Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz balpeter04 #77500 üzenetére
A tartalékráta emelése azt jelenti, hogy több jegybankpénzt kell elhelyezniük egységnyi hitel kihelyezéséhez. Most ezt felverték 1-ről - 5-re, ami drasztikus emelés.
Igen, egész jól értelmezed, egységnyi hitelezéshez most 5x annyi jegybankpénzre van szüksége a bankoknak. De nyilván nem fogják fenntartani ezt a hitelezési dinamikát. A betéti kamatok persze nőni fognak attól függően, hogy mennyi forrásra van szükségük a kerbankoknak.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz aAron_ #77498 üzenetére
ha tényleg fájna a 410-en váltás -> én ezért vagyok a több kis lépés (DCA szerüség) hive illetve kis várakozásé (amivel persze meg is lehet szívni)
illetve: és most 403.75 táján érdemes lenne nagyobb összegnyit váltani €-ra, vagy nem / még nem ? (nyilván senki sem tudja biztosan)
-
aAron_
őstag
Hozamgörbe hogy fog kinézni ezek után is érdekes kérdés. Valahogy így?
#77500balpeter04: Kérdés mennyire lesz másodpiaci likviditás. Ha jól látom, meghirdetés mennyiségéről még nem volt szó.
#77502avl: Utálok spekulálni. És pont most lett forintom. Indexek lokális csúcson, EUR/HUF ATH, így vásároltam be, ez van. Hosszú távon nagy jelentősége szerencsére nincs. Egyébként mivel 404+ az árfolyam újra, igen. 403.75 táján érdemes
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
avl
senior tag
Az inflációtól kezdve, a háborús helyzeten és a várható recesszión át a feszített munkaerőpiacig és a Fed szigorodásáig bezárólag oly sokszor és oly könnyen mondja rá a piac a romló folyamatokra az átmeneti jelzőt, hogy az ijesztő
...
ahol még eddig kevésbé láttuk a romló gazdasági folyamatok hatását, ez pedig az általános értelemben vett vállalati eredményesség. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy egyedi esetekben ne látnánk már most is drámaian romló árbevételi, profit- és marginképeket. Erre a romlásra kiváló példa volt az augusztusi hónapból az Nvidia esete
...
Az imént bemutatott illúziós jelenségek azok, ami miatt (még) nem tudok abban hinni, hogy a tavaly november és idén január között elinduló markáns részvénypiaci esésnek a vége felé közelednénk -
PredatorZoli
Topikgazda
Eléggé ritka a mostani csillagállás manapság, miszerint a tőzsde esik és ezzel párhuzamosan a forint erősödik. Lehet a rövidesen érkező fizu befektetése kivételesen szerencsés ütemben jön ki?
-
Ra3
őstag
Zsiday is optimista lett hirtelen:
Magyarország nem Törökország''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Dorien #77433 üzenetére
A Webbrokeres váltás (beefektetéssel egybekötött) ennyire nem szörnyű, alapból összegtől függetlenül durván 1% a marzs, ilyen 4-6 forint, de semmi esetre sem 32. De te bizonyára banki váltást mondasz, bár szerintem annyi még ott sincs.
Ettől füöggetlenül a 4 ft is sok, revolut...[ Szerkesztve ]
-
balpeter04
tag
válasz Vision #77501 üzenetére
Szuper, egyre jár az agyunk! Még egy dolog jutott eszembe: ha csökkenti a likviditást az MNB a kereskedelmi bankokban, akkor ez nekem azt is jelenti, hogy a 3 hónapos BUBOR-nak is feljebb kéne tolódnia, hiszen csökkent likviditás és növekedett alapkamat (betéti tender kamat) mellett feltételezném, hogy a kereskedelmi bankok ezeknél magasabb kamatok mellett adnak kölcsön egymásnak. Így akár az sem elképzelhetetlen, hogy a 3 hónapos BUBOR felkúszik 13-15%-os tartományba.
Ha ez igaz, akkor néhány hónappal ezelőtt a 2023/B (három hónapos BUBOR-t követ negyedévente), jó választás lehetett (még az adókötelezettség mellett is).
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz balpeter04 #77509 üzenetére
A bankok egymásnak való hitelezésénél a BIRS kamat a mérvadó.
A 2 éves BIRS jelenleg 14% körül van, annál rövidebb nem tudom. -
Lex Icon
senior tag
A 4%-os szabály problémái.
Akit érdekel a nyugdíjra spórolás néhány kérdése.#77508 tomazin: Link?
Közben megtaláltam. [link] Viszont ez nem monetáris intézkedés, hanem fiskális. Nem mindegy. Tehát az MNB továbbra sem...[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Lex Icon #77512 üzenetére
Portfolion tényleg volt egy ilyen írás, valami lengyen politikus nyilatkozott ilyet, de csak ennyi volt, egy lengyel vezetői megnyilvánulás, semmi intézkedés.
Itthon ez nyilván egy különadó lett a lakosságnak (a pénzügyileg nem tudatosaknak), nem is akarták rábírni a bankokat hogy a plusz pénzt a lakosság kapja.
-
Lex Icon
senior tag
válasz PredatorZoli #77513 üzenetére
Csak az extra adó itt bevezetésre került és pont ez akadályozza meg a lakossági betétkamatok emelkedését, mert ha a ktsg.vetésbe fizetnek a bankok, akkor nem fogják a betéteseknek. Ahogy korábban írtam, a lakosság akkor kap kamatot, ha állampapírt vesz. Amint elkezdenek átáramlani a pénzek a betétekből állampapírba, a bankok kénytelenek lesznek emelni. Persze nem félnek ettől, mert 10%-os állampapír mellet se mozdulnak a birkák.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz nihill #77481 üzenetére
Hat lehet, hogy ott neznenek rad (de amugy gyanitom nem), anno az otp ltp kiskoru kedvezmenyezettes felvetelekor kellett... igazoljuk hogy a gyerekre koltjuk (az egeszet, nem az alltam reszt). Bent maradt me'g kicsit, es kozben szerencsere megszunt ez a feltetel.
Mondjuk ha nincs benne allami gyerekre cimzett resz akkor nem kene ilyen legyen. De mint elottem elokerult ingatlannal mar nagyonis van, az vagyonelem. Kerdes, hogy az allampapirok milyen mennyisegtol (ha egyaltalan) tudnak annak szamitani. Jog es logika nagyon nem hasonlit sajnos. -
balpeter04
tag
válasz PredatorZoli #77510 üzenetére
Részben rosszul tudod. A BUBOR a rövid lejáratú (1 hetestől, 12 hónapig) bankközi kamatláb amit minden munkanap publikál az MNB 11:00-kor. A BIRS az éven túli bankközi kamatláb.
2023/B például a 3 hónapos BUBOR-t követi, a következő kamatforduló októberben lesz. A tippem az, hogy a jelenlegi monetáris politikai irányvonal és eszközök feljebb fogják tolni a 3M BUBOR-t.
-
axioma
veterán
válasz aAron_ #77492 üzenetére
Ezt lehetne kicsit reszletesebben? Az igaz-e hogy kamatfizeteskor nevertek+kamatot fog erni, es miert nem?
Igazabol nekem az az egeszbol a fontos, hogy a fix kamatu allamkotvenyeknel latom a nagy ingadozas okat (legalabbis modellezhetonek azzal, hogy a cashflow jelenerteke a mai hozamertekkel a mai a'ra), de ha 3 havonta "kb" fixalva van akkor ez biztosabbnak tunik hogy legalabb nevertek ala nem megy ha veletlen ki kene venni. -
ngaba
aktív tag
Nekem a mai nap eseményei azt üzenik, hogy a magyar gazdaságpolitika most meg van ijedve. (Én utólag bevallom, hogy annak adtam nagyobb esélyt, hogy várakozások alatti lesz a szigorítás. A gazdasági növekedésnek alárendelt jegybanknál ez szokott gyakrabban előfordulni.) Bármi következik ebből.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
Szerintem te magad se tudod hogy mit gondolj illetve a várakozásaid csapongóak és esetlegesek. A minap még bedőlő forintot meg IMF-et jövendőltél.
Most is egy olyan álláspontra váltottál, ami még viszonylag közel tartható az eredeti elgondolásodhoz és nem teljes meghasonulás.[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz PredatorZoli #77043 üzenetére
"Szerintem a 7% ZPRX továbbra is jó. Nem látom okát hogy ezen változtatni kéne, attól pláne nem hogy van most némi perpatvar."
ez azota is fel-felmerül bennem.
van erösen olyan erzesem, hogy a következö idöszakban Europa nem viragozni fog - még ha value is, azaz Europan belül jobb varhato, mint total Europa -, de JPGL-hez, vagy ZPRV, XDEV-hez kepest nagyon nehezen kepzelem ezt jobbnak a következö mondjuk 1 evben (1-2-3-4-5-6 honapban meg plane nem)
mint irtam, nekem is van europais rv. ETF-em (portfoliom 1.5%-a), de felmerül bennem JPGL-re, ZPRV-re vagy XDEV-re cserélése
-
PredatorZoli
Topikgazda
Én ezt nem igazán látnám logikusnak. A ZPRX által tömörített papírok kimondottan alulértékeltek (Az egész csomagomban talán a legalulértékeltebb, 11-es P/E). Ha valami, inkább a súlyuk növelése lenne védhető és nem a csökkentés.
A rövidtávú kilátásokat én egyáltalán nem veszem figyelembe ebben a tekintetben, csak a nyers adatokat.
Még annak is lenne értelme, hogy a global momentumbol valamennyit eladni és venni helyette europai momentumot (14-es P/E, 11-es P/E Fw). De nem akarok variálni, nem éri meg.A fejlődő piac is (MSCI Emerging Markets Select Value Factor
Focus Index), 5 alatti P/E Nem kicsit kockázatkerülő a hangulat...Összességében az egész portfoliomat elég alacsonyan értékeltnek látom, nagy potenciált látok benne.
[ Szerkesztve ]
-
sajtos365
tag
BUX Indexnek vagy ETF-nek található a neten P/E ráta? Rá kéne nézni, de nem találom.
-
szeraj
csendes tag
Sziasztok!
Vállalkozói hitelbe szeretnénk a céggel belevágni, kb 30-40M HUF a hitelcél. Telephely, ingatlan beruházás.
A kavoszon és így egy bankkon keresztül menne a hitel, ami 10 év 3,5% fix kamat.Egy picit utánanéztem, de nem tudom hol a kiskapu, mert a kavosz adja a kamattámogatást, de (szerintem) bármikor átválthat egy olyan formába, hogy visszakozik az állam, és később már nem ad támogatást. De remélem rosszul gondolom.
Szerintetek ez egy érdemes lehetőség, mert 3,5% nem rossz kamat, amit most piaciban nehéz lehetne kapni, de mi lehet a legrosszabb forgatókönyv...
Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
-
bigdady
nagyúr
válasz nihill #77484 üzenetére
Megjött a Màk válasza kiskorú értékpapírszámla kapcsán (hátha mást is érdekel):
Tisztelt Ügyfelünk! A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Irodájára érkezett, értékpapír-forgalmazással kapcsolatos elektronikus levelét megkaptuk, kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk:
Nincs akadálya a gyermeke Start számlája mellé értékpapír-számla megnyitásának, melyről üzletszabályzatunk az alábbi vonatkozó részeket tartalmazza:
Értékpapír nyilvántartási-számla meghatalmazással történő nyitására természetes személyek esetén nincs lehetőség. A képviselő útján történő számlanyitásra kizárólag az alábbi, speciális esetekben van lehetőség:
- gyámság;
- gondnokság;
- szülői felügyelet.
Képviselő útján történő számlanyitás esetén a gyámság, gondnokság, illetve szülői felügyelet alatt álló ügyfél számlanyitáshoz szükséges adatai a hatósági igazolvány, egyéb eredeti dokumentumok, valamint bejelentés alapján kerülnek rögzítésre.
Cselekvőképtelen személy esetén
A Kincstár a törvényes képviselő (szülő/gyám/gondnok) kezdeményezésére nyit értékpapír nyilvántartási-számlát és hajt végre a számlához kapcsolódó tranzakciókat. Az értékpapír nyilvántartási-számla szerződést cselekvőképtelenség esetén az ügyfél helyett a törvényes képviselője írja alá. A Kincstár azt a személyt tekinti a számla feletti rendelkezés jogosultjának, aki a szerződést aláírta.
A 14 év alatti kiskorú törvényes képviselőjének jognyilatkozata az alábbi esetekben csak a gyámhatóság jóváhagyásával érvényes:
- a kiskorú gyámhatóságnak átadott vagyonáról való rendelkezés esetén, vagy
- a kiskorú 149/1997. számú Korm. rendelet 26/B. § (3) bekezdésében meghatározott összeget meghaladó értékű vagyontárgyáról történő rendelkezés esetén.
A 14 év alatti kiskorú gyámhatóságnak átadott vagyonáról való szülői jognyilatkozathoz [Ptk. 2:15. § (1) bekezdés d) pontja] a 149/1997. számú Korm. rendelet 26/B. § (2) bekezdése alapján értékhatártól függetlenül szükséges a gyámhivatal hozzájárulása.
A 14 év alatti kiskorú gyámhatóságnak át nem adott vagyonáról való rendelkezést érintő szülői jognyilatkozathoz [Ptk. 2:15. § (1) bekezdés e) pontja] abban az esetben szükséges a gyámhivatal jóváhagyása, ha a szülői rendelkezéssel érintett vagyon értéke a 149/1997. számú Korm. rendelet 26/B. § (3) bekezdése szerint meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének harmincszorosát.
A szülő/törvényes képviselő jognyilatkozatának – azaz szerződéskötés, szerződésmódosítás, szerződésmegszüntetés, befektetési megbízás adása, kifizetés kezdeményezése – érvényességéhez a gyámhatóság jóváhagyása szükséges a jogszabályban meghatározott összeghatár felett, mely gyámhatósági határozat beszerzése a szülőnek/törvényes képviselő kötelezettsége és felelőssége.
Az eljárás a szülő/törvényes képviselő által – a gyámhivatalhoz – benyújtott kérelem alapján indul, ezért a Kincstárnak értesítési kötelezettsége a gyámhatóság irányában nem áll fenn.
A Kincstár nem köteles, azonban jogosult a szülő/törvényes képviselő által adott fizetési megbízás teljesítése előtt vizsgálni, hogy annak teljesítéséhez szükséges-e gyámhivatali jóváhagyás. A Kincstárnak továbbá nem kötelezettsége és nem feladata a gyámhatósági engedély szülőtől/törvényes képviselőtől való bekérése és a meglétének ellenőrzése,ezért a Kincstár a gyámhatósági engedély rendelkezésre állását feltételezve fogadja be és hajtja végre a szülő/törvényes képviselő megbízását összeghatártól függetlenül.
Korlátozottan cselekvőképes kiskorú esetén
A 14. életévét betöltött – nem cselekvőképtelen – kiskorú esetében, az értékpapír nyilvántartási-számlát a kiskorú, a tranzakciós bizonylatokat a kiskorú, vagy a törvényes képviselő írja alá, de csak abban az esetben lehet a számlát megnyitni, illetve a tranzakciókat végrehajtani, ha a törvényes képviselő ebbe írásban beleegyezik/hozzájárul.
A 14. életévét betöltött kiskorú munkával szerzett jövedelme vonatkozásában a jövedelem erejéig értékpapírt vásárolhat. A munkából származó jövedelem tényét, valamint annak mértékét hitelt érdemlően, a kifizető által kiállított, eredeti okirattal kell igazolni. Ezen összegből történő értékpapír vásárláshoz/jegyzéshez a törvényes képviselő hozzájárulása nem szükséges.
A korlátozottan cselekvőképes kiskorú által adott megbízások végrehajtásához minden esetben – kivétel a gyermek munkából származó jövedelme terhére kezdeményezett megbízások – szükséges a szülői hozzájárulás.
A korlátozottan cselekvőképes kiskorú által megnyitott értékpapír nyilvántartási- számlához minden esetben hozzá kell rendelni meghatalmazottként az eljáró szülőt/törvényes képviselőt, mely meghatalmazást a gyermek nem vonhatja vissza a nagykorúvá válásának napjáig. A gyermek értékpapír nyilvántartási-számlája felett kizárólag a gyermek törvényes képviselője rögzíthető meghatalmazottként.
A korlátozottan cselekvőképes kiskorú törvényes képviselőjének jognyilatkozata az alábbi esetekben csak a gyámhatóság jóváhagyásával érvényes:
- a kiskorú gyámhatóságnak átadott vagyonáról való rendelkezés esetén, vagy
- a kiskorú 149/1997. számú Korm. rendeletben 26/B. § (3) bekezdésében
meghatározott összeget meghaladó értékű vagyontárgyáról történő rendelkezés esetén.
A korlátozottan cselekvőképes kiskorú gyámhatóságnak átadott vagyonáról való szülői jognyilatkozathoz [Ptk. 2:15. § (1) bekezdés d) pontja] a 149/1997. számú Korm. rendelet 26/B. § (2) bekezdése alapján értékhatártól függetlenül szükséges a gyámhivatal hozzájárulása.
A korlátozottan cselekvőképes kiskorú gyámhatóságnak át nem adott vagyonáról való rendelkezést érintő szülői jognyilatkozathoz [Ptk. 2:15. § (1) bekezdés e) pontja] abban az esetben szükséges a gyámhivatal jóváhagyása, ha a szülői rendelkezéssel érintett vagyon értéke a 149/1997. számú Korm. rendelet 26/B. § (3) bekezdése értelmében meghaladja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének harmincszorosát.
A szülő/törvényes képviselő jognyilatkozatának – azaz szerződéskötés, szerződésmódosítás, szerződésmegszüntetés, befektetési megbízás adása, kifizetés kezdeményezése – érvényességéhez a gyámhatóság jóváhagyása szükséges a jogszabályban meghatározott összeghatár felett, mely gyámhatósági határozat beszerzése a szülőnek/törvényes képviselő kötelezettsége és felelőssége.
Az eljárás lefolytatására a gyermekvédelmi és gyámügyi feladat- és hatáskörök ellátásáról, valamint a gyámhatóság szervezetéről és illetékességéről szóló 331/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet értelmében az a gyámhivatal illetékes, amelynek területén a gyermek szülői felügyeletet gyakorló szülőjének, gyámjának a lakóhelye található.
Az eljárás a szülő/törvényes képviselő által – a gyámhivatalhoz – benyújtott kérelem alapján indul, ezért a Kincstárnak értesítési kötelezettsége a gyámhatóság irányában nincs.
A Kincstár nem köteles a szülő/törvényes képviselő által adott fizetési megbízás teljesítése előtt vizsgálni, hogy annak teljesítéséhez szükséges-e gyámhivatali jóváhagyás. Továbbá, a Kincstárnak nem kötelezettsége és nem feladata a gyámhatósági engedély szülőtől/törvényes képviselőtől való bekérése és a meglétének ellenőrzése, ezért a Kincstár a gyámhatósági engedély rendelkezésre állását feltételezve fogadja be és hajtja végre a szülő/törvényes képviselő megbízását összeghatártól függetlenül. -
bigdady
nagyúr
válasz szeraj #77525 üzenetére
3.5%-os az folyószámla vagy likviditási hitel…
A beruházásainak fix 1.5% a kamata viszont ott van egyszeri 2% szerződéskötési dij, meg a szokásos évi 0.5% kezelési költség is meg közjegyző földhivatal meg 0.8% Garantiqa dij is évente.
A kamat és kezelési költség meg a Garantiqa díjra kedvezmeny van amit így nem kell megfizetned mert a de minimis tàmogatási kereted terhére megy (nem kavosz adja hanem allam) (kb évi 15%- a tőkére vetítve) szóval senki nem vonja vissza de pályázatos kereted ennyivel csökken (ha nem volt igénybe véve a max 200e EUR-nyi elmúlt években). [link]
Nincs kiskapu, jobbat nem találsz most.[ Szerkesztve ]
-
RegElek
csendes tag
válasz pictigjis #77461 üzenetére
Tavaly májusban lettem "Premium". Akkor egyszer találkoztam az ügyintézővel, mondta, hogy el vannak havazva (kevesen vannak), majd valamikor felhív, egyeztetünk időpontot, hogy jobban megismerjen, ajánljon valamit stb.
Azóta is hív.
Nem mintha bármi is érdekelne a kínálatukból, de azért na.https://regelek.hu/
-
tomazin
veterán
válasz Lex Icon #77522 üzenetére
Bocsanat, elkezdtem valaszolni, felbemaradt es utana fejeztem be es kuldtem el, igy nem lattam.
Dkj-t pedig itt nezem. Most direkt megneztem a 08.10-ben 8,28 volt az eladasi ehm, most meg 7,55. Mobilkincstarba belepve is 7,55ot ir hozamnak.
-
lacima
tag
Sziasztok!
Erste Duett/Bázis alapról mi a vélemény? Erstes barátom javasolta 7% hozam elvileg. 10-15M között fektetnék be, pár éves időtartamra egyelőre. -
Peetey91
senior tag
Jól látom, hogy az Államkincstár az Egyéves Állampapírt 99,5%-on veszi vissza? Erre a nyilvános ajánlattételben nem találok infót, csak a napi árfolyamjegyzésnél.
Ház fizetési ütemezésére idáig vettem szépen a pár hetes DKJ-ket, de így, hogy ennyire távoli dátumokkal jegyezhetők már nem merek belekockáztatni a most lejáróknál. Lehet, hogy kettő, lehet, hogy három hónapon belül, de még valószínűleg idén kell a pénz.
Ahogy néztem a PMÁP csak 4 hónap után megérős, a kalkulátor szerint pedig addig 1MÁP lenne a befutó, jobb ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz Peetey91 #77538 üzenetére
"Jól látom, hogy az Államkincstár az Egyéves Állampapírt 99,5%-on veszi vissza?"
Igen. (A közeli lejáratúakat kicsit jobb árfolyamon.) De ez sincs kőbe vésve, bármikor változhat elméletileg.Amúgy milyen időintervallumra akarsz 1 éves állampapírt venni? Mert az éves kamatot arányosítani kell az adott időtávra, és még abból levonni a 0.5% büntit. Azért az nem lesz combos hozam pár hónapra. :)
-
stingy2
senior tag
válasz lacima #77534 üzenetére
Abból a 7%-ból vond le a kamatadót, és mindjárt 5,95% lesz belőle. (persze ha TBSZ-re veszed és tartod 5 évig akkor nem, ezért is kellene a "pár" évet konkretizálni, de ne legyek telhetetlen ) Egyébként mindig több hozamot termel az a befektetés, ahol megveszed direktbe a terméket (részvény, kötvény, akármi) mintha rábízod vmi bankra, alapkezelőre, hogy a banki alapkezelőkről ne is beszéljünk ) Itt vannak pl. a 09.01-i államkötvény hozamok.
2026-ig 10% felett van a hozam, de utána is 8+; 9+ %. Ezekkel fixen számolhatsz, nem úgy mint az Erste alapokkal, ahol vagy lesz hosszabb távon évi 7% vagy nem. A PMÁP, ahogy írták, inflációkövető, a köv. forduló után 1 évig majdnem tuti tizenX %-ot fog fizetni, hogy utána mennyit, az meg csak Delphoi jósai tudják. A 2019.06-után kibocsátott papírokra nincs szja, tehát 5 évnél rövidebb távon a hozam kb úgy néz ki, hogy 5,95% vs. 10%. Így már nem olyan szép a banki ajánlat. 10-15 milliónál lehet érdemes összemixelni a papírokat, mondjuk tennék bele DKJ-t, ÁK-t és PMÁP-ot is. DKJ jó, ha nem csökken az infláció, mert 1 éven belül felszabadul, és lehet magasabb kamatra befektetni. ÁK. előre fixált hozam a teljes időtartamra. Ha mégis csökken az infla, akkor nyerő, ha nem... akkor ott a PMÁP rész, ami követi a drágulást. Nyilván mindenki a max. hozamot szeretné arra az időtartamra, amire befektet, de sajna az csak utólag derül ki, ezért szvsz jobb kicsit mindenre készülve diverzifikálni. Szerintem.INTJ
-
Dorien
veterán
válasz PredatorZoli #77507 üzenetére
Akkor a napiarfolyam.hu fals információkat közöl? [link]
A webbrókerest nem tudom."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
bigdady
nagyúr
Hali
Mák appban próbálnék pénz kiutalást tranzakciót indítani (ma járt le dkj és ott is van a pénzszámlán) saját bankszámlára de azt írja a jogosult bankszámlánál hogy nincs kiválasztható bankszámla. Pedig ügyféladatok bankszámlaadatok alatt meg ott van. Appból nem megy? Webkincstárban meg számlaválasztó nem aktív[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
válasz PredatorZoli #77523 üzenetére
"A ZPRX által tömörített papírok kimondottan alulértékeltek....Ha valami, inkább a súlyuk növelése lenne védhető és nem a csökkentés"
ez ok. is, a multkor irtam is [link] mint egyik szemlélet szerinti logikus akciót: "nem, söt: növelem az arányát, hisz masokhoz kepest mostanság olcso, azaz mostansag inkabb többet veszek""A rövidtávú kilátásokat én egyáltalán nem veszem figyelembe ebben a tekintetben, csak a nyers adatokat"
o.k., ez a stratégiád, rendben - nem vitatom, csak gondolatcserét próbálok
szerintem ez itt a kérdés, hogy ez "mindig" vagy "csak" statisztikailag nagyon jó-e; generalizálva így tehetö fel a kérdés:
van-e olyan helyzet, amikor statisztikailag, valószínüsíthetöen rövidtávú kilátások figyelembevétele jobb a kizárólag a jelen/múlt nyers adatai figyelembevételénél
természetesen értem ...na jó: érteni vélem, hogy pl. B&H szokásosan ajánlott, nem idözítgetés, "ötletelgetés", rövidtávú kilátások saccolgatása egyértelmü bizonytalanság (...csak ugye mekkora :-)
mert ugyanakkor vannak / lehetnek folyamatok, amik igen nagy valószínüségüek (pl. ha okt.1-töl háború 2 ország között, akkor ..., ha ...)
itt most arra gondolok, hogy szinte kizárt = szerintem igen nagy valószínüségü, hogy a következö mondjuk 3 hónapban (nyilván ez sem biztos, illetve hosszabb idötávra egyre bizonytalanabb a megítélése ma, de 2 hónap múlva simán újabb 3 hónapra lehet így látni) a ZPRX alulteljesítö lesz mondjuk JPGL-hez képest
...erre visszatérhetünk 3 hónap múlva, ha nem felejtem el, magamtól megteszem
természetesen most is belelestem, pl.: [link] [link]
mint a [link] -ben írtam, szerintem mindhárom elképzelés (nincs változás a súlyban vs. növelés vs. csökkentés) "védhetö", indokolható
magam részéröl tovább gondolkodok ezen (ezért is írtm fentit, hátha gondolati hozzájárulás lesz másoktól is), pl. 2016-tol meglevö 1.5%-nyi ilyen ETF-em eladjam-e es pl. JPGL belöle
-
3800+
őstag
Sziasztok!
DKJ-nél most a 7.55% aktuális hozam gondolom évre van számolva, viszont ha beírom a vásárlás értékét, akkor alatta számol egy névértéket. Az lesz az az összeg amit visszakapok, ha lejár a DKJ?
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest