Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #4249 üzenetére
Egyelőre még csak egy blogot találtam, ezt olvasgatom.
A mentális hozzáállást és a money management részt olvasgatva úgy tűnik, hogy ezeken a területeken nem is áll olyan messze a pókertől.szerk.: meg abban sem, hogy itt is a többi fél pénzének kárára lehet gazdagodni.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #4238 üzenetére
megrögzött pókergondolkodás
tkazmer: voltam fio előadáson, röhej volt. Valami cseh csaj keresgélte a magyar szavakat, meg egy lámpalázas tag nyökögött. Én se csinálnám jobban De nem is állok ki ilyen helyekre 1 éve bét-re még nem tudtak kereskedési rendszerükben megbízást felvenni, csak telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
egyébként portfólió.hu-n van egy brókercégösszehasonlító illetve talán érdemes quaestor-t is megnézni, mint brókercéget
-
-
Dare2Live
félisten
A hét:
-megmentik Freddie&Fanniet. Überjóhír.
-nyers shortosokat befenyítik a tvi szabályozás mostantól él.....: 1001 short pozi záródik.
-olajat megölik a mexikói 130$os hirrel.Én meg féltem a citi jelentéstől mint a tüztől, ugye bármikor jöhetett volna egy(két) pániknap. Na mind1 poziban vagyok a brokidíj azmár bőven megvan. A hvén átgondolom a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
-
Dare2Live
félisten
válasz adalbert1 #4246 üzenetére
regelj dlph zárt blogjára ő elég jól csinálja. Nemrég csinált egy nyiltan "logolt" 4000euros számlát első héten lefelezte 2000eurora most 7000euronál tart mindezt 1hó alatt.
Kemény világ, szvsz min negyedév demozas....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz concret_hp #4257 üzenetére
pldnak írtam. Egyébként emlékeim szerint 93ban biza 25ft körül járt 1kg kenyér. De lehet 91volt?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dare2Live #4256 üzenetére
tom, hogy igazából nincsenek jó hírek.
olvastam egy cikket, amiben cinikusan megjegyezték, hogy a részvénypiac számára mostanában minden hír jó hír volt, mert kellett már vmi kapaszkodó.az olajár korrigál, OK, az olaj miatt elég sokat estek a részvények.
de az, hogy xy bank mitomén a "szakértők" által várt 30 milliárd helyett csak 25 milliárd veszteségleírásra kényszerül, és ennek örülnek, ez elég nonszensz, de hát ugye vhogy mozgatni kell a piacot, így lesznek egyesek nagyon gazdagok.
simán eltom képzelni, hogy pl. a cicibank és a "szakértők" összebeszéltek, hogy olyan adatokat adjanak közre, amik egyik szektorból a másikba áramoltatják át a tőkét.
a háttérből úgy mozgatják a hordát, mint egy bábút."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
válasz concret_hp #4262 üzenetére
áhh, hülye vagyok, eszembe jutott, hogy a félelmek már korábban beárazódtak a részvényekbe, így a vártnál kisebb veszteség lényegében tényleg okot adott az örömre.
btw jövő héten jelent a wachovia, ha jóltom, akkor ők szinte pacsira adták ki a jelzálog hiteleket , szal náluk elég nagy para lesz.
a citiről azt olvastam, hogy ők még egész szigorúan vették a hitelezést.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
tkazmer
addikt
igen, azzal számoltam, hogy daytrade ebből nem lesz, de nem is akarok, mert egyrészt nem érzem még elégségesnek a saját tudásomat hozzá, másrészt nyáron nyaralni szeretnék, nem pedig azon izgulni, hogy éppen hogyan alakulnak az árfolyamok
egyébként is inkább a hosszabb távú befektetések mellett vagyok, ha most pl veszek némi részvényt, azt néhány évig valószínűleg nem fogom eladni.
ezt a kamatadót jó, hogy mondod, a befalapos dologból kiindulva azt hittem, itt is a bank intézi.(#4252) attiati
hmm, ez nem valami bíztató, habár a 8-10 dollár mindenképpen mellettük szól. mindenesetre ha az ügyfélszolgálaton sem fognak tudni magyarul, azért semmiképpen nem kapnak majd piros pontot[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Dare2Live
félisten
Kicsit idegesítő lesz a holnap nem tudok lényegében gép elött lenni egész nap és ugye innen egy szar gyj miatt bármikor fordulhatunk.....
FÁK!De persze most egyértelmű long van érdemes lehet beszállni blablabla
2TA csak úgy:
fej váll ottvan azirt rendesen....
Ez is sokkal inkább long mint elmúlt xhónapban bármikor:
[link]Na most fogalmam sincs mi lesz 2hét után! vettem fel újra long pozit, megnézzük, nagy előny, hogy sok minden annyira össze van verve, hogy egy komolyabb korrekció is kialakulhat. Aztán Xakta de lehet agusztus újra zuhés lesz.
Nagyon nehéz nekem ez a Bear piac.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dare2Live #4267 üzenetére
sztem a buxot TA-san csak bull piacban lehet nézni, mert bear piacban teljesen az usa/nyugat eu-s hírektől függően emelkedik/csökken.
btw érdemes megnézni ezt a grafikont. a TA ereje megkérdőjelezhetetlen...
[link]a tavaly augusztus közepétől rajzolt eső trendcsatorna aljához érkeztünk a múlt héten.
ezen kívül a márciusi mélypont és májusi korrekció tetejéből számított fibonacci is megerősítette, hogy itt egy rövidtávú trendfordulónak kell következnie (161-es szint).
elég vszínű, hogy a márciusi támasz (~11700) most egy erős ellenállás lesz, oda esik a fibo 100-as szint és hát tudvalevő, hogy eső trendben a támaszokból (a márciusi) lesznek az ellenállások. ráadásul pont ide esik a trendcsatorna középvonala is, ami egyben a regressziós egyenes is...szal, én a helyedben figyelnék.
szerk: folytatom, mert nagyon poénos és egyben nevetséges is ez a TA dolog.
szal most utólag berajzoltam a grafikonra a májusi csúcs és a júliusi mélypont közé is a fibonacci szinteket, és a ~11700 ezen pont egybeesik a fibo 38-as vonalával is.érdemes lenne elfilózni azon, hogy a tőke ide-oda áramlását végülis a hírek mozgatták vagy a TA? a tyúk és a tojás esete...
mire gondolok? a TA-zók látták, hogy a DJ/SP500-ban itt egy trendfordulónak kell lennie, ezért kivonták a tőkéjüket az árupiacról, lásd az olajat (illetve a bányász/agrárcégekből, amik eddig az esés során mindig emelkedtek, valszeg éppen azért, mert ott volt a tőke java), és beszálltak a részvényekbe, így a TA önbeteljesítő jóslattá vált. de lehet, hogy tényleg a hírek miatt esett az olaj ára, és a tőke így átment a részvényekbe. melyik lehet a valódi ok?
erre jöttek a vártnál jobb bankos hírek is, ami méginkább megerősítette, hogy a DJ/SP500-nak emelkednie kell. de lehet, hogy ezeknek a híreknek igazából nem is volt jelentősége, mert valójában a TA volt a döntő, de így utólag úgy tűnik, mintha a hírek döntöttek volna a pénz áramlásának irányáról. éppen ezért lesz ez a 11700-as szint elég komoly ellenállás. ha a DJ nem tud emelkedni, akkor az olaj fog drágulni, de lehet, hogy éppen az olaj drágulása miatt nem fog a DJ emelkedni. mert a tőke a DJ bizonytalansága okán megint átvándorol oda. tudva, hogy ezen a héten fog jelenteni a wachovia meg a nemtom melyik bank jelentése, elég sok múlik majd ezeknek a fogadtatásán. ha jók lesznek a jelentések, akkor az ellenállást áttöri az árfolyam és talán az olaj tovább esik.szerk2: a wachovia holnap jelent. a DJ most 11496 pont, ha holnapig nem emelkedik 11700-ig, akkor a látszólag a wachovia jelentése lesz a perdöntő. bár az olaj is elkezdett drágulni.
érdemes tudni, hogy a POT (potash), a legnagyobb agrárvállalat csütörtökön jelent, namost a többi agrárvállalat árfolyama mindig a POT után szokott menni. a POT-tól qrvajó eredményeket várnak, ennek tetejébe egy emelkedő trendcsatorna alját érinti a következő 2 napban, szal lehet félni. ha ott meglesz a nagyon jó jelentés, akkor tuti átáramlik abba a szektorba egy csomó pénz és ez nem biztos, hogy jót tesz majd a bankpapíroknak. ez az egész ide-oda függő téma jól ki van találva.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
fLeSs
nagyúr
mondja vki, hogy nem számít a TA, illetve a trendvonal
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
elkezdődött vmi, az agrárvállalatok és a bányászok +-ban vannak...
izé, őrlődtem egy sort, hogy eladjam-e a DJ AIG commodity indexet követő befalapomat, de végül úgy döntöttem, hogy megtartom.
el is mondom miért, lassan ez a topik a blogommá válik.
szal, az olaj és a gázolaj mozgatja leginkább az indexet, az olaj most bizonytalankodik a trendvonal mentén, a gázolaj meg még mindig esik. de ha ma lenyomom az elad gombot, akkor a holnapi áron fogom csak eladni, ami további mínuszokat jelenthet, és ha ránézek a grafikonra, akkor ott egy soxoros ellenállás környékét látom (pont passzolnék a legalján eladók sorába). 200 napos mozgóátlag, illetve március környékén egyszer már szenvedett egy sort itt az árfolyam, most talán támaszként fog funkcionálni. azt nehezen hiszem, hogy a kereslet hirtelen a felére-harmadára esett vissza, szal sztem a pánikolós tőkekivonásnak köszönhető az árfolyam esése, ami ugye pont ellentétes az okosok elvével, akik azt mondják, hogy akkor vegyél, amikor mindenki fél.
ha az USA-t eléri egy kis hurrikán vagy Irán megfenyegeti Izraelt, akkor simán ugrik egy csomót az árfolyam. a héten még jönnek majd olajkészlet adatok is, ott bekövetkezhet egy nagy opás, de ezt most bevállalom, már csak a tőke ~6%-a van ebben az alapban.amit most megtanultam, hogy legközelebb ilyen szinteken már nem szállok be ebbe a Nyilasi szavaival élve "piramisjátékba".
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz attiati #4272 üzenetére
most harmadszorra érinti a trendvonalat az árfolyam.
btw nem csak az számít, hogy hányszor érinti, hanem hogy milyen időtávra húzod be, minél hosszabb, annál nagyobb a jelentősége.ja igen, a wachovia rosszabb eredményeket fog holnap felmutatni, mint amit az elemzők várnak (most olvastam), szal a holnapi kereskedésnél ezt vegyétek figyelembe. + megint emelkedik az olaj ára és a pénzügyi szektor ma gyengélkedett, bizonytalan volt, a pénz szvsz megint elkezdett átvándoloni az árupiac/agrárágazat/bányászcégekhez. az agráralapom ma 4%-ot emelkedett, a POT, amiről ma beszéltem korábban 6,5%-ot (rekord volumen mellett). a bányászoknál a BHP Billiton a vezető cég, ő 5%-ot emelkedett, az alapom meg kb. 3%-ot.
persze ez nem garancia semmire a jövőt nézve...
szerk: itt a wachovia link: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
fLeSs
nagyúr
na, szép kis nap ez.
az összes alapom esik.
a commodity indexeset eladtam a pöcsbe, nem fogom magamat idegesíteni rajta. az olaj -4%, a gázolaj meg -5% ma, eddig. lefogadom, hogy most miután eladtam, holnaptól elkezd emelkedni, mert tutira a legalján adok el, de nem érdekel. így még kicsi a veszteség, és ez az elsődleges szabály. gyakorolni kell a részvénykereskedéshez, ha nem befalapokkal szórakoznék, sokkal jobb ki-beszállási időpontokban adtam/vettem volna, és jóval több lenne a hozam. most keresek vmit, amivel lehet pénzt is keresni. mondjuk vmi pénzpiaci alapot. az a tuti...érdemes egyébként előre gondolkodni. "alacsony" (inkább esőnek mondanám) olajár mellett a részvénypiacok talán képesek lesznek emelkedni, és mivel úgy vettem észre, hogy Kína és India van leginkább negatív korrelációban vele, ezért én asszondom, hogy most egy kínai befalap kéne, csak abból nincs EUR alapú, dollárt meg nem veszek, mert rothad mint a dög.
[ Szerkesztve ]
-
-
Enton
addikt
Szabad érdeklődni, hogy ti itt mekkora összegekben utaztok?
Ha nem közérdekű infó, priviben is szivesen veszem."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dare2Live #4276 üzenetére
na ezt le kell írnom, mert "funny, very very funny... "
van egy olyan befalap, hogy ESPA cash emerging markets [link], EUR alapú kötvényalap, elég szép hozammal (mármint ahhoz képest, hogy kötvény).
namost gondoltam rakok ebbe egy kis pénzt úgymond parkoltatni hosszabb távra, mert azt az EUR-mennyiséget most nem akarom elszórni részvényalapra.
mondom veszek 1 db befjegyet, de aztán fél nappal később úgy döntöttem, hogy veszek még 2-t, így ez épp 100K.
2 nap múlva kiderült, hogy a portfoliómba csak 1 db került be, felhítam az üsz-t, asszondják nekem, hogy az ESPA alapok olyanok, hogy azokból az ember eggyel kevesebbet kap, ha a T napi árfolyam alacsonyabb, mint a T+2-es (ugyanis ezen kapom meg).
éppen ezért mivel az árfolyam nőtt, ezért az 1 db-os rendelést meg sem kaptam, a 2 db-osból meg csak 1-et kaptam.
kérdezem a csajtól, hogy akkor most mit csináljak, hogy kapjak 2-t?
ha rendelek 2-t, de emelkedik az árfolyam, akkor csak 1-et kapok, és a fele kezköltség megint elúszik.
ha rendelek 3-t (amihez EUR-t is kéne váltanom), és emelkedik az árfolyam, akkor jó, de ha esik, akkor meg 3-at veszek, amire nincs is szükségem.
ha vmi 5-10-20 EUR-ba kerülne egy befjegy, akkor nem lenne gond, de egy ~140 EUR-s (~32000 ft) befjegy már más, nem vagyok én milliomos.rendeltem megint 2-t, ismét csak 1 db-ot kaptam meg, és már nemtok 2-t venni, mert nem fogok csak emiatt EUR-ra váltani, 1 db-ot meg nem érdemes "rendelni", mert az árfolyam szinte folyamatosan emelkedik, ezért úgysem kapnám meg.
nevetséges, hogy lehet ilyen idióta rendszert kitalálni, lelőném azt aki ezt csinálta.a többi befalap kezelőnél ez úgy müxik, hogy ha akarok venni befjegyet, akkor beállítom azt az összeget amennyiért venni akarok, és annyit kapok, amennyi ebből a pénzből kijön az adott (T, T+1, stb.) napon. elég egyszerű nem?
ehh...
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Ennek értelme így olvasás közben sincs!
Miért kéne kettő valamiből, ahhoz, hogy egy legyen? Meg ha egyet veszel folyton akkor sosem kapod meg, de ugymond kifizetted?"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
fLeSs
nagyúr
azt amelyiket nem kapom meg nem is kell kifizetnem (még szép, be is b@szna).
csak az 1% kezelési költségét.
ha veszek 2 db-ot 140 EUR-ért, akkor a kezelési költség 3 EUR.
de hiába csak 1 db-ot kapok meg, a kezelési költség ettől még nem feleződik el.[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dare2Live #4276 üzenetére
pedig a BUX emelkedik tovább.
mint írtam korábban a 21900 lesz a móka vége. szvsz.
szerk: van esély a 22000-re is. ha ennél tovább emelkedik, akkor bika BUX-ról beszélhetünk.[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Akkor egyért a kezelési költséget is csak azért szomlják fel, mert ha ilyen tudatlan vagy, akkor nehogy ne uszd már meg tanulópénz nélkül.
Mocskos anyagiak!"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Dare2Live
félisten
stopp loss, elég mélyre raktam leszurtak ennyi. Ha meg nincs ott akkor szerintem wachovia csődbe megy....
vettem genesist hirtelen felindulásbol. Meglátjuk mit rallyzik megy e 2800ig.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz Dare2Live #4284 üzenetére
mik a fundamentumok? van most velük kapcsolatban vmi szuperjó hír?
mert ha semmi különös, akkor nem vszínű, hogy eléri a 2800-at. jó ha túlmegy a 2300-on.szerk: a BÉT honlapja szerint tavaly és tavalyelőtt is veszteségesek voltak, most elérték a nullszaldót?
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
fundamentumok? k* nagy spekipapír. egyébként van hír: építhetik a gyárat, 2010ben majd kijön az első mercedesz izé napelem a gyárból. erre lött ki az árfolyam. Tegnap ment +10%ot ma +18%at és arra spekizek holnap/holnapután is megy +10%t legalább. Ennyi. Tipikusan a nem tudom mért veszik de veszik így énis. Majd rakok stoppot.
szerk: á majd 2010ben ha beindul a termelés elérik a 0át.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
no az indikátorok alapján úgy látom, hogy hong kong (EWH), tajvan (EWT) és brazília (EWZ) egy hosszabb emelkedésnek néz elébe, bár tajvan és brazília félig-meddig bizonytalan még. a legbizonytalanabb az brazília.
-
fLeSs
nagyúr
nézegettem, hogy vajon milyen szektorokban van most elég nagy esélye a fellendülésnek, keresem a trendcsatornákat, a mozgóátlag támaszokat és közben nézem, hogy a money flow index mit mutat, szvsz ez az egyik legjobb indikátor.
és észrevettem, hogy a techszektor (végülis nasdaq) most pattan vissza egy emelkedő trendvonal aljáról (az XLK a benchmark), ezen kívül a money flow is elkezdett emelkedni ahogy az kell.microsoft, apple, google, AT@T, ibm, cisco, stb.
ezek a részvények külön-külön eléggé leharcoltnak tűnnek (kivéve az IBM-et), ugyanakkor a mai napon éppen zabálják őket.sztem megér egy próbát.
csodálkozik valaki, hogy az AMD nincs az első 10 között?
btw most hogy eladtam a commodity indexes alapomat, megállt a gázolaj árának esése.
na mind1, olyan alapot nem veszek többé, ami gyors intézkedést igényelhet, mert befalappal nem lehet gyorsan intézkedni.btw2 a gázolaj árának megtorpanása akár azt is jelentheti, hogy a pénz átáramlása egyik szektorból a másikba elkezdőtött. holnap jelent a POT. sztem brutálisan ki fog lőni az egész agrárszektor, remélhetőleg felfelé... D: ez egy érdekes tanulság lesz nekem az tuti, az agrárcégek ma is nagyon esnek.
szerk: az energiaszektor szintén hamarosan emelkedni fog [link]. túladottságot jelez a money flow és a sztohasztik is, ráadásul a trendvonalat is most érinti. vissza fog pattanni, bár most az olaj ára esik, nemtom ez mennyit számít. sztem nem kell ahhoz 145 dolláros olaj, hogy rohadt sok legyen a profitjuk.
jónéhány cégnek 6-12 között van a P/E-je, ami alacsonynak mondható, miközben 20-200%-osan emelkedik a profitjuk negyedévente (yoy). az XOM-nak (illetve BP-nek és Shellnek) hó végén lesz a negyedéves jelentése, ha addig elkezd emelkedni a szektorindex, akkor a jelentésnek nem lesz különösebb jelentősége, csak ha a trendcsatorna alján vagy tetején van az árfolyam. ha a tetején, akkor bármilyen jó is a jelentés, esni fognak mint a gép. ha a trendcsatorna alján, akkor emelkedni fog, mint a gép.LOL, vki hozzászólhatna.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
lehet, hogy lassan elérkezik a fordulópont. a DJ megközelítette a 11700-at, ami mint írtam korábban, egy erős ellenállás lesz. ahhoz képest, hogy az olaj emelkedő ára miatt mennyit estek a részvények, most az olaj árának esése nem generál olyan hűdenagy vételi kedvet, a DJ alig 0,11%-ot emelkedett eddig, az SP500 meg 0,38-at.
folytatva a gondolatmenetet, talán már mozgolódnak a tőzsdecápák, és lassan, de biztosan megkezdték a pénzük átcsoportosítását más szektorokba.
amikor a DJ nem tud emelkedni, olyankor az energia és agrárszektor kerül középpontba. és lám, ezek éppen mélyponton vannak, most ezekben még nagy az eladási kedv, ami valszeg a fordulatot jelzi előre. csak kérdés, hogy mi lesz majd a DJ/SP500 esésének/oldalazásának a kiváltó oka, mert vmi indok kell. talán az olaj ára megint emelkedni kezd, a gázolaj esése már megtorpant.
most nézem, hogy holnap rengeteg negyedéves jelentést tesznek közzé, köztük jópár bank és autó/repülőgyártóval. hoppá...hú, kíváncsi leszek, hogy utólag visszanézve badarságot írtam-e.
az egyik legnagyobb olajcég most jelentett: "ConocoPhillips Reports Second-Quarter Net Income of $5.4 Billion or $3.50 Per Share" és ehhez képest esik az ára 5,86-os P/E-vel...
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
és te?
1 misi felett 1/3 misivel, de gyakorlatilag alig van már részvény a portólióban, otp-t, telekomot túl hamar kiszórtam. Rossz volt nézni a mai kilövéseket is. Belevenni nem merek ekkora ralli után, de most már erősen elképzelhető, hogy nem megy BÉT újabb mélypontokra.
-
Enton
addikt
válasz attiati #4292 üzenetére
Örülnék én ha lenne legalább 20 ezrem "fölöslegesen"/megtakarításban, de még annyi sincs! Minimálbérből nehéz jól gazdálkodni. De majd nemsokára munkahelyváltás esetleges plusz fizu is lesz akkor lehet megfontolandó egy kis tőzsde!
De ez még a jövő zenéje, addig is okosítom magam, hátha tanulok az itt elhangzotakból."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Flashcash
Közösségépítő
Olajár jóslatok: [link]
CIB nyersanyag alap:
[ Szerkesztve ]
-
donw3ga
őstag
Sziasztok, nagyon érdekelne a véleményetek! Egyik közeli ismerősöm megkeresett, aki a GLB Holdingnál "pénzügyi tanácsadó" és ajánlott egy hosszútávú befektetési egységhez kötött forint alapú életbiztosítást az AHICO-nál (global invest a neve). Biztosítás díja kb. 250e Ft/év, választható futamidő 10-15-20év, infláció feletti 4-5% hozamot ígérnek. Véleményetek szerint érdemes ebben a befektetési formában gondolkodni? Mik a hátrányai, előnyei?
Azt tudom, hogy szép kis jutalékot kapnak a GLB munkatársak minden megkötött befektetés és életbiztosítás után.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Flashcash #4294 üzenetére
sztem kb. 110 USD-ig fog esni, és onnantól megint emelkedés veszi kezdetét. itt tartózkodik a 200 napos mozgóátlag és egy trendcsatorna alja is kb. itt található.
szerk: tegnap nem vettem észre, hogy az olaj most elérte a 100 napos mozgóátlagot, ez már idén febrárban, és tavaly augusztusban is támasz volt, szóval elképzelhető, hogy most mégiscsak megáll az esés.
szerk2: észrevette már ezt vki? [link]
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz donw3ga #4296 üzenetére
1. ha infláció feletti 4-5%-ot ígérnek, az már rég rossz. esetleg jövőbelátó az ismerősöd?
2. éves 250e a biztosítási díj? sztem az nem a bizti díj lesz, hanem az évenkénti kötelező befizetés, és ennek az 5-10% a bizti díj, jobb ha ennek utánakérdezel
3. itt a global invest: [link]
nagyon kevés a válaszható befektetési alap, ezért én nem ezt választanám. nincs sem pénzpiaci alap, sem latin-amerika, és még jópárat el tudnék képzelni.
4. hátránya, hogy ha 10-15-20 évnél korábban akarsz hozzányúlni, akkor jól megsarcolnak. eleve már előre tudod, hogy ennyi időn keresztül fizetni tudod majd a költségeket? betontuti állásod van? 10-15-20 év nem kevés... hátránya, hogy nagyon sok az éves kezelési költség, miközben vszínűleg a szerződés aláírása után nem nagyon fognak veled foglalkozni. előnye, hogy évi max 100e pénzt vissza lehet igényelni az adóból. előnye, hogy ezzel egy hosszútávú megtakarításra vagy rákényszerítve. stb.utána kéne olvasnod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest