Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88426) dkess válasza czegee (#88417) üzenetére


dkess
őstag

Ez egy picit zavaros. Asus mesh -t írsz - ugyanakkor egyetlen router -ről. Az nem lehet, hogy az ONT után az az Asus router nem sima AP módban volt? Elméletileg nem kellene gond lennie IPTV -vel ...

Szerintem első körben vázolj fel egy pontos topológiát, hogy mi mivel lenne összekötve és akkor majd "tippelgetünk".

@sb, #88418

Szia,

Természetesen nincs gond.

A "2+1db nem tűnt aktív eszköz" valóban nem tűnik (tűnt) soknak - ugyanakkor pont ezen hozzászólásodban is említesz okoseszközöket illetve a későbbiek folyamán "10-20 egyéb wifis eszköz" (IoT). Namost ez a sok kis eszköz sok "kis megszakítási kérelmet" jelent WiFi -n. A zigbee jó ötletnek tűnik - az nagyon erre a felhasználásra van optimalizálva - érdemes minél több IoT eszközt ezen belül alkalmazni.

Jobb-e az AX? Különösen akkor, ha a jelenlegi 3 aktív eszközből kettő az (laptop és az egyik mobiltelefon). Igen és ezen topik keretein belül is volt ez részleteiben tárgyalva.

Az AX10 és AX55 5 GHz -es lefedettségére panaszkodtak már itt a topikban néhányan, de AX -es kliensekkel szerintem hozza azért az "alsópolcos" AC -s routerek szintjét simán. Az e felettiek meg már túl is szárnyalják. Azaz igen, két szobával odébb is jobb és gyorsabb kapcsolat elérhető AX -es routerrel és jellemzően AX -es kliensekkel is (AC -s kliensekkel is jobb szokott lenni valamivel).

A TP-Link -ek (SOHO és nem Deco) csak OneMesh -t támogatnak legfeljebb és ennek azért vannak limitációi (pl. nincs kábeles backhaul stb.).

A késleltetés kifejezetten az AX specialitása ahol nagyot tud domborítani. Valamint áttételesen azzal, hogy őjabb és erősebb SOC -ok szoktak bennük lenni az is szokott segíteni persze ...

Ugye írod most, hogy AC -s routered van. Esetleg az adatlapodon érdemes lehetne alakítani, mert ott a Tp-Link WDR3600 van (ami N -es router). OK, előző hsz -edben írod, hogy RT-N56UB1 (ugye N -es router ez is eredetileg) "AC-sre okosítva". Egy idő után nehéz(ebb) lesz nyomon követni, hogy éppen mi van ... :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.