Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Mi történik egy netes csalás után?
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Mára elég volt az LSD-ből
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagyon szeretem ezeket a barkácsolós írásaidat, úgy vetem rá magam mint kisgyerek a nutellára.
Maga a gép elég érdekes egy izé, és szerintem rajtad kívül egy kezemen meg tudnám számolni, hány ember látott volna benne fantáziát, pláne még költsön is rá. Grat hozzá!Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Vladi
nagyúr
-
Fred23
nagyúr
Tök jó volt olvasni, köszönöm! Egy Geekbench eredményt a végén azért még megnéztem volna.
-
válasz Jack Hunter #1 üzenetére
és @Vladi : Köszi!
A költés volt a legkevesebb konfigolni sokkal tovább tart rá egy használható OS-t
Meg ahogy írom is, 10k körül mi lett volna, ami alapból használható, és tudja, amit kell?@Fred23 : Az mér mínuszban?
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Szép munka , mint mindig.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
Rive
veterán
Szép
...valami efféle vár az én 'kínai, x86-os, Windows-os tablet, amilyet 2016 körül mindenki gyártott, mintha muszáj lett volna, pedig a 2-4GB RAM-os, lassú eMMC háttértáras izé' példányomra is, ha végképp vállalhatatlan lesz a Win10
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
-
-
Undoroid
őstag
Egy újabb nagyszerű írás egy régi szerkezet feltámasztásáról! Nem semmi arc vagy!
Lassan az Én régi TAB-om (Android 4.2.2) is szét lesz kapva, mert eléggé gyenge azokhoz (?) a követelményekhez, amihez használtan megvettem! Vagyis a használni kívánt program igényeihez képest kicsit erősebb - fejlettebb volt, de mégsem működött...azóta csak videó nézegetésre használom, másra nem nagyon jó! Az adatcsatlakozója már csak töltésre alkalmas. Az akku 100% -ról, kb. 2óra használat után hirtelen leesik 14%-ra és pár percen belül össze-vissza megnyitogat programokat, majd ki is kapcsol! Most az Arduino-s vagy RPi-s felhasználásán gondolkozom, mert még a kijelzője nagyon jó lenne erre a célra!
Tetszik a szereléshez használt késed! Pont ilyenem van itthon. Ezzel szoktam Én is barkácsolni!
Várom a további alkotásaidról készült írásaidat!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Köszi
Ez pedig mennyivel kulturáltabb cucc, mint a Linx... Kár az 1GB RAM-ért. A SDR szerintem elmenne neked Alpine-al.
A kijelzője tuti menne mikrokontrollerrel? Ilyen infók nekem is jól jönnének, hogy minek a kijelzője működik és hogyan... Jelenleg telefont használok okos infókijelzőnek, de ha lenne olyan, ami ugyanezt megjeleníti egy Arduinoval, az még jobb lenne.
-
Undoroid
őstag
" A kijelzője tuti menne mikrokontrollerrel? " Nos, igen! Ez a legnagyobb baj az egésszel! Driver kellene hozzá, hogy a kijelzést és az érintőpanelt is kezelni tudja az uC! Lehet, hogy megoldás lehet erre a gondra a mesterséges intelligencia? Azzal talán -a kijelzőpanel vezérlésének ismeretében- meg lehetne alkottatni a kezelő drivert az AI-val? Ordasi úr próbálkozott már ezzel és neki sikerült egy működő programot összekalapáltatni az AI-val...nulláról!
" de ha lenne olyan " Ezt a cikkedet is olvastam! Van vagy' 6féle okostelefonom, amiknek a kijelzője pont jó lenne erre, de a csatlakozók olyan aprócskák, hogy végül nem kezdtem el megbontani őket...régen belekezdtem volna a csatlakozó kiemelésébe a mobil alaplapjából, de már romlik a látásom...már nem merek belekezdeni! Pedig milyen szép, látható lenne és sokkal olcsóbb, mint a jelenleg kaphatóak?! Ráadásul egytől-egyig érintőkijelző...csak, persze ezekhez sincs driver! Azok az okostelefonok teljesen halottak, mert be sem lehet kapcsolni őket (totál rossz az akku és töltő nincs hozzájuk) Egyedül a Nokia 5110-es kijelzővel tudok mit kezdeni, amiből beszereztem korábban többet is!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Igen, csak az az ILI9**** 3"-os LCD kicsit más, mint egy tablet LCD (Pl. dokumentált - mondjuk ami nekem volt kb. ilyen touch-os 3" display, az soha nem adott képet, semmi nem volt hajlandó működni vele Arduinon, be se lehetett azonosítani... legolcsóbb kínai kamu vacak lehetett )
Mikrokontrollerrel az megy, amin van saját RAM, vagy VGA kijelző (ez ritka, 99% a nagyobb LCD-k LVDS, vagy eDP-sek). Amin nincs, az max. Pi-vel, de az meg 5W eszik+a kijező világítása.eDP amúgy amit keresel, az DP portról csak drótozás, DP kábelt meg azért lehet szerezni, szóval nem megoldhatatlan. A homeszerver itt mondjuk pont egy T410, amin van DP kimenet, ahhoz kéne megalkotni (eDP kijelzőm van is egy, aminek az alsó 1cm-e halott, az nem lenne gond).
Illetve : olyan kijelző, ami dokumentáltan eDP-s, pl. a Samu A70 vagy A71-é.A Nokia kijelző tök jó dolog de amit én kirakok az itthonira, az nem fér ki
Amúgy tetszőleges laptop LVDS vagy eDP LCD simán használható HDMI-n vagy VGA-n a megfelelő meghajtóval, csak az meg 5***-10***Ft, annyira meg nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
Látszik, hogy Te benne vagy ezekben a dolgokban, mert Én a felét nem értettem a leírtaknak!
Ezek a rossz mobilokat gyűjtöttem be korábban erre a célra.
-
Nemtom, utána kell keresni, hogy valaki valahol csinált-e már ilyet. Nulláról elég nehéz. De mint mondtam, aminek a kijelzőjén nincs RAM, az mikrokontrollerrel felejtős, eDP-sek meg csak PC szerű dolgokról mennek. De egyik sem lehetetlen, csak találjon az ember dokumentációt meg libraryt rá.
-
Lenry
félisten
A bekapcsológomb, és a hangerőgombok műanyagjai is hiányzoztak, ezeket újragyártottam műanyaghulladékból (konkrétan a bekapcsoló egy nagyobb gyorskötöző végéből kijött
kész, ez volt a pont az i-nGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
viszont egy Nexus7-em nekem is van, még valami 8-as Androiddal, gondolkodom a frissítésén, bár olyan eszeveszett jelentősége nincs, a Home Assistant egyetlen képernyője fut rajta, amíg ezt tudja, addig rendben van
ha jól értem, akkor 11-es Droidra lehetne frissíteni LineageOS-sel
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Másik lehetőség a plexi lett volna, az se lett volna rossz.
@Nexus7 : 2013-asod lesz akkor, arra még kijött. Lehet, hogy Play-ed már nem lesz, de egy Home Assistant-hoz, ha nem ezen netezel, meg nem érhető el kintről, minek?
Mondjuk PmOS lehet azon is harmatos lenne :S
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je