- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dhampir #180397 üzenetére
Én kételkedem ebben, ebből a posztból kinézhette a dolgokat : [link]
Az biztos, hogy a hivatalos magyar szerviz pénzt kér érte.
De azt is tegyük hozzá, hogy én nem regisztráltam msi accountot (minek?), lehetséges ott kérte és akkor amerikából kiküldték. Elvileg a helyi hivatalos szervizpartnertől kell kérni.Én magamtól megoldottam a dolgot, durván ezer forintos kiadás volt
-
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #178017 üzenetére
Bármilyen műszaki cikket is veszel, mindig lesznek benne hibás darabok. Van ami korábban tönkremegy, van ami később.
SeniorTilla simán láthatott rosszat. Fog is. Meg mások is. 5-öt, 10-et, 20-at? Kérdés hogy az eladott darabszámok függvényében ez hány %.
Vagy inkább ezrelék?
Ahogy Mikulásbá írta, friss a laptopos-oledes élmény, kevés még a tapasztalat. Mi a helyzet az iPhonokkal? Földhöz csapkodják mindet 2 évesen mert szar lett? 😉Az enyém 2022 novemberi, hibátlan. Szeretem.
Megérte! -
válasz
Van. Komoly 4k-s oled kijelzős gépet láttam már nagyon csúnyán beégve, többet is. Volt már erről itt vita. Amióta elterjedtek az olcsó oledes gépek, már tömegesen veszik őket. 1-2 év múlva meglátjuk, mi lesz velük.
A baj az, hogy az alkalmazások 99%-a statikus képet ad. Most is, nézz rá a kijelződre
-
válasz
Nem sok lehet, még új az OLED technika laptop vonalon-de TV már rég van, nincsenek beégések, erre vannak védelmi programok, appok, amiket érdemes bekapcsolni, rengeteg van a MyAsus appban is-az Asus OLED gépeiben.
Mire beégne a kijelző, maga a gép is elavult lesz (pár évet számolva is)
Szóval szerintem nem kell félni tőle. -
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #174703 üzenetére
"...Ethernet csatlakozóaljzat nincs a gépen..."
Való igaz, egyre kevésbé kerül a gépekbe, pláne a kisebbekbe,
de ez senkit se tántorítson el, 6000-8000 Ft kell ahhoz, hogy Gigabites kábelt dughassunk a gépbe, további aljzatokat kapva, indulhat C-ből, vagy sima A-ból is. Nem foglal el több helyet a laptoptáskában, mint kb 2 db toll. Végtelen bővítési lehetőség áll rendelkezésre apró adapterek (USB-HUB) formájában. -
bach66
tag
válasz
Dhampir #174675 üzenetére
Hm. Köszönöm a hozzászólásokat.
Ez a billentyűzetkiosztás (a hosszú í helye) elbizonytalanított.
Egy idősebb tanárnőnek ez lehet, hogy komoly mínuszpont.Viszont találtam neki egy másikat (ASUS EXPERTBOOK P1 P1512),
ugyanúgy i3-1115G4 proci, 8GB RAM és 256 GB SSD (ennyi tárhely untig elég neki, nem töltöget le filmeket
Igaz, a képernyő gyengébbnek tűnik - de olcsóbb is, csak 120e.
(Az akku sem izmos, de úgyis szinte kizárólag otthon, hálózatról használná.)Erről mit gondoltok?
Ennek normál magyar billentyűzetkiosztása van? (í balra lent az y mellett?)
Ezt pl. miért nem tüntetik fel, vagy miért nincs a MAGYAR billentyűzetről egy normális kép???
Ez túl nagy elvárás? -
cs.zs.
veterán
válasz
Dhampir #174675 üzenetére
Hát igen,
sajna nem mindegy, hogy a gyártó a U.S. , vagy a U.K. billentyűkiosztás-t akarja magyarítani.
US billentyűknél a bal shift hosszú
UK billentyűzetnél a bal shift rövid/osztott, és máris megvan a magyar hosszú í helye. -
xXxian
senior tag
válasz
Dhampir #174475 üzenetére
Szia, köszönöm!
De nem ragaszkodom ehhez, viszont a MM vásárlás jó lenne, ezt nem emeltem ki. A többi közül melyiket javasolnád és miért?
LENOVO IdeaPad 5 82FG017JHV Szürke laptop (15,6" FHD/Core i5/8GB/256 GB SSD/Intel Iris XE/Win11HS) 240k [link]
LENOVO IdeaPad Flex 5 82HS00DBHV Szürke 2in1 eszköz (14" FHD Touch/Core i3/8GB/256 GB SSD/Win10H) 230k [link]
LENOVO IdeaPad 5 82FG018DHV Szürke laptop (15,6" FHD/Core i3/8GB/256 GB SSD/Win11HS) 205k [link]
MSI Modern 15 A11MU 9S7-155266-661 Szürke laptop (15,6" FHD/Core i3/8GB/512 GB SSD/Win10H) 175k [link] -
-
KubanitoS
veterán
válasz
Dhampir #174319 üzenetére
Nálam a fő felhasználás nem a játék, csak kipróbáltam néhányat a régi szép kocka idők emlékére és azokkal nem volt gond.
Én úgy vagyok vele, hogy egy hordozható gép legyen kompakt méretű. A kérdésedre válaszolva szerintem nem zavaróan kisebb a kijelző mérete és a színek kárpótolnak mindenért. Tényleg durván jól néz ki, mostanság nem láttam ilyen jó minőségű kijelzővel szerelt lapost, pedig az asszony egy új MacBookot nyüstöl.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
Carasc0
őstag
válasz
Dhampir #173551 üzenetére
Szevaaaa Stalker kolléga. Megvan ám még a jó öreg Probookod. De kéne valami komolyabb cucc melózni. Valami maszív irodai gép kéne, amibe azért van kakaó is. 12th i5 vagy jobb, 16GB bővíthető legyen, 120hz kijelző meg ha valami berregő RTX 3050. Mindenes masina kéne. De nem fogok rajta CAD-ezni. Cipelés naponta suliba.
-
-
-
-
válasz
Dhampir #173226 üzenetére
Én ugyan nem ezen a vonalon mozgok és nem ez az üzletpolitikám (tehát nem vásárolom fel az akciós készletet a webáruházakból), de:
Azért gondoljunk már bele, hogy ha egy webshop a termék normál beszerzési áránál 10-20-30-40%-kal olcsóbban kínálja a gépet, akkor miért ne vegye meg a kereskedő az egészet? A BESZERZÉSI árról beszélek, nem a termék normál kiskereskedelmi áráról!
Itt nem az az abnormális, hogy felvásárolják, hanem az, hogy miért kell ilyen olcsón adni!? Mégis mit gondolnak mi lesz, nem veszik meg tőlük, amikor sokkal olcsóbb, mint a nagykerben? És hogy lehet, hogy pl. most is bruttó 129 000.- forintért adnak HP 15s-t i3-mal? A nettó beszerzési ára jóval magasabb. Nagy simlik vannak itt, de ahogy látom már kezd kikopni a fals készlet, és rendeződnek lassan az árak.
Az új, gyatrább notebookoknál elég sok a tervezési probléma, egy példát felhasználva akad olyan felemelt farú gép, ami a kijelző alján támaszkodik meg - engedd meg, hogy reagáljak erre:
Ez a technika már sok-sok éve jelen van, és nem a gyatrább gépeknél, legalábbis a HP-nál a prémium szegmensben, pl. Envy 13-asok voltak ilyenek. Olyan vékony a gép, ultrabook, hogy így oldották meg azt, hogy a vastag gumiláb helyett a kijelző hátulja emelje meg a vázat, és tudjon levegőt szívni. A meleget tényleg a kijelző elé fújja, de nem a kijelzőre, bár az is kap belőle nyilván. Saját részről nem szeretem ezt a megoldást, de a vevőknek tetszett, és nem voltak panaszok a kijelzőre vagy zsanérokra. Pedig már nem 2-3 éve vannak ilyen gépek, hanem régebb óta. -
razzorr
őstag
válasz
Dhampir #173139 üzenetére
Az igazából nem fontos, mert lenne rá megoldás most is, csak nem használom. Inkább a könnyű hordozhatóság, mert sokszor vagyok lehetetlen pozitúrában géppel a kezemben, amikor dolgozok. Csak kissé félek, hogy ez a súlycsökkentés a láthatóság rovására megy, mert még ilyen kis gépet nem használtam.
-
válasz
Dhampir #173008 üzenetére
Igen, néztem azt is, mint esetleges alternatívát, köszönöm. Nem győzött meg, de nem volt olyan csalódás, mint a matebook 14 a webcam-mel (ez utóbbit vissza is küldtem inkább)
De az egész közel volt az "álmaimhoz", de az egy soros enter esetén az "ű" elhelyezése nagyon frusztrál.
Megírtam egy szakdogát egy Asus 14-ason, ami remek gép volt, de annyi idő alatt sem szoktam át. Ez lenne itt is a bajom.
Régen még simán használtam US layout-ot is, a hosszú "í" sem zavart, de megöregedtem, és ráállt az ujjam a mi kiosztásunkra, így volt, hogy enter helyett "ű"-t ütöttem és viszont.
Ha már ennyi pénzt elköltök, nem szeretnék vacakolni ezzel megint.Köszi a javaslatot
-
-
válasz
Dhampir #172870 üzenetére
Nem vagyok szirénhang, hanem értelmes ember. Aki hasonló cipőben jár, az tudja, hogy nem lehetséges 30%-kal olcsóbban adni ugyanazt a terméket legálisan. Aki ezt nem hiszi el, az mesevilágban él. (vagy a Szigeten néhány tablettával???)
De ha te vettél ilyet, örülj neki, ámen.
-
-
-
válasz
Dhampir #172825 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de a két l betűs leírás is helyes. Az angol ventillation szóból származik ez a magyar szó, azt is két ll-el írják.
Más: oled-hez: ha nem megy ugyanaz a kép hetekig, hónapokig a kijelzőn, akkor nem fog beégni. Ez megint olyan félelem, mint az SSD-k elöregedése. A technológia kezdetén volt ilyen para, de az azóta eltelt évek alatt ezt már megoldották. Ráadásul garanciális hiba ha beég, tehát cseréli a gyártó. A színek, fényerő és a valódi feketék viszont csodálatosak, ezért simán megéri oledet venni. A BMW is sokba kerül ha megvenni/szervizelni kell, mégis járunk vele mert megadja azt az élményt amiért megéri
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #172730 üzenetére
Jó a hűtése, lásd például ezt a képet.
Érdemes elolvasni a laptopról szóló értékeléseket is a honlap alján vagy akár az Amazonon és a Dell megfelelő fórumain rákeresni a kiválasztott típusra és azt figyelembe véve is dönteni.
Írtad még azt is, hogy ne süketüljek meg a ventitől.
Játék közben azért lesz hangja a ventiknek. Különböző teljesítménybeállításokat lehet használni, de a halk működés, a hűvösebb gép órajel és teljesítménycsökkenéssel is együtt jár.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #172631 üzenetére
Kiegészítés:
A megadott összegnél 10 000 Ft-al drágábban; 160 000 Ft-tól kapható a Dell Vostro 3510 (N8000VN3510EMEA01_2201_UBU), habár ez csupán a Dell üzleti gépek legszolidabb, költségkímélő modellje.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Dhampir #172522 üzenetére
Köszönöm szépen!
Most nézem már a Swift 3 modelleket, az egyikre azt írják, hogy egész jó a kijelző, a másikra meg, hogy nem elég a háttérvilágítás, és a kép sem a legjobb. És ezeket egy sorozaton belül, mint SF314 csak a végén jön más szám. Azt gondoltam volna, hogy a ház meg a kijelző megegyezik csak a hardver más, de a kijelző sem ugyan az mindben.
-
RedHarlow
aktív tag
válasz
Dhampir #172402 üzenetére
Ez jobb esetleg?
DELL INSPIRON 15 5515
Laptop - AMD Ryzen 7 5700U, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes IPS kijelző, 16 GB RAM, DDR4, AMD Radeon Graphics, 512 GB SSD, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C, WiFi 5, 54 Wh akkumulátor, 1,6 kg tömeg, Windows 11 Home -
nagysz
tag
válasz
Dhampir #172352 üzenetére
Ráfújja, de nem csak oda; ennek orrán-száján lik van
Oldalt is van kettő meg persze alul a szívók. Illetve nem 90fokban fújja a kijelzőre hanem megpróbál vele párhuzamosan felfele fújni. Nyilván nem 100%-os a siker ebben a tekintetben, de igyekszik. Nincs meg régóta, de egyelőre jól szuperál. Igaz, nem is játszom vele..
-
-
nagysz
tag
válasz
Dhampir #172350 üzenetére
Pld. az enyém 2 ventillátoros gamer gép: ROG Zephyrus G14.
-
válasz
Dhampir #172344 üzenetére
Egy gamer gépnél nem szerencsés ez a megoldás, mert ott azért van hő bőven. Egy sima ultrabooknál nem hiszem, hogy gondot jelent.
A HP a Spectre 15-ösöknél pl. két oldalra fújja ki a levegőt, pedig azok is vékonyak ám... gondolom a kijelzőre fújni egy i7-es és egy dedikált VGA hőjét nem tenne jót hosszú távon az LCD-nek.
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #171917 üzenetére
Bemutató:
HP ProBook 450 G8 review – some things never change… well this one didVideó:
HP ProBook 450 G8 - disassembly and upgrade optionsBemutató:
HP ProBook 455 G8 review – AMD makes it even betterVideó:
HP ProBook 455 G8 - disassembly and upgrade optionsAz Inteles modell egy darab hőcsövet kapott:
KépAz AMD Ryzenes modellben két hőcső található:
Kép -
rossitibi
tag
válasz
Dhampir #171802 üzenetére
Az első link a campus-os. A másik kettő sokkal drágább. Viszont fogalmam sincs mi lehet a különbség közöttük. Az első kettő között talán a campus kedvezmény? A 2. 3. között talán a hátoldali kamera? Rendeteg oldalon kerestem már,de tök nem egyértelmű,a képek is általában ugyanazok. A modellszámuk más 20VK0013GE - 20VK007HGE
-
op9
aktív tag
válasz
Dhampir #171794 üzenetére
Én csak leírtam, hogy számomra érthetelenül drága idehaza az általam kinézett gép, amibe belekötöttél, és kénytelen voltam számokkal alátámasztani.
Természetesen ott fogom megvásárolni a gépet, ahol számomra a legmegfelelőbb, ez nem is volt kérdés, de ezzel még nem sikerült megválaszolni, hogy miért van ekkora árkülönbség.
Emellett semmiféle piaccal nem kell ahhoz tisztában lenni, hogy pár számot összeszorozzunk.
Érzésemre az én hozzászólásom volt annyira konstruktív, hogy másnak is hasznos információval szolgál, hogy akár érdemes körbe nézni külföldön is, ha valakinek olyanok az anyagi körülményei.
-
op9
aktív tag
válasz
Dhampir #171788 üzenetére
Rendben, akkor legyen teljesen fair az összehasonlítás:
596 + 49.74 (3 év gari) = 645.74€
Levonjuk a 19%-os német áfát, rátesszük a 27-et:
645.74/1.19*1.27 = 689.15
OTP deviza eladási: 373.24
HUF-ban felfelé kerekítve: 257 219Ft
Win 10 home kulcs: 1450 Ft
Vagy az OEM: 31 360 FtSzóval vagy 258 669 Ft, vagy 288 579 Ft. Egyik 81 321 Ft-tal olcsóbb, másik 51 411 Ft-tal.
És vegyük észre, hogy az a 3 év gari többet tartalmaz, mint a magyar, és az oprendszer sem kötelezően fixen megvásárolandó. -
DJZoliboy
aktív tag
válasz
Dhampir #171521 üzenetére
Sziasztok! Laptop vásárlás előtt állunk!
Kérném a segítségeteket!
Köszönöm!1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
350-400e Ft brutto(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés,
tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Fotó szerkesztés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játrékra. GPU Lehet picit erősebb.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6 kijelző méret, 1920x1080, matt, IPS.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
nem lesz. (keveset)(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
ha csak SSD akkor 512 ha SSD meg HDD akkor 256 SSD 1TB HDD
RAM: 16Gb
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
USB-C, HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép. -
-
-
Pano
addikt
válasz
Dhampir #171352 üzenetére
Ha újabb ubuntu alatt próbálta (21.04-től felfele), akkor tudni kell, hogy már a firefox is snapből megy. Na, az tényleg lassan indul, de az nem a proci, hanem a technológia miatt van.
Mondjuk lehet még a 11.genes procikból nem mindegyiknek feltétlen kiforrott kernelben a támogatása. Ennek még nem mentem utána.Windows alatt meg én sem tudom elképzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest