Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-02-06 22:59:41

LOGOUT.hu

Ez a nem hivatalos Synology fórum olyan napi használattal kapcsolatos kérdéseknek, amiknek egyszerűbbnek találtam létrehozni egy fórumot itt a PH!-n, mintsem a hivatalos fórum válaszaira várni. Azért indítottam ezt a topikot, mert szerintem vannak sokan, akik Synology NAS-t vettek, szeretnék használni, de nincs termékregisztrációjuk és/vagy ott nem kaptak megfelelő, kielégítő választ a kérdéseikre és (még) nem tudják, hogy van beépített használat utasítás a DSM-en belül. :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35051) Fristi válasza Borisz76 (#34778) üzenetére


Fristi
(csendes újonc)

Sajnos még mindig nem sikerült megoldást találni az első lemez adatainak kimentésére :) Nincs olyan külső eszköz, ami kezelni tudna 10 TB-ot, PC-be meg nem merem betenni a lemezt, nehogy tönkre tegye. a külső usb rack, 1 TB-ig tökéletesen másolta rá az adatokat, aztán elkezdte kírni, TC-ben, hogy szüntesd meg az írásvédettséget, windows fájlkezelőben pedig I/O: hibaüzeneteket küld. Nem tudom, ha már egyszer hozzáadtuk a NAS-hoz a második lemezt, megint megtehetjük-e anélkül, hogy az első adatai elvesszenek?
És most akkor olyan raid beállítással, hogy azt külön kezelje, és ott rámásolnánk az 1. lemez tartalmát? Nem tükrözve, hanem másolva. Mert ugye már egyszer hozzáadtunk az első lemezhez, és az azóta hiányolja amióta kivettük.

(#35052) #54657280 válasza Csokifalo (#34947) üzenetére


#54657280
(törölt tag)

Mások is írták már: mai dátummal letölthető az új DSM 6.1.4-15217 update 1.
A PPPoE megjelenítési problémák miatt vonták vissza 3 nappal ezelőtt az akkori DSM-et (bár az nekem a DS918+ NAS-on hibátlanul ketyegett). Most frissítettem, teljesen rendben van.
Downgrade-et én innen olóztam: DSM Downgrade

(#35053) Pubszon válasza Sonja (#35042) üzenetére


Pubszon
(veterán)

Nekem is DS213j van, de SMB-n annyit tud ami gyárilag van megadva. Egy Seagate IronWolf 6TB-os új HDD-vel. :U

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#35054) tomtrial


tomtrial
(tag)

Sziasztok

A napokban vettem egy DS115j-t amivel megvagyok elégedve. Alap dolgokra használom (filmek megosztása apple -tv-vel, torrent, és adattárolás)

A torrentezésben akadt egy kis gondom. Nem vagyok nagy torrentező, kb 5-6 fut egyidejűleg. Portot megnyitottam és meg a letöltés szépen. Viszont a feltöltés az nem. ncore-on ránézek az általam letöltöttekre és SEED vagyok ami gondolom jó, de alig vagy egyáltalán nem tölt vissza semmit.

Valami feltudna világosítani, hogy mi az alap probléma? Ha ez megvan akkor előkeresem a fórumon ha már volt erről szó.

Download Station-t használok, de volt már feltelepítve a Transmission is, de a DS jobban bejön a webes és applikációs elérése miatt.

Ami még fura, hogy az este letöltött filmeket szépen leszedte, és a NAS reggelre standby üzemmódba lépett ... gondolom azért mert nem tudott feltölteni így minek menjen ...

Köszönöm.
T

[ Szerkesztve ]

(#35055) Madwe válasza tomtrial (#35054) üzenetére


Madwe
(veterán)

Egyrészt a dht-t kapcsold ki, ha be lenne, másrészt ez ilyen szakma, amikor többszáűz seeder van, tőled nem nagyon akarnak majd adatot, megoldják máshonnan :)

(#35056) tomtrial válasza Madwe (#35055) üzenetére


tomtrial
(tag)

DHT kikapcsolva ezt már máshol olvastam. Hát akkor mind1.

Valamint a Download Station-ben azt vettem észre, hogy ha letölt egy filmet akkor kipipálja de nem kezdi el seedelni ... nekem kell kiválasztani azt, hogy folytassa a feladatot és akkor kezdi el seed-elni.

(#35057) Madwe válasza tomtrial (#35056) üzenetére


Madwe
(veterán)

A DS settings - bt részen rossz a % vagy időlimit amit megadtál - gyárilag pl 0% van ott, ami ha teljesül - azaz letöltötted - le is állítja a seedet. Ezt pl 100ra téve, időt meg 2napra, minimum 2napig fog seedelni, egészen addig amíg 100% vissza nem töltötted. alatta ha kipipálod, ezen végeztével törli is a torrent feladatot.

[ Szerkesztve ]

(#35058) Borisz76 válasza tomtrial (#35056) üzenetére


Borisz76
(veterán)

Nálam így van beállítva.
Letöltés után automatikusan seed-be áll és addig marad amíg le nem állítom / törlöm.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#35059) scream válasza Madwe (#35057) üzenetére


scream
(veterán)

És azt hogy lehet megadni neki, hogy ne legyen upload %-hoz kötve, hanem csak a 48 órához?

Mert nekem úgy van, hogy 0 % seed, 48h seed time és alatta a pipa hogy remove-olja, csak az a baj, hogy nem lesznek így remove-olva 48 óra után a torrentek.

(#35060) Madwe válasza scream (#35059) üzenetére


Madwe
(veterán)

De, az úgy a jó, hiszen nem vagy, hanem és a reláció, azaz amikor eléri a 0%ot és a 48h-t akkor törli - ergo 2 nap után törölni fogja. (btw jó lenne ha lehetne választani és és vagy között, mert nekem vagy hasznos lenne :D)

Az lehet nálad a kavar, h ez csak az újonnan hozzáadott torrentekre igaz, visszamenőlegesen nem. Azaz ha csak mostanában állítottad be, az eddigiekre nincs befolyással, de amit ezután hozzáadsz annál jónak kellene lennie!

[ Szerkesztve ]

(#35061) IT user válasza IT user (#35000) üzenetére


IT user
(tag)

Ma lecseréltem a 2 gyári ventilátort a megrendelt Noctua ventilátorokra. És ami ezután történt, azt senki sem gondolta volna! :)

Bekapcsolás után a NAS elkezdett csipogni, hogy a fan [1] és a fan [2] leállt. Aztán 30 mp múlva jött az üzenet, hogy a fan [2] elindult. Aztán a fan [2] megint leállt szerinte. Néha, de ritkábban a fan [1] is ezt játszotta. Minden esetben kaptam róla e-mailt is. Persze a ventilátorok mindeközben teljes sebességgel mentek, a hőmérsékletek is teljesen rendben voltak. Ha Cool, Quiet vagy Low-Power módot állítottam be, akkor pár másodpercre lelassultak a ventilátorok, de utána azonnal felpörögtek teljes fordulatszámra. A System Health is folyamatosan azt írta, hogy baj van.

Sok guglizás után a következő beállításokat próbáltam, hogy megszűnjön ez az állapot.
1. Kikapcsoltam a Cooling fan malfunction beep-et. Csak annyiban segített, hogy nem csipogott, de az üzenetek és az e-mailek továbbra is jöttek.
2. Kikapcsoltam az e-mail értesítést. E-mailt eztán nem kaptam, de Notification-t igen és a System Health is jelzett.
3. Boot shell scripttel kikapcsoltam a check_fan funkciót. Ez segített, nem csipog, nem kapok e-mailt/notificationt, a System Health is Good lett, sőt, a Full, Cool, Quiet, és Low-Power beállítások is működnek. Viszont így nyilván nem fogok kapni értesítést, ha komolyan baj van valamelyik ventilátorral. Persze a túlmelegedés esetén leállítás működik, de azért jobb lenne, ha tudnék róla, ha meghalt valamelyik új ventilátor.

Úgyhogy most minden bizalmam a Noctuákba vetettem.

[ Szerkesztve ]

(#35062) kigyi_23 válasza IT user (#35061) üzenetére


kigyi_23
(addikt)

Valószínűleg nem éri el a gyárilag beállított fordulatszámot az új venti ezért úgy érzékeli baj van vele. Ez sajnos ilyen. Régebben projektoroknál szokott ilyen lenni, ha az ember jobb hatásfokú ventit akart bele ami lassabban forgott aztán jöttek a gondok ugyanezen okból :D

https://www.youtube.com/user/kigyi23/

(#35063) djhalasz


djhalasz
(tag)

Megérkezett a 210j-m. Be is üzemeltem. 2x2 TB van benne de 1 TB-ot lát szóval azthiszem RAID-be van.
Hoztam is létre hálózati meghajtót, megy is szépen. A kérdés az az, hogyan érdemes torrentezni? Mit és hogyan állítsak be?
150-es netem van.

(#35064) Madwe válasza djhalasz (#35063) üzenetére


Madwe
(veterán)

2x2tbból raiddel is 2tbot kéne látnod!?!

amúgy tedd fel a csomagkezelő központból a download stationt, dhtt kapcsold ki, seedelési beállításokat állítsd be ahogy neked tetszik, valamint a szükséges portokat nyisd ki a routereden a nas felé.

(#35065) djhalasz válasza Madwe (#35064) üzenetére


djhalasz
(tag)

Feltettem, de a μTorrent sokkal gyorsabban tölti rá, ugyan azt a torrentet.
Esetleg ha valami nagyobbat töltök, csak akkor haszmnálom majd, hogy ne kelljen PC hozzá.

Ezek szerint nem 2x2 hanem 2x1?

[ Szerkesztve ]

(#35066) Madwe válasza djhalasz (#35065) üzenetére


Madwe
(veterán)

A μTorrentet a pécéd futtatja gondolom, aminek rendes procija van, te pedig egy 7 éves, már akkor is legolcsóbb kiszerelést vásároltál, miközben a nasok procija eleve alacsony fogyasztású, szóval csodát nem kell tőle várni (a torrent prociigényes). Cserébe 24/7 üzemel s távolról is tudod menedzselni (pl chrome synology download station pluginjével)

Bizony ez 2x1TB lemez csak.

[ Szerkesztve ]

(#35067) djhalasz válasza Madwe (#35066) üzenetére


djhalasz
(tag)

Hát akkor kicsit át lettem verve. Nesze neked borsodi jofogas.

(#35068) tomtrial


tomtrial
(tag)

Ez a hiba mi lehet? Nem nagyon értem. Távoli hozzáfárásem amúgy webes környezetben működik, egyedik az IOS applikációkon nem tudom elérni (DS get, DS file), lehet ezért van?

Valamint még egy kérdés: A netem otthon 120/10-es ... régebben amikor nem NAS-al töltöttem torrentet akkor szinte mindig 10Mb/sec körül jött az anyag lefelé, most mióta megvan a NAS és Download Stationnal töltök akkor 5-6Mb/s-nál megáll ... Szerintetek miért?

[ Szerkesztve ]

(#35069) Multibit válasza tomtrial (#35068) üzenetére


Multibit
(veterán)

Ezt az EZ-Internet varázslót felejtsd el! Nyisd meg kézzel a szükséges portokat a routeren!

(#35070) gbors válasza tomtrial (#35068) üzenetére


gbors
(nagyúr)

Az üzenet szerint két router van a hálózatban, ha ez így van, azt érdemes lenne felszámolni (hacsak nincs valami speciális oka, persze).
Sebesség: vszleg ennyit bír a 115J.

"Here in my cell I can choose my addiction... while the spiders spin"

(#35071) tomtrial válasza gbors (#35070) üzenetére


tomtrial
(tag)

Az érdekes lenne :) Egy router van csak. Újraindítok mindent és meglátom mi lesz a helyzet.

Ennyit bírna csak letöltésben? Azért az vicces lenne szerintem.

(#35072) Fristi


Fristi
(csendes újonc)

Sziasztok!
Bocs a folytonos kérdésekért, de nem jön össze ez az adatkimentés.
Ígérem ez az utolsó kérdésem :)
Ugye, ahogy leírtam, Beleraktunk egy második lemezt , amire rátükrözte az első lemez tartalmát, de nekünk további tárhelyre van szükségünk. Most ezt a második lemezt kivettük, leformáztuk. Ha újra berakom a Nas-ba, Tudok-e új kötetet létrehozni rajta Egyedi módszerrel, független alapkötetet létrehozni, anélkül, hogy az első lemez tartalmát elveszítenénk, ami már egyszer ugye tükrözve lett és amióta kivettük ezt a második lemezt leromlott módot jelez.

Aztán ha ez megoldható és sikerülne létrehozni egy külön kötetet, rámásolnánk az első lemezről azokat a tartalmakat amik kellenek és azon indítanánk egy javítást.

Megoldható ez? hozzá tudom adni újra a második lemezt külön kötetként?

Köszi még egyszer, nagyon nem értek hozzá sajnos, de már kezdem átlátni :)

(#35073) Borisz76 válasza Fristi (#35072) üzenetére


Borisz76
(veterán)

A leformázott lemezt ha beteszed, akkor elviekben tudsz :

Főmenü / Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás

A Létrehozás gomb csak , akkor világít ha a DSM érzékel egy olyan lemezt , amin még nincs kötet vagy nincs hozzáadva egy meglévő kötethez.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#35074) Fristi válasza Borisz76 (#35073) üzenetére


Fristi
(csendes újonc)

OK. Nagyon köszi, remélem most már túl leszek ezen a történeten. A létrehozásnál tudom majd állítani azt, hogy külön kötetként adja hozzá, mármint a raid állapotát az új lemeznek? Így ugye nem kezdi el rátükrözni az első lemez tartalmát?

(#35075) gyugyo79 válasza Fristi (#35072) üzenetére


gyugyo79
(addikt)

Kapcsoljátok ki a NAS-t. Vegyétek ki a lemezt(Jelöljétek meg). Szereljétek bele egy gépbe ha lehet a másikkal együtt. Bootoljatok be egy Live Linux -ra és nézd meg látod e tartalmát a jó rendszernek esetleg próbából másolj ezt azt. Ha bizonytalan vagy a komplett mentést megcsinálhatod ... Ha látod, hogy működik kikapcsolhatod a gépet.

Most azt a HDD -t berakhatod a NAS-ba amit hamarabb vettetek ki és amin már nincs a rendszer. Erre telepítsétek fel a dolgokat és hozzátok létre a könyvtárakat amikbe a másikról majd vissza tudtok másolni mindent a Live Linux alatt.

Így egész addig amíg nem látod, hogy minden ok van vissza lépés a kiinduló állapotra azzal, ha vissza rakod azt a HDD-t amin a régi rendszer van.

Az is megoldás, ha együtt éltek a hiba jelzéssel, és berakod a HDD-t amit külön kötetnek fogsz hozzáadni és nem a raidet javítod ki vele ...
Utána ha lesz pénz rá vesztek még egy HDD-t és arra kijavítjátok a raidet

[ Szerkesztve ]

(#35076) gyugyo79 válasza Borisz76 (#35073) üzenetére


gyugyo79
(addikt)

Én attól félek, hogy ok lement mindent utána újra telepít és amikor vissza rakja a mentést akkor azt megformázza és így bukik mindent ...

(#35077) Borisz76 válasza gyugyo79 (#35076) üzenetére


Borisz76
(veterán)

Ha a formázott lemez bekerül és új kötet lesz létrehozva rajta, attól még a benne lévő már létrehozott SHR kötet elérhető csak - ahogy írtad is - jelezni fogja továbbra is , hogy a kötet összeomlott.

Lehet már írtam egyszer de szerintem :

A most leformázott lemezt ( Remélem NTSF-re lett formázva ) PC-be tenni, vagy külső USB-s dobozba.
Rá kell menteni az adatokat.

A NAS-ban lévő vinyót pedig ( resetelés után ) lehet újrakonfigurálni , hogy ne SHR legyen.

Ezután az újonnan létrehozott ALAP kötetre mehet vissza a másolás.
Ez után pedig bele lehet tolni ( az eddig a PC-ben vagy külső dobozban lévő HDD-t ) a NAS-ba és szintén ALAP kötetet kell létrehozni.

[ Szerkesztve ]

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#35078) gyugyo79 válasza Borisz76 (#35077) üzenetére


gyugyo79
(addikt)

Te vettél már ki egy Synology alól HDD-t és raktad be másik alá (a mentés így lenne átrakva az új alá) ? Mert ugye az a Synology a leírás alapján törlődne amiről készül egy adat szintű mentés és a már új mellé kerülne vissza az adat szintű mentés.
Ha simán megjelenik és nincs vele teendő akkor 0 a rizikó. Ha nem akkor lehet a hiba.

[ Szerkesztve ]

(#35079) Fristi válasza gyugyo79 (#35075) üzenetére


Fristi
(csendes újonc)

OK. rendeben, tehát azt mondod te is, berakom a HDD-t és hozzá tudom adni külön kötetként teljesen függetlenül az első lemeztől. Nekem ez kell :)

(#35080) Pubszon válasza djhalasz (#35067) üzenetére


Pubszon
(veterán)

Csak kíváncsiságból érdeklődöm, hogy mennyiért vetted az állítólagos 2x2TB lemezzel?

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#35081) Borisz76 válasza Fristi (#35079) üzenetére


Borisz76
(veterán)

Ez megy , CSAK a már benne lévő SHR kötet pofázni fog , hogy összeomlott !!!

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#35082) gyugyo79 válasza Fristi (#35079) üzenetére


gyugyo79
(addikt)

Az biztos működik, ha vissza olvasol itt csináltam is leírást külön letölthető képekkel, hogy hogy kell.
Én a további elgondolásod nem tudom biztosra, hogy megy e (amikor már a mentést tartalmazót raknád be az újra telepített Synology mellé). Lehet működik, de tapasztalatom nincs.

Mondjuk nekem az USB megoldásra amit írtál is furcsa mert nekem 4 TB -os külső USB -házba lévő HDD-t simán kezelt a Synology igaz vele volt megformáztatva ext4 -nek ...
Mert így tuti lehetne pakolni ráadásul ha HyperBackupal lenne a mentés még sok alkalmazás beállítás is menthető lenne.

[ Szerkesztve ]

(#35083) Fristi válasza gyugyo79 (#35082) üzenetére


Fristi
(csendes újonc)

Hú de jó lenne, teljesen laikusként nagyon jól jön, megkeresem a leírásodat. Holnapi napon fogom megcsinálni ezt a hozzáadást, remélem lezárom ezt a történetet mert két hete ezzel bajlódok.
Köszi még egyszer!

(#35084) djhalasz válasza Pubszon (#35080) üzenetére


djhalasz
(tag)

35 ezer

(#35085) Fristi válasza gyugyo79 (#35082) üzenetére


Fristi
(csendes újonc)

Meg is találtam a fényképes((#34169) gyugyo79) leírásodat. Nagyon köszi, remélem sikerül is ez alapján megoldanom. Én az elsőt választottam, a gyors módot, nem mertem belemenni az egyedi módba a lemez hozzáadásakor, így történt meg a tükrözés, de most ez alapján nekifogok és csak remélem az első lemez tartalma tényleg megmarad :) köszi még egyszer!

(#35086) gbors válasza tomtrial (#35071) üzenetére


gbors
(nagyúr)

800MHz-es ARM CPU és 256MB RAM - a torrentezés pedig erőforrás-igényes. Sokkal többet biztosan nem bír, ha jól emlékszem, a 215J-vel mértek kollégák 10-11MB/sec-et.

"Here in my cell I can choose my addiction... while the spiders spin"

(#35087) TBMC


TBMC
(addikt)

skacok!
hogy tudom azt beállítani, hogy ha az usb copy elvégzi a feladatot akkor 2 különböző címen értesítsen?
értesítés alatt be van lőve az email részleg, ott értesít is. de hozzá kellene adnom egy másik email címet is.
van erre valami megoldás? :F

markbellus.hu  2018 Ford Focus MK3 RS+ limited edition

(#35088) molnartom válasza TBMC (#35087) üzenetére


molnartom
(aktív tag)

E-mail kliensbe szabály, ha NAS-ról jön meghatározott tárggyal egy e-mail továbbítódjon. Ennyi!

[ Szerkesztve ]

(#35089) TFerenc07


TFerenc07
(tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, méghozzá az, hogy a csomagkezelőben a tároláskezelőnél, ha rámegyek az egyik kötetre és ott a szerkesztésre akkor bejön egy ablak, amiben van egy olyan rész, hogy "fájlelérési időpontok rögzítésének: napi, havi, soha,,. Ez mire jó, és mire érdemes beállítani?

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

(#35090) TBMC válasza molnartom (#35088) üzenetére


TBMC
(addikt)

azt értem, de ha a thunderbird offline, mert az a mac jelenleg nincs bekapcsolva pl, akkor, hogy fogja továbbítani az emailt? :F

markbellus.hu  2018 Ford Focus MK3 RS+ limited edition

(#35091) molnartom válasza TBMC (#35090) üzenetére


molnartom
(aktív tag)

De a thunderbirdbe beállított e-mail címed, webes felületén nem lehet továbbítást beállítani?

(#35092) TBMC válasza molnartom (#35091) üzenetére


TBMC
(addikt)

ott nem sajna. az imént néztem :(

markbellus.hu  2018 Ford Focus MK3 RS+ limited edition

(#35093) molnartom válasza TBMC (#35092) üzenetére


molnartom
(aktív tag)

Ez esetben nem garnatált, hogy az e-mail-ek továbbítódni fognak.

(#35094) TBMC válasza molnartom (#35093) üzenetére


TBMC
(addikt)

közben rájöttem, hogy az email értesítéseknél ";"-vel elválasztva meglehet adni 2 fiókot.
így megoldódott a probléma.
:R

markbellus.hu  2018 Ford Focus MK3 RS+ limited edition

(#35095) tomtrial válasza Borisz76 (#35073) üzenetére


tomtrial
(tag)

Ezek szerint ha már ilyen állapotban van most a HDD-m akkor már nem tudok új kötetet csinálni rá :( Ezt elfelejtettem amikor beraktam :(

(#35096) Multibit válasza tomtrial (#35095) üzenetére


Multibit
(veterán)

Egylemezes NAS-od van. Hogy akarsz új kötetet létrehozni? Ezt csak úgy teheted meg, ha lezúzol mindent a jelenlegi HDD-ről és azon hozod létre az új kötetet. Vagy én nem értek valamit :F (bizonyára azért mert nem olvastam vissza :B )

[ Szerkesztve ]

(#35097) nilrem


nilrem
(tag)

Nas-ról streamelve külön fileban tárolt feliratot hogyan lehet lejátszani Ipad illetve apple tv esetében?

Wdtvlive live SMB megosztásnál kezeli a külön fileban Nason tárolt feliratot.

[ Szerkesztve ]

Az élet a legjobb játék próbáld ki!

(#35098) Madwe válasza nilrem (#35097) üzenetére


Madwe
(veterán)

Az az ipad appjától függ

(#35099) nzsolt74


nzsolt74
(újonc)

Sziasztok!
Vettem egy DS116 NAS-t. Minden remekül működik, de a torrent nem töltődik vissza a Download Station-ben.
A másik problémám, hogy a DS get-el nem sikerül Androidos mobiltelefonról letöltést indítani távolról. Mindig azt írja ki, hogy érvénytelen URL.

(#35100) claire78 válasza nzsolt74 (#35099) üzenetére


claire78
(senior tag)

A torrent fájlt kellene feltölteni, a weboldalról letöltve egyből berakja DS get-be. Legalábbis iOS-en.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.