Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-28 18:16:31

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29004) bencze válasza inf3rno (#28999) üzenetére


bencze
senior tag

Gratula! Kár, hogy nem sikerült összefutni. Alig találkoztam pár emberrel, de nekem család után kellett menni, kint volt pár rokon.

(#29001) peterkeT
Szépek azok az idők, összetettben szerintem igen jól teljesítettetek! :) Biztos nem mindenki olyan, mint én, de azt hiszem a lényeg megszeretni aztán jön az eredmény...

Nekem érdekes volt, a terven őrlődtem vagy 2 hetet míg a 3:20-ban állapodtam meg A tervnek, a B terv a becsületes PR volt (3:28:20-ról), a C terv volt a bármilyen pici PR, a D meg a befutás. Persze egy 4:30-al morcosabb lettem volna, mint egy 3:30-al de kb úgy számoltam az nagyságrendileg mindegy, azért készültem legjobb tudásom szerint, így többre lőttem.
Ez az A-terv kb 4:45 pacet jelentett volna.

A gyomrom másként gondolta. Kb 4 perc 15mp-et szartam el, szó szerint, ez 2 db toi toi felvonást jelentett. Van előnye ha az ember siet, volt még papír és relatív tiszták voltak. Ez új tapasztalat volt, 15km-nél relatív magas pulzussal beesni és tolni, tolni, erre meg nem akar jönni meg izzadok meg szarul vagyok a budin, utána ki meg futás. A második alkalommal, 27-nél okosabb voltam és próbáltam relaxálni, így az 1.5 perc helyett 2.5 vagy kicsit többet voltam bent, a helyzethez mérten egész frissen ugrottam ki.
Voltak jóformán végig görcsök úgy 10-től kezdődően. Frissíteni akartam mert tudtam, ha nem teszem baj lesz, viszont nem tudtam, mit művel az iso meg banán meg fene tudja mi a gyomrommal. Azért úgy voltam vele amennyire lehet inkább eszem-iszom (1-2 frissítőállomás kivételével) mindent rendesen, szóval a mentőtől nem féltem. Egy srácot támogattak egy adott pillanatban a Bajcsin (37. km környékén), asszem össze is esett, mert a rendőr 100m-el odébb elkezdett rohanni visszafele.
A nehéz felében, 30 után volt kis hidegrázás is hébe-hóba de ezt már lassan megszokom, ismerem a nyári maratonról. Nem tudom, hogy napszúrás vagy dehidratáció vagy fáradság vagy mifene de nem volt vészes, inkább csak mint kuriózum említem (egy újszülöttnek minden új).

Amint látszik meg is rogytam kicsit már 15km (wc) után, még toltam neki ahogy tudtam, de a zavaró tényezők miatt nem ment tökéletesen, kicsit ingadoztak a splitek attól függően mennyire kellett szorítanom, vagy mennyire görcsölt a gyomrom. 30 után elég rendesen húztam a belem, egyre jobban, aztán befutottam 3:22:52-vel.

Pár vízhólyagom lett aminek nem örülök. Pont a tegnap este rendeltem felbuzdulásból még 2 pár Saucony Swervet, hát talán az én lábam a hibás, amúgy nem tökéletes cipő (nekem egyik sem az) de teljesen megbarátkoztam vele és eddig nem okozott gondot, de legalább egy darabig lesz cipőm, a jelenlegi állás:

Erre jön még a 2 pár, most nyugodt vagyok. Nem felvágás, meg nem vagyok gazdag csak valami extra projektpénzek jöttek mostanában amiket fasságokra költök, hogy amikor majd nem jön ne tűnjön fel, pont jó lehetőségnek tűnt kis pénzköltésre.

Nem mondom, hogy felhőtlen a boldogságom, de leginkább a gyomros szenvedés része ami zavar mert az tényleg kicsit fájt, egyébként egész kellemes verseny volt. Az alsó rakparton megtett cca 25 km alatt sikerült valamennyi napozást is pótolni, a traktorista típusú barnulásom kontrasztja (trikó, rövidnadrág, zokni vs egyéb részek) szemmel láthatóan erősödött.

Abban a tudatban teszem el a tapasztalatot, hogy máskor maraton előtti nap a jól ismert szabályt (vigyázz kajával) inkább betartom, lehet, hogy a frissítéssel is volt valami inkompatibilitás de a gyomrom egy egész kicsit a reggel is ment szóval magamnak csináltam úgy sejtem. Ha nem vagyok balfasz, a 3:19-et hozom, de még mondjuk egy pisiléssel ami lehetett volna normál üzemben, a 3:20-as A tervet mindenképp.
Kicsit pihenek, minimum 1 hétig szigorúan lassú futás szerintem órát se nézek (trackelni azért kell), aztán keresek egy tavaszi maratont és rajzolok egy tervet addig. Ez így már kezd jó lenni de azt a 3:10-et jó lenne behúzni jövőre.

Időközben kis pihi után Siófok félmaraton Nov 25, most érzem az erőt, ha sikerül visszaállni normál üzemre idejében a sok pizza meg sör után ami most következik, akkor ennek a maratoni időnek a birtokában azt az 1:35-öt jól esne megcsinálni még az idén.

Linkek:
Strava
Garmin
A Strydes power adatra még kíváncsi leszek de nem szinkronizált valamiért.
Ja jó vicc, hiányzik 100m a maratonhoz a trackben. Evvan.

[ Szerkesztve ]

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.