Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47501) mester6 válasza Peti...(16v) (#47493) üzenetére


mester6
tag

Igen meg van. Ha váltani akarsz, erről majd biztos nem akarlak lebeszélni. :B

[ Szerkesztve ]

(#47502) Bazsee71 válasza Surda- (#47500) üzenetére


Bazsee71
őstag

Meg írta, hogy mostanában lesz még felújított SJ is. :)

(#47503) mester6 válasza Peti...(16v) (#47493) üzenetére


mester6
tag

Ha valaki meg akarná venni annak feltétlenül kell képeket kérni, mert a hirdetésben majdnem 100% , hogy katalógus kép van betéve.

(#47504) kozsy18 válasza Surda- (#47500) üzenetére


kozsy18
tag

Köszönöm szépen az infót! :)

"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

(#47505) gubabela válasza And06 (#47490) üzenetére


gubabela
senior tag

Nyitottal csapolok, ha csatornásodna, akkor az beterítené a pultot. Kráterek sincsenek a pogiban, szép egyenletes és (század) grammra mérem az adagot, szóval szerintem a daráló lesz a ludas. Az átzubogást úgy kell érteni, hogy egyik nap délután jól jött le, (szépen lassan indulva, egérfarok, tigriscsíkok, idő is rendben) másnap már ugyan azzal a beállítással, mennyiséggel meg kb fele annyi idő alatt egy vastagabb sugárral (mint amikor a darálás túl durva) de nem spriccelt. Persze lehetne opv vagy pumpa is, de ha a pumpa döglődik, akkor inkább nehezebben vagy kevesebb jönne át ugyanazon a mennyiségen.

(#47506) KisApám


KisApám
addikt

Én még elvileg tiszta ROBUSTA kávét nem ittam, ezért rendeltem 1 tisztát, meg azért 2 keveréket is mellé az AVX-nél, pénztárcámhoz mérten.
Remélem nem nyúltam nagyon mellé:

India Robusta Kappi Royal Pörkölt Kávé 700g (100% Robusta)
Scarlatti Pörkölt Kávé 700 g (85% Premium Arabica 15 % Premium Robusta)
AVX KV Mix Premium Gold Pörkölt Kávé 700 g (70% Premium Arabica, 30% Premium Robusta)

Amivel meg tudom otthon csinálni: főzése a Bialetti Brikaval, ledarálása meg egy Hario Skerton kézi őrlővel (közepes szemcsékre, meg minimálisan finomabbra).

Van otthon Nespresso kapszulás kávégépem, vettem hozzá INOX kapszulát. Azzal is kipróbálom (finomabbra őrlöm a Bialettihez képest a kávét majd).

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#47507) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

gene-huszárok!

csináltok-e valami előmelegítést a gépen, mielőtt nekiálltok pörkölni? elég lassan éri el a gép a beállított hőfokot, a 13,5 perces pörkölésnél kb. 10 perc után, így - paljoc javaslatára - próbálkoztam azzal, hogy 80 fokra előmelegítem a gépet és utána indítom a pörkölést. van, aki bátrabb és mondjuk 120 fokra húzza, aztán nem engedi a hűtési ciklust 100 fokig sem, hanem áramtalanítás és bumm?

ugyanígy a hűtést hogy csináljátok? hagyjátok a gépnek, hogy 100 fokig lehűtse a szemeket és csak akkor veszitek ki, vagy szintén áramtalanítás és inkább ti hűtitek?

amúgy itt van életem első pörije :B (brandós guatemala shb)

látszik azért, hogy vannak világos szemek és égett csúcsok is, láttam már szebb pörit. igaz, elég sok rondábbat is.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47508) soldier2 válasza KisApám (#47506) üzenetére


soldier2
őstag

A Nespresso 5g-os arabica adagja után csak csínján a robusztás kávékkal, mert könnyen aléred az állapotot, hogy már a hangokat is látni véled :) Tapasztalatokat meg várjuk, főleg a tiszta robiról.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47509) paljoc válasza Parci (#47507) üzenetére


paljoc
tag

En 100 fokra allitottam uresen es ugy ment par percet, onnan kikapcsolhato izibe es toltheto bele a mag.

(#47510) Parci válasza paljoc (#47509) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

igen, én most amatőr módon engedtem neki, hogy 60 fokra lehűtse az előmelegítést, de legközelebb már ziccert nem hagyok ki. de akkor 100 fölött nem próbálkoztál, ugye?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47511) KisApám válasza soldier2 (#47508) üzenetére


KisApám
addikt

akkor azt a tiszta Robusta főzetet úgy tesztelem, hogy előtte való nap vagy bepáleszezem, vagy unikumozom, és ahhoz képest milyen lesz (fogok-e látni hangokat, vagy érezni fogom-e a színek ízét) - KELL egy viszonyítási alap, nem? :DDD

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#47512) bajnokpityu válasza Parci (#47507) üzenetére


bajnokpityu
félisten

naná, hogy csinálunk. amikor 180fokot eléri, hamarkodva töltés, és indulhat a pörkölés. KB 15-20mp nekünk tölteni, de már ez alatt is esik a hőmérséklet, olyan 120 fok körülre, ahogy emlékszem, de ez most nem biztos..
Enélkül is némileg problémás, hogy télen v nyáron pörkölök-e (más a beszívott levegő hőmérséklete).

amikor kész, mi mindig fém tepsibe öntjük ki, a hideg kőre. HA megvárnám a 100fokot, olyan,mintha még 3-4 percet pörkölve lenne.

kép alapján elég savanyú lesz :)

szerk.: feleségem szokott mostanában pörözni, ő meg nem tököl ennyit vele, mert üresen ilyen hidegben negyed óra lenne,mire felfűt 180ra, ezért ő kisebb hőfokon kezdi.

[ Szerkesztve ]

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#47513) gubabela válasza KisApám (#47506) üzenetére


gubabela
senior tag

Brikkába nem az igazi a tiszta robi, problémás lehet a hőfok miatt. A mixek szerintem jók lesznek hozzá. Egy tipp a 100-as robihoz a brikkába. Daráld finomabbra (azért ne púder legyen, de finomabbra, mint egyébként szoktad), szitáld ki belőle a finomabb részeket egy teaszűrővel, tedd tele a kosarat és tömörítsd le (nem kell nagyon erősen, csak érzéssel). Töltsd fel hideg vízzel a jelzés alá kb. 05cm-el. Ha villanyon főzöl, akkor a legkisebb melegítőn maximum fokozaton kb. 2-4 perc alatt le kell jönnie a főzetnek (gázon is a legkissebb égőn, de maximumra véve, amig még nem ér túl a láng az alján) . Nem lesz klasszikus robbanás, szóval figyelj rá, hogy meginduljon, de ha jól csinálod, akkor rendes crema lesz rajta és nem csak a hab. Sokat kísérleteztem lagossal és ezzel a módszerrel nagyon finom szokott lenni, nem ég meg, nem lesz keserű.

(#47514) Parci válasza bajnokpityu (#47512) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

180 foknál áramtalanítod? a dobot kézzel forgatod be a helyére?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47515) paljoc válasza Parci (#47510) üzenetére


paljoc
tag

Nem nagyon, mert ott csak ilyen kényszerített kikapcsolás játszik, azt meg nem nagyon akartam forszírozni így hogy sokat ment egymás után. Aztán lehet semmi baja nem lesz tőle pár naponta egy-két pöritől.

Ha hosszan nyomod a gombot kikapcsol magasabb hőfokon is és pozicióba forgatja a dobot.

[ Szerkesztve ]

(#47516) Ábi válasza Parci (#47507) üzenetére


Ábi
tag

A többiekhez hasonlóan csinálom én is.
Előmelegítem max-ra tekerve pár percig.
Vészstoppal beáll megfelelő fordulaton,
Gyors betöltés.
(260g-nál több esetén fordulnak elő nálam ilyen vegyesen pörkölt babok)
Párszor kísérleteztem én is, hogy az első 7-8 percben csak 180 fokon toltam és utána húztam fel 225-re, de nem tapasztaltam nagy különbséget a produktumok között.
Fajtától függően lekapcs 1-2 reccs között.
Nem a géppel hűtöm, hanem vészstoppal leállít, kiöntöm tepsibe, vízpermet és udvar, terasz.
A dobot visszateszem és hűtőprogram.
Az adagonkénti üveges tárolás pedig tökéletes eredményt biztosít. Érdemes beruházni.

(#47517) kahvesi válasza adriankoooo (#47491) üzenetére


kahvesi
csendes tag

Nem tudom mit néztetek, de a honlapjukon, az "üzleteink" menüpont alatt feljövő térképen ez áll:

Pacificaffé Kft.
Szalézi utca 1.
2509 Esztergom
Hétfő: 08:00 - 16:30
Kedd: 08:00 - 16:30
Szerda: 08:00 - 16:30
Csütörtök: 08:00 - 16:30
Péntek: 08:00 - 16:30

Egy telefont vagy egy személyes látogatást megér.

»Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır«

(#47518) adp válasza KisApám (#47506) üzenetére


adp
őstag

A gold mix pressoba nagyon jo. Ar/ertekben sztem kivalo.
A 100% robi kerdeses. Nekem mezei kotyogoba a 35R/65A is rossz volt. Megegett mint allat.

[ Szerkesztve ]

(#47519) KisApám


KisApám
addikt

A melóhelyen a kotyogóssal úgy csinálok kávét, hogy
tűzforró vízzel feltöltött kortyogóst
tűzforró villanytűzhelyre teszek fel.
1 perc alatt megindul kifelé a kávé.

Majd így is kipróbálom mindegyiket.

Otthon gáztűzhely van.

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#47520) von toth válasza Parci (#47479) üzenetére


von toth
tag

Azért, mert a vásárlói érdekeket ki kell szolgálni ebben a kapitalista rendszerben. Ez így működik. Én értem, hogy vannak macerás dolgok, de nekem is az, hogy üldözöm a futárt, miközben egy kilincslenyomással is működik a dolog. Egy látogatást megér a dolog, mert jövő héten arra megyek, de ha negatív a dolog, akkor újratervezek, mert nem csak ők pörkölnek....

(#47521) Parci válasza Ábi (#47516) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

200 grammot tettem bele, de első pöri, ismeretlen zöld, szóval még csak szagolgatom. kösz az infót! (amúgy nem lett világos, se sötét, pont jó lett, de még nagyon vad a kávé belőle, masszív mellékíz)

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47522) Parci válasza von toth (#47520) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ők egy pörkölő, nem egy bolt. az is lehetne, hogy csak viszonteladókat szolgálnak ki. értem én, hogy ebben az országban is 10 millió építész, fociedző, autószerelő vagy épp kereskedelmi szakember van, de engedtessék meg nekik, hogy úgy csinálják, ahogy jónak gondolják. a piac majd eldönti, hogy van-e helyük. egyelőre igen.

ezzel együtt értem, hogy miért mondod, hogy illene, talán igazad is van, de az érveléssel nem értek egyet.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47523) adriankoooo válasza von toth (#47520) üzenetére


adriankoooo
senior tag

Még mielőtt közfelháborodás tárgya leszek, amit írtam az az én tapasztalatom és attól a többieknek még simán lehet igazuk. Amit írtam az tavalyra vonatkozott, simán lehet, hogy mára változott a helyzet és kiszolgálnak földi halandót is.

Mindenesetre fenntartom magamnak a jogot nem vásárolni tőlük. Ők az én AVX-em. ;]

(#47524) weinmaker válasza adriankoooo (#47523) üzenetére


weinmaker
őstag

Változott, mert van bemutató terem, és ott lehet vásárolni is ;) Tegnap voltam ott :)

Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!

(#47525) adp


adp
őstag

Megjott a nyitott karom. Elsore parades lefolyas. Es masodjara is :)
Nulla spricc vagy mellefolyas :))

(#47526) Xabi78


Xabi78
aktív tag

Casino Mocca - Ismael Recinos /El Salvador/: nálam az eddigi legszebb formáját az alábbi paraméterekkel hozta: 8g őrlemény/22-25g kávéra, pid arabika tartomány teteje (96 fok Gaggia), az őrlésfinomság a jokernél finomabb, a lefolyás 30-35mp körülre (csöpögősre) beállítva. A végén egy kicsit táncol a lefolyás minden erőfeszítés ellenére.

Parádés, gyorsan illanó őszibarack aroma, ami átmegy valami szilva-aszaltparadicsom jellegű utóízbe. Vékony crema, de szépen mintázódik.

Marha gyorsan fogy.

Cave canem!

(#47527) vtechun válasza adp (#47439) üzenetére


vtechun
veterán

Tesztelgetem ezt a LIDL-s bio kávét, akárhogy is csinálom, savanyú lesz. Brikka, 7-8-9-es fokozaton őröltem Hario mini-vel. Lehet, hogy ennek ilyennek kell lennie, nem tudom :)

Nem vagyok nagy eszpresszó fogyasztó (latte-t szoktunk inni), most csak a kóstolás kedvéért ittam feketén. Csészébe öntve 60 fokos lett az eredmény - gondolom a szobahőmérsékletű csésze jelentősen hűtötte.

Teszteltem ahogy a brikkás "Vissza a kotyogóhoz" videóban láttam, 80 gramm vízzel, H2O szintig töltve, ill. alul a kazánban vonásig töltve vízzel. Ez utóbbi adott legszebb Crema-t a tetejére. Ami tartósnak is bizonyult.

A 80 grammos nagyon durva volt, de anyósnak ízlett - bár ő szarvasin és kotyogón edződött világ életében.
---
A kávé eleve egy keserű téma, nekem nem tűnt égettnek max ebben a 80 grammos témában, de milyen az amikor megégeti a kotyogó?

Ha esetleg Nyíregyházán tudna mutatni valaki egy olyan kávét - lefőzve, ami finom az ő mércéje szerint is, akkor szívesen élnék a lehetőséggel :)

---

Holnap reggel megint kipróbálom ezzel az üzletben őrölt Tchibo-val.

(#47528) Surda- válasza vtechun (#47527) üzenetére


Surda-
őstag

Nem akarod ezt az egész kávézás dolgot valami normális alapanyaggal is kipróbálni? :)

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#47529) vtechun válasza Surda- (#47528) üzenetére


vtechun
veterán

persze, az a cél, de egyelőre a brikkát akarom kitapasztalni, most is este csak azért főztem le 2 főzetet, hogy gyakoroljak :D kiöntésre került mindkettő nagyrészt.

(#47530) Ulf


Ulf
tag

Sziasztok.
La Pavoni Dolce Gusto és Espresso -ról van tapasztalatotok? Ezek gyárilag PID-elt darabok. Rancilio Silvia + pid-hez képest ajánlott ? Kicsit olcsobban kijönne mint a Silvia + pid. Nemigazán sikerült infót felhajtanom a két La Pavoni-ról pedig szimpatikusak lennének.

[ Szerkesztve ]

(#47531) Parci válasza adp (#47525) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

akkor tök fölösleges volt ;]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47532) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Ma párommal kipróbáltuk a szegedi A2 Gastro Caffét. Én egy doppiót kértem, párom egy cortadót és egy melegszendvicset. Jelentem, mind hibátlan volt. A doppio egy Arcaffé Moka Crema (olaszos), a cortado egy világosabb guatemalai kávéból készült. Meg tudtam volna inni még egyet. :D Még a melegszendvics is kifogástalan volt, a kiszolgálással egyetemben.

Árak:
doppio 550,-
cortado 490,-
melegszendvics 690,-

(#47533) Radukav válasza adriankoooo (#47491) üzenetére


Radukav
újonc

Lehet személyesen vásárolni náluk ( nekem idén többször sikerült ), jófejek, lehet velük beszélgetni! :))
Nemsokára lesz ott egy mintakávézó, ahol majd lehet kóstolni is.
Ja, nem fogsz csalódni a kávéjukban ;) , de nyilván meg kell találni a neked tetszőket.

(#47534) adp válasza Parci (#47531) üzenetére


adp
őstag

De legalabb jol nez ki :D :))

(#47535) von toth


von toth
tag

Tegnap ezt sikerült vásárolni 850 JMF 250g szemes kiszerelésért.

Hátöööö. Négyféle kávéból, 80/20 arány. Kesernyés, csokis nehezebb lefolyás szép sűrű, majd próbálom kotyogóval meg forróbban. Az biztos, hogy a pacific alatt van.

[ Szerkesztve ]

(#47536) soldier2 válasza von toth (#47535) üzenetére


soldier2
őstag

Az a kávé a tálban nem túl bizalomgerjesztő. Persze kérdés, hogy ennyiért mit várunk? Sokat nem szabad.

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47537) von toth válasza soldier2 (#47536) üzenetére


von toth
tag

Nekem túlpörköltnek tűnt, az eladó azt mondta, kotyogóval csinálják maguknak. Majd megnézem úgy is.

(#47538) soldier2


soldier2
őstag

A Moxxa arabica keverék nem elérhető továbbra sem, így részemről storno a rendelés, nem várok tovább. Mivel öcsémék Nespressoznak (senki sem tökéletes :) ) a Colonna [link]kapszulák híre pedig nagyon jó, így meglepem őket egy csomaggal. És ha már rendelek kipróbálom a szemes kávéikat is (elvégre elsősorban ez a profiljuk).
Ha valakit érdekel, és társulna, akkor jövő hét végéig írjon a katoczi@yahoo.com email címre (mivel pm-et több témában kapok macerás az összesítés, nem garantált, hogy nem marad ki valaki).

[ Szerkesztve ]

Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

(#47539) Karthmann válasza Parci (#47507) üzenetére


Karthmann
csendes tag

Én hottoppal pörkölök, az 120 C° környékén fejezi be az előmelegítést, és a babok sem rántják le a hőfokot 100 C° alá. Azt viszont ha tudod próbáld meg, hogy a pörkölés végét kicsit elnyújtod, a kívánt hőfokot tartsd ki egy kicsit, egyenletesebb lesz a babok színe.
A brandós guatemalával a szubjektív tapasztalatom, hogy egy kicsit sötétebbre kell pörkölni akkor lényegesen komplexebb lesz az íze.

Happy wife happy life

(#47540) Parci válasza Karthmann (#47539) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké, ma megy a második adag, felhasználom a tapasztalatokat, köszi!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47541) fragola.6035 válasza Ulf (#47530) üzenetére


fragola.6035
aktív tag

Láttam ezeket a Pavonikat a Cady-nél. Nagyon bazári, gyárilag pidelt, de szabványon kívüli szűrőméret, ráadásul nyomásfokozós műanyag karral, nem hiszem, hogy van ettől lejjebb.
Én úgy általában óvakodnék mindentől, ami Pavoni, egyetlen jól, stabilan használható terméküket sem ismerek.

https://caffe35.webnode.hu/

(#47542) Surda- válasza fragola.6035 (#47541) üzenetére


Surda-
őstag

Én még mindig elcsodálkozom rajta,mikor egy neves gyártó, elég drága gépét meglátom valami két forintos tartozékkal.
Egyszerűen nem értem,hogy hogy képesek pl ezt a nyomásfokozós műanyag kart rátenni egy 200 ezer forintos gépre.
Nem ciki ez a cégnek?

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"

(#47543) And06 válasza Surda- (#47542) üzenetére


And06
aktív tag

ez a cég már rég nem az a cég, valaki megvette a jól csengő márkanevet, és filléres szart próbál eladni vele. pont leszarják, hogy müanyag vagy sem, a profit mennyi lesz idén, ez a fő kérdés...
az érem másik oldala, hogy a "neves" gyártó, aki minőséget próbált csinálni/eladni, tönkrement, mivel a piacon nincs igény a minőségre, LCD kijelzőre van, még a turmixgépen is :D

[ Szerkesztve ]

(#47544) Parci


Parci
HÁZIGAZDA

egy kezdő pörkölő kérdései: :)

rendesen előmelegítettem most a gene-t, 180 fokra felhúztam, aztán igyekeztem a töltéssel, de még nem állt rá a kezem arra, hogy mikor mit kell nyomni a vészfékhez (kettő darab gomb van, talán menni fog idővel... :DDD), úgyhogy szerencsétlenkedtem. 120 fokig esett vissza.

nem lett teljesen homogén a végeredmény így sem, de gondolom ez kávéfüggő is. az égett csúcsok sem tetszenek, de sejtem, hogy a gene-nek is lesznek korlátai.

kérdések:
- pörkölés után elég visszafogott a cucc illata, inkább a zöldkávééra emlékeztet, mint egy kész kávéra bontás után. ez tipikus?
- tegnap megkóstoltuk a tegnapi pörit. a crema robbanékony volt :), az íze viszont azon túl, hogy zárkózott volt, tartalmazott valami rusnya mellékízt. teljesen friss pörinél ez tipikus?

egyelőre ennyi, amúgy tök királyság, hogy kimegyek és 20 perc múlva van friss kávé. bourbon cafétól szoktatok rendelni? ha igen, mi vált be onnan?

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47545) Bazsee71 válasza Parci (#47544) üzenetére


Bazsee71
őstag

Egy szintén kezdő pörkölő részleges válasza: nálam sincs jellegzetes illata a kávénak közvetlenül pörkölés után. Mire hazaérek (szüleimnél pörkölök, ott rendelkezik ajtóval a konyha :DDD ), addigra a szelepes zacsit megnyomkodva már jönnek az illatok, ez kb. 1-2 óra.

Gene-t nem lehet úgy meghekkelni, hogy a pöri végén a fűtőtestet lekapcsoljon, a ventilátort pedig max fordulatra pörgetve hűtse a babokat?

(#47546) Ábi válasza Parci (#47544) üzenetére


Ábi
tag

Meddig pörkölted? Hány fokon?
Nekem 1 naposan egyedül a Sidamo volt jó élmény. Kell az a 3-5 nap általában. Tudnál egy közelibb képet az égett csúcsos babról?

(#47547) Parci válasza Ábi (#47546) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

15 percig pörköltem 235 fokon. csinálok majd képeket, csak most épp mordori sötétség lett odakint :(

de amúgy épp csak a babszem csúcsa fekete, maga a bab barna, és nem is mindegyiknek. láttam már ilyet paljoc kávéiban is :DDD, de inkább még a gene-es időkből.

de akkor rögtön még egy kérdés: szoktatok "profilozni"? írtad, hogy próbálkoztál vele, hogy eleinte alacsonyabb hőfokon, de végül elvetetted. mondjuk az időintervallum utolsó harmadában sem szoktatok belepiszkálni?

"1 naposan:" én két órásan kóstoltam, úgy elég szar volt, mi tagadás :DDD

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#47548) Ábi válasza Parci (#47547) üzenetére


Ábi
tag

Pár sötétebb szem nem számít.
Manapság egy hőfokon tolom a végéig, de engem is érdekelne minden újabb praktika. 😊

(#47549) bajnokpityu válasza Parci (#47547) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Nekem nagyon ritkán van olyan, h friss pörköléssel várni kell, mert nem finom. Talán a kubai volt ilyen. Konkrétan élvezem a szénsavas kvt.

Profilozásnak azért még nem nevezném,h 8perc 180 fok, 8 perc 220. De anya is én is két hőfokon pörkölünk.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#47550) mclord válasza Parci (#47544) üzenetére


mclord
aktív tag

Nem is tudtam a bourbon caféban is pörkölnek, mondjuk senkitől nem is halottam mit tudnak :U

''A fényképész ragadja meg a pillanatot, nem csupán kameráját''

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.