Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22313) Helioport


Helioport
csendes tag

Sziasztok, új vagyok, és egy ideje csak olvasok, nem próbálok beleugatni olyanba, amivel kapcsolatban nem vagyok képben, ez pedig a NAS és a belső hálózati kapcsolatok.
Nálunk a feleségem a szűk keresztmetszet, aki imádja a sorozatokat, tölti le őket, és bőszen adjuk is vissza azokat annak, aki kéri :) Én nem húzok határt feltöltésben, menjen, amennyivel menni tud, örülök, ha más is így tölt vissza, így amit én max 3-5 perc alatt megkapok, kapja meg más is, a cél közös.

Akkor jött képbe a NAS, mikor itthon szerettem volna szervert kialakítani, hogy egy központi helyen tartsam a dolgaimat, de van itthon Win 7, Win 10, MacOS, és kétféle iOS eszköz (2 iphone,1 ipad) de aztán jött, hogy ezeket nehéz lesz egy hadrendben tudni 1 rendszer alatt, hacsak nem szervert építünk.
Utánanéztem, és akkor jött az, hogy egy szerver nagyságrendekkel nagyobb erőforrásigény, mint egy NAS, egy célgép, ami halkabb is, és feltehetem a routerem mellé.

Amit kinéztem:
Egy Synology 216+ NAS, 2x2TB HDD-vel,
ez csatlakozna a már meglévő Linksys E3000 routeremhez, ami CAT6 kábelen csatlakozik az asztali gépemhez (az tuti nem szűk keresztmetszet, ő i5 6400, Win10, és van 16GB RAM, hogy ne is legyen szűk...)
És ami lényeges, van egy LG UF850 55" UHD tévénk. (2015-ös, mindent tud, ami szerintem elvárható ma egy tévétől, de ezt kéne használni is)

Amit nagyon szeretnék:
1. Olvasható és írható legyen mindenről a NAS, ez -ahogy olvastam- nem túl nagy elvárás.
2. Mentse el a telefonom biztonsági mentéseit NASra (úgy tudom, együtt tud működni az iTunes-szal)
3. A tévén NASról ne szaggasson a videó és tudja lejátszani a magyar feliratot a filmekhez.
4. Uterrent, Firefox... valahogyan menjen már, hogy éjjelre ne kelljen kikapcsolni a feltöltést, mint most.
(bent van a gép, ami fut a hálóban, de ezt meg akarom szüntetni)
5. Távoli elérést is szeretnék az összes adatomhoz.

Sorrendbe szedve ezek a fontos momentumok.
Tud nekem valaki egy összeszedett néhány gondolatot megosztani, amiben nincsenek varázsszavak, de egyértelműen le van írva, hogy ez megvalósítható?
Srácok, 39 vagyok, de nettó hülyének érzem magam ezekhez a dolgokhoz, és nem akarok rossz döntést hozni úgy, hogy egyébként nem áll a rendelkezésemre pénz GOD módban... :D Mert egy felesleges Synology 216+ (120e HUF) ha nem jó itthon, asszony levadász... (aki házas, tudja miről beszélek)
SEGÍTSETEK!

I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.