Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54451) norby_42 válasza tomcica (#54450) üzenetére


norby_42
aktív tag

Az odaköszönős sztorin azóta is nevetek, ha eszembe jut :))

Eat pasta, run fasta

(#54452) sipi700 válasza tomcica (#54450) üzenetére


sipi700
tag

Egy-két versenyen találkoztam 40+ férfival. 30 fokban is hosszú tréningnadrág (az a rendes bőszárú) és alap cipő. Elég jó tempót tudott :D Hallottam valakivel beszélgetni valaha igazolt atléta volt és mindenféle eü. gond után kezdett újból futni, kis felesleg is volt rajta.
Itt a megyében is vannak kisebb versenyek olyan srácokkal, akik bermudában, pamut pólóban és kopott futócipőben futnak 16-17 perces 5 kiliket edző és komolyabb edzésterv nélkül. Se pénzük, se lehetőségük edzőre. Nem Borsod vagy Nógrád ;)

(#54453) HKorn válasza sipi700 (#54452) üzenetére


HKorn
addikt

Pedig azért egy alap technikai cucc (póló+gatya) nem egy ökör ára. Cipőt is meg lehet úszni olcsón, főleg ha elég egy belépő szintű futócipő is.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#54454) emvy válasza sipi700 (#54449) üzenetére


emvy
nagyúr

Nincs ezzel semmi gond, ez is egy hobbi. Porschet se csak autóversenyzők vesznek, sőt.

while (!sleep) sheep++;

(#54455) Hi!King válasza HKorn (#54453) üzenetére


Hi!King
őstag

Én mondjuk nem szeretem a "technikai" cuccokat. De amúgy sem feltétlenül szükséges, futni szinte bármilyen ruhában lehet, és a bringazással szemben jelentéktelen különbséget jelent a ruha két azonos felkészültségű futó között. Túrazásban sem látok összefüggést, hogy ki milyen draga ruházatban tolja, és mennyire komoly túrákat vállal be. Bringazásban megsiman 10 km/h átlagsebesség különbséget jelenthet egy karbonvázas országuti és egy relatív nehéz trekking.

Szerk.: Azt mondjuk én is humorosnak találom, mikor a csavó 50+ túlsúllyal kétszer annyit fizet egy vázért, ami 2 kilóval kevesebb, mint egy másik...

[ Szerkesztve ]

(#54456) HKorn válasza Hi!King (#54455) üzenetére


HKorn
addikt

Futottam párszor pamut cuccban, de szerintem nem véletlen vannak ezek a technikai cuccok, nyilván a teljesítményhez semmit nem ad hozzá, de az érzethez inkább.

Drága cuccok híve én sem vagyok, de mai világban már viszonylag olcsón fel lehet öltözködni bármilyen sporthoz, nem kell feltétlen márkás cuccokat venni és ki is néz valahogy az ember.

Run&Ride

(#54457) sipi700 válasza emvy (#54454) üzenetére


sipi700
tag

Az is igaz ;) Motorra is el lehet költeni milliókat :D Hobbitekerésre túrázgatni trekking/fitnesz/gravel nyerőbb, mert nem zárja ki használóját egy jó pár útvonalról és versenyre is elég jó ideig az alu váz, de ott azért aki komolyan gondolja kezdőként is beruházhat karbonra, majd hozzáérik ;) Nem savanyú a szőlő megengedhetem magamnak, de igyekszem tudatos lenni. Egy Garmin 1030 is milyen jó lenne, de tud a 945 is bringát :D Jó kevesebb adatot látok :) Még wattmérőre se csábultam el ;)

(#54458) inf3rno válasza sipi700 (#54449) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez jó, mert akkor nem sokára lesz használtan olcsó karbonvázas bicó. Én is akarok venni egyet muternak, mert nem szereti a vasat. Szerinte csak ezen múlik, hogy nem tudja tartani a félig alus bringámmal a tempót. :D Nekem kb. tökmindegy, nem profilom a bringa, 25-ös átlag megy néhány óráig, arra meg jó ez a mostani 20 éves is.

Buliban hasznos! =]

(#54459) inf3rno válasza HKorn (#54456) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A pamut szerintem borzasztó futásra. Én is használtam pár évig.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54460) tomcica válasza sipi700 (#54457) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ket dologra koltenem az extra zse-t:
1. Magaslati sator
2. Rendes futopad.
A kettes pusztan kenyelmi okok miatt,foleg telen,vagy ha idohiany van.Az egyes az extra,mondjuk az asszony ki is vagna vele :P ;] Az egyest is persze jobb kivaltani nehany het magaslati edzotaborral ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54461) sipi700 válasza Hi!King (#54455) üzenetére


sipi700
tag

Annyit tegyünk hozzá, hogy 10 km/h különbség két azonos felkészültségű bringásra vonatkozik ;) De valóban ég és föld. Még a trekking és alu országúti is 2 külön kategória.
Futásnál a ruha/cipő annak fontos nagyon, aki másodpercekért küzd már. Egy “csodacipő” ad kb. 5-10 mp-t km-enként. Az félmaratonnál 3-4 perc, rendes edzéssel többet lehet fejlődni. Pamutpóló jó, ha nincs nagy izzadás, amúgy nem túl kellemes.

(#54462) xy.zsolt válasza parandroid (#54448) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Nem írtam le, de konkrétan a hobby sportolókra gondoltam. Természetesen köztük is akad aki gyors 200+ km-en. Az optikai tunning pedig a MAMIL-okra
a legjellemzőbb :P A lényeg az, hogy bárhogy is és bármennyit is, de élvezettel mozognak :K

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#54463) sipi700 válasza tomcica (#54460) üzenetére


sipi700
tag

Futópad tényleg jó ötlet, de azt végképp nincs hova tenni. Görgő jöhet, de házba nem vihetem be a bringát. Van egy garázs és egy kisebb helyiség, ahol kazán van oda mehetek :) Lehet kellene kert végébe egy kis konditerem faház :D

(#54464) Hi!King válasza inf3rno (#54459) üzenetére


Hi!King
őstag

Szerintem a poiészter borszasztó futásra, legalábbis az elérhető árkategóriájú futópólókról beszélek, mert drága cuccom még nem volt, (illetve egy van, amit ajándékba kaptam, de az sem nagy szám). Versenyen van hogy mégis felveszem a versenyen kapott vékony, lyukakkal teli műszálas pólót, mert ott számíthat, hogy nem lesz tele vízzel, és kevésbé számít a vele járó kényelmetlenség, de napi edzésnél csak akkor hordtam poliésztert felül, amikor véletlenül ilyen anyagú fehér hosszuujjúakat rendeltem, mert kellett a fényérzékenyítő antibiotikumok mellé.

Ha egyszer rászánom magamat, akkor biztosan merinó futóruhákat fogok venni, esetleg kevert pamut-poliésztert, mert utóbbi téli hosszúnadrágnál bevált. De tisza műszálast biztosan nem. Lehet, hogy aki kevésbé izzad, mint én, annak számít, nálam csak rosszabb a műszál, mert akkor durván folyik rajtam.

(#54465) inf3rno válasza Hi!King (#54464) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én úgy vettem észre, hogy műszála válogatja. Nekem van olyan, ami totál elázik és olyan is, amiről gyorsan elpárolog. Gondolom árban is nagy a különbség köztük. A bimbó dörzsölődés is az elázósnál van. A pamut viszont felszívja a vizet, és nagyon durván ki lehet dörzsölődni tőle.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54466) Hi!King válasza sipi700 (#54461) üzenetére


Hi!King
őstag

Igen, írtam is az azt megelőző mondatban a futással összevetésnél, hogy azonos felkészültségről beszélek.

Igen, a trekking és az alu országúti is kettő külön kategória, de azért vetettem össze a trekkinget, legyen az alu, de nem túl könnyű, a karbon vázas országutival, mert a trekking vagy az olcsó MTB számít ma átlag biciglinek, amelyekkel nem rúgsz labdába hasonló edzettségűekkel szemben, akik külön 1 millióba kerülő outit vesznek aszfaltra, terepre meg hasonló kategóriájú MTB-ot, míg egy olcsó futócipővel, szedett-vedett ruhával simán egy olyan hasonló edzettségűvel szemben, akinek csak a cipője 10-szer annyiba került, mint amit összesen magadra vettél. Ennek megfelelően én a bringázást drága hobbinak tekintem, míg a futás az olcsó hobbik közé tartozik. Egyébként fotózok is, és az is drága hobbi, én mondjuk bringás hasonlattal élve azon a téren olcsó trekkinggel járok, és vannak dolgok, amiket ennek megfelelően technikai okokból nem tudok megcsinálni, persze több van amihez a tudásom kevés.

Az 5-10 másodpercet kilométerenként sokallom, hacsak nem báli cipő és a versenycipő az összevetés alapja, közép kategóriás edzőcipő és felső kategóriás verseny cipő között nem hinném, hogy ekkora különbség lenne, félmaratonnál 3-4 perc az nagyon nagy különbség a legjobbaknál.

(#54467) Hi!King válasza inf3rno (#54465) üzenetére


Hi!King
őstag

Poliészterből egymástól eltérő sűrűségű szálakat tudnak csinálni, egymástól eltérő szövéssel, vastagsággal, puhasággal, így a tulajdonságai is egészen mások lesznek. Én túrázásnál kimondottan kedvelek egyes poliészter ruhadarabokat, pl. van két ugyanolyan Trangoworld nadrágom, amelyeket 5-40 fok között bármikor használni tudok. Túrázásnál tényleg hasznos, hogy nem szívja magába a vizet, ami lehet az izzadtság az emelkedőnél, vagy egy eső, ami egy ilyen szövettel az eső után hamar megszárad. Bár pólóból ott is inkább pamutot használok, viszont ott is igencsak eltérő szövésűek és minőségűek vannak.

Futásnál, elsősorban edzésnél nem érzem ugyanennek az előnyét, mert míg a pamut felszívja, ami tényleg nem jó, addig műszálasnál rajtam folyik, ami még jóval rosszabb. Persze, ha esik-eláll-esik az eső, előnyösebb a műszálas, versenyen meg mint írtam, inkább elviselem, hogy folyik rajtam. Egyébként nekem a bimbó dörzsölődés kizárólag műszálas pólóval fordult elő ezidáig. Mondjuk mostanában a mellkaspánttal szokott dörzsölődési gondom lenni, nyilván nem a mellbimbómra veszem, de a nyári melegben bárhogy veszem fel, a bőrömet kidörzsölni, és amúgy az is 100% polyester, ott mondjuk nem biztos, hogy működne, ha inkább merinóból lenne, bár ki tudja.

(#54468) inf3rno válasza Hi!King (#54467) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem minél sűrűbb a szövése és minél vékonyabb a szál, annál jobban párologtat, mert nagyobb a felülete. Viszont nyilván annál drágább. A bimbó dörzsölésre is ezt írják, hogy a sűrű szövésű drágább pólók a jók. Ha felázik a bőr, akkor tud jobban kidörzsölődni, szóval ezek a dolgok összefüggenek. Nekem pl nagy különbség van a dekás póló és valamelyik versenyen kapott póló között. Edzés nélkül is érezni, hogy a dekás sokkal durvább anyagú, szinte látni a lyukakat rajta, annyira ritka a szövése. Majd jobban megnézem, hogy mi az, ami ki szokott dörzsölni, aztán azokat leselejtezem. Így is van elég póló.

Buliban hasznos! =]

(#54469) ballazol


ballazol
senior tag

érdemes egy drágább térdvédőt vennem szerintetek, vagy nyomjam, amíg bírom az ínszalag-sajgást 2-3 napon át úgy, hogy felébredek éjszaka a fájdalomra, amikor pozíciót váltok? :(
:D :D
vagy tényleg hívjam fel ezeket??! [link]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#54470) xy.zsolt válasza ballazol (#54469) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Szerintem már minden tanácsot megkaptál amit adhatunk sérülés ügyben.....olvass vissza.

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#54471) emvy válasza ballazol (#54469) üzenetére


emvy
nagyúr

En futnek ra egy porgos 10k-t, 95% max HR-en.

while (!sleep) sheep++;

(#54472) ballazol válasza xy.zsolt (#54470) üzenetére


ballazol
senior tag

Köszi, emlékszem is mindre. :)

a futóstílusommal biztos nincs gond, különben nem csak azok a pontok fájnának, amiket trauma ért (bal térd jópár évvel ezelőtt, egy megnyúlt térdszalag és bal boka rándulás 5 hete)
tudom, hogy sok tanácsot kaptam, de nem szeretnék teljes háborús felszerelésbe öltözni, amikor csak annyi a probléma, hogy még nem szokta a folyamatos megterhelést a láb
kineziológiai tapasz jó fáradt/enyhén megerőltetett térdízületre?
pihentetni ma fogom, és utána jövő héttől péntekig, mert nyaralni megyek :)

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#54473) ballazol válasza emvy (#54471) üzenetére


ballazol
senior tag

poén amúgy, mert valóban az utolsó 3-4 percet már csak nagyobb tempóval (alig 0,5-1km/h lehetett) bírtam ki tegnap :), úgy kevésbé sajgott a térdem - ami nem is a térdkalács és az alatti rész, hanem inkább a belső oldal - mintha tényleg a gyenge boka miatt kapna kicsit túlzott terhelést, ami ilyen gyorsan kijön rajta
pássz :)

[ Szerkesztve ]

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#54474) emvy válasza ballazol (#54472) üzenetére


emvy
nagyúr

> kineziológiai tapasz

lofaszt sem er

while (!sleep) sheep++;

(#54475) ballazol válasza emvy (#54474) üzenetére


ballazol
senior tag

:D
oké, megspóroltál 3 rongyot

de a térdvédők sem igazán, mert azok meg lecsúszkálnak
a kosarasok mikben vannak, ami lábát bokától combközépig átfogja?
ilyenekben lehet futni, vagy ez külön ugrálásra van kifejlesztve, vagy mi az isten? :D

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#54476) mukibuci válasza emvy (#54474) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

cickókat leragasztani tökéletes :) :)

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#54477) inf3rno válasza ballazol (#54469) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Hát egyik rokont simán felnyitották úgy, hogy nem is volt semmi szakadás, aztán visszacsukták. Szóval én nem rohannék rögtön sebészhez. Az MR jó ötlet, de szerintem csak nem pihentetted eleget. Az ín és ízület lassan gyógyulnak.

A kinezi micsoda az placebo, de ha jobban érzed magad tőle, akkor ki lehet szórni rá a pénzt. Én inkább a fájdalomcsillapítóra szavazok, ha az a cél.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#54478) LanyUs válasza ballazol (#54475) üzenetére


LanyUs
senior tag

Én részleges bokaszalag szakadás után 3 hét teljes pihenő -> a további pihenés hatására már romlott az állapota. Folyamatos mozgásra egyre jobb lett, majd 1-2 hét után tünetmentessé vált.
A térdvédők nem sokat érnek. Jó futótechnika kell [link]
Nekem van ITB pánt, térdkalács rögzítő, amik semmit nem értek amíg rossz volt a technika.

Tehát tedd rendbe a technikát és ha szeretnél/van rá kereted próbálj fel egy maximális csillapítású cipőt. Zsebbe nyúlós történet! Számíts rá, hogy akár 50e is lehet... Ha úgy nézzük nem sok, mert egy térdműtét több millió Ft.

rest: itt vagy még? Ne legyél rest mini novellákat írni :D

[ Szerkesztve ]

(#54479) HKorn válasza ballazol (#54475) üzenetére


HKorn
addikt

Jó a térdszorító, annó nekem is volt egy periódus, hogy állandóan megfájdult a térdem hosszabb futásoknál, vettem egy ilyesmit [link] és pár hét alatt rendbejött. Azóta nem kell szerencsére.

Ez olyan, hogy az első 10-15 percben le akar csúszni, mindig igazítani kell rajta, viszont amikor kezd kicsit izzadni a combod már simán megmarad rajta.

Run&Ride

(#54480) Zozo0525 válasza inf3rno (#54442) üzenetére


Zozo0525
őstag

ez jó ötlet, heti 100 kili cselendzs érdekel :-)

(#54481) emvy válasza Never79 (#54437) üzenetére


emvy
nagyúr

Bocs, megegyszer: akkor a palya melyik resze lesz gorongyos vagy koves? Arra gondoltam, h az Escalante Racer-ben megyek ki:

Ez egy kemeny, minimal cipo, viszont eletem kb. legjobb es legkenyelmesebb futocipoje evor.

A masik verzio, hogy a Torin 4.5-ben:

Ez kicsit terepesebb talpu, puhabb, viszont nem fogja olyan szepen a labam, mint az ER. Arra gondoltam, hogy a puhabbat elorekuldom 40k-hoz, es maximum atveszem, ha ahhoz van kedvem.

De ez fugg a terepviszonyoktol is.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#54482) ballazol


ballazol
senior tag

köszi mindenkinek az észrevételeket, nem veszek térdvédőt, de egy vizsgálatra valamikor elkötelezem magam, mert muszáj tudnom, hogy mi a helyzet a lábaimmal
hogy terhelhetem, hogy nem, minek mi a következménye...

HKorn: neked is külön köszi, azt hiszem, egyelőre nem költök rá feleslegesen, majd nézek egy jobb cipőt a decathlon-ot után, ha belement egy 1000-es :D

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

(#54483) Never79 válasza emvy (#54481) üzenetére


Never79
tag

65-től olyan 70-72 kmig ha jól emlékszem. Nem kell durva terepre számítani, csak ilyen nézzalábadelé típusú földút.

Nekem sajna off a verseny :( . Ma voltam futni, oldalam nem érzem, viszont 400 méter után durva légszomjam van, mintha életemben először futnék :(. Ha ülök vagy teszek-veszek nincs semmi gond, ha terhelem magam (feljövök 3.ra), máris lihegek, kapkodok a levegő után. Valószínű nagyobb lesz itt a gond, mint elsőre tűnt. Holnap megyek háziorvoshoz, aztán meglátom hova tovább. Ma voltam covid teszten is, mert tipikusan olyan tünetem van, mint mikor elkaptam (hátfájás), de ízeket érzek, viszont étvágyam nem nagyon van. Persze van oltásom, át is estem rajta, de a f@sz se tudja már...

Mérges vagyok (vagyis inkább már elfogadó állapotban vagyok, hogy ez elúszott), mert semmi jele nem volt ennek, sokkal jobban éreztem magam, mint tavaly ilyenkor felkészülésnél, és valami "hülyeségen" elmegy az egész :(. Neked kitartást, szurkolok. HAJRÁ!

[ Szerkesztve ]

(#54484) emvy válasza Never79 (#54483) üzenetére


emvy
nagyúr

Oh bakker, de sajnalom. :( A tuneteid abszolut covidos tunetek, a rekeszizmot is beleertve.

while (!sleep) sheep++;

(#54485) tomcica válasza Never79 (#54483) üzenetére


tomcica
Topikgazda

O bacod :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54486) bandus válasza emvy (#54481) üzenetére


bandus
veterán

Szerintem az escalante, ez baromi jol nez ki, es versenyen ez a fontos! :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#54487) emvy válasza bandus (#54486) üzenetére


emvy
nagyúr

Tru dat!

while (!sleep) sheep++;

(#54488) zzola


zzola
félisten

Szombati Szelidi tó futásra megy valaki?

(#54489) LanyUs válasza tomcica (#54485) üzenetére


LanyUs
senior tag

Never79: de sajnálom :( Sajnos a 35. km-től sétálnék, így nem tudok beugrani, hiába lakom közel... Az a lényeg, hogy visszatérjen az egészség , a többi nem számít!

tomcica: na Tom, akkor újra nekilendülök a tempó élezésnek. Kinéztem egy versenyt kerek 1 hónap múlva lesz és 21 km 300 szint. Még 2 hét LEVEL II alapozás és 2 hét kigyorsítás. Majd megírom mire jutottam. Nem fogom olcsón adni :) Edzések mennek Asics és Saucony, de versenyre a Stinsonba megyek.

(#54490) tomcica válasza bandus (#54486) üzenetére


tomcica
Topikgazda

:DDD na en meg keszitem az uj Adidas Boston-t a kovetkezo versenyre :P

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54491) Vertigo18 válasza tomcica (#54490) üzenetére


Vertigo18
addikt

LMBTQ forever! ;] :DDD

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#54492) tomcica válasza LanyUs (#54489) üzenetére


tomcica
Topikgazda

2het kigyorsitas egy 21K-nal mindenkepp tartalmazzon osszefuzott versenytempot :K
(pl kigyorsitas periodus elejen rogton egy 10K mini felemerot kuldj meg a tervezett 21K versenytempon...ergo nem 10K PB proba :N kontrollalt 21K celtempo!)
Heti 2 combos edzessel csinaljuk a 21K speci periodust,altalaban egyik celtempon 8-12K (kulonbozo darabolasok pl 8-10 x 1K, vagy 5 x 2K celtempon) a masik a hosszu futasod,amelyik tartalmazzon celtempo + 15-30mp iramot es legyen 18-22K hosszu edzes (akar fokozos is mehet 21K celtempo + 1perc konnyedrol szepen fel celtempo+15mp-ig farado labra).
Persze csinalod,ahogy az idod es energiad adja,majd beszamolsz ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54493) tomcica válasza Vertigo18 (#54491) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A massag jegyeben ;] mar csak paroka es smink kell :U

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54494) Zozo0525 válasza tomcica (#54490) üzenetére


Zozo0525
őstag

Lehet fiucipobe futok azért vagyok lassú?:DD

(#54495) tomcica válasza Zozo0525 (#54494) üzenetére


tomcica
Topikgazda

55kg felett mar szinte mindegy ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54496) parandroid válasza tomcica (#54493) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Paróka minek? Most még nem lehet összefogni copfba? ;]

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#54497) tomcica válasza parandroid (#54496) üzenetére


tomcica
Topikgazda

dauer ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54498) LanyUs válasza tomcica (#54492) üzenetére


LanyUs
senior tag

Rendben van! :R Az fm céltempó a 10K PB tempó lesz :D Tehát azt tervezem, hogy 10K PB után, azonnal újra futom ugyanazt a 10K-t bizonyos tempó veszteséggel. Ez a nagy halál stratégia :) Ha tartalékkal indulok, akkor azt fogja hinni a testem, hogy itt valami lazsa pizsama party lesz. Valószínű totál begörcsöl a végére a hajlító, de már hengerezem előre :)

(#54499) tomcica válasza LanyUs (#54498) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez milyen jol hangzik :K "a nagy halál stratégia" :R

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#54500) ballazol válasza tomcica (#54490) üzenetére


ballazol
senior tag

az olimpián is ilyen színösszetétellel futkosnak, azt néztem én is ❤️💛

"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.