- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dddoma
csendes tag
Sziasztok!
WISE-PEMÁP kérdés.
Szeretnék PEMÁP-ot venni az értékpapír nyilvántartási számlámon lévő forintokból. Költség optimalizálás miatt ehhez elutalnám WISE-ra a forintom, euróra váltanám, visszautalnám a kincstári nyilvántartási számlámra.
Ott akadok el, hogy a WISE-ról az eurót, hogy kükdjem el az államkincstári egyedi számlaszámomra (ahol közleményben fel kell tüntetnem az egyedi azonosítóm és nevem).
A WISE-on három opció van az euró utaláshoz: saját részre, más részére, cégnek.
Bármelyiket választom beírhatom az MNB IBAN számát, de ez alapján, honnan tudják, hogy kinek megy az államkincstárban?
Hol rontom el? Mit kellene tennem?
Köszi előre is a válaszokat.
-
PredatorZoli
Topikgazda
A Min vol. egy öszvér. Hosszú távon azért teljesít(ett) jobban, mert több faktorban is mutat regressziót, általában a profitablility és az investment-ben, valamint változó az, hogy éppen value vagy growth rezsimben tartózkodik. Azt, hogy felül vagy alulteljesít a piachoz képest, a tudomány mai állása szerint pontosan ez dönti el, vagyis hogy milyen rezsimben tartózkodik.
Ami miatt nem javallott a tartása, az az, hogy alacsonyabb a bétája, és összességében egyéb faktorok kombinációjaként kedvezőbb hozam/kockázat arány érhető el, ugyanis a min vol.nál nincs ráhatásor a value/growth rezsimre. (Nem éri meg lejjebb adni a bétát és helyette egyéb faktorkockázatokat beletenni, nem optimális)
Semmi esetre sem javaslom az általad az utolsó sorban megemlített 2 EFT.--et elcserélni ilyenre. -
Yellow73_a
tag
válasz
PredatorZoli #77769 üzenetére
"Váltás revoluttal célszerű véleményem szerint"
Nincs Revolut számlám, de pont az imént kaptam kampány ajánlatot a Vodafonetól, hogy ha most nyitok Revolut számlát, 5eFt jóváírást és két havi díjmentes prémium használatot kapok. Ez most pont kapóra jönne. -
Lex Icon
senior tag
-
zzolika
aktív tag
Sziasztok!
Totál kezdő vagyok a témában. Utánaolvastam itt a fórumon meg a neten, de kicsit káosz van még a fejemben. Rövid távú, biztonságos befektetést keresek, ami többet hoz mint a folyószámla 0,001% kamata. A magyar állampapírokat szoktátok erre javasolni, a Diszkont Kincstárjegy tűnik a legjobbnak/legegyszerűbbnek. Jelenleg OTP-s forint folyószámlám van.
1. Ha jól értelmezem, ezt nem lehet egyszerűen csak megvenni, ehhez nyitni kell egy értékpapír számlát is. Valamint a vételnél/visszaváltásnál is tranzakciós díjat számolnak. Mennyi ennek kb az összes díja?
2. Ha jól tudom, ez már adómentes, más költség nem jön hozzá?
3. Érdemesebb máshol értékpapír számlát nyitni, például az Államkincstárnál, ahol olcsóbbak a pluszköltségek?
4. A folyószámláról utalom át a pénzt vagy bankkártyával fizetek a vételnél, és lejáratkor automatikusan a folyószámlámra érkezik meg a pénz?
5. Vagy van esetleg jobb lehetőség? Pl. USD-re váltás? Annak most jól felment az árfolyama, de nem biztos hogy így folytatódik.
Köszönöm a segítséget. -
avl
senior tag
válasz
nort_on #77794 üzenetére
mint itteni egyik elsö hsz.-omban irtam is, nekem azok is vannak: [link]
..ugyanakkor az utolso 3, 5, 10 evben a hozama kisebb, mint a nem min. vola indexnek
de max DD, sharpe azert jobbak,kicsit a min. volat en ezek miatt igy is latom: reszveny, de megiscsak kicsit szolidabb (öregebbnek jobb ;-)
nem tervezek belölük másba váltani ...esetleg ebböl az europaisaga miatt: LU1681041627 AMUNDI MSCI EUROPE MINIMUM VOLATILITY FACTOR UCITS ETF
illetve van LU0397221945 Xtrackers Portfolio UCITS ETF 1C -m is sok éve; ennek szélesebb, modernebb, kisebb költségü, új ETF-re váltásán is gondolkozok
pl. JPGL vagy XDEV helyette - tudom, hogy nagyon nem ugyanazok -
axioma
veterán
válasz
Yellow73_a #77789 üzenetére
az nem elfogyos, ellenben kene latnod, lista aljan tovabbiak megnyit egy keresot, kivalasztod az eurot, ugy tuti [de amugy is a lista elejen szokott lenni, kiveve ha mobilapp es korabban Ft szuresre tetted, azt mintha megjegyezne]
-
aujjobba
addikt
válasz
PredatorZoli #77788 üzenetére
Itt meg lehet nézni a VWCE mögötti index visszatesztelését például, 2008-ra 38.9% esést mutat.
-
Yellow73_a
tag
válasz
PredatorZoli #77771 üzenetére
Köszi Zoli.
Még egy kérdés, nem csak Zolihoz:
Ha átutalom az eurót a webkincstárnak, biztosan fogok tudni venni PEMÁP-ot? Nem járhatok úgy, mint mostanában a DKJ-val, hogy hiába vennék, egyszerűen nincs elérhető?
Hol látom a webkincstárban az elérhető PEMÁP-okat, mert jelen pillanatban csak forintosokat látok. Vagy Csak akkor fogom látni az eurósokat, ha már lesz euró a számlámon?
Jelenleg mik egyébként az elérhető PEMÁP sorozatok? -
mauimagic
senior tag
Van olyan global indexkövető ETF, ami már a 2008-as, esetleg a dotcom válságnál is elérhető volt?
Egy chart érdekelne, hogy komolyabb válságnál mekkorát padlózik egy ilyen termék.A Vanguard Total World Stock ETF amit találtam 2008 közepétől elérhető, de addigra pl az S&P500 már 20%-ot esett a korábbi ATH-ról.
4 év alatt tért vissza az ETF a 2008-as szintre. -
-
IG55
senior tag
Van egy kis zavar a fejemben a tőzsdei kereskedéssel kapcsolatban. Amikor én RC-n EUR-ért vásárolok ETF-et, az a Xetrán keresztül zajlik? A Xetra 9-17:30-ig van nyitva, RC-n megis 8-22-ig látom, hogy zajlik a kereskedés. Ez hogy lehet?
-
Lex Icon
senior tag
válasz
PredatorZoli #77782 üzenetére
Lehet pár éven belül a devizát is lehet majd
.
Akkor még mindig fapad.
-
PredatorZoli
Topikgazda
Így 2022 végére kijött egy futurisztikus fejlesztés az Erstétől.
Mostmár lehet a netbrokerből forint kiutalást indítani idegen számlára.
Lehet pár éven belül a devizát is lehet majd.
Most már nem mondhatjátok hogy az Erste fapadabb mint a RandomSőt most nézem valami villám vételi lehetőség is lett, bármi is legyen ez, biztos olyasmi mint a Randomnál vót.
-
ViceRoy
kezdő
Ha megegyeznek erősödhet a forint, ha meg nem akkor gyengülhet.
Elmehetek gazdasági elemzőnek? -
gedikart
aktív tag
Ez az EU-s megállapodás kihirdetése mikorra várható? Pozitív válasz esetén, mennyire erősödhetne vissza a Ft?
Ha most veszek Euro-t, kapásból 10-11% bukó (március előtti állapotokhoz visznyítva). Ha ismét 415 Ft-ra billen, akkor mégnagyobb pofon (14-15%). USD, CHF, CZK váltása Euro-nál is nagyobb bukót eredményezne.
PEMÁP-nál a következő nyárig 2,6+0,25% kamat sem túl sok, utána kb 9% körülire tippelek.
PMÁP esetében pedig éves infláció 15 körül lehet (ársapkák is eltűnnek)? Ha 2019-től nézem, /3 év alatt/ éves szinten 4,5%-ot bukott a Ft az Eurohoz képest. Ezt a trendet nézve (4,5% évente), kb annyira jön ki az Euro ill Ft állampapír is. Persze ezek csak elmélkedések... -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Yellow73_a #77770 üzenetére
Igen, kb így kell ahogy írod. A kincstárnál nem kell külön számlát nyitni, de más számlaszámra/máshogy kell utalni, mint a forintot.
-
Yellow73_a
tag
válasz
PredatorZoli #77769 üzenetére
Köszi. A revolutot nem ismerem, olyasmi, mint a PayPal?
Nyitok egy Revolut forint számlát és egy EUR számlát, Erstéből küldöm a Revolut HUF-ra, ott átváltom EUR-ra- és küldöm a MÁK-ba? (Illetve hagynék némi eurót külföldi vásárlásokhoz).
Ha PEMÁP lesz belőle, a MÁK-nál kell külön EUR számlát nyitni? -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Yellow73_a #77768 üzenetére
Hosszú távon nem nagyon lehet megúszni az ETF-eket, nem igazán hozzáértés/affinitás kérdése ez (persze nem 2-3 évre, bár nem értem hogy ha már vannak forintos állampapírjaid/nem tudom mennyi/ akkor miért kellhet ez a mostani rész is rövid távon). A deviza vétel+parkoltatás enyhén szólva esetleges megoldás... Annál még a PEMÁP is jobb döntés.
Váltás revoluttal célszerű véleményem szerint.
Dollár vétel 2-3 éves távon igen csúnya bukó is lehet, jobb ha tudod... -
Yellow73_a
tag
Hirtelen az "ölembe esett" kb 2M HUF az Erste folyószámlámra, amit értelmesen szeretnék befektetni. Eddigi megtakarításaim forintos állampapírokban van a kincstárnál (PMÁP, MÁK, DKJ), most EUR vásárlásában gondolkodom. Mit érdemes vele csinálni? Venni €-t kpban, vagy nyitni egy EUR folyószámlát, vagy venni PEMÁP-ot? Mivel a HUF megtakarításaim különböző lejáratúak, így a deviza befektetés lehet hosszabb távú is akár. Bár bízom benne, hogy az autópiac 2-3 éven belül normalizálódik, kb. akkor lenne esedékes a családi kocsi cseréje, szóval várhatóan 2-3 év múlva kellhet a pénz (vagy nem). Részvényt nem szeretnék, nem értek hozzá, és affinitásom sincs hozzá.
Hol érdemes ezt a HUF mennyiséget EUR-ra váltani?
Vagy USD inkább, esetleg CHF? És azokkal mit érdemes csinálni? Vagy esetleg a három kombinálása? -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
donat_sz #77766 üzenetére
visszafelé mennék:
Az átlagos tőzsdei hozam 0,5%/hó, átlagosan ezt veszted el amíg összevárod a lóvét, magyarán neked szerintem 2 havonta éri meg vásárolni.
Ha gyorsabban akarsz haladni, akkor ne a podcastokat nézd hanem Ben Felix csatornáján a videókat, azok általánosságban töményen összefoglalják azt amiben a podcastban 1 órán át beszélnek.
Tőle az elméleti alapokat és az elveket tudod megtanulni.
Én a P/E-t az index oldalán szoktam megnézni, nem az ETF adatlapján (a kettő jö közelítéssel azonos).
Azon kívül a rational reminder fórum UCITS ETF-es topicját éri meg kilvasni, itt gyakorlati praktikákat fogsz találni hogy európaiként mit és hogyan tudsz megvalósítani ebből amit a fentebb említett forrásból megtanultál.
[link]
Itt konkrét portfoliokat is fogsz találni és mélyebben szántó fejtegetéseket, elemzéseket is hozzájuk. -
donat_sz
senior tag
válasz
aujjobba #77695 üzenetére
és szól még főleg Zolinak is a kérdés, de mindenki más véleménye is érdekel.
Még mindig keresem a saját portfólióm, formálódik, formálódik, de még nem vagyok elég boldog velük, érzem, hogy még bőven van tennivaló vele. (különböző elképzelések, irányvonalak vannak előttem, de most nem is a konkrét portfólióra magára kérdeznék rá, sokkal inkább annak kialakításában a parktikákra)
A téma összefoglalót és az ott linkelteket már átrágtam és a VWCE vagy EUNL verziótól komplexebbet szeretnék.Használom a just etf oldalt és a yahoo finance-t főleg ETF böngészésére, összehasonlítására. Sajnos ezen oldalakon pl ETF-ek p/e arányát nem mutatják (pont a te és Zoli ETF alacsony p/e értéke volt részemről a gondolat és kérdés indító), ahhoz mindig el kell menni az adott etf-ek termékismertetőjéhez. Ez így viszont elég sziszifuszi, tuti kell legyen ettől jobb megoldás, ti ezt hogyan csináljátok/csináltátok?
Valamint, ha jól emlékszem mindketten a rational reminder közösséget figyelitek és nagy hatással volt végül a portfóliótokra. Elkezdtem nézni én is a videóikat, de mondjuk úgy elég termékenyek
Van esetleg pár videó amit ki tudnátok emelni, ami a ti portfólió építéseteknél is igen hasznosnak bizonyult? Vagy úgy általánosságban a portfólió építéshez külön ajánlandó videónak találtátok?
Egyéb más javasolt módszer, forrás portfólió kialakításhoz?Közben nézem @mgoogyi által javasolt 4 fund combot is. Ezúton is köszi a javaslatért!
Másik kérdéskör, ami már előjött de még nem láttam igazán megválaszolva, hogyan is hatékony/gazdaságos a havi tőzsdére szánt megtakarítást beforgatni a portfólióba.
Most a randomnál 0,35% a tranzakciós díj (minimum 7€) ez ugye azt is jelenti, hogy 2000€ a fordulópont. Viszont 800-820eFt-t érdemes összegyűjteni egybe, ami azért sajnos nem megy havonta (legalábbis nekem), mert ezzel így hónapokra kitolódik a vásárlás és addig a pénz meg csak inflálódik.
Ha mondjuk feltesszük, hogy 200eFt/hó kerülhet tőzsdére, ami még a Revoultos havi keretbe bőven belefér, akkor az átváltás költsége így 0 Ft, de ha havonta ezt beutalva és ETF-re költve, a tranzakció díj ~1,4% lesz, ami rendkívül magas. Ha két havonta történik a vásárlás, akkor 1 hónapig inflálódik a pénz valahol (Revoluton még ekkora összeget tartanék is, de nem túl sokára az esetleges ERSTE-nél tárolásért is fizetni kell..). Így a tranzakciós díj már a fele lesz az előzőnek 0,7%, ami még mindig magas, de közben más költségekkel is szembe kell nézni.
Ekkora havi megtakarításnál, kb 4 havonta lehetne a tranzakciós díjat minimalizálni, de az elvesztegetett 3 havi hozam vagy egy jobb beszálló elmulasztása áll ezzel szemben.
Hogy látjátok mi ennek problémának a helyes feloldása? -
Bugarov
aktív tag
válasz
PredatorZoli #77762 üzenetére
tényleg teljesen elbeszelunk egymas mellett... es nem csak mi ketten
na mindegy -
avl
senior tag
nem feltétlenül új tartalom, viszont jó: [link]
"I don’t really see the need to be bullish or bearish as a long-term investor because I expect to see up markets, down markets, sideways markets and everything in-between.
Instead of going back and forth between being bullish or bearish, I prefer to remain calm-ish.
We already know stocks are going to be volatile. Why should you care about market fluctuations if you know they’re not going to last forever?
This bear market could last longer. Stocks could go down more. Or we could see new highs in a matter of months.
I honestly don’t know.
But successful long-term investing comes from letting go of the desire to pretend like you know what’s going to happen all of the time.
If you don’t need the spend the money in the near-term, you’re going to have to become comfortable with seeing the value of your portfolio go down at times.
And if you do need to spend the money in the near-term, why is it invested in the stock market in the first place?
Surviving bear markets requires you to manage both volatility and your emotions." -
avl
senior tag
válasz
stingy2 #77760 üzenetére
+++++
teljesen egyetértek
ha € es HUF, elég ránézni a görbére, simán volt - aktualisan is miniszterelnök alatt is több év pl. 2015->2018, de akár 2012-2018 -, hogy az atlagos romlas gyakorlatilag nulla volt.
senki sem tudja, hogy mi lesz a következö mondjuk 4 (10, 20, 30) ev atlagaban, gyakorlatilag nincs nulla valoszinüségtippelni lehet (hogy vegkepp beborult es nagyon romlik már mindig, meg ugyis, hogy most a romlás elöresietett, a következökben - nem feltetlen holnaptol, de a csucsot sem tudja senki sem, legyen DCA-val a vetel - csökken a romlás
még CHF-fel is van simán 4-5 év, amikor HUF semennyit sem romlott hozzá képest !$ most erös (szerintem is még erösödhet is mert EU-t haboru + energia + gyenge önerdekervenyesites, söt annak nem latasa is), de ez sem lesz mindig igy
most $-t csak ezert teljesen favorizalni kb. recency bias (közelmult örökervenyünek latasa, csak abbol kiindulas)szoval: HUF, €, $, CHF (?) alapu (!! nem csak abban denominalt) eszköz, azaz: erös világ ...illetve egész világ, mert ki tudja mikor mi lesz
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Bugarov #77761 üzenetére
Az a teljesen abszurd hogy egy külföldi befektető szempontjából olyanról beszélünk, mint hogy "csak ahhoz 10%-ot kell hozni hogy az elmúlt évet kompenzálja"....
Aki eddig nem volt benne az mit akar kompenzálni? Egy teljesen új termékről beszéltünk ami most indul és egy "új" célközönségről beszéltünk... Innen indult a beszélgetés, olvasd vissza.... Érzésem szerint nem ment át miről beszélgetünk... -
Bugarov
aktív tag
válasz
stingy2 #77760 üzenetére
de nem a nulláról indulunk hanem vannak tenyek meg trendek
teljesen abszurd amit Zoli is mond hogy huzunk egy vonalat es nem erdekes mi volt előtte
meg kell nézni milyen problemak voltak / vannak es meg kell nezni hogy mi lett volna / lenne rajuk a helyes válasz
utanan meg kell nezni mennyi eselye van annak h ezeket a valaszokat fogjuk adni a leszarás / valamilyen szetbarmolas jellegű intezkedes helyett
konkretumokba nem megyek bele mert elojon a csunya politika -
stingy2
senior tag
válasz
forumpista #77758 üzenetére
ez így tök jó, meg minden, de beleestél abba a hibába, amibe sokan: meg tudod mondani, hogy a múltban mi hozott többet. Erre bárki képes, aki tud olvasni, számolni. A bökkenő, hogy nekünk, befektetőknek azt kell "kitalálni" hogy a JÖVŐBEN mivel fogunk pénzt keresni. Ebben az nem sokat segít, hogy 200 Ft-ért vettem dollárt 2011-ben, és az most 400.
-
Bugarov
aktív tag
válasz
forumpista #77758 üzenetére
dehogy
minden fasza
(+ kutyás egohazas GIF) -
forumpista
aktív tag
válasz
PredatorZoli #77755 üzenetére
Akkor maradjunk annyiban hogy a befoztes uvegben tartott euro is majdnem olyan jol teljesitett mint az 5 evekre lekotott allampapir, pedig a ketto nagyon nem ugyanaz a kavehaz.
Ezen felul pedig ha megnezed a tendenciat, akkor egy viharosan romlo gorbet kapsz, az elmult 4 evben mar garantaltan tobbet hozott a befoztes uvegben tartott euro.
persze mindenki ugy gondolkodik ahogy akar, az en velemenyem az hogy amikor egy parnanaciban tartott valuta ertekallosagat ossze lehet verni egy 5 evre lekotott allampapirral, akkor ott mar k.urva nagy gaz van. -
Bugarov
aktív tag
válasz
forumpista #77756 üzenetére
+1
többihez :
eur helyett us -
forumpista
aktív tag
Az egyeduli fontos kerdes hogy a kovetkezo evekben a forint romlas uteme magasabb lesz-e mint a kulfoldi befektetok altal hozzaferheto papirok kamata.
Gyakorlatilag ez az egy amit merlegelni kell, en csak arra utaltam hogy a forint romlas uteme meg a “boldog bekeidok” alatt is volt akkora mint a pmapok kamata, es akkor azert aramlott ide a vilag osszes eus penze, most meg pl. az is felvan fuggesztve bizonytalan ideig… -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
forumpista #77750 üzenetére
ha en azt latom hogy az elmult 10 evben a plain euro tartas is jobb befektetes volt mint a forintos pmap
Ez hazugság. 10 év alatt a forint durván 35%-ot gyengült az eurohoz képest (300 körüli szintről 400 körüli szintre). Ennél sokkal többet kaptár forintos állampapírokra kamatként...
-
ngaba
aktív tag
válasz
dddoma #77745 üzenetére
Ebben az esetben érdemes megosztani a megtakarítást, hogy több forgatókönyvre is fel legyél készülve (ez esetben várhatóan kisebb lesz a hozamod, mint ha egy forgatókönyvre fogadnál (és az jönne be); mert egymás ellen dolgozhatnak a részek; viszont a nagyobb bukásnak is kisebb az esélye).
Tehát én vennék EUR-t / USD-t is, és tennék HUF-ot is állampapírba. Ez esetben a deviza rész ellensúlyozná az esetleges további forintgyengülést. (És likvid.) Állampapírokból most a lakossági papírokat tartom legkevésbé kockázatosnak (pl. PMÁP), DKJ-ból és Államkötvényből inkább a rövidebb lejáratúakat preferálnám.
Hosszabb lejáratú államkötvényt, pl. 2025/C-t szerintem akkor vegyél, ha arra számítasz, hogy normalizálódik a helyzet (pl. megkapjuk az EU-s pénzt), és lejjebb mennek a kamatok. Erre is lehet egy kis résszel "fogadni". De most 1-2 hetes távlatban még szerintem felfelé fognak menni a kamatok, hiszen most emelt kamatot a jegybank, és deklarált célja, hogy ez megjelenjen a hozamokban is.
-
avl
senior tag
válasz
forumpista #77750 üzenetére
Szerintem erre is diverzifika
Pont mert ki tudja melyik a “tutti” nyerő ?
Nyilvan “külföldi vevők” sem 100%-nyi magyar allampapirra mennekSzerintem is “folyamatosan” (trendszerűen, de nem szigoruan monoton módon*) gyengül(ni fog), de nem evi 15%-kal, hanem kevesebbel
*: itt vitatkozom kicsit Zoli pontjával: de kicsit visszacsatolok/unk/junk a multba: ami előreszaladt vagy alulteljesített vagy aktuális P/E (aminek van a multhoz köze) alapján: kicsit ugy az uj vételek -> szerintem nem marhaság
persze nem önálló döntő szempont (csak mert most olcsobb, azert nem venni); hanem ha 2-3-4 jelölt is van: amelyik epp lemaradt (P/E vagy aktualis arfolyam alapján) azt venni
a szuper merev tartom Y cel%-okat helyett, no problem ha Y +/- 1-2% van.
…szerintem… -
-
avl
senior tag
válasz
forumpista #77747 üzenetére
mekkora esélyű, hogy következő év(ek)ben is 15%-ot ?
szerintem …és esetleg külföldi vevők szerint is: kicsi…köv. mondjuk 3 évben evente 15%-nyit ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest