Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#147039) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok! Lecserélném az autómat, őszintén szólva a szerelőm tanácsára mivel szerinte picit megindult a kettőstömegű és még pont annyira, hogy egy laikus nem venné észre.
Ezen kívül az első féktárcsák és betétek csereérettek, és fékolajat sem ártana benne cserélni, meg 1-2 szilentet.
Rozsda szempontjából az alján egy vékony réteg van, tehát egy alvázvédelem szépen megoldaná (nem pedig elfedné) a problémát, de ezt már rábíznám a vevőre, legalábbis az alvazvedelem.com árat már nem fizetném ki érte. Az egyik kerékíven van egy köröm méretű pörsenés. Az ajtók alja is rohad belülről, de tudok színazonost eladót, illetve pont amelyik nem rohad meg van kulcsozva.
Kérdésem, hogyan lehetne ezt anyagilag a lehető legjobban eladni?
Hagyjam ahogy van? Vagy keressek egy profi polírmestert aki a pici rozsdapörsenést, a kulcsozást, ajtók alját is rendbe tudja tenni, vagy a bontott ajtókkal összepolírozni? Ez egy 30-100 ezres művelet lenne szerintem, de sokan csak a külsőt nézik, őket megnyerném vele. Műszakilag sem rossz az autó, nagyon jól megy, egy éves a vezérlés, máraszervízben cseréltettem egy halom pénzért. Egy kárpittisztítás is ráférne.
Azt sem tudom, hogy a plusz dolgokat (8 kerék, gumiszőnyeg, USA hűtőrács) adjam-e vele vagy olcsóbban azok nélkül?

A másik kérdés, mit vegyek helyette 600-1000 körül? Azt gondolom, csak benzin vagy 1.9TDI, de megyek évi közel 30-at, szóval inkább utóbbi, vagy gázszett. A dízelhangot nem szeretem, de hogy alulról húz azt igen. Golf4/Octavia1 kicsit szűk hátul, Passat/A4 B5.5 jó lenne, Sharan trió is nagyon tetszik. Mindenből inkább facelift, mert igényesebb. Tetszenek még a japán benzinesek, de nem tudom melyik az amelyik egyáltalán nem hajlamos rozsdásodni. Olyan autót szeretnék, ami patika és patika állapotban tartani nem kerül egy vagyonba. Ha úgy van lehetőségem egy hengerfej felújítással kezdenék, hogy jól bírja alattam az éveket.

[ Szerkesztve ]

https://tinyurl.com/rasoapro

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.