Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 10:40:06

LOGOUT.hu

iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#260501) -secret- válasza Ringman (#260500) üzenetére


-secret-
Arcképgyáros

:K

(#260502) Ringman válasza -secret- (#260501) üzenetére


Ringman
nagyúr

köszi, akkor maradt az 1 év hivatalos apple garancia, bárhonnan is veszem. :)

van már app, ami a lidart értelmesen fel tudja használni felmérések készítéséhez?
ha nincs, akkor nem biztos hogy érdemes 13 pro-t vennem.
(a kamera zoom is jól jönne helyszínbejárásokon fotózva, de nem biztos, hogy csak emiatt +100k-t ráköltenék a telefonra)

(#260503) kisdobos0111 válasza szabonagyur (#260499) üzenetére


kisdobos0111
aktív tag

Igazából én is airplay-el tettem ki samsung tv-re de csak hang volt.

(#260504) MaddeNNNN válasza Ringman (#260502) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Lidar érzékelési távolsága kb 5 méter, de inkább kevesebb. Egy szobát kényelmesen fel tudsz vele mérni, de nagyobb tereket már nem(csarnok, hangár).
Én PIX4Dcatch-et használtam, bár eddig csak fun szintjén. de egész korrektnek tűnik. lehet külön hozzáadni GCP-ket, overlap mértékét állítani, feature pointokat beállítani, bt-vel külső RTK-t használni

[ Szerkesztve ]

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#260505) oliwire


oliwire
őstag

Most frissítettem 15.3.1-re, és kevés-tárhely jelzésem előjött, hiába próbálom kinyomni, mikor rákattintok, szinte eövtön visszaugrik a beállítások alapfelületre.
Eddig nem volt kevés neki 17 GB szabad hely az előző verzióval, most az lett neki. Nektek is van ilyen gond?
Újraindítás már megvolt.
Egyébként ha bekapcsolom a iCloud fénykép feltöltést, de mondjuk egy fényképet USB-n fel akarok tenni egy Win10 laptopra, akkor a tárolt, alacsony felbontásút tölti át? Vagy letölti a jó minőségűt előtte, és úgy teszi át?

(#260506) Ringman válasza MaddeNNNN (#260504) üzenetére


Ringman
nagyúr

Egy szobát kényelmesen fel tudsz vele mérni, de nagyobb tereket már nem(csarnok, hangár).

köszi!

nekem inkább az utóbbira lenne szükségem - tartószerkezeti elemek méreteit belőni, akkor közelebbi szerkezeteknél még működhetne a dolog, de azt meg pont le tudom mérni máshogy is, viszont fedélszékeknél vsz. kontrollnak jó lenne, hogyha a felmérés és a kiszerkesztés között nagy lenne az eltérés.

(#260507) Rage47 válasza oliwire (#260505) üzenetére


Rage47
veterán

én úgy szoktam windowson másolni, hogy jobb egérrel rányomok, hogy offline elérhető legyen az a kép, akkor tuti letölti a jó minőségűt, aztán átmásolom

(#260508) oliwire válasza Rage47 (#260507) üzenetére


oliwire
őstag

Köszi, ez jó tipp! :R

(#260509) icecave


icecave
Topikgazda

Beírom ide is, mert gondolom, másnak is hasznos lehet, a véleményem a Beats fit pro-ról, amit annyira, de annyira dicsérnek a yt-on...

Vettem, de vissza is küldtem az Apple-nek. A fülem kicsi az airpods pro nagyon jó vele, ez ahhoz képest nagyobb jóval, a kis füleket nem tudtam "behajtani" ahova valók a fülben. Valamint a tok fedele egy vicc, nagyon gagyi. Ha sűrűn kell ki-be rakni hatni a fülbe az komplikált met igazgatni kell. Viszont ha egyszer be rakod jól, akkor durván jól szól, dinamikus, jó basszus, stb.
Szerencse, hogy Spotify alatt van EQ, így tudott maradni az airpods pro nálam, mert a leírt kellemetlenségeket is lehet lenyeltem volna azért a hangzásért (trance és egyebek nagyon jól szólnak vele tényleg).

Az tény, hogy jól néz ki, de kicsi fül esetén nem jó és hamar kényelmetlen is lesz.
Mindennapi használatra, ahol fontos a kényelem, a gyors ki-be rakosgatás, és a hosszantartó viselés anélkül, hogy nyomja a fület, arra jobb az airpods pro.

[ Szerkesztve ]

(#260510) xhege válasza icecave (#260509) üzenetére


xhege
addikt

Én a Powerbeats Pro-t használom egy ideje, nagy megelégedéssel. Ott nincs ilyen probléma, mert kívülről kell a "fülre akasztani". :K Ja és a doboza is meglehetősen masszív.

(#260511) Nordik


Nordik
őstag

2021. Áprilisában lett vásárolva Netmobiltol egy IPhone 12. 275ezer forintos áron. Jól értem, hogy így 3 év garancia van rá? Vagyis hivatalos Apple szerviz 1 év majd a következő 2 év úgymond bolti garancia? :U

(#260512) icecave válasza xhege (#260510) üzenetére


icecave
Topikgazda

Hát az én pici füleimnek ez mégdurvább lenne. Oké, tisztában vagyok vele, hogy férfi létemre még nőket is megszégyenítően pici füleim vannak. Dehát inkább ez.... :D

Mindenképp ki akartam próbálni a Beats-et, és a hangja nagyon is megfelelne. Az airpods pro-val is nagyon elégedett vagyok, de mint írtam, a hangzás nekem úgy van rendben, hogy Spotify alatt van EQ. Emiatt Apple music szóba sem jön, az előre tárolt pár EQ settings nem hozza, amit szeretnék.
Plusz ugye az csak Spoty alatt van, így egy-egy YT videó ugyanúgy "cincog" nekem, ha ott hallgatok zenét.

[ Szerkesztve ]

(#260513) xhege válasza icecave (#260512) üzenetére


xhege
addikt

Szerintem ez még kényelmesebb lenne, mert ennél az a kampó kívülről fekszik rá a füledre (mint egy szemüveg szára), nem belülről feszíti azt. :K

(#260514) Razzul válasza Nordik (#260511) üzenetére


Razzul
senior tag

Így van, igen. :K

Stat crux dum volvitur orbis

(#260515) Nordik válasza Razzul (#260514) üzenetére


Nordik
őstag

Van esetleg tapasztalat a szervizukkel kapcsolatban? Hova viszik szervizelni a telefonokat?

(#260516) Razzul válasza Nordik (#260515) üzenetére


Razzul
senior tag

Nem tudom, hogy melyik szervízzel vannak leszerződve. Az oldalukra gyorsan ránézve én nem találtam ott sem erről információt.

Stat crux dum volvitur orbis

(#260517) Nordik válasza Razzul (#260516) üzenetére


Nordik
őstag

Megkerestem őket e-mailben, kiváncsi vagyok a válaszra. :)
Viszont olvastam már róluk pozitív visszajelzéseket, állítólag korrektek. :U

(#260518) audi100td


audi100td
nagyúr

Sziasztok,

icloud email címemre küldött leveleket újabban nem kapom meg, járt már valaki hasonlóképpen?

Próbáltam a böngészőben is, tárhely is van bőven, de valami nem ok. Icloudban Email be van kapcsolva. :F

(#260519) tybsen válasza xhege (#260495) üzenetére


tybsen
addikt

Engem a pixel 3A visz sírba. Már gondolkodom rajta hogy visszatérek a másodlagos telefon fő használatához ami egy iPhone SE 2016. Mert alapvető dolgokban az is jobban működik.

P3A nagyon jó képeket készít de mindig van valami idegesítő dolog. Apróságok de a hétköznapi használatot nagyban hátráltatják, az ember néha rányom valamire aztán nem indul el aztán még egyszer rányom aztán duplán indul el aztán beakad... stb. Borzasztóan idegesítő.

Már úgy vagyok vele hogy nem érdekel semmilyen telefon csak szeretném hogy normálisan működjön ha megnyomok valamit akkor nyíljon meg ahogyan az az iPad Pro n is működik nekem. Szóval én is úgy vagyok vele hogy egyre inkább iPhone felé hajlok megint. Szeretném ha nem lenne sokkal rosszabb mint a pixel 3A képminősége, talán iPhone 13 Pro is képes erre már? Mi a véleményed? Hajlandó vagyok egy kis minőségbeli romlást beáldozni de a rendszer legyen normálisan működő.

Szerintem megvárom az iPhone 14 ha lesz annyi idegzetem vagy ha nem akkor muszáj lesz 13 Pro.

És bármennyivel is olcsóbb vagy bármennyire is többet ígér nem vagyok hajlandó többet de bedőlni egyetlen androidos dolognak sem.

[ Szerkesztve ]

(#260520) xhege válasza tybsen (#260519) üzenetére


xhege
addikt

Szerintem a pixel 3a szintjét fotózásban az iPhone 11 szériától kezdve mindegyik iPhone hozza. A 13 Pro azért szerintem kamera szinten is bőven meghaladja azt a szintet. A 13 Proval inkább a Pixel 6 Pro tud versenyezni. Sima 11-et újonnan is lehet már venni 200 körül, szóval fele annyi mint a 13 Pro, ha az ár számít azért.

(#260521) Vadászmenyét


Vadászmenyét
aktív tag

Üdv,

Szeretnék kérdezni, mert nem világos. Ma lőttem pár fotót, majd kb 4 videót, majd megint pár fotót. Az első pár fotó pakk átment a macbookomra automatikusan, de a többi nem. A videókat nem tölti át? Vagy áttölti, csak akkor azt hol látom a macbookon? És a videók után lőtt képeket miért nem tölti át? Én a fotók alkalmazásban kerestem macbookon. Az icloudos feltöltés be van kapcsolva a beállításokban, illetve wifin vagyok. 15.3.1-es rendszer és iphone 13 pro max ha ez számít valamit.

Hogy tudom kikapcsolni videó rögzítése közben a hang rögzítését? Azzal csökken az előállított file méret?

Köszönöm előre is.

[ Szerkesztve ]

(#260522) tybsen válasza xhege (#260520) üzenetére


tybsen
addikt

Nagyon szépen köszönöm! :R Ez sokat segített, köszi!

11 is oké lenne, de 13pro ban gondolkodtam, hogy ne legyen semmilyen kompromisszum, a p3a néha annyira kicsinál, hogy inkább az ember már be akarja magát biztosítani.

Méretben egy 13 Mini szimpatikusabb lenne nekem, csak ott talán az akksi és a kijelző a szűk keresztmetszet. A kijelző miatt jobban tetszene a a 13 pro de abban bízom, hogy a 14-el hátha megszűnik a notch és akkor azt szívesebben használnám több évig is.

Talán még megvárom a március 8-at, hátha érdekes lehet az új SE ha lesz. Aztán vissza ios-re valahogy. Vagy tényleg addig használom a régi SE-t, amíg nem lesz valami, és nem érdekel a kepminőség.

(#260523) Luser2000


Luser2000
addikt

Sziasztok!

A Google IDŐVONALLAL van némi problémám.
Egyre sűrűbben tapasztalom, hogy a napjaimnak nincs "vége", a következő napnak meg nincs "eleje". Egyre több olyan nap van, amikor az eset a Google Idővonalon nem ér véget otthon, nem érzékeli, hogy bármikor is hazaértem volna. Másnap meg ennek megfelelően az Idővonal nem otthonról indul, hanem a nagy semmiből (illetve az előző napon valahonnan).

Használok egy iPhone 13 mini készüléket, egy Watch 7-et (ezekkel rendszerint egyszerre közlekedek), illetve többnyire az asztalomon van egy iPAD is.

Mi franctól lehet ez az anomália??? Valami beállítás nem kerek? (Kb. 2 hete cseréltem az iPAD-ot, azóta talán sűrűbb ez a probléma, de lehet csak beképzelem).

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#260524) Razzul válasza tybsen (#260519) üzenetére


Razzul
senior tag

Ezt nagyon meg tudom érteni. Engem sem a nagy bugok, hanem az Android rengeteg apró hülyesége késztetett arra, hogy végleg váltsak. Amióta visszaköltöztem az i6S-re azóta a testvéreimmel közös legutóbbi családi hétvégén csak mosolyogtam amikor ők bökdösték a telefonjukat, mert mondjuk fekete kijelzővel nyílt meg a kamera app. :)

Stat crux dum volvitur orbis

(#260525) Noxy válasza Vadászmenyét (#260521) üzenetére


Noxy
veterán

Várj egy kicsit. Át fog az menni, de idő kell neki, főleg ha nagy méretűek videók.
Beáll.. kamera. Itt tudod beállítani a felbontást,--> (file méret)+ ott vannak a számok a könnyebb számolás miatt. Sztereó hang off.
Mondjuk furán fog mutatni a néma videó, de te tudod.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#260526) xhege válasza tybsen (#260522) üzenetére


xhege
addikt

12 Minim volt Is volt. Baromi komfortos a méret, de azért a kijelző méret használatban és az akksi kompromisszumos. A 13 Mini akksiban állítólag combossabb, de én inkább a “normál”méret felé mozdulnék. Az új SE-t meg lehet várni valóban, hogy mit villant. Ha azonban a 13 Pro belefér a keretbe, akkor azzal gond nélkül hosszú évekig megleszel az biztos.

(#260527) Razzul válasza xhege (#260526) üzenetére


Razzul
senior tag

A korai nagy várakozásokkal szemben elvileg az idei SE csak új 5G chipet fog kapni és annyi. Minden más marad a régi.

Stat crux dum volvitur orbis

(#260528) xhege válasza Razzul (#260527) üzenetére


xhege
addikt

Akkor viszont kár várni rá. :)

(#260529) tybsen válasza xhege (#260528) üzenetére


tybsen
addikt

Köszi szépen a tippeket és a segítséget mindkettőtöknek. :R

(#260530) Šolaire válasza Razzul (#260527) üzenetére


Šolaire
veterán

Akkor nekem 13 mini lesz szerintem.

“Praise The Sun” \[T]/

(#260531) merqree válasza Luser2000 (#260523) üzenetére


merqree
őstag

Szia,

nekem csak egy i13 készülékem van, de a tapasztalat nekem is hasonló.
A Google térkép-nek engedélyeztem, hogy mindig hozzáférhet a hely adatokhoz, ennek ellenére nem működik jól.

[ Szerkesztve ]

(#260532) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Annyiszor volt már szó az akksiról.
Itt egy jó cikk.

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#260533) mazsiii92 válasza Roland8622 (#260532) üzenetére


mazsiii92
aktív tag

Hirtelen nem tudom, hogy ez mitől lett jó cikk. Igazából komolyan sem tudom venni, annyira hamar véget ér és kiragadott példák voltak benne. Ha az lett volna a cél, hogy tényleg lerántja a leplet a gyártókról akkor lehetett volna átfogóbban, mélyre hatóbban. Ez így inkább sárdobálás, és az is furcsa, hogy minden top márka benne van, kivéve egyet.. :) De ez persze mind személyes vélemény.

iPhone 15 Plus , Watch Ultra 2 , MacBook Air M1 , Beats Studio Buds+ , PS5

(#260534) pecccccccca válasza Roland8622 (#260532) üzenetére


pecccccccca
senior tag

Gyakorlatilag leírták azt amit mindenki tud.
Az oldal véletlen nem a napi(szar).hu? 😃

Humorban nincs helye tréfának!

(#260535) kozmy


kozmy
őstag

Sziasztok!
Tudna valaki segíten hogy i13 proba hol lehet beállítani hogy néma üzem módba a billenytüzet rezegjen? Sehol nem találom,lehet nincs ilyen benne?

Privát üzenetre illik válaszolni :)

(#260536) eddie17 válasza kozmy (#260535) üzenetére


eddie17
addikt

A gyári egyáltalán nem tud rezegni.
Külsős billentyű app kell hozzá.

(#260537) Mr.Grincs válasza spider80 (#260231) üzenetére


Mr.Grincs
veterán

[kép] [kép] [kép] [kép] Így néz ki a beégés.

[ Szerkesztve ]

 /  MacBook Air A1466 /  Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF /  iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!

(#260538) Tamás34 válasza Luser2000 (#260523) üzenetére


Tamás34
senior tag

Nálam is be van kapcsolva ez a funkció, jó dolog vissza nézni, hogy merre jártál! Én esetemben azt vettem észre, hogy mindig megkérdezi hogy ott voltam e ahol voltam? Ilyenkor rányomok az igenre :F A másik, hogy pl: bemegyek egy gyógyszertárba vagy egy Spar-ba kb. 10 perc és az nincs rajta az idővonalon! Így nem sok értelme van, nem hiszem, hogy a telefon hibája ( 13 Pro ), szerintem az applikációt kéne még csiszolgatni!

LG48C2OLED- Samsung Galaxy S23 Ultra-Xiaomi wath s1 Pro-Amazfit Balance Grey

(#260539) INGJOKE válasza Tamás34 (#260538) üzenetére


INGJOKE
veterán

Androidos telefonon tökéletesen működött, mindig feldobta, hogy értékeljem a helyet ahol jártam. Már 6. szintű google idegenvezető vagyok. :D

[ Szerkesztve ]

(#260540) Luser2000 válasza Tamás34 (#260538) üzenetére


Luser2000
addikt

Köszi a saját tapasztalatot.
Bosszantónak tartom, hogy bizonyos napjaimnak nincs eleje vagy vége.
Magát az idővonal funkciót pedig kedvelem nagyon.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#260541) Luser2000 válasza INGJOKE (#260539) üzenetére


Luser2000
addikt

Nyolcadik. :))

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#260542) Luser2000


Luser2000
addikt

Kérdés:

ha egy bepötyögött számot hívtam az egyik SIM-ről, akkor egy újabb hívásnál a híváslistából kiválasztva hogyan tudom a MÁSIK SIM kártyáról indítani a hívást?

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#260543) burgatshow válasza Luser2000 (#260542) üzenetére


burgatshow
veterán

A beírt telefonszám felett van egy gomb, hogy melyikről hívja. Lásd a linkelt képet.

(#260544) kozmy válasza eddie17 (#260536) üzenetére


kozmy
őstag

Nagyon köszi. :R

Privát üzenetre illik válaszolni :)

(#260545) majzsola


majzsola
csendes tag

Sziasztok! 4 éves Honor 10 telómat szeretném cserélni, meguntam a sok bugot, fagyást és úgy döntöttem többévnyi androidozás után váltanék ios-re. Viszont abban kérném a segítséget, hogy melyiket. A 11,11pro, 12, és 13 kozot vacillalok. Amik fontos szempontok:
- nagyon szép fotókat csináljon (nekem mar a sima 11essel keszult fotok is meggyozoek)
- akksi bírja sokáig
- 5-6 évig szeretném használni, tehát ilyen szempontból érdemes a legújabbat megvenni? Vagy ha megveszem a 11,11prot (ami mar egy 2,5 eves modell) az is kiszolgal ennyi ideig anelkul, hogy 'elavulna' ?
- sokat böngészek, youtube, spoti, videochat stb kb ennyire használom
Koszonom elore is a segitseget!

(#260546) Sys85 válasza majzsola (#260545) üzenetére


Sys85
veterán

“5-6 évig szeretném használni”
Ezzel nagyjából be is zártad a kört,szóval i13.
A fotós és akkus kritériumoknak is megfelel.

#Honda Hornet 600 CB600FA PC41#Ford Focus Mk3#

(#260547) Razzul válasza Sys85 (#260546) üzenetére


Razzul
senior tag

Egyetértek, az 5 évnyi support az i11 esetén még esélyes, a 6 már necces.

Stat crux dum volvitur orbis

(#260548) Luser2000 válasza burgatshow (#260543) üzenetére


Luser2000
addikt

Ez rendben van, azonban az én kérdésem a HÍVÁSLISTÁBÓL indítandó hívásra vonatkozik. Ot nincs ilyen, illetve nem választható.

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#260549) majzsola válasza Sys85 (#260546) üzenetére


majzsola
csendes tag

Koszonom, akkor ez el is dolt :) ha tehetnem a 13prot vennemvinnem, de igy is faj kiadni ennyit egy telefonert :O

(#260550) xhege válasza majzsola (#260545) üzenetére


xhege
addikt

5 év még talán benne van a 11-es szériában is. A sima 12-t én kihagynám, mert akksiban az nem lett olyan combos. A legjobb vétel egyértelműen a 13 ha minél hosszabb távú használat a cél.

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  iPhone topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.