- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
Pocok256 #131583 üzenetére
(#131583) Pocok256: Jobbat nem nagyon fogsz találni. Esetleg még HP Elitebook 840.
(#131585) boxgamer12 : Dell 7567 vagy Lenovo Y720, utóbbi csak akkor, ha szerencsés típus vagy és nem kell gariztatni. A többi kb. kuka.
(#131545) Ödike : Fujitsu A557. Az asztali géped cpu teljesítményének kb. a felét tudja.
-
StLui
veterán
válasz
Pocok256 #123447 üzenetére
Céges vásárlás esetén feltétel, hogy legyen a vevőnek és eladónak is EU adószáma. Ha ez van akkor akkor normál esetben a vevő megkapja netto árpn, és itthon az áfabevallásában kell beállítani pluszba és minuszba is, tehát áfa egyenleget nem fog már érinteni. németeknél DE-vel kezdődik, nálunk HU-val és a normál adószámmal folytatódik, csak az utolsó 3 számjegy nélkül. De ezt, ha még nem történt meg, meg kell igényelni NAV-tól. Hogy Dell szállít-e ide onnan azt kérdezd meg tőlük, és akkor már ezt is, hogy kiszolgálnak-e Eu adószámra.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pocok256 #116938 üzenetére
Használok egy ilyet 1,5 éve, teljesen jó. Általában dokkolón pihen, de levéve is tud akksiról egy műszaknyi működést.
Ami "hiba" eddig felmerült - nem szeret bizonyos HDMI kábeleket és nem adott képet, meg nincs bill. világítás benne.
A kijelzője a szokásos 1366x768 kaka TN, meg eléggé horpad a fedlap - de jobbnak tűnik, mint a szintén ilyen idős T440p-m (annak mondjuk jobb a kijelzője, meg van billentyű pilács). -
Khelben
nagyúr
válasz
Pocok256 #116012 üzenetére
14-esben lesz csak 1600x900. 12-esből, 13-asból 1366x768 szokott lenni. HP Elitebook 8470p, Dell Latitude E6430 van 100-120k körül, mindenképp vennék hozzá ssd-t is. Az akksicserét nem egészen értem, ha cserélgeted, akkor bármelyik gép elmegy addig, amíg van pótakksid.
(#116010) jenobeno : nézd meg őket személyesen, az segít dönteni. A Vostro inkább céges (belépő), az 5559 meg otthoni multimédiás.
-
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256 #108885 üzenetére
Sajnos a felbontás még nem garancia a minőségre. Minimumként már most is egyre sűrűbben jelen van, de több esetben iszonyatosan rossz minőségűeket kaptak az olcsóbb laptopok. Emiatt egy olcsó FullHD kijelző betekintési szögei sokszor rosszabbak, mint egy jobbfajta HD-felbontású kijelzőé.
-
válasz
Pocok256 #101546 üzenetére
Talán egy ilyen 15-ös verziójának sikerült az alját elrepeszteni egy 0,5cm-s sávban, hűtés tisztítás közben. Annyira tejfölös pohár, ami be van vonva fémlemezkével, hogy az hihetetlen, vagy csak én nem vagyok consumerhez szokva. Bár kétség kívül szép vékony, könnyű, jól néz ki, sulis lánykáknak biztos facebookon lógós noti lesz. Korábban upgrade-n volt nálam egy Transformer, ott sem nem éreztem feltétlen bizalmat.
-
tankraid
aktív tag
válasz
Pocok256 #96730 üzenetére
Nagyon köszönöm az ajánlást csak két gondom van vele nem 8GB (ha mégis az a +4 az +20k) illetve barátnőmnek is majdnem ugyanez a típus volt (Lifebook a series : A512) és bár - üzletben is erre esküdtek merthogy ezt viszik legritkábban vissza szervizeltetni - alig telt le a két év elkezdett szépen behányni a gép...
esetleg valami más alternatíva? valakinek tapasztalata konkrét típussal - még ha fujitsu is - ami tartós?nagyon köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #96032 üzenetére
A kinézetük tök jó, azzal nincs bajom. Azzal annál inkább, hogy mindig becsúszik a sportszelet a gatyába ha hívnak és azzal kezdődik a beadott gép, hogy Asus. Szétszedés előtt elég nehéz ügyfélnek magyarázni, hogy hát lehet szétesik a gépe vagy már most is szét van csak nem látja. Külön eset a fórumos megmondóember. Akinek ugyan 1 hónapja van olyan notija, de az atomkirály és hülye vagyok meg amúgy is hát mit képzelek, hogy ilyet mondok a szép gépsasról. Nem tudom megértetni egyikkel sem, hogy nekem aztán mindegy milyen logó van a gépen, mivel egyik gyártó sem fizet nekem annyit, hogy eladjam a lelkem.
Ezúton hívom fel a figyelmét minden disztrinek és márkaképviseletnek, hogy megvesztegetéssel keressenek bátran, csajok-kocsi-ház nem érdekel, egy jó subnotit elviselnék viszont. Fényes kijelzők és TN panelek kíméljenek. -
válasz
Pocok256 #95930 üzenetére
Még majd alakul a dolog nálam is!
Pár hónapos várakozás után szeretnék (talán) egy komolyabb notit vásárolni és ha már komolyabb is (300k+) szóban forgó... Akkor legyen jo! (minden szempontból) bár a ROG az messze van az adott ár/érték kategória BEST BUY példányban!)
L
-
válasz
Pocok256 #95928 üzenetére
Nekem is az árral van a problémám a G55 Asus esetén! 😉 amúgy erősen gondolkodom egy beszerzésén....a 2év garancia lehetne több is és kérdéses, hogy mennyire hatékony / csendes a hűtése a notinak!?
Lenovo Y580 mikor kijött (asszem 2013) és megvettem, minden szempontból megfelelő volt!
L
-
szabonagyur
félisten
válasz
Pocok256 #95917 üzenetére
Hűha nagy szavak ezek egy kis embertől
Ha sikerülne végre elolvasnod és mellé elfognod a kolléga ezt írt:
Leírom a mostani asztali specifikációm, melyhez hasonló tudású laptopot szeretnék beszerezni.Ebben a mondatban rohadtuk benne van az is szerintem, hogy nem csak a VGA számít neki, a hasonló teljesítmény az CPU erőt is jelent.
De inkább hagyjuk is egymást, gondolom neked is van érdekeltséged abban, hogy mindenkinek mindenre csak az Asus N-t ajánlod, ha kell neki ha nem, vagy ha nem is jó arra.
-
Tikakukac
titán
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
Pocok256 #95908 üzenetére
N551 jó kis gép, de a leírt asztali gépnek a közelében nincsen semmilyen szempontból, és nem hozná az elvárt teljesítmény felét sem.
Ezt meg ki kellene emelni szépen, nagy betűkkel, hogy A GARANCIA IDŐT KIBÍRJA, AZTÁN KUKA. Mert szép, hogy megemlíted, de csak a végén, apróbetűkkel.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #95818 üzenetére
x230. Majd' 500 pozitív, nulla negatív. A gépből ki lett kapva BT, holott ez is benne volt a hirdetésben, ez akkor tűnt fel mikor szétszedtem a gépet. A bezel törésen kívül törött fedlap és törött baseplate is összejött.
Remek dolgok ezen na, ritkán veszek gépet így postán keresztül de mindig rájövök, hogy miért.
-
premete
veterán
válasz
Pocok256 #95643 üzenetére
Ne gondold, hogy kizárólagosan a sötét szobában matyizó, játékfüggő kölyköknek készülnek az operációs rendszerek.
Fenn volt ugyanazon a gépen a windows 8.1 és a windows 10159, az előbbi gyorsabb és nincs tele bugokkal.
- jobban melegszik a cucc, 0 cpu használatnál is pörgeti a ventillátort
- lassabban áll fel/kapcsol ki, pedig fele program sem futott, mint w8.1 alatt
- frissítéseket, drivereket nem tölti le, nyelveket és hasonlókat igen
- random elállítja a betűméretet
- mobilnetet nem engedi megosztani (8.1 igen)
- külső, usb3 msata ssd-t random ismeri fel
- ha w8.1-ről bootolok, utána a w10 hibát keres és "javít" a backup partición
- macrium rescue iso nem tudja a w8.1-et visszaállítani -
szabonagyur
félisten
válasz
Pocok256 #95636 üzenetére
Azért azt ne mond, hogy a generációk között akkora váltások vanna, javul a teljesítmény stb...
Egy i5 4210 meg a i5-5200U között szerinted mennyi a különbség? Kb semmi.... És ez igaz minden területre, asztali hardverek sem fejlődnek annyit, mindenhol átnevezgetés van. -
válasz
Pocok256 #95259 üzenetére
+1 mondjuk hozzá kell tenni, hogy az átlag 3k-s rubber domenál a legtöbb noti bill jobb. Viszont a model M után még a tp billentyűzet is elég gáz pedig az notiban kb. a legjobb. Figyelembe kell venni viszont, hogy egy rendes plate mounted billentyűzet több mint két kg.
-
-
-
Khelben
nagyúr
válasz
Pocok256 #94596 üzenetére
Szerintem nem a te high-end gépedre kíváncsi, hanem a linkelt Dell 3540-re
Champ1on : a 3-as sorozat félig konzumer, túl jó anyaghasználatra ne számíts (lásd a fényesen csillogó billentyűzetkeretet...) A 8850M kb. a 840M-mel van egy szinten, benchmarkok itt.
-
8nemesis8
veterán
válasz
Pocok256 #94569 üzenetére
Ízlések és pofonok. Egyetértek Pocok256-al, hogy ha megnézed a laposát hardveresen abszolút high-end kategória, de felépítésben sem rossz, amit mutat a hőfok többek között egy brutál VGA-val.
Mindig lehet jobbat és jobbat venni vagy drágábbat, de ár/érték arányba még rossz lesz.
Be is fogom a szám, mert gamer laptopnál eleve hülyeség ár/érték arányról beszélni
A MAC a király -
Khelben
nagyúr
-
-
premete
veterán
válasz
Pocok256 #94106 üzenetére
Nekem 2 ablaknál is lassult már a 4200u; igaz, volt ennél gyengébb is nálam, a 4210y, na az végképp nem jött be. Én maradok a 4310u, 3320m szintjén, azokat szoktam meg, lehet hogy van, aki a lomhábbakat szokta meg, és azoknál elmegy, de lefelé nem szívesen tér el az ember.
Plusz nincs asztali gépem vagy 25 éve, a notebookon intézek mindent. -
brumi1024
veterán
válasz
Pocok256 #93967 üzenetére
11940 sokkal inkább 12k mint 11k, azért az közelebb áll a 20%-hoz, ami nem kevés. És már sokadik hsz-e magyarázom, hogy 970-ből nincs nem OC verzió, mert nincs referencia, csak referenciaszerű modellek, nevetséges áron. Ezek boltban kapható, alapon futó darabok voltak, ráadásul a WF3 az egyik legolcsóbb. Nem is kiemelkedőek, mert van már néhány 1400 fölé boostoló példány a topikban.
És ez még mindig csak egy teszt, játékok alatt árnyalódik a kép, ahol esetleg tartani kell a boost órajelet hosszabb időn át.
-
brumi1024
veterán
válasz
Pocok256 #93958 üzenetére
Azt tudod ugye, hogy a linkelt tesztben nem ugyanazon a beállításon futott a 3DMark, mint nálad? A saját 970-es méréseimet most hirtelen nem találom, 980-nal csinálhatok egyet, de addig itt van egy-két eredmény az itteni topikból, azonos beállításokkal: MSI 970, Giga 970 WF3. Ezek alapon mentek, a húzott eredményt nem érdemes hasonlítani, mert a 970-ek túlméretezett hűtés miatt elhúznak. Mondanom sem kell a közel 2k pont különbség az nem kevés, annyi van az asztali 970 és a 980 között is.
-
brumi1024
veterán
válasz
Pocok256 #93798 üzenetére
Tény, nem tény, se az adatok, se a tapasztalataim nem ezt mutatják. Egyszerre volt nálam az asztaliban a 970 (3 félét is próbáltam) és egy G751 (abból ráadásul a csúcsmodell).
A másik gond az állítással, hogy nem kapható hivatalosan referencia 970, így az alapórajelek is GPU-tól illetve hűtéstől függenek. Nem is egy Giga G1 970 van az itteni topikban, ami alapból 1400MHz fölé boostol az nVidia által megadott 1178 MHz helyett. Azért ez nagyon nem mindegy. -
Tikakukac
titán
-
brumi1024
veterán
válasz
Pocok256 #93641 üzenetére
Volt nálam 980M és több asztali 970, és hát hiú ábránd, hogz a 970 szintjén lenne a mobil variáns (100W TDP-vel). Jelentősen nagyobb TDP, több shader egység, magasabb órajelek azért megteszik a hatásukat. Itt pedig még nem is vettem figyelembe, hogy a legtöbb 970 simán megy 1500/2000 MHz-en, a szerencsésebb darabok pedig akár felette feszemelés nélkül, ami jelentős teljesítménytöbbletet ad.
Nem rossz gép a G751, de az összeszerelés minősége nem igazán győzött meg, egyetértek Tikakukaccal, és 350k-ért jelentősen erősebb asztalit lehet összehozni.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #93630 üzenetére
Nem tudom mit művelnek, de, hogy egy 3537 ugyanonnan rommáhasználva is ezerszer méltóságosabb volt, mint a G56 az is igaz.
Dexar007: Ott van bizony. Meg a nem rendeltetésszerű használat (ami az ultimate ütőkari) is. És akkor megint ott vagyunk, hogy 19-re húzzuk a lapot, mert hát na majd én leszek a kivétel. Ezekből szoktak lenni a nagy bukták. Nem lekvárosak.
-
Jazz
veterán
válasz
Pocok256 #92809 üzenetére
Na ja, a G751...occsó fél millió.
A többi notihoz képest már az is istenes 771-nél hogy nem egy közös hőcsövön megy a hőelvezetés. Így ha izzik a GPU, de a CPU alig van igénybe véve, nem fogja befolyásolni a CPU hőmérsékletét.
Lásd:
1 órán keresztül 100% CPU terhelés 4 magon. Majd ráadták a 100% GPU-t. -
válasz
Pocok256 #90652 üzenetére
Bizony, és ez nem egyedi jelenség. Annak ellenére, hogy főleg az AMD-s fórumok hangosak a többszálú-s témáktól meg a progik grafikus gyorsításától, a valóság nagyon nem így néz ki. Nagyítóval kell keresni a progikat, amik normálisan ki tudnak használni 4 v több szálat.
-
-
válasz
Pocok256 #90635 üzenetére
Pár német-angol fórumon kéne utánanézni, mennyire bírják ezek (mechanikailag) a tartós nyúzást. Amit leírtál, alapindok egy üzleti notira, ott viszont ekkora VGA-t csak 17"-on adnak (nem véletlenül) méregdrágán (szintén nem véletlen).
- pl1. rossz hír: a házikót+hűtést nem a Clevo, hanem a Gigabyte csinálta. Lehet, h formás+nem olvad le, de a hűtés hatékonysága az 54dB-es rakétahajtóműnek köszönhető
.
-
válasz
Pocok256 #90631 üzenetére
Ja, még1 dolog a VGA-hoz: egy kasznihoz képest túlméretes VGA már nemigen fog boostolni. Viszont ha kisebb a kari, azt akár tuningolhatod is, ha kell. Anno a HP üzletimben a quadro fx 570m-et kb 30%-al húztam meg és stabilan ment a korabeli játékokkal 90°C alatti hőfokon.
-
válasz
Pocok256 #90631 üzenetére
Az a baj, hogy a VGA teljesítmény/fogyasztás arányban jobbat nem találsz a Maxwelleknél, ergo a nagyobb teljesítmény többet is fog enni. 13-14"-ba már 60W-ot bezsúfolni is elég merész, a Dell mérnökök nyilván osztottak-szoroztak, amikor ezt a vga-t választották és nem a 10W-al többet evő 965-öt.
Talán ez az a konfi, ami "alkalmi" játékra termett: ha heti 2-3 órát nyúzod maxon, akkor évekig bírja, viszont ha napi 5 órát izzítod, akkor lehet h a hőtermelés szépen kikészít pár kondit az alaplapon. Egy normális garival rendelkező gyártó ezeket számításba kell, h vegye. Schenkerék meg lehet jól el vannak látva alaplapokkal, ha úgy adódna a dolog, h cserélni kell - felhasználói szempontból elég kényelmetlen...
-
válasz
Pocok256 #90621 üzenetére
Ácsi, hiba van a kréta (kép) körül: "GPU1: GTX 965" Ez a példány jó 30W-al eszik kevesebbet a 970-nél, keskenyebb a memóriabusza (128bit), és 25%-kal kevesebb shader van benne, sacc/kb 30%-kal gyengébb. A többi stimmel
.
A CPU igény erősen játékfüggő. Én főleg Starcraft2-t tolok, ami fullHD-n megelégszik egy gt 840m-mel is, viszont nagyon kell neki a 2szálú CPU-teljesítmény: ezen a ponton érkeztünk oda, hogy min FPS-ben valszleg jobb leszek egy rendesen tápolt+hűtött i7-5600U+GT840m kombinációval, mint egy agyonthrottlingolt i7-QM akármilyen csillagászati szintű grafikával.
Nem a Schenker cuccok ellen beszélek, de ezzel SzVSz egy kicsit bakot lőttek. A szuperül behűtött 965M még éppen lehet jó döntés, viszont i7-5600U procit kellett volna tenni mellé, ami külön hűtővel stabilan tarthatná a 3-3.2GHz-et 2 magon. (megfigyelendő még a screenshoton, amit linkeltél, hogy az 1.4GHz-en futó proci ~95 fokos
)
-
brumi1024
veterán
válasz
Pocok256 #90552 üzenetére
Abban azért ne légy biztos, hogy az ideális esetben 3.4 GHz-re boostoló, de a valóságban inkább 2.4 körül ketyegő, 47W-os mobil i7 gyorsabb, mint egy 4690K alapon. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a 4690K tényleg húzható 4.5 GHz-re, az a 2 GHz különbség pedig nagyon nem elhanyagolható, tekintve, hogy azonos architektúráról beszélünk. Tapasztalatból beszélek, volt mindkettőm, egyszerre is.
A 280X pedig már messze van a 80k-s kategóriától, az manapság már a jelentősen erősebb 290 territóriuma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest