Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47651) Zsoltkoti


Zsoltkoti
újonc

Sziasztok,

Kezdő vagyok, de nagyon lelkes :)

Ha jól tudom a Silvia már a V6 szériánál jár. Tervezgetem, hogy beszerzek egyet. Az amazon.de-n a V3 EUR 358, ami jó árnak tűnik. Jelentős lehet a V3 és a V6 közötti különbség (V3 úgy látom, hogy 2011-es évjárat).

https://www.amazon.de/Rancilio-Silvia-V3-Espressomaschine/dp/B004S7BIRA/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1480364052&sr=8-3&keywords=rancilio+silvia

Ha innen nem, akkor honnan javasoljátok a vételt?

A coffeeitalia.co.uk-n a v5 most EUR 435, inkább talán ez?
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=RANCILIO_SILVIA_VE_2016

Illetve felmerült benne, hogy UK-ből venni okozhat-e gondot a haálózati csatlakozó miatt, vagy egyszerű converter megoldja?

köszönöm

(#47652) rallypix válasza sz.zs. (#47644) üzenetére


rallypix
csendes tag

A cm900-hoz nem kell alátét, youtube-on van video arról, hogyan kell finomabbra állítani a kést, keress rá.

(#47653) soldier2 válasza Zsoltkoti (#47651) üzenetére


soldier2
őstag

A csatlakozó nem gond, az áram paraméterei ugyanazok, egy 3000 ft-os átalakítóval biztosan használhatod (vagy levágod a francba, és teszel rá egy kontinentális csatlakozót). A többit majd valaki aki töb generációt is használt megmondja. Tudtommal nincs jelentős különbség közöttük (bojler, fej, belső elrendezés nem változott tudtommal).

Jveres: mi lesz helyette?

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47654) Parci válasza jveres (#47650) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hova fejlesztesz? :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47655) SierraFox válasza Zsoltkoti (#47651) üzenetére


SierraFox
tag

Én csak V5-ről tudok jelenleg (ez az "E" jelölésű, mint economy).
A V4-ben jelent meg (ha jól rémlik) a külön cserélhető fűtőszál, ami javítás szempontjából nagy előny.
A V5 kapott egy bojlerszigetelést, és egy fél órás időzítőt, ami lekapcsolja a gépet.

A coffeeitalia -mint ahogy írja is- mindig a szállítási helynek megfelelő csatlakozóval küldi a gépeit. Nekem is EU dugvillával jött. Ők Olaszországból szállítanak.

[ Szerkesztve ]

(#47656) Zsoltkoti válasza soldier2 (#47653) üzenetére


Zsoltkoti
újonc

köszönöm

nem találtam nagy különbségeket, így a közel EUR 100 diff nem indokolt. Jónak tűnik az EUR 345, de hátha valaki meg hozzátesz :)

(#47657) rallypix válasza rallypix (#44726) üzenetére


rallypix
csendes tag

Még mindig eladó a korábbi hozzászólásban lévő Pavonim. Irányár:110.000Ft
Csere érdekelhet komolyabb őrlőre akár ráfizetéssel is.

(#47658) Zsoltkoti válasza SierraFox (#47655) üzenetére


Zsoltkoti
újonc

Nagyon hasznos infók.. ezek alapján akkor a V5 -öt kellene venni.
Nem gondolom, hogy máshol olcsóbb lenne, jó eséllyel ez lesz:

http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=RANCILIO_SILVIA_VE_2016

köszi

(#47659) sz.zs. válasza rallypix (#47652) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Pedig a honlapon azt írja...

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#47660) adp válasza sz.zs. (#47659) üzenetére


adp
őstag

mindegyikhez azt írja, a honlap és mégis csak a 702-höz adnak alátétet. Elvileg így kellene:[link]

(#47661) rallypix válasza sz.zs. (#47659) üzenetére


rallypix
csendes tag

Az enyémen a kivehető kosarat kelett még állítani. Ez az alátétes megoldás a 702-esen volt csak, én úgy tudtam. Úgy látszik már itt is spórol a Graef.

(#47662) Eyesis válasza kozsy18 (#47641) üzenetére


Eyesis
őstag

Köszi, most is kapszulásuk van, Tassimo, gondoltuk akarnának kicsit haladni, első körben arra gondoltunk, hogy őrölt kávéból próbálkozhatnának, aztán ki tudja hogyan tovább..
Ugye a gyermekek sem 2 évnyi egy helyben fekvés után kezdenek futni, hanem először kúsznak, másznak, lépnek, járnak, aztán futnak...

Eyesis

(#47663) Surda- válasza Eyesis (#47662) üzenetére


Surda-
őstag

Az összefoglalóban írtunk erről. Gépek 30 ig.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#47664) Bazsee71 válasza Eyesis (#47662) üzenetére


Bazsee71
őstag

Az a baj, hogy nagyon más lehetőség nincs, amivel előrébb lennének. Esetleg egy használt ESE podos gépet tudok elképzelni, az előfordul néha ennyiért, és nagy hozzá a választék.

(#47665) kozsy18 válasza Bazsee71 (#47664) üzenetére


kozsy18
tag

Csak ugye használt gépet ajándékba... :/ Magának még csak megveszi az ember, de ha másnál jönnek elő a problémák, akkor ciki van: eszi a vízkő, 3 hónap után letérdel a pumpa, eldurran egy elfáradt teflon cső.
Én ezért nem ajánlanám a használtat, vagy csak olyan forrásból, ami tuti megbízható, szervizelt, tisztított.

(bár sajnos valószínűbb, hogy ezt a kategóriát nem patikán tartják otthon az emberek.)

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#47666) adp válasza kozsy18 (#47665) üzenetére


adp
őstag

Ebben az árkategóriában full mindegy mit vesz az ember, mert az összes nyomásfokozós gagyiság, 30 egy belép daráló és alsó hangon is 40 egy valamire való használt gép, ez alatt nem lehet megúszni.
30-ért nem lehet presszózni. persze van aki megveszi a krups, poemia és társait, és azt hiszi jót iszik a téglából... sajnos.
30 körül két dolog van, de azok is használtak és elég kompromisszumosak: ese pod, vagy felújított garanciás automata. Nekem egyik sem üti meg a szintet de jobbak mint a fenti gépek és mint egy szarvasi.

[ Szerkesztve ]

(#47667) Bazsee71 válasza kozsy18 (#47665) üzenetére


Bazsee71
őstag

B verziónak nem árt, ha tud róla, ki tudja milyen közeli barát. Nekem van pár olyan, akinél ez nem veri ki a biztosítékot, ha minőséget kap. Ha pedig innen veszi, megbízható helyről, akkor azzal több gond nem lehet, mint egy újjal. Más lehetősége ennyi pénzből a Brikkán kívül nincs, az meg kapszulázás után nem kényelmes.

(#47668) kozsy18 válasza adp (#47666) üzenetére


kozsy18
tag

Egyetértek veled abban, hogy ezzel a kategóriával nem lehet világot megváltani, én sem csapolnék már szívesen a korábbi Krupsommal.
Egyébként ott lehetne még húzni a nadrágon, amennyiben mindenképpen a karos a cél, ha tf. elhagyják a darálót és olyan kofi forrást keresnek, ahol kis adagot is lehet venni, amit helyben őrölnek. Aztán még egy lépés a MiniMill, vagy egy Porlex (mondjuk következő Karácsony :) ).
Így összességében több benne a potenciál és jobb géppel indulhatnak, ami ez esetben az általad írt 40 ezres belépő szint (Audrey? Baby?).

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#47669) Bazsee71 válasza kozsy18 (#47668) üzenetére


Bazsee71
őstag

Átlag felhasználó részére szerintem még mindig jobb egy használt gép, mint az ígéret, hogy jövő karácsonyra már talán tud rendes kávét inni. :) Szerény véleményem szerint amiket leírtál, azokat nem előrelépésnek élnék meg a kapszulás után.

(#47670) D4v3


D4v3
őstag

Sziasztok!
Olvasgattam ma kicsit a topikot meg az összefoglalót, mivel édesanyámnak kávéfőzőre lenne szüksége. Az egyszerűbb utat választanám, tehát a Bialetti Brikka jöhet itt csak szóba, ha jól értem.
Két dolog viszont még kérdéses. Létezik sima és Elite verzió is, ezek között nem nagyon látok különbséget, mégis külön termékként hirdetik őket szinte ugyanazon az áron. Mi lehet a különbség köztük? Sokat esett amúgy a minőségük a Brikkáknak? Ttöbb helyen olvastam, hogy már Romániában készülnek ezek és itt-ott előjönnek minőségbeli problémák.
A másik gond, hogy indukciós főzőlapon lenne használva, ami ugye nem lehetséges az anyaga miatt, viszont találtam egy oldalon (itt) indukciós alátéttel árult verziót is? Ez vajon ronthat valamit magán a főzésen?

(#47671) jveres válasza Parci (#47654) üzenetére


jveres
csendes tag

Mivel rakaptam a filterre és nem szeretnék 2 őrlőt, így Ek43 lesz

(#47672) soldier2 válasza D4v3 (#47670) üzenetére


soldier2
őstag

A Brikkat teljes neve a Bialetti Brikka Elite. Kb mint amikor valakit Kovács János Istvánnak hívnak, de helyenként csak Kovács Jánosként ismerik :). Többen panaszkodtak rá, de még többen használják elégedetten. Sajnos nincs alternatívája. Én is indukcióson használom egy vas alátéttel, kicsit lassúbb mint gázon, de használható. Gond inkább akkor van, ha egymás után többet készítenél, a 3.-ra nekem rendszeresen letilt a főzőlap elektronikája túlmelegedés miatt.

Jveres: nem egy filter daráló a HG1 sajnos. Ha valaki gondolkodik HG1 vásárláson az most döntsön, nem sokáig szokott megmaradni a külföldi oldalakon.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47673) von toth válasza Bazsee71 (#47667) üzenetére


von toth
tag

Mondjuk ami a bevezetőben " a milyen gépet vegyek 30-ig" nevű dolgot jobb ha olyan írná akinek tapasztalata is van, illetve felvonultatna ok-okozati összefüggést is, mert egy kezdő ebből nem fog rájönni miért ne vegyek csilli-villi új kínai szart.

Ami meg a poemiáról terjeng az szvsz egy faszság, mert a belseje szinte az Aroma óta változatlan, azt leszámítva, hogy ott krómozott szűrőtartó volt hozzá, 2 perc alatt. aki akarta kiszedte belőle a fokozós rendszert (az már más kérdés, hogy visszarakni nem lehetett, tehát a félig döglött kávénak már búcsút inthetett)

Én ma is szemre, érzésre fokozómentes karral olyat csináltam, amit a tatai ébresztőben is csak szerettek volna. Egy alap graeffal egy tamperral szörfözéssel csodákat lehet művelni. Ez reggel egymelóba rohanáshoz pont elég és jobb mint ha egy brikkával bohóckodnék, ami ezt meg sem közelíti. Nem a poemiát védem, mert másodgép lesz a ranci vagy a lelcsi mellett, de kis odafigyeléssel közel sem olyan szar, mint ahogy gondolják. A delangyi meg ariete és egyéb ilyen kínai szarok már más kérdés, az tényleg pénzkidobás.

(#47674) Keresztapper válasza Bazsee71 (#47626) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Érdekes, nekem ez a Guatemala pont azért izgalmas, mert úgy hozza a klasszik ízvilágot, hogy közben sós karamella íze van. Ha nem újhullám, akkor nekem most ez az egyik kedvencem.

http://palscoffeetech.com/

(#47675) Keresztapper válasza verti1 (#47627) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Parádés, sok jó kávét vele!

http://palscoffeetech.com/

(#47676) jolti válasza von toth (#47673) üzenetére


jolti
senior tag

Ne legyenek illiúzióid. A poemia is ugyan az a kis mikka makka műanyag valami, pici bojlerrel, Ulka szivattyúval, mint a delonghi...
Persze egy jó kávéval, kézi darálóval még mindig jobb, mint egy szarvasi mind a kettő.
De akkor már inkább egy belépő szintű gaggia.

[ Szerkesztve ]

(#47677) soldier2 válasza von toth (#47673) üzenetére


soldier2
őstag

Használtad is a leszólt DeLonghit és társait, vagy csak úgy megszokásból szólod le mint pl mi a Poemiát? Ha esetleg lenne kedved a Poemiáról egy rövid összefoglalót rittyenteni, és elküldeni privátban, azt megköszönném.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47678) fragola.6035


fragola.6035
aktív tag

Tegnap voltam dolgozni egy kávézóban Martonvásáron. Olyan érdekes dolgot láttam, hogy csokoládéból csinálták a forró csokit.
Nem porból, nem kakaóból, hanem csokiból, táblás csokiból. Én még ilyet nem láttam. És nem pudingos állagú volt, nem volt sűrű, mint a takony, hanem krémes-habos volt. Eddig még nekem se jutott eszembe, hogy csokiból kellene csinálni forró csokit.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#47679) Bazsee71 válasza Keresztapper (#47674) üzenetére


Bazsee71
őstag

Félreértés ne essék, nagyon bejött a Guatemala, saját pörkölések közül az egyik kedvencem, csak hát a technikámnak megvannak a korlátai. :) Két hét múlva tervezek venni PY-félét is, kíváncsi vagyok, hogy egy rendes pörkölés mit mutat.

von toth: szerintem meg egy összefoglalót nem kell hosszabbra venni, még erre sem veszik a fáradságot, hogy elolvassák. Aki jobban bele akarja ásni magát, annak úgyis ajánlott böngésznie a fórumot, illetve kérdezni is tud, itt nem szokás senkit azzal elhajtani, hogy olvasson vissza. Persze ha valakinek van ideje, energiája, nyugodtan írhat egy részletesebb bemutatót, biztos nem fog senki tiltakozni ellene.
Hangsúlyozom, hogy magánvélemény, de szerintem még mindig jobb egy használt ESE podos gép, mint az általatok felsoroltak. Mint ha kapnék karácsonyra egy telefont, és közölnék, hogy ez nagyon jó masina, de előtte még függetleníteni kell, aztán rootolni, utána meg még átalakítani a csatlakozókat rajta, közben pedig a faék egyszerűségű nyomógombos Nokiához vagyok szokva.

Szummázva, 3 lehetőséget látok:
1. 30e-ig újból nincs espresso képes alternatíva, mást kapnak ajándékba.
2. Brikka + Hario Mini Mill, és megbarátkoznak a kézi hajtánnyal, és hogy "visszaváltottak" egy kotyogósra. Szüleimnek vettem anno ezt a szettet mikor elköltöztem otthonról, csak Skertonnal, pár alkalommal használták, de akkor volt nagy az öröm, mikor megkapták a szuperautomatámat. Azóta van egy Brikka + Skerton szettem. Hiába lehetett jobbat kihozni a kotyogóssal, az automata után nem volt már kényelmes nekik.
3. Használt ESE pod.

(#47680) SierraFox válasza von toth (#47673) üzenetére


SierraFox
tag

A Poemiából már a réz szűrőkart is kispórolták. És 30 ezerért adják. Amikor 40 ezer egy használt Baby.
A Saecóval az a fő bajom, hogy rettentő nagyot esik a hőmérséklet. Ha valaki meg tudja venni használtan 10-15 körül, akkor jó, de az új árát szerintem nem éri meg.

(#47681) Bazsee71 válasza fragola.6035 (#47678) üzenetére


Bazsee71
őstag

A technikát nem lested el? :)

Mazzer:
tegnap délután megvolt a késcsere, nem kicsi a különbség. A csomagból kivéve egyből szembesültem vele, hogy ami a gépben van, az mennyire kopott. Az újakat óvatosan kellett fogni, annyira éles, míg a régivel bármit csinálhatok, nem teszek kárt magamban. A profil mint ha kicsit más lenne, jövő héten úgyis szét lesz kapva, majd lefotózom (gyári 0151A kés mindegyik).
Összeszerelés után teljesen eltolódott a nullpont (ahol elkezd ciceregni), majdnem egy teljes fokozattal arrébb, ezzel együtt ment az espresso tartomány is. Amit nálad feljelöltünk, ott 7-8 ricni volt a különbség, most ez 14-15.
Most már nem csinálja, hogy pörgeti az utolsó szemeket, majd szépen lassan behúzza, hanem pár másodperc alatt lenyomja a 18g-ot. Ízekről még nem nyilatkozom, mert eddig hármat húztam vele. Ami furcsa, hogy ezzel nálam is előjött az Ákos által említett statikus probléma, most mindenhol feltapad az őrlemény, hiába az antisztatikus rács. A tölcsér alsó peremén, a tölcsérben, és a rács mögött is. Valami okosságot ki kell találnom, mert ez a gép most már marad.

(#47682) jolti válasza fragola.6035 (#47678) üzenetére


jolti
senior tag

Hogy csinálták?
Egy leírást csiálhatnál. Kíváncsivá tettél,lehet kipróbálom majd.

(#47683) And06 válasza rallypix (#47657) üzenetére


And06
aktív tag

P.Ü. ment

(#47684) von toth válasza soldier2 (#47677) üzenetére


von toth
tag

Delangyit használtam, poemiát (2db) veneto de luxe, megvolt fagor is.

A fagor, delonghi, ariete, szarvasi ( is zserintem) egy kaptafára készül, valami pumpa, boiler, és ami nagyon fontos a a nyomásfokozást a szűrőtartó alján elhelyezett könnyen kivehető gumilap biztosítja.

A kar is rosszabb alumíniumból van.

A poemiánál más a helyzet, ott egy rendkívül bonyolult rugós ellenállás van, ami ellentart, viszont a tampert itt sem lehet megúszni. Mindenhez adnak egy eldobható műanyag tampert, én csináltattam egy rém egyszerűt fémből, de megteszi. Itt a belső azonos mint a gaggia cubica (csak ott alu boiler van) a saeco vagy alut vagy acélt használ. A változás a víztartályban van, aminek a méretét folyamatosan csökkentik. A venetoé azt hiszem nagyobb volt, most már csak 1 liter körüli. A spórolás a külsőségekre vonatkozik inkább, gagyi kapcsolók és 2 filléres műanyagok vannak rajta, de a beltartalom azért a minimumok minimumát megüti. Tamperral, minőségi kávéval, fokozóval vagy anélkül is jó az eredmény (persze egy beugró őrlő). Ami efelett van az egyértelműen a 6-7 ezres kávék, amiket ha szépen, frissen pörköltek, kicsit másabb a textúrája egy komolyabb gépen, de oda tényleg normális cucc kell. A fagor, szarvasi, delongiból sok gyakorlatilag egy licenc alapján készül. Viszont szerintem ha akciós a poemia (valahol volt 21 papír akciósan) akkor annyit megér. Irodába nem jó, mert 2 személyes, 10 emberre már macera. Meg az igénybevételt sem szereti. Ha megelőzzük a vízkövesedést évekig jó. Nekem sosem szivárgott sehol. Olyan max 5 évig jó, napi 5-10 adagra aztán vagy kuka vagy megcsináltatja az ember. Itt a felsőszűrőt meg a kart kell tisztán tartani, különös figyelembe kell venni a nyomásfokozó tisztántartását, mert az adja meg magát először a beragadt zacc miatt. Én gőz üzemmódban hagyom felmelegedni, majd vizet pumpálok ki, így meleg lesz a rendszer, ,de a boliert lehűtöm annyira, hogy jó legyen a csapolás. Innen viszont újonnan egy Ranciliot vennék. Stabil, masszív és idővel egy pid. Nem véletlenül 14kg.

Egy bármilyen kotyógónál sokkal jobb. Kávénak olyan 3800-5500ft/kg lőnék be, megbízható helyről, alá-főlé nem mennék. Olcsó kávéval szar, bolti tégla tömörítéssel is felejtős (régen volt egy teszkós saját darálmány, ami jól működött, de ez megszűnt) nagyon drágát én nem tennék bele, mert jó lesz, de egy profi géppel azért még több kihozható belőle. De az már az erős hobbi fokozat, egy kielégítő 2 személyes reggelre kitűnő. Ha trükközik az ember. Egy személyest nem lehet vele csiunáélni, arra alkalmatlan a kar meg a szűrő is.

[ Szerkesztve ]

(#47685) landi válasza fragola.6035 (#47678) üzenetére


landi
csendes tag

Ohh... ha ezt tudom előre...
Beugorhattál volna hozzám, csináltam volna Neked egy jó kávét az új maroktamperem segítségével... ;)

(#47686) adp válasza fragola.6035 (#47678) üzenetére


adp
őstag

En ittam mar igy csak otthon, es az elvileg direkt ilyen csoki volt egy fapalcan. De hat eleg felejtheto ize volt annak a csokinak.
Kell talalni egy erre alkalmasat.

[ Szerkesztve ]

(#47687) Parci válasza fragola.6035 (#47678) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké, de hogy csinálták, láttál esetleg valamit? vízzel? tejjel? habosították több menetben? ...?

mondjuk egy ideje nem forrócsokizunk itthon, de rehabilitálnám, ha lehet előrelépni.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47688) Parci válasza Bazsee71 (#47679) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

én csak kettőt pörköltem belőle eddig, a második sötétebbre vettem (középbarna) a javaslatok alapján, de nekem így nagyon lapos. brutál cremás, csokis is, meg füstös, de más semmi, savak nulla. tényleg egy az egyben olyan ízre, mint egy 80:20-as olasz blend, leszámítva a robusztás büdösség hiányát.

harmadikra megállítom hamarabb, illetve megpróbálom kicsit visszavenni az utolsó 5 percet, hátha történik valami csoda :DDD

(azt már látom, hogy egy-egy konkrét kávéból is jó sokat kell pörkölni, mire kitapasztalja az ember, hogy hogy jó... szóval valahogy okosnak kéne lennem, mert ez a 3 helyről veszek 5-5 féle kávét hamar oda fut ki, hogy fél évig csak vackokat iszunk, akkor viszont asszony megeteti velem a pörkölőt :DDD)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47689) Ábi válasza Parci (#47688) üzenetére


Ábi
tag

Ilyen ez a pop szakma, de én pont ezért élvezem.
Egy adott kávénak több arcát is megismerheti az ember.
Először 250, 500g a rendelés fajtánként.
Amikor meg van a tuti, akkor szoktam 2-3 kg-t is venni, pl. Sidamo, Yirga, Santos.
(persze a brandonál még csak kg kiszerelések vannak.
Ha van olyan, ami magában nem jött be, azt pedig blendelheted.

(#47690) Bazsee71 válasza Parci (#47688) üzenetére


Bazsee71
őstag

Hát igen, ha pörkölök, akkor nálunk hetekig egy fajta kávé van, nem keverem. :) Mondjuk a columbiait már be merem vállalni más típus mellé, azt valamennyire sikerült kiismerni.

Ábi: lehet, hogy ez csak helyben opció, de többször vettem már fél kilós csomagot. Egy próbát megér.

(#47691) fragola.6035 válasza jolti (#47682) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

2 adaghoz valahogy így csinálta: 10 kocka Schogetten étcsokit tett a kancsóba, felöntötte tejjel és felgőzölte, aztán megkeverte, hogy a csoki elolvadjon és szétöntötte két 250 ml-es pohárba Majd újra felöntötte a kancsót tejjel és azt is felgőzölte, ez a tej már krémesebb baristahab volt, majd ezt is ráöntötte a a csokis tejre. Ennyi volt.

https://caffe35.webnode.hu/

(#47692) fragola.6035 válasza Bazsee71 (#47681) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Ha majd küldöd a késtartókat szabályozni, akkor kellenek a kések is, és beközpontozom mérőórával.

Rendelek én is a San Marcoba ilyen Major kést.

[ Szerkesztve ]

https://caffe35.webnode.hu/

(#47693) Bazsee71 válasza fragola.6035 (#47692) üzenetére


Bazsee71
őstag

Rendben, akkor csak simán késtartóval együtt kiszerelem.

Élével összeforgattam a késpárokat, illetve a régit is az újjal mielőtt beszereltem, és tökéletesen illeszkedtek egymáshoz, legalábbis szemre. Így meglepődtem, hogy hirtelen 14 ricni lett a nullpont és a joker között, a korábbi 7 helyett.

Gondoltam rá, hogy küldök egy régi kést is a csomaggal, mert szerintem minimálisan más a profil, de majd inkább ide teszek fel képet, hátha mást is érdekel.

(#47694) Surda- válasza von toth (#47684) üzenetére


Surda-
őstag

Ezek alapján, amit ide leirtal, miért ajánlanánk ezt a 2 forintos, legalja műanyagból készült ipari hulladékot, amihez ráadásul ugyan úgy kell daraló, esztergáltathatsz hozzá tampert, nem jó bele semmilyen normális szűrő, 5 év mulva dobhatod ki és ha jol gondolom opv, 3 jaratu sincs benne. Mindez 30 ezer forintért , mikor 40 ért felújított fem babyt árulnak.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#47695) soldier2 válasza Surda- (#47694) üzenetére


soldier2
őstag

Nem te vagy az első, aki emlegeti a felújított Babyt 40k-ért. Mondhatni soha nem volt itthon rendszeresen ennyiért Baby. Főleg nem fémből. Fel felbukkan egy, de erre várakozást alapozni nem szabad. Lassan 50k-ért is hiánycikk. Max ebay, de az zsákbamacska.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47696) meander válasza Bazsee71 (#47681) üzenetére


meander
tag

Ez az Ákos én vagyok? Felpolíroztam a tölcsért csak úgy lebetegedtem, hogy nem kv-tam másfél hete. Holnap elvileg kapok friss kv-t Paljoctól és nekiállok letesztelni, hogy mennyire tapad még fel a tölcsér falára a kv. Azt minden esetre észrevettem, hogy a mini tölcsére simább volt alapból, mint a major cukrász tölcsére mégis a minire tapadt fel több kv. A különbség, hogy ott megritkítottam az antisztatikus rácsot. Ebből arra következtettem, hogy a sztatikus töltődés miatt tapad az fel a tölcsér falára. Na ez ki fog derülni a majorral, mert abban a rács original formában van benne.

(#47697) Surda- válasza soldier2 (#47695) üzenetére


Surda-
őstag

Azért fel fel bukkan. Most is van jófogáson baby 40ert.
De a lényeg nem is ez volt, hanem, hogy inkább 100 ert normális kezdő szett, mint 90 ért vagy akár 80ert egy poemia szett, ami minden elemében egy fosh.
Ráadásul mindezt úgy hozta fel a forumtárs, hogy a kávéfőző 30 ezerért részt kéne kiegészíteni. Miközben ehhez is kell minden, amit fel szoktunk sorolni, ez sem 30 lesz daraloval, tamperrel stb. Hanem 60,70ezer. Tehát az áhított 30 ezerért jó kávét készítő gép továbbra sem megvalósítható. Ahogy az oda le is van írva.

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#47698) Bazsee71 válasza meander (#47696) üzenetére


Bazsee71
őstag

Igen, rád gondoltam, jobbulást!

Az antisztatikus rács mögött az adag végére nem gyülemlik fel az őrlemény? Az elején csak úgy lövi, a végén meg elkezd feltorlódni (gondolom ez is a feltöltődés miatt alakul ki). Egy jó részét kinyomja a körtefecskendő, de ami rögben van, azt csak fogpiszkálóval tudom kiimádkozni.
Hétvégén ha lesz időm, akkor kipróbálom, hogy az antisztatikus rácsra drótból befelé álló tüskéket hajtok, egészen a garat végéig, hogy már ott levegye a töltést, akkor hátha nem gyülemlik fel, nem áll össze. Ha azt megoldja, a többit szerintem a pumpára lehet bízni.

[ Szerkesztve ]

(#47699) levytee válasza Bazsee71 (#47698) üzenetére


levytee
csendes tag

Nálatok a jelenség minden tárolási módon tárolt babnál bejátszik? Én amiről hallottam, az a fagyasztott baboknál jött elő. (bár a kés is ebben az időben volt cserélve.)

levytee

(#47700) rallypix válasza fragola.6035 (#47678) üzenetére


rallypix
csendes tag

Én eddig mindig táblás csokiból készítettem a forró csokit.
A recept egyszerű, kis tejben felmelegítem a széttört csokit, rakok hozzá egy is kukoricakeményítőt, fűszereket (fahéj, kardamom, reszelt narancshéj, ilyesmi), majd felöntöm tejjel és felgőzölöm géppel, ugyan úgy, mint capucinóhoz. A keményítőt el is lehet hagyni, úgy is megfelelő lesz az állaga. Ha sok megy bele abból, akkor a hőtől olyan lesz mint a takony.

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.