Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29751) Danika256 válasza kk831228 (#29750) üzenetére


Danika256
aktív tag

Sajnos még nincsen :B A legfelső kis pici izomsávocska sejlik csak át a jobb pillanatokban a háj alól :D
alatta meg lóg a plotykatag.. De azért jó látni a szenvedések gyümölcsét, a karomon is kezdenek szépen lassan látszani az izom sávocskák.Hiába nem tagadhatom le az elpocsékolt 29 évet, nem lehet behozni két nap alatt. De megy a napi erősítés, majd több izommal könnyebb lesz.

emiki6: Köszi, igen vigyázok, próbálom kerülni a bűnt és a rosszat. Pedig zabálni imádok és szeretem a cukros löttyöket és a sört is! :DD
Cukros löttyök helyett citromos vizet iszok, max néha napján zérós kóla- de az sem egészséges.. Sörből meg egyszer- egyszer belefér 1 poharacska..
Amúgy kenyér meg ilyesmi csakis teljes kiőrlésű, tészta is durumtészta meg ilyesmik. De ezekből sem lehet sokat. Elég sokat tanultam ezekben a hetekben, sok meglepő dologra jöttem rá a kajálással kapcsolatban.

De így is félek, hogy izmot fogok veszíteni, szerintetek enélkül megvalósítható az elképzelésem? Ha edzek és figyelek a beviteli arányokra az izomzat megússza? Jó lenne lemennem 5%-os zsírtömegre.. A többi csak többlet súly ami csak hátráltat futás közben..

(#29752) bencze válasza emiki6 (#29749) üzenetére


bencze
senior tag

fruktózból és az alkoholból szinte teljes mértékben zsír lesz

A sok gyümölcstől elhízott raw vegán a bizonyíték rá ;)

A csávó kicsit hollywoodi stílusban érvel, csak az első korrekciós kommentje: "The muscle burning I talked about occurs if you reduce the amount of food you're taking in without significantly reducing carbohydrates" - hát nyilván ha a kalóriacsökkentés alatt azt érti valaki, hogy mondjuk durván megvágja a fehérjét meg zsírt csak a szénhidrátot hagyja meg változatlanul... de azért ilyen ember nem sok lehet, az ember józan paraszti ésszel is valamennyire kiegyensúlyozottan fog enni remélhetőleg, ez nem rocket science. A szénhidrát hallom, hogy "ellenség" a gyúrósoknak (nem értek hozzá), de az endurance sportolóknál meg nem feltétlen így van, szóval azért nem feltétlenül az ördög találmánya.
A minőség persze így is - úgy is fontos szempont, hisz abban van a mindenféle tápanyag.

(#29751) Danika256
5%, ne fogyj izomból? Hínyje, azért ambíciós vagy... ha ilyen céljaim lennének én lehet, hogy edzőt meg dietetikust keresnék legalább az elejére, kotta nélkül ezen a szinten nem egyszerűek, a futás ehhez nem biztos, hogy a legmegfelelőbb.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#29753) norby_42 válasza Danika256 (#29751) üzenetére


norby_42
aktív tag

5 %? Úgy emlékszem 6 alatt már alultápláltság 🤔

Eat pasta, run fasta

(#29754) Corpuscle


Corpuscle
őstag

A bestbuy topikba nézzetek be. Vitamin akció (valószínű elírásból eredő), egy próbát megér. Legrosszabb esetben nem szállítják ki.

szerk.: A linkelt oldal már sz@rakodik.

[ Szerkesztve ]

(#29755) tomcica válasza t1 (#29742) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Hogy nez ki meselj rola,futopadon futsz X idit 1-1 zonaba es vert vesznek (ful v ujjbegy?) milyen pihenok vannak,mennyi ido van az aerob zonara es mennyit kell a tobbiben tolteni? Oxigenfogyasztast is merik? Maszkkal?

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29756) tomcica válasza Danika256 (#29751) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A magas glikemias szenhidratok megfelelo elhelyezesevel tud egy mai nyugati "aktiv" ember legtobbet leadni.
Ebbe bele tartoznak az edes gyumolcsok,mez,aszalvanyok,tejtermekek is,a cukros lottyok ,peksutemenyek es alkohol meg plane.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29757) Peterhappy válasza t1 (#29737) üzenetére


Peterhappy
őstag

Ez nagyon érdekes volt, köszi!

Hol lehet ilyen kupont szerezni? 15K-t még lehet, hogy én is rászánnék :)

(#29758) Haugland


Haugland
aktív tag

Először isszeretném megköszönni a tippeket az esőkabátra, amiket javasoltatok tegnap!

Másodsorban:
Reggel 4:40kor csipogott az óra. Ránézek és látom, hogy odakint -4,4°C van.
Szinte azonnal meg is szólalt az őszinte énem: "Megy a f***om ilyen hidegben futni. Különben is, tegnap reggel 5től már melóban voltam, aztán 16-20h közt még padlót burkoltam a házban -> úgyhogy megvolt a mozgás és aludnom kellene! ;] "
Aztán eszembe jutott, hogy. "Tomcica ilyen hidegben már biztos behajtja a fürdőszoba ablakot a fürdéshez"...úgyhogy aztán összeszedtem magam, felöltöztem és elmentem kerülni egyet a környéken (~11km)
Tök jó volt! -> egyedül akkor volt kellemeten, amikor meg kellett állnom a 'szokásosra' egy fa tövében és éreztem hogy folyik rajtam a víz és úgy azért hideg van.
Cserébe kaptam egy csodaszép éjszakai, tiszta égboltot és egy hajnali pirkadatot a Duna partján.

...hogy a franc essen ezekbe a belső hangokba :)

(#29759) emiki6 válasza bencze (#29752) üzenetére


emiki6
veterán

Jó, hát ő spec a ketó híve. Ott van Zach Bitter, aki azért is állt át low carbra, hogy ne kelljen állandóan géleket nyomnia magába futás közben. :D

Nem tudom, hogy mennyi fruktózt fogyaszt 1-1 vegán és ez hogyan nyilvánul meg testzsírban, de nyilván nem viszik túlzásba és az elég. Ha keveset viszel be, lassan viszed be és lassan is szívódik fel, akkor nincs baj. A máj dolgozza fel és ha nem kap egyszerre egy valag fruktózt, akkor nagyjából elvan.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29760) Haugland válasza t1 (#29737) üzenetére


Haugland
aktív tag

Jaja....ilyen kupon engem is érdekelne ;)

(#29761) kk831228 válasza Danika256 (#29751) üzenetére


kk831228
addikt

5% - nàl már etiôp leszel... :B Ott mar izomömegnek nem sok nyoma lesz ha futassal szeretnêd elêrni... Szerintem ha nem akarsz palcika lenni akkor egy 10-12% elêg, ha erősìtesz is mellette... Az 5 % az nem gyenge teljesìtmêny már, főleg ha izmtömeget is szeretnèl valamennyit... :B Szerintem nem vagy tisztában azzal hogy nêz ki az az 5 %... :B

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29762) Corpuscle válasza t1 (#29737) üzenetére


Corpuscle
őstag

Annak idején, mikor még bicajoztam, végeztek rajtunk „terheléses” vizsgálatot. Pontos nevét nem tudom, lényeg az volt, hogy bizonyos időközönként növelték a terhelést, majd fülcimpából vettek vért, kielemezték. A vizsgálat kerékpáron történt természetesen, addig tartott ameddig bírtad. Ennek része volt bőrredős testzsírszázalék mérése is. 5 egész valamennyit mértek. Ez adatokban úgy nézett ki, hogy 178 cm-hez tartozott ~66 kg. Utólag, e-mailben kaptuk meg az eredményt, de ennyi érték közel sem volt rajta, mint a tiéden.

(#29763) tomcica válasza Haugland (#29758) üzenetére


tomcica
Topikgazda

-4 azt mar erzi az ember :) de -20ig illik kimenni

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29764) válasza bencze (#29752) üzenetére



addikt

Le lehet menni 5%-ra, csak éppen semmi értelme. Csinálhatsz magadról pár fotót, aztán annyi, mert gyakorlatilag lehetetlen hosszú távon tartani azt a szintet.Illetve komoly izomtömeg is kell hozzá, hogy ne nézz ki etiópnak.

Én becéloznék egy olyan 10%-12%-ot. Ezt sokkal reálisabb normális életvitel mellett hosszabb távon fenntartani (értsd: évekig). De már ez is kihívás szerintem. Illetve ez a szint már elég jól néz ki, ha van egy kis izom is rajtad.

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#29765) kk831228 válasza (#29764) üzenetére


kk831228
addikt

:R

[link] Mondjuk az 1-2 se rossz... ;] :DDD

[ Szerkesztve ]

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29766) Danika256 válasza kk831228 (#29765) üzenetére


Danika256
aktív tag

Köszi mindenkinek! Igazából lehet tényleg túlzás az az 5%-os cél, de mindenképpen jóval 10% alá szeretnék, menni. Egyrészt, hogy jól nézzek ki ennyi izommal is, másrészt tényleg nem akarok plusz felesleges kilókat zsírból! De mindenképpen egy hosszan fenntartható állapotot szeretnék kialakítani. Remélem ez elérhető úgy, hogy nem megy az erőnlét kárára, mert most is lassítanom kellett, mert az edzések már nem mentek úgy, gondolom tényleg hitelen ment le túl sok..
Kb most lehetek olyan 12-13% körül, de nem nézek úgy ki, mint a 15%-os képen sem..

[ Szerkesztve ]

(#29767) parandroid válasza Danika256 (#29766) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Gond sehá’, én a képek alapján 25% körül vagyok, és ezek szerint valahonnét a 35 körülről indultam 2-3 éve. Számokban ez úgy néz ki, hogy a 175 cm-emmel 84-ig engedtem el magam, ott kaptam észbe. Most nagyon lassan, de csökkenő trendben vagyok, épp valahol 72-73 között, de az úszógumimat gyűlölöm. Még akkor is, ha akárhogyan nézem, azért csak egyre kisebb. Farmerméretben a 34-es laza fazonokról már átálltam a 30-as skinny-re, az XL-es pólók helyett vett L-esek is egyre nagyobbak, most már egyre gyakrabban veszek M-eset. Hosszú ujjasból, pulcsiból, kabátból pláne. Rövidnaciból meg már az M-esek is nagyok, némelyikből simán S-es kell, szóval a seggem gyorsabban veszít hájat, mint a hasam... Még pár év, és alakul ez, nem szabad türelmetlennek lenni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29768) Danika256


Danika256
aktív tag

Más dolog jutott eszembe, esetleg valakinek nincsen eladó, megunt Polar BT-s stride szenzora?
Ha már órát így sikerült beszereznem, gondoltam megpróbálom, hátha van valamelyikőtöknek, egy nem használt darab. Ha lenne, írjon rám az illető, aztán megegyezünk :) Köszi!

(#29769) bigmasterg válasza Danika256 (#29766) üzenetére


bigmasterg
addikt

Majd keress rá Helmut Strebl-re, rá írtak 2-5%-ig mindent.
De az ilyen extrém alacsony tzs szintek szteroidok nélkül nem elérhetőek, ha azt szeretnéd, hogy izom is maradjon rajtad. Illetve a legtöbb embernek szinte egyáltalán nem elérhetőek.

(#29770) emiki6 válasza kk831228 (#29765) üzenetére


emiki6
veterán

Én az 1-2 vagyok. :K (kis túlzással. Kinézetre meg olyan 8-9 körül, csak jóval kevesebb izommal.. :D

Btw ne a minél alacsonyabb tzs legyen a cél, hanem az egészség... :)

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég.

(#29771) bandus


bandus
veterán

megjöttek az aonijie soft kulacsaim, 2700 pénz volt egy 500 ml-es és egy 250 ml-es, míg mondjuk egy salomonból 6-7000 huf a félliteres. elsőre nagyon minőséginek tűnik, semmi büdös műanyag szag, ráadásul bpa mentes is. tudom mindenkinek ajánlani :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#29772) tomcica válasza Haugland (#29758) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A furdoszobat ne is kerdezd,majd lovok egy kepet rola,epp szet van szedve,ablak meg van,de csak felig zarhato es mellette a felfanal mar le van verve a malter (ott ereszt).
Viszont a mai 16km laza tempo utan mentem 4km-t mezitlab a fuvon,adta ;]

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29773) Haugland válasza tomcica (#29772) üzenetére


Haugland
aktív tag

beteg állat... Te őrült vagy! :)
A mezítlábas-füvön futásnak mi értelme van egyébként? Gondolom, hogy minimum egy elhagyatott, gazzal benőtt aknamezőt értesz alatta, ahol a tempó (és a túlélés) függvényét a kicsi kattanó hangok alakítják..

(#29774) tomcica válasza Haugland (#29773) üzenetére


tomcica
Topikgazda

A focipalyat jelenti,mashol nem mernem.Lazitasnak hasznalom,igy edzes vegere,

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29775) inf3rno válasza Danika256 (#29748) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem egyedül akkor volt kocka, amikor heti 5-7 edzést toltam, és mind aerob volt. Azóta felszedtem egy 5kg-ot, és inkább a szinten tartás, ami foglalkoztat. Nem szeretnék 72kg fölé kerülni, ha lehet visszaállnék a 68-ra. A kockához nincs most meg a motiváció.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29776) inf3rno válasza kk831228 (#29750) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem kg-tól, hanem testzsír %-tól függ sajnos.

Nagyon off: azt tudtátok, hogy a zöld teával kevert tejnek tejkaramella íze van? :D Ja egyébként én a teákra szoktam át a sörről annak idején. Most már valahogy nekem túl keserűek a régi megszokott lőrék, persze azért néha legurul egy-kettő.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29777) kk831228 válasza inf3rno (#29776) üzenetére


kk831228
addikt

Tudom, de azett ìrtam mert kb èn is olyan alacsony vagyok... ;)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#29778) inf3rno válasza Danika256 (#29751) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha elég szénhidrátot viszel be, akkor nem fogsz izmot veszteni. Izomvesztés akkor van, ha nincs elég szénhidrát és fehérjéből kell előállítani. Mellette érdemes lehet BCAA-t bevinni, hogy az új izom is jobban épüljön, szírszegény húsokból, halból, zsírszegény tejtermékekből és tojásfehérjéből is lehet fedezni, nem muszáj porozni.

Buliban hasznos! =]

(#29779) inf3rno válasza kk831228 (#29777) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Én 170, ja, jól írod, nálunk már nem magasságot, hanem alacsonyságot mérnek... Nem mértem, de olyan 65-68kg között lehetett nálam kocka, és az sem valami kőkemény 10% alatti, hanem inkább határeset, talán 12% körül lehetett a képek alapján. Azóta már 5 év alatt eljutottam a 20% környékére. :C Ami lejött egyébként, hogy baromi sok munka elérni és baromi könnyű elveszíteni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29780) Danika256 válasza inf3rno (#29775) üzenetére


Danika256
aktív tag

Én is heti 6 napot edzek, de változatosan és így tervezem a telet is, talán nagyobb aerob hangsúllyal.
Most már megszoktam a 68kg környékét, kicsit alatta vagyok és edzéskor sem érzek erőtlenséget. De végülis ismét csak azt tudom mondani / kérdezni, hogy igazából a beviteltől függ nem? 70% kaja :)
Nem akarok sietni, de 65kg-ra mindenképpen szeretnék lemenni veszteség nélkül, versenysúlyra..
Mit ajánlotok ehhez, hogyan kivitelezhető, hány hét alatt?Ha sikerül elérnem akkor meg is szeretném tartani. Így jóval 10% zsír alatt lennék.. Végül is csak 3kg, de igazából nagyon is sok az..

(#29781) Danika256 válasza inf3rno (#29778) üzenetére


Danika256
aktív tag

okés, akkor megnyugodtam!! :) Köszi! De azért a fehérje bevitel is fontos ugye, jól gondolom? :) Melyik a prioritás, a fehérje vagy a szénhidrát? Mert nyilván a súlyveszteséghez a szénhidrát bevitelem ami kiemelkedően kevesebb, mint eddig, de próbálom a kalóriabázison az arányokat tartani és a zsírt sem túllőni..

(#29782) inf3rno válasza Danika256 (#29780) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ha engem kérdezel, akkor a legnagyobb energiát arra fordítsd, hogy megszokd ezt a heti 6 edzést, és sose legyen az, hogy nincs kedvem, vagy ma kihagyom és elmegyek sörözni a haverokkal. Ha abbahagyod, vagy visszaveszel belőle, akkor hetek alatt vissza lehet zsírosodni. Edzésben szerintem jó ha nagyobb részt aerob, mert attól fogy a zsír, de kell bele heti 1-2 anaerob is, hogy ne essenek össze a kettes izomrostjaid se. Semmiképp sem csak futásról van szó, és min 45 perc edzésenként, de gondolom ez már lejött. Javaslom pl futás után a köredzéseket 1-2 perces időtartammal körönként, azok elég változatosak, és amíg pihen az egyik izomcsoport, addig tudsz dolgozni a másikon. Ezen kívül szerintem csak kitartás és kajára figyelés kell, utána idővel lesz eredmény. Én úgy gondolom, hogy 3 havonta érdemes felmérni, hogy mennyit változtál, kell e módosítani valamit az edzésterven, stb..

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29783) inf3rno válasza Danika256 (#29781) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fehérje szerintem fontosabb. Még ha alul lövöd a szénhidrátot, akkor is a plusz fehérjéből elő tudja állítani a szervezet. A szénhidrátnál figyelj oda, hogy legyen benne elég rost. A zsírt inkább olivaolajból, lenolajból, ilyesmikből próbáld fedezni, kell az omega-3 a szervezetnek. Ha már beállt a diétád, és toltad pár hónapot, akkor érdemes elmenni egy vérvételre, és megnézni, hogy hogyan áll az anyagcseréd, nem e mentél el köszvényesedés felé a túl sok fehérje bomlásterméktől, stb.

szerk:
Az 5% szerintem túl alacsony, célozd meg inkább a 8-10%-ot, nem testépítőnek készülsz gondolom...

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29784) Danika256 válasza inf3rno (#29783) üzenetére


Danika256
aktív tag

Okés, köszönöm szépen! Megyek is eszek vacsira egy kis főtt tojásfehérjét! :) Sajnos a sárgájától is kiakad a mutató, mármint a zsírmérő :) úgyhogy kerülöm, van aki megeszi! Melléje meg két kis szelet teljes kiőrlésű kenyér, hogy legyen ami beviszi a fehérjét :) Idővel remélem összeszűkül úgy a gyomrom, hogy nem leszek szinte állandóan éhes..

ja a 8 kb talán elég lesz..

[ Szerkesztve ]

(#29785) inf3rno válasza bencze (#29752) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A fruktózból és az alkoholból tényleg zsír lesz. Hasonlóan rossz biokémiai útvonalat használ mindkettőnél a szervezet. Nem hinném, hogy a szénhidráttal bajuk lenne a gyúrósoknak, legalábbis a hal+rizs vagy csirke+rizs elég elterjedt kaják náluk.

Buliban hasznos! =]

(#29786) inf3rno válasza emiki6 (#29759) üzenetére


inf3rno
nagyúr

A szénhidrátok felszívódását és feldolgozását nagyban lassítják a gyümölcsökben található antioxidánsok. Szóval nagyon nem mindegy, hogy cukros lötyivel vagy nyers gyümölccsel viszed be.

Buliban hasznos! =]

(#29787) Pttypang válasza mukibuci (#29695) üzenetére


Pttypang
veterán

Ezt hozta össze most úgy, hogy végig a kezemben volt a telefon. Nem szaggatott, nem akadt, semmi.
Az idők továbbra is furák, a kedvencem a 60km/h max speed, de majd egyszer megmérem valamilyen stabil módon azért.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#29788) Danika256 válasza Pttypang (#29787) üzenetére


Danika256
aktív tag

Nem olyan rossz egy telefontol, de azért látszik, hogy el-elvesztette a gps jelet. Telóktól főleg az olcsóbb MTK chipsetesektől nem érdemes túl sokat várni.. Ha nem elég az átlagsebesség és tényleg pontos pályarajzokat is akarsz, akkor sajnos muszáj egy jó futóóra..

(#29789) Pttypang válasza Danika256 (#29788) üzenetére


Pttypang
veterán

Itt a problema inkabb az, szerencsetlen samsung a5-el, hogy ha a zsebemben van, akkor megkergul. Szerintem a párát és a textil simogatását nem bírja, egyébként ezzel a verzióval nincs bajom, csak ugye a kezemben van ilyenkor végig a készülék. Ez -10-ben már kicsit mókásabb lehet a telefon életét nézve :N

Everybody lies.

(#29790) t1 válasza tomcica (#29755) üzenetére


t1
addikt

Röviden :
- Élettani mérések, súly magasság testzsír vérnyomás mérés
- HRV mérés 10perc fekve nyugalomban
- Vércukor mérés és nyugalmi laktát fülből mérve
- Futás padon 6km/h indulva 3perc futás 1 perc (itt megint laktát mérés)pihi ameddig bírod 6-8-12-14-16-18km/h volt nekem a 18km/h órában 2p20s tudtam futni ott már szétesett a mozgásom és stop.
- Vérnyomás mérés
-10p levezető kocogás
- Eredmények átértékelése

Oxigén fogyasztás = szaturáció? Maszk nem volt annyira nem komoly azért :)

Itt szereztem meg a kupont : [link]

(#29791) zaskar válasza t1 (#29790) üzenetére


zaskar
senior tag

Úgy rémlik, te olyan órát használsz, ami mér VO2 max-ot. A laborban mért érték mennyire tért el az óra által mért értékektől? Sokak szerint az órák által mért VO2 max - ot nem nagyon kell komolyan venni...

(#29792) t1 válasza zaskar (#29791) üzenetére


t1
addikt

Érdekes egy dolog, igen 920XT-t használok ami ugye mér, jelenleg ott 53-54 között szokott lenni ha tempósabbat megyek és 50 körül van az alapozás / terepfutásnál, ugye itt a mért értékem 55,5 lett szóval elég pontos becslés az óra felől ha sokat futsz magasabb pulzuson. Régebben 1-2 éve amikor FR230-am volt és inkább magasabb pulzussal ment a futás + résztávoztam is akkor 58 volt a legnagyobb értékem de azóta nem nagyon megyek 150 fölé szóval akkoriban biztos magasabb volt ez az értékem.

(#29793) tomcica válasza t1 (#29790) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Koszi a sok infot.
Nalam a fr230 61-63 koze saccol,ha kigyorsitas van akkor 58-at is kepes mutatni.
Viszont amiket elore lat idok,ott a felmaratonos es maratonos ido a legpontatlanabb.A 10K idot egesz jol saccolja,az 5k-nal szinten egy 10-20mp-vel rosszabbat saccol (mondjuk az 5k es rovidebb tavoknal konnyebben kipreselek 190-192-es pulzust,ha igazi verseny van,gondolom az oran levo algoritmus ettol visszafogottabb,10k az mas ott max az utolso 1-1.5km-t lehet ennyire durvara felkapni)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29794) tomcica válasza tomcica (#29793) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Amugy volt errol a Vo2max-rol egy jo cikk a neten.Prefontaine es Kilian ilyen 82-88-as ertek,Perer Snell meg lent volt 66-68kornyeken,megis nagyon durva idoket futott.Ekkor tert ra a cikk,h a futas gazdasagossaga ugyanennyire fontos szerepet jatszik,mint a nyers kqpacitas.
Nagyjabol,mint egy eros motor es eros attetel-futomu kombinacio.

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

(#29795) parandroid válasza tomcica (#29794) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Ha jól rémlik, akkor ez nem is annyira futóknál, mint kerékpárosoknál egy fontos mutató, nem véletlenül, hogy minden VO2max rekordot ők is tartanak. Gondolom, náluk több az izommunka, mint futásnál.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#29796) Corpuscle válasza parandroid (#29795) üzenetére


Corpuscle
őstag

A sífutóknak is kimagasló a VO2max értékük. Ott nem tudom van-e olyan izom ami nem dolgozik.

Annak idején a Polar725x-em 72-t mért. Kizárt hogy annyi lett volna valójában.

[ Szerkesztve ]

(#29797) beltram válasza t1 (#29737) üzenetére


beltram
tag

Én is voltam Tibornál pár hete, hasonló eredményeim lettek.
Egyedül a zónákhoz tartozó értékeket nem tartom pontosnak, de nyilván a futópad is befolyásolja ezeknek az adatoknak a pontosságát.

pace be with you

(#29798) bencze válasza t1 (#29790) üzenetére


bencze
senior tag

Én nem tudom az óra hogyan működik, nekem úgy tűnik a lassú, hidegben futkosástól emelkedik a vo2max, ha csinálok egy erősebb edzést akkor csökken. Valamint a laktátküszöb amit nekem megállapított lassúbb tempó mint a jelenlegi maratoni tempóm. Szóval úgy vagyok vele, hogy szkeptikus vagyok, de azért meg szoktam nézegetni... :)
Nagyon jó lenne elmennem egy ilyenre nekem is csak félek, hogy leesem a futópadról. Egyszer voltam ilyen ördögi berendezésen cipődiagnosztikán pár percig és nagyon nem éreztem komfortosan magam, nehezemre esik olyan pontosan tartani a tempót. Ha kihajtanak tuti leesnék. Már gondolkoztam rajta, hogy pihenőnapokon (heti 2x) el kellene menjek futópadon kocogni pár km-t, néhány alkalom után talán hozzászoknék... csak nehéz rávennem magam mert még életemben nem voltam edzőteremben...
Első alkalom, hogy gyakorlati hasznát látom annak a runaddictnak, jó reklámot tolsz nekik :) azt hiszem az adatok szinkronizálása volt a bajom, hogy át kell tölteni google izébe onnan meg runaddict szóval kicsit macerásnak tűnt de lehet, hogy meg kellene nézzem hátha valamire egyszer jó lesz.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

(#29799) bandus


bandus
veterán

tegnap megvolt az első futás az új pegasus-ban. a legjobban az tetszik benne, hogy a stravának köszönhetően ez lesz az első olyan cipőm aminek az elejétől végigkövethetem az életútját és számolhatom vele a kilométereket ;] :D

a viccet félretéve tényleg jó cipő, kényelmesebb benne a lassú alapozós futást nyomni, mint mondjuk a lunartempo-ban, bár úgy érzem, hogy az a cipő mintha kezdene elfogyni :U szóval a lassú futásaimra szerintem remek lesz, és gondolom a tempósabbakra is :) egyelőre sajnos nem a cipő a gátja a sebességemnek.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#29800) tomcica válasza bandus (#29799) üzenetére


tomcica
Topikgazda

Pegaban mi halandok szinte barmilyen edzest meg tudunk csinalni,igazi mindenes.Talan az igazi nyari porgos elesitore jobb egy kicsit kemenyebb es laposabb,de minden masra tokeletes.Nem a cipo,nem a felszereles es nem az idojaras a korlat ;)

There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.