Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
Nálam semmi trükk nincs .Bekapcsolom a gépet, 226 Cfokra állítom a hőmérsékletet . Az első reccs vége felé, a megfelelő szín elérésekor, hűtés bekapcs 100c fokig visszahűt., tepsibe önt. Örül! Ennyi.
Ja igen , egy napig hagyom kiszellőzni, utána több tubusba töltöm és onnan töltöm fel a darálót.[ Szerkesztve ]
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #47529 üzenetére
Eljöttem a nyíregyházi Freibe. Rendeltem egy itáliai eszpresszót. Na ez egyáltalán nem volt savanyú. Lehet a savanyú íz a csersav? Magában, mindenféle ízesítésű nélkül sem volt élvezhetetlen, de tejszínnel teljesen kellemes volt. Meg sem közelíti az otthoni, ha Brikka, ha sima kotyogós.
-
pityusz234
újonc
Sziasztok!
Eladnám feleslegessé vált kávéfőzőimet. A Mukkát csak nyaralások alkalmával használtuk, a Quick Mill helyét pedig egy karos Gaggia vette át pár napja.
1. Bialetti Mukka Espress, szép kb 20x használt állapotban. Irányár: 10.000Ft
2. Quick Mill Acquaviva Professional, teljesen működőképes csak a babtartály meg van repedve rajta. Irányár: 40.000 Ft Kérésre küldök képet. -
Surda-
őstag
válasz pityusz234 #47553 üzenetére
Irtam privátot.
[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
dozó
tag
Sziasztok
Eladó egy metálfekete Brasilia Lady.
A gép teljesen szét volt szedve kitisztítva, tömítések cserélve, pipa cső cserélve egy San Marco fúvókára, új Ulka pumpa, FoT OPV , SESTOS Pid, kb.3 méter rézcső, eredeti kar, szimpla és dupla szűrőkosár, 58 mm convex tamper.
A gép helyileg Szigligeten van.
Ára 100 000Ft. -
verti1
tag
válasz fragola.6035 #47556 üzenetére
Annyira nem volt vészes, csak a kontrollert, szenzort, dobozt, ssr-t vettem. Nem kitben vettem, azért sokallottam az árát. Úgy voltam vele, hogy ha másik gép lesz akkor viszem magammal a PID-et. Úgyse fizeti ki senki...A kábelezést, szigetelést, konzolt én csináltam.
[ Szerkesztve ]
-
pityusz234
újonc
válasz pityusz234 #47553 üzenetére
A Mukka Espress Elkelt!
-
senior tag
-
Ulf
tag
Szakember kerestetik!
Még nem döntöttem az új vs használt kérdésben, de már biztos hogy segítség kell. Jelentkezőket ajánlatokat várok, vagy műhelyeket ahol érdeklődhetek Mobilis vagyok így szinte bárhol jó az országban.
(Az is megfordult a fejemben, hogy részt vennék a felújításában, így felnőttképzésnek is felfogható, de persze ez nem kritérium)
- Ha új akkor Silvia PID beépítés.
- Ha használt lesz, akkor pedig valószínűleg Gaggia Classic, aminek felújítása és pidelése lenne cél.
Köszi
-
vendingo
veterán
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #47568 üzenetére
köszi! a mai szebb lett egyébként (homogénebb, icipicit sötétebb), az illata is jobb (holnap megkóstolom), az égett csúcsok zavarnak egyedül. jobban átnézve azért elég sok van. a pörkölésre visszaemlékezve lehet, hogy mégis jobb volna eleinte alacsonyabb hőfokon tolni
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
Kaptam ajandekba egy ilyen kavet: viva cafe premium selection
Semmi infot nem talalok rola csak h OMV kutakon adjak. Ismeri valaki?
2018.11.22 a lejarat, szoval egy eves lehet, jo esellyel doglott -
Karthmann
csendes tag
Az én hottopom hét beállított profillal rendelkezik, a profilok többségéről diagramot készítettem és legnagyobb meglepetésemre szinte mint egyforma. Az eltérések leginkább a záró hőmérsékletben vannak, a ventilátorral játszik de ez a hőfokot nem befolyásolja annyira hogy a diagramon igazán látható eredménye legyen, picit belelassít a pörkölés folyamatába. A pörkölési idők 18 perc környékén záródnak, a felfűtéstől számolva, ami kicsit hosszú viszont soha nem érzem hogy várnom kéne 2-3 napot a szellőzéssel, a sidamonál meg columbiánál főleg a mosottnál szokott kicsit szénsavas lenni, az említett guatemalát rögtön öntöm a darálóba nekem akkor ízlik a legjobban. Amit nem szeretek, hogy nagyon gyorsan elmúlnak, ami nem fogy el egy hét alatt azt öntöm a munkahelyi automatába, bár könnyen lehet hogy csak én lettem finnyásabb és semmi baj nincs velük.
Amit eddig sosem mértem, az pörkölés közben a babok hőmérséklete, ezt szondázta már valaki?
[ Szerkesztve ]
Happy wife happy life
-
Bazsee71
őstag
Ha már késcsere lesz a Majorban...van valakinek tapasztalata 1 vs 3 fázisú késekkel kapcsolatban? Jelenleg az 1 fázisú, 151A van benne, alapjáraton ilyet is tennék bele, de ha bármi okból nyerőbb lenne a 151B, akkor nem zárkóznék el attól sem. Titániumra most nem lesz keret.
-
vendingo
veterán
A lidl-ös hordós kávémnak is 2018-as lejárata van, de egy döglött moslék az egész. Csak azért vettem, mert lusta voltam pörkölni, na meg nem is nagyon van zöldem, csak pár száz gramm. Sajna most nincs zöld alapanyag anyagi problémák miatt, szóval inkább nem kávézok.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Deadzone41
őstag
-
pacuha69
csendes tag
válasz Bazsee71 #47579 üzenetére
Én mikor a fordulatszám változtatással bíbelődtem, akkor gondolkodtam ezen a 3 fázisú késen, csak akkor mások véleménye szerint is a motor nyomaték csökkenése miatt esély lett volna arra, hogy megakassza a kávé a motort alacsonyabb fordulaton. Viszont a nálam ideálissá vált 600-as fordulaton lehet, hogy ez még nem lett volna probléma. De pont azért mert a 3 fázisú kés kialakítása hasonló a többi drágább őrlőben lévőhöz, szerintem egy próbát megérne. Tudom kép alapján nehéz hitelesen összevetni két kést, de ha megnézzük akár a Mythos vagy a Kafatek Monolith késeit, azoknak is profilja a sugárirányhoz képest döntötten vannak kialakítva.
Felül egyfázisú, alul 3 fázisú kés
-
vtechun
veterán
válasz vtechun #47552 üzenetére
Megint Brikka szopás...
Hazavittem most egy Frei Afrikai Capuccino-t. Ez is savanyú lett. Tehát gondolom ez a csersavasság, nem? Nagy lehet a lángom? 8-as tekerés a Hario Mini Mill-en. 90 gramm víz volt - mellesleg a H2O jelzésig. Habosan jön le, maradt is egy kis ideig a hab, de nem izlett a kávé. Ez egyébként 3-as pörkölésű a 10-ből Frei skála szerint. Az előző bio Lidl is savanyú volt. Ma vettem egy automatából (pénzes) is, annak is hamar elmúlt a crema-ja, viszont egyáltalán nem volt savanyú.
Szóval a legfőbb problémám jelenleg a brikkával, hogy mindig savanyú. Bocsi, ha fárasztó vagyok, de nem tudom elhinni, hogy mások is ilyen ízű kávékat főznek brikkával és ízlik is nekik.
-
And06
aktív tag
válasz vtechun #47587 üzenetére
nem a brikka a hibás, nincs ezen semmi meglepő. a frei
kávédrága ÉS a minősége sem túl jó... 10k/kg-ért már igen jó kávékat lehet venni kézmüves pörkölőktől! (a lidl bio is a moslékon egyen innen van, lásd lejjebb)
ha jól gondolom, 2 személyes a brikka, ez esetben a 90g viz nagyon sok. én 60nál többet nem rakok bele.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz vtechun #47587 üzenetére
Ha a kávé csak keserű, ott komoly baj van. Persze lehet, hogy neked ízlik, ez esetben ajánlom a Freiből a 7-9 pörkölési szintet, az nem lesz savanyú. A 3-as az vsz eléggé világos pörkölés, aminek mindig van egy savassága, ezért szeretjük sokan a világos pöriket. Ha te nem, akkpr keresd a sötétebbet, ne erőltesd a világos pörit.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz pacuha69 #47584 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat! Olvasgattam a külföldi fórumokat, és pont a későbbi fordulatszám szabályozás lehetősége kapcsán voltak fenntartásaim. Tavasszal tervezem majd azt is megvalósítani, így most biztonsági játékos leszek, és a sima 151A kést teszem bele.
Egyébként pár helyen írták, hogy a 3 fázisú késsel meg-megesett, hogy megfogta a motort (gondolom világosabb pörkölés lehetett). Az ízre gyakorolt hatásáról nagyon kevés infót olvasni, de többnyire azt írják, hogy nincs, viszont ~2x olyan gyorsan őröl.
Fragola a hétvégén rámért a gépre, a késtartó még mondhatni pontos volt, de a mérései alapján a kés mint ha hullámzott volna, arról nem beszélve, hogy elég kopottnak látta (én csak sejtettem, de nem volt referenciám). Kíváncsi leszek, hogy mit mutat, ha felkerül a pont az i-re, mert már most is nagyon elégedett vagyok vele.
-
vtechun
veterán
Amire gondoltam, hogy van egy indukciós főzőlapom, arra valami lábasban feltenném, az elég intenzíven meg tudja tolni, hátha sokat melegit rajta kívül is a legkisebb gázrózsa. 4-5 perc mire lefő, szobahőmérsékletű vízzel indítva.
Szerintem nem ilyennek kellene lennie a kávénak egyébként. A keserű ízt sem szeretem, de ez bántóan savanyú.
-
von toth
tag
Egy kellemes citrusosság természetes egy kávéban a savanyú íz bántó (a pin-uppal jártunk így páran)
Más: 53 mm saecohoz keresek olyan kart - vagy inkább szűrőt a filtertartóhoz-amivel normális egyszemélyest lehet csinálni. Az egyik karom fokozásmentes és egész jól muzsikál már a tömörítéssel és őrléssel. Viszont hol induljak el? Expolygonban kérdezzek rá vagy a saeco alkatrészben? Vagy keressek egy bottomless kart ha van egyáltalán?
Amit adtak egyszemélyes szűrőt az kábé semmire sem jó.
-
Mano66
senior tag
válasz von toth #47593 üzenetére
Az [IMS] -nek van 53mm szűrője.
Van itt is [IMS DC] meg [IMS SP].Nem tudom mi a különbség a DC és az SP között.Valószínű a karima kialakítása.
A DC (Dalla Corte) 54mm-es, a La Spaziale 53mm-es.Neked akkor az SP a jó.
[ Szerkesztve ]
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
von toth
tag
És ez jó az épn saeco karomba? Nem folyik melé majd meg ilyenekj?
-
HÁZIGAZDA
válasz vtechun #47592 üzenetére
nehéz reagálni, mert nem tudjuk, hogy amire te azt mondod, hogy bántóan savanyú, az másnak hogy ízlene. a legtöbb ember eleinte minden kávéra azt mondja, hogy savanyú, amiben érezni a savakat. holott...
másrészt, vegyél valami rendes kávét bele (tehát nem freit ), tutira friss pörkölésűt. paljoc, pacificaffé, kapucziner stb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest