Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtechun
veterán
válasz Surda- #47602 üzenetére
Távol áll tőlem. Csak tényleg szeretném kihozni a maximumot a rendelkezésemre álló lehetőségekből. Az tiszta sor, hogy nem ezek a kávék a non-plus ultrák, de gondolom nem kellene, hogy ihatatlan legyen, miközben tényleg eléggé odafigyelek a körülményekre. Ráadásul hirtelen felindulásból anyósnak adtam a maradék 450 gramm Lidl bio kávét, pedig jó lett volna gyakorolni.
-
Wolfy999
tag
válasz vtechun #47600 üzenetére
Costa-ban is szénné égetett kávét fogsz kapni. Miért nem hallgatsz senkire? Parci is, meg előtte is sokan írták feljebb, hogy vegyél próbára valamelyik ajánlott pörkölő kávéjából. Amit a nagy átlag ismer, mert van mindenütt, mint Costa/Starbucks/Frei ár minőség viszonylatban nagyon rossz, mert drágán adnak vacak kávét. A boltok pocain is nehéz jó kávét venni. Vegyél valamelyik ajánlott pörkölőtől friss classic blendet.
-
levytee
csendes tag
válasz vtechun #47600 üzenetére
Rendelni tudsz bármelyiktől amit ajánlottak. De Tokajban és/vagy Debrecenben van hely ahol kóstolni és venni is tudsz kézműves helyben pörkölt kávébabokat.
Esetleg ott megkóstolod, ha ízlik veszel belőle, ha otthon nem jó akkor valamit nem jól csinálsz, talán jól csinálod csak ennyit tud a gépparkod.
levytee
-
von toth
tag
válasz vtechun #47604 üzenetére
El kell hogy keserítselek. A nagykeres felhozatal szörnyű. A lavazza-milano-biokávé fair trade, csak 18 év feletti afrikaiak szedték-frei tamás személyesen van ott a pörkölésnél és megáldja-stb, szal aminek reklámja van az nem jó. Nem feltétlenül azért, mert szar alapanyagból van (közben legnagyobb részt igen) hanem vagy nem jó a pörkölése vagy régóta áll a polcon és ezek összetett keveréke. Már egy corsinival is beljebb vagy de ha egy ezrest hozzáteszel akkor még inkább.
-
vtechun
veterán
válasz von toth #47608 üzenetére
Az ár nem érdekel, mert napi max. egyszer iszunk, azt meg ki lehet bírni. A Frei eleve 10 ezres kategória - árban. Annál több meg nem is nagyon szokott lenni semmi majd kipróbálom kevesebb vízzel is (állítólag akkor kisebb az esély a megégésre), meg lehet nagyobb lángon kellene? Mármint úgy, hogy oldalt ne nyaldossa.
-
mdav88
aktív tag
válasz von toth #47607 üzenetére
Nem csak kávézó:
Pavé Bike&Café
Nem high-end de bőven vállalható -
von toth
tag
válasz mdav88 #47610 üzenetére
Köszi!
vtechun: szerintem a kotyogózás még trükkösebb lehet mind egy közepes géppel a presszózás és a végeredmény még mindig távoli. Ha kevesebb vízzel őróbálod meg, talán nem ég meg annyira, ehhez az is kell, hogy forróvízzel töltsd fel m,ert így nincs sokat a gázon, de a mennyiséggel, darálással is sokat lehet szórakozni. Frei kv-ra meg egy fillért sem adnék.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz vtechun #47604 üzenetére
figyelj, én is kezdem azt érezni, hogy trollkodsz: ezek a kávék szarok. mindegy, hogy 10 ezer forint, attól még lehet szar. nem a brikka hibája, ha szarral eteted, hanem a tiéd. inkább vegyél olcsóbban sokkal jobbat.
utána, ha a kávé tuti jó, neki lehet állni optimalizálni a főzési folyamatot.
amíg rohadt húsból próbálsz ebédet csinálni, nem a serpenyő lesz a szűk keresztmetszet.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adriankoooo
senior tag
válasz vtechun #47609 üzenetére
Már a gagyi kávékra elköltött pénzből szerintem vehettél volna valami normális kvt. Paljoc, Pacificaffe, stb. Nem kell drága, valami olcsó klasszik blend, ami 100% friss. A posta nem a világ. Vegyél 3-4 250g-os zacskót és porciózva fagyaszd le. Havonta-kéthavonta ki lehet bírni 1000Ft postát.
-
vtechun
veterán
Tényleg nem trollkodok. Most arra gondoltam, hogy nem-e a hosszú lefőzési idő a ludas. Sose jön ki 2 percen belül. Akinek élvezhető eredményt adott, az nem véletlenül mindenki elektromos lapon csinálta? Ahol nem éri hő az oldalát?
Az index fórumon is felmerült ilyen jellegű jelenség.
-
HÁZIGAZDA
válasz vtechun #47615 üzenetére
nagyon szívesen segítek, ha jó kávét használsz (kis szerencsével olyat, amit én is ismerek és tudom, hogy mennyire savanyú a savanyú és keserű a keserű)
más: brando guatemala, második pöri: szemre középbarna, homogénebb, égett csúcsokkal. crema robban, ennyit én még arabicától nem láttam... ízre viszont elég lapos-csokis, eléggé egy 80:20-as olasz blendre emlékeztet. nem bántó, iható, de izgalom nem sok.
velem is az a helyzet kicsit, mint a kollégával fent: kellene valami tudhatóan jó zöld és azt pörkölgetni, mert ugye még a pörkölési technika is változó és így nem tudom, hogy miért olyan a végeredmény, amilyen. mindenesetre két pörkölés alapján, elhamarkodva ítélve annyira nem jön be ez a guatemala.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Mano66
senior tag
Meg jött a pacificaffe-ról rendelt csomagom.Most még a közép árfekvésű kávékból rendeltem,hogy tudjak gyakorolni.A ház kávéja,La Piazza,Costa Rica Tarrazú La Pastora.Az illatok magukért beszélnek.A Costa/Starbucks/Frei/Davidoff illatra meg sem közelíti ezeket.Kóstolás csak este mert a feleségemé az első jó főzet!Remélem sikerül!!! Tegnap volt először használva az F4 daráló.Itthon csak Davidoff 54 (2016.08.27. pörkölés) volt,de a feleségem megjegyezte még ennél is lehetett érezni egy csokoládés ízt.Előtte forgókésessel volt darálva,na itt nem lehetett semmi jót mondani róla.Amíg az volt azt is megittuk.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
kozsy18
tag
Kedves fórumtársak!
ASAP keresek budapesti pörkölőt, ahol heti rendszerességgel, kedves kiszolgálással, széles SO választékkal várnak, hogy magamévá tegyem a heti húznivalót (150-200g; 700-800Ft/100g ár körül).
Kit tudnátok nekem ajánlani?Köszönöm előre is!
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
Bazsee71
őstag
Nekem eddig egyszer álltak úgy a csillagok, hogy a guatemalát sikerült elkapni (de ezt a végtelenüls fapados pörkölési technikának lehet betudni). Közepesnél sötétebb pörkölés volt, és egy rendkívül kakaós kávét sikerült húzni belőle. Párom kedvence volt lattehoz, mert szinte kakaó került a poharába.
Amit még javaslok onnan, az a columbiai zöld, ami már kicsit többet mutat, a reccs pedig magasan a legintenzívebb, nehéz eltéveszteni.
-
eesiknes
csendes tag
Sziasztok!
Rendelnék egy Bialetti Brikka kávéfőzőt és egy Hario Mini Mill darálót, a kavebolt.net -ről. Az szeretném kérdezni, hogy milyen szemes kávét ajánlotok ugyaninnen hozzá, megrendelném egyben. Nem vagyok válogatós még, bármi jöhet, de mégse az legyen, hogy nem a Brikkához valót rendelnék. 250 grammos 2-3 félét tervezek. Köszi. -
vendingo
veterán
Milyen árakon mozognak mostanában a creminák? Egyáltalán mozognak, vagy ritkák mint mindig?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Champipi
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Nespressio Inissia készüléket, és hangos mint egy légkalapács, kollégák fellázadtak ellene. Kérdésem: mindegyik kpazsulás készülék ilyen irgalmatlan hangos?
-
adp
őstag
válasz eesiknes #47629 üzenetére
AVX Café KV Mix Premium Silver-t ajánlom, aránylag friss is 10.05-odikei, többinél nincs pörkölési dátum és valószínű nem is friss.
győrben pedig ott a kapucziner amúgy az elöbbi kvt is ők pörkölik
[ Szerkesztve ]
-
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Kevésbé kávé őrülteknek ajándékba milyen karos gépet ajánlotok 30ezer környékén?
KRUPS XP 3440 Calvi manual kávéfőző
Briel ES14 Espresso Kávéfőzőgép
Ezeket néztem talán...Köszi
Eyesis
-
kozsy18
tag
válasz Eyesis #47640 üzenetére
Szia!
Szerintem, ha meg tud vele barátkozni válassz egy jó kapszulásat.
Nem a reklám helye, de amit eddig kóstoltam, azok közül nekem a Nespresso ízlett. Vannak olcsóbb gépeik is, ha karban van tartva, szűrt vizet töltenek bele, sokáig elmuzsikál. És mivel azt írtad nem "őrültnek" szánod, egy kényelmes, állandó minőségű, mellette változatos ízvilágú gépet ajándékozhatsz a maga egyszerűségével.Szerk.:
Egyébiránt én Krups XP5220-al kezdtem itthon, de ez használt berendezés volt.
[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
And06
aktív tag
-
senior tag
Úgy néz ki, meg kell alátéteznem a Graef CM900-ast, mert már nulláson is kevés...ehhez valami spec. alátétre lesz szükségem, vagy jó a síma mezei?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Mano66
senior tag
Meg volt az első darálás és főzés friss pörkölésből.Elsőre túl finomra sikerült a daralás.Majd nem befulladt,de szép lassan megindult.De hosszú lett a lefolyási idő (40 s).Ízre azért sokkal jobb volt mint a Davidoff 54.A próba a "A ház kávéja"-ra esett.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
soldier2
őstag
válasz vendingo #47635 üzenetére
Mozognak, csak nem érdemes itthon keresgélni. Tudtommal csak egy van itthon eladó jelenleg, de elég elborult a gazdája. Kezdetben 600.000-ért hirdette, majd egy ideig 270.000-ért (ez kb reális, nem tökéletes a fényezés), most állítólag 350k-t kér érte. Az enyém tényleg tökéletes állapotú volt, mi den gyári tartozékával, karcmentes fényezéssel kb 1000 €, nemzetközi oldalakon ennyiért szokott menni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
verti1
tag
Köszi mindenkinek. Igyekeztem...
-
mrhero
tag
Megvetten az avx-en hirdetett Obel EB-t (10k). Atomjaira szedtem, kitakarítottam, tettem bele új késeket.
Bekalibráltam 0-ig és onnan próbálgattam milyen őrleményt produkál. A legfinomabb olyan púder, hogy nem is érezni a szemcséket, polírozni lehetne vele. Azt hiszem elleszek vele egy darabig
20 grammokat őröltem. A legelső körben 18 jött vissza a púderből. Durvábbra állítva 19-20.
Alig bírom ki, hogy ne igyak most egy kávét, de nincs decaf... -
jveres
csendes tag
Eladó egy 1. generációs HG-1, 83-as, TiN bevonatú késsel. A részletek pü-ben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest