni.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Hol a legolcsóbb a Xiaomi Mi Router 3G? Akár külföldről, akár belföldről.
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Szia,
Fontos kérdés, hogy wifit fogsz-e használni, vagy csak a kábeles összeköttetésnek kell jónak lennie. Ha csak annak, akkor elég a WR1043ND-ből a v4-es verzió.
Ha kell az (AC) wifi is, akkor meg TP-Link Archer C7 AC1750, vagy ha nem félsz a firmware cserétől és valami olcsóbb kell, akkor D-Link DIR-860L B1, de ehhez telepíteni kell a Padavan nevű custom firmwaret, mert a gyári instabil (lépések).
-
Brandynew
őstag
De miért nem jó Digi 1000-hez? Gigabites, AC-s, és ahogy nézem, nem egy alsókategóriás eszköz.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Hogyha van egy Telenoros Huawei E5186s-22a routerem, és az adminfelületen a csatlakozási módot PPoE-re is be tudom állítani, az azt jelenti, hogy biztosan tudom fogom használni a Digi nettel?
Milyennek számít amúgy ez a router? Azt hiszem ezen Gigabites portok vannak, de wifin AC-val nem tudom mennyi fog átmenni.
Valahogy tudnék rá CFW-t tenni, vagy legalábbis a gyárit? Most ugye a Telenoros van rajta.
-
Brandynew
őstag
És a AC58U miért jobb, mint a D-Link DIR-860L B1?
-
Brandynew
őstag
Feltételezem, hogy egy újabb, SATA III-as merevlemezed van, ellentétben a kérdezővel, aki állítása szerint 100 MB/s (nem Mbit) sebességgel is tudott torrentezni egy HD501LJ HDD-re. És igen, a kliens nálad is használja a RAM-ot, neked sem közvetlenül a HDD-n rakja össze a letöltött szeleteket.
Igenis a háttértár sebessége a szűk keresztmetszet, azért megy "csak" 700-800 Mbit-tel a torrent. Ez nem az Asus N66U miatt van.
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Egész biztos vagy benne, hogy nem a háttértárad sebessége a szűk keresztmetszet? A belépőszintű SSD-knek 500-600 Mbit a vége torrent alatt. Ugyebár egy szimpla fájl letöltése mondjuk FTP-n keresztül egész más, mint a torrent letöltése, amit sok kis szeletből rak össze a kliens.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Melyik most a legolcsóbb ajánlott router 1000 Mbit-es net mellé? A wifi mindenképpen tudja az AC-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- Sony Playstation konzolok Okosítása / Szervizelése - TMR Szenzor bépítés // 13.00-s PS4 Moddolás
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- Dell P2419H / P2719H Full HD LED IPS 24"-27" LCD monitorok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kb. 2 hete minden nap eltöltök 1 órát az állítgatásával, frissítgetéssel stb. Nem tudom 50 Mbps felé vinni a sebességet, és ami nagyon érdekes, hogy a feltöltési sebesség 95 Mbps.
Dr.NX