Hirdetés

2024. április 17., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) omfgk


omfgk
addikt

A C3 620k. +3% az a 20k.

Gondolom itt még lesz egy kis árkorrekció, mert így a B3 konkrétan értelmét veszti.

[ Szerkesztve ]

(#2) peti85


peti85
senior tag

Az integrált hangrendszer meglehetősen átlagos, bár hibák nincsenek, azért a megszólalás messze nem hibátlan :F
Az a "jó" ezekben a prohardveres TV tesztekben, hogy 3 perc alatt át lehet olvasni, mert egy sablon az egész.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#3) Rossi válasza omfgk (#1) üzenetére


Rossi
addikt

Felcsillant a szemem a "legolcsóbb" szóra, aztán láttam a 600.000 Ft-ot.

Egy ideje tervezem a 65"-os LG lcd cseréjét OLED-re, de ennyit nem szánok rá.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#4) Kansas


Kansas
addikt

Nekem az LG WebOS alkalmazáskínálatából keginkább csak a Steam Link hiányzik, de az nagyon...semmi kedvem HDMI-vel a PC-re kötni a TV-t, ahhoz túl messze is van meg nem akarom a Win desktopot se kitenni OLED-re.

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#5) Kiki18 válasza Kansas (#4) üzenetére


Kiki18
őstag

vezeték nélkül képernyőmegosztás az erre megoldás.

Ha egy hálózaton van a tv mint a pc, simán működik.

(#6) Kansas válasza Kiki18 (#5) üzenetére


Kansas
addikt

Egyik sincs Wi-Fi-n, én a gigabit Ethernetben hiszek(bár jó kérdés, hogy az LG C2-ben nem csak 100Mb-es NIC van-e), amúgy meg nem tudom, a képernyőmegosztás át tudna-e vinni 4K120Hz+HDR-t.
A HDR-ben mondjuk SteamLink esetében sem vagyok biztos...

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#7) Neurotoxin válasza omfgk (#1) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Ennyi. Erről beszélek, +20k-ért inkább megéri a C3.

#6 Kansas : A Gigabites ethernetben én is hiszek (de minek), ha a TV csatija 100Mbit/s-et tud csak....ez se logikus a gyártó részéről. Nekem emiatt lóg a C1 is Wifin.....

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#8) Rossi válasza Kiki18 (#5) üzenetére


Rossi
addikt

Simán működik, csak butítja a 4K filmek minőségét, akad a lejátszás stb.

1000 MBit-es net, wifi routertől 6 m-re, ugyanabban a helyiségben, takarás nélkül, laptopon mérve 6-700 Mbit wifi sávszélességgel.

[ Szerkesztve ]

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#9) Kiki18 válasza Rossi (#8) üzenetére


Kiki18
őstag

Azthiszem nekem is wifin van a TV (nembiztos, ma azért lecsekkolom) ,de semmi negatív hatást nem tapasztaltam az eddigi filmezéseim során.

De ha kevés sávszél miatt ez nem opció, azt is megértem

(#10) Neurotoxin válasza Rossi (#8) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Sosem mértem le a sebességét, de a Wifi routerhez a koaxot elhúztam egészen a TV-s polcos szekrényhez, így gyakorlatilag a TV alatt van. Az Xbox-nál elgondolkodtam, hogy Ethernetre dugom, a lelkemnek jobban esne, de ha ez kell a rendes sebességhez, nekem "ok".

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#11) Dester31


Dester31
tag

Nekem a négy évvel ezelőtti B9 modellem van, szintén 65" méretben, leárazva vettük kifutó modellként 600e Ft környékén. Az OLED az OLED, max a fényerőn lehet emelni (szerintem), és így nekem nagyon hiányzik a tesztből az, hogy ez a négy évvel újabb modell miben több, mint az enyém vagy egy másik, korábbi, de hasonló kategóriájú modell.
Az enyém nem tud sportriasztást (ami engem teljesen hidegen hagy, mert hagyományos tévéadást alig nézek, sportból meg csak snookert), de az enyém is tudja a 120 Hz-et, G-Syncet, nézek róla Netflixet, Plexet, Youtube-ot, hallgatok Spotify-t.
Szóval úgy érzem, nem nagyon történt egetrengető innováció azóta.

Des

(#12) Neurotoxin válasza Dester31 (#11) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Eget verő innováció nem történt, ez a fényerő dolog is szerintem túl van már lihegve, speciel én visszaveszem a HDR fényerőt minimumra játék közben....SDR-nél igen, ott lehetne több is. Spotify-ozni TV-n? :F

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#13) Rossi válasza Kiki18 (#9) üzenetére


Rossi
addikt

Bocs, pontosítok.

Streaming szolgáltatások és Xbox SX hibátlanul működik wifin, a laptopról a TV-re wifin tükrözött filmlejátszás nem kompromisszummentes.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#14) HdRew válasza Dester31 (#11) üzenetére


HdRew
őstag

Szintúgy.

Itthon egy LG 65CX3LA darab van, 530K-ért vettem kifutó modellként. Úgy látom még hosszú ideig jó lesz.

(#15) ricsip válasza Dester31 (#11) üzenetére


ricsip
addikt

Fényerőben talán időközben visszalépések is voltak, hogy utána megint lassan elérjék a korábbi szintet és ezt "fejlődésként" lehessen szerepeltetni (határeset hazugság) a dobozon. Miközben 2 lépés hátra 1 előre történt a színfalak megett.
A B9 valszeg még DTS audio decodingot is tudott, amit aztán szó nélkül kiírtottak belőle 2020-ban. Szóval a 4 éves tv-d ebből is többet tud mint az utána jövők. Talán ebben a 2023-as évben visszahozták a DTS támogatást. De egy elbaszott csavarral: csak úgy a tv a hangszóróján nem hajlandó megszólaltatni, csakis külső HDMI-(E)ARC rákötött hangeszközön szólal meg bármi hang DTS esetben. Ráadásul mintha ez is csak a C szériától és felfelé lenne igaz, a belépő A és B esetben nem biztos h. ez a félmegoldás is ott van egyáltalán. Nem lepne meg ha valójában ezen a szinten mégsem működne a DTS továbbra sem, semmilyen módon.

Later, LG Korea reportedly confirmed to FlatPanelsHD that all of its 2023 OLED TVs (including the LG C3 and LG G3) and the “QNED85 and up” will be able to decode the DTS, DTS:X, and IMAX Enhanced audio codecs.

[ Szerkesztve ]

-

(#16) HXY


HXY
addikt

A címet olvasva már azt hittem hogy eljött a 200 ezer körüli 43"-os oledek korszaka... :N
Sajnos cslódnom kellett.
Na majd akkor 3 év múlva.

[ Szerkesztve ]

(#17) Dester31 válasza Neurotoxin (#12) üzenetére


Dester31
tag

Persze. A tévére van állítva alapértelmezésben a hangrendszer (két erősítő is van), és ha nincs kedvem váltogatni a bemeneteket, elindítom egyszerűen a Spotit a tévén, a képet pedig kikapcsolom. Van olyan opció a power saving részben, hogy teljesen lekapcsolja a panelt, és csak valamilyen gomb benyomására kapcsolja be újra.

[ Szerkesztve ]

Des

(#18) Dester31 válasza ricsip (#15) üzenetére


Dester31
tag

Megleptél ezekkel az infókkal, és köszi, hogy vetted a fáradságot, hogy leírd.

Des

(#19) Quadgame94 válasza Dester31 (#11) üzenetére


Quadgame94
senior tag

Fényerőben és a panel is sokat javult. Nekem van C2 és B2-m is. 380 volt az 55" B2. Nagyon jó ár. Alapvetően helyedben csak akkor cserélnék ha C3-ra váltanál. És akkor vagy 5 évig nem kellene váltanod. C3 már sokkal komolyabb. Sokkal színhűbb és a Dolby Vision-t is jobban kezeli.

(#20) Quadgame94 válasza HXY (#16) üzenetére


Quadgame94
senior tag

Annyiért eleve nem is kapsz normális TV-t. Használtan van C2 (42 inch) 220 körül. Ha nincs beégve akkor.eléggé megérős.

(#21) Quadgame94 válasza Neurotoxin (#12) üzenetére


Quadgame94
senior tag

Mierr ne lehetne spotyzni TV-n lol miért ne mehetne a zene arról?

(#22) Reggie0 válasza Quadgame94 (#21) üzenetére


Reggie0
félisten

Lehetni lehet, csak feleselgesen magas a TCO/uzemora-ja.

[ Szerkesztve ]

(#23) wallace 234 válasza ricsip (#15) üzenetére


wallace 234
őstag

Fényerőben talán időközben visszalépések is voltak, hogy utána megint lassan elérjék a korábbi szintet és ezt "fejlődésként" lehessen szerepeltetni (határeset hazugság) a dobozon. Igen ez valóban így történt, hogy újításként újra eladják. De csak azért kezdték emelni ill előrébb hozni az innovációt, mikro lencsét mert közbe a Samsung elő jött a Qd oleddel. Ill viszont az ára az még mindig irreális főleg, hogy ez nem is evo panelt kapott. De van legalább van benne sport riasztás :C :C de lehet van aki ennek is örül. Igen ez a DTS dolog is bizonyítja, hogy mennyire tudják a vevőket le húzni, hogy újra eladják. Kicsit vissza fogottan hiszen jövőre az lesz az innováció, hogy a tv saját hangján is lesz DTS.

(#24) Neurotoxin válasza Dester31 (#17) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Rendben, kikapcsolt panellel már értem. Igen, valóban van panel lekapcs, bármely gombnyomásra visszakapcsolja. Viszont annyira megtévesztő, hogy volt már, hogy véletlenül rányomtam a kikapcs/bekapcs gombra. (Tudom, figyelni kellene a standby-ledet, de emlékeim szerint az is valahogy kikapcsolható menüből..)

@Quadgame94: A panel “védelme” szempontjából.

@wallace 234: Ez a DTS licensz-hercehurca valóban szánalmas, de a legfájóbb, hogy állandóan trükközni kell egy ilyen árkategóriájú terméknél. Van egy pár BD lemezem, de már nem akadok fel rajta, mert az Xbox SX átkonvertálja nekem a DTS hangsávot valószínűleg Dolby Digital-ba(?) és így szól ‘közvetve’ a TV (C1)hangszóróján. Ha meg végül tényleg visszarakják a natív DTS támogatást az új modellekbe, kicsit “vicces” hozzáállás lesz.. :U

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#25) Bandeee82


Bandeee82
tag

Szokásos copy+paste cikk. Lehetne a végén egy szekció, hogy a tesztelt tv esetében a kategóriájában milyen ellenfelek vannak még (jobbak, rosszabbak, stb...)

(#26) Quadgame94 válasza Neurotoxin (#24) üzenetére


Quadgame94
senior tag

Kepernyokimelo bekapcsol. Én nem banok baby-kent velük. C2-met monitorként használom. Persze tálca elrejtve és nincs kint semmi ikon. Fekete minden háttér és a Windowson is van kep. kimelo. Ha beég akkor aktiválom az LG 3 éves beégés elleni gariját.

[ Szerkesztve ]

(#27) gulupeti válasza Quadgame94 (#26) üzenetére


gulupeti
senior tag

"tálca elrejtve és nincs kint semmi ikon. Fekete minden háttér és a Windowson is van kep. kimelo"
Hát akkor tényleg nem bánsz babyként vele. ;]

(#28) Quadgame94 válasza gulupeti (#27) üzenetére


Quadgame94
senior tag

Ezek alap dolgok. Es ennek a 80% miattam van nem a TV miatt. Ha VA panel lenne nem csinálnék máshogy szinte semmit. Talan ritkabban kapcsolnám ki a monitort, de ennyi.

De az hogy azért ne hallgassak spotyn zenét mert beég az már nagyon durva lenne :D ezt amúgy is a B2-n csinálom. Ami a nappaliban van. Feleségem sokszor úgy hagyja a Netflixet leallitva. Bekapcsol a kepernyovedo.

[ Szerkesztve ]

(#29) Quadgame94 válasza Reggie0 (#22) üzenetére


Quadgame94
senior tag

Az 1 eves C2-nek? Olyan sok nem lehet. Átlag emberek heti 15-20 órát használják. 1000 óra az nem sok.

(#30) Reggie0 válasza Quadgame94 (#26) üzenetére


Reggie0
félisten

Ezzel csak azt ered el, hogy majd 4 evesen fog beegni es jol hopponmaradsz a garival.

(#31) Reggie0 válasza Quadgame94 (#29) üzenetére


Reggie0
félisten

Es ugyanez mennyi egy audio lejatszora? Toredeke lesz.

(#32) niof


niof
addikt

El sem olvasom. Eleve mekkora ferdítés azt írni egy 600k-s tv-re, hogy olcsó... :U
Egy 300k-s sem az, de még egy 150k-s sem. Nem olyan drága, de nem olcsó.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#33) Reggie0 válasza niof (#32) üzenetére


Reggie0
félisten

Vegulis akkor olcso lakas sincs, mert nem nagyon talalsz 1 milla alatt.

(#34) Dragon3000 válasza niof (#32) üzenetére


Dragon3000
veterán

Nem azt írták, hogy olcsó tv, hanem olcsó oled tv. Ha valaki az igazán olcsó megoldást keresi, eleve nem 65 colban nézelődik és eleve nem oledek közt.

(#35) Neurotoxin válasza Quadgame94 (#26) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Alapvetően én is azon az állásponton vagyok, hogy az eszközök legyenek értünk, ne fordítva. Nyílván túl van tolva ez manapság, leginkább a mobilok "akku babusgatásán" vagyok most kiakadva :((( Veszek egy eszközt 4-5k-ért és figyeljek arra, hogy hogyan töltöm.....

"De az hogy azért ne hallgassak spotyn zenét mert beég az már nagyon durva lenne " Van hangzatos OLED care, nekem is be van kapcsolva a Screen move, Logo brightness level, stb., de ha tehetem, nem hagyok rajta semmi statikus tartalmat, akkor sem, hogy tudom, hogy bekapcsol a tüzijáték ( ;] ). Lehet, hogy úgy érzed, hogy megcáfolom magamat, de nem érzem, hogy én vagyok az a közönség, aki parázik a beégéstől. Minden eszközömre odafigyelek, amennyire lehet. De, mindenki nyílván azt csinál, amit akar. Nem tudom, hogy milyen a kapcsolatod a feleségeddel, de az enyémre biztosan rászólnék, ha úgy maradna a Netflix....

"Átlag emberek heti 15-20 órát használják" Reális, aztán becsúszik hétvégén random 2x5 óra :DDD

@niof : A mai világban már egyre inkább bajban vagyok azzal kapcsolatban, hogy mi az olcsó, mi (lesz később) a drága? Azért általában kijön a matek...Próbálok hosszútávon gondolkozni, de rémisztő, hogy elektronikai dolgokért én is mennyi pénzt vagyok áldozni, csak azért, hogy az "áhított" minőséget megkapjam, amit már úgy érzek, hogy már egyre inkább csak placebó. Ha egy 600k-s TV-t egy lakás vagy egy új autó árához viszonyítok, akkor azért forgatom a szememet :U

[ Szerkesztve ]

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#36) niof válasza Dragon3000 (#34) üzenetére


niof
addikt

Lehet lovagolni a szavakon, meg a fogalmakon, de attól még nem lesz olcsó, csak nem olyan drága.

Neurotoxin
Hát sajnos igen. Teljesen egyetértek veled. De a fogyasztói társadalom eszménye miatt, hosszú távon kénytelenek voltak a minőséget lejjebb, az árakat meg feljebb tornászni a gyártók. Képzeld el, mekkora gazdasági problémát okozna, ha vennél egy TV-t (jó drágán), vagy egy kávédarálót, ami minden lehetséges igényt kielégít, és ez a projekt ezzel 25-30 évre le lenne tudva. Na ehhez képest baromi túlárazottan adnak el gyenge minőségű termékeket, amik relatíve hamar el is pusztulnak.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#37) Neurotoxin válasza niof (#36) üzenetére


Neurotoxin
őstag

Igen, így van és akkor még adjuk hozzá, hogy ez egyre rosszabb, mert a befektetők/menedzserek évről évre magasabb eladásokat, növekedést, profitot várnak el. Szinte nincs olyan szegmens, amiben úgy lehetne 20-30%-os növekedést elérni, hogy nem emelnek árat. A te gondolatod tovább víve, manapság már mindenkinek van TV-je, mobilja, kávédarálója stb, új eszközt csakis az általad leírt módon lehet értékesíteni..

18 éve a PH! lapcsaláddal!

(#38) persil válasza niof (#36) üzenetére


persil
nagyúr

Senki nem irta sehol egy szoval sem, hogy olcso.

Azt irtak, hogy a legolcsobb idei lg oled. Ez pedig 100%-ban helytallo.
Nem szavakon lovaglasrol van szo, hanem szovegertesrol(illetve inkabb annak hianyarol).

[ Szerkesztve ]

Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

(#39) nexplo


nexplo
őstag

600K a legolcsóbb. És még pár éve arról álmodoztunk hogy az OLED szép lassan lecsúszik árban és elérhetőségben az LCD közleségébe... hát nem így lett sőt :W

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#40) niof válasza persil (#38) üzenetére


niof
addikt

Értettem én, csak nem tetszik ez a kifejezés, hogy legolcsóbb. Lehetne mást találni helyette. Tudom, ez így a legközérthetőbb, mégis félrevezető. Szerintem sokan elfelejtik sok esetben, hogy a legtöbb átlagembernek egy 600k-s akármi minden, csak nem olcsó, és reálisan nem elérhető alternatíva.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#41) ricsip válasza Neurotoxin (#24) üzenetére


ricsip
addikt

Petició:
https://www.change.org/p/dts-dts-x-passthrough-support-for-2021-2022-lg-oled-tvs?

Úgysem lesz semmi belőle, hacsak 1000 helyett 100000 ember nem írja alá. Ami soha nem fog megtörténni amúgy. :(

[ Szerkesztve ]

-

(#42) persil válasza niof (#40) üzenetére


persil
nagyúr

De azt ertsuk mar meg, hogy az olcso es a legolcsobb teljesen mast jelent. Hiaba keresel az olcso szora mas szinonimat, mert nem az a jelentese.

Ha holnaptol minden kenyer 5 millio forint lesz, kiveve a falusi cipot, ami 3, akkor az a legolcsobb. Teljesen mindegy, hogy amugy irrealisan kurva draga, az egyik mindig a legolcsobb lesz. Marpedig a fenti keszulek ebben az evben a legolcsobb lg oled. Ami annyit jelent, hogy az iden kiadott lg oledek kozul a tobbi, mind dragabb. Senki nem irta, hogy olcso. Semmi szukseg mas szinonimara.

[ Szerkesztve ]

Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

(#43) Reggie0 válasza niof (#40) üzenetére


Reggie0
félisten

Kb. annyi ertelme, mint ketto helyett abszolut gyok negyet irni.

[ Szerkesztve ]

(#44) csizo13


csizo13
tag

Nehéz a prohardveren olyan tesztet írni, ami megfelel a különböző színvonalat képviselő közönségnek.
Jönnek a természetellenesen mesterséges intelligenciák és szétkapják.

(#45) nexplo válasza csizo13 (#44) üzenetére


nexplo
őstag

Szerintem ezzel tisztában vannak az írók-szerzők ;)

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)

(#46) niof válasza persil (#42) üzenetére


niof
addikt

Hát, én továbbra sem így gondolom. Szerintem a "legkedvezőbb árú" tökéletesen leírja ugyanezt, anélkül, hogy az olcsóság szerepelne.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#47) Kansas válasza niof (#46) üzenetére


Kansas
addikt

OK, de te fogod elmagyarázni a következő trollnak, mitől kedvező egy 600e-s ár egy TV-ért... ugyanakkora hülyeség: ahogy a "legolcsóbb" se jelenti azt, hogy önmagában véve olcsó, úgy a "legkedvezőbb árú" se jelent önmagában véve kedvező árat. Vissza kell menni általános alsóba, és újra tanulni az összehasonlítás jelentését? :W

Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.

(#48) niof válasza Kansas (#47) üzenetére


niof
addikt

Attól kedvező, hogy alapvetően az OLED technológiás tv készülékek drágák. Ezt kb. mindenki tudja. Mégis más azt olvasni, hogy kedvezőbb árú, mint hogy olcsó. Figyeld meg a reklámokat, egy csomószor használják a kedvező ár kifejezést, pont ezért, mert nem feltétlen olcsó az, ami kedvező árú. Ez ilyen egyszerű.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#49) peti85 válasza niof (#48) üzenetére


peti85
senior tag

Már többen leírták hogy tanulj meg olvasni és szöveget értelmezni! Nincs leírva hogy "olcsó". "Legolcsóbb" van ami szinte ugyan azt jelenti mint a "legkedvezőbb". Az sem egyenlő a kedvezővel!

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#50) niof válasza peti85 (#49) üzenetére


niof
addikt

A legolcsóbb az olcsók közt a legalacsonyabb árút jelenti, mivel a többi olcsóra utal. Tehát nem helyes. A legkedvezőbb árú pedig lehet drága, ettől függetlenül. Nem én vagyok az, aki nem tudja értelmezni. Pontosan értem, hogy mit akart sugallni a cím, csak ez így nem váltja be azt, amit ígér. Mondom. Tessék megfigyelni a reklámokat. Nem véletlen, hogy a marketingesek ezt a kifejezést használják.

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.