Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29151) beltram válasza Peterhappy (#29143) üzenetére


beltram
tag

Én mennék, de nem erőltetném a maratont, hidd el, megvár az.
Ha csapatban indulsz, akkor hozzájuk kell alkalmazkodni, ha jól értem nem elvárás hogy 40 km felett fuss.
Ha végül mégis igent mondasz, mindenképpen csináljatok B tervet, hogy ha mégsem bírnád végig.

pace be with you

(#29152) #78687232


#78687232
törölt tag

(#29153) inf3rno válasza #78687232 (#29152) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jól hangzik. Pláne hogy a nevében benne van a szex. ;]

Buliban hasznos! =]

(#29154) bencze válasza Peterhappy (#29143) üzenetére


bencze
senior tag

Én nem erőltetném a maratont, de azért edzenék rendesen ha már futás. A sérülés a téllel nem tudom hogy jön össze, jégen nem kell futni ha nagyon nem akarsz esni. De a csontokat is erősíti a futás, legalábbis hosszú távon...
Elmenni viszont szerintem nagyon érdemes, jó buli, mindenféle szempontból. Nekem jó adag motivációt is adott a csapatom, még ha nagyon kocafutók is, meg a többi futó. Van egy speckó varázsa annak az Ubnak, nekem megtetszett, de nem érdemes sokkal erősebben húzni a csapatodnál főleg, ha nem vagy messze erősebb náluk. Osszátok be becsületesen mindenki erejének és tapasztalatának megfelelően a távokat. Pl össztávtól függetlenül, 10km-nél többet nem futnék egybe ha megoldható. Én 2 maratonnal a hátam mögött 10eket csináltam, 1 óra elég volt a logisztikának előremenni és senki nem nyírta ki magát.

Szóval, én belehúznék az edzésbe (óvatosan de tolni tudatosan, következetesen, inkább heti 3-4 mint 2) és elmennék a helyedben, de nem vállalnám túl magam. Maratont csinálhatsz magadra is. Gondolj arra van csapatod, a legfontosabb, hogy légy jó kondiban és ne sérülj le meg ne ess ki mert akkor nekik lesz gondjuk. A legfontosabb a stabil részvétel, és ez még csak nem is feltétlen csak a futás hanem amiben lehet, akár morálisan :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#29155) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok,

Nagyon koszonom a segitseget; a velemenyeteket, a hasznos gondolatokat, a tanacsokat!
Este igyekszem atfogobban reagalni (addig is ujraolvasni es atgondolni mindazt, amit irtatok).

Meg egyszer koszonom.

(#29156) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Reggel és este jobb vigyázni a belesétálással és megállással, mert már elég hideg tud lenni, és meg lehet fázni ha izzadtan sokáig nem mozog az ember. Én még tetéztem egy jó adag hideg tejjel, biztos, ami biztos. Tegnap este már fájt a torkom, ma meg már a fülem is pattog egy kicsit.

Buliban hasznos! =]

(#29157) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Újraolvasva a hozzászólásokat, még egyszer köszönöm mind az őszinte véleményeket, mind a biztatásokat.

Tegnap este már nem jutottam vissza gép elé, reggel pedig nem volt időm érdemben reagálni.

Szóval: meggyőztetek.
Leginkább arról és azzal, hogy az UB abszolút csapatjáték, nincs helye az egyénieskedésnek.
Beszéltem ma a Kolléganővel, abban maradtunk, hogy első számú tartalék vagyok, de szinte biztos, hogy kelleni fogok. 30 kilométert vállaltam, vagy 3x10 vagy 20+10 km leosztásban - ahogy alakul.

Arra volt már precedens, hogy 24 órán belül futottam 30 kilométert (igaz majdnem négy óra alatt), ha az időmön tudok alaposan faragni, nem okozhat gondot a helytállás. Jó lenne az UB-n 6 perc alatti kilométereket futni (annál jobbakat meg még inkább), nem tűnik lehetetlen, elérhetetlen célnak. És az UB-n egy "harmincas" jó mérföldkő lehet egy esetleges nyári/őszi első maraton előtt, bár azt igazából csak "az utam végére",2020-ra terveztem volna.

A heti 40-50 km nem lehetetlen célkitűzés, nyáron többször felmentem 40-45 km-ig (míg be nem ütött - és ki nem ütött - az allergiaszezon). Legfeljebb heti kétszer hamarabb kelek és beleteszek egy-egy tízest, szombat-vasárnap pedig 15-15 km-et. Vagy 2*10 + 1*10 és 1*20km hétvégén.

@Tomcica: "Az alapozasba en bele raknek legalabb 1x tempot es 1x egyre hosszubb hosszu futast hetente."
Ez váltott futást jelent, vagy szimplán csak nagyobb pulzusszám melletti futást? A "hosszúbb hosszú futás" pedig 142 mellett ameddig bírom (2/3/4 óra) vagy azt is emelt pulzusszám mellett?

Köszönöm az eddigi segítségeteket és a továbbiakat is!
Péter

@inf3rno: jobbulást!

[ Szerkesztve ]

(#29158) bencze válasza Peterhappy (#29157) üzenetére


bencze
senior tag

A szakértő megszakérti mert én csak egy kezdő-haladó futó vagyok (valahol a kettő közt lassan a hobbifutók közt), de addig is 1 vélemény, ha nem ismered a pulzuszónáid, akkor "hasraütésre" azt mondanám, hogy a laza lötyögésedhez képest amivel megcsinálsz egy átlagos, nyugis futást, a tempó kb 1 perccel kevesebb per km. Nekem a laza 5:30-6 perces tempó és a 'tempó' a 4:30 amit már nem szívesen csinálok csak úgy csak ha "kell", de pár km-t nem gond.
A felosztást én úgy csinálnám, hogy 1 hosszú legyen ne 2 majdnem hosszú, tehát az a 10-10-10-20 inkább, mint a 15-15, habár az a 10 sem muszáj mindig 10 legyen, pl a tempónál kis bemelegítés, kis levezetés és a közepén a lényeg, itt nem a km a fontos. Ami lényegesebb, hogy óvatosan, fokozatosan juss el addig a mennyiségig, ha néha fáradtnak érzed magad mondjuk 4-5 hetente lehet egy lazább hetet csinálni kevesebb km-el mondjuk 70% vagy hasonló. A tempót meg lehet érzésre is ha nem csináltál eddig ilyesmit, nem muszáj az az 1 perc, lehet kicsit több, kicsit kevesebb, ez a komfortosan feszes munka, nem szenvedős de erőfeszítésbe telik. Kicsit ezt is szokni kell aztán kialakul.

Én továbbra is azt gondolom a konzisztencia a legfontosabb, az ember kihagy napot ha valamiért úgy jön ki de jobb ha megoldod ahogy tudod akár előre-hátra mozgatni 1 napot az edzést vagy reggel-este amikor sikerül ha nem lehet a megszokott időpontban. Nekem a konzisztencia az elmúlt évben rengeteget segített, fél év gyakorlatilag lötyögtem csak viszont sokat és jóval erősebb és gyorsabb lettem már ettől is. Az én UB csapattársaim elnézve nem az a legnagyobb gond, hogy nem gyorsak vagy erősek hanem az, hogy nem igazán futnak rendszeresen fél évet, inkább csak hegy alatt abrakolnak kicsit a vége felé, addig össze-vissza "nem volt időm" meg mindenféle. Bajnak nem baj, mindenki maga osztja be az idejét csak így hosszú távon nem lehet megbízhatóan teljesíteni. Aztán csodálkoznak, hogy én jobban bírom (nem rosszindulat, jó fej emberek szeretem őket csak mondom, hogy más-más hozzáállással más az eredmény is és ebben semmi csoda nincs csak a beletett munka mennyisége a különbség).

Arra figyelmeztetlek, hogy én biztosan nem vagyok elfogulatlan ebben a témában, ma lesz a 315. nap, hogy minden nap futottam legalább egy picit. Nekem könnyebb mint a legtöbbnek, standard irodai munkaidő, nincs család, de ahogy elnézem nálam kevésbé szerencsések is megoldják valahogy, max több mentális energia kell mindig becsúsztatni valahogy a programba. :)

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#29159) tomcica válasza Peterhappy (#29157) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Az 1x tempo az 80-85%-os pulzussal torteno tempofutas,idoben minimum 20perc maximum 1ora.
A hosszu futas alapozos pulzussal igen,eleg 2-3ora ennel lehet gyakorolni az ivast-evest is.Ezt szepen fel kell epiteni 1.5oras futasbol fokozatosan.3orat en azert ritkan mennek(havi 1x) a 2 ora eleg ide.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29160) inf3rno válasza Peterhappy (#29157) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Reggel még fájt, de ma estére már úgy néz ki, hogy elmúlt. Gargalizáltam tegnap este futás után tömény sós vízzel, mert már akkor kapart a torkom, meg toltam be extra vitamint. Úgy néz ki használt.

Buliban hasznos! =]

(#29161) Peterhappy válasza bencze (#29158) üzenetére


Peterhappy
őstag

+ @Ufo :)

Nagyon sokat segítettetek, köszönöm! Rámegyek a heti négy alkalomra,
- hétköznap 10-10 km alapozós pulzussal (140-142 közé) ahogy sikerül (terv a kedd-csütörtök) és
- hétvégén tempó (1 óra futás, ebből 20 perc 150-160 pulzus között, és fokozatosan emelem a mennyiséget), illetve alapozó pulzuson nagyobb távra (1,5-2 óra és havonta egyszer 3 óra).

Kéthetente Feleségem Kaposváron főiskolázik, olyankor 2-3 napig egyedül vagyok itthon a három gyerekkel, akkor biztos hogy legalább két futás kiesik a heti négyből, de helyette lesz elliptikus.

Aztán meglátjuk. Ember tervez... folyamatban van egy bőrgyógyászati beavatkozásom (van most már egy egész szép nagy luk a talpamon, amire most spec. rálépni sem bírok) és lesz még egy, ami mellett állítólag egy hónapig nem végezhetek semmilyen komolyabb testmozgást (max. azt jövő nyárra halasztom, az allergiaszezonra).

Szóval még egyszer köszi mindenkinek, nagyon jó dolgokat mondtatok, sokat segítettetek!

@inf3rno: ez gyors volt, reméljük ma is jó a helyzet :)

(#29162) tomcica válasza Peterhappy (#29161) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Ez igy jo is.Amikor barmi ok miatt nem tudsz kimenni futni fogod az elliptikusat es megcsinalod ugyanazt az edzest rajta (azzal a pulzussal,abnyi ideig).Ha ez egymast koveto harom nap akkor annyi,utana folytatod a futassal.Nalam ha ilyen adodik ugyanez van csak egy bicaj a traineren (magnesfekes) a garazsban.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29163) inf3rno válasza Peterhappy (#29161) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Picit romlott, reggel ugyanúgy fájt. Érdekes. Általában azonnal be szokott lobbanni a torkom mióta kivették a mandulámat. Elugrok ma vagy holnap futni, az tutira előhozza.

Buliban hasznos! =]

(#29164) Peterhappy válasza tomcica (#29162) üzenetére


Peterhappy
őstag

Koszonom Mester :)

@inf3rno: ehhh... Akkor ismet jobbulast...

(#29165) bandus


bandus
veterán

a vasárnapi félmaraton (pb! :D) óta most futottam először. egy kellemes, nyugodt futást akartam, de baromira nem jött össze. a pulzust már az elején sikerült elveszíteni, és nem is talált vissza 150 környékére, amihez hozzájárult szerintem az elmúlt egy hétben a kevés alvás, de annál több sör, meg persze a meglepően technikás és nehezen futható spartacus ösvény. viszont a táj gyönyörű volt, az idő pedig tökéletes futóidő :)

polar flow link
strava link

amit kipróbáltam az a most vásárolt compressport zokni, amiről egyelőre csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni, mintha a lábamon sem lett volna, nagyon-nagyon kényelmes :K még úgy is, hogy talán sikerült nagyobb méretet vennem belőle, mint kellett volna.

a másik pedig a salomon pulse belt. ez is remek választásnak tűnik, bár az elején lévő zipzáras zseb kicsit kényelmetlen, ha az ember sokszor előveszi a telefonját, a compressport öv tárolási megoldása jobb talán. ugyanakkor remekül tartott, a hátsó zsebbe egy 0,33-as pet palackot tettem mert a soft flask-jaim nem érkeztek még meg, és azt is nagyon jól tartotta, alig lötyögött. szóval elégedett vagyok vele, de azért még kipróbálom hogyan fog muzsikálni a fél literes puha kulaccsal.

szóval mind a kettőt ajánlom az első próba után, egyik sem olcsó (különösen a zokni nem), de tényleg remek minőségű cuccok, valószínűleg jó pár szezont ki fognak bírni.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#29166) emiki6


emiki6
veterán

A Wim Hof által elterjesztett légzéstechnikát próbáltátok? Röviden:
- fekvő állapotban 30 levegővétel erőteljesen belélegezve, természetesen kieresztve, megállás nélkül (ez "szédülés" és bizsergést okoz amúgy)
- a 30 nagylevegő után kilégzés és lélegzet visszatartása, amíg csak kényelmes, de minél tovább. Érdemes minél nyugodtabbnak lenni.
- A visszatartás után, amikor eljön az ideje nagy levegő és azt bent kell tartani 10-15mp-ig, majd kilégzés.
- Ezt megismételni legalább 3x szünet nélkül.

Legfőbb hatása, hogy adrenalin löketet ad, holnap kipróbálom ébredéskor. :D
Elvileg edzés előtt elvégezve is ad egy kis pluszt. :)

Videó

Jól értem, hogy növeli a VO2 max-ot?

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29167) inf3rno válasza emiki6 (#29166) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Még nem próbáltam. Én azt vettem észre magamon, hogy alig tudom fél percig visszatartani a levegőt. Nem tudom ez normális e, nem valahol másfél pernél kellene lennie egy átlag embernél?

Buliban hasznos! =]

(#29168) parandroid válasza inf3rno (#29167) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Nem rossz az a fél perc. Másfél-két perc már elég profi gyöngyhalász szint. Ez is külön műfaj, nyilván fejleszthető, futáshoz max tüdőkapacitás növekése szempontjából van értelme, de ahhoz meg jobb, ha inkább a fél perc körüli visszatartást (vagy egyenletes, lassú kifújást) gyakorlod, mindegyik között két-három nagy, egyenletes légvétellel. Jógához vannak még remek légzőgyakorlatok, de ott is fontosabb a légzés megfelelő módja, és annak megfelelő fázisában történő munkavégzés, mint hogy meddig bírod tartani a levegőt.

Kollégának egyszerűen túl sok ideje van olvasni, ahelyett, hogy elmenne futni...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29169) Vertigo18 válasza parandroid (#29168) üzenetére


Vertigo18
addikt

Wáááh, de nagy troll! :D :C ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29170) suits


suits
tag

Hali!

Nagyon kezdőknél az 5:30-as avg pace az lehet hogy sok?Próbáljak meg esetleg csökkenteni rajt?kb 2-3 km-s távokat bírok futni pihenővel együtt.Vo2 max feljlesztése a cél.

(#29171) emiki6 válasza inf3rno (#29167) üzenetére


emiki6
veterán

Ha azt a kb 30 levegővételt megfelelően csinálod, akkor kicsit bizseregni kezdesz és kábább leszel, ami annak a jele, hogy a vér CO2 szintje leesett és megnőtt a vér pH-ja (#lúgosítás ;]), az O2 telítettséged eközben maxon marad. Ha kifújod a levegőt és úgy visszatartod, akkor a tüdő már nem tud olyan sok O2-t felvenni, így elkezd csökkeni a vér O2 tartalma és nőni a CO2 tartalma. A videóból kiderül, hogy a légzés ingert az O2 hiánya és vagy a CO2 többlete váltja ki, de mivel a CO2-t előtte nagymértékben kiürítetted, így megnövelted azt az időt, ameddig alapvetően vissza tudod tartani. Ez az első sorozatnál 1, a másodikban 2, a harmadikban 3 perc körül van. 3 perc alatt le tudod vinni egy olyan szintre az O2 tartalmat, hogy kapj egy adrenalin löketet úgy, hogy az nem a félelemtől van, így egyszerre leszel nyugodt és éber. :K
Reggel kipróbáltam és nekem is beütött a fülcsengés a harmadik végén... :D

peterkeT: A gyöngyhalászathoz én nem hasonlítanám. :N
Az tény, hogy tegnap és holnap akartam futni, de tegnap nem tudtam, holnap meg nem fogok az eső miatt, de ma délelőtt elmentem és lefutottam az első 10K-m. :P [link]
Igyekeztem 150 körül tartani a pulzusom, semmi más nem számított. Mocsok mód fújt a szél, bántam, hogy nem vittem sapkát. :D

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29172) Vertigo18 válasza suits (#29170) üzenetére


Vertigo18
addikt

Kérdés, hogy mennyi hozzá a pulzusod? Itt az ideje pont a megfelelő alapozásnak, vedd kevesebbre a tempót olyan módon, hogy még kellemesen tudjál beszélgetni közben. Emellett fuss minél többet, told ki a távot 5, majd 10km-re, aztán még tovább. Mindezt úgy, hogy 2-3 naponta fuss! Tavaszra lesz egy megfelelő alapod, akkorra majd elkezdheted a terveidet megvalósítani...

Más...

Akkor a tervek és a tanácsok szerint ma volt az utolsó edzés a 25-ei 2000m-es versenyem előtt. Gondoltam, hogy tolok egy kis bemelegítőt, aztán 100méter fokozókat 100 méter pihenőkkel. Sajnos az időjárás közbeszólt, így az eleje, a bemelegítés az kicsit több, mint 5 km lett 5:45-ös pacekkal, mivel a felénél vissza kellett fordulnom, mert elkezdett esni az eső. Gondoltam nem mondok le a fokozókról, a házunk mellett lévő körpályán megcsinálok párat, ha nagyon elkezd esni, akkor simán hazaszaladok. Tehát a majd' 6 kilis bemelegítő után csináltam egy laza másfél km-t, amin engedtem még 20 másodpercet a tempóra, aztán nekiszaladtam a fokozónak, 130 erősen, olyan 75-80%-on, aztán 130 méter pihenő... Sajnos a negyedik után már annyira esett az eső, hogy nem bírtam kinyitni a szememet sem, így hazaszaladtam.

A térdfájás kb. a 3. km-en jelentkezett, viszont a fokozók alatt teljesen elmúlt. Közben rájöttem arra is, hogy egy rúgás miatt fájt, a fiammal fociztam kb. 8-a környékén és rosszul rúgtam, akkor szállt el a térdem. Onnan gondolom, hogy kezdett teljesen rendbejönni már, tegnap meg elmentem a fiammal ismét focizni ÉS ismét rúgtam egy nagyot, majd éreztem ugyanazt a fájdalmat, mint a hónap második hetében. Szerencsére már sokkal gyengébben.

Szóval most még egy kis pihi, esetleg holnap egy kis kocogás, aztán szerdán megcélozzuk a 8 percet, jó esetben a 7:45-öt, legjobb esetben meg a 7:30-at... Jah, 10:25 alatt kellene futnom a kiválóhoz! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29173) inf3rno válasza parandroid (#29168) üzenetére


inf3rno
nagyúr

No kipróbáltam 45-50sec körül lehet a max. Nekem is túl sok időm van. :D

Buliban hasznos! =]

(#29174) inf3rno válasza suits (#29170) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez alapján: [link] a 3k pace-nél gyorsabb a 6 perces max sebességednél lassabb, körülbelül a max sprint sebességed 80%-a körül van a VO2max fejlesztés tartománya. Nagyjából most ebben lehetsz benne, de több info kéne, hogy pontosan belőjük. Kezdőknek inkább aerob alap fejlesztését szoktuk javasolni jóval lassabb tempóval.

Buliban hasznos! =]

(#29175) inf3rno válasza emiki6 (#29171) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja, ismerem, a pánikrohamosok ettől szoktak rosszul lenni, annyira gyorsan kapkodják a levegőt. Szoktam ilyesmivel szórakozni régebben, ha elég ideig csinálod teljesen elzsibbad mindened. :K Nekem is szokott csöngeni a fülem, de az a sok rock koncerttől van. ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29176) Vertigo18 válasza inf3rno (#29175) üzenetére


Vertigo18
addikt

Mi tinikorunkban szórakoztunk ezzel. A kiszemelt, bátor "delikvensnek" le kellett guggolnia, majd ott 20-szor jó mély levegőt vennie és kifújnia.

Ezek után a 21. mély levegővételt bent kellett tartania és fel kellett állnia. Az volt a duma, hogy meddig bírja benntartani a levegőt 21-re. Garantált ájulás! ;]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29177) parandroid válasza inf3rno (#29173) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az a ~1 perc még talán belefér erre az életedből. :D

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29178) kk831228 válasza Vertigo18 (#29176) üzenetére


kk831228
addikt

Mi is csinaltuk... 😬 ;] Egyik szobatarsam az a baj egyedül is csinalta, aztan szepen bebaszta a fejèt az ágy szêlèbe... :DDD

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29179) Vertigo18 válasza kk831228 (#29178) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nekem havert a wc-ben próbálta ki. A szemem láttára dőlt el oldalra, mint a sószsák, neki a nyitott ablaknak. Lefejelte, vérzett a szeme felett. A padlón tért magához, zavartan mosolygott és azt kérdezte, hogy mit kellett volna éreznie, mert szerinte rá nem hatott! :D Az nem tűnt fel neki, hogy a fiú wc padlóján hasal! :D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29180) Pttypang


Pttypang
veterán

Jön a hidegebb idő, milyen hőmérséklettől kellene térdmelegítő, vagy hosszabb nadrág, esetleg valamilyen aláöltözet, ami védi a térdeket?

Everybody lies.

(#29181) #78687232 válasza Pttypang (#29180) üzenetére


#78687232
törölt tag

Amikor érzed, hogy nagyon fázol. Előrejelzés szerint nov. 18 környékén már csak +5 fok lesz napközben. Kb. én akkor fogok váltani hosszú gatyára, de csak mert lassan futok.

(#29182) Vertigo18 válasza Pttypang (#29180) üzenetére


Vertigo18
addikt

tomcicától kérdezd! ;]

Minusz húsznál húz a trikóra felsőt! :) :W

Neked kell érezned az ilyet. Van itt közöttünk, aki jobban bírja a hideget, van, aki kevésbé. Van olyan is, aki amikor hazaér, rögtön betol egy adag C-vitamint, meg meleg teát. Alap szabály az, hogy amikor kilépsz az ajtón, akkor egy KICSIT fázz! Akkor jó lesz a futás. Javaslok csősálat majd a hidegre, "életet menthet"...

De tényleg mind különbözünk, erre sajnos nincsen univerzális szabály.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29183) Pttypang válasza #78687232 (#29181) üzenetére


Pttypang
veterán

Valami terdig ero alaoltozos melegitos dologra gondoltam a rovidnadrag ala, akkor tudnek ugyanugy este futni, ahogy kenyelmes, utana zuhany es kellemesen alszok, pont elfáradok.

Everybody lies.

(#29184) #78687232 válasza Pttypang (#29183) üzenetére


#78687232
törölt tag

Hidegben is tolod neki ezerrel, vagy visszaveszel a tempóból? Én csak a rövidgatyát és a hosszút ismerem, nem látom értelmét az átmenetnek. Rengeteg jó nadrág van, simán találsz olyat ami kényelmes és észre sem veszed. Ez tényleg azon múlik, mennyire bírod a hideget. Azaz ezzel nem kell keménykedni, én simán bírom 0 fok környékéig lassú tempóval is a rövidgatya+póló kombót. Az idei -20-ban sem öltöztem túl, az itteni futótársak meg nagykabátban tolták.

(#29185) Pttypang válasza #78687232 (#29184) üzenetére


Pttypang
veterán

Csak most vettem cipőt, 153-163 pulzussal kocogok békésen 6:20-as kilometerekkel, az nagyon messze van mindentol, csak nem akarom alabecsulni a dolgot, azert kerdezem most, hogy mi utan erdemes nezelodni a hidegebb ido erkezesevel, hogy ne aznap jusson eszembe, hogy nocsak, ket fok van delben. :N

Everybody lies.

(#29186) kk831228 válasza Vertigo18 (#29179) üzenetére


kk831228
addikt

Na fasza... :DDD Akkor neki se a szomszèdja a hülye... ;]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29187) #78687232 válasza Pttypang (#29185) üzenetére


#78687232
törölt tag

Ne aggódj, az én max pulzusom 70%-a 140 körül van, amit 7:00-s tempóval tudok tartani. Hosszú nadrág, sapka, kesztyű, felső réteg aláöltöző és max egy csősál. Nekem a hidegtől szétreped a bőröm, úgyhogy érdemes kenni. A kesztyűt ezért hordom. Nadrágból van a sima, meg a feszülős, te tudod melyik tetszik jobban. Én az utóbbit vettem és teljesen elégedett vagyok vele, ráadásul plusz egy okot adok azoknak, akik be akarnak szólni.

(#29188) emiki6 válasza inf3rno (#29175) üzenetére


emiki6
veterán

Akkorr csak az lehet a baj, hogy nem vagy elég nyugodt a visszatartásnál.

SwitcX: a cicanadrág jó cucc. Ha az ember rávesz egy sport rövidgatyát akkor nem is gáz. :D
Én is azt fogok venni majd.

"Azaz ezzel nem kell keménykedni, én simán bírom 0 fok környékéig lassú tempóval is a rövidgatya+póló kombót."
Ha Wim Hoffal edzenél, nem lenne probléma. :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29189) emiki6 válasza emiki6 (#29188) üzenetére


emiki6
veterán

Cicanadrág alatt természetesen a feszülős futónadrágot értem. :K

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29190) bandus válasza emiki6 (#29188) üzenetére


bandus
veterán

mondjuk miért kell rá felvenni rövidgatyát azt nem értem :U

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#29191) emiki6 válasza bandus (#29190) üzenetére


emiki6
veterán

Nem kell, csak aki feszélyezve érzi magát egy sima feszülős gatyában, annak egy jó opció. +valamilyen szinten divat.

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29192) concret_hp válasza bandus (#29190) üzenetére


concret_hp
addikt

én akkor szoktam + rövidgatyát, ha szeles az idő és amúgy fázna a s*ggem :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29193) #78687232 válasza emiki6 (#29191) üzenetére


#78687232
törölt tag

Nem vagyok egy törékeny lélek, mégsem szeretem amikor kapom a felesleges beszólásokat az emberektől. Ennek ellenére sem fogok máshogy öltözni, mert csak saját magamnak akarok megfelelni.
Elhanyagolhatónak látom a plusz nadrágot rá, a divat is egy elcseszett dolog a futóknál, kényelmesen kell öltözni, a többi nem számít.
Hatalmas zuhé van kint, de futni kéne, mert még ma is szabadnapom van. Kicsit félek tőle

(#29194) parandroid válasza bandus (#29190) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Személy szerint leszarom, más mit mond, szégyenlős sem vagyok, de ezzel együtt sem szívesen teszem ki a csomagot közszemlére. Felőlem mindenki úgy fut, ahogy akar, beszólni sem fogok, de én személy szerint még a lányoknál sem igazán értem az extra feszülős, extra rövid, extra szexi cuccokat. Most nem a profi atlétákról, és a versenyzők intervallumedzéseiről beszélünk, hanem alapozótempóban abszolvált hétköznapi kocogásokról. Másrészt a cicanacira húzott rövidnadrággon van normális zseb a zsepinek, meg egyéb puha apróságoknak (kulcszseb néha a cicanacin is, de más nemigen), meg a futóövet is be szoktam tenni a cicanaci, és a rövidnadrág közé.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29195) tomcica válasza Vertigo18 (#29176) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Igy mar mindent ertunk veled kapcsolatban :P
A vegen kiderul,h most is meg az ajulasban vagy es azt trippeled,h leelted az eleted eddig,kozben meg mindjart felriadsz,h a fiu wc-ben vagy.(persze ez azt is jelenti h az edsigi futoalapod,a videos maraton,a focis terdbaleset es a 8perces 2K-d meg se tortent,152cm magas vagy hozza aranyban a ffi nemi szerv,11.34-re tudod a 2K-t,jo hir h minden fogad megvan es valaszthatsz masik feleseget)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29196) Vertigo18 válasza concret_hp (#29192) üzenetére


Vertigo18
addikt

Miért, te hátrafele futsz? ;]

tomcica: nah, örülök, ha már minden világos akkor! :D Már féltem, hogy majd nem tudsz aludni, ha ezek nem tisztázódnak! :)

Ruházkodáshoz tényleg annyit még, hogy mindenki másmilyen, erre nincsenek "lapszabályok", mint a háromféle lábállásra, aki fázósabb, az öltözzön melegebben, aki meg jobban bírja, az lehet kevésbé réteges öltözködéssel. Nekem nagy hidegben alul "cicanadrág" (ezt a szót hogy tudta kitalálni a topiktárs a hosszú, kompressziós gatyára? :D ), felette meg egy melegítő. De ez tényleg csak mínusz 15 alatt. Olyan 0 fok körül váltom le a kompressziós rövidet egy ugyanolyan kompressziós hosszúra. A mellkas és a nyak a legfontosabb, azok nagyon meg tudnak fázni. Külön oda kell figyelni a hátra, ugyanis ott eléggé szeret az izzadtság a túlöltözés esetén csurogni, amitől szintén megfázásos következmények jöhetnek!

Úgyhogy a réteges öltözködést sem szabad túlzásba vinni, inkább jobb, minőségibb anyagokat kell választani, azokat hordani.

A másik ilyen a kabát, azon se nagyon érdemes spórolni. Amennyiben nem sürgős, akkor érdemesebb kivárni, míg lesz valami jobb minőségű vízálló ruci akcióban, az aranyat ér ősszel és tavasszal. Én éppen tegnap mentem el nagy szélben egy drágább széldzsekiben futni. Az 500. méteren elkezdett szemerkélni, de úgy voltam vele, hogy ha nem lesz nagyobb eső, akkor ez a kabi is elég lesz. No nem! Szakadt az eső, abban toltam még olyan 6-7 km-t pluszban, amikor meg hazaértem, akkor szembesültem vele, hogy a kabi alatt igenis vízes volt a karom, tehát átázott. Hiába, nem vízálló, csak szélálló. Tehát azon sem érdemes spórolni.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29197) #78687232 válasza Vertigo18 (#29196) üzenetére


#78687232
törölt tag

Mert a kompressziós és a cicanadrág nem ugyanaz.

(#29198) Pttypang válasza parandroid (#29194) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem is azért kell biciklinél és futásnál is, hogy a kulcs, telefon minimum eltehető legyen zsebbe, opcionálisan pénztárca, zsebkendő, kesztyű, egyebek.

(#29196) Vertigo18
Valamilyen vízhatlanítóval lekezelheted, ha éppen csak annyin múlik, kérdés, mennyit veszít az egyéb képességeiből ezzel.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#29199) Vertigo18 válasza #78687232 (#29197) üzenetére


Vertigo18
addikt

"Cicanadrág alatt természetesen a feszülős futónadrágot értem. :K"

A kolléga írta ezt, ezért gondoltam, hogy ugyanarról beszélünk.

Természetesen tudom, hogy mi a különbség a kettő között, Zoli! :R :C

Crytec210: Van itthon vízálló kabim is, ha sejtem, hogy esni fog, akkor abban indulok. Tegnap benyaltam, ennyi... :)

[ Szerkesztve ]

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#29200) kk831228 válasza emiki6 (#29188) üzenetére


kk831228
addikt

Nekem is ùgy szokott lenni, aláöltöző med egy futòs dual rövidgatya... Alapvetően felveszem a passzosabb, nyùlòs farmerokat, de a futògatya mègis másabb... :B Abban buzisnak èrzem... :DD

Mindenki abban fut amiben jòl érzi magát... :R

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.