Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47151) adp válasza vtechun (#47145) üzenetére


adp
őstag

Ezek nem valami időt álló gépek. Lehet, hogy egyes kávékból tudnál belőle elfogadhatót főzni, de azért a nyomásfokozós kv az nyomásfokozós kv.
de szerintem ekkora keretből tényleg a brikka + cm702 lenne jó választás. Jól készítve.
Cm 702 pár évig biztos kiszolgál, a brikkát bármikor el tudod adni itt napok alatt, ha esetleg gyűjtenél rá és egyszer majd úgy döntesz tovább lépnél, egy ilyen gran style gaggiát már elég neccesen.
Hario inkább filterhez, utazóshoz ajánlott.
de legjobb lenne a felesleges körök nélkül használt kisgép + pid + cm702 + tamper, de ez már 100 körül van

[ Szerkesztve ]

(#47152) soldier2 válasza vtechun (#47145) üzenetére


soldier2
őstag

Az a gond velük, amit Mano is írt. A Philips megvette a Saecot és az meg korábban azösszes kis márkát, majd elkezdték kb ugyanazt belerakni mindegyikbe eltérő áron. A pid amit említettek az egy eszköz, ami nagyon pontosan tartja a beállított víz hőfokát, és azt állíthatod is. Hobbistáknak kötelező, sokkal több kávéból tudsz jókat készíteni vele mint anélkül, de ha csak egy finom klasszikus espresso a cél, meg lehet találni azt a kávét ami megy a gép saját termosztátjához, hiánya ne vegye el a kedved. 50 k valóban nem elég, de 70-ből korrekt kezdő szett jön ki, ami ha úgy hozza a szükség olcsón javítható is. Nem rábeszélni akarunk, csak mind megjártuk ezt az utat, és én legalábbis szeretnélek megkímélni egy fölösleges pénzkidobástól.

A kézi darálókkal nincs semmi gond, nekem is az van, de nem a Hario ársávjában vannak az igazán jók. Ott sajnos hiányzik a jó belépő szint (mint pl a graef). Vannak a gagyik, meg a nagyon jók 60.000 fölött :(

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47153) Bazsee71 válasza adp (#47151) üzenetére


Bazsee71
őstag

Ha nagyon a keretben kell maradni, akkor én is ezt javaslom. Jobb minőségű téglával a Brikka később még jó kis útitárs lehet. Vagy ahogy írták, használtan egy Saeco a CM702 mellé 15-ért.

Gran Style, és hasonló vackok tényleg felejtősek. A daráló kardinális kérdés. Hario Skerton van otthon, de csak kirándulni viszem magammal. Elég lassan lehet vele őrölni, egy idő után meguntam. :)

(#47154) von toth válasza vtechun (#47150) üzenetére


von toth
tag

Talán múlt héten volt ez a saeco (jó, az aluminium boileres verzió) 21 esszeh az emagnál. Egyébként az euronicsban is szokott lenni 24-25 körül. Itt csak annyi a különbség, hogy aluminium vagy acélboilers. Természetesen az acél drágább.

Szűrt/forralt/lágyított vízzel, minimális karbantartással elmegy pár évet. De 25-nél ne szánj többet a poemiára, nem éri meg. Én is váltok egy stabilabb gépre, mert kinőttem, bár még elvagyok vele, de mivel fokonként nem tudsz hőmérsékletet állítani, nagyon drága kávéval nem érdemes kísérletezni. Egyébként minbőségre, ha beállt a darálási finomság és megtanultál tömöríteni verni fogod a vendéglátóipar 90%-át még ilyen saecoval is.

Eredményre jobb, mint egy segafredo stand a decathlonban. :)

(#47155) SG3rg0


SG3rg0
őstag

Kinéztem ezt a masinát. Mellé fogok majd?
DeLonghi EC221.B
[link]
Most elektromos szarvasit használok viszonylag jó kávéval, és ettől szeretnék egy picit jobbat.

(#47156) vtechun válasza vtechun (#47150) üzenetére


vtechun
veterán

Köszi, akkor lehet marad a Brikka és a Hario Mini Mill, haladjunk szépen lassan felfelé a kávézás lépcsőjén :)

Elvileg már az avx-es gyerekkel kapcsolatba léptem, lehet meg is lesz a héten.

Köszi a segítséget!

(#47157) von toth válasza SG3rg0 (#47155) üzenetére


von toth
tag

Mellé. Lásd fentebbi beszélgetés.

(#47158) soldier2 válasza SG3rg0 (#47155) üzenetére


soldier2
őstag

Olvasd elamit vtechun-nak írtunk. Csak egy rövidke icipici napnyit kell visszaoévasni, és meglátod, mit miért és miért nem. A linkelt DeLonghit tetszőlegesen helyettesítheted a Poemiával. Ugyanaz a műanyag vacak.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47159) bl4ze


bl4ze
veterán

Nagy köszönet S.imi olvtársnak, hogy megrendelte a frankó LM single szűrőt, és a XI-ben tudtam vele találkozni is. :R
Ég és föld a 8 éves (másolat) Expolygon féle LM mellett. Próba majd csak holnap, de már ránézésre is elég nagy a diffi :) :)

.:. bl4ze .:.

(#47160) adp válasza vtechun (#47156) üzenetére


adp
őstag

örlőből én azért maradnék a graef 702-nél, ha szerencséd van kifogsz egyet 22 körül a hario meg kb 10, de ha le tudod alkudni 15-re a brikkás szettet, ami azért reális akkor szerintem tök jó lehet. viszont ehhez is a legjobb eredmény érdekében kell a frissen pörkölt szemes kv

[ Szerkesztve ]

(#47161) jolti válasza bl4ze (#47159) üzenetére


jolti
senior tag

Ízre is!
Vakon már nem hiszem, hogy megmondod, hogy egy dupla egyikét, vagy egy ezzel készültet iszol.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom vele.

(#47162) And06 válasza vtechun (#47156) üzenetére


And06
aktív tag

ez egy jó kezdőszett. majd két hónap múlva ne add el őket, jó lesz utazós szettnek ;]
én eladtam a minimillem annó, igy most utazáskor kénytelen vagyok téglákat venni :B

(#47163) verti1 válasza jolti (#47161) üzenetére


verti1
tag

Ez az LM Strada 7grammos változat ugye? Tulajdonképpen egy vst.

(#47164) bl4ze válasza jolti (#47161) üzenetére


bl4ze
veterán

Én a régivel is "csúcsra" járattam a szimplák minőségét.

Meglátom lesz-e bármi diffi ! Ha nem, akkor is 8 év után megérte a cserét :) :)

.:. bl4ze .:.

(#47165) neumanki


neumanki
tag

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így "beleböfögök" a beszélgetés közepébe, csak gondoltam hátha itt kérhetek egy kis segítséget.

Otthon egy grimac la unom van egy mahlkonig vario társaságában. Mostanság elábrándoztam, hogy előbbit lehet le kéne cserélni valami újabb dologra. 500e alatt gondolkozok. A lenti gépekről mi a véleményetek?

Egy R60-al végtelenül el lennék, de ugye az nem annyira fér bele a keretbe :)

A szívem csücske egy karos Bezzera Strega lenne, csak ha jól olvastam, az termosszal vezérelt és borzasztó a hőingadozása. Tehát helyből PID-ezéssel kéne kezdenem, amit azt se tudom kivel csináltatnék meg, a garancia is ugrana, és még így is félnék, hogy nem tudnék konstans hőmérsékletű csapolásokat csinálni rajta. Szóval ezt egy kicsit elengedtem.

A "legolcsóbb" megoldásnak egy Rocket Cellini/Giotto PID lenne, de nem tudom az mennyire lenne előrelépés. Illetve nem is értem teljesen ezt a PID-es HX koncepciót. Nekem kicsit olyan, mintha egy nyomásállítós változatnál kivezetném a tekerentyűt a váz külsejére, és könnyebben tudnám állítani. De attól még a csapolás előtti bump-ot, meg a hütőcsapolást se úsznám igazán meg.

La Spaziale S1 DREAM-T. Nem sokat tudok róla, csak h jó lehet :) De hogy jobb-e, mint a Rocket PID attól még hogy dual bojleres, vagy milyen összehasonlítva a Rocket R58-al, azt nem tudom.

Rocket R58. Hát ez már kicsit túllépi a büdzsét de eljátszottam a gondolattal. Amitől félek, hogy ha jól értem manuális előáztatást nem tudja gyárilag csak ha megmokkolja az ember, azt meg nem merem, meg félek a garivesztéstől is.

Ha van más ötletetek, akkor szívesen fogadom. Régi használtat nem akarok venni, meg külföldről se igazán. Nem örülnék, h ha bármi baj lenne a dologgal, akkor ne tudjak kihez fordulni.

Előre is köszönöm,
üdv. balázs

(#47166) jolti válasza verti1 (#47163) üzenetére


jolti
senior tag

Ez a sima La Marzocco. Legalább is ami nekem van. Ugyan az mint a Strada, csak az még átmegy egy plusz minőségellenőrzésen.
A vst nem csinál szimpla szűrőt. De amúgy igen, az lenne.

Blaze. Szerintem én is. De ez tényleg jobb. 😁

[ Szerkesztve ]

(#47167) soldier2 válasza neumanki (#47165) üzenetére


soldier2
őstag

A Strega esetében a bojler hőingadozása ne zavarjon, a fejben atomstabil a hőfok. Csak azt kell kikísérletezned, milyen bojlernyomáshoz tartozik az optimális fejhőfok. A gyakori kávé csere macerás ezeknél. Hasonló helyzetből indultam, csak nem Strega, hanem Londinium volt az áhított alany, végül egy használt Cremina lett, amit azóta sem bántam meg.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47168) vtechun válasza And06 (#47162) üzenetére


vtechun
veterán

Most már csak azt nem értem, hogy csinálhat egy Brikka jobb kávét, mint mondjuk egy szarvasi. Mert elvileg a szarvasi azért annál nagyobb nyomást tud csinálni.

(#47169) verti1 válasza jolti (#47166) üzenetére


verti1
tag

Ok, köszi. Van nekik 7 gramos szimpla egyébként.

[link]

(#47170) weinmaker válasza jolti (#47166) üzenetére


weinmaker
őstag

Egy ilyen szűrőt vennék én is ;)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#47171) And06 válasza vtechun (#47168) üzenetére


And06
aktív tag

a nyomás nem minden, teljesen más konstrukció. ahogy a 15bar-os csodamüanyagok sem csinálnak jobb kávét, mint a helyesen 9-10barra beállitott gépek.

(#47172) soldier2 válasza vtechun (#47168) üzenetére


soldier2
őstag

Nincs nagyobb nyomás, viszont van nagyobb hőmérséklet. 100 fok és akár afölötti hő is érheti a kávét. Bár frissen darált minőségi kávéval nem próbáltam.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47173) sutszi


sutszi
veterán

Ebben tud valaki segíteni?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#47174) Wolfy999 válasza neumanki (#47165) üzenetére


Wolfy999
tag

A DB catleren nem gondolkoztál? Tudom nem olyan szép mint egy E61, de akinek van/volt az dícséri.

(#47175) adp válasza Wolfy999 (#47174) üzenetére


adp
őstag

+1,
és még daráló fejlesztésre is marad keret

[ Szerkesztve ]

(#47176) Wolfy999 válasza sutszi (#47107) üzenetére


Wolfy999
tag

Már csak román gyártású van mindenhol. Néhányan panaszkodtak rá eleinte, de sokan használják csendben elégedetten. Nekem is román van, utazósnak használom. Nem tapasztaltam semmi hibát benne.
Szerintem nézz ki egy szimpatikus boltot és vedd meg ott. Ha nem jó vissza kell vinni. Mivel ugyanabban a gyárban készül az összes nem lesz olyan bolt, ahol jobbat kapsz.

(#47177) soldier2 válasza sutszi (#47173) üzenetére


soldier2
őstag

Kávékalmár mint megbízható forrást merem ajánlani.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47178) Ulf válasza SierraFox (#47119) üzenetére


Ulf
tag

Szia.

Köszi a választ. De míg a quick mill-hez hozzá tudnék jutni újonnan 450 Euro-ért, addig az általad linkelt kombó 750 Euro akciósan.
Olyan 350 Euro-ig érdekelne igazán egy használható új szett(főző+daráló) és fontos lenne a hely is, de ha nem megoldható akkor nyitott vagyok a klün darálós megoldásra is. Megoldható?

(#47179) adp válasza Ulf (#47178) üzenetére


adp
őstag

nem kötekedni akarok de ha a QM-et megvennéd 450-ért, akkor más miért 350ig érdekel ?
Annyiért amúgy semmit nem kapsz aminek lenne értelme újba

[ Szerkesztve ]

(#47180) grabber


grabber
addikt

Sziasztok!

Karácsonyra szeretnék automata kávéfőző gépet venni. Teljesen tudatlan vagyok e téren. Megnéztem Parci ajánlását,de nem találtam most olyan eladó gépeket. Mielőtt beleugranék egy gép vásárlásába,inkább megkérdezném itt is,mert számomra nagy összegről lenne szó és nem szeretnék rosszul dönteni.
Leginkább presszó kávéhoz szeretnék gépet.
Napi 6 adag
Ritkán cappuccino-t is csinálnánk

A cégnél van egy Saeco Royal Professional. Én olyasmit képzelnék el otthonra is. 40-70k között lenne a keretem és nekem használt gép is megfelelne. Viszont ha használt,nem tudom mit kell vizsgálni egy ilyen gépen vagy hol érdemes vennem,hogy biztosra menjek?

Ebben kérhetném a segítségeteket? Előre is köszönöm!

(#47181) Ulf válasza adp (#47179) üzenetére


Ulf
tag

Kb 350 volt az eredeti lélektani határ :) Nem érzem kötekedésnek :)
Akkor kérdezem máshogy. Új készülékben gondolkodva mi lenne az alap daráló+főző kombó amit már érdemes lehet megvenni?

(#47182) rallypix válasza grabber (#47180) üzenetére


rallypix
csendes tag

Autómatával kapcsolatban itt nem nagyon kapsz tanácsot.
Az indexes Kávéológián amúgy hirdettek egy QM Aquavivat. 40-ért jó vétel lehet, még ha a hiányzik is a babtartály fedele.

(#47183) jolti válasza verti1 (#47169) üzenetére


jolti
senior tag

Na, ezt nem is tudtam. Azt hittem, csak a Strada, meg a sima van.

Weinmaker
Ugorj le kisújra, megmutatom!

(#47184) And06 válasza grabber (#47180) üzenetére


And06
aktív tag

"Karácsonyra szeretnék automata kávéfőző gépet venni." ... "mert számomra nagy összegről lenne szó és nem szeretnék rosszul dönteni."
pedig máshogy nem fog menni sajnos. az automata kényelmes, és max elfogadható végeredményt ad. megbizthatóságban leghátul kullog, talán az időzett bomba kapszulás csodákat ha túléli a legtöbbje (a nagyon drágák is ilyenek, max azokon LCD kijelző is van).

(#47185) Kávé Kálmán válasza soldier2 (#47177) üzenetére


Kávé Kálmán
tag

Brikka: kifogytam és az importőrnek sincs.

Más. Lőttünk a Soldier Józsiénál egy kevésbé remegős kezű (na jó, mi ketten voltunk) felvételt a Creminá-ról:

https://vimeo.com/192310889

[ Szerkesztve ]

(#47186) kaligula válasza grabber (#47180) üzenetére


kaligula
tag

Használt automaták saját tapasztalatból: Severin Cafe Callas, Solis 5000, Jura superautomatica, Acquaviva, Saeco Magic és inkarnációi. Ezek szerintem használhatóak. Általában a külső állapot sokat elárul. Ilyet csak úgy érdemes venni, ha kipróbálod és tetszik az eredmény.

rovidkv.reblog.hu

(#47187) kaligula válasza Kávé Kálmán (#47185) üzenetére


kaligula
tag

Nice. (Kéne egy tükör a szűrő felé/júzer felelé fordítva)

rovidkv.reblog.hu

(#47188) adp válasza grabber (#47180) üzenetére


adp
őstag

Vannak jó felújított automaták 30-50 közt (persze felette is). Ami szerintem ha pár évet kihúz már megérte. Vidéken, Izsákon tudok egy csávót aki ilyennel foglalkozik, és megbízható. Nem tudom, hol laksz oda el kell menni meg kell nézni, de szerintem megéri, minthogy jófogáson veszel egy lutrit. Lehet máshol is van, én ezt tudom mert erre lakom

Ulf: Sajna használható ilyen nem létezik ennyiért. Vagy megbarátkozol a használttal, vagy veszel egy sz@rt.

[ Szerkesztve ]

(#47189) Neck


Neck
veterán

Sziasztok,

Három kérdésem lenne ezzel kapcsolatban :B

1: Szerintetek is elírás, hogy kávébabbal is használható? :D Csak mert ezen baromira nincs őrlő, vagy vak vagyok... :U

2: Amúgy megéri ennyiért? Creme-es, erős espresso-t szeretnék inni, de a költségvetésbe nem nagyon fér bele drága kávéfőző! :( Tudom, hogy vannak ettől sokkal jobb gépek, de azért hiszem, hogy az 5000 Ft-os Orion csodánál (langyos barna f*st enged le :DDD ) ez jobb kávét főzne. Vagy hagyjam a fenébe, pénzkidobás? Mit tegyek?

3: Ha választani kellene a fenti DeLonghi vagy a Philips-Saeco HD8423/19 között, melyik a jobb választás?
Vagy ugyanaz más márkanévvel? (Nagyon hasonlít a kettő)

Nagyon köszönöm előre is a válaszokat :R
Egy laikus koffeinaddikt

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#47190) adp


adp
őstag

Ha ez igaz és tényleg van raktáron, mert önállóan a GB nincs akkor ettől olcsóbb kezdő szett, ami ér is valamit újan nem igen van: GB+Lux + pult kb 145. Ehhez is jól jön egy pid az mondjuk még plussz 10v20, de akkor meg már ott van a kis lelit, ami megosztja az 57-es mérete miatt a közönséget

[ Szerkesztve ]

(#47191) kaligula


kaligula
tag

Ukrán oldalon dobozos Gaggia Classic (gondolom 2015 utáni) jelenleg 150 euróért kapható. Persze garancia nélkül.

[ Szerkesztve ]

rovidkv.reblog.hu

(#47192) grabber válasza rallypix (#47182) üzenetére


grabber
addikt

Hello!

Köszi megnéztem. Személy szerint,inkább kicsit drágábban vennék egy Royal-t boltból. Azt ismerem,a cégnél bevált és garisan árulják.

And06: 2 éve van a Cégnél Royal és egyszer volt eddig csak baja. Napi 20-40 adagot készítenek vele én nem mondanám ezt rossznak. Manapság mindennek örülni kell,ha kibírja a garis idejét. Néha ezért is jobb a használt gép,mert ha már ennyit kibírt,akkor nem megy tönkre olyan könnyen.

kaligula: Solis márka van is eladó. Ennek még jobban utánanézek,hogy milyen. Nagy kávészakértő nem vagyok,itthon is még kotyogóssal főzzük a kávét.

adp: Budaörs felé mozgok leginkább. Köszi,még körbekérdezek akkor az ismerőseim között is. Ha nem tudnak ajánlani senkit,akkor lehet elkérem a kontaktot. Azt hittem ez egy kicsit egyszerűbb lesz. 50k-t egy felújított megérne nekem,én is úgy tervezem. Pár éven belül úgy is költeni kell rá.

(#47193) Gravity1234 válasza adp (#47190) üzenetére


Gravity1234
tag

Ezt en meg mindig nem ertem mi a gond az 57-es merettel.
Anno 1 eve amikor agyaltunk ezen sokad magammal itt a forumon, mindenki azt mondta hogy az 57-58 az eg vilagon semmit nem jelent a kave szempontjabol, szoval akkor ez miert megoszto?

Mas: olvastam tobben is jottek a forumra az elmult par napban uj gepvasarlas es tanacskers ugyben (bevallom nem olvastam most vagy 2-3 hete. szoval volt mit bepotolni:)) a lenyeg, hiaba van ott a bevezetoben, kerdezz felelekben par hasznos tanacs ha meg 2016 November vegen is azt tanacsoljuk az embereknek hogy GB classicot, meg Babyt vegyenek, amikor mar az en esetemben, 1 evvel ezelott amikor lefutottam ezeket a koroket kiderult es tobbszor is megirtam ide a forumra is mint info, hogy mar nem gyartjak/forgalmazzak oket, kivonultak az orszagbol es akik anno meg kereskedtek vele mar nem teszik. 1 eve ujonnan 1 baby kiallitoi darab volt egy kaveszakuzletben, semmi mas. Hetekig futottam a koroket en is, mert mindenhol csipobol ezek az infok jottek nekem is, de jopar telefon utan kiderult amit irtam. Erdemes lenne frissiteni, hogy bar ezek ajanlott gepek voltak valaha, ma mar csak hasznaltan lelhetok fel aki meg ujra vagyik pl miert nincs a Lelit odairva? Es legyszi hagyjuk mar az avx vs vilag temat!
G.

Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8

(#47194) gpbenedek


gpbenedek
csendes tag

Daráló kérdés: graef cm 702/800/802 tapasztalatok, különbségek?
Olvastam a korábbi bejegyzéseket, de ott általában iberitallal, vagy másokkal hasonlítottátok, egymáshoz képest nem igazán. Valaki mintha írta volna a 800asról, hogy halkabb. Őtlrlemény, használat?

(#47195) adp válasza Gravity1234 (#47193) üzenetére


adp
őstag

Én nem próbáltam a Lelitet, nem tudok róla mit mondani. Leírtam mint lehetőség hogy adott, és hogy sokakat megoszt. Egyik oldalhoz sem írtam, hogy jó vagy rossz. Az biztos, és tapasztalat hogy 58-as precízós szűrők, IMS,VST,Reneka óriásit dob a végeredményen. Mindenki eldöntheti mit kezd ezzel az infóval.
Amúgy pont ezen akadtam fent hogy az oldalon hirdetik, hogy raktáron, holott önmagában a gép meg nincs.

gpbenedek: A fokozatok a különbségek és a ház. és talán az is inkább a szélsőséges kategóriákban mintsem a presszóban mutatkozik meg. Állítólag a 800-ban több a pangó, az itteni összehasonlítások alapján. Én ennek tudatában nem cserélném le a 702-esem. Inkább az örlemény mennyiséggel játszok

[ Szerkesztve ]

(#47196) Parci válasza Gravity1234 (#47193) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

Hogy Nincs Hozzá Jó Minőségű Alternatív Szűrő És Felsőszűrő.

IMS, VST, LM, épp tele van a topik vele, hogy ki vett és mennyire vált be neki a gyárihoz képest. Az 58 mm az ipari szabvány, az 57 mm meg nem, lóf.sz nem kompatibilis vele. Én őszintén szólva azt nem értem, hogy miért kérdés bárkinek, hogy ez miért gond :F

(nem az a kérdés, hogy a kávé ízéből megállapítom-e azt az 1 mm-t..........)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47197) adp válasza Parci (#47196) üzenetére


adp
őstag

amúgy IMS felső az jó hozzá

(#47198) neumanki válasza soldier2 (#47167) üzenetére


neumanki
tag

Londiniumot ismerem, csak hát más árkategória :) Én sajna minden héten más kávét iszom, szóval sokszor váltogatom a hőfokot.

(#47199) neumanki válasza Wolfy999 (#47174) üzenetére


neumanki
tag

Paljoc kollegánál találkoztam vele korábban, eléggé dícsérte is (nem is tudom, hogy megtartotta-e végül), de nekem valahogy túl műanyagosnak tűnik majdnem 400e ft-ért.

(#47200) SierraFox válasza Gravity1234 (#47193) üzenetére


SierraFox
tag

Számomra (aki szintén lefutotta ezeket a köröket nemrég), az a baj az 57-essel, hogy nem szabvány, és ha egyszer gépet váltasz, akkor nem tudod használni a meglévő szűrőidet és bottomless karodat hozzá. Így az Anna nálam kiesett.

Én pl. azért nem vettem Lelit Gildát se, mert a Rancilio Silvia sokkal olcsóbb volt (egész pontosan 50 ezerrel pid nélkül), és mivel 18 éve gyártják, az összes hibája ismert, minden bokorban kapsz hozzá alkatrészt, és egy csomó infó van róla fent a neten.
A Lelit meg kb. ismeretlen. És ez sokkal jobban zavart mint a belógó felsőszűrő csavar a Silviánál. ;)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.