Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
válasz bigdady #37624 üzenetére
Hali!
Lehet utalni is, de úgy nem ingyenes. Jobban jársz, ha online bankkártyás vásárlással intézed, úgy nem számít fel semmit.
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Reverting
őstag
válasz bigdady #37627 üzenetére
Az utalas koltsegere gondolnak, egyszerubb kartyaval fizetni es ingyenes. Viszont ha nincs kartya akkor utalnod kell, csak jobb megsporolni az ilyen koltsegeket ha lehetseges. ;)
7-800e siman fizetek rev. kartyan, van h hetente tobbszor... Ne felj tolle, nyomjad.. ;) Vagy minden nap jegyzel es no para...[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Reverting
őstag
-
Shade45
senior tag
válasz bigdady #39462 üzenetére
Van díja a kp felvételnek, a mértékét az államkincstár honlapján található hirdetmények között keresd.
Nem emlékszem már, hogy hány százalék, de a felső limit talán max 8 ezer, illetve 1 millát meghaladó felvétet 2 nappal előtte jelezni kell abban a fiókban, ahol a felvételt szeretnéd, felvenni pedig csak pénztári szolgáltatást is nyújtó fiókban tudsz. -
vnorbi
aktív tag
válasz bigdady #39474 üzenetére
Nincs már ilyen szigorú feltétele az illetékmentes utalásnak, kincstári számláról bármely természetes személy részére ingyen lehet utalni. Csak arról kell nyilatkozni egy jelölőnégyzet bekattintásával, hogy a cél számlaszám természetes személyé. Amikor még csak saját számlára volt illetékmentes az utalás, akkor is pont ennyivel oldották meg, az ügyfélnek kellett nyilatkoznia előre, hogy a cél számla a sajátja.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz bigdady #39779 üzenetére
Nem tudom, hogy ez ügyintézőtől függ-e, de én úgy jártam, hogy nem engedtek céltalan pénzbefizetést. Ott helyben meg kellett adni azt is, hogy milyen állampapírba menjen a pénz. Azt tehát nem engedték, hogy csak beadom a pénzt, aztán majd appban vagy böngészőben rendelkezem felette (pedig úgy rémlik, hogy akkor kifejezetten rá is kérdeztem erre).
-
buherton
őstag
válasz bigdady #40502 üzenetére
Szerintem a befagyasztást arra értette, hogy a bankok - jelenleg 2 vagy 3 - nem adnak személyi hitelt. Legalább is én erre reagáltam.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
nort_on
senior tag
válasz bigdady #61552 üzenetére
Nincsen buktató, minden le van írva az ajánlattételben. MÁP+ 0.25% büntetéssel váltható vissza, ha nem kamatfordulókor teszed, 26 nap után már 100% névértéken vagy, szóval kb 1 hónap után már nem bukó kivenni.
Ha következő években alacsony inflációra spekulálsz, akkor MÁP+, ha magasra, akkor PMÁP, ha meg biztosra akarsz menni, akkor fele-fele. Ha meg tuti biztosra, akkor teszel PEMÁP-ba is.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz bigdady #62832 üzenetére
Ki kell számolni. Attól is függ milyen régi máp+. Ha már legalább 2 éves lesz, akkor annyira nem éri már meg átváltani szerintem hisz a mpá+nál pont az utolsó pár év a gyümölcsözőbb. Ha még csak az első év fog letelni akkor megérheti. Hogy az ominózus pár hónap mulva esedékes kifizetést megéri-e kivárni, azt megint csak ki kell számnolni. Ha kivárod, nem kell fizetned a 0,25% visszaváltásit. Azt kell kiszámolni, hogy az addig eltelt idő alatt a 6,6%-al ketyegtetve nem-e hozza azt a 0,25% különbözetet vissza előbb a máp+ jelenlegi kamatával szembeállítva, mert akkor megérheti azonnal.
-
stingy2
senior tag
Ezt így nem lehet megmondani. A 2027/I 6,6% kamata csak az első periódusra vonatkozik. Azt meg senki sem tudja megjósolni most, hogy idén mekkora lesz az infláció, ami alapján a következő időszak kamatát számolják. Én amúgy az összes, nem 2024-es MÁP+-omat áttettem ebbe, mert nem várok jelentős infláció csökkenést. (ami semmit nem jelent, hisz nincs varázsgömböm, csak ezt tippeltem)
INTJ
-
Lex Icon
senior tag
#62838 PredatorZoli:
Van erre több visszatesztelés is, igaz, nem pont az inflációra, hanem a FED kamatemelési ciklusokra, de erős átfedés van a kettő között.
Fed kamatemelés: Vége a tőzsdék szárnyalásának?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz bigdady #62938 üzenetére
Ahogy nézem az előző teljes naptári év inflációja + egy kis valami a kamat. Szóval ha mostanában jön ki valami új pmáp, akkor az sem az utóbbi 12 hónapot veszi alapul, hanem a 2021 évi 5.1% inflációt. Akkor is, ha közben már 12 hó inflációja 6-7% környékén jár. Az új Pemáp esetén is ez a szopatás. Hogy az utóbbi fél év 3.4-e helyett az előző teljes év 2.6 -ját veszi alapul. Egy év múlva lesz majd magasabb az össz kamat, amikorra már lehet 10 is az infláció. Például a 2025/I majd hamarosan ciklust vált és 5.1+1.4 = 6.5 % lesz. Új papíroknál meg mintha éppen csökkentenék a kamatokat, az elszálló infláció ellenére.
Amúgy azért is bosszankodom, mert az ócska kincstári mobil app majd mindennap dobálja fel az új papír értesítőt, de mindig valami régebbi papír adataid mutatja hozzá. Csak a weben vettem észre a 2028/x hírét is. Mondjuk nem kéne meglepődjek az után, hogy 2027-es lejáratú papír lejáratát 2029-nek írta egyik éjjel, amikor nézegettem őket. Eléggé bugos egy rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz bigdady #63191 üzenetére
Ha most eladod és befekteted nem ér annyit majd 5 év múlva mint az ingatlan fog
Ez így azért meredek. Nehezen hihető, hogy a következő 5 évben is az ingatlan lesz a legjobb befektetés egyéb befektetési alternatívákkal szemben. Pláne ha kezelőcég még le is veszi a kiadásból a sápját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- elementary OS
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Renault, Dacia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest