Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55301) bandus válasza Zozo0525 (#55299) üzenetére


bandus
veterán

Szilvit lattam, szegeny leventet is sajnalom :( Regebben kovette facebookon de aztan elegem lett az idiota grimaszolos szelfijeibol, szoval ot lelottem.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#55302) Zozo0525


Zozo0525
őstag

én sem nagyon kedvelem, igazából ez a sok magamutogató .... nem jön be
;)

(#55303) xy.zsolt


xy.zsolt
őstag

Ma 35% volt a páratartalom (25°c).....jól ki is száradt a képem, majdnem cserepes lett az ajkam, előszőr fordult elő hogy szomjaztam 10k-n. A lazábbra tervezett futás melósabb lett.....pedig nem volt 30+ fok és magas pára. Úgy látszik azt jobban bírom futásban is

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#55304) norby_42 válasza parandroid (#55295) üzenetére


norby_42
aktív tag

Tényleg, erre kíváncsi vagyok: külföldön is olyasmi a véradás, mint nálunk?

Eat pasta, run fasta

(#55305) inf3rno válasza norby_42 (#55297) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem tudtam, hogy még ilyen is van. Azt hittem csak leadom és kész.

Buliban hasznos! =]

(#55306) inf3rno válasza parandroid (#55298) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ó bmeg. :S :S :S

Buliban hasznos! =]

(#55307) bencze


bencze
senior tag

Kis beszámoló. Egy haver elhívott a Chiemgau Trail Run-ra (CTR) félmaratonra, ami mint utólag kiderült egész érdekes és menő verseny Bajorországban, plusz idén covid problémák miatt a Golden trail series 4. állomása. Volt felhajtás, péntek este felsorolták és színpadra hívták a top 7 női és férfi szereplőt, bemutatva futó biójukat, én műveletlen paraszt senkit sem ismertem de érdekes volt. Még bőrgatyás bajorok is táncoltak meg daloltak.
Reggelre gyönyörű idő lett, köd szállt fel a Cheimseeről, 9 fokról indultunk.
Kimentünk a maraton startra, ahol megmutatták a 2 hegyet amit a maratonfutók megfutnak. Első, második, nekünk ez utóbbi, a kisebb jutott csak.
A maraton csapat elindult, mi meg büszkén készülni kezdtünk.
A mi részünk egyszerű volt, felfutni egy hegyre majd le. A 8km emelkedő kicsit aggasztott, de hát gondoltam legfeljebb legyalogolom.
Az első 2 km jól telt, főleg kocogtunk erős gyaloglással váltogatva bőszen felfelé, aztán teljesen gyaloglásra váltottunk. Itt látszott, hogy ennek a fele sem tréfa, és a következő 2 km abban a tudatban telt el, hogy most valami kemény mászást csinálunk. A pluzusom simán 150 fölött volt általában, pedig itt már csak igyekeztem sétálni a többiek után.
A 4. km után elkezdőtött amit a helyik gondolom hegynek neveznek, szép ösvényeken mentünk az erdőben, kicsit meredek volt néztem hová lépek mert ha elcsúszik az ember nem is mertem lenézni mennyit lehet csúszni, elég meredek volt. A föld sáros volt, 1-2 nappal azelőtt volt eső ami itt még nem száradt fel. Egy magas szőke szép kislány ment előttem jó darabig futóbottal rutinosan, egyáltalán nem volt gebe, olyan átlag szép csaj, nem tudom hogy bírt úgy menni, egy idő után lerázott. Itt már egyre inkább a csúcs felé vettük az irányt, hol négykézláb, hol gyökerekbe, fákba kapaszkodva, jó nagyokat lépegetve felfelé, helyenkint lépcsőszerűen. Az óra 6.28 km-t mutatott, amikor kijutottunk az erdős részből bozótos részre és ott már kibukkant a szikla itt-ott és állandó lett a lépcsőzés. Innentől kezdve belül sírtam, sikerült nem kimutatni túlságosan, káromkodással elnyomtam, ugye férfiak vagyunk. A 7. km-től csak a sírás maradt, alacsony növényzet közt lépcsőzve. Itt már nagyon elkezdtem foglalkozni a gondolattal, hogy félreállok és leülők, tényleg hajszálon múlott, meghallottam egyszer a kolompokat amiket ráztak a tetőn.
Hát ott megálltam pár percre épp néhány fotót lőni, nem néztem erősen körül, megjegyzem egyszer vissza kellene menni ráérősen túrázva. Elindultunk lefelé, meglepetésre - hát persze, de hülyék vagyunk - lefele is "lépcső" volt csak vizes sáros szikla, a kétségbeesést felváltotta a félelem. Nem sokkal lennebb volt a frissítő. Hideg víz volt, izó, banán, sima keksz, csokis keksz, aszalt barack, szőlő, meg egy rakat egyéb cucc, kb egy-két percig tömtem magam meg újratöltöttem a kulacsot.
Amikor a lépcső lejárt átvette a helyét aprókavicsos erdei út, de olyan meredek, hogy fájt a combom, csúszkáltam kicsit lefelé és az erős fékezéstől dörzsölődött rendesen a nagylábujjam (nemtom erre mit szokás a tetőn szorosabbra kellett volna venni valószínűleg a fúzőt).
Kicsit lejjebb megint sietve lőttem egy képet, csak ne felejtsem el hol jártam. Ezen a részen túrázgattak az úri népek akik felvonóval jöttek fel idáig.
Amire élvezhetőre enyhült az ereszkedő - azért az is számomra meglehetősen meredek volt - a pulzusom már nem ment le, sokszor 150 volt lefele is, gondolom annyira szétcsaptam magam felfele.
Amikor az ember azt gondolná itt már nem olyan rossz jött még egy maradék kb 150-200m felfele, de azt már azonnal le is gyalogoltam ahogy bírtam, nem túl acélosan. Azon kívül próbáltam kocogni ahogy tudtam síkon meg lefele. A befutóra nem maradt energia, csak bekocogtam, nem maradt semmi benne. Ami kár mert úgy néz ki 18 mp-el léptem túl a 3 órát.
Befutónál hangulat jó volt, cél frissítés mint a tenger: rántotta, kolbászka, kekszek, paradicsom, uborka, szőlő, dinnye, mindenféle magvak, meg mentes és sima sör, 2 féle schorle (szódavizes gyümölcslé), víz. Vagy 8x mentem vissza mindenféléért, miután megteltem vettem egy meglehetősen ízetlen burgert (bakker legalább megsózták volna a húst...).
kép
kép
kép
kép
Jó nagy pihenő után elindultunk hazafele, a második faluban egy kisebb bili fagyit még megettem csak hogy biztosra menjek, aztán haza. Itthon is ettem valami kaját meg 1 kiló szőlőt.

Tanulság: Sajnálom, hogy nem lakom hegyek mellett, elgondoltam minden hétvégén megmásznám azt a hegyet jövőre lehet nem sírnám el magam amikor fel kell menni. Bónusz, hogy szép a kilátás. A standard 16km-es körömön kb 100m-t megyek fel összesen. Szoktam gondolkozni néha vajon milyen pacet mennék ha nem kellene dombra felfutni, így utólag elszégyelltem magam és többé nem fogok ilyen lényegtelen dolgokkal foglalkozni amikor gyakorlatilag síkon futok.
Ha tudom milyen nehéz nem neveztem volna be, de azért örülök, hogy megtettem. Viszont nem becsültem eléggé alá magam.
Haver felesége megnyerte csak úgy a 30-as nők kategóriáját bő 20 perccel hamarabb befutva mint mi, kapott egy 3L-es sört (természetesen) meg valami futó képet a versennyel feliratozva.
Ha tehetitek menjetek el, nagyon szép, és jó a szervezés.
Strava
Garmin

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#55308) bencze válasza bencze (#55307) üzenetére


bencze
senior tag

Egyébként volt élő közvetítés a maratonról, legalábbis a meredek részeket leszámítva.

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#55309) norby_42 válasza bencze (#55307) üzenetére


norby_42
aktív tag

1300m szint egy félmaratonban azért rendes...

Grat!

Eat pasta, run fasta

(#55310) tomcica válasza bencze (#55307) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:R bravo,combos munka lehetett :K (titokban azert remeltem lesz legalabb egy kepecske a szoke nem gebe csajrol ;] :P )

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55311) Peterhappy válasza bencze (#55307) üzenetére


Peterhappy
őstag

Gratula :R

Szilvieknek jobbulast... Szerencsere nem tortent nagyobb baj...

(#55312) Peterhappy válasza norby_42 (#55304) üzenetére


Peterhappy
őstag

En a legutobbi alkalmakkal mar kaptam arrol sms-t, hogy megkapta valaki a verem.
Ezt nem reg ota csinalhatjak, korabban nem kuldtek.

Kulfold: szerintem a juttatasok (es persze a korulmenyek) kozott lehetnek oriasi kulonbsegek, sokan jarnak at a hataron innen Ausztriaba plazmat adni pl. De ugy remlik, mikor kint eltem Angliaban, ott tobbet fizettek egy veradasert, mint nalunk a plazmaert. De erre nem eskudnek meg, kint nem jartam.

(#55313) Vertigo18 válasza bencze (#55307) üzenetére


Vertigo18
addikt

A Tanulság részét adom! Én "hegyek között" lakom, de csak szimplán hegyek. Most Csopakon vagyok már két hete továbbképzélsen és minden nap szétcsapom magam, nem elég, hogy a mieinknél magasabb hegyek vannak, de vannak kilátók, túristautak... valami fantasztikusak! Igaz, volt, hogy a lábam már annyira sajgott, hogy lépni alig bírtam, de akkor is mentem tovább, mert csodás volt.

Egyébként gratula! :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#55314) parandroid válasza norby_42 (#55304) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Némeeknél szinte teljesen ugyanaz, igen. Valami kis levásárolható bónt, vagy apró ajándékot szoktunk kapni (grillcsipesz volt legutóbb), no meg a szokásos kávé, süti, hambi, és az elmaradhatatlan kolbász mustárral. És zsíros kenyér. Olyan vastagon megkenve, mint maga a kenyér. :D SMS-t én még nem kaptam, igaz tavaly a covid miatt, meg szervezési hülyeségek miatt, miatt pont nem voltam, ahogy idén tavasszal sem. :( Ősszel mindenképpen megyek, lassan esedékes.

Véradós app viszont van, abban követheted a környékbeli időpontokat, jelentkezhetsz (covid óta csak előzetes regisztrációval lehet vért adni), illetve mutatja, mit adtál, hányszor, hol. Illetve van egy olyan funkciója, hogy ha valami miatt hirtelen sok vér kell, vagy fogytán van, akkor értesítenek ezen keresztül.

Én amúgy 0+ vagyok, szóval duplán kötelességnek érzem menni.

bencze: Ez marha jól néz ki, ahogy a múltkori Zugspitze is, utóbbi mindenképpen bakancslistás. Gratula mindkettőhöz!

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#55315) tomcica


tomcica
Topikgazda

Odatettuk a kozos edzest ma is :K 20km benne 4km kozos lassu melegites (benne futosikola,gyorsitok) + 10/16km valtogato -> lassu lanyoknak csak 10km 2kor (800m) @5:40 1kor lassu (nem kell merni), kozepes lanyok 12km 2kor @5:00 1kor @6:00, fiukbol csak egy csoport volt ugyhogy 16km - 2kor @4:30 1kor @5:00-5:15 verzioban egyeztunk ki.
A vegen mindenkinel beindult a boggey (az mar jooo jel) lassu lanyok atlagoltak 5:30-on (mondom waht the afck?!) az utolso 2szettnel,kozepes lanyok kitartottak,de a vege elszaladt 4:30-4:40-es gyorsra 2szett...fiuknal lattam h jol muzsikalunk,ugyhogy a vegen osszeolvasztottunk 6kort (2400m) fokozosra 4:30-rol csavarva fel szepen minden korben,az utolso kor pedig engedd el a hajamat ;] (3:45-os utolso km lett,pedig nem cibaltuk csak a legvegen a finish-t 50m-t).
Kesobb megerkeztek a rekrealos focistak (ranezesre kb 35-40), 5kort mentek totyi-totyi,200m fokozos es ennyi...mondom no comment :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55316) tomcica válasza tomcica (#55315) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Intf3rno kolleganak -> 180km-es het lett... benne 8km kopkodos hetfon (@3:29),kedd lassu emelkedozes, szerda 400-ak 3:15-3:20-on, csut regeneralo,pentek 1000m-ek 3:25-on, szombat 200-ak 3:00 + emelkedozes kozte + a reggeli totyogesek.ADTA a het,van ilyen...nem szabad azt hinni,hogy mindig igy lesz ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55317) Zozo0525 válasza tomcica (#55316) üzenetére


Zozo0525
őstag

azta!
az sok nekem a hét kevés lett sajnos.
Fiúk valami ötlet, tanács kellene. azt találtam ki a fogyás miatt a felsőtest elfogyott. izmok.:-( ezért valami itthoni gyakorlat... yt link.... van valami ötlet? ez a kettlebell mekkora hülyeség?
előre is köszi :R valami keresztedzésre gondolok de tanácstalan vagyok

(#55318) inf3rno válasza tomcica (#55316) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja jó, hirtelen már nem tudtam, hogy mi van, hogy ennyire keveset csináltál, aztán leesett, hogy nem hónap, hanem hét. :D Gratula! :C

Nekem az előző hónap 108 lett úgy, hogy kiesett két hét gyakorlatilag. Azt veszem észre, hogy amíg nem állnak rá az ízületeim (ha egyáltalán valaha rá fognak), addig ez a havi 150-200km a határ. Úgyhogy most tavaszig így maradok, aztán meglátjuk mi lesz. Fejlődni ezzel is tudok. Úgy néz ki, hogy ami ezen a héten volt betegség, az már elmúlt vagy múlik, mert van újra erőm. Holnap megyek is futni, aztán kiderül.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#55319) norby_42 válasza parandroid (#55314) üzenetére


norby_42
aktív tag

Itt nálunk nincs étel, csak egy nápolyi, víz, egy 500 ftos utalvány. A múltkor kaptunk egy üveg bort is.
Persze nyilván ha semmit nem adnának akkor is mennék, édesapám rengeteget kapott, törlesztek kicsit

Eat pasta, run fasta

(#55320) sherlock82 válasza Vertigo18 (#55313) üzenetére


sherlock82
senior tag

Mondtam én hogy tetszeni fog. :)

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#55321) Vertigo18 válasza sherlock82 (#55320) üzenetére


Vertigo18
addikt

Így van, tényleg csodás!

Bár néha már remegősre futom a combom, olyan nehéz. Van egy kilátó a közelben, azt már 3-4 oldalról is megközelítettem. De a legrövidebb úton még egyszer se mertem, pedig alig 3 km...

2 le, egy fel... de az a fel, az olyan FEL!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#55322) LanyUs válasza Vertigo18 (#55321) üzenetére


LanyUs
senior tag

Ma Kelet-Mecsek lábánál Szászvár Pokla verseny volt :) Fm - 600 szint ( 3 kör )

Durván kezdtem magamhoz képest! A 7 km-es 3. helyezett csak a 4. km-nél előzött meg. 178-as pulzussal romboltam 04:50-el az enyhe emelkedőn, a lejtőn sokszor 04:30 volt a tempó. Persze a gyilkos résznél séta :)
Lefelé bokaszaggató vízmosás, kövek és ferde talaj. Aki nem szokott terepezni, annak game over a boka -> nagyon durva volt! Észnél kellett lenni, különben hatalmas bukta.

2:07 lett, 1.kör 39, 2. kör 43, 3. kör 45 - semmi nem maradt benne.

Érdekesség: egy 10 éves fiút előztem 5. km-nél - nagyon ügyes volt. Egy 18 körüli lányt is előztem 9-nél, aki visszaelőzött az emelkedőn ( még a látóteremből is kikerült :D ) - jól tolta Ő is.
A srác, aki hasonló karakterű, mint én , de még így is -13kg-mal rendelkezik :) ( Ő kb. 90 ) és eddig minden versenyen 10 perccel elvert, most tomcica edzésével megelőztem és toltam oda neki egy 10-est :)

(#55323) danielsz válasza LanyUs (#55322) üzenetére


danielsz
tag

Ezen én is voltam :D Kitaláltam, hogy a tervezett hosszút itt futom, a frissítés adott. Én nyomtam egy 0. kört is, hogy legyen meg azért 28 km :D A tempóval nem is nagyon foglalkoztam, lényeg az volt, hogy ne essek teljesen szét a végére. Úgy nagyjából teljesült a dolog, de azért lenne hova fejlődni. A frissítőpontokon se siettem annyira. Sokan ezt kamunak gondolják, de tényleg nem versenyezni mentem. A versenyidőm asszem 2:00:04 lett, mondták a végén, hogy sprinteljek be, hogy meglegyen 2 óra alatt, gondoltam, hogy sprinteljen a halál. Így is 2. lettem :D Azért az utolsó kör kemény volt egy picit. Az mondjuk érdekes kérdés, hogy mennyire tudtam volna odapörkölni az 1.-nek, ha pihent vagyok, és a versenyzés a cél.

(#55324) danielsz


danielsz
tag

Közben teszteltem a Squeezy sós paradicsomos gélt. Ízre totál ugyanolyan, mintha enyhén cukrozott paradicsomsűrítményt ettem volna. Olyan 16-17 km-nél betoltam. Volt még egy gél nálam, de ahhoz nem volt gusztusom. Nem hiszem, hogy rászokom ezekre :D

(#55325) Zozo0525 válasza LanyUs (#55322) üzenetére


Zozo0525
őstag

Azta
Gratulálok! :R :C

(#55326) xy.zsolt válasza LanyUs (#55322) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Tőlem is jár a pacsi! :K Sőt, mindenkinek aki erején felül teljesített a héten. Magam részéről egy PB 10k-n és első hét mikor már 27km-t futottam (170km tekerés mellett)

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#55327) LanyUs válasza danielsz (#55323) üzenetére


LanyUs
senior tag

Tőled pont nem kérdeztem, hogy ph-ról jöttél-e, de a többiektől igen :) . Sokáig pörköltem mögötted elmaradva picit, de aztán eltűntél. Velem beszéltél! :) Én voltam az a kétszer akkora tömegű fiatalember aki meglepődött, hogy futottál egy 0. Kört már :D Fekete ujjatlan, fehér sapesz!

(#55328) sherlock82 válasza danielsz (#55323) üzenetére


sherlock82
senior tag

Gratula! :)

Iphone 8, Adidas ultraboost 22, Casio G-Shock GBD-200-9ER

(#55329) tomcica válasza LanyUs (#55322) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ned-a...ned-a...mibol lesz a cserebogar :DD :C :R nagyon szep.Egy dolog feledzeni magad,jo alapot csinalni es egy masik dolog full kretenben letolni egy versenyt.Massiv respect.
Tudod mi van innen -> megfelelo regeneracio :K egesz heten joleso laza atmozgato,esetleg csutortokon ha mar keri a labad a buggit akkor a veget picit felkapod (altalaban itt meg elszalad a pulzus tole,de a lab mar menn...nalam ez szokott lenni...NE menj nagyon bele,pihend ki rendesen AKKOR beepul es fejleszt!)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55330) emvy


emvy
nagyúr

Jól megtoltaltatok srácok :) gratula!

while (!sleep) sheep++;

(#55331) norby_42


norby_42
aktív tag

Jót mentek!
Én mostanában alig futottam hegyre (de már megy az 5k 25 alatt), de kedvet csináltatok, felfutottam az Egedre. 16km/400m. Nem siettem, szűk 2 óra lett, de a Suunto szerint 8 percel jobb, mint fél éve. Valamit csak ér a kocogás...

Eat pasta, run fasta

(#55332) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Ügyesek vagytok, jókat futottatok!

Az a sós, paradicsomos gél(?) elég morbidul hangzik. ;] Szeretem a paradicsomot, de a cukros cuccokat még jobban.

[ Szerkesztve ]

(#55333) bandus


bandus
veterán

sajna idén (is) cefetül megy a futás, eddig dicsőséges 500+ km-t sikerült összehoznom, de az ősszel szeretnék futni egy velencei tókört (33 km), mindenféle időnyomás nélkül. hogy gyűjtsem a km-eket, mennyi legyen előtte a leghosszabb futás? korábbról emlékszem olyasmire, hogy 3 hétig emeljük a km számot, aztán a 4. héten visszaveszün kicsit, az új ciklus pedig a 2. hét km számáról indul. nah nekem két ilyesmi férne bele. minden tippet szívesen veszek :) amikor "sokat" futottam, akkor is heti 60 km volt a max, amit le tudtam tolni, most úgy érzem, hogy ilyen 45-50 km elérése lehet reális.

köszi urak :R

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#55334) danielsz válasza ígyvanferi (#55332) üzenetére


danielsz
tag

Pont azért dicsérik, mert nem émelyítően édes, mint sok másik cucc. Mondjuk utána a gyomrom már nem kívánt még egyet. Nem tudom elképzelni, hogy folyamatosan küldöm be a géleket, tuti jönne róka koma.

(#55335) tomcica válasza bandus (#55333) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nehany 20-24km laza hosszu eleg neked.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55336) Jofi81


Jofi81
őstag

Sziasztok!

Szombaton lefutottam életem első félmaratonját. Igazából ez volt az első rendes futóeseményem is. A 10 hetes Strava (McMillan) edzésprogrammal készültem rá. Jól is ment a 9. hétig, aztán nem tudom, mitől, de a forgóm elkezdett fájni, gondolom megerőltethettem. Csütörtökön már eléggé nem esett jól a futás. Szerencsére szombatra javult, közben nem volt gond, utána viszont rosszabb lett, úgyhogy most a héten megpróbálom pihentetni, mást úgysem nagyon tudok vele csinálni. Az időeredményen van mit javítani, de magamhoz képest nem lett rossz, nem én lettem az utolsó. Most amúgy is csak a teljesítés számított. Ennél hosszabbakat egyelőre nem tervezek futni, gyorsulni kellene egy kicsit, meg persze alapot építeni, mert az sem túl acélos még. Jó lenne megszabadulni 10-15 kilótól is, az is segítene kicsit. Hogyan tovább? Van valami javaslat, hogy kellene tovább csinálnom? Sokkal jobb, ha van valami terv, mintha csak céltalanul futnék.

(#55337) LanyUs válasza Jofi81 (#55336) üzenetére


LanyUs
senior tag

tomcica tanácsa Nekem, de Mindenkire hozható! Igaz én 6 hónapot alapoztam előtte.

Első körben alapozás, de utána már jöhet a LEVEL II:

"Ennyi alapozas meg a legelso extra hosszubak is eleg. Kezdj el valtoztatni a heti edzeseken.
Elsore tegyel be egy kozepes tempot 145-155bpm (ha 130 bpm volt a laza) es kezdd el kialakitani a hosszu futast. Ez utobbit elsore mennyiseggel 130-140bpm, ha eddig 10km volt akkor egy napot kezdesz kitolni 12km (kesobb +1km minden ket hetben adj hozza 16km-ig juss el igy hetente ezen az egy napon).
Rivid emelkedo sprint (ez akar laza napi futas 8km-nel keresel egy felukjarot, emelkedot meredek legyen, azt kuldod meg 5x fel sprint, lefele seta.. ez lesz aznapra az adrenalinod, utana laza joleso pulzus megnyugtato 1km).Repulo (mozgasbol inditott) gyorsulo 50-70m-t tegyel egy masik laza nap vegere, kozte 200m kocogas 5x eleg. Idovel 8-10db-ra noveled, kb 4-6het alatt.
Ennyi valtoztatas eleg, ez meg mindig alapozas!"

(#55338) Jofi81 válasza LanyUs (#55337) üzenetére


Jofi81
őstag

Köszi, ez hasznos lehet nekem is. Az egyedüli problémám hogy még képtelen vagyok 130 BPM-mel futni. Nálam egy laza 5 km is 145 BPM átlag körül van, már az eredmény, hogy sikerült 150 alá vinnem. De gondolom, idővel ez is megy majd még lejjebb.

(#55339) tomcica válasza Jofi81 (#55338) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Nem kell megeroszakolnod magad a 130bpm-el,ez LanyUs alapozo es tempo pulzusahoz volt igazitva.
Joleso laza, beszelgetos futas = alapozos laza km gyujtes. Ha neked ott 145bpm a pulzusod, akkor egyelore dolgozz azon 155 fole NE menjen, csak majd azon az egy tempos napon. Idovel beall a pulzus is, lemegy oda ahol neked laza, a tempohoz pedig majd komoly sebesseget kell letenni, h felmenjen a 165-175bpm tempos pulzushoz. :K
Az emelkedo es repulo gyorsito pedig csak jot tesz egy alapozasnal. Heti egy teljes test erosites is mehet, kettlebell, sajat testsuly, egyen crossfit elemek, ami keznel van. Ez Zozo-nak is javaslat.
Ha nincs otlet akkor elsore egy P90X (ncore-n komllett fennvann) v Insanity (ebbol van youtube is) edzes mar eleg jol kikerdez. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55340) Zozo0525 válasza tomcica (#55339) üzenetére


Zozo0525
őstag

Figyelek főnök 😀mi ez konyv vagy film? Este megnezem ncore-t:R
Mai 10 km megvolt a terdem meg mindig faj

(#55341) tomcica válasza Zozo0525 (#55340) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Workout DVD, lehet van rip is divx (?!) szoval video.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55342) LanyUs válasza Zozo0525 (#55340) üzenetére


LanyUs
senior tag

Szoríts a térdeid közé egy gumilabdát és függőeleges lábszárral guggolj úgy, hogy közben fogsz egy kötelet. Ez erősíti az izmokat benne. Nekem a bordáim között van izomláz, ahogy kapkodtam a levegőért :D Érdekes módon a lábizmok okék. Azért a térdeim a meredek lejtőn kaptak rendesen...

(#55343) Jofi81 válasza tomcica (#55339) üzenetére


Jofi81
őstag

Köszi, akkor így fogok tenni. Mondjuk ha nem síkon futok, hanem dombokon, akkor elég nehéz lesz, hogy ne menjen 155 fölé, de megpróbálom, vagy futok aznap másfelé. :)

Van itthon TRX, szerintem az jó lesz kiegészítésnek.

(#55344) ígyvanferi


ígyvanferi
addikt

Mostanában (hát, már vagy egy hónapja) ilyen HR grafikonokat kapok eredményül. Övvel mérés és Suunto. A legalsó a legkorábbi, augusztus elejéről, ott még csak egy-egy tüske jött közbe. Elemcsere volt többfélére. Már gépben is kimostam az övet. Mindegy, hogyan vizezem, nyálazom az érzékelőt. Illetve az összes tracker app és weboldal hasonló grafikont rajzol, tehát nem a strava értelmezi rosszul a számokat. Érdekesség, de magán az órán menet közben nem ugrál ilyen látványosan a pulzusérték, ott kb. egyenletes és érzésre a valós számot látom (egy-egy kiugrás vagy az elején értelmetlen adat előfordul).
Tavaly nyáron cseréltem az előzőt erre, merthogy az akkori néha produkált irreális értékeket, de ehhez képest az tökéltesnek mondható. Mondjuk most annyi a pozitív, hogy az átlag az valahogy mégis stimmel (akkor az az egy-egy, zömmel felfelé kiugró érték elvitte az átlagot, most meg mindkét irányba egyformán ugrál).
Tapasztaltatok már ilyesmit? Persze sejtem, hogy nem fog egy csapásra megjavulni, valószínűleg cserés, csak gondoltam érdeklődök előtte. Ja, meg hogy mire cseréljem? Hanyagolom a Suuntot ezek után szerintem, hogy egy évig működnek rendesen, az nem annyira frankó.

[ Szerkesztve ]

(#55345) tomcica válasza Jofi81 (#55343) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Csak megsugom, at szabad am neha allni gyors setara, foleg ha emelkedos a terep es laza alapozos periodusban vagy (es nem tempos napon) 🤠 tessek a setat is felhasznalni, normalizalodjon a pulzus, majd kocogsz tovabb. Nincs ezzel semmi baj :N

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55346) Zozo0525


Zozo0525
őstag

Este letoltom, köszönöm nektek .:R
Ha gondoljatok utana megosztom drive-on ha valakinek kell a video

(#55347) tomcica válasza Zozo0525 (#55346) üzenetére


tomcica
Topikgazda

P90X-hez kell nehany kezi sulyzo es h tudj huzodzkodni.
Insanity-hez nem kell semmi.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55348) Jofi81 válasza tomcica (#55345) üzenetére


Jofi81
őstag

Köszi, igyekszem ezt észben tartani. :) Eddig csak akkor sétáltam bele, amikor nagyon muszáj volt, mert elkészültem az erőmmel.

(#55349) tomcica válasza Jofi81 (#55348) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Kontrollalni kell az egot, foleg az alapozas elejen. :K

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#55350) Zozo0525 válasza ígyvanferi (#55344) üzenetére


Zozo0525
őstag

Nalam a suunto 9 reggeli egyenletes temponal ilyet rajzolt:DDlink

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.