Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Ajánlottátok ezt a Fujitsu notebook-ot.
Az ismerősöm meg is vette. Mint kiderült utólag, csak előző generációs intel van benne egy core i3-380M, minden más paramétere megyegyezik (kivéve a memória sebessége, az 1066). Nyugtassatok meg, hogy ezzel sem járt rosszul. Kizárólag irodai alkalmazásra lesz.Begi
[ Szerkesztve ]
-
awolf
csendes tag
Régebben állandóan szoptam a webshopokkal, viszont ittl kb 98% hogy az összes cucc raktáron van és holnapra le is küldik, mivel kb 150x akkora raktáruk van. Azért ez tökre nem mindegy + persze a hozzáállás. Hozzáteszem a konkrét noti olcsóbb mint az iponban!
+ csak egy kölői kérdés:
Tudja valaki hogy mi az értelme annak hogy a legtöbb noti max 4GB ram-os, és nem si bővithető 8-ra?! Üdítő kivétel ez az ASUS... Legutóbb egy olyan acert vettem ami 3GB-al jött, de elméletileg 2x4GB-ra bővíthető.(mire felbővítettem volna, a gyártó közölte hogy ja, amugy max 4GB, elírás volt nem szivtam vele 8DD)
-
Borote
addikt
Az új gépek jelentős része már képes 2x4GB memória kezelésére (nem mint ha ez olyan életbevágóan fontos lenne )
Ja, az az Asus eléggé távol áll a királytól, főleg a törékeny zsanérokat figyelembe véve...
Az L850 nem kicsit jobb ajánlat, support és szerviz tekintetében is (GPU-ja viszont nem lekapcsolható ) -
awolf
csendes tag
Ha megnézed konkrétan erre, akkor max 5%-al olcsóbb a legsiralmasabb, legolcsóbb webshop (ahol semmilyen szállítási adat nincs megadva rá) és lehet hogy holnap megszűnik, + vettem már úgy hogy utána feldughatod a terméket mert megszűnt a kis weboldaluk... Mondjuk az nem noti volt. Viszont notit meg nem veszek csak akkor ha boltban át tudom venni..
-
veterán
Nem ismerem ezt a konkrét helyzetet, de már több "hozzáértővel" is találkoztam, aki csak azt láta, hogy max 4GB, de azt nem nézte, hogy max 4GB per slot.
Lehet, itt is ennyit értett az eladó - vagy lehet, hogy tényelg régebbi gép volt és 4GB volt a teljes max."A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Borote
addikt
Amíg magyar lokalizációs a gép, eléggé mindegy, hogy honnan veszed, mert gyártói garancia érvényes rá - a boltnál úgy sem tudsz sok mindent kezdeni a 3 napos cseregaranciát leszámítva. (Kivétel, ha neten rendeled meg, amikor 7-14 napod van elállni a vételtől).
Polip: azt mondd meg nekem, hogy vásárlás előtt fel lehet Nálatok bontani a gépet? Megnézni, hogy sérült, pixelhibás-e? Illetve bárhol máshol? (Mert eddig nekem úgy tűnt, hogy ilyet nem nagyon lehet...)
-
Nixon18
senior tag
Na meghozták végre valahára az új laptopot... és én máris elakadtam.
Linux-szal adták, de miután bekapcsolom a GRUB betöltésénél Error 2-t ír ki... tipp? (azon kívül, hogy cseréljem le a Linuxot win7-re ) -
Sziszi99
csendes tag
Sziasztok! Új gép vásárlása előtt állok,de nem igazán értek a notebookokhoz. A véleményeteket szeretném kérdni,hogy szerintetek milyen gépet vegyek,ha azért a netezés és filmezés mellett játszani is szeretnék a gépen? A keret maximum 380 ezer pénz. A válaszokat előre is köszi!
-
Borote
addikt
válasz Sziszi99 #1270 üzenetére
Jelenleg ha játszani is szeretnél, akkor ennyi pénzből a GTX660M a legerősebb GPU, ami kijön. Ez pedig legolcsóbban a Lenovo Y580-ban kapod meg, 270-300k-ért, i5/i7, HD/fHD kijelzővel. Én a helyedben mindenképp fHD kijelzővel venném, a processzort meg majd eldöntöd, hogy ér-e 20k-t.
Minőségre, supportra rendben van. Erősebbet jelenleg itthon nem nagyon kapni.
Ami még megéri, ha veszel bele egy mSATA SSD-t -
Borote
addikt
Előny: jó hűtés, 2 HDD hely (Y580-ba csak mSATA megy másodlagosnak, ha kell az ODD)
Hátrány: drágább, nehezebb, nem elérhető i5-tel, Win7 nélkül kerül ennyibe, és NEM kapcsolható le a GPU - bazinagy az üresjárati fogyasztása.
Amúgy nekem tetszenek ezek is, igazából jobban is, mint az Y580 -
bigwolf277
csendes tag
Toshiba ellen szól, hogy nem váltható a grafikája, azaz folyamatosan megy a dGPU, valamivel alacsonyabb akkuidőt eredményezve
Az L850 13U -ra is érvényes ez a hozzászólás részlet?
amúgy még az a kérdésem hogy a notik mennyire szeretik ha mondjuk 3-4 napot folyamatosan be vannak kapcsolva letöltés céljából -
Borote
addikt
válasz bigwolf277 #1278 üzenetére
Nem sok baja lesz tőle, ha folyamatosan megy. Ha mondjuk 7/24-ben futtatnál rajta FurMark-ot, annak már lehet, hogy nem örülne
Miért ne lenne rá érvényes? Ugyan az lenne benne az integrált, i3 és i5 között ilyen téren semmi különbség. Mondjuk játékra az i3 is bőséggel elég. A különbségből inkább SSD-t érdemes bele venni
-
-
ktommy91
addikt
válasz bigwolf277 #1280 üzenetére
Teljesen mindegy hogy 1 vagy 2GB VRAM van egy ilyen VGA-n...
Nincs kerítés.
-
Borote
addikt
válasz bigwolf277 #1280 üzenetére
Akkor se lenne sokkal jobb, ha 4GB VRAM lenne benne
Ebben a kategóriában nem a VRAM lesz a szűk keresztmetszet, azaz olyan felbontás és részletesség mellett, ahol több, mint 1GB VRAM-ra lenne szükség, a GPU már rég kifingott...
Ami itt számít GPU szinten az a több számolóegység, magasabb órajel, szélesebb memória bus, fejlettebb architektúra - de ilyen téren megegyezik a kettő -
Borote
addikt
Onnan, hogy a foglalata BGA. BGA processzort ÍGY lehet cserélni
Ebbe a gépbe csak BGA processzor megy bele, abból is csak ULV. Ha megnézed, az ULV i7-essel úgy melegedik, mint a KAZÁN.
Másrészt, az ULV i7-es is pont ugyan azt tudja, mint egy ULV i5-ös, csak magasabb órajelen, mert mindkettő kétmagos processzor. De sok sikert, kíváncsi vagyok, hogy mire jutsz (Ha mégis sikerülne nem ULV processzort belekendácsolni, akkor meg úgy throttlingolna, hogy öröm lenne nézni - vagy átolvadna a burkolaton )Aztán lehet, hogy rosszul tudom, kérdezz utána nyugodtan máshol is
(#1288) spyduck: szívesen segítek
[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
Sziasztok!
Irodai használatra vennénk Samsung Series 3 300E notebookokat. A konkrét típus ki is van választva, azonban lenne néhány kérdésem:
1. A Samsung NP300E SATAIII (6Gbps) csatolóval rendelkezik? Mert ki fogjuk cserélni a HDD-ket SSD-kre és OCZ Vertex 3 vagy Samsung 830 lenne beleépítve.
2. Mennyire macerás háttértárat cserélni? Azt olvastam, hogy a RAM csere nem gond, de a HDD cseréről semmit nem tudok.
3. A Samsung notiknál BIOS frissítés hogy zajlik? A honlapon nem találtam semmi erre vonatkozót
4. A Series 3 300E-ben UEFI BIOS van? Mert szeretnék 2TB-nál nagyobb külső HDD-t rákötni.
Mivel több hsz-ban olvastam, hogy vettetek ilyen laptopokat remélem nem lettek nagyon lehetetlen kérdések. A segítséget elóre is köszönöm.
-
kurtuzov
senior tag
Még egy kérdés: Samsung 300E-be lehet tenni 16GB RAM-ot?
Mert a HM65 chipset támogatja ugyan, kérdés, hogy ez noti is? -
Tekmen
aktív tag
Játékra keresek laptopot (igen, NEM asztali gépet! fő a mobilitás [kollégium...]), a felső határ 200e FT. Bármilyen típus jöhet!
Tekmen
-
félisten
HP Pavilion-g7 Review A10-es Trinity-vel...
... és vegyes eredménnyel. A borítása szerepel fényes és matt változatban is. Érdekes, akkor most melyik?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zsolt19900
őstag
kicsit pakkerolj hozzá és y570 oszt csók, nagyon brutális masina
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
ktommy91
addikt
-
zsolt19900
őstag
válasz ktommy91 #1296 üzenetére
ama árkategóriára gondoltam, amiben keres
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest