Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88405) woodworm válasza ironbed (#88400) üzenetére


woodworm
veterán

Gubek-Einste hozzászólása a megjelenése körül születhetett és benne van, hogy az R3G-hez képest butították és akkor árban ugyanannyi volt. Ez a butítás annyit jelent, hogy nincs usb csatlakozó, kissebb lett a flash tárterület és felezték a ramot. A xiaomi ma már a legolcsóbb hardver, ami itthon is beszerezhető. Hogy viszonyítani tudd a hardvert, akkor a régebben sokat emlegetett asus ac57uv1/ac1200gu képességű a lan portokat és az usb-t nem számítva.
Ha az Archer C5v4-eshez hasonlítjuk, akkor sokkal erősebb SOC, dupla flash és ram van benne, viszont nincs usb és csak két LAN port van.
Az Archer C6-osban kb. a C5-öshöz hasonló SOC, flash, dupla ram, usb nincs.

Ha követelmény a 4 LAN port és az usb, akkor c5v4. Ha az usb-re nincs szükség, akkor szerintem még egy switch árával pluszban számolva is jobb vétel a xiaomi. Ha meg a szolgáltatások hiányáról van szó, a xiaomihoz elérhető openwrt, asuswrt, padavan. A c5v4-eshez openwrt, padavan. A c6-oshoz openwrt.

Ui.: Nem hallani, hogy a c6-osból begyűrűzött volna a v3, az viszont a xiaomival egyenértékű hardverben, viszont egyelőre nincs hozzá alternatív fw.

Ui.2.: dkess hozzászólására nem reagálok, mert indokolatlanul erősen negatív hozzáállása van a xiaomikkal szemben és a véleményében ez tükröződik, nem az adott hardver valós tudása.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.