Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#147046) rasotamas válasza -v- (#147041) üzenetére


rasotamas
veterán

Azért nem mindegy milyen alkatrészről van szó. Ebbe egy kuplung kettőstömegű 300+munkadíj, miközben legjobb esetben sem ér 1 milliót az autó. A fék, szilent egyebeket kicseréltetném, az volt a kérdés, hogy anyagilag hogy jövök ki a legjobban, de nyugodtan lásd csak bennem a szemét g*cit. Eddig lelkiismeretesen költöttem az autóra, mindig azt kapta ami a legjobb volt, most lett elegem.
Egy 1.9 TDI olcsóbban fönntartható, tehát patika állapotban is könnyebb tartani. Rengeteg bontott cucc van olcsón. Ja és 130 egy kettőstömegű.
Nem mondtam hogy 600-ért jobb, erősebb és újabb autót szeretnék, lehet az 2000-res, kisebb is, de jobb állapotú. Ma Magyarországon ár szempontjából a kor a mérvadó, egy patika autót sem tudnak kétszer-háromszor annyiért eladni mint egy azonos korú bontószökevényt.
Erre az autóra eddig vezérléscserével, olajcserékkel, akkuval mindenestől 6-800 ezret költöttem el 2,5 év, 60 ezer kilométer alatt. Plusz gázolaj. Nem érzem magam olcsó jánosnak, még akkor is ha te úgy akarsz beállítani. Sok lett ráköltve, jó autó, de már ezt a költést nincs kedvem benyelni, nem fog vele rosszul járni az új tulaj sem, más dolgok rendben vannak.
Családilag is változnak a dolgok, a fiam is vesz kocsit, én új munkahelyre megyek, ezáltal változik a felhasználás módja. Nem csak a kettőstömegű miatt cserélem, de ez egy jó lökés. Szerintem korrektebb, hogy így leírtam ide nektek, de esetleg túl lehetne ezen lépni.

https://tinyurl.com/rasoapro

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.