Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47201) adp válasza SierraFox (#47200) üzenetére


adp
őstag

mondjuk azért annyival már nem, kb most pideléssel meg mindennel már 1 árban megy a kettő

(#47202) mrhero


mrhero
tag

Nemrég volt valakinek beszakadt menet, vagy elnyalt csavar gondja. Két beszorult elnyalt csavart kellene kiszabadítani. Budapesten tudtok valakit ajánlani aki hip-hop kiszabadítja?

(#47203) Gravity1234 válasza SierraFox (#47200) üzenetére


Gravity1234
tag

Ertem.
En 1 eve hasznalom es innentol datalodik maga a kaveszeretetem is (marmint az itthoni). En teljesen meg vagyok elegedve vele es barki jart nalunk es kapott kavet tolem teljesen elismeroen nezett ra, hogy ilyet itthon.

Kiegeszitok, hmm szerintem ez mar megint mas kerdes, en pl semmit nem vettem hozza, se naked karom, se mas szurom nincs, igy is minosegi kavekat huzok es pl. szemely szerint nekem nem is hianyzik mas kiegeszito.
Az meg, hogy ismeretlen, maximum itthon, kulfoldon azert nem volt az.
Nagyon szivesen ha van erdeklodo aki kiprobalna meghivom egy kavera, legalabb ismerkedunk is :) es meghallgatok mindenfele tanacsot, otletet, storyt eloben a nalam sokkal rutinosabaktol.
Soldier mester volt meg anno, kostolgattunk is, Paljoc mester pedig csak felugrott megnezni, de ideje kostolni akkor nem volt :)

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47204) adp válasza Gravity1234 (#47203) üzenetére


adp
őstag

aki nem akar "beleőrülni" mint itt sokan, annak tényleg a legjobb választás :) Főleg ha cégként veszi, akkor meg pláne nincs jobb

[ Szerkesztve ]

(#47205) Parci válasza Gravity1234 (#47203) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem kételkedve abban, hogy remek kávékat csinálsz, csak egy megjegyzés: a nálad rutinosabbak épp most írták le, hogy mi a baj a nem szabvány mérettel :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47206) Bazsee71 válasza Gravity1234 (#47203) üzenetére


Bazsee71
őstag

Különbözőek vagyunk. Én pl. most elég durcás lennék, ha tavasszal 57-es gépet ajánlottak volna. Pedig kezdőként vettem a szettet. Az 58-as méretnek köszönhetően nyitva a játszótér, minden karnyújtásnyira, és nem kell új gépre költenem hozzá.

(#47207) Gravity1234 válasza Bazsee71 (#47206) üzenetére


Gravity1234
tag

De en nem is akarok uj gepet, ezt nem 1 evre vettem.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47208) Bazsee71 válasza Gravity1234 (#47207) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ez így egy parttalan vita, használd egészséggel. :)

Szerk.:
A tölcséres Major pedig agresszív. Én balga nem használtam tölcsért, erre olyan erővel küldte az őrleményt a kosárba, hogy pillanatok alatt beterítette az egész pultot. Ezután pedig a körtét megnyomva olyan erővel tolta ki a maradékot, hogy ívet húzott a tölcsér széle felett, beterítve az ingemet. Barátkoznunk kell még. :D

[ Szerkesztve ]

(#47209) morneo.it válasza egykori (#44700) üzenetére


morneo.it
senior tag

Nekem ma hozta meg a PostaFutár, MM-ben vettem Fekete Péntek akcióban pénteken (mikor máskor, mi? :D ). Beüzemelése tök egyszerű volt, negyed óra alatt megvolt. Egy kicsit nekem feszes a bekapcsoló gomb, nem az a tipikus "épphogymegnyomom!", hanem az a "patentmódnyomdmeg!" gomb.
A LEGELSŐ őrlésnél (igen, mint mások a gyerek születését, én felvettem) a szokásos őrlő hang mellé társult valami magasabb hang, de 3. adag kávénál megszűnt. Szerintem ekkor került rendesen bele az őrölt kávé. Utána TÖKÉLETES kávét készített. Beállítottam még az összeszerelésekor az 1. őrlést (így bikaerős), illetve beállítottam a csészének megfelelő kávémennyiséget. 1 órája ittam meg, de most is a szemem kigubbad, olyan bika (a második videón látható kávé még a mennyiség beállítása előtt készült. Egy fél ujjnyival kevesebb készül, így erősebb. Azt ittam meg. Ami a videón látható, az a lefolyóban kötött ki).
:C

[ Szerkesztve ]

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#47210) bacskait válasza morneo.it (#47209) üzenetére


bacskait
tag

Véletlenül sem szeretnélek megbántani vagy kritizálni a választásod.
Azt kijelenteni ezen a fórumon, hogy tökéletes kávét készített, -szerintem- badarság.
Azt elhiszem, hogy számodra az.
Itt a többség pedig törekszik a "tökéletes" kávéra.
Magamról azt mondhatom el, hogy minél többet próbálkozom, gyakorlok, annál messzebb kerülök az általam gondolt tökéletes kávétól. :-)

(#47211) morneo.it válasza bacskait (#47210) üzenetére


morneo.it
senior tag

Igen, jogos, csak még a kávé hatása alatt vagyok :DD
Számomra tökéletes :)
EZ volt az előző kávéfőző, 5 évet szolgált nálam (ajándékba kaptam). Mai napig nem tudom, mi a gyártója, típusa... ;]

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#47212) sutszi


sutszi
veterán

Wolfy999 & soldier2 :Köszönöm. :R

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#47213) soldier2 válasza Gravity1234 (#47207) üzenetére


soldier2
őstag

Nem érted mit ír. Annak örül, hogy tavasszal nem 57 mm-es gépet ajánlottak neki, nem arról, hogy váltana. Van aki szeret próbálkozni, annak béklyó az 57 mm. Örülök, hogy továbbra is elégedett vagy a gépeddel, de nem igazán értem ezt a kirohanást. Az 57 mm-nek egyetlen célja van, hogy a gyártóhoz kössön kiegészítők terén, és épp ezért soha nem lehet annyira egyértelműen ajánlott mint nagyobb testvérei. Egy év alatt meg a espressogépeknek ebben a szegmensében semmi változás nem történt, így nincs miért mást ajánlani. Aki újat szeretne annak Lelit, aki megelégszik a használtal annak felújított Gaggia. Főleg, hogy fillérekért van hozzá bojler, ha kell.

Bgergely: és milyen nyersanyagból készültek eme remek italok?

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47214) mdav88 válasza soldier2 (#47213) üzenetére


mdav88
senior tag

(csak így zárójelben, egyelőre szűrőkosarat nem kapni hozzá precízióst. nem védem, mert nyilván vannak korlátai, de korántsem olyanok, mint itt a legtöbben gondolják)

(#47215) Keresztapper válasza soldier2 (#47213) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Remélem, egy-két héten belül lesz hozzá egy új kiegészítő is, ezzel törve meg az elmúlt egy év csendjét ;)

http://palscoffeetech.com/

(#47216) Gravity1234 válasza soldier2 (#47213) üzenetére


Gravity1234
tag

Szia!

Nem volt kirohanas, legalabbis nem annak szantam, csak nem ertettem azt a mondatat, hogy az 57-es megoszto es erre kerdeztem vissza, hogy azert mert valami 57-es miert is megoszto?

Az irasom nagyobbik resze pedig arra vonatkozott, hogy a bevezetoben ahol ossze van szedve sok hasznos tanacs az idetevedoknek, pl meg sincs emlitve a Lelit mint opcio (ha valaki uj gepben gondlkozik), viszont olyanok amik mar tobb mint 1 eve nem is kaphatok (GB Classic, baby, stb) igen.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47217) bl4ze


bl4ze
veterán

Gyors helyzetjelentés a s.imi által beszerzett EREDETI La Marzocco Single és a 8 éves, Expolygon féle "utángyártott" avagy hamis single szűrő helyzetről :

Ahogy tegnap írtam, az eredeti, tegnap átvett szűrő már kinézetére, tapintásra is teljesen más, ahogy szoktuk mondani "ég és föld". A régi, nevezzük "OEM" szűrőnek sokkal kevesebb a lyuka, és más az átmérő, elhelyezkedése is. A peremek is sokkal "otrombább" kidolgozásuak, és még dudor is van rajta. A sima 58mm convex tamper néha kissé megakad, beszorul.

Ehhez képest az EREDETI LM nagyon jó megmunkálású, nem szorul benne egyik 58mm tamper sem.

Az első teszt kávénál ízben nem éreztem eltérést (Molinari kv), azonban az rögtön látható, hogy ennek durvábbra kell őrölni, a másik "OEM" szűrőhöz sokkal finomabb őrlemény kellett. (a lyukak miatt)

További tesztek jönnek, első blikkre kb. ennyi. 8 évet szolgált a régi Expolygonos "OEM" LM, ideje volt lecserélni :)

.:. bl4ze .:.

(#47218) adp válasza soldier2 (#47213) üzenetére


adp
őstag

Ugy tunik hamarosan lesz hozza IMS

(#47219) soldier2 válasza adp (#47218) üzenetére


soldier2
őstag

De nem lesz hozzá normális szimpla szűrő, reneka, stb. Engem nem kell meggyőzni, az enyémhez sem kapható semmi extra (és Gravityvel is sokat diskuráltam mielőtt gépet vett), de ha valaki új gépet keres ezzel tisztában kell lennie. Mivel a vita parttalan, privátban hajlandó vagyok megbeszélni bárkivel, de a fórumot ne töltsük fölöslegesen lerágott csonttal. Van aki csak használni szeretné (pl Gravity) neki jó, mert elégedett vele. Van aki meg egy több százezres gépen is talál tuningolnivalót nekik nem. A mi szerepünk az információ megosztása, dönteni mindenkinek magának kell.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47220) adp válasza soldier2 (#47219) üzenetére


adp
őstag

Dc-hez sincs reneka, tiedhez se, povonikhoz sincs szuro stb stb es megis gyartjak es hasznaljak..
Senkit nem akarok meggyozni, en sem vennek mar csak kizarolag 58-ast a szuroim miatt. ( ha hozzamvagnanak egy minat befognak a pofam orokre) De a home usereknek sztem csak par szazalaka ilyen 'orult' mint mi. Gondolj bele ha minden egyes ember irogatna ide a tuning dolgait, atlathatatlan lenne minden forum. De nem teszi mert megveszi a bolti szar kvt es elvan ugy ahogy a gepe gyari.
Nyilvan ezert ilyen gyenge a magyar kv kultura

[ Szerkesztve ]

(#47221) Parci válasza adp (#47220) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

viszont mi nem a home userek 99%-ának adunk tanácsot, hanem azoknak, akik itt kérdeznek. és a topiknak nem 1%-a akar később profibb szűrőt stb.

na, szépen végigrágtuk a triviálist: előnye nincs a spéci méretnek, hátránya meg van, ennyi, pont. ugorjunk :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47222) GAgyiXyXy válasza adp (#47190) üzenetére


GAgyiXyXy
aktív tag

Amit linkeltél abban a daráló az ismert, elfogadott daráló a TI köreitekben is? Meg az a GB az használható, mint a régi? Mert akkor lehet ilyenben gondolkodnék.

"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"

(#47223) von toth válasza Parci (#47221) üzenetére


von toth
tag

Pedig jó lenne, mert tapasztalatként mondom a másik fórumról, hogy látván értünk hozzá bekérdeznek, mert szeretnének megugrani egy szarvasit vagy egy Timex órát és szerintem nem a Rolexel meg La pavonival kell kezdeni az ugrást.

A fórum attól fórum, hogy megosztjuk a tapasztalatokat és próbálunk segíteni, nem attól hogy páran békésen elbeszélgetnek.

(#47224) Bazsee71 válasza von toth (#47223) üzenetére


Bazsee71
őstag

De hisz' éppen erről van szó. Ilyenkor úgy korrekt, ha felhívjuk a figyelmét az adott gép korlátaira. Aztán vagy nem foglalkozik vele valaki, és megveszi, vagy örül, hogy még most szóltunk, és nem fél év múlva döbben rá, hogy ha mozdulni szeretne, akkor adhatja el a gépét.

Szerintem sikerült most mindenkinek elfogultság és személyeskedés nélkül ezt a témát megválaszolnia, nem értem mi értelme van tovább feszegetni. Amúgy is időről-időre felbukkan, és kezdődik minden elölről...

(#47225) adp válasza GAgyiXyXy (#47222) üzenetére


adp
őstag

Az egy jo kezdo daralo, kb olyan belul mint az iberital challange vagy a lelit fred. En ugy tudom hogy a GB-n nem modositottak olyan radikalisan mint a GC-n ha ez nem igy van valaki majd kijavit

(#47226) GAgyiXyXy válasza adp (#47225) üzenetére


GAgyiXyXy
aktív tag

Köszi a gyors választ. Ez a daráló akkor fokozatmentessé tehető ha jól olvasom.
Várok még hátha valaki tud többet erről a GB-ről azután meg is rendelem. Nem szeretnék lemaradni mint a szilviáról.

"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"

(#47227) zoomon válasza neumanki (#47165) üzenetére


zoomon
tag

Hasonló cípőben jártam én is, végül kicsit lazábbra vettem a keretet és új mellett döntöttem, ennek kb 1 éve. Kicsit sem bántam meg, igaz elég jó áron jutottam hozzá egy Izzo Alex Duetto-hoz, nekem még a rocket r58-nál is jobban tetszik, de ez szubjektív. Hamar beépült és részévé vált a konyhának, ma már fel sem tűnik :)

(#47229) Surda-


Surda-
őstag

Ilyen csészét hol kapok vajon? 120ml-es lenne a legideálisabb.

Itt láttam,de nem írják,hogy hány ml a csésze.

[ Szerkesztve ]

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#47230) fragola.6035 válasza soldier2 (#47213) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Nekem pl. van most egy eladó Rancilio Silviám, vadi új, jelenleg még bontatlan gyári csomagolásban. Piddel, szűkítővel, felsőszűrő tuninggal fogom eladni, számlával, egy év garanciával.
Ára 180e. Ft, ingyen postával.
Most akkor szerinted ez a vétel ajánlott, vagy nem ajánlott? Mert hogy ez nem L.lit.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#47231) Parci válasza von toth (#47223) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

definíció szerint csak azoknak a usereknek tudunk tanácsot adni, akik itt vannak a topikban, igaz? na, tényleg zárjuk már le ezt a témát! :K

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47232) soldier2 válasza fragola.6035 (#47230) üzenetére


soldier2
őstag

Igyekeztem nem reagálni az ironikus részére a hozzászólásodnak, de mivel nem az első, így csak részben sikerült.
Általánosságban, nagyon egyszerüsítve írtam amit írtam, senkinek nem okozott gondot az értelmezése, vsz neked sem. Ha rendszeresen kapható lesz nálad ilyen akkor természetesen amikor nem konkrét gépről van szó, akkor is ajánlom (mint ajánlottam eddig is a tuningolt garis Gaggiáidat). De jelenleg még nem is árulod, szóval nem értem mire fel ez a pikírt megjegyzés. Tetszik vagy sem jelenleg új gépet keresők számára jelenleg nem tudok (vsz te sem, mert akkor már írtad volna) jobb ár/érték arányú gépet a Lelitnél. Az általad említett tuning Silvia persze jó alternatíva, hiszen vállalsz rá garanciát, ami ér annyit mint bármelyik másik cég garanciája. Persze ha valaki cégre veszi, és áfás számlát kér akkor változhat a dolog, ha nem tudsz adni. Ha tudsz, akkor itt sincs különbség (nem érdekel, hogy tudsz-e, itt is csak általánosságban írok a dologról). Nincs mindenkire ráhúzható egyen ajánlat, ezt te legalább annyira tudod mint én, és ha valaki a változók ismeretében néha nem a te termékedet választja, vagy nem épp azt ajánlja akkor azt tudni kell elfogadni, továbblépni, és a jövőre koncentrálni.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47233) fragola.6035 válasza soldier2 (#47232) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Igazad van sok mindenben, csak minden hsz-edben új gépként kizárólag a Lelitet ajánlod, ami még ok is, bár mértékadó emberektől származó referencia semmi nincs róluk és új gépből azért van még, ami ajánlható.

A másik, hogy nekem nincsenek termékeim, ezért nincs is miért megsértődnöm. Illetve van, F4E őrlőim vannak időnként, de többször ajánlom a G702-t, mint az F4E-t.

https://caffe35.webnode.hu/

(#47234) levytee válasza fragola.6035 (#47230) üzenetére


levytee
csendes tag

A felső szűrő tuning az a csavar besüllyesztése, vagy annál több?

levytee

(#47235) fragola.6035 válasza levytee (#47234) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Csak a besüllyesztés.

https://caffe35.webnode.hu/

(#47236) KisApám


KisApám
addikt

Sziasztok!
Első beírásom a fórumba :DDD

Van otthon
1 db Breville Prima Latte "kávéfőző"' gép
1 db Krups XN 2505 Nespresso U Kávéfőző (van hozzá inox fém kapszula, azzal töltöm amivel akarom)
1 db Bialetti Brikka 2 személyes kotyogós

Leginkább ARABICA kávét használok, de szeretnék kipróbálni ARABICA-ROBUSTA kávékeveréket.
Mit tudnátok ajánlani, max 4000 Ft/kg-ig?
Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#47237) adp válasza KisApám (#47236) üzenetére


adp
őstag

Szia. Osszefoglalobam irtam egy sort errol
De most igy elsore a velencei gondolasok kedvence jutott eszembe kapuczinertol

[ Szerkesztve ]

(#47238) Gravity1234 válasza fragola.6035 (#47233) üzenetére


Gravity1234
tag

"bár mértékadó emberektől származó referencia semmi nincs róluk" ez de szep.
Tehat akkor amit en irok 1 eves hasznalat utan az semmi, vagy nem igaz.

"új gépből azért van még"
Ebben az arkategoriaban? Mert ugye most errol van szo. Haat kivele, en tobb mint 2 honapig forumoztam itt tobbek kozott veletek is mire dontottem, de a GB classic es GB babyn kivul (amik ugye mar akkor sem voltak kaphatok) nem volt mas ajanlat.
Es hozzateszem az eredeti GB vonal olyan 70-80+ orlore volt ajanlva es ehhez kepest a PID-es Lelitet 120-ert vettem + orlo tehat jocskan tullepve az akkor belott budgetet.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47239) adp válasza fragola.6035 (#47233) üzenetére


adp
őstag

silviából viszont ennyi volt, már megint 150 körüli az új ára.

(#47240) Bazsee71 válasza Gravity1234 (#47238) üzenetére


Bazsee71
őstag

Februárban lesz egy éve, hogy én is belevágtam, és ha fáj, ha nem, lássuk be: ennyi idő alatt tényleg nem lehet ezt úgy kitanulni, hogy mértékadó véleményt tudjunk formálni. Illetve - ha jól sejtem - egyikőnk sem vizslatta több különböző típus belsejét, így a műszaki megoldások színvonaláról sem tudunk objektíven véleményt alkotni.

Szerk.: ellenben vannak itt páran, akik szerintem illatról megmondják, hogy melyik farmról van a kávé, illetve csukott szemmel szét-és összeszerelnek egy kávégépet. Gondolom az ő véleményükre gondolt, mint mértékadó emberekére.

[ Szerkesztve ]

(#47241) Gravity1234 válasza Bazsee71 (#47240) üzenetére


Gravity1234
tag

De ennek a realitashoz nem sok koze van.
En magam is "megkuzdottem" itt parakkal, mert elmondtam nem erdekelnek a tuningolt, hasznalt cuccok de ezt keptelenek felfogni egyesek.
A forumnak pedig pont az a lenyege hogy barkinek segitseget adjon, ne csak annak az 0,1%-nak aki egy kavegep vasarlasakor a gep alkatreszeit kezdi nezni.

Mindennel van ez igy, van aki az autojat van aki a lakasat tuningolja, mindig megvannak a fanatikusok, de amikor egy termeket valasztasz tegyuk a szivunkre a kezunket hany ember kivancsi ra hogy szetszedve mi van benne, az honnan szarmazik es hogyan lehetne megbabralni... ugyanmar.

Egy atlagos felhasznalonak, mint pl en is, hiaba kezdik el mondani hogy ez ilyen meg olya nesztergalt cucc, stb, engem az erdekel hogy amire akarom, keresem arra alkalmas e, jo e, megfelel e, es adott keretek kozott mit ajanlanak.

Es igen nekem is irtak mar privatba azota es kerdeztek mi a velemenyem a Lelitrol es leirtam amiket en tapasztaltam. Jaaa hogy nem muszaki leiras, nem persze, felhasznaloi, pont az amire a 99% nak szuksege van.

[ Szerkesztve ]

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47242) fragola.6035 válasza Gravity1234 (#47238) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Vannak emberek, akiknek iszom a szavait, ők azok, akiknek ismerem az igényszintjét, érzékszervi adottságait, esetleg személyesen is ismerem őket, vagy már valamilyen megmérettetésen bizonyítottak, elismeri őket a szakma. Őket hívom mértékadóknak.
Az kevés, hogy egy éve használok valamit. Én 10+ évig dolgoztam kereskedelemben és pocsék kereskedő voltam.

https://caffe35.webnode.hu/

(#47243) fragola.6035 válasza adp (#47239) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

150-ért adom én is tuning nélkül, gyári bontatlan csomagolásban. Folyamatosan kapom.

https://caffe35.webnode.hu/

(#47244) Parci válasza Gravity1234 (#47241) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sokáig akarjátok még ezt habosítani?

aki újat akar venni, vegyen azt, akinek jó a használt is, nagyobb merítésből választhat, ennyi. egyik sem "a helyes út", a kávé eleve nem egy létszükségleti valami, innentől kezdve a lényeg, hogy jól érezzük magunkat vele. aki 57 mm-en boldog, annak úgy a jó, kész.

ami az egy éves tapasztalatod illeti: a kezdőhöz képest végtelenszer tapasztaltabb vagy, de azért jó, ha tudod, hogy a "mindenkinek ízlett" és hasonló érvek nem érvek. nekem mondjuk nem sokat jelent, hogy te már egy éve kávézol, úgy értem, túl sok mindent nem tudok leszűrni belőle magam számára. azt meg bárki tudja, hogy bármelyik normálisabb kisgéppel lehet jó kávét csinálni, az 57 mm-essel is. nem is kérdés, ahogy az sem, hogy a gaggia alukazánja ártalmas-e az egészségre (...) stb. ezek mind alkalmas eszközök, sokkal több múlik a kávén és talán még a darálón is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47245) Alvarez81


Alvarez81
csendes tag

A coffeehit-es rendelés 2 részletben fog jönni, egy része elindult.
Nem jelentkezett senki, mint pesti átvevőhely, így megkérlek titeket rendelőket, hogy adjátok meg, hogy milyen módon küldjem majd nektek, és akkor megírom az utalandó összeget. Nincs előttem, de kb 365 ft/font körül váltotta bankom a vásárlást. ezzel számolhattok előzetesen, plusz az itthoni postázás.

[ Szerkesztve ]

(#47246) vtechun válasza kaligula (#47191) üzenetére


vtechun
veterán

tudsz linkelni ebből? Mert itt vagyok az Ukrán határ mellett, aztán, ha tényleg vannak ilyen lehetőségek, akkor lehet élnék ezekkel :) Köszi!

persze holnap veszem át az avx-es hario & brikka elite párost úgyhogy egy darabig úgysem lesz változás :)

ui: egyébként vannak trükkök, hogy egy kotyogóssal, mondjuk a példa kedvéért a Brikka Elite-tel hogyan lehet kihozni a legtöbbet adott kávéból? Gondolok itt a belerakott víz paramétereire (hőmérséklet, szűrt-szűretlen, stb.) láng, hőhatás mértéke. Köszi!

(#47247) adp válasza vtechun (#47246) üzenetére


adp
őstag

Ezt érdemes megnézni: [link]

(#47248) Gravity1234 válasza Parci (#47244) üzenetére


Gravity1234
tag

Bocsanat nem rolam van szo, nem en irok merhetetlenul lenezo stilusban es meg utana ki is fejti ezt.

Nem allitottam egyszer sem, hogy rutinroka lennek, sot magam semmihez es senkihez sem mertem, csak nem fogaom el azt a lenezo es sarkosito irast amit O megenged maganak.
Reszemrol ennyi.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47249) fragola.6035 válasza Gravity1234 (#47248) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Itt sok rutinos ember van, akikre érdemes odafigyelnünk, de ha valaki idejön a "tökéletes kávé"-val, azért ne már! Ilyennel simán félrevezeti az ide újonnan érkezőt. És attól semmi sem függ, hogy valaki hány éve csinál valamit. Inkább olvassunk és tanuljunk másoktól, mindig van mit és senki nem néz le senkit.

/a korrektség végett: tökéletes kávét nem írt./

[ Módosította: Parci ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#47250) Parci válasza Gravity1234 (#47248) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

túlreagálod szvsz, a "már egy éve főzök és mindenkinek ízlik", tehát a gép ilyen-olyan érvnél én is nyeltem egy nagyot. fragola meg azt magyarázza, hogy ezzel nem tud mit kezdeni, mert nem ismer és így nem tudja, hogy mennyire megalapozott a véleményed számára.

písz, de legfőképp zárjuk le, vagy elkezdek törölgetni keményen és férfiasan.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.